|
|
#1381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. X
Cytat:
Kij im w oko, pierwsi sa jak mamy placic, a jak oni cos to gubia sie w dokumentach i ostatni zeby dac ;( chociaz jedna dobra dzis wiadomosc, z tych telefonow , ze odzyskamy chociaz czesc pieniedzy, za poprzednich lokatorow ktorym wynajmowalismy mieszkanie, bo komornik juz na nich usiadl a malo tego tez nie bylo..... a przy umowie niestety nie moglismy ich wyrzucic, nawet jesli nie placili i zniszczyli mieszkanie.poradzimy sobie oczywiscie, inaczej bysmy sie nie zdecydowali na zalozenie rodziny nie majac pieniedzy. ale to i tak wkurza, bo fajnie jakbysmy mieli te pieniazki, i te drugie co miesiac co beda na malenstwo. ![]() Mi ciezko bylo mojemu TZ wytlumaczyc, wiec szwagierka spadla mi z nieba!!!!! bo z moim tz dochodzilo do klotni jak zaczynalam temat..... ja mysle ze jak bedziemy sie czuly ze chcemy byc same, to rodzina to zauwazy i nie bedzie przesiadywac, da nam odpoczac, mam taka nadzieje. U mnie bedzie mama z jej facetem i psem, dwa tygodnie. Niby sie ciesze, ale obawiam sie wielu rzeczy. tez nie potrafie jej powiedziec wprost bo sie smiertelnie obrazi ale dam jej napewno do zrozumienia, jesli bede zmeczona, ze potrzebuje odpoczac, a nie siedziec przy stole ciagle i gadac. |
|
|
|
|
#1382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cóż, będę rzeczywiście Wam siedzieć na głowie i się żalić
|
|
|
|
|
#1383 | ||
|
Zakorzenienie
|
tez robie sobie taka nadzieje ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
z dnia na dzien bedzie lepiej juz jest
|
||
|
|
|
#1384 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no naprawdę nie mogę narzekać byłyśmy na spacerku, ale tylko 40 minut, bo jest zimno i wieje, ale teraz dosypia w sypialnie przy oknie, a ja jem obiadek ![]() powiem Wam, że jestem mega zadowolona z wózka! prowadzi się świetnie, jest bardzo skrętny, dzisiaj sobie prowadziłam jedną reką, a drugą trzymałam telefon i rozmawiałam z mamą znosi go narazie mąż, ale myślę, że też spokojnie dam radę ![]() Cytat:
|
|
|
#1385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to rzeczywiście niewesoło z tą kasą. nie rozumiem, jak to jest możliwe ale tak to jest, jak oni (banki, urzędy) coś od nas chcą to spróbuj tego nie mieć, nie donieść, nie wywiązać się z terminu, nie zapłacić, a jak oni mają od siebie coś dać to zawsze kwiatki są trzymam kciuki, żebyście się uwzięli i z nimi wygrali ![]() ojustyna, nie wiem czy czytałaś, ale po ostrym też się akcja porodowa może ruszyć
|
|
|
|
|
#1386 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
rzytul: poskacz troche ja caly porod przesiedzialam na pilce. A bole jak? Znosne jak narazie?
|
|
#1387 |
|
Zakorzenienie
|
Anneet, no właśnie, jak rodzinka, teściowa i w ogóle?? daje się Wam we znaki czy jednak spuściła z tonu??
|
|
|
|
#1388 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasami lepiej jak sie nie interesuja wiesz, jest latwiej..... Mi jest milo jesli mama sie pyta jak sie czuje itd, ale czuje ze potrzebuje wsparcia mojego tz i tego zeby on sie mna interesowal, a nie mojej rodziny, nawet najblizszej. ![]() a z nami zawsze my tu jak rodzina, a nawet wiecej, bo z rodzicami o czopach i lamowaniu nie rozmawiamy przeciez ![]() ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
dziekuje |
||
|
|
|
#1389 |
|
Rozeznanie
|
Normalnie za chwilę będę pisać jak niunia_ona, że chcę już urodzić. Znowu jestem po spacerze 7 piętrowym i co dupa. Chociaż od wczoraj tak mnie krocze boli, że chodzę jak sumo przystępując do walki
Przepraszam, że nie cytuję ale staram się być na bieżąco z wami
|
|
#1390 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie no, brak słów. ja nie wiem co bym mu odpaliła na Twoim miejscu...ale spoko, mój brat nawet nie skomentował do tej pory mojej ciąży, mama od czasu do czasu zadzwoni i spyta jak się czuję i co słychać, ojczym nie dzwoni, pyta jeśli akurat ja do nich przyjdę, bo oni do mnie za daleko mają. choć rzeczywiście może to lepiej, więcej spokoju. ale z drugiej strony, nie mogłam na nich liczyć nawet jak się rozstaliśmy z TŻtem w grudniu na te 2tyg; nie licząc jego (a wiecie, jak ciężko było) to praktycznie nie było nikogo. to nie jest normalne. no dosłownie rodzina dysfunkcyjna do kwadratu zobaczysz, dacie radę z bankiem i urzędem i Wam to wypłacą, wyboru przecież nie mają ale ja się zastanawiam, kto tam pracuje. jakieś egoistyczne, dziwne, bezduszne osoby chyba. Wy macie szczęscie, ze sobie i bez kasy od nich radzicie, ale przecież to mogłoby spotkać każdego. ja np. sobie nie wyobrażam, że u nas w Polsce mieć teraz problem z ZUSem, jak niektóre kobiety, bo dla mnie te 650zł miesięcznie to jest jednak dużo przy prywatnym prowadzeniu ciąży i badaniach co 3tyg/co miesiąc. a tu c.ul, potrafią Ci wstrzymać, nie wypłacić z im tylko wiadomych powodów ![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
tylko nie przesadzaj z tymi 7 piętrowymi spacerami, bo nie będziesz miała już siły urodzić jak Cię sieknie.---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- wiem, że może nie powinnam, bo mi się już pewnie nie opłaca, ale pomalowałam pazury co najwyżej będę miałam zmywacz na podorędziu. jedynym ułatwieniem jest to, że pomalował je zwykłym rimmelem, a nie jakimś piaskowce, żeby sobie potem kłopotu zaoszczędzić, jak będę zmywać :P
|
||
|
|
|
#1391 |
|
Rozeznanie
|
Mi właśnie zrobili lewatywę - powiem Wam ze nawet przyjemne to było takie oczyszczające
![]() Rozwarcie mam na 2 męskie palce ale skurcze słabe - maja mi oxy podać aby szybciej poszło Dziewczyny nie jest złe jak narazie
|
|
|
|
#1392 |
|
Raczkowanie
|
Cześć! !
My po wczorajszej wizycie, lekarka po badaniu stwierdziła że główka bardzo nisko, czują ją że do terminu czyli do 18 nie wytrzymam, bo mała już siedzi idealnie w kanale rodnym,I teraz tylko czekać ewentualnie mam ktg we wtorek Ale raczej nie zdążę i tak czekam od wczoraj. Czuje się i tak inaczej, cały brzuch jakiś taki wyjątkowo napiety jest, i na dole czuje wielkie parcie. Już mogłoby być po. To czekanie najgorsze.
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem. Nouvelle i meganka dawać czadu na porodowkach!
U mnie cisza... Szyjka zamknięta ale po zbadaniu gin miała trochę krwi na rękawiczce ale mówi ze to normalne i mam się nie stresowac. Jak do 28 marca nie urodze to 30 marca mam się położyć nA oddziale. Mały ważę 2900 wiec jest dość mały i gin mówi ze lżej będzie mi urodzić. A dziś mnie pobolewa cały czas brzuch. Ale dziś dzień 13 piątek a tu takie szczęścia się rodzą!
|
#1394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to oficjalnie dołączasz do tych, z nas co mają rodzić na dniach ![]() meganka fajnie, ze nie czekają tylko dadzą Ci coś na przyspieszenie.smv, jak 2900 to rzeczywiście niedużo, ale grunt, że wszystko z małym ok, nieważne jak duży będzie ![]() ja co prawda wolę rodzić w przyszłym tyg, ale jakbym urodziła w taki piątek 13tego też bym się nie obraziła. ja tam lubię 13tki jak będę się kiedyś hajtać to wybiorę właśnie 13tego.---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- bo zapomnę... tak sobie ostatnio myślałam, czy nie fajnie byłoby założyć taką naszą zamkniętą grupę na fb?? głównie dlatego, że pewnie nie każdy ma ochotę wrzucać niektóre zdjęcia tak o w internet w eter, gdzie każdy ma dostęp i tez pewnie nie każda z nas jest w stanie z wizażu korzystać przez komórkę. ja na fb nie mam problemu by wejść przez tel, ale już na wizaż się tak nie zaloguję, bo to smarta trzeba chyba mieć i odpowiednią aplikację. |
|
|
|
|
#1395 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
......dlatego czasami lepiej jest nie miec rodziny dlatego zamierzam sie z nimi klocic w urzedzie..... bo to sa pieniadze, a niech sie zdarzy ze one beda nam bardzo potrzebne, i co wtedy...... Wyczyscilam lazienke i toalete, zrobilam pranie, wywiesilam, i co? synek zadowolony sie wypina ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
ominie cie najgorsze i bedziesz miec sily przec ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
tylko czekac az sie zacznie ![]() ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
za wizyte super waga, ciekawe ile moj synek wazy sie dowiem po porodzie |
|||||
|
|
|
#1396 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jestem za, nie lubię tutaj zdjęć małej wrzucać, bo jak wiadomo dużo osób to ogląda...a grupę można zrobić tylko dla wybranych osób i nikt nie będzie miał dostępu
|
|
|
#1397 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo z telefonu jeszcze nie nauczylam sie korzystac jesli o wizazu mowa, a z fc to wiem no i pewnie po porodzie tez nie bede przesiadywac przed komputerem
|
|
|
|
|
#1399 |
|
Zadomowienie
|
Odnośnie odwiedzin w szpitalu to siostra TŻ oznajmiła mi, że najlepiej jakbym urodziła w weekend to ona by przyszła mnie odwiedzić...to jej wprost powiedziałam, że odwiedziny w domu bo szpital to nie miejsce na pielgrzymowanie, wystarczy TŻ plus moi rodzice, bo teściowa się nie wybiera
![]() Ja bym chciała urodzić jakoś pod koniec przyszłego tygodnia
|
#1400 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie podali mi oxy - 30
Do 20 robią mi próbę jak nie to dopiero juto beda działać. |
|
|
|
#1401 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1402 |
|
Rozeznanie
|
Michiru jestem za
|
|
#1403 |
|
Wtajemniczenie
|
No to oby sie ruszylo. Ale jakas taka niska ta dawka?
|
#1404 | |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj zlamowałam TŻ, bo sam się bał zacząć, więc przysnął, a ja do dzieła
Dziś jeszcze jakaś resztka czopa, chyba dziwne, coś słabo mi to idzie wszystko, a jak powiedziałam TŻ to zaraz sam mnie zlamował he he;P CHyba synek nas nie posłucha i nie przyjdzie na świat w najbliższych dniach, a TŻ od wtorku zaczyna w pełni pracę, teraz jest idealny moment lepszego nie będzie, ale Synek rządzi nie ma co:P---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
Piękna perspektywa, bo to już niedługo. |
|
|
|
|
#1405 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i oczywiscie niech zadzwonia najpierw, bo nie odpowiada mi sytuacja kiedy bede kp synka, a tu drzwi sie otwieraja i rodzinka wpada zadowolona ![]() ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
trzymam kciuki mocno meganka niech sie zacznie |
||
|
|
|
#1406 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na niektórych ludzi brak słów. moi raczej nie zmienią wiele podejścia dopóki z TŻtem nie będziemy po ślubie, bo dla nich tylko taki związek się liczy. najwyraźniej inny model rodziny nie zasługuje na szacunek.sprzątaj dalej to jutro urodzisz ![]() Cytat:
ale przynajmniej powiedziałaś jej wprost. a teraz zrób jej psikusa i urodź w środku tygodnia![]() to założę grupę (o ile ogarnę, a chyba trudne to nie jest...) i podeślę na PW. ja też nie bardzo będę miała czas odpalać pewnie kompa i nie wiem jak ze zdjęciami, tym bardziej że TŻ nigdy nie był za tym, żeby takie rzeczy do neta wrzucać, a na fb to będzie można być bardziej na bieżąco i wrzucić coś extra. |
||
|
|
|
#1407 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1409 |
|
Raczkowanie
|
facebook jak najabrdziej!
|
#1410 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.

ty się chociaż takimi rzeczami nie denerwuj, a pieniądze rzecz nabyta, dacie rade i bez tych ich "darmowych" 
Kij im w oko, pierwsi sa jak mamy placic, a jak oni cos to gubia sie w dokumentach i ostatni zeby dac ;( chociaz jedna dobra dzis wiadomosc, z tych telefonow , ze odzyskamy chociaz czesc pieniedzy, za poprzednich lokatorow ktorym wynajmowalismy mieszkanie, bo komornik juz na nich usiadl a malo tego tez nie bylo..... 

juz jest

ale tak to jest, jak oni (banki, urzędy) coś od nas chcą to spróbuj tego nie mieć, nie donieść, nie wywiązać się z terminu, nie zapłacić, a jak oni mają od siebie coś dać to zawsze kwiatki są
trzymam kciuki, żebyście się uwzięli i z nimi wygrali 
rzytul: poskacz troche 

tylko czekac az sie zacznie ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)