Mamusie Czerwcowe 2015, część V :)! - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-12, 17:05   #2731
poldzik
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część V :)!

isabelka witaj

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Pod gradobiciem pytań:

Kupujecie termometr do wanny?

Rogala do karmienia?

Ile podkładów poporodowych?

I jakie podpaski? Bo mam napisane w wyprawce na kartce ze szpitala a nie wiem jakie - zwykłe?

Kupujecie muszle laktacyjne?

termometr raczej nie, rogala tez nie (juz mam za duzo poduszek w domu), podkladow nie wiem, z 10? podpaski u nas kaza do szpitala "poporodowe" specjalne a na poniej pewnie jakies wielkie alwaysy kupie bo nie lubie pieluchowatych grubych...
o istnieniu muszli nie mialam pojecia

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Muszle zbierają mleczko, wkładki chronią bielizne przed zabrudzeniem mlekiem choć mi i tak czasem mimo wkladek coś przecieklo jak Julcio długo nie jadł. Takie wypadki zdarzają się zwykle na początku, jak laktacja jeszcze nieunormowana...
uo dla mnie to nowosc

Cytat:
A tych wkładek to ile ?? Bo mam kilka z medeli i kilka z innej firmy, dostałam na tych targach

Dzięki za wszystkie odpowiedzi...

I dziewczynyyyyy jaram się jak tęcza na Placu Zbawiciela

bardzo fajne!

Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość
Muszę się zrobić na bufstwo, bo znajomi z pracy ogranizują dla mnie spotkanie pożegnalne i tak patrze do szafy i stwierdzam, że nie tak łatwo w III trymeście bufstwem być
BUFSTWO
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 17:07   #2732
Millygirl
Zadomowienie

Szuuu śliczne literki

Termometr bezdotykowy Medlife chce kupic, niby temp wody tez mozna sprawdzic.
Zamiast rogala marzy mi się kurka ala La Millou (mozna kupic podobne i tansze, szyte )
Podkłady podpaski kupie na początek 1 op Belli i 1 Canpola, podklady na lozko tez 5 szt - najwyzej tż dokupi.
Wkładki laktacyjne to kupie jesli bedzie potrzeba - tez mam jakies probki.

Z rzeczy dziwnych to (po lekturze marcówek ) dorzuciłam do koszyka gemini plyn do zrobienia lewatywy
Wszystko czego mi brakuje mam zakoszykowane w gemini i planuje w kwietniu zrobic zamowienie

Przyszla paczka od r_p77 pieluszki flanelowe i tetrowe i ręcznik kapielowy z BabyOno...slodkie to wszystko

Tak sobie pomyślałam, że nam płeć ustalili tylko raz. Jeszcze sie okaże że Milenka ma siusiaka tż powiedział że by się cieszyl :P
Stary 2015-03-12, 17:08   #2733
Selis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
E tam przesadzasz, przecież jesteś sexi mami
Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość

na pewno będziesz wyglądać jak bufstwo
Dzięki dziewczyny idę na sportowo, jeansy i t-shirt nigdy mnie nie zawiodą
Selis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 17:08   #2734
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
jutro odsyłam mój różowo- miętowy kocyk teraz będzie błękitno- turkusowy przynajmniej mam taką nadzieję
to fajnie, że się da wymienić

Kupiłam w Ikei tą zabawkę- super jest, polecam
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90176759/

i kocyk polarkowy wrzosowy za 12,99zł. Mają różne ładne pastelowe kolorki do wyboru. Ale nie ma ich na stronce

Edytowane przez mehja
Czas edycji: 2015-03-12 o 17:11
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 17:13   #2735
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość

i kocyk polarkowy wrzosowy za 12,99zł. Mają różne ładne pastelowe kolorki do wyboru. Ale nie ma ich na stronce
Też mi się podoba ta zabawka. Tylko nie widziałam jej na żywo i nie wiem jak się ją wiesza. Gwoździem do ściany?

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 17:18   #2736
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
A tych wkładek to ile ?? Bo mam kilka z medeli i kilka z innej firmy, dostałam na tych targach

Dzięki za wszystkie odpowiedzi...

Piękne!!!

A wkładek laktacyjnych nie ma co robić zapasów bo możesz mieć jak ja... Ja zuzylam jakieś 10 sztuk tyle co smarowalam cycki kremem jak bolaly żeby stanika nie ufajdac
Miałam 3 paki j wszystko oddalam

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Millygirl Pokaż wiadomość
Szuuu śliczne literki

Termometr bezdotykowy Medlife chce kupic, niby temp wody tez mozna sprawdzic.
Zamiast rogala marzy mi się kurka ala La Millou (mozna kupic podobne i tansze, szyte )
Podkłady podpaski kupie na początek 1 op Belli i 1 Canpola, podklady na lozko tez 5 szt - najwyzej tż dokupi.
Wkładki laktacyjne to kupie jesli bedzie potrzeba - tez mam jakies probki.

Z rzeczy dziwnych to (po lekturze marcówek ) dorzuciłam do koszyka gemini plyn do zrobienia lewatywy
Wszystko czego mi brakuje mam zakoszykowane w gemini i planuje w kwietniu zrobic zamowienie

Przyszla paczka od r_p77 pieluszki flanelowe i tetrowe i ręcznik kapielowy z BabyOno...slodkie to wszystko

Tak sobie pomyślałam, że nam płeć ustalili tylko raz. Jeszcze sie okaże że Milenka ma siusiaka tż powiedział że by się cieszyl :P
Z takich dziwnych rzeczy to dorzuc sobie jeszcze krem na popekane brodawki.
Dobry jest medeli albo maltan.

Podkłady na łóżko śmiało można kupić w rossku 10szt za 12 zł chyba ... Przydadza się dziecku na przewijak jak zostaną

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 17:39   #2737
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Ojjj pojechałabym nad morze... kolega wstawia właśnie fotki z urlopu <3 marzy mi się mała wiocha koło Helu.
Ja tez bym sie wybrala - kocham Jastarnie i dla wielu zbyt krzykliwe Mielno, za to nie podobalo mi sie w Międzyzdrojach, chociaż tam Tż oswiadczył mi się

Szuu piękne marynarskie literki

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 17:49   #2738
Millygirl
Zadomowienie

Cytat:

Widzialam ja na zywo wiszaca w sklepie. Ale w sprzedazy jej nie znalazlam. A jest na czym powiesic ten krzyzak ?

Tassia a widzisz, o kremie nie pomyslalam. Tez dorzuce.

Szpitale to jest jakas masakra... Po 10 godzinach czekania na ip (od 4 rano !) Przyjeli babcie na neurologie. Kuźwa, 3 raz stracila przytomnosc w tym miesiacu, objawy jak przy padaczce, do tego ma Alzhaimera... Poprzednie dwa razy szpital nie chcial jej zostawic.
i jeszcze lekarka ja podpuszczala zeby nie chciala zostac... babcia nie lubi szpitali ale nie jest swiadoma swojego stanu zdrowia i mowila ze nie chce zostac. Lekarka juz chciala ja wypisywac
Na szczescie zostala i juz jej jakies badania porobili.
Z uwagi na epidemie grypy odwiedziny sa ograniczone
Stary 2015-03-12, 18:04   #2739
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Kaja ale historia, aż nie chce mi się wierzyć!!! Ale nie ma tego złego co by na dobrze nie wyszło

Ciuszki ponosi i dziewczynka, ja sama też kupiłam dużo w biało granatowe paski na przykład, a resztę wydasz albo odsprzedasz. Bardziej mnie zastanawia imię... Będzie Franka? A może Lena, tak jak kiedyś chciałaś? Czy jeszcze jakieś inne wymyślicie...?

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Szuuu jak dla mnie bomba!!!
Franka raczej niee. Ja ogólnie nie lubię takich imion jedynie ten franio mnie zauroczyl.. Na tą chwilę jest Lena.. Patrzyłam. Dziś na różne ale niiic mi sue nie podoba.. Mama mówi że blanka i lena to tak podobnie i jakoś tak.. Kręcą mnie teraz na antosie, ale o ile franio mi się podobał tak antosia nieee..

Cytat:

Też chce tą zabawkę

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 18:13   #2740
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Pod gradobiciem pytań:

Rogala do karmienia?

I jakie podpaski? Bo mam napisane w wyprawce na kartce ze szpitala a nie wiem jakie - zwykłe?

Termometru chyba nie,nad rogalem sie zastanawiam,podkladow nie wiem no i podpasek z 3 paczki moze kupie te wielkie. A o muszlach nie slyszalam :P

Cytat:
jutro odsyłam mój różowo- miętowy kocyk teraz będzie błękitno- turkusowy przynajmniej mam taką nadzieję
Stary 2015-03-12, 18:46   #2741
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Widzialam ja na zywo wiszaca w sklepie. Ale w sprzedazy jej nie znalazlam. A jest na czym powiesic ten krzyzak ?
nie ma. to sama zabawka, więc nie wiem jak ją powiesić u nas w przychodni wisi na sznurku mocowanym na jakiś hak do sufitu. ewentualnie trzeba by dokupić stelaż do karuzeli żeby było mocowanie do łóżeczka, ale to pewnie dużo droższe niż ta zabawka..
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 18:48   #2742
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Franka raczej niee. Ja ogólnie nie lubię takich imion jedynie ten franio mnie zauroczyl.. Na tą chwilę jest Lena.. Patrzyłam. Dziś na różne ale niiic mi sue nie podoba.. Mama mówi że blanka i lena to tak podobnie i jakoś tak.. Kręcą mnie teraz na antosie, ale o ile franio mi się podobał tak antosia nieee..

Też chce tą zabawkę
No Blanka i Franka to by było śmiesznie jak dla mnie
Moja sąsiadka ma takie zestawienie: kilkuletniego Franka i miesięczną Antosię
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 18:51   #2743
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
No Blanka i Franka to by było śmiesznie jak dla mnie
Moja sąsiadka ma takie zestawienie: kilkuletniego Franka i miesięczną Antosię
Haha blanka i franka ;D

Niee no pewnie nie spodoba mi się nic innego jak Lena. Mam dobre skojarzenie, wyobrażenie itd..

Lena
Stary 2015-03-12, 19:20   #2744
industria
Zakorzenienie

Cytat:

macie imię dla dziewczynki?
no właśnie też chciałam o to zapytać
Lena ładnie ale strasznie popularne imie ostatnio i ponoć co 2 dziewczynka teraz to Lena, niemniej jednak jak ci sie podoba to chrzanić to

Cytat:

cudne

Cytat:

na pewno będziesz wyglądać jak bufstwo
taaaa, BIUSTwo
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 19:22   #2745
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość
Muszę się zrobić na bufstwo, bo znajomi z pracy ogranizują dla mnie spotkanie pożegnalne i tak patrze do szafy i stwierdzam, że nie tak łatwo w III trymeście bufstwem być

Cytat:
Hihi lepiej nie wstawiaj tu fotki, nie wiadomo co ci powiemy o kolorach
Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
Ja tez bym sie wybrala - kocham Jastarnie i dla wielu zbyt krzykliwe Mielno, za to nie podobalo mi sie w Międzyzdrojach, chociaż tam Tż oswiadczył mi się

Szuu piękne marynarskie literki
Ktoś mi kiedyś powiedział, że Mielno to polska Palma de Mallorca oświadczyny nad morzem- romantyk z tz
Mój oświadczył się na Majorce, obudziłam się rano i tz patrzy na mnie maślanym wzrokiem i pyta, czy za niego wyjdę. Zaspana odpowiedziałam, że kiedyś tak. Nie pamiętam już jak to było, chyba on powiedział, że to oświadczyny, ja myślałam, że żartuje, bo otworzyłam jedno oko i nie widziałam nigdzie pierścionka, jeszcze mu odpowiedziałam, że bez pierścionka się nie liczy i chciałam spać dalej. Trochę się obraził, ale przyjął do wiadomości, że nie chciałam mu zrobić przykrości, byłam po prostu rozespana.
Pod koniec urlopu byłam szalenie śpiąca, nawet nie miałam siły obudzić się na śniadanie. dopiero dwa tygodnie później okazało się, że to mogła być wina dwóch kresek na teście nie spodziewaliśmy się, że może się udać po jednym razie przy moich problemach z owu.

Cytat:

Szpitale to jest jakas masakra... Po 10 godzinach czekania na ip (od 4 rano !) Przyjeli babcie na neurologie. Kuźwa, 3 raz stracila przytomnosc w tym miesiacu, objawy jak przy padaczce, do tego ma Alzhaimera... Poprzednie dwa razy szpital nie chcial jej zostawic.
i jeszcze lekarka ja podpuszczala zeby nie chciala zostac... babcia nie lubi szpitali ale nie jest swiadoma swojego stanu zdrowia i mowila ze nie chce zostac. Lekarka juz chciala ja wypisywac
Porażka zdrowia dla babci.

Cytat:
Haha blanka i franka ;D

Niee no pewnie nie spodoba mi się nic innego jak Lena. Mam dobre skojarzenie, wyobrażenie itd..
Lena jest śliczne też bym dziewczynce wybrała, ale kolega z pracy ma córkę Lenja a szef Lea. Nasza miała być Magdalenka, w skrócie Lenka

Szuuu cudne literki!!!!
Stary 2015-03-12, 19:24   #2746
201710041131
Konto usunięte

Dziękuję za wszystkie podpowiedzi dot. wyprawki (chociaż jestem jeszcze bardziej skołowana), pochwały literek itp.

Cytat:
Napisane przez kika1989wroc Pokaż wiadomość
A podała byś jeszcze raz link bo coś znaleźć nie mogę choć poczekam jeszcze trochę z zamówieniem, bo nigdy nic nie wiadomo
Pewnie!

http://allegro.pl/drewniane-literki-...088892405.html

Tylko faktycznie 2 tygodnie trzeba czekać...

Cytat:

Szpitale to jest śmiech na sali (wiem doskonale bo mój Tż pracuje w szpitalu i ja też miałam styczność zawodową), a IP to już w ogóle... tylko dla zdrowych ludzi chyba także współczuję

Cytat:
Haha blanka i franka ;D

Lena bardzo ładne Ja chciałam Lidia ale byłaby już jedna o takim imieniu i nazwisku u bardzo bliskiej rodziny, więc w końcu miała być Liwia. Ale teraz Tż powiedział, że jak siusiak odpadnie to będzie Karolina

Selis zajrzyj do H&M Mama, widziałam tam z miesiąc temu śliczną czerwoną ciążową koronkową sukienkę

Edytowane przez 201710041131
Czas edycji: 2015-03-12 o 19:25
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 19:32   #2747
pszczoua
Zakorzenienie

Szuu sliczniaste literki.

Jeśli któras chce kupić rogala do karmienia to polecam takie które wypełnione są jakby kuleczkami a nie wata. Mój niestety wypchany wata czy jakims innym tego typu dziadostwem i był tak sztywny ze nie dało się na nim dziecka swobodnie ulozyc. W rezultacie karmilam bez rogala ale jeśli dziecko jest cyckoholikoem to rece moga odpasc Mój początkowo jadł po 20-25 minut i wtedy karmilam po prostu na lezaco. Jak nabrał sił i wprawy to 5-10 minut i był najedzony wiec już nie widzialam potrzeby kupować rogala...

Apropo wkladek to jak dla mnie najlepsze były Johnsons baby bo nie odznaczaly się tak bardzo a przy tym były chlonne. No i koniecznie na te pierwsze dni masc na popekane brodawki. Te co Tassia pisała są super bo nie trzeba ich zmywac przed kolejnym karmieniem. Maltan jest dużo tańszy z tego co pamiętam.
Stary 2015-03-12, 19:47   #2748
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
no właśnie też chciałam o to zapytać
Lena ładnie ale strasznie popularne imie ostatnio i ponoć co 2 dziewczynka teraz to Lena, niemniej jednak jak ci sie podoba to chrzanić to

cudne

taaaa, BIUSTwo
Też Czytałam że lena to najbardziej popularne imię w 2014r. Ale jeszcze. Nie spotkałam Żadnej leny u nas w pobliżu.. Chyba częściej ten Franio się słyszało. Muszę się bardziej rozejrzeć za tym imieniem.. Ale wśród rodziny nie ma, znajomych też nie..takich znajomych znajomych też nie słyszałam..

Cytat:
Dziękuję za wszystkie podpowiedzi dot. wyprawki (chociaż jestem jeszcze bardziej skołowana), pochwały literek itp.

Pewnie!

http://allegro.pl/drewniane-literki-...088892405.html

Tylko faktycznie 2 tygodnie trzeba czekać...

Szpitale to jest śmiech na sali (wiem doskonale bo mój Tż pracuje w szpitalu i ja też miałam styczność zawodową), a IP to już w ogóle... tylko dla zdrowych ludzi chyba także współczuję

Lena bardzo ładne Ja chciałam Lidia ale byłaby już jedna o takim imieniu i nazwisku u bardzo bliskiej rodziny, więc w końcu miała być Liwia. Ale teraz Tż powiedział, że jak siusiak odpadnie to będzie Karolina

Selis zajrzyj do H&M Mama, widziałam tam z miesiąc temu śliczną czerwoną ciążową koronkową sukienkę

Moja mama to lidia a ja karolina, jak bym tak nie miała na imię to bym się zastanawiala

Lena
Stary 2015-03-12, 19:49   #2749
201710041131
Konto usunięte

Dzięki Pszczoua, kurrrde ja już nie wiem nic Zakręciłam się wśród wkładek, podkładów, muszki, podpasek i maści na sutki... Nie robię zamówienia na Gemini bo nie ogarniam

Kaja! http://www.hm.com/pl/product/21335?article=21335-C
Stary 2015-03-12, 19:51   #2750
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Szuu sliczniaste literki.

Jeśli któras chce kupić rogala do karmienia to polecam takie które wypełnione są jakby kuleczkami a nie wata. Mój niestety wypchany wata czy jakims innym tego typu dziadostwem i był tak sztywny ze nie dało się na nim dziecka swobodnie ulozyc. W rezultacie karmilam bez rogala ale jeśli dziecko jest cyckoholikoem to rece moga odpasc Mój początkowo jadł po 20-25 minut i wtedy karmilam po prostu na lezaco. Jak nabrał sił i wprawy to 5-10 minut i był najedzony wiec już nie widzialam potrzeby kupować rogala...

Apropo wkladek to jak dla mnie najlepsze były Johnsons baby bo nie odznaczaly się tak bardzo a przy tym były chlonne. No i koniecznie na te pierwsze dni masc na popekane brodawki. Te co Tassia pisała są super bo nie trzeba ich zmywac przed kolejnym karmieniem. Maltan jest dużo tańszy z tego co pamiętam.
Mi pasowały z belli, tak mi się wydaje.. Takie w rozowiastym opakowaniu.

A maltan pamiętam był super.

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Cytat:
Dzięki Pszczoua, kurrrde ja już nie wiem nic Zakręciłam się wśród wkładek, podkładów, muszki, podpasek i maści na sutki... Nie robię zamówienia na Gemini bo nie ogarniam

Kaja! http://www.hm.com/pl/product/21335?article=21335-C
Widziałam ! Ale sukienek to ja mam sporo na lato, więc chyba nie będę kupowała

Lena
Stary 2015-03-12, 21:34   #2751
Irmusia81
Zakorzenienie

Cześć

Byłam na glukozie i żyję
Wepchałam się bez kolejki (ah jakież było oburzenie tłumu w poczekalni!), a potem pielegniarka dała mi gkukozę cytrynową i było super Wcale nie czułam się źle. Zupełnie inaczej niż z tą zwykłą glukozą. Wyniki dobre, więc suuper! Gorzej, bo morfologia mi się sypie... I hemoglobina i płytki i hematokryt... No zabiera coraz więcej pasożycik mój kochany
A potem kupiłam sobie w Ikea fotel do karmienia i ten kocyk, o którym kiedyś pisałam Jutro obfocę, bo dziś już nie było dobrego światła jak wróciłam.

Cytat:
Myślę że dobrze myślisz...

Frankowi odpadł siusiak
o żesz!!!!! Ale niespodzianka!
Hehe no ja miałam potwierdzaną płeć w skończonym 18 tc, więc istnieje szansa, ze i u mnie nie mieszka Flanciszek Za 2 tyg mam 3 d to się zobaczy czy jest sisior

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Posprawdzalam w kalkulatorach na mecie i wszędzie stoi ze dziecko powinno ważyć ok 1kg na tym etapie ciąży.... A moje wazy 500-600g. . zestresowalam się mega!
Pani doktor powiedziała ze jest w normie ale kurde.... No nie wiem
Nie doczytałąm do końca jeszcze, więc nie wiem, co Ci powiedziała dziś gin, ale mnie też by to zaniepokoiło Bo owszem różnice między wagą różnych dzieci są jak najbardziej, ale żeby aż tak... No i sama zetknęłam się kilka razy z hipotrofią (na pewno 3 razy na wątku na wizażu i raz w rodzinie). W dwóch przypadkach to są dzieci kobiet z cukrzycą ciążową. Wszytkie dzieci urodziły się z wagą 2000-2200g, ale (poza jednym) są zdrowe Z tym, ze ten jeden chłopczyk ma fenyloketonurię i stąd raczej wynikają jego kłopoty rozwojowe, a nie z hipotrofii. No ja na 100% poszłabym na usg do innego lekarza. Może Wiecheć Zaraz będę czytać dalej, co postanowiłaś.

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość

Ja an początek kupuję new born. I na pewno nie pampersy.
Najpierw kupię chyba te z Rossmanna, teraz są w promocji, bodajże 36 szt. za 9 zł (?)
A jak nie to Biedronkowe
ooo a dlaczego nie?

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Cytat:
Dziewczyny mogę wyprać minky z innymi ciuchami? Nie obiorą mi się? Bo na metce mam żeby prać w 30 stopniach, ale nie wiem czy on nie kłaczy
ja mam na minky info, że prać w 40 stopniach ale wirować w maksymalnie 800 obrotach. Ja będę w pralce prać Sam komplet, ale leoś ma ten duży i gruby, więc mi to cały bęben zajmie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Poldzik tak tylko poniżej 10centyla kieruje się do szpitala z podejrzeniem hipotrofi
No ale nie ważne . nie czytam juz i nie panikuje
Znajoma z cukrzycą leżała właśnie kilka tygodni na Kopernika i tam "dożywiali" małego. Jak zaczął przybierać, to ją wypuścili. Urodził się w 41 tc z wagą 2200 g.

Cytat:
Wrzucam focie

Na drugim zdjeciu coś ma na nosku - przestraszyłam sie że jakaś narośl czy cos. Ale gin powiedział ze chyba pępowina się tak zawinęła gdzies przy twarzy bo odgarniała rączką i zaraz nie było
Leoś też ma takie dziwne coś na twarzy na zdjęciach z jednego usg, ale urodził się bez skazy, także nie martw się tym

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:
Napisane przez isabelka00 Pokaż wiadomość
witajcie !
przygarniecie ciężaróweczkę ?? termin 8 czerwiec
w brzuszku rośnie mały Franuś
samopoczucie ok, gdyby nie skracanie się szyjki macicy i leżenie w łóżku...
wylądowałam w szpitalu , ponieważ w 26 tc dostałam skurczy przedporodowych .. na szczęście kroplówkami zażegnano poród !
pozdrawiam wszystkie ciężaróweczki!
czy wy też coraz wolnej chodzicie ?
cześć

Cytat:
ja u gina i w domu zawsze mam niemal identyczne ciśnienie
ja też

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość

Hej Mamuśki, u mnie się w końcu wyjaśniło i Julek będzie wyłaził górą, w sensie okulistka zawyrokowała że me oczęta są przeciwwskazaniem do SN
ooo! Przynajmniej wiesz, na czym stoisz

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
Kiedy w ciąży robi się najwięcej rozstępów na brzuchu? Pod koniec jak skóra już ma dość czy ok 7 miesiąc jak brzuch szybko rośnie?
Na piersiach ktoś napisał, że po porodzie jak się nawał pokarmu robi. Ciekawa jestem kiedy jest taki najwrażliwszy czas na brzuch.
pod koniec chyba. Mi na brzuchu nic nie wyszło do samego końca, a na cycach właśnie w czasie nawału

Cytat:
Napisane przez marta1881 Pokaż wiadomość

Dobrze, że sama z CC tu nie będę
na pewno jest więcej takich będzie Tassia (prawda?), ja, charlotta...

Cytat:
Pod gradobiciem pytań:

Rogala do karmienia?

termometr- zbędny Najlepszy jest łokieć
Rogala kupiłam
podkładów mam chyba 3 paczki po 10 sztuk i kupię jeszcze te duze podpaski
a tych na łóżko kupuję dużo- juz pisałam kiedyś
muszle laktacyjne- nie-kupiłam nakładki modelujące sutki, osłonki na piersi i wkładki laktacyjne, bo to mi się przydało za pierwszym razem.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 21:45   #2752
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Brzuszek mnie dziwnie boli od kilku dni ale po bokach ale nie cały czas tylko ja się przewracam z boku na bok to wtedy mocno. myślałam, że wiązadła ale chyba na tym etapie to chyba już nie powinny boleć?

Zarezerwowałam dziś laktator Medeli za 120zł. Dziewczyna mieszka blisko więc tż by odebrał. Pisze, że jest w stanie idealnym, użyty dosłownie kilka razy. Myślicie że warto? Brać?
brzuszek po bokach może boleć cały czas, bo macica się ciągle rozciąga przecież
Laktator brać of course!

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Ja właśnie wcielam mój plan zwalczenia anemii. Sok z buraków wymieszany z s.żurawinowym
Obym dała radę
a ile masz hemoglobiny? Ja mam 11,2 a poprzednio 11,5
W życiu nie wypiję soku z buraków Ja w ogóle buraków nie lubię. Co najwyżej barszczyk.

Cytat:

fajne!

Cytat:

czyli liczba Franków pozostała bez zmian, chyba, że u Kai jednak coś odrośnie albo u Irmusi odpadnie
ja się gniewać nie będę Tylko imię trzeba będzie zmienić i jakieś sukieneczki kupić
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 22:27   #2753
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

Byłam na glukozie i żyję
Wepchałam się bez kolejki (ah jakież było oburzenie tłumu w poczekalni!), a potem pielegniarka dała mi gkukozę cytrynową i było super Wcale nie czułam się źle. Zupełnie inaczej niż z tą zwykłą glukozą. Wyniki dobre, więc suuper! Gorzej, bo morfologia mi się sypie... I hemoglobina i płytki i hematokryt... No zabiera coraz więcej pasożycik mój kochany
graty za glukoze

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

a ile masz hemoglobiny? Ja mam 11,2 a poprzednio 11,5
W życiu nie wypiję soku z buraków Ja w ogóle buraków nie lubię. Co najwyżej barszczyk.
mi teeeeż spadła. do 11, hematokryt też coraz gorszy i ginka kazała mi jeść chela-ferr. też nie lubie buraków a barszcz jem tylko w wigilie
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 22:43   #2754
Marei
Zakorzenienie

Irmysia graty za glukizę

Dziękuję za info o rozstępach, muszę się częściej olejować bo już jeden mam na brzuchu, parę na udach i wolę się bardziej sprężyć niż potem żałować, że może mogłam coś z tym zrobić.

Też mam jakieś wyniki lekko poniżej normy, ale chyba nie jest źle.

Ultraviolwt, jak wyglądała twoja glukoza? Ponoć przy 50g tylko godzina bez posiłku i pomiar też tylko po godzinie i jak wtedy źle wyjdzie to pełne badanie z 75g.

Opowiedziałam tz o siusiaku Franka Kaji i kazał mi iść do innego gina sprawdzić tak się do sisiora przyzwyczaił ; )
Stary 2015-03-12, 22:54   #2755
country111
Zakorzenienie

Siusiak Kaji wzbudził nadzieje u mojego tżta także czekamy do poniedziałku.
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 23:30   #2756
ultraviolwt188
Raczkowanie

Cytat:
Irmysia graty za glukizę

Dziękuję za info o rozstępach, muszę się częściej olejować bo już jeden mam na brzuchu, parę na udach i wolę się bardziej sprężyć niż potem żałować, że może mogłam coś z tym zrobić.

Też mam jakieś wyniki lekko poniżej normy, ale chyba nie jest źle.

Ultraviolwt, jak wyglądała twoja glukoza? Ponoć przy 50g tylko godzina bez posiłku i pomiar też tylko po godzinie i jak wtedy źle wyjdzie to pełne badanie z 75g.

Opowiedziałam tz o siusiaku Franka Kaji i kazał mi iść do innego gina sprawdzić tak się do sisiora przyzwyczaił ; )
Dokładnie tak jak mówisz godzinę przed nie wolno jeść jak jest ok to na tyle mi sprawdzili po ok 50 minutach, mam na miejscu w praxis laboratorium wiec wszystko mi odrazu robią krew, mocz wyniki mam za 15 minut
Dzis pierwsze zdjecia ze szkoły rodzenia troszkę miałam stres bałam sie ze wszystkiego nie zrozumiem, ale tż tłumaczył jak było cos strasznie zawikłane ufff

Edytowane przez ultraviolwt188
Czas edycji: 2015-03-12 o 23:34
ultraviolwt188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-13, 07:11   #2757
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ultraviolwt188 Pokaż wiadomość
Dokładnie tak jak mówisz godzinę przed nie wolno jeść jak jest ok to na tyle mi sprawdzili po ok 50 minutach, mam na miejscu w praxis laboratorium wiec wszystko mi odrazu robią krew, mocz wyniki mam za 15 minut
Dzis pierwsze zdjecia ze szkoły rodzenia troszkę miałam stres bałam sie ze wszystkiego nie zrozumiem, ale tż tłumaczył jak było cos strasznie zawikłane ufff
Też się boję, że nie zrozumiem czegoś, ale szkołę rodzenia mam za miesiąc dopiero. Pouczę się słówek a jakby co, będę pytać.
o czym było pierwsze spotkanie? Chodzisz też do położnej, czy tylko do gin?
Stary 2015-03-13, 07:11   #2758
myboyismine
Zakorzenienie

hejj

o 9.00 mam wizytę, mam nadzieję, że siusiak nadal tam jest i że wszystko jest ok
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-13, 07:18   #2759
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
hejj

o 9.00 mam wizytę, mam nadzieję, że siusiak nadal tam jest i że wszystko jest ok
Czyli kciuki za sisiorka

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-13, 07:27   #2760
201710041131
Konto usunięte

Dzień dobry! Wcinam płatki i zaraz idę poćwiczyć.

Mój Tż ZNOWU jest chory, tzn. już mu się trzeci tydzień ciągnie... Już prawie było dobrze i przyszła zagrypiona pacjentka "no co ja zrobię, na zabiegi chodzić trzeba", Tż powiedział jej co o niej myśli ale co z tego jak na drugi dzień znowu katar, a dziś też kaszel. Chyba czas w końcu iść do lekarza bo jeszcze jakichś powikłań dostanie Albo w końcu i ja się zarażę

Macie jakieś pomysły, żeby mu podnieść odporność? Tran? Bo przecież ci pacjenci w końcu go wykończą, a on też dobry, na L4 nie pójdzie bo mniejsza wypłata...

Myboy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości