Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :) - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-12, 12:01   #4561
fuertka88
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)

Cytat:
Napisane przez Aviskowa Pokaż wiadomość

Ja właśnie wróciłam od Endo. Lekarz który okazał się ostatnio burakiem, pokazał swoją ludzką twarz i o dziwo dzisiaj był bardzo sympatyczny.

Dostałam leki (mam zapas do końca ciąży) i 300 zł w kieszeni.
Super!

Cytat:
Napisane przez Truskawka31 Pokaż wiadomość
Rozpoczynam 23 tc, tym samym 6 mc

Cytat:
Napisane przez Viloet Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj zebrałam się na odwagę i zadzwoniłam do dentysty wizyta piętek godz. 15 a potem spojrzałam w kalendarz-ten piątek to 13-go
Powodzenia!

Cytat:
Napisane przez onagory Pokaż wiadomość
Cześć melduje że jestem już po wizycie wyszłam z domu o 10 a wróciłam koło 18 z małym wszystko ok serduszko pięknie bije , szyjka w porządku . Przedłużyłam sobie zwolnienie lekarskie na kolejne 3tyg ,dostałam skierowanie do neurologa na te moje mocne migreny , najbliższy termin w przychodni mam w maju więc pójdę prywatnie nawet dzisiaj chciałam się wybrać ale kolejka przynajmniej na 2h .
Pospacerowałam sobie po sklepach, w lumpku wpadło kilka sztuk ciuszków dla dziecia (wypiorę, wstawie focie na klub ) niestety dla siebie nic nie znalazłam .
Super!

Cytat:
Napisane przez la_gata Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Ja dziś miałam straszny dzień, zepsuło mi się auto i musiałam na nogach wracać do domu. Przeszłam spory kawał, w deszczu i wietrze i teraz ledwo żyje! Tak mnie boli w pachwinach, że zaraz oszaleję mam nadzieję, że to nic groźnego a do tego jutro jedziemy do szpitala, więc w domu zamieszanie, pakowanie i zaczynam panikować, że będę tam sama z Frankiem, a nie czuję się najlepiej trzymajcie kciuki za nas i piszcie fajne rzeczy, bo jak będę was czytać to mi będzie weselej Hehe
Trzymam kciuki za Was!!

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
Fuertka, dopisz mi proszę wizyty 16 i 30 marca dziękuje
Gotowe
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40
Nasze 1860g i 1810g szczęścia

fuertka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 12:05   #4562
elinka21
Zakorzenienie

Cytat:
Kto poślubi mojego syna hehe ja mam problem z głowy, bo moja przyjaciółka ma kilkumiesięczna córeczkę
Noooo cos w rodzaju

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 12:05   #4563
cicha1990
Rozeznanie

i mi wizyte 10kwietnia
cicha1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 12:13   #4564
fuertka88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
a co do glukozy to prawda ze 3 razy kuja?;/ bo mi wczoraj lekraka tak powiedziala zebymsie na to przygotowala:/ ale ja to sie w kwietniu bede kuc jakos przed 28tc
Ja mam zlecone 3 wkłucia (przed wypiciem, po 1h i po 2h), ale zdarzają się laby, które robią tylko 2 pobrania. Najlepiej niech gin na skierowaniu napisze ile ma być wkłuć

Cytat:

A ja przepadłam, kupiłam:
http://allegro.pl/next-3-pary-super-...148485904.html
Uwielbiam ciuszki z Nexta

Dalej licytuję różne takie

Zakupy wciągają

Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
Jak sie ma zgage to podobno wlosy rosna
U mnie się sprawdziło
Teraz też mnie męczy od jakiegoś czasu

Cytat:
Napisane przez agave Pokaż wiadomość
Hej,
ja w tym tygodniu po kolejnej wizycie u ginekologa. Mały waży już prawie 700g
W następnym tygodniu idę na glukozę. Sama lekarka przy pisaniu skierowania mówiła, żebym wzięła cytrynę Smaku glukozy najmniej się boję, bardziej przeraża mnie siedzenie 2 godziny na czczo i 3 razy kłucie
Cieszę się, że wszystko ok!

Ja na glukozę idę w pon 23.03 tzn. taki mam plan

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
witajcie
wczoaj po wizycie już sił nie miałam by pisać... Maly OK, nadal chłopak wszystko ładnie pięknie... mam skierowanie na glukoze - do konca miesiąca... tak jak któraś z mam pisała- 3 wkłucia (blehhhhh) ale wezme nadrobie książkowe zaległości
To dobrze!

Cytat:
Napisane przez aga00100 Pokaż wiadomość
Zapomniałam zapytać,bo oglądam rożki i powiedzcie mi które są lepsze te usztywnione czy nie?bo widze ze są 2 rodzaje.
Mam rożki nieusztywniane.

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Fuertka, zmień mi proszę termin połówkowego na sobotę 14 marca.
Cytat:
Własnie dzwonili z przychodni. Dzisiejsza wizyta USG odwołana. Zapisałam się na wt 17. Cieszyłam się, że dzisiaj zobaczę Berbecia, a tu znowu muszę czekać.
Cytat:
Napisane przez onagory Pokaż wiadomość

fuertkaBardzo proszę dopisz mi kolejną wizyte na 1.04
Cytat:
Napisane przez Kropkaa Pokaż wiadomość
Fuertka88 dopiszesz mi następną wizytę na 18 kwietnia( ogólna) nie USG.
Cytat:
i mi wizyte 10kwietnia
Wizyty dopisane

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Napisane przez AnULka248 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a bylyscie w tym Tesco? Jak te ciuszki, coś ciekawego i taniego?
Byłam, ale nie znalazłam nic ciekawego

Za to w H&M mają też wyprzedaże i z nowej kolekcji na niektóre rzeczy jest promocja 3 w cenie 2 Kupiłam 2 sukienki dla dziewczyn i spodnie dla synka

Cytat:
Już po wizycie.
Wszystko ok. Dostałam skierowanie na badania i między innymi na glukozę.
Będą mi pobierać krew 3x. Na szczęście badanie mam zrobić 30-31 marca, więc mam czas się przygotować mentalnie.
Następna wizyta 9.04.

Aaaa, muszę się pożalić, schudłam od ostatniej wizyty tylko 0.5 kg.
Cieszę się, że wszystko ok!

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
Ja już na szczęście w domu. Dostałam dwa antybiotyki. Jeśli ból by się powtórzył ( a jest duże prawdopodobieństwo) to mam znowu zgłosić się na izbę przyjęć i znów do szpitala no ale przynajmniej teraz w domu to nie będę patrzeć na te wszystkie przedporodowe akcje bo się stresowałam.
Dobrze, że jesteście już w domu i trzymajcie się!

Cytat:
Napisane przez Gazela TV Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam na szwajcarskiej wizycie i o ile USG bardzo mi się podobało, bo trwało bardzo długo i lekarz wszystko dokładnie pokazywał, to nie dostałam zwolnienia, więc muszę szukać następnego lekarza, bardziej ludzkiego, który mi nie będzie kazał wracać do Polski. Powód dla którego nie dał, bo nie widział medycznych przeciwwskazań do pracy, ale uwaga... powiedział to jeszcze przed jakimkolwiek badaniem.
Maksymilian zdrowy i ruchliwy, nawet podczas badania przyłożył mi mocnego kopniaka. Leży poprzecznie i główkę ma z prawej strony. Poza tym wszystkie parametry w normie.
Kolejna wizyta 17 marca u innego lekarza, który po nakreśleniu sytuacji przez telefon stwierdził, że zwolnienie to nie problem. Oby, bo nie wyobrażam sobie lotu samolotem w 25 tc.

Miłego dnia!
U mnie pogodnie i ciepło, więc popołudniu dłuższy spacerek z psem.
Cieszę się, że wszystko ok ale lekarz jakiś dziwny :/ Oby ten kolejny wypisał L4 bez problemu
Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Wy też tak dużo śpicie? 10-11 godzin ... to jakaś masakra. Wprawdzie budzę się na siku ze 2-3 razy i potem wiercę chwilę zanim zasnę ale to chyba za dużo??
, bo w nocy nie umiem zasnąć; a wstaję zaraz jak synek nas obudzi. W sumie ok 6, max 8 h.
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40

Edytowane przez fuertka88
Czas edycji: 2015-03-12 o 12:10
Stary 2015-03-12, 12:16   #4565
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
a co do glukozy to prawda ze 3 razy kuja?;/ bo mi wczoraj lekraka tak powiedziala zebymsie na to przygotowala:/ ale ja to sie w kwietniu bede kuc jakos przed 28tc

Ja miałam 2 wkłucia, przed i po
ale to pierwsze wkłucie to strasznie długo, bo chyba z 5 probówek krwi pobrała

Cytat:
wracajac do wariacji to dzis moj maly chyba wyczul ze mama sie lepiej czuje nagralam wygibasy chociaz i tak malo widac ale czuc mocno
https://www.youtube.com/watch?v=fozUVyMwbxk
mało widać? pięknie brzuszek faluje

Cytat:
Dzień Dobry.

Pocieszyłaś mnie. Test z glukozą jest badaniem którego okropnie się boję.
serio, nie ma sie czego bać
Ja miałam w razie W cytryne, ale pani zaproponowała żebym spróbowała bez cytryny, bo z moze sie zrobić taki gęsty lukier i ciezko sie pije. Łyknęłam bez cytryny i było ok tyle, że ja bardzo lubie słodycze, to moze dlatego

potem było mi tylko niedobrze, ale to z głodu...

Cytat:
Napisane przez agave Pokaż wiadomość
Hej,
ja w tym tygodniu po kolejnej wizycie u ginekologa. Mały waży już prawie 700g
W następnym tygodniu idę na glukozę. Sama lekarka przy pisaniu skierowania mówiła, żebym wzięła cytrynę Smaku glukozy najmniej się boję, bardziej przeraża mnie siedzenie 2 godziny na czczo i 3 razy kłucie

Ostatnio jakoś mało się sobie podobam. Ciągle nie mogę się przyzwyczaić do dużego brzucha. Poprawiłam sobie humor trochę zakupami. Kupiłam sobie sukienkę o luźnym kroju, w której teraz w miarę dobrze wyglądam A dla malucha komplecik w h&m-były przecenione spodenki, body plus czapeczka. Kupiłam z motywem dinozaura-to chyba będzie u mnie motyw przewodni, bo TŻ jak był mały uwielbiał dinozaury

o jaaa 700g to juz dużo! super

Cytat:
A mój mąż ma koszmary tej samej nocy co i ja Poza tym rozbudzamy się w nocy o tych samych porach Potem dopiero się zgadujemy w tej sprawie.

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Jasne, to tylko takie gadanie

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Kolejne kupione:
http://allegro.pl/george-body-chlopi...149592127.html
piękne kolorki!

Cytat:
A dzis sie urodzila moja syniwa 3700 i 54 dluga

Cytat:
Oj widzę ktoś tu na dwa fronty leci

haha elinka

wiecie jaki zaszczyt mnie kopnał? dzis w przychodni pan wpuscił mnie do kolejki do zabiegowego aż sie zdziwiłam, bo myslałam, że tak bardzo mojego brzucha nie widać, a tu proszę
Stary 2015-03-12, 13:17   #4566
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
Ja też się bałam i wyobrażałam sobie niewiadomo co... Ale hmmm ja to miałam chyba 2 wkłucia tylko. Przed i po.

Super widać u mnie to nie ma czegoś takiego... jeszcze - mam nadzieję!

Mój biust to też no nie powiem powiększył się, ale nie na tyle bym musiała biustonosze wymieniać...

Poza tym - mam dzisiaj zwalony humor :/ tż się nie popisuje od kilku dni... dołożyli mu obowiązków w pracy i jest zły na cały świat no i oczywiście wyżywa się na mnie. Chce rozmawiać a jak się z czymś co on mówi nie zgadzam to się rzuca. Wczoraj stwierdził "ty to w ogóle nie myślisz!"...... A później miał pretensje, że zaczęłam mu mówić, że nie życzę sobie żeby używał wobec mnie takich słów.
Generalnie wszystko obrócił w ten sposób, że to ja jestem ta zła, najgorsza, ojjj nasłuchałam się wczoraj. A rozmowa tyczyła się jedynie jego pracy a ja stwiedziłam, że u mnie jest trochę inaczej. Normalna rozmowa a on foch i oburzenie i obrażanie....... dajcie spokój dzisiaj rano się do mnie nie odzywał. Nie to nie... ale naprawdę ja się zaczęłam zastanawiać czy ja z wariatem jakimś mieszkam. Bo normalne jego zachowanie to na pewno nie jest. .. i tak smutno mi i po tym jak wczoraj zaczął w kłótni wyciagać rzeczy z początku naszego związku to czuje się dzisiaj jak kompletna kupa....
Mnie będą robili krzywdę 3 razy.

Faceci... Mój mówi, że też jest w ciąży i ma swoje humorki.... Widzę, że to standard.

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:
A dzis sie urodzila moja syniwa 3700 i 54 dluga
Gratulacje dla Rodziców i Zdrówka dla mamy i Bąbelka.

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Cytat:
Napisane przez fuertka88 Pokaż wiadomość
Witam po kilku dniach nieobecności
Dzień Dobry.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 13:18   #4567
AnULka248
Zakorzenienie

Cytat:
Zawsze lepiej mieć 2 kandydatki na oku

Sarrai faceci czasem tak mają... i co gorsza nie mogą pojąć, że dla nas słowa "ty to w ogóle nie myślisz" są mega obrazą. Bo mnie też strasznie ruszają takie teksty, a np. sama do męża czasem coś palnę w tym stylu i oczywiście może być a on się nie obraża, nie to co ja mój ostatnio wrócił z pracy o 20.30, odgrzałam mu obiad, zjadł, o 21.00 przyjechał jakiś znajomy bo kupował od niego opony - siedzieli w garażu godzinę jak przyszedł miałam focha, zjechałam go, że przeziębiony jest i że będzie jutro płakał bo będzie gorzej (no i było) i że w ogóle z nim nie mam kiedy pogadać, bo o 11.00 wychodzi a wieczorem jeszcze gdzieś łazi, to strzelił jeszcze większego focha i tak się na zmianę obrażaliśmy co chwilę. Ale rano mu przeszło... Może Twojemu też się dziś polepszy może pogoda nie sprzyja i taki męski pms go złapał

Cytat:
ale ze mamie czy dziecku? Bo ja na razie zgagi nie mam, za to włosy na nogach mi rosną jak głupie
Ja bym się nie obraziła gdyby przy zgadze włosy mi rosły ale lepiej te na głowie

Cytat:
wracajac do wariacji to dzis moj maly chyba wyczul ze mama sie lepiej czuje nagralam wygibasy chociaz i tak malo widac ale czuc mocno
https://www.youtube.com/watch?v=fozUVyMwbxk
chciałabym żeby moja mała kopała tak "mało" widocznie póki co nie widać wcale, dobrze, że chociaż czuć. Jak siedzę podkurczona to się rozpycha, chyba miejsca nie ma, a matka specjalnie się z nią droczy żeby kopała

Ciuszki dziś mi przyszły <3 jeżeli nie zależy Wam na jakichś firmowych ciuszkach to szczerze polecam ten sklep na allegro: http://allegro.pl/spiochy-spioszki-r...933807076.html wyglądają na dobrej jakości (piszę wyglądają, bo nie wiem jak po praniu - ale w porównaniu z pepcowymi czy tymi z Lidla dużo lepsze są), wszystko takie jak na zdjęciach a nawet ładniejsze te kolorki i wzór koronka - piękny chociaż ja się obkupiłam w groszki, jak to dostałam to aż się zdziwiłam, nie myślałam, że tyle tych grochów wzięłam jedynie nie polecam pieluszek - cieniutkie strasznie.

Edytowane przez AnULka248
Czas edycji: 2015-03-12 o 13:20
AnULka248 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 13:45   #4568
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnULka248 Pokaż wiadomość
Zawsze lepiej mieć 2 kandydatki na oku

Sarrai faceci czasem tak mają... i co gorsza nie mogą pojąć, że dla nas słowa "ty to w ogóle nie myślisz" są mega obrazą. Bo mnie też strasznie ruszają takie teksty, a np. sama do męża czasem coś palnę w tym stylu i oczywiście może być a on się nie obraża, nie to co ja mój ostatnio wrócił z pracy o 20.30, odgrzałam mu obiad, zjadł, o 21.00 przyjechał jakiś znajomy bo kupował od niego opony - siedzieli w garażu godzinę jak przyszedł miałam focha, zjechałam go, że przeziębiony jest i że będzie jutro płakał bo będzie gorzej (no i było) i że w ogóle z nim nie mam kiedy pogadać, bo o 11.00 wychodzi a wieczorem jeszcze gdzieś łazi, to strzelił jeszcze większego focha i tak się na zmianę obrażaliśmy co chwilę. Ale rano mu przeszło... Może Twojemu też się dziś polepszy może pogoda nie sprzyja i taki męski pms go złapał

Ja bym się nie obraziła gdyby przy zgadze włosy mi rosły ale lepiej te na głowie

chciałabym żeby moja mała kopała tak "mało" widocznie póki co nie widać wcale, dobrze, że chociaż czuć. Jak siedzę podkurczona to się rozpycha, chyba miejsca nie ma, a matka specjalnie się z nią droczy żeby kopała

Ciuszki dziś mi przyszły <3 jeżeli nie zależy Wam na jakichś firmowych ciuszkach to szczerze polecam ten sklep na allegro: http://allegro.pl/spiochy-spioszki-r...933807076.html wyglądają na dobrej jakości (piszę wyglądają, bo nie wiem jak po praniu - ale w porównaniu z pepcowymi czy tymi z Lidla dużo lepsze są), wszystko takie jak na zdjęciach a nawet ładniejsze te kolorki i wzór koronka - piękny chociaż ja się obkupiłam w groszki, jak to dostałam to aż się zdziwiłam, nie myślałam, że tyle tych grochów wzięłam jedynie nie polecam pieluszek - cieniutkie strasznie.

ooo dziekować za linka, faktycznie fajnie wyglądaja
Stary 2015-03-12, 14:03   #4569
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
hahahaha cóż za czujne oko uwaga dziewczyny, siostra patrzy, obserwuje

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 14:22   #4570
Stysia11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martynka2812 Pokaż wiadomość
Stysia, Truskwaka, ale takie zwykle? Bo ja probowalam w platkach, nie zadne prazone. Niewiele pomagaly, bo ja az czasem czuje, jak mnie juz w gardle pali Elinka, moze i racja bo akurat mam bujna czupryne, obydwoje z mezem krecone wlosy, wiec moze byc

Wlasnie troche mnie to dziwi, bo brzuch az mi sie spina. Zapytam lekarza w poniedzialek ja tez ciagle czuje ucisk na pecherz, a kopniaki najczesciej dostaje wlasnie w ten pecherz albo jakby w jelita

A mi wlasnie na odwrot, zatrzymaly sie wszystkie

Daj spokoj, co ja wczoraj odwalilam... potem jak zobaczylam mine swojego meza to smialam sie bez przerwy pol godziny... sama z siebie zreszta tez
Ja jadłam zwykle w całości (kupiłam w biedronce :-P) . Podobno jeszcze mleko pomaga, ale ja nie testowalam, bo średnio podchodzę do samego mleka ;-)
Stysia11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 14:26   #4571
Aviskowa
Zadomowienie

Zmienię na chwilkę temat. Co sądzicie o poduszce do karmienia ? Warto kupić czy to zbędny wydatek ? Powoli kończę kompletować wyprawkę i zostały mi drobne rzeczy do kupienia. Teraz zastanawiam się właśnie nad poduszką.

Stary 2015-03-12, 14:29   #4572
fuertka88
Rozeznanie

Cytat:
Zmienię na chwilkę temat. Co sądzicie o poduszce do karmienia ? Warto kupić czy to zbędny wydatek ? Powoli kończę kompletować wyprawkę i zostały mi drobne rzeczy do kupienia. Teraz zastanawiam się właśnie nad poduszką.
Też się zastanawiam, ale chyba wykorzystam rogala
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40

Stary 2015-03-12, 14:30   #4573
elinka21
Zakorzenienie

Cytat:
Juz koniec wyprawki?

25.03.14
Stary 2015-03-12, 14:32   #4574
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Też się zastanawiam, ale chyba wykorzystam rogala
Ja rogala nie kupiłam, zwijam gruby koc.
Jeśli masz rogala, to chyba nie warto kupować osobnej poduszki do karmienia. Wiele dziewczyn (jak czytałam) w późniejszym czasie rogala wykorzystuje w ten sposób.

Stary 2015-03-12, 14:33   #4575
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Ja miałam przy synku i bardzo sobie chwałę. Na pewno bede jej używała. Polecam.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 14:35   #4576
Gazela TV
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Gazela TV

Cytat:
Ja mam, ale tylko dlatego, że dostałam gratis do rogala do spania. Gdyby nie to, to bym specjalnie nie kupowała.
Gazela TV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 14:36   #4577
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Juz koniec wyprawki?
Została mi apteczka , kołderkai ochraniacz, czapeczki, przewijak i jeżeli się zdecyduję to rogal, może jeszcze 2 kartony pieluch jednorazowych (2 już mam).
Pewnie jeszcze kupię kilka ciuszków, ale to bardziej z próżności.

Stary 2015-03-12, 14:37   #4578
elinka21
Zakorzenienie

Cytat:
Została mi apteczka , kołderkai ochraniacz, czapeczki, przewijak i jeżeli się zdecyduję to rogal, może jeszcze 2 kartony pieluch jednorazowych (2 już mam).
Jakie pieluchy kupowalas?

25.03.14
Stary 2015-03-12, 14:43   #4579
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Ja kupiłam kartony Daddy 2 (3-6 kg). Do szpitala mam 1 paczkę Newborn z Rossmanna.

Stary 2015-03-12, 14:47   #4580
fuertka88
Rozeznanie

Cytat:
Ja póki co mam:
1x paczka Tesco loves baby, rozmiar 0
2x paczka Tesco loves baby, rozmiar 1
1x paczka Babydream, rozmiar 1
1x paczka Dada, rozmiar 1

Dla synka w pierwszym m-cu poszło mi ok 300 szt. - jakieś 9/10 paczek...

Aha, nie wiem czy było tu już wspominane ale właśnie w Rosku jest promocja na babydream rozmiar 1 - paczka za 9.99zł

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Któraś z Was szukała wózka miętowego ?

Znalazłam wczoraj na insta Tako Junama Impulse, kolor miętowy lub pistacjowy

28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40

Stary 2015-03-12, 14:50   #4581
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:

Dla synka w pierwszym m-cu poszło mi ok 300 szt. - jakieś 9/10 paczek...

Aha, nie wiem czy było tu już wspominane ale właśnie w Rosku jest promocja na babydream rozmiar 1 - paczka za 9.99zł [COLOR="Silver"]
Ja mam pieluch 312 sztuk (Daady 2 3-6 kg). Czasem w Biedrze można kupić kartony z pieluchami (w kartonie są 2 paczki) za 50 zł. Daddy 2 w kartonie mają 156 sztuk pieluch.
Newborny Właśnie kupiłam na promocyji w Rossku.

Edytowane przez Aviskowa
Czas edycji: 2015-03-12 o 14:52
Stary 2015-03-12, 14:53   #4582
fuertka88
Rozeznanie

Cytat:
To u Ciebie tak jak i u mnie wyprawka na wykończeniu
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40

Stary 2015-03-12, 14:55   #4583
martynka2812
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Stysia11 Pokaż wiadomość
Ja jadłam zwykle w całości (kupiłam w biedronce :-P) . Podobno jeszcze mleko pomaga, ale ja nie testowalam, bo średnio podchodzę do samego mleka ;-)
Mleko mi tez nie pomaga bo ostatnio pochlaniam go ogromne ilosci, do naturalnego kakao, platkow owsianych, samo tez pije. sprobuje tych biedronkowych

Cytat:
Mi polecala kolezanka z pracy. Ja bede kupowala, ale taka duza, w ktora i ja sie zwine do snu, a potem owine wokol siebie zeby mi latwiej bylo trzymac dziecko przy karmieniu

Fuertka, moglabym prosic o dodanie mnie do klubu? Ciekawa jestem Waszych brzuchow i zakupow, porownalabym ze swoim i jak sie odwaze sama swoj wrzuce
martynka2812 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 14:55   #4584
fuertka88
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam pieluch 312 sztuk (Daady 2 3-6 kg). Czasem w Biedrze można kupić kartony z pieluchami (w kartonie są 2 paczki) za 50 zł. Daddy 2 w kartonie mają 156 sztuk pieluch.
Newborny Właśnie kupiłam na promocyji w Rossku.
Wiem wiem

Dla synka tylko rozmiar 1 używałam pampków oryginalnych zielonych, a potem cały czas Dada. Teraz od rozm 4 i 4+ używamy naprzemiennie z Tesco loves baby.

Mam nadzieję, że dziewczynom też podpasują Dady albo Tesco, ale rozm 0 i 1 chcę przetestować różnych firm
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40

Stary 2015-03-12, 14:56   #4585
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:

Dziewczyny no co Wy, serio juz prawie wszystko macie? wózki, łóżeczka itd?
kurde to ja ide sie schować, prócz paru ciuszków nie mam nic..
Stary 2015-03-12, 14:56   #4586
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
To nieźle dziewczyny . Ja mam niewiele rzeczy jeszcze
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 15:05   #4587
Anex
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki
Moje pierworodne dziecko pojechało dziś do teatru... i nie zgadniecie, co najbardziej przeżywała - otóż to, że pojadą autobusem

Gratki Kto wypatrzył dziewczynkę? Ehh... ja mam połówkowe u Swatowskiego za tydzień i mam nadzieję, że już zobaczy, bo Szumala nie był w stanie...

Ja się tego badania właśnie najbardziej boję... ale planuję wziąć cytrynkę, a potem będę siedzieć z książką... ostatnio mi się nawet trochę przysypiało po tej glukozie

Oj, ja też mam balony potężne... normalnie jak nie moje...
Na NFZ byłam w przychodni przyszpitalnej na Staszica i tak jak na poprzednim usg u Kondrackiej https://www.luxmedlublin.pl/e-rezerw...racka-adrianna Do Swatowskiego byłam zapisana prywatnie na 5 marca ale odwołałam tamtą wizytę (teraz trochę żałuję bo porównałabym obydwa badania).

Edytowane przez Anex
Czas edycji: 2015-03-12 o 15:44
Anex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 15:05   #4588
cicha1990
Rozeznanie

no coz ja tez mam pare ciuszkow tylko^^
Stary 2015-03-12, 15:05   #4589
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
Starałam się kupować co miesiąc troszkę. Trochę rzeczy dostałam, więc o tyle było szybciej.
Każdy kompletuje wyprawkę w swoim czasie. Według moich znajomych ja się za szybko za to zabrałam, bo już w listopadzie.

Stary 2015-03-12, 15:14   #4590
fuertka88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość

Właśnie spojrzałam na moją listę i zostały takie rzeczy:
* Wózek (dalej nie wiem jaki, więc jak się wkurzę to zamówię dopiero ze szpitala lub po powrocie do domu )
* 1 fotelik z bazą (fotelik będę mieć do końca miesiąca, bazę w kwietniu)
* 1x niania i monitor (jeśli znajdę coś w dobrej cenie na all jeden komplet już mam)
* 2x leżaczek-bujaczek (w sumie to na 1 mam rezerwację więc muszę znaleźć jeszcze 1)

* 2x drewniane literki z imionami
* 1x komplet cotton balls

* olejek kokosowy lub midgałowy dla maluszka
* Sól fizjologiczna
* Kapturki do karmienia
* Laktator (mam Medelę Mini Electric ale chcę zmienić na Swing, tylko poluje na okazje )
* 2x butelka Calma Medela
* Woreczki do mrożenia pokarmu (ale to można i po porodzie)
* 1x termoopakowanie
* naszykować do torby do szpitala: papier toaletowy, ręczniki jednorazowe, ręczniki, skarpetki, kubek, sztućce

* 2x gryzaczek żyrafka Sophie (to na spokojnie po porodzie, ale na liście już mam)
* 1x puzzle piankowe (to na spokojnie po porodzie, ale na liście już mam)
* 1x nosidło tula (to na spokojnie po porodzie, ale na liście już mam)

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Cytat:
Starałam się kupować co miesiąc troszkę. Trochę rzeczy dostałam, więc o tyle było szybciej.
Każdy kompletuje wyprawkę w swoim czasie. Według moich znajomych ja się za szybko za to zabrałam, bo już w listopadzie.
Mnie trochę nastraszyła znajoma, która urodziła niespodziewanie bliźniaki w 28 tc; więc wolę teraz sobie wszystko kupić sama (do tego są promocje, wyprzedaże, okazje na allegro ) niż potem zawracać głowę mężowi czy rodzinie

Ale w ciąży z synkiem też co miesiąc staraliśmy się kupować różne rzeczy, żeby rozłożyć koszty.
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości