|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Październikowe mamy 2015 część I
Amelie idź do rodzinnego. Powinien wypisać na ryczałt Lutkę jak nie boisz się zarazków
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
Talantea to masz pretekst zeby jechac na emergency czy jak to tam sie zwie. Jedz zrobia scan przynajmniej zobaczysz maluszka.
Mala ja mam taka pania doktor gdzie nie ma kolejek co najwyzej dwie osoby. Bo to taki maly gabinecik w bloku. Nie wiem, czytalam gdzies , ze takie ciągniecie brzucha w dół to nie jest dobrze rokujący objaw. Ale nie wiem, moze u Ciebie to co innego, nie martw sie na zapas ![]() ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Talantea a moze to wyrostek??? Ja mialam taki atak w grudniu. Najpierw rano straszny bol w nadbrzuszu a pozniej tak mnie z prawej strony zaczelo bolec, nie moglam sie schylic nawet, a przy dotknieciu to w ogole masakra! pojechalam na IP i zostalam na 2dni w szpitalu, bo CRP tylko 17, wiec wyrostek nie kwalifikowal sie do operacji, byl powiekszony na USG na 7mm. naprawde radze jechac i to sprawdzic, zeby w razie czego nie przeszedl w ostry stan zapalny. |
|
|
|
#3093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3095 |
|
Zakorzenienie
|
Amelie, moze i pretekst jest. Ciekawa jestem co TZ na to powie zebysmy pojechali sprawdzili. To nie jest taki ból nie do zniesienia nie sądze ze to wyrostek. Gdyby byl to pewnie bym sie zwijała z bólu. Rwie mnie i czuje dyskomfort tylko.
Mala ja nie moge stwierdzic czy mi rosnie bo gruba jestem i wyglądam tak samo grubo jak zwykle. Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2015-03-12 o 19:06 |
|
|
|
#3096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3097 |
|
Zakorzenienie
|
Talantea- ja przy tym wyrostku nie zwijalam sie az tak z bolu. Owszem bolalo ale nie az tak zeby lezec i konać. Zaczelo bolec o 6rano a na IP pojechalam o 21. To byl taki stan zapalny, najbardziej bolesny przy dotyku, ale dalam rade funkcjonowac. skoro zabolalo Cie, az zgielas sie w pol to jedz sprawdz, bo jak rozciagajaca macica to raczej takie lzejsze bole, albo mrowienie.
Powiedz tztowi, ze zobaczysz na ekranie malenstwo
|
|
|
|
#3098 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3099 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie przeczytalam, ze rzeczywiscie ciaza moze aktywowac ukryte problemy zdrowotne. Coraz bardziej sie przekonuje zeby jednak pojechać.
Mam nadzieje, ze zrobią skan. Moze byc ze wyslą mnie z kwitkiem bo uznaja ze to nic groznego :/ Szczegolnie ze nie krwawie wiec to nie jest super naglące. Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2015-03-12 o 19:45 |
|
|
|
#3100 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie rozciąga się macica. Mnie też boli brzuch co jakiś czas i lekarz powiedział, że to normalne..ale jeżeli masz jakieś wątpliwości to może faktycznie warto jechać do lekarza
|
#3102 |
|
Rozeznanie
|
Malinowa,
Ja właśnie dziś rezerwowalam termin usg genetycznego i idę 24.04 będę wtedy w 13t 4d i mam na NFZ robione badanie. Venus, U mnie też narazie tylko ciąża spożywcze i na pewno jeszcze długo tak zostanie ![]() Mój lekarz tez jest.na liście, ale gdzie indziej idę na badanie. Jak to powiedział by inne oko oceniło czy jest ok. Ja Te Bardo liczę na dziewczynkę ![]() Amelie, Wiem co przechodzisz moja Jagusia to tez niezły ancymonek ![]() Mała, Mnie też właśnie takie "rozwalanie" dzieci wkurza... Dlatego ja mojej małej zabawki kupuje tylko na BN, a tak na mniejsze uroczystości dostaje książeczkę i skarpetk, rajstopki. I kasę odkładam jej do jej słoika. Na kiedyś tam będzie miała. A nie kurcze góra prezentów co jakieś święto i potem dziecko wszystko ma gdzieś. Zdrówka dla waszych dzieciaczkow ![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Ja dziś miałam zalatany dzień, potem na 13 do pracy i siedziałam w niej do 18. Teraz jestem juz padnięta i uciekam spać. Dobranoc 😘 |
|
|
|
#3103 |
|
Zakorzenienie
|
Talantea - daj znac co i jak.
Dziewczyny, planujecie zakup monitora oddechu? Mojej coreczce uratowal zycie... |
|
|
|
#3104 |
|
Rozeznanie
|
Amelie,
Mojej Jagodzie tez monitor uratował życie mam go schowanego, czeka na drugą dzidzie ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Ale oby juz był nieprzydatny |
|
|
|
#3105 |
|
Zakorzenienie
|
Masz racje lepiej, zeby sie nie przydal ale naprawde warto go miec.
|
|
|
|
#3106 |
|
Raczkowanie
|
Mój też tak o chłopaku marzy... Powiedział mi jakiś czas temu, że się modli, żeby chłopak był, ale się na niego wkurzyłam. Powiedziałam mu, że tak nie można, że jak już to żeby było zdrowe, a nie żeby płeć była taka czy taka, i że to w ogóle nie fair. Ja myślę, że wolałabym dziewczynkę, ale się na nic nie nastawiam. Wydaje mi się (pomijając ubieranie), że z dziewczynką jakoś łatwiej by mi było... A swego czasu uwielbiałam oglądać serial Gilmore girls / Kochane kłopoty. Nie wiem ile razy obejrzałam od dechy do dechy i na wyrywki. Zawsze mi się podobała ta relacja matki i córki, że potrafiły być takimi przyjaciółkami. Wiem, że to tylko serial, ale marzyło mi się takie coś.
A co do rozpuszczania i zasypywania dzieci to też nie jestem za. Nie mam zamiaru moich dzieci zasypywać zabawkami, wolę z nimi książki czytać, i nie chce żeby rodzina przeginała z zabawkami jak już się maleństwo pojawi, będę im to powtarzać. Moich znajomych dzieci wcale nie mają dużo zabawek, ale jak na dwór wyjdą to bez niczego cały dzień potrafią się dobrze bawić. |
|
|
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
Jest ok. Jutro napisze więcej
|
|
|
|
#3108 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny )
Ja od zawsze marzyłam o chłopaku Musiałam się nauczyć robić warkoczyki, pokochać dziewczyńskie ciuszki...ale dałam radę....teraz znowu licze po cichutku na Frania ![]() Dla mojej Oli najlepsze zabawki to puzzle, książeczki i kredki jakoś nie potrafi się bawić czymś innym ale grzeczna jest mało kiedy, słucha kogo chce i kiedy chce!Talantea czekam na więcej informacji ![]() Malinowa nie panikuj, bo hemoglobina ma Ci z czego lecieć w dół, ja mam 12,9 i jak zacznie mi spadać to ja nie wiem- skończy się tak jak za pierwszym razem...po porodzie miałam 4!
03.11.2012 r. Olcia Czekamy na Ciebie Edytowane przez natalia_b Czas edycji: 2015-03-13 o 07:33 |
|
|
|
#3109 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mial jakies tam bakterie, ktore dla niego byly niegrozne, a dla mnie masakra, nonstop mialam zapalenie cewki moczowej Nalatalam sie po lekarzach i zawsze tylko furagin albo lekki antybiotyk dawali, az w koncu zrobilam porzadny posiew prywatnie i dopiero jeden lekarz zalapal, ze jak mi to tak nawraca, leki nie pomagaja, a w posiewie nie ma nic (!), to musza to byc te "bakterie utajone" - i dostalam silny antybiotyk na 2 tygodnie i od razu nakaz zeby TZ wyslac po recepte na niego do jego lekarza. Bo w kazdej infekcji drog moczowo-plciowych oboje powinni sie leczyc ![]() Cytat:
Brzuszek tez mi sie lekko uwypuklil ale zauwazam to tylko ja i moj TZ. Mam nadzieje, ze dlugo tak zostanie, bo 06.06. slub, to bedzie 20 tydz. i licze, ze brzuszek jeszcze nie bedzie tak sie rzucal spod sukienki ![]() Dziewczyny, a tez tak macie, ze chce Wam sie siku ale jak jestescie w kibelku to nie leci Musze isc z 2-3 razy zanim sie uda i to dopiero jak mam juz pecherz jak balon, chyba cos mnie tam uciska w brzuchu i blokuje odplyw
|
|
#3110 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mogłabym raz na 2 lata mieć ślub i wesele
|
|
#3111 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do plci nam tez obojetne, byle bylo zdrowe ![]() Z kolei mij TZ jest calkowicie obojetny - mowi, ze jak bedzie dziewczynka, to bedzie mial wiecej księzniczek do uwielbiania ( ) a jak chlopak, to przynajmniej bedzie z kim gadac o samochodach ![]() ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- Cytat:
Sukienka jest taka jak sobie wymarzylam, a ze chcialam z tiulowym dolem to tymbardziej nie powinien brzuszek sie odznaczac No i ma z tylu ukryte sznurowanie w talii, wiec bedzie pasowac
|
|
#3112 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak suknia wiązana to będzie pasować. Zazdroszczę ślubu! to piękny czas
|
|
#3113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w takim razie mojego też wyślę, żeby się przebadał, tylko ciekawe kiedy to zrobi jak pracuje od rana do wieczora coś trzeba wymyśleć.Ja mam ślub 23 maja i będę na przełomie 20/21 tc Ale to cywilny, za sukienką się będę rozglądać pod koniec kwietnia bo nie wiadomo jak urosnę w piersiach i brzuszku ![]() eh wgl wczorajszy wieczór to tragedia.. taka migrena mnie dopadła, nie mogłam się ruszyć, nawet jak leżałam bolało, musiałam mieć ciemno, idealną ciszę i dopiero po paru godzinach zasnęłam. już myślałam, że będę z bólu wymiotować - mało brakowało. najgorsze jest to, że te leki które mi pomagały przed ciążą na migreny teraz są zabronione
|
|
|
|
|
#3114 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też koło 20, ale męczyłam się od 16
|
|
|
|
|
#3116 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
Byłam wczoraj na warsztatach "Bezpieczny maluch". Bardzo fajne wykłady, nawet mojemu Tż się podobało. A tyle dostaliśmy :
|
#3117 |
|
Wtajemniczenie
|
O dwa wesele sie nam szykuja, wpadniemy wszystkie i przejmiemy parkiet
![]() Ja bralam slub miesiac przed terminem dokladnie , troche mialam wielka twarz hehe a pozniej Tz musial mnie przez prog przeniesc a tu +17kg hehehe ![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Ja chcialam miec pierwszego chlopca a teraz ciesze sie z mojej slodkiej coreczki druga tez moze byc corka , chociaz Tz powiedzial ze wtedy zwariuje w domu z trzema babami
|
#3118 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
ja dziś rano skoczylam na badanka, tak więc na wizytę wtorkowa już będę mieć wyniki ![]() Cytat:
sukienek takiej kruszynce mało się wkłada bo niewygodnie ![]() Cytat:
a okazało się że jest pilnie do wycięcia dopiero jak mnie otworzyli ![]() no to super ze ok Cytat:
u mnie jak mi sie chce to się chce i robię ![]() ja tez bardzo miło swój wspominam ![]() super. Też kiedyś byłam na takich warsztatach wtedy dawali trochę więcej bo było po 2 butelki duża i mała, po dwa smoczki, pieluchy do pupy , skarpetki , jakies płyny do kąpieli i coś tam jeszcze.
|
|
#3119 |
|
Zadomowienie
|
Ja monitor oddechu kupiłam przy pierwszym dziecku bo ja jestem z tych przewrazliwionych, na szczęście nigdy nie zapikał.
Ja mam hemoglobiny 11,9
|
#3120 |
|
Rozeznanie
|
To zależy od warsztatów.
Pewnie w maju znowu będzie coś innego. Ja chcę kupić ten monitor oddechu. Myślę jaki laktator kupić. Aspirator kupie juz teraz bo mam kupon.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:11.

mieżyłam Julce rano temperaturę to i sobie przyokazji i mi wyszła 36.7
a na wieczór miałam 37,2 i troche sie zestresowałam czemu taka niska
Nalatalam sie po lekarzach i zawsze tylko furagin albo lekki antybiotyk dawali, az w koncu zrobilam porzadny posiew prywatnie i dopiero jeden lekarz zalapal, ze jak mi to tak nawraca, leki nie pomagaja, a w posiewie nie ma nic (!), to musza to byc te "bakterie utajone" - i dostalam silny antybiotyk na 2 tygodnie i od razu nakaz zeby TZ wyslac po recepte na niego do jego lekarza. Bo w kazdej infekcji drog moczowo-plciowych oboje powinni sie leczyc 
Musze isc z 2-3 razy zanim sie uda i to dopiero jak mam juz pecherz jak balon, chyba cos mnie tam uciska w brzuchu i blokuje odplyw
05.07.2008