|
|
#1531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. X
Nouvelle wielkie gratulacje
a nie mówiłam, że gin to nie jasnowidz A co do grupy na FB to ja chętnie, tylko niech ktoś mnie oświeci, jak tam dołączyć, bo ja mam konto, ale rzadko używam, a zdjęcia dzieci myślałam, żeby do k dodawać, ale na fb też może być, byle nie na ogólnym
|
#1532 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. masz swoja coreczke obok i meza to najwazniejsze.---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
a nie myslalas zeby podac ich do sadu, jesli jest o co?
|
||
|
|
|
#1533 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ala: rzytul:
|
|
#1534 |
|
Rozeznanie
|
U mnie skurcze sa juz dosc bolesne bolesne co ok 3 min przez 30 sec ale chca odłączyć mnie od oxy i przenieść na PT bo chyba duzo rodzących jest - jak cos to wrócę w nocy lub nad ranem .
Nouvella2 Gratulacje ;*** |
|
|
|
#1535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sa postepy albo sie rozwinie duzo szybciej u ciebie czego ci zycze, jak najkrocej w bolu
|
|
|
|
|
#1536 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mam piękna córkę ona jest dla mnie wszystkim.. Mam problemy z kamieniem.. Kupiłam mleko.. Swoje tez daje
|
#1537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z kp bedzie z dnia na dzien lepiej, zauwazylam ze wszystkie nasze mamusie karmia, pol na pol dopoki walcza z kp. wiec bedzie dobrze ![]() najgorsze juz za toba! masz przepiekna coreczke obok, ona ci to wszystko wynagrodzi niunia
|
|
|
|
|
#1538 |
|
Zakorzenienie
|
Ogolnie to sie nadaje do sądu ale nie mam na to sił..
|
#1539 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1540 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
powodzenia w KP Cytat:
trzymam kciuki za rozwinięcie akcji Cytat:
KP rozkręcisz
|
|
|
#1541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może warto jak najszybciej zapomnieć o tym szpitalnym koszmarze i teraz skupić się na samym dobrym. A kp się nie przejmuj, bo dużo mam ma z tym problem. Za dużo już przeżyłaś stresów, żeby przejmować tym całkiem niepotrzebnie
|
|
#1542 |
|
Raczkowanie
|
Niunia albo szybko zapomnij o tym spzitalnym horrorze, albo nam sie tu wygadaj
Kochana jesteście w domku i będzie lepiej !!
|
#1543 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
ale jak jutro się to powtórzy to się odezwę,że sama muszę sobie poradzić i jej stanie mi nad głową,patrzenie i pouczanie nie pomaga a wręcz drażni i Wiki to czuje i nic z tego nie będzie.. Nie cytowałam ale gratuluję wszystkim nowym mamuśką dzieciaczki są piękne w prost cudowne,a za przyszłe trzymam mocno ![]() już się doczekać nie mogę,aż będę mogła z wami być każdego dnia.. Myślałam,ze was trochę nadgonię ale nic z tego cyce się odezwały potop w nich mam i muszę coś z tym zrobić a też Wiki trochę na noc odpompować miłej i spokojnej nocki wam życzę i dzidziusiom |
||
|
|
|
#1544 |
|
Raczkowanie
|
Ciekawe jak tam Nouvelle i Zosiek
,
|
#1545 |
|
Zadomowienie
|
hahahaha crystal, może bezy nie było ale ilością kupionych słodości wygrałaś
niunia witaj mamusko meganka ! jak to odłącza? nie dawaj się, ładne skurcze to trzeba okazje wykorzystać ![]() a ja dalej bezowocnie, dobranoc wam, ja idę z mężem polamować, trzeba dobrze utrzeć szlak dla malutkiej
|
|
#1546 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Anneet;50643894]
Cytat:
bedzie dobrze, tylko musisz sie odzywac masz w domu coreczke, juz nie jestes sama, i nie mozesz sie dac, w takich sytuacjach, bo z dnia na dzien bedzie dla was gorzej, wpadniesz w wielki stres, corka bedzie plakac...... Ona powinna wam pomagac, a nie narzucac sie, i wygarniac tobie jaka zla jestes, ze wszystko robisz nie tak, powiedz jej ze swoje wychowala i niech da po swojemu wychowywac, a jak chce pomoc to niech pomaga a nie zachowuje sie jak jakas chodzaca encyklopedia, a do tego pokazuje ci ze nie nadajesz sie na matke. Ona ci kradnie ta radosc z macierzynstwa. daj mi ja zabic. Zrobie to po cichutku ![]() |
|
|
|
|
#1547 |
|
Raczkowanie
|
Niunia spokojnie ja Cie rozumiem i to bardzo..przez 2 dni tylko karmiłam swoje maleństwo,a a od soboty do dziś są dni bez karmienia a odciąganie pmleka i podawanie na przemian z Bebikiem,ryczałam w dzień w nocy jak nie mogłam karmić..a cycki twarde jak kamień mimo,że mleko miałam i powiem ci tak wiem,że to trudne ale uspokój się i powiedz sobie dość..ja tak zrobiłam i wczoraj powiedziałam sobie..a tam nie będę karmić to nie i robiłam okład czy smarowanie tak tylko,żeby ból trochę ustąpił na chwilę chociaż..a tu dziś rano niespodzianka cyce miękkie,mleko się leje..i widzę,że teraz też musze obojętnie podejść do karmienia Wiki jak będzie chciała to się wessie jak nie to nie trudno i tak bebiko jest w ruchu..nic psychika nasza nas wykończy i chcąc sobie dać radę musimy ją oszukać i nie dać się bo inaczej zwariujemy..nie wiem z jakiego powodu masz problem z karmieniem ale daj sobie na luz a będzie ok..musi być.. Pa Dobranoc
|
|
|
|
#1548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zochanka teraz kazdy tuli No a tata jaki szczesliwy musi byc, widzac swoje dwie kobietki po przyjezdzie z pracy
|
|
|
|
|
#1549 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=crystal25;50644028]
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1550 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobre byly i prawie wszystkie zjedzone a obiad lezy w lodowce nie ruszony i salatka na kolacje tez a co tam trzeba korzystac jeszcze kilka dni mam pracujcie ladnie, zeby malutka chciala wyjsc ![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- [QUOTE=Anneet;50644092] Cytat:
czekaj na mnie dzis w nocy |
||
|
|
|
#1551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie poddawaj się, karmienie mieszane jest ok, nie warto rezygnować z piersi. gratulacje My się wybraliśmy na weekend do mojej mamy, na szczęście Nadia dobrze znosi podróże samochodem No i mamy dzisiaj 3 tygodnie już! Nie mogę uwierzyć, że to już prawie miesiąc jak jest z nami |
|
|
|
|
#1552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciocia wizazowa sciska i caluje, jaka ona piekna ja mam w planie w kwietniu lub w maju pojechac do mamy na kilka dni z synkiem, ale boje sie ze to bedzie zbyt wczesnie, a mamy do nich ok. 5 godzin.
|
|
|
|
|
#1553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My w maju jedziemy na wesele i czeka nas ok. 4-godzinna podróż (tzn. 4 godziny samej jazdy, cała podróż rozciągnie się pewnie na minimum 6 ) ale raczej się nie obawiam. Jak się jedzie gdzieś dalej to najważniejsze jest robienie przerw, żeby dziecko odpoczęło od fotelika
|
|
|
|
|
#1554 |
|
Rozeznanie
|
Mnie przenieśli na PC bo na porodówce ruch jak w Rzymie - skurcze mam co 5 min dosc bolesne ale do porodu to za mało - oxy mi odpięli dostałam tylko 3 jednostki
|
|
|
|
#1555 |
|
Raczkowanie
|
Rosiek cuudowna ksieżniczka
Crystal generlanie jest zasada ze dziecko nie powinno siedzieć w fteliku dłuzej niż ok 2-3 h (pozycja w foteliku powoduje "zapadanie" płuc) wiec przy dłuzszych trasach po prostu trzeba robić przerwy mniej więcej co wyzej wymienione 2-3h Przy starszaku jechaliśmy do teściów (ok 5h drogi własnie...) jak miał skońćzone 2 miesiace.. i szczerze było łatwiej niż jak miał np pół roku :P bo i tak trzeba było przerwe zorbić i na karmienie i na kupkę :P I potem ok półgodzinki w gondolce leżał aby ładnie placki się "rozprostowały" Ogólnie jeźdizmy dość dużo (do moich rodziców mamy 1,5h:P) ale młody był bezproblemowy jesli chodzi o jazde samochodem Licze że siostra też taka bedzie ![]() Uwaga chwale się co zrobiłam w pon robiłam zakupy i kupiłam miedzy innymi mleko w kartonie (zawsze wstawiam do lodówki bo po prostu lubię schłodzone wypić :P) i od środy szukam mleka... oczywiście poszło na tż że wychlał mi 2l mleka i nie powiedział słowem :P i co? znalazłam je dziś... w zamrażalce.... po rozmrożeniu ponoć sama woda ). A najlepsze jest to że NIC innego do zamrażalnika nie wsadziłam... eh...
|
#1556 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
młoda wykąpana, nakarmiona i śpi ja zjadłam kolację i się wykąpałam i powiem Wam dziewczyny, że super jest widzieć co się goli naprawdę nie tęsknię za brzuchem
|
|
|
#1557 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobilam Was
boże jak Zochan pięknie pachnie w ogóle to mała jest maleńka waży 2680 (chyba, nie mam jak się wychylic ) i mierzy 48 cm. Nasz kruszyniak ![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Pokarmu nie mam, ale wciskam te plaskie sutki Zosi do buzi i ona ładnie ssie. Nawet nie musze nic przytrzymywac, tak sobie tylko leżę na boku i trzymam telefon. Aktualnie z piersi zrezygnowała i śpi sobie ze mną, miny strzela przesmieszne, szkoda, że ciemno i nie ma jak foty zrobić. ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Jeżeli chodzi o mnie to nie pękłam i nie bylam nacinana. Jedynie mam jakieś otarcie, które zacerowano dwoma szwami. ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Ej, tez chce być z Wami na fejsie! :brzydal" |
|
|
|
#1558 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze nie bedzie tak zle, bo ta nasza gondola jest do samochodu tez, ( nie wiem czy wszystkie maja taka funkcje ) a w gondoli przeciez wygodniej dziecku, jesli chodzi o pozycje mam nadzieje ze sie uda, chcialabym pojechac z malenstwem, mialabym gdzie na spacery chodzic po plazy jesli pogoda bedzie dopisywac ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
oby sie ruszylo cos wiecej ![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
kotletem rybnym z obiadu pokaz nam ja szybko malenka jest ale fajnie super, szybko dojdziesz do siebie. mialas zzo czy jakies inne znieczulenie? wogole to szybko ci cos poszlo..... ![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
ja tez chce widziec co gole , zazdroszcze ci normalnie no...... |
||||
|
|
|
#1559 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() pokarmem się nie przejmuj, na pewno będzie, ważne, że ma odruch ssania. Pamiętaj, że w pierwszej dobie mała potrzebuje pokarmu tyle co mała łyżeczka do herbaty. Prześpij się póki możesz, chociaż wiem, że to ciężkie w takiej sytuacji ![]() buziaki dla Was!! Cytat:
|
|
|
#1560 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mleko w zamrazalce dziekuje bardzo bym chciala ![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
wiesz ze nie wiem, ma ona wewnatrz taki pas dla maluszka, i na zewnatrz jak w foteliku. wyprobujemy, bo znajac TZ przyjedzie po nas do kliniki z gondola a nie z fotelikiem zeby sprawdzic jak to dziala , na wyjscie
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.

a nie mówiłam, że gin to nie jasnowidz

. masz swoja coreczke obok i meza to najwazniejsze.
a nie myslalas zeby podac ich do sadu, jesli jest o co?
ala: 

dostalam jeszcze jakies czopki teraz. Boze dziecko wyjdz juz

ręce opadają, przecież ona cie wpędzi w jakąś depresje, zamontujcie sobie zamek w drzwiach i zamykaj, przez nerwy może kp też nie iśc, dzieciaczki wyczuwają nerwy, więc jedyną dobrą radą jest izolacja od tej kobiety, bo nic dobrego to ona do was nie wprowadza, podziwiam cie że z nią wytrzymujesz, ja bym się już całkowicie załamała słysząc takie "wsparcie"

po rozmrożeniu ponoć sama woda