Październikowe mamy 2015 część I - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-12, 15:05   #3061
malinowa4
Zakorzenienie

Dot.: Październikowe mamy 2015 część I

boże odebrałam wyniki badań

oczywiście wyszło mi, że znów mam jakieś bakterie w moczu i pewnie jakieś zapalenie czegoś na odcinku układu moczowego no wiedziałam!! a przed ciążą miałam antybiotyk 10 dniowy i ostatnią tabletkę brałam w dniu przytulanek. nie wiem czy on mi nie pomógł (miałam na dokładnie tą bakterie która mi wyszła w badaniu na posiew) czy znów cholerstwo wróciło a myślałam, że częste wizyty w toalecie to zasługa ciąży .. ale nie odczuwam żadnego bólu ani nic

no i wyszła mi hemoglobina na górnej granicy w zakresie referencyjnym z laboratorium a jak sprawdzałam w necie dla kobiet w ciąży to dużo więcej i to ma świadczyć o odwodnieniu/niedotlenieniu przecież normalnie się odżywiam i dużo pije

aż się popłakałam, mam nadzieję, że to nie będzie miało wpływu na maleństwo

Edytowane przez malinowa4
Czas edycji: 2015-03-12 o 15:09
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 15:08   #3062
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

malinowa idziesz z wynikime do gin?

ja tez mam zrobic posiew 7 dni po skonczeniu antybiotyku
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 15:11   #3063
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
Malpka ty masz i corke i syna to Ci wszytko jedno nawet ubranka to masz dla kazdej plci ;p ja mam syna to wolalabym stanowczo coreczke ale oczywiscie aby zdrowe
ale moja córa tak strasznie chciałaby siostrę że mam nadzieje że dla niej będzie ta dziewczynka

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość

oczywiście wyszło mi, że znów mam jakieś bakterie w moczu i pewnie jakieś zapalenie czegoś na odcinku układu moczowego no wiedziałam!! a przed ciążą miałam antybiotyk 10 dniowy i ostatnią tabletkę brałam w dniu przytulanek. nie wiem czy on mi nie pomógł (miałam na dokładnie tą bakterie która mi wyszła w badaniu na posiew) czy znów cholerstwo wróciło a myślałam, że częste wizyty w toalecie to zasługa ciąży .. ale nie odczuwam żadnego bólu ani nic

no i wyszła mi hemoglobina na górnej granicy w zakresie referencyjnym z laboratorium a jak sprawdzałam w necie dla kobiet w ciąży to dużo więcej i to ma świadczyć o odwodnieniu/niedotlenieniu przecież normalnie się odżywiam i dużo pije

spokojnie, napewno to niegroźne dla maluszka lekarz coś zaradzi
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 15:12   #3064
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
malinowa idziesz z wynikime do gin?

ja tez mam zrobic posiew 7 dni po skonczeniu antybiotyku

we wtorek dopiero ... mam nadzieję, że z fasolką wszystko ok. boże zawału dostanę
Stary 2015-03-12, 15:12   #3065
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Malpka ile lat ma corcia?

moj synek ma 4 lata i mowi do mnie zebym jemu urodzila dziziusia chlopca a sobie dzidziusia dziewczynke

malinowa teraz nie powinno miec to na dziecko wplywu ale do porodu najlepiej by bylo pozbyc sie dziadostwa zeby w trakcie porodu nie zarazic dzidiz

Edytowane przez kasiapruszkow
Czas edycji: 2015-03-12 o 15:13
Stary 2015-03-12, 15:15   #3066
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

moj synek ma 4 lata i mowi do mnie zebym jemu urodzila dziziusia chlopca a sobie dzidziusia dziewczynke

malinowa teraz nie powinno miec to na dziecko wplywu ale do porodu najlepiej by bylo pozbyc sie dziadostwa zeby w trakcie porodu nie zarazic dzidiz
córka w kwietniu 6 lat, syn w marcu 2 skończył Moja była młodsza to chciała dzidziusia ale jak jest starsza to już chciała by siostrę chociaz z bratem bardzo się kochają
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 16:05   #3067
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
tu jest lista lekarzy:
https://courses.fetalmedicine.com/lists/web

moja lekarka jest na tej liście dlatego mimo że na wizyty chodze na nfz to na usg chodzę własnie do niej prywatnie i tak dużo nie bieże bo 100 zł za usg
Mój lekarz do którego chodzę też jest na tej liście. I o ile dobrze Pamiętam to on też robił mi USG w pierwszej ciąży.
Ja też za każde USG prenatalne płaciłam 100 zł.

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
genetyczne jest droższe jest na tej liście lekarz, do którego jestem zapisana prywatnie na genetyczne
Nie koniecznie ja płaciłam tak jak małpka za każde 100 zł.

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Chciała bym dziewczynkę chyba jak każda kobieta, ale jak będzie chłopczyk tez dobrze. Mój to cały czas o chłopaku i wczoraj jak przeglądałam ciuszki to go wkurzałam, że będę chłopca na różowo ubierać, a tak serio to wiem, że jak bedzie dziewuszka to straci dla niej głowę i ja tez bez wzgledu na płeć. Tyle wyczekiwane. Będziemy się musieli pilnować, żeby nie rozpieszczać, bo mnie wkurzają takie rozpieszczone dzieci i nie chce, żeby moje takie były
Mała te dzieci nie są rozpieszczone tylko mają niezaspokojone potrzeby.
To tak jak nie ma dzieci grzecznych i niegrzecznych tylko są te z niezaspokojonymi potrzebami i zaspokojonymi. Jak Ci wyślę te książki to sobie poczytasz trochę to myślę, że zmienisz nastawienie. Wszyscy mówią, że nasza córka jest grzeczna, dobrze wychowana itp i w ogóle dziewczynki to są inne itp. To w zasadzie 2 lata ciężkiej naszej pracy. Lepszych i gorszych czasów. No, ale dzielnie idziemy do przodu i bunt 2 latka w najgorszym wydaniu mamy już za sobą.

PS. O książkach pamiętam tylko maż nie ma czasu, a musi mi podłączyć drugi dysk do komputera. Jak tylko mi podłączy to Ci wyślę.

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:
przy pierwsyzm dziecku zawsze ma sie takie obawy ale szybko sie nauczysz jak brac malenstwo na rece i jak "obrabiac je" najtrudniej ebdize ubierac glupio zaprojektowane ciuszki w pierwsych miesiacach ale pozniej jak dziecko bedzie sztywneijsze juz bedize spoko
Dokładnie

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:
No ja też udaję, że nie widzę, bo biedy na 6 do pracy, przychodzi i od razu za obiad się bierze, później sprzątanie kuchni i trochę ogarnie chatę to nawet nie mam sumienia już powiedziec żeby coś zrobił jeszcze. Wiem, że mu cięzko i jestem mu wdzięczna. Jak wstanę na chwilę to sam mnie goni na kanapę.
Chciała bym już normalnie się cieszyć ciążą:/
Wczoraj dostałam pełno ciuszków dla dziewczynki. Są śliczne i nawet nie widać, że używane w większości. Te malusie są takie słodkie. Mąż wczoraj wziął takie śpioszki na 56 i to cała jego dłoń i tak spojrzał przerażony jak on będzie brał na ręce takie maleństwo heheh JA tez się zawsze bałam takich kruszynek, że im coś zrobię
Swoje to się bierze na ręce i w chwili wszystkie umiejętności do Ciebie napływają. Tak dział instynkt macierzyński.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 16:12   #3068
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

malinowa nie przejmuj się na pewno wszystko będzie okej. Pójdziesz do lekarza i wyjaśni Ci co i jak
Stary 2015-03-12, 16:27   #3069
vikicullen
Zadomowienie

Mi obojętnie co bedzie, bedzie dziewczyna to fajnie, bedzie chłopiec tez fajnie, bo mam syna, to z bratem by lepszy kontakt mieli, bo różnica wieku 5lat, to z siostra zapewne nie bawiliby sie za bardzo.
Ja ciuszkow nie oglądam narazie, nad imionami tez jeszcze nie mysle.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 16:39   #3070
sabonka123
Rozeznanie

Hej. Pomożecie mi zinterpretować wyniki na toksoplazmoze i cytomegalię? Martwię się ze coś jest nie tak...
Toxoplazma gondiiPrzeciwciała w kl. IgG<0.130IU/ml☠
Toxoplazma gondiiPrzeciwciała w kl. IgM0,258S/CO☠☠☠
Cytomegalowirus (CMV)Przeciwciała w kl. IgG>500,0U/ml☠☠☠
Cytomegalowirus (CMV)Przeciwciała w kl. IgM0,298S/CO☠

Dzidziuś 10.10.2015

Edytowane przez sabonka123
Czas edycji: 2015-03-12 o 16:53
sabonka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 16:58   #3071
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez sabonka123 Pokaż wiadomość
Hej. Pomożecie mi zinterpretować wyniki na toksoplazmoze i cytomegalię? Martwię się ze coś jest nie tak...
Toxoplazma gondiiPrzeciwciała w kl. IgG<0.130IU/ml☠
Toxoplazma gondiiPrzeciwciała w kl. IgM0,258S/CO☠☠☠
Cytomegalowirus (CMV)Przeciwciała w kl. IgG>500,0U/ml☠☠☠
Cytomegalowirus (CMV)Przeciwciała w kl. IgM0,298S/CO☠
Na toksoplazmozę nie chorowałaś i nie chorujesz. A CMV masz przebyte.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2015-03-12, 17:25   #3072
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalia_b Pokaż wiadomość
Ja do dzisiaj się boję podnosić takie maleństwa koleżanek dzieci, czy kuzynek mnie przerażają a swoje bez stresu ciach na ręce i to od razu
Tez tak mialam. Jak mala sie urodzila to jakos samo wszystko przyszlo

Cytat:

Co Ci napisali w wynikach na ten mocz? Ja mam napisane nieliczne bakterie w moczu... nie wiem czy jest sie czym martwic. Ile masz tej hemoglobiny??

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość

Mała te dzieci nie są rozpieszczone tylko mają niezaspokojone potrzeby.
To tak jak nie ma dzieci grzecznych i niegrzecznych tylko są te z niezaspokojonymi potrzebami i zaspokojonymi. Jak Ci wyślę te książki to sobie poczytasz trochę to myślę, że zmienisz nastawienie. Wszyscy mówią, że nasza córka jest grzeczna, dobrze wychowana itp i w ogóle dziewczynki to są inne itp. To w zasadzie 2 lata ciężkiej naszej pracy. Lepszych i gorszych czasów. No, ale dzielnie idziemy do przodu i bunt 2 latka w najgorszym wydaniu mamy już za sobą.

PS. O książkach pamiętam tylko maż nie ma czasu, a musi mi podłączyć drugi dysk do komputera. Jak tylko mi podłączy to Ci wyślę.

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Dokładnie

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Swoje to się bierze na ręce i w chwili wszystkie umiejętności do Ciebie napływają. Tak dział instynkt macierzyński.
Boze zeby to wszystko bylo takie proste jak sie wydaje. Moja 2letnia corka wszystko rozumie ale wcale sie nie slucha, nie ma takiego dnia zeby czegos "nie odwalila" dzis zbila mi sloik, bo wchodzi sobie na stolek i siega wszystkiego. Tlumaczenia na nic sie nie zdaja, bo tylko smieje sie i idzie robic to samo. Wie , ze nie wolno dotykac nozy i sztuccow a i tak dotknie. Normalnie mam z nia teraz gorzej niz z roczniakiem. Po calym dniu jestem tak padnieta, ze nie mam ochoty na nic. O buntach nie wspomne, bo jest placz az do wymiotow, padanie na Allaha, nawet na dworzu w błocie. Codziennie jej tlumacze, ale to na nic. Zastanawiam sie , kiedy to minie.
U mojej babci jest taka sztuczna, wysoka palma i ona za kazdym razem podchodzi i nia potrzasa... za kazdym razem jak mowie nie wolno to smieje sie i znowu to samo... a jak usiade na krześle to warczy i mnie spycha..,

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2015-03-12 o 17:27
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 17:34   #3073
mala29lll
Zakorzenienie

Nina piszac rozpieszczony o synu szwagierki to do glowy by mi nie przyszlo ze on ma niezaspokojone potrzeby. Wrecz przeciwnie ma wszystko czego sobie zyczy. Za duzo ma w tylku i przykro sie robi jak dajemy drogi nawet prezent a on spojrzy i sie krzywi bo kolor nie taki albo cos nie tak. Dzieci teraz maja tyle tego ze nie potrafia sie z niczego cieszyc. Wkurza mnie to bo roznie bylo u nas z kasa w czasie leczenia w klinice i czlowiek odkladal na prezent a tu taki kreci nosem i walnie w kat. Juz zdecydowalismy ze nic wiecej drogiego mu nie kupimy o czym niby marzyl bo on ma pozniej gdzies. Dla mnie to jest rozpieszczone dziecko

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Malinowa mi gin w klinice mowila ze zawsze jak sa jakies bakterie to maz tez powinien zbadac bo Ty mozesz leczyc a Twoj cie bedzie zarazal
Stary 2015-03-12, 17:36   #3074
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Co Ci napisali w wynikach na ten mocz? Ja mam napisane nieliczne bakterie w moczu... nie wiem czy jest sie czym martwic. Ile masz tej hemoglobiny??
OSAD :
nabłonki płaskie d.liczne wpw
nabłonki okrągłe 0-2 wpw
pasma śluzu d.liczne wpw
leukocyty 2-6 wpw
bakterie d. liczne wpw
składniki mineralne fosforany bezpostaciowe b.liczne wpw

HGB (hemoglobina) 15,1 g/dl

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:

[/COLOR]Malinowa mi gin w klinice mowila ze zawsze jak sa jakies bakterie to maz tez powinien zbadac bo Ty mozesz leczyc a Twoj cie bedzie zarazal

ale tak nie jest tylko w infekcjach dróg rodnych? w zapaleniu układu moczowego też ?
Stary 2015-03-12, 17:41   #3075
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
OSAD :
nabłonki okrągłe 0-2 wpw
pasma śluzu d.liczne wpw
leukocyty 2-6 wpw
bakterie d. liczne wpw

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

ale tak nie jest tylko w infekcjach dróg rodnych? w zapaleniu układu moczowego też ?
To musisz sie skonsultowac. Ja mam jeszcze nablonki plaskie nieliczne a te d.liczne co znaczy, ze bardzo liczne?
Ja mam 13,4 hemoglobiny
Stary 2015-03-12, 17:43   #3076
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
To musisz sie skonsultowac. Ja mam jeszcze nablonki plaskie nieliczne a te d.liczne co znaczy, ze bardzo liczne?
Ja mam 13,4 hemoglobiny

z tego co w internecie wyczytałam - dość liczne :/

ja mam hemoglobinę odpowiednią ale dla kobiety nie w ciąży.. w ciąży do 13,coś powinno być ..
Stary 2015-03-12, 17:46   #3077
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
OSAD :
nabłonki okrągłe 0-2 wpw
pasma śluzu d.liczne wpw
leukocyty 2-6 wpw
bakterie d. liczne wpw

No właśnie ja też tak myślałam, ale te bakterie moczowe też się przenoszą drogą płciową, a czasami jak jedno po drugim na kibel siądzie. Tak mi mówiła. Ja się tam nie znam. JA jutro robie szczoszka i morfologię.
Stary 2015-03-12, 17:48   #3078
ktosiula
Wtajemniczenie

Malinowa dobrą masz hemoglobinę. To dopiero początek ciąży, będzie spadać z czasem zapewne

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 17:51   #3079
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Malinowa dobrą masz hemoglobinę. To dopiero początek ciąży, będzie spadać z czasem zapewne
eh mam nadzieję.. bardziej mnie martwią te bakterie
Stary 2015-03-12, 17:51   #3080
jo_manh
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Ja też jeszcze nic nie kupuję..chociaż troche korci, ale lepiej poczekać jak sytuacja będzie pewna
Wybieracie już imiona?
Ja póki co tez nic nie kupuję, mam sporo neutralnych rzezy po synku. Jak będzie dziewuszka, to dokupię tylko kilka rzeczy typowo dziewczęcych, ale z doświadczenia wiem, ze na początek wystarczą 2 komplety wyjściwoe, bow domu i tak się nie ubiera bluzek, sukienek, spódniczek. Przez pierwszy okres synek cały czas chodził: najpierw body+pajac, potem bodziaki i półśpiochy/dresiaki i skarpetki. W wielu bluzkach był tylko raz lub wcale, dopiero jak skończył jakieś 4 miesiące to powoli zaczęłam mu na siłę je ubierać, bo szkoda mi było zmarnować.

Cytat:
ja tez nic nie kupuje jak bedize chlopak a raczej bedzie to mam po pierwszym synu choc oczywiscie wolalabym dziewczynke i szalec z sukienkami :p
U mnie jak będzie chłopak, to nie kupię nic, bo wszystko mam jak nowe. A i termin porodu podobny (pierwszy syn jest z listopada) więc nawet kombinezony będą ok.

Cytat:

mój mówi że chciałby braciszka

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Mi obojętnie co bedzie, bedzie dziewczyna to fajnie, bedzie chłopiec tez fajnie, bo mam syna, to z bratem by lepszy kontakt mieli, bo różnica wieku 5lat, to z siostra zapewne nie bawiliby sie za bardzo.
Ja ciuszkow nie oglądam narazie, nad imionami tez jeszcze nie mysle.
Mi tez obojetne. Jak będzie dziewczynka to fajnie bo parka no i będę mogla szyć sukieneczki, spódniczki i całą rzeszę innych rzeczy, ale z drugiej strony - synek- to idealny kompan dla mojego dwulatka no i wszystko już mam

Aniołek* 13.01.2012
Aniołek* 13.01.2015
Aniołek* 30.03.2015
jo_manh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 17:56   #3081
mala29lll
Zakorzenienie

Jo manh Ty 2 razy poroniłaś 13 stycznia?
Stary 2015-03-12, 18:02   #3082
sabonka123
Rozeznanie

Cytat:
Na toksoplazmozę nie chorowałaś i nie chorujesz. A CMV masz przebyte.
Na toksoplazmoze nie chorowalam? ! Od jakichś 15 lat mam koty i to często wychodzące. ..

Dzidziuś 10.10.2015
Stary 2015-03-12, 18:04   #3083
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Na toksoplazmoze nie chorowalam? ! Od jakichś 15 lat mam koty i to często wychodzące. ..
Widzisz jakie zdrowe kociaki miałaś
Stary 2015-03-12, 18:04   #3084
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Nina piszac rozpieszczony o synu szwagierki to do glowy by mi nie przyszlo ze on ma niezaspokojone potrzeby. Wrecz przeciwnie ma wszystko czego sobie zyczy. Za duzo ma w tylku i przykro sie robi jak dajemy drogi nawet prezent a on spojrzy i sie krzywi bo kolor nie taki albo cos nie tak. Dzieci teraz maja tyle tego ze nie potrafia sie z niczego cieszyc. Wkurza mnie to bo roznie bylo u nas z kasa w czasie leczenia w klinice i czlowiek odkladal na prezent a tu taki kreci nosem i walnie w kat. Juz zdecydowalismy ze nic wiecej drogiego mu nie kupimy o czym niby marzyl bo on ma pozniej gdzies. Dla mnie to jest rozpieszczone dziecko

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Malinowa mi gin w klinice mowila ze zawsze jak sa jakies bakterie to maz tez powinien zbadac bo Ty mozesz leczyc a Twoj cie bedzie zarazal
Wiem o czym mowisz, bo podobną sytuację mam u szwagra córki. Przez 2 lata jej nic nie kupowalismy i trochę zmieniła nastawienie. No,ale nadal jest to dziecko, które rodzice mają w d....
No, ale uwierz ni, że to wina rodziców. Myślą, ze kupowaniem wszystkiego dziecku zastąpią mu czas, którego mu nie poświęcają. I właśnie rosną takie rozmieszczone dzieci którym rodzice potrzeby zastępują rzeczami materialnymi.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2015-03-12, 18:04   #3085
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Mi też wyszło, że nie chorowałam a kota mam od 6 lat i to bardzo łownego, non stop na polu siedzi, bo na wsi mieszkamy.. Też mnie to zdziwiło
Stary 2015-03-12, 18:08   #3086
sabonka123
Rozeznanie

Cytat:
Widzisz jakie zdrowe kociaki miałaś
Z tym ze ja byłam totalną kociara w moim życiu przewinęło się setki kotów i nieraz byłam podrapana czy pogryziona do krwi.. dziwne. Tataru tez sobie nie odmawialam

Dzidziuś 10.10.2015
Stary 2015-03-12, 18:13   #3087
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jo_manh Pokaż wiadomość
Ja póki co tez nic nie kupuję, mam sporo neutralnych rzezy po synku. Jak będzie dziewuszka, to dokupię tylko kilka rzeczy typowo dziewczęcych, ale z doświadczenia wiem, ze na początek wystarczą 2 komplety wyjściwoe, bow domu i tak się nie ubiera bluzek, sukienek, spódniczek. Przez pierwszy okres synek cały czas chodził: najpierw body+pajac, potem bodziaki i półśpiochy/dresiaki i skarpetki. W wielu bluzkach był tylko raz lub wcale, dopiero jak skończył jakieś 4 miesiące to powoli zaczęłam mu na siłę je ubierać, bo szkoda mi było zmarnować. U

U mnie jak będzie chłopak, to nie kupię nic, bo wszystko mam jak nowe. A i termin porodu podobny (pierwszy syn jest z listopada) więc nawet kombinezony będą ok.

mój mówi że chciałby braciszka

Mi tez obojetne. Jak będzie dziewczynka to fajnie bo parka no i będę mogla szyć sukieneczki, spódniczki i całą rzeszę innych rzeczy, ale z drugiej strony - synek- to idealny kompan dla mojego dwulatka no i wszystko już mam
Mój z wiosny wiec cos będę musiała nawet dla chłopca dokupić ale fajnie byłoby mieć dziewczynkę pod względem ubranek
Stary 2015-03-12, 18:18   #3088
Amelie04
Zakorzenienie

Dziewczyny poradzcie mi cos. niedlugo skonczy mi sie luteina. Moj gin prywatny nie ma umowy z NFZ. A chcialabym ta luteine kupic na ryczalt bo 4 a 50zl to jednak roznica. I teraz pytanie czy isc do tego konowala, co mnie nastraszyl, zeby mi przepisal ta luteine? Ale wtedy gdy zleci mi badania i zalozy karte ciazy, bede musiala wyrzucic do smieci a to chyba nie bardzo? Bo jak mu powiem, ze chodze do innego lekarza to na pewno nie przepisze mi tej lutki.

Czy probowac u rodzinnego??
Stary 2015-03-12, 18:31   #3089
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem o czym mowisz, bo podobną sytuację mam u szwagra córki. Przez 2 lata jej nic nie kupowalismy i trochę zmieniła nastawienie. No,ale nadal jest to dziecko, które rodzice mają w d....
No, ale uwierz ni, że to wina rodziców. Myślą, ze kupowaniem wszystkiego dziecku zastąpią mu czas, którego mu nie poświęcają. I właśnie rosną takie rozmieszczone dzieci którym rodzice potrzeby zastępują rzeczami materialnymi.
Kacper znowu ma az za dużo uwagi od strony rodziców i dziadków. Wiem, że nie jego winą jest że się tak zachowuje. Dzieciak głupieje, bo nie wie kogo ma słuchać i gdzie w ogóle mieszka w domu czy u dziadków. Tragedia nie wychowanie Choć jak go kiedyś pilnowałam u mnie i byliśmy sami to inne dziecko. Grzeczny był jak nigdy.

Kurde jak mnie ciągnie ten brzuch. To normalne? Tak jakby od jednej i od drugiej strony tak na dole takie jakby kłujące prądziki mi przechodziły. Tzn że się rozciąga tam?
Stary 2015-03-12, 18:32   #3090
Talantea
Zakorzenienie

Zastanawiam sie czy mój ból brzucha jest normalny, czuje takie napiecie jak wstaje i chodze, nie jest to calkiem na dole tylko tak wyzej i ciagnie jakby miesien. Bardziej z prawej strony. Boje sie bo jednego dnia jak szybko sie poprawialam na kanapie to pociagneło mi cos w brzuchu az sie zgiełam w pół.
Czy to rozciagająca sie macica?

Edytowane przez Talantea
Czas edycji: 2015-03-12 o 18:34
Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości