|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
Kocia mama
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI
Cytat:
Też muszę dolne usunąć
|
|
#3362 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI
Pokazuję swoje primarkowe łupy butowe
Od lewej najtańsze- 5 euro i najdroższe 11 euro Plus udało mi się na % upolować płaszcz za 5 euro |
|
|
|
#3363 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ktos te szali polecał tu, na naszym wątku i jestem zadowolona 50%kaszmir 5o% merino czy jakos tak, dobrze sie noszą, zero złachania po 4mcach, piękne kolory - ja brałam morską zielen (petrol) i fioletowy |
|
|
|
|
#3364 | |
|
Kociara
|
Cytat:
Dzięki jeśli ktoś jeszcze brał to chętnie poczytam jak się noszą
|
|
|
|
|
#3365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednak ja niestety wolałabym nikomu nie dostarczać wątpliwych doznań estetycznych plus uważam,że dobre podkłady nie niszczą cery Sama obserwuje same panie bez makijażu i niekoniecznie wygląda to pięknie nie rozumiem trendu na "naturalistki" ani makijażu, ani fryzury, ani pomalowanych paznokci mam czasem wrażenie w Polsce same piękne i niepomalowane, a malują się tylko brzydkie
|
|
#3366 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Sama mam jedną sztukę czarny 100% kaszmir i po kilku miesiącach nadal jestem bardzo zadowolona ![]() Ciemna przeczytałam Twój podpis mojej mamie i się śmiała My kociary jesteśmy
|
||
|
|
|
#3367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Różne są zdania, ale ja uważam, że bez make upu to można iść z psem na spacer czy do spożywczego. Zawsze uważałam, że makijaż, ułożone włosy, paznokcie czy strój to sposób na okazanie szacunku innym ludziom, szczególnie w pracy. Chyba, że ktoś ma idealną cerę bez przebarwień
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Otóż to EDIT: jeszcze taki przykład, teściowa mojej znajomej ma bardzo wysokie stanowisko i kompletnie o siebie nie dba, chociaż to może nieodpowiednie słowo. Jest czysta, ma uprasowane ciuchy, ale kupuje je gdzie popadnie, nie maluje się, włosy spina taką spinką niebieską jak fryzjer i nieraz była "dyskryminowana" przez współpracowników, nie robiła wrażenia profesjonalistki mimo ogromnej wiedzy i stanowiska, jedno z najwyższych w jej branży. Edytowane przez user_k Czas edycji: 2015-03-11 o 19:43 |
|
|
|
|
#3370 |
|
Kociara
|
|
|
|
|
#3371 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety, wygląd ma znaczenie ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
|
|
#3372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja wiem o co Ci chodziło ![]() Ale nie ma się co dziwić, że serio jej nie biorą, zarabia kilkadziesiąt tysięcy miesięcznie a chodzi w kiepsko skrojonej garsonce za 300 złotych i siada w tej niebieskiej spince do negocjacji kilkumilionowego kontraktu Z drugiej strony trzeba ją podziwiać, że wytrzymuje to wszystko i wciąż uważa, że najważniejsza jest jej wiedza. Nawet nie ulega namowom córki na wspólne zakupy.
|
|
|
|
|
#3373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To ze nie stosuje podkładu nie oznacza ze zaniedbuje inne kwestie, bo paznokcie mam ZAWSZE pomalowane, włosy codziennie rano układam, a podkładów nie stosuje, bo po latach doświadczeń (a tych mi niestety nie brakuje) uważam, ze w podkładach wyglądam po prostu złe, każda zmarszczka z daleka widoczna, skóra wysuszona ekspresem mimo podkladow do cery suchej z kremami, bazami, serami i co panie z sephory albo douglasa mogła wymyślić po prosty lepiej mi w kremie, z filtrem i pudrem PS Podkładu niet, ale pomadki, róże i rozswietlacze wielbię! Cóż za typowo kobieca sprzeczność, prawda?
|
|
#3374 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokonałam dogłębnej analizy żartujesz sobie ? Żarty sobie robisz ze mnie?!
|
|
#3376 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3377 |
|
Zakorzenienie
|
Dokonałam dogłębnej analizy... A niestety jestem szczegółowa....
I albo wysłała nie swoje zdjęcia i mówimy o innej kobiecie .... Albo ewidentne problemy ze wzrokiem ma!
|
#3378 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
byłam u niej rok temu pokazać co się stało z zębami, powiedzieć, że aparat był moim zdaniem źle zrobiony o czym mówiłam na wizytach co jakiś czas i że czemu nie zaleciła wyrwania czwórek usłyszałam, że czasem tak bywa i że to przez 8mki itd. itp. - zaproponowała ponowne założenie już tylko za koszty samych materiałów czyli niby ok. 800zł. Ale do tego musiałabym policzyć wyrwanie dwóch 8 - czego się panicznie boję, no i koszty wizyt. A żadna z niej profesjonalistka więc sobie darowałam...Cytat:
![]() Ale jesteś piękna |
|||
|
|
|
#3379 | |
|
Kociara
|
Cytat:
Jedyny specjalista od kultury masowej i popularnej na całym uniwersytecie. Zwykłe t-shirty (na prawdę zwykłe, takie 'kwadratowe', pod szyję, jak u chińczyka na wf się kiedyś kupowało), polarek, zwykłe spodnie, stary plecak, krótkie włosy na faceta (ale nie wystylizowane, ot ścięta jak 6 letni chłopiec), piersi w okolicach pępka, 1,50 m w kapeluszu (dosłownie), nijakie okulary... No i do tego lesbijka oraz żyleta z charakteru Ale cóż, wszyscy się przyzwyczaili i ten wygląd jedynie podkreślał jej świadomość - wiadomo było, że rezygnuje w życia według określonego schematu kobiety w naszej kulturze i rezygnuje z uczestnictwa w konsumpcyjnym świecie (na tyle na ile to możliwe) . A wiecie co jest najlepsze? Babeczka od lat (!) prenumeruje trzy wydania Vogue'a: amerykańskiego, francuskiego i japońskiego Jest bardzo autentyczna. Na początku każdy myśli "boże, jak ona o siebie nie dba, taka niekobieca", ale po półtorej godziny pierwszych zajęć wyszłam właściwie pod wrażeniem, że da się. Babeczka jest szczęśliwą osobą, ma bliskie więzi z rodziną, z przyjaciółmi, często podróżuje, wydaje książki, publikacje, robi karierę naukową... Raz na luźniejszych zajęciach przyznała, że kilka razy było jej ciężej, bo ludzie oceniają (zwłaszcza kobiety) po wyglądzie i mało kto przypisałby jej takie sukcesy i wiedzę. Ale dzięki takiemu, a nie innemu stylowi życia mogła niedługo przed 30-tką kupić i urządzić spore mieszkanie za gotówkę oraz zwiedzić sporą część świata. Każdy ma inne priorytety. Dlatego jak przeczytałam o tej pani na wysokim stanowisku z niebieską klamerką we włosach, to aż się uśmiechnęłam pod nosem i mimowolnie już poczułam do niej sympatię ![]() |
|
|
|
|
#3380 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za to nie wyobrażam sobie poranka bez kremu z filtrem
|
|||||
|
|
|
#3381 | |
|
Kocia mama
|
Cytat:
) i teraz przesunęła się może na mm w tył ale w sumie nie widać tego, czuję językiem Ale za to 3 (z drugiej strony) mi się trochę odsunęła bo miałam usuniętą 4. Myślę, że lepiej iść do kogoś innego i nawet zapłacić troszkę więcej. Zawsze to druga opinia
|
|
#3382 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201605090958 Czas edycji: 2015-03-11 o 23:59 |
|
|
|
|
#3383 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobiona a głupia to wcale nie lepsza od mądrej a niezrobionej, zgadzam się ![]() ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Cytat:
pozory mylą, ale jak sama napisałaś spotykały ją nieprzyjemności ze strony innych.
|
||
|
|
|
#3384 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3385 | ||
|
Kociara
|
Cytat:
Serio, klasa i elegancja to nie tylko metki. Nie piję tu do Ciebie, broń boże, tylko ogólnie. Kate Middleton często nosi ubrania z sieciówki i nikt jej tego nie wytyka jako wady, wręcz przeciwnie W Brukseli masa wyższych urzędników jeździ do pracy na rowerze i też nikt nie ma im tego za złe To nie stanowisko wymaga danego wyglądu, tylko ludzie. Nie upatrujmy czyichś zalet czy wad w przedmiotach. Ja jestem zdecydowanie bliżej podejścia tej mojej pani doktor z uniwerku. Wtłukła mi do głowy masę materiału, ale drugie tyle nauczyłam się o kulturze masowej i popuarnej po prostu na nią patrząc. No nie wiem, mnie ogólnie studia mocno zmieniły jeśli idzie o światopogląd Lubię zakupy, dobra jakość, czasem mam ochotę na coś markowego "bo tak" i "bo modne", ale przynajmniej się z tym nie oszukuję i dobrze mi z tym Akceptuję każdy wygląd kobiet, zwłaszcza jeśli jest świadomy (zrobiona Beyonce jest moim zdaniem tak samo kobieca i tak samo wartościowa jak moja pani doktor). ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobranoc |
|
|
|
|
#3387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie porażką to jest, jak ktos przesadzi z makijazem, sto razy wole ogladac kogos bez make up niz z tapeta, która szpachla mozna sciagac...
Edytowane przez monimyszek Czas edycji: 2015-03-12 o 06:56 |
|
|
|
|
#3388 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak delikatnie nałożony potrafi zdziałać cuda Powiem szczerze, że nie dziwię się, że współpracownicy nie biorą tej pani poważnie. Jeśli się zajmuje wysokie stanowisko, strój i odpowiedni wygląd zobowiązuje Cytat:
Przerysowanych makijaży nie lubię Najgorsze jest to, że osoby, które się malują w taki sposób uważają, że to wygląda dobrze Umiejętność nakładania podkładu, różu, cieni czy eyelinera to zdecydowanie podstawa
|
|
#3389 | |
|
batonik
|
Wczoraj przedwczoraj szefowa rozłożyła się, wczoraj szef chodził kaszlał, a dzisiaj ja Czuję się jak kup..A co do tematu malowania. Ja kiedyś nie wyszłabym bez makijażu z domu. Teraz nie mam z tym problemów i po bułki do sklepu wychodzę całkowicie naturalnie. Do pracy nakładam tylko i wyłącznie krem i puder albo krem LRP https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...e-spf-50-.html, żeby lekko wyrównać kolor skóry. I nie czuję się z tym źle. Ale..jeśli nie ma się pięknej cery a na co dzień ma się styczność z klientami, lekki makijaż wg mnie jest wskazany. Oczywiście wszystko w granicach estetyki i dobrego smaku ![]() ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bez makijażu rzadko kiedy wychodzę. Mam jasną oprawę oczu i bez makijażu wyglądam na chorą Niemniej makijaż robię delikatny, dla samej siebie, żeby się lepiej poczuć
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:09.

Od lewej najtańsze- 5 euro i najdroższe 11 euro
Mój czarny wełniany szalik po kilku latach jest już martwy 

Sama mam jedną sztukę czarny 100% kaszmir i po kilku miesiącach nadal jestem bardzo zadowolona 

Płaszczyk też bardzo fajny 
byłam u niej rok temu pokazać co się stało z zębami, powiedzieć, że aparat był moim zdaniem źle zrobiony o czym mówiłam na wizytach co jakiś czas i że czemu nie zaleciła wyrwania czwórek