|
|
#4171 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015-cz.7
Wróciłam i jak w końcu dopadłam komputer to padłam
Ile nadrabiania, faktycznie czas chyba myśleć o kolejnej części ![]() Spotkanie z rehabilitantem było super, świetny gość i od razu widać, że zna się na rzeczy Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Idę nadrabiać dalej... |
|||
|
|
|
#4172 |
|
Zakorzenienie
|
Przy cisnieniu 140na 90 w ciszy dsja dopegyt jesli takie cienienie utrzymuje sie caly czas. W szpitalu tez podaja raczej tylko to chyba ze ktos ma naprawde duzo wieksze cisnienie .najlepiej w domu oontrolowac. Ja przez 6 mcy mierzylam praktycznie non stop 4 razy dziennie
|
|
|
|
#4173 | |||
|
Zakorzenienie
|
Zapraszam, zapraszam . Coś słodkiego się znajdzie do kawusi
![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
|
|
#4174 |
|
Zakorzenienie
|
Podniesione cisnienie. Podczas wizyty u lekarza to zespol bialego fartuchac.wiec myszka dobrze pisze
ze tak tez moze byc
|
|
|
|
#4175 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super niania byłam kiedyś Cytat:
po prostu nie lubię jak ktoś przychodzi tylko i wyłącznie na zwiady, albo przychodzi i porównuje swoja ciąże do mojej...a jestem na to ostatnio bardzo uczulona ![]() albo przyleza zeby tylko sie dowiedziec czy TŻ pracuje i gdzie i jak sobie radzimy po odcieciu pepowiny z toksycznym szefem. Jak widać żyjemy, i radzimy sobie... no ale oni musza wiedzieć wszystkooooo ![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
|
|
#4176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4177 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja panikowałam, bo miałam ślad białka w moczu. Też musiałam kontrolować ciśnienie, ale u mnie to okazuje się, że to tylko skoki.
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
koleżanki nie porównują mojej ciąży do swoich a mogę ich podpytac co i jak
|
|
#4179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet w rodzinie mam takie "zjawiska" Coli bym sie napiła
|
|
#4180 |
|
Zakorzenienie
|
Rzucam każdej po lodziku, mam rożki smietankowe/czekoladowe i truskawkowe
![]() Smacznego
|
#4181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z koleżanek wiele nie ma dzieci wiec nie jesy źle akurat żona kuzyna mojego męża tez jest w ciąży tyle ze dwa miechy oozbiej rodzi wiec możemy się wspólnie dzielić "wrażeniami" ciazowymi hehe
|
|
#4182 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To ieszcze 45 dni do tego momentu |
|||
|
|
|
#4183 |
|
Zadomowienie
|
Nadrobiłam, mogę sie wypowiedzieć..
a więc.. Crumble pojechałas z tym terminem jak kowboj na westernie jak to Nadzieja mówi czy jakos tak a tak serio to czytałam,że przy chlestazie ciąża jest wczesniej rozwiązywana ale jeżeli wyniki są niepokojące..myslałam,że po prostu się to kontroluje i dopiero wtedy decydują o wczesniejszym rozwiązaniu..hmmCapriola ciesze się,że już wychodzisz..w ogole trzymajcie się dziewczyny ! Ja dzisiaj zamówiłam materac, nie pytajcie za ile..masakra..wzięłam na raty,żeby budżetu nie obciązyć.. Byliśmy chwilę u babci mojego męża na imieniny i w ogóle to juz czuje się jak niezgrabny bałwan..a potem to juz słoń.. i w ogóle w sobotę miała byc sesja w plenerze, a tu pogoda do du..i jeszcze kobieta napisała,czy mozna jutro przyjechać - a jutro to mam gina i wizytę,więc nie wiem co z tą sesją będzie..wkurza mnie to wszystko.. A mój mały to mnie tak kopie,że ja naprawdę się boję czy wszystko ok..tłucze się we wszystkie strony i boli to jak cho.lera.. zmykam spać dobranoc i gratuluję wizyt dzieciaczki już takie duuuże..zobacze jutro jak mój
|
#4184 |
|
Raczkowanie
|
majaa86,
za jutrzejszą wizytę.Widzę, że pisałyście o Zawitkowskim. Właśnie to samo, co na filmikach pokazywał nam dzisiaj ten rehabilitant na sr i polecał jego książkę No i ten Pan potwierdził nam, że katarek to nie jest taki niby super Aaa.. i gratulacje dziewczyny za udane wizyty Pochwalę się, jutro będzie u nas wózek
|
|
|
|
#4185 |
|
Zadomowienie
|
Zapomniałam, co komu miałam pisać
![]() SzaraMyszka gratki za wizytę! Santilia, bardzo ładny ochraniacz! Mzgz - dzięki za info o gazie - wygląda na to, że to jest klucz do działania gazu? choć mój tż twierdzi, że na szkoleniu z gazu kiedyś, kazali mu oddychać właśnie normalnie... ale na pewno nie można tak krótko-szybko ziajać, tylko oddychać ja generalnie chyba spróbuję ![]() Ruska - mocno się tym razem opiłaś i rozrzedziłaś. Generalnie jedz żelazo i to tak konkretniej, najlepiej w towarzystwie wit C z pokarmem. Na mnie świetnie podziałał Sorbifer - bez porównania np z Actiferolem i Bioferem. Neutrofile ostatnio były ok? to raczej też tylko chwilowa zmiana? Kefii za wizytę!Sylvie pochwal się wózkiem ![]() ja byłam na tych warsztatach "bezpieczny maluch" - w sumie najfajniejsze zajęcia z ratownikami z pierwszej pomocy malucha i instruktaż o fotelikach. Reszta to reklamy w sumie. A dostałam pieluszkę i skarpetki, nagrody oczywiście nie dostałam żadnej w losowaniu ![]() ale teraz śpijcie dobrze |
|
|
|
#4186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pieluszke w sowki dostalas ? ja dostalam jesscze pojemnik do przechowywania pokarmu.---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ---------- Sprobuje zasnac nie napiszcie za duzo . Dobrej nocki brzuchatki |
|
|
|
|
#4187 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ostatnio neutrofile miałam 70,9 gdzie norma jest do 70,0 a teraz nagle 66,5 zobaczymy co moja lekarka napisze....Mi również najbardziej z ratownikiem się podobało, bo jajcarz z niego był niezły i fajnie prowadził Ja dostałam próbki palmersa, smoczek lovi i flanelkę RÓŻOWĄ i broszurki. Też nic nie wygrałam ale na te kolejne warsztaty też idę, może coś fajnego się dowiem
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
|
|
|
|
#4188 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się zabrałam od wieczora do teraz za rozkminianie uznania ojcostwa w niemczech i urlopu macierzyńskiego...
Do tego pierwszego juz zwerbowalam nasze rodziny, które na cito muszą ogarnąć nam nasze akty urodzenia. Chwała Bogu ze od 1.03.2015 weszło w życie to "prawo" ze każdy jeden akt otrzymam w pierwszym lepszym USC. Nobla dać temu co to wymyślił, bo inaczej musielibyśmy przegnać nasze matki do Świecia i Bydgoszczy, a tak to załatwią na miejscu w urzędzie. Jeszcze kombinacje alpejskie co by akty były międzynarodowe.... ![]() Do tego drugiego z kolei na szczęście nie muszę nikogo angażować, od lekarza dostane zaświadczenie o tym że jestem w zaawansowanej ciąży i od 34 tc przechodzę na macierzyński. Przysługuje mi na 6 tygodni przed porodem i 8 po. Potem już tylko akt urodzenia dziecka doslac i cacy. A dalej wychowawczy, ale to będę się martwić później bo to juz za duzo dokumentów wymagają na moja biedną ciężarną głowę
|
#4189 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4190 |
|
Zakorzenienie
|
O patrz
w mieście zakochanych to ja byłam ❤ w Świeciu się urodziłam, a mój dom rodzinny to jakieś 30km od świecia ![]() ---------- Dopisano o 06:51 ---------- Poprzedni post napisano o 04:54 ---------- Jaki tu spokój nananana...
|
#4191 |
|
BAN stały
|
Jaki ten świat mały.Szkoda że w de teraz mieszkasz bo ja niedługo do cch wracam
|
|
|
|
#4192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda no... Ale spokojnie może kiedyś wybiorę się do Pl na dłużej, jakiś urlop czy co to będzie można pomyśleć nad kawą, herbata, soczkiem ![]() ---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ---------- A ja to dziś spróbuję wbić się ekstra do mojego lekarza.
|
|
#4193 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Cos się stało że do lekarza? |
|
|
|
|
#4194 |
|
Zakorzenienie
|
Generalnie mam wycieki podejrzane -.- obstawiam że to tabletka na infekcje ale wolę sprawdzić, bo dostaje juz powoli małego szału z tym wszystkim.. :|
|
#4195 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Skoro mój TZ nie boi się kąpać,przewijac i przebierać to Wy też sobie świetnie poradzicie.Na początku pewnie trochę niezdarnie ale z każdym dniem na pewno coraz lepiej. Pamiętam że w szpitalu bałam się ją nawet podnieść (mimo że była w rozku) teraz już nic nie sprawia mi problemów. A karmienie piersią ma się w głowie. Oliwia je coraz więcej, a ja mam jeszcze pokarm żeby odciągnąć i zamrozić. Teraz się przyda bo do kwietnia co tydzień w weekendy mam szkole. Jestem z Wami na bierzaco ale nie zawsze mam czas żeby napisać.. ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- Cytat:
Pewnie to przez tabletke i niepotrzebnie się nakrecasz ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- Aha..w aptece można kupić testy na wody plodowe.Czasem się przydaje |
||
|
|
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
Ta ale skąd ja wezmę teraz w domu taki?
przejdę się do lekarza i tak mam mieć w poniedziałek wizytę i zobaczymy. Narazie czekam do 8 aż łaskawie praxis otworzą
|
#4197 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra, jako tako nadrobilam
Gratuluję wszystkim dziewczynom wczorajszych wizyt za dzisiejszeAgnes i mimi ale macie już duże corcie ![]() Lekarz kazał mi odpoczywać a ja się wczoraj tak na charowalam ze hej... Przeklęte prześcieradła z gumka Dzisiaj jeszcze tatry poprasuje i finisz ![]() Musze dzisiaj wstawić nasze pranie bo przez ta glisdke mała mąż narzeka ze skarpetek juz nie ma Wczoraj mój mąż dzwonił do tego kolegi co im się córcia miesiąc wcześniej urodziła, chciał się wypytac jak sobie radzą bo to też ich pierwsze dzieciątko. No i ten kolega powiedział ze owszem jest to ogromna zmiana i trzeba sobie całe życie poustawiać od nowa ale ze jest za☠☠☠iście ![]() Aż miło posłuchać jak ktoś tak mówi takie to budujące ![]() Nie wiem co miałam jeszcze napisać |
|
|
|
#4198 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4199 |
|
Zakorzenienie
|
Na przyszłość faktycznie musze pomyśleć, bo od 6 zastanawiam się co się dzieje... Czyli spałam raptem 3,5 h...
Czuje się jak popieprzona panikara ale ostatnio zbyt wiele się dzieje z tą moją ciążą...
|
#4200 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Też tak miałam a jak zaczęły sie skurcze to nawet na ktg jechać nie chciałam bo mówiłam że to nie TO :P |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.

Ile nadrabiania, faktycznie czas chyba myśleć o kolejnej części 

matko jak ja się boję, że mnie położą do szpitala albo urodzę za wcześnie...kto to wszystko przygotuje?

super niania byłam kiedyś 

za jutrzejszą wizytę.
No i ten Pan potwierdził nam, że katarek to nie jest taki niby super 
?
zobaczymy co moja lekarka napisze....
ale ostatnio zbyt wiele się dzieje z tą moją ciążą...