|
|
#2581 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część V :)!
Dzięki dziewczyny... Dziś zadzwonie do gin i zapytam... A jak nie to za 2 tyg pójdę do innego. W sobotę zrobię jeszcze raz krzywa bobw sumie cukrzyca ma związek z hipotrofia
|
|
#2582 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny mogę wyprać minky z innymi ciuchami? Nie obiorą mi się? Bo na metce mam żeby prać w 30 stopniach, ale nie wiem czy on nie kłaczy
|
|
|
|
#2583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale juz chcesz prac? Nie lepiej bliżej porodu żeby się nie zakurzyl?
|
|
|
#2584 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W ogóle wczoraj ukradłam dziecku ten kocyk z biedronki z kapturem i chyba już go nie oddam, jest super i głowa mi się mieści, trochę krótki, ale grzeje
Edytowane przez 201710041131 Czas edycji: 2015-03-12 o 10:06 |
|
|
|
|
#2585 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
na początek pampers 1, ja na wagę nie patrzę bo nijak się ma do rzeczywistości, na kolejny rozmiar zmieniałam jak były ciasne, na wagę nie patrzyłam nawet. widziałam tą promocję, nawet miałam w ręce, ale z tego co pamiętam to właśnie te były takie twarde i na siłę je zużywałam bardzo często zmieniając. zupełnie mi nie pasowały. jednak najlepsze i najbardziej miękkie były oryginalne pampersy i na początek, jeszcze przy kikucie tylko tych używaliśmy. przy 2,3 już eksperymentowaliśmy z dadami, rossmannowskimi, itp. |
||
|
|
|
#2586 |
|
Zadomowienie
|
Ojej kaja ale się porobiło będzie Flanciska...
Najważniejsze żeby zdrowe było ![]() Czytam Was na bieżąco ale mamy problemy z babcią i jakoś tak nie mam nastroju żeby pisać.
|
#2587 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przestań czytać. Tj. napisałaś-zadzwoń, dopytaj a jak nie to idź do innego. Też jakoś od razu mi się nasunęło, że to może tak jest przy Twojej cukrzycy ale ja się nie znam w ogóle na tym.. Cytat:
![]() Cytat:
Ja chyba dzisiaj zacznę prać ubranka Planuję teraz prać właśnie te mniejsze rzeczy typu ubranka itp. a później, tak na przełomie kwiecień/maj kocyki, rożek, wkłady do wózka itp. ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
|
|
#2588 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny,
postanowiłam napisać w tym wątku, bo pewnie jesteście na bieżąco Mam pytanie z gatunku ZUS Otóż, 26 marca powinnam udać się na comiesięczną wizytę do mojego lekarza prowadzącego. Dziś jednak dowiedziałam się, że on jest w ostatnim tygodniu marca nieobecny. I teraz moje pytanie. Przebywam na zwolnieniu lekarskim od 2 miesięcy, dostarczałam zwolnienia do pracy normalnie, właśnie w okolicach 26. każdego miesiąca, ale co zrobić teraz? Czy zwolnienie może mi wystawić jakikolwiek ginekolog, jeśli lekarz prowadzący jest nieobecny? Bo on przyjmuje tylko 2 dni w tygodniu, w marcu nie będzie go wcale w tym ostatnim tygodniu, a potem zaraz są Święta i obawiam się, że mogą być jakieś problemy, jeżeli nie zachowam ciągłości między tymi zwolnieniami...Czy któraś z Was miała taką sytuację? Będę wdzięczna za odpowiedź Pozdrawiam ![]()
|
|
|
|
#2589 | |||
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny!!!!
Cytat:
no co ty?????????????? ale jaja!!!!Cytat:
Cytat:
a poza tym istnieja tez bledy pomiarowe. dla swietego spokoju ja bym poszla skontrolowac do innego lekarza, ale nie boj zaby, bedzie ok!!! u mnie sloneczko piekne dzisiaj i 15 stopni.. a ja takiego mam lenia, ze tylko bym spala i jadla! ale wroce na piechote do domu, grzechem by bylo nie skorzystac z tej pogody... i pranie wstawilam przed wyjsciem tez...a co do dzieciecych ciuszkow (i kocykow, recznikow i w ogole wszystkiego) ja wszystkie (te nowe i te uzywane) piore dwa razy - teraz w zwyklym proszku i wsadze do szafy a tak w maju wypiore w antyalergicznym, wyprasuje i juz beda gotowe. no moze te do szpitala to wczesniej zeby miec torbe gotowa. tu u nas zamiast w proszku "dzieciecym" wiekszosc ludzi pierze w "dezynfekujacym" ale wedlug mnie to bez sensu. ja kupie (bo juz od dawna chcialam sie przestawic na taki tez do naszych doroslych ubran) proszek bio antyalergiczny i z samych naturalnych skladnikow, mysle, ze bedzie lepszy. tu jest sklep, ktory te proszki (i inne detergenty) sprzedaje "z metra" (tzn "do butli" ). zamiast plynu do plukania mozna dac zwyklego octu - nie daje zapachu ale troche zmiekcza, ja tak robie.
Edytowane przez poldzik Czas edycji: 2015-03-12 o 10:21 |
|||
|
|
|
#2590 |
|
Zakorzenienie
|
Kaja
nie wiem co powiedzieć! Nie dziwię, że się popłakałaś
|
|
#2591 |
|
Zakorzenienie
|
Kaja ale niespodzianka
Teraz zaczynam się stresować, że z Janka zrobi się Janina. ![]() Co ja zrobię z tymi niebieskimi ciuszkami?! Najgorzej, że już się nastawiłaś. Powiem Ci, że super jest mieć siostrę! Ja mam trzy.
Jaś 20.06.2015 06.09.2014 Edytowane przez rybkaa90 Czas edycji: 2015-03-12 o 10:22 |
|
|
|
#2592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2593 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2594 |
|
Zakorzenienie
|
qrcze, makaszka nie odpisuje.... mam nadzieję, ze dzisiaj to zrobi bo jutro z rana jak coś chciałabym odesłać
|
|
|
|
#2595 |
|
Zakorzenienie
|
Poldzik tak tylko poniżej 10centyla kieruje się do szpitala z podejrzeniem hipotrofi
![]() No ale nie ważne . nie czytam juz i nie panikuje
|
|
#2596 |
|
Zakorzenienie
|
masija tak i wszystkie będą unisex
myboyismine jak napisałam do niej wieczorem, to odpisała mi na następny dzień rano.
|
#2597 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2598 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na otulaczu jest prać ręcznie, więc minky też ręcznie wypiorę (sprawdziłam jeszcze raz i na nim jest, że można normalnie ale w 40 st), jak już klęknę przed brodzikiem to mogę prać wszystko Ubranek mam część popranych (w normalnym proszku), tzn. wrzucałam jak miałam trochę miejsca w pralce i potem odkładałam do innej szuflady niż nieuprane. Jeny, ale mnie głowa boli, miałam idiotyczne sny i za długo dziś pospałam... Weźcie nie straszcie, moje literki już są wysłane A mama zasłonki uszyła...
Edytowane przez 201710041131 Czas edycji: 2015-03-12 o 10:31 |
|
|
|
|
#2599 |
|
Zadomowienie
|
oo to nie wiedzialam, no ale "podejrzenie" to podejrzenie tylko... zadzwon do swojego gina i wypytaj i idz jeszcze do innego na wizyte. ja bym tak zrobila, bo ja jestem z panikar co tez za duzo czytaja i mysla zawsze o najgorszym.
|
|
|
|
#2600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz strach nawet mój Tż zaczął wczoraj trochę schizować przed jutrzejszym usg ![]()
|
|
|
|
|
#2601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i trochę zmienić wyprawkę, dużo miałaś typowo chłopięcych rzeczy? [QUOTE=szuuu;50618227]A bardziej jak wytrawne czy w stronę słodkiego? Bo ja tylko wytrawne lubię ![]() teraz to i ja się zestresowałam... nie mogę kopary zebrać z podłogi... ![]() Ale teraz doczytałam, że to koty z DT, przecież jak ja tam wejdę to bez kota bym nie wyszła ![]() Nie martw się, moje z USG połówkowego było mniejsze od dzieci innych dziewczyn i pani powiedziała, że na tym etapie dzieci już rozmijają się wagą i albo nadrobi albo będzie mniejszy. Czyli łatwy do wypchnięcia, dla mnie może być Na pewno nie jest chory, nie myśl nawet tak ![]() Ja na targach dostałam jakąś próbkę Tescowych i o tych myślałam albo o pampersach bo najtaniej ponoć wychodzą... Dziewczyny zmienił mi się kształt brzucha, totalnie! Już nie jest szpiczasty, rozłożył mi się jakoś inaczej i Tż od wczoraj krzyczy na mnie, że znowu się odchudzam, bo jestem o wiele szczuplejsza Możliwe ,że dziciak się obrócił??[/QUOTE]bardzo mozliwe Ja teraz jak jest główkowo to bardziej czuję pęcherz i w okolicy pępka przesuwają mi się małe łapki albo nóżki Tassia na jaki tydzień patrzysz? na tych kalkulatorach trzeba brać pod uwagę tydzień skończony, czyli u Ciebie 26. Tam gdzie ja sprawdzam wychodzi w tym czasie średnia 910g dla 50 centyla, czyli Twój może być po prostu z niższego centyla, przecież to wcale nie oznacza hipotrofii. |
|
|
|
|
#2602 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym się prędzej na odwrót spodziewała, tzn. przy rzekomej dziewczynce, że się siusiak schowa a był ale nie przy chłopaku.
Kaja, a Ty swojego gina tylko raz wtedy pytałaś co byliście z Tż razem? Ja swojemu już trzy razy kazałam sprawdzać.
|
#2603 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2605 | ||
|
Zakorzenienie
|
łoooooo ale niespodzianka!
![]() Cytat:
Cytat:
![]() wczoraj moja koleżanka urodziła synka
|
||
|
|
|
#2606 |
|
Zakorzenienie
|
Tassia tutaj masz siatkę dla Twojego tygodnia:
26 tc 483 gram (10 centyl) 841 gram (50 centyl) 1280 gram (90 centyl) ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- gojza a masz możliwość iść do innego gina? Zwolnienie może gin wystawić na max. 3 dni wstecz |
|
|
|
#2607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2608 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2609 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ja zawsze chciałam mieć siostre, mam brata. Zawsze wydawało mi się że fajnie mieć rodzeństwo tej samej płci, a ja zawsze chciałam mieć dwie córki. Ale jednak myśl o Franiu tak mi się przykleiła że to bedzie mój synio iwgl.. Cytat:
![]() Cytat:
Miałam dwa dwupaki pajacy z tesco takie granatowe, 5pak body na krótki i na długi rękaw, koszulę w kratę, jakies bluzeczki.. Ale.. Ja mam całą wielką reklamówę czysto dziewczęcych ubranek, własnie takich typowo letnich, jakeiś rampersiki, kompleciki itd Cytat:
Ja od tamtego czasu miałam tylko jedno usg.. bo płec mi powiedział w 20 tyg, potem byłam w 24 ale zrobił takie usg na szybko tylko sprawdzić cyz wszystko ok, o płci tak nie gadaliśmy tak MEGA bo był źle ułożony itd.
|
||||
|
|
|
#2610 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucam focie
Na drugim zdjeciu coś ma na nosku - przestraszyłam sie że jakaś narośl czy cos. Ale gin powiedział ze chyba pępowina się tak zawinęła gdzies przy twarzy bo odgarniała rączką i zaraz nie było
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.

[/RIGHT]

Otóż, 26 marca powinnam udać się na comiesięczną wizytę do mojego lekarza prowadzącego. Dziś jednak dowiedziałam się, że on jest w ostatnim tygodniu marca nieobecny. I teraz moje pytanie. Przebywam na zwolnieniu lekarskim od 2 miesięcy, dostarczałam zwolnienia do pracy normalnie, właśnie w okolicach 26. każdego miesiąca, ale co zrobić teraz? Czy zwolnienie może mi wystawić jakikolwiek ginekolog, jeśli lekarz prowadzący jest nieobecny? Bo on przyjmuje tylko 2 dni w tygodniu, w marcu nie będzie go wcale w tym ostatnim tygodniu, a potem zaraz są Święta i obawiam się, że mogą być jakieś problemy, jeżeli nie zachowam ciągłości między tymi zwolnieniami...Czy któraś z Was miała taką sytuację? Będę wdzięczna za odpowiedź

06.09.2014