Mamusie Czerwcowe 2015, część V :)! - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-11, 19:50   #2521
tassia
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część V :)!

A ja popijam moje turbo wino na wieczór.... To był genialny pomysł żeby je kupić... Chyba zamowie kolejne 6butelek ...

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 19:50   #2522
fartuch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
AAAA, teraz z powrotem moczę w wodzi z płynem

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

bo ja jestem taka ciumra głupia
ja to odbierałam osobiście i otwierałam pudełko przy gościu i mi zaleciało tym smrodem ale jakoś nie pokojarzyłam, że to to pudełko i te rzeczy
Wymocz to wszystko w wodzie z octem i plynem do mycia naczyń, niech siedzi w wodzie całą noc na pewno pomoże
Stary 2015-03-11, 19:52   #2523
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Wymocz to wszystko w wodzie z octem i plynem do mycia naczyń, niech siedzi w wodzie całą noc na pewno pomoże
Tak właśnie robię
A pudełko siedzi na balkonie.
Stary 2015-03-11, 19:58   #2524
Cos_
Zakorzenienie

Kika jesli chodzi o wyprawke nie jest tak zle duzo rzeczy dostalam
Pszczoua
Stary 2015-03-11, 21:03   #2525
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że może się zbierać jakiś syf w przestrzeni między materacem a tą półką jak będzie na najwyższym poziomie.
najwyższy poziom to tylko kilka m-cy, a kurz... zbiera się wszędzie, jak nie na tej półce nad szufladą to na listwie między szczebelkami przy belkach na których jest materac, wszędzie.. i tak trzeba dokładnie odkurzać i tak. zawsze mo0żna wyjąć te 2-3 wyjmowane szczebelki i mieć łatwy dostęp do odkurzenia półki. mi ta półka nie robiła różnicy w sprzątaniu, a szuflada jednak pomieściła sporo: wszystkie tetry, flanele, prześcieradła, śpiworki, zapasy pampersów, itp.

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
No i mamusiowe mądrości z wizażu nagadały że jak tooo bez 3 poziomów i szuflady
no właśnie... jak to

a tak serio to mi akurat bardzo odpowiadały i 3 poziomy i szuflada, ale co kto potrzebuje. jak ktoś ma sporo przestrzeni i szaf to nie dziwię się że nie potrzebuje szuflady, u nas jedna szafa przesuwna na 3 osoby (niedługo 4) i szuflada na wagę złota.

Cytat:
eeeejjj nie ma już tego kuponu na all za dyszkę ?
ja mam w aplikacji 2 kupony. 50 i 10zł

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
A ja wrocilam od gin... Maluch wazy malo bo ok 500g... Tzn w normie ale przy wadze waszych dzieci to malo mi się wydaje.
Szyjka zamknięta na 4spusty i długa co jest cudem przy dzwiganiu non stop 10kg dzieciora.

Szuu nie znam się bo nie mam kota i nie lubię tych futrzakow ale pamiętam cos z poprzedniego forum ze dziewczyny pisały żeby absolutnie nie pozwalać kotu wchodzić do lozeczka i wózka przed narodzeniem dziecka. ... W sumie Nir pamiętam dlaczego ale nawet jakieś artykuły wklejaly
jak w normie to najważniejsze
też się boję o szyjkę.. bardzo staram się nie dźwigać, ale jak

wydaje mi się tak na logikę że kot nie powinien wchodzić żeby się nie przyzwyczajał, żeby potem nie czuł swojego zapachu, terytorium, żeby nie czuł się tam jak u siebie i kiedys na dziecko nie wskoczył, nie wyganiał dziecka itp. ja sobie jakoś nie wyobrażam zwierząt w wózku czy łóżeczku a potem pakowanie w to noworodka, ale i miłośniczką wielką nie jestem

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
wiecie co się okazało.. znajoma miała dać nam wózek, ale wczoraj mi powiedziała, że ma zepsute kółko, nie ma torby, ani nosidełka, a do tego miała gondolę w piwnicy bez żadnego okrycia i jej kotka wsadziła tam swoje małe jak się okociła..
mam teraz takie mieszane myśli, bo nastawiłam się na to, że dostaniemy ten wózek (no miał być w super stanie, piękny) i teoretycznie skoro jest za darmo, to mogę to kółko naprawić, fotelik dokupić i gondolę wyprać, ale z drugiej strony boję się, że będzie ta gondola śmierdzieć kotami
i chyba szukamy używanego wózka 3w1..
lipa.. prać możesz, ale nie wiem czy wypierzesz to na tyle dokładnie.. ja kotów nie lubię i pewnie nie wsadziłabym dziecka w taką gondolę, nawet po kilku praniach wiedząc to co Ty wiesz. fotelik z 3w1 to kiepski pomysł więc tu bym nie żałowała że go nie ma. a wiesz chociaż co to był za wózek? czy jest sens naprawiać, czy bez problemu dokupisz takie koło, itp? bo z tym różnie bywa.
w sumie to myślę że mniej nerwów i kombinowania będzie Cię kosztować poszukanie kompletnej używki w dobrym stanie.

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Prałam wczoraj używane ciuszki (przed porodem wypiorę jeszcze raz w dziecinnym) w zwykłym płynie do prania, ale bez płynu do płukania i po wyschnięciu są strasznie sztywne i nieprzyjemne w dotyku. Ciekawe czy te dziecinne mają w sobie jakiś zmiękczacz? Na początku nie chciałabym używać płynu do płukania, boję się uczuleń.
często ciuchy prane w samym proszku są bardziej sztywne niż z płynem, ale przy dziecięcym będzie to samo. ja już nie pamiętam czy od samego początku dawałam płyny czy jak ale na pewno miałam.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 21:04   #2526
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Dziewczyny, naczytałam się o tych nerkach w internetach i teraz się schizuję..
I jeszcze mnie brzuch boli;/
współczuję

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
a nie powinno być brak?
chyba nie powinno być leukocytów w moczu

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
ale lipa:/ przyszła paczka od makaszki, myślałam że kocyk jest biało-miętowy, a tu okazało sie że różowo- miętowy :sciana: mam nadzieję, że da się wymienić...

przynajmniej u mnie na kompie jest biały
u mnie widać blady róż

Cytat:
Wiecie co... Odebrałam ten laktator kupiony na OLX. I ma taki dziwny zapach, jakby takiej wilgoci starego domu... Umyłam każdy element w gorącej wodzie z płynem a pudełko otwarte wyniosłam na balkon.
wygotuj, możesz dodać jakiegoś płynu do mycia naczyń, wysterylizować w mikrofali...
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 21:07   #2527
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

eeej.... weszłam teraz na pocztę i... 9.03 dostałam maila z allegro z kuponem na 10zł, który trzeba było pobrać do 10.03 i przepadł bez sensu!
Stary 2015-03-11, 21:13   #2528
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
a ja właśnie widzę biało-złoty i nie wyobrażam sobie jak można widzieć inny
ja też widzę biało-złoty, ale projektantka powiedziała, ze jest niebiesko-czarny

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Witam się po wizycie. Mały nie taki mały bo ma już 1558 gram i wychodzi znów większy niż z tp. Niestety - był ułożony już ładnie główkowo, a tymczasem obrócił się pośladkowo. Wg lekarza ma czas na obrót do następnej wizyty za 3 tygodnie. Jeśli się nie obróci, to w zależności od jego wielkości - albo cc albo próba porodu sn (jeśli byłby maleńki na co się nie zanosi). Jestem załamana, TŻ nie zdążył na pierwszy poród i nie chciałabym żeby ten został zakończony cc. Ja wiem, że dla niektórych to nie tragedia ale mi bardzo zależy na sn... Także proszę o kciuki (na plus przemawia duża ilość wód płodowych, także maluszek ma jeszcze miejsce na obrót).
trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
wyparz najbardziej chłoną zapach te gumowe elementy, uszczelki itp. je można wymienić na nowe, na necie jest pełno tych wymiennych cześci

dokładnie

Cytat:
Masija teoretycznie rzecz biorąc ma czas do 34 tc, u mnie już 30 ale ze młody większy to do kolejnej wizyty musiałby się obrócić...
spokojnie, nawet w 37 tc może się odwrócić

Cytat:
Napisane przez kika1989wroc Pokaż wiadomość
Tego nie wiedziałam czyli po zakupie wozka wszystko trzeba wyprać przed położeniem tam dziecka ?
.

ja wypiorę/wyczyszystko co się da (jest zdejmowane, tekstylne). Leosiowi wszystko wyczyściłam
Stary 2015-03-11, 21:14   #2529
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Mnie też obrzydzała. Ale w końcu stwierdziłam, że jest za 80 zł a nie za 170 jak nowy i jeszcze na gwarancji więc nowy w miarę, na aukcji napisane, że mało używany.
Ale śmierdoli
może być mało używany, wystarczy, że nie od razu po użyciu wymyty.. mleko śmierdzi (mi moje śmierdziało), laktator szorowałam, przelewałam wrzątkiem, ale wiadomo, czasem się zostawi bo dziecko płacze i już było czuć, wymagał dłuższego wyparzania itp.
Stary 2015-03-11, 21:15   #2530
Selis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
eeej.... weszłam teraz na pocztę i... 9.03 dostałam maila z allegro z kuponem na 10zł, który trzeba było pobrać do 10.03 i przepadł bez sensu!
To na pobranie jest tylko jeden dzień? to faktycznie bez sensu, no i to było do wczoraj, więc zaledwie jeden dzień Cię dzielił od kuponu
A to pytanie padło już pewnie tysiąć razy, ale czy jak ja mam kupon na 10 zł z allegro to zakupy muszę zrobić używając telefonu, czy mogę normalnie przez kompa, bo ja na tym moim telefonie to nic nie uwidzę, wolę na dużym ekranie
Selis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 21:17   #2531
pszczoua
Zakorzenienie

Irmusia trochę mnie uspokoilas z tym 37tc bo lekarz mi mowil ze do kolejnej wizyty, za 3 tyg, powinien się obrocic...
Stary 2015-03-11, 21:19   #2532
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
No właśnie nie wiem czy można, na pudełku napisane, żeby ręcznie.
A normalnie butelki można myć w zmywarce?
niektórzy myją. mi się jakoś nie widziało myć butelek z tłustymi naszymi naczyniami. u nas przeważnie krótki program w zmywarce, więc ryzyko że coś nie dopłucze się jakoś super.
Stary 2015-03-11, 21:22   #2533
kika1989wroc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość
To na pobranie jest tylko jeden dzień? to faktycznie bez sensu, no i to było do wczoraj, więc zaledwie jeden dzień Cię dzielił od kuponu
A to pytanie padło już pewnie tysiąć razy, ale czy jak ja mam kupon na 10 zł z allegro to zakupy muszę zrobić używając telefonu, czy mogę normalnie przez kompa, bo ja na tym moim telefonie to nic nie uwidzę, wolę na dużym ekranie
Niestety musisz to zrobić z aplikacji mobilnej
Stary 2015-03-11, 21:25   #2534
Princesika
Zakorzenienie

Moczę go i moczę, jet już lepiej.
Monika ale on cały śmierdzi stęchlizną, nawet pudełko i instrukcja
Stary 2015-03-11, 21:25   #2535
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Ja byłam dziś na krzywej. Przyszłam i pół godziny stałam w kolejce do rejestracji, następnie kolejne pół godziny w kolejce do pobrania krwi. Oczywiście brzuch widoczny, ale nikt mnie nie przepuścił; a u nas w labie, nie ma żadnych zasad odnośnie przepuszczania ciężarnych, więc nawet nie miałam się na co powołać po pobraniu kolejne 45 minut czekania na wynik cukru na czczo, żeby wiedzieli czy mogą mnie obciążyć. Wynik miałam 80, więc podali mi glukozę. Po wypiciu oczywiście kolejne dwie godziny czekania... Spędziłam tam 4 godziny! Masakra!!! myślałam że jajo zniosę!!!!
ja w poprzedniej ciąży też stałam najpierw długo do rejestracji, potem na pierwsze pobranie (i glukozę) z pół godziny, tłumy były straszne, ale u mnie glukometrem mierzyli na czczo żeby wiedzieć czy mogą podać (trochę się różnił wynik od tego z krwi pamiętam). za to teraz stałam w kolejce do rejestracji, babka do mnie że 30 osób czeka na pobrania a po chwili mówi, a nie, pani ma krzywą to i tak pani się nasiedzi to pierwsze pobranie będzie jak najszybciej. inaczej przyszłabym innego dnia chyba.

Cytat:
Tez mam tą zniżkę, ale nie wiem jak mam ja wydrukowac nie wiesz czy trzeba czy wystarczy pokazac w telefonie ?
ja wszystkie zniżki do h&m pokazywałam na telefonie

Edytowane przez moni_ka.g
Czas edycji: 2015-03-11 o 21:40
Stary 2015-03-11, 21:32   #2536
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Ale się wpakowałam z tym laktatorem
Nie wiem co mnie napadło, w kółko mówiłam, że laktatora używanego to na pewno nie kupię
ale bo to zależy od konkretnego egzemplarza. Ja kupiłam w pierwszej ciąży używkę (avent) i wcale nie śmierdział niczym. Teraz też używkę (medelę) i też nie śmierdzi. Nie ma tam gumowych elementów poza zaworkami. A w avencie była taka guma na lejek, ale i tak jej nie używałam. Wszystko wygotowałam normalnie w garnku, wyszorowałam wodą z płynem, jeszcze raz wyparzyłam i zaczęłąm używać.

Cytat:
Kika, a po ile są te ręczniki w Gemini?

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

ja mam 100x100 za 39 zł więc to dobra cena
ja wczoraj stacjonarnie kupiłam świetne ręczniczki duet baby 100x100 za 33.50

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Ja byłam dziś na krzywej. Przyszłam i pół godziny stałam w kolejce do rejestracji, następnie kolejne pół godziny w kolejce do pobrania krwi. Oczywiście brzuch widoczny, ale nikt mnie nie przepuścił; a u nas w labie, nie ma żadnych zasad odnośnie przepuszczania ciężarnych, więc nawet nie miałam się na co powołać po pobraniu kolejne 45 minut czekania na wynik cukru na czczo, żeby wiedzieli czy mogą mnie obciążyć. Wynik miałam 80, więc podali mi glukozę. Po wypiciu oczywiście kolejne dwie godziny czekania... Spędziłam tam 4 godziny! Masakra!!! myślałam że jajo zniosę!!!!

Co do samej glukozy to jak ją piłam to śmiałam się do mamy, że dziewczyny przesadzały i jak zwykle mnie nastraszyły, a to smakuje jak zwykła woda z cukrem. I że z porodami też tak jest, że wszyscy straszną, a ja to pyknę raz dwa ostatnie dwa łyki już nieco gorzej mi weszły, ale najlepsze jest to, że nagle nie byłam w stanie wstać wyrzucić kubka zrobiło mi się gorąco, zaczęłam się rozbierać z głową w górze, żeby nie zwymiotować; pot na czole, we włosach, na plecach i między cyckami... do tego tętno chyba z 200... myślałam, że nie przeżyję - taka bohaterka ze mnie na szczęście trzymało mnie 20 minut i przeszło

a jeszcze chciałam dodać, że była też inna pani przede mną na krzywej i przede mną odbierała wynik na czczo i miała 140!!! oczywiście nie obciążyli jej, bo stwierdzili że to zbyt niebezpieczne...

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Tak się chwalicie swoimi zakupami, a ja chyba nie mówiłam, że kupiłam ostatnio ręczniki z woltexu, wanienkę na stojaku i materac do łóżeczka z wszystkiego jestem bardzo zadowolona
o matko współczuję Ja idę jutro i zamierzam się wepchać w kolejkę, jeśli będzie więcej niż 2 osoby przede mną, bo będę na badaniu sama i zalęzy mi na czasie- wiem, ze im później będzie, tym gorzej będę się czuć i bardzo się tego boję. W tym punkcie diagnostyki, gdzie idę jest taki znaczek, zeby przepuszczać ciężarne (nie że mają pierwszeństwo niestety..), ale w tym przypadku mam to w głębokim poważaniu, bo dla mnie to badanie jest trudne do przejścia. Zamierzam podejść do okienka i powiedzieć bezpośrednio pielęgniarce, że chcę wejść bez kolejki, bo przyszłam na krzywą Na szczęście mają tam glukometr, więc liczę, że nie będzie to tak trwało jak u Ciebie

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
ja zrobiłam zakupy...yyy tzn połowe.
najpierw kilka rzeczy u jednego sprzedawcy. wszystko elegancko, zapłaciłam, koniec.
potem zakupy u drugiego sprzedawcy....i zawiesił mi sie komp...i musiałam coś za dużo poklikać bo jak sie odwiesił to mi wyskoczyło że wszystko podwójnie kupiłam i zamiast stówy mam dwie do płacenia... napisałam tam szybko maila z prośbą o unieważnienie transakcji. mam nadzieje ze bedą wyrozumiali...... a jak nie to sie bede tarzać w ręcznikach , podkładach i majtkach siatkowych o reszcie pierdół nie wspominając .....
zrobiłam tak samo w poprzedniej ciąży
Po prostu nie zapłaciłam za to jedno zamówienie. Napisałam do sprzedawcy, ale nie anulował. Allegro zablokowało mi konto (bo dostałam mnóstwo negatywnych komentarzy...), a ja po prostu założyłam nowe konto Ma nadzieję, że u Ciebie pójdzie prościej, choć w gruncie rzeczy u mnie to okazało się mniej skomplikowane niż mogłoby się wydawać
Stary 2015-03-11, 21:33   #2537
Selis
Zadomowienie

Cytat:
Niestety musisz to zrobić z aplikacji mobilnej
Dziękuje za odpowiedz jakoś się przemęczę
Właśnie czytam całe FAQ tych kuponów, żeby na przyszłość wiedzieć co i jak
Selis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 21:38   #2538
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Irmusia trochę mnie uspokoilas z tym 37tc bo lekarz mi mowil ze do kolejnej wizyty, za 3 tyg, powinien się obrocic...
spokojnie
Przecież to nie ma znaczenia, ze w 33 tc będzie główką do góry- nie będziesz przecież wtedy rodzić (tak zakładamy), a 37 tc to ciąża donoszona i to moze być wyznacznik dla lekarza, że trzeba będzie zrobić cc.

Cytat:
a jaki kupiłaś?
Mówię Ci- wygotuj toto Ja bym bez wygotowania nie użyła
Stary 2015-03-11, 21:42   #2539
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość
na pobranie tego na 50zł miałam ok 2 tygodni, nie wiem czemu teraz tylko dobę bo mail przyszedł 9.03 ok 23.

wszystko tylko przez aplikację.

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:
to nie wiem może rzeczywiście jakiś trefny wiem tylko że laktator szybko może się zaśmierdzieć, ale jednak nie aż tak...
Stary 2015-03-11, 21:45   #2540
Princesika
Zakorzenienie

Zalalam go wrzatkiem i plynem
Stary 2015-03-11, 21:47   #2541
Marei
Zakorzenienie

Może laktator był w piwnicy, gdzie była wilgoć? Albo w mieszkaniu i wilgoć i dym z papierosów, ta kombinacja okropnie śmierdzi.
Stary 2015-03-11, 21:50   #2542
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Może laktator był w piwnicy, gdzie była wilgoć? Albo w mieszkaniu i wilgoć i dym z papierosów, ta kombinacja okropnie śmierdzi.
Ewidentnie to jest zapach stęchlizny
Ale już chyba go powoli usuwam.
Stary 2015-03-12, 07:22   #2543
masija
Zakorzenienie

Cytat:
A ja popijam moje turbo wino na wieczór.... To był genialny pomysł żeby je kupić... Chyba zamowie kolejne 6butelek ...
Wytłumacz mi jak ono smakuje?
Bo ja nigdy nie widziałam sensu w kupowaniu wina/piwa bezalkoholowego.

Princesika ale masz przejścia z tym laktatorem
Aż poszłam sprawdzić czy mój śmierdzi ale na szczęście nie ma problemu.

A co do ręczników to ja kupowałam w Pepco i z tego co pamiętam to dałam 29 zł.

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 08:18   #2544
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Wytłumacz mi jak ono smakuje?
Bo ja nigdy nie widziałam sensu w kupowaniu wina/piwa bezalkoholowego.

Princesika ale masz przejścia z tym laktatorem
Aż poszłam sprawdzić czy mój śmierdzi ale na szczęście nie ma problemu.

A co do ręczników to ja kupowałam w Pepco i z tego co pamiętam to dałam 29 zł.
Smakuje jak wino
Jest pycha...
Absolutnie w smaku nie czuć różnicy bo to jest normalne wino które zostało poddane "odalkoholowaniu" go (nie wiem jak się taki proces nazywa)

[/RIGHT]
Stary 2015-03-12, 08:26   #2545
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Widziałam takie płyny do czyszczenia butelek i smoczków - może to by coś pomogło

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 08:26   #2546
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Smakuje jak wino
Jest pycha...
Absolutnie w smaku nie czuć różnicy bo to jest normalne wino które zostało poddane "odalkoholowaniu" go (nie wiem jak się taki proces nazywa)
Aż muszę spróbować, żeby wiedzieć

I muszę popatrzeć gdzie u mnie takie można dostać.
Jak mówiłam o takim tż'towi to aż mu się oczy zaświeciły, że sobie romantica zrobimy, tj. przed ciążą, z winem
Oczywiście, powiedziałam mu, że pije ze mną bezalkoholowe

A tak btw. wybaczcie z rana to pytanie ale jak to jest z lewatywą przed ciążą, robioną w domu?
Bo zastanawiam się, że jeżeli poczuję skurcze. Ok. Poczekam, poczekam, wezmę prysznic (zakładając, że wody mi jeszcze nie odeszły) skurcze się nasilają. Kiedy powinno zrobić lewatywę?

Bo ja się boję, że np. nie zdążę

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 08:29   #2547
k a j a
Zakorzenienie

Melduje się po wizycie... i powiem tylko tyle..

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 08:33   #2548
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Melduje się po wizycie... i powiem tylko tyle..

Zee cooo? Ja może nie zakumoałam, może żle myśle, ale czy to jest tak jak ja myśle ....

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 08:34   #2549
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
Zee cooo? Ja może nie zakumoałam, może żle myśle, ale czy to jest tak jak ja myśle ....
Myślę że dobrze myślisz...

Frankowi odpadł siusiak

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 08:34   #2550
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
Widziałam takie płyny do czyszczenia butelek i smoczków - może to by coś pomogło
One są mega delikatne wiec raczej nie pomogą. Dobrze rozpuszczają mleko i maja malo syfu w sobie.

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Cytat:
Myślę że dobrze myślisz...

Frankowi odpadł siusiak
Coooo?

[/RIGHT]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości