|
|
#4771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
Cytat:
no właśnie nic, żadnych objawów... no nic, zobaczymy co wyjdzie ztego posiewu...
|
|
|
#4772 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja też mam 3 wkłucia. Cytat:
i jak najprędzej odgoń złe myśliMiłego pakowania i reszty przygotowań ![]() Cytat:
Cytat:
Ja planuję używać dopóki same nie będą stabilnie siedzieć. Z synkiem jakoś do 7-8 m-ca używaliśmy. Nowy leżaczek kosztuje sporo, ale na all i olx można czasem znaleźć i po 140-150 zł ![]() Cytat:
; bo ja wyrzucałam zużyte butelki i smoczki.Cytat:
Nie wiem kiedy kupię (albo może dostaniemy), ale na liście wolę mieć, żeby nie umknęło ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ---------- Nadrobiłam ![]() Już po północy, więc oficjalnie witam w 24 tc !! |
|||||||||
|
|
|
#4773 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry mamusiom w ten brzydki sobotni poranek
![]() Czy może któraś z was orientuje się, czy w przypadku podwyżki, jaką otrzymałam swoją drogą od lutego, trzeba przepracować przynajmniej 3 miesiące, żeby ta wysokość pensji była brana pod uwagę w przypadku wyliczania średniej z ostatnich 12 miesięcy (zasiłek macierzyński)? Jak myślicie mogę zapytać się o to na legalu w ZUS-ie? ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Chyba dam radę tylko i aż do 18 kwietnia... |
|
|
|
#4774 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana czy Ty cierpiusz na bezsennosć? ![]() ![]() Gratuluję 24tc! ![]() Cytat:
Mamuśki netetitka dała mi wczoraj do myślenia z tą infekcja intymną, i teraz mam pytanie: jAKI PREPARAT MOŻNA STOSOWAĆ NA INFEKCJE INTYMNE W CIAŻY? tylko bez recepty? ![]()
|
|
|
#4775 |
|
Rozeznanie
|
Ja używałam Clotrimazolum.
|
|
|
|
#4776 |
|
Rozeznanie
|
Ja też, tylko dostałam receptę od gina.
---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Niestety tak |
|
|
|
#4777 |
|
Raczkowanie
|
Tylko, że clotrimazolum maść działa tylko zewnętrznie - a nie pomoże na wewnętrzną infekcję ;(
|
|
|
|
#4778 |
|
Konto usunięte
|
Wczoraj miałam jakiś gorszy dzień, normalnie jak przed okresem. Zjadłam chyba wszystko, co było w domu i nie uciekało. A potem tak mi się brzuch powiększył (nic dziwnego) że ledwo żyłam i o 18 już leżałam w łóżku marudząc. W nocy przez ten pełen żołądek budziłam się co chwilę. Na szczęście już jest lepiej. Ostatni raz takie obżarstwo.
![]() A Clotrimazolum można stosować na pewno, bo złapałam grzybice w szpitalu i lekarz zalecił jako dopuszczalny w ciąży także śmiało możesz stosować |
|
|
|
#4779 |
|
Rozeznanie
|
Ja dostałam globulki (zapomniałam dopisać)
|
|
|
|
#4781 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na razie wybieram się 25 marca na usg do lekarza, do którego zalecił mi pójść mój lekarz prowadzący. Kilka osób znajomych mi również tego dra polecało więc zobaczymy co mi powie. Jakby były jakieś wątpliwości to poproszę go o skierowanie, ewentualnie znowu skoczę do luxmedu po nie. Ostatnio, tj, wtedy co się nie dostałam do Roszkowskiego, badała mnie w zastępstwie pani doktor, która oprócz tego, że jest ginekologiem jest również genetykiem klinicznym. Ona chyba zresztą też przyjmuje na Finlandzkiej. Na pewno wykonuje tam testy NIFTY. I ona mi powiedziała, że ma spokojnie prowadzić ciążę, żadnych badań nie widzi sensu by wykonywać i że mogę właśnie pojawić się za miesiąc celem ponownej konsultacji.. i tak pewnie zrobię. Cytat:
mam nadzieję, że pani doktor okaże się kompetentna. |
||
|
|
|
#4782 |
|
Zadomowienie
|
Chyba nie....ale ja zawsze smaruje wargi maścią a do środka lacibios femina i jakoś do wizyty zawsze dotrzymuje
|
#4783 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Zaraz sie zbieramy i jedziemy do Londynu do polskiego dentysty z synkiem. Problem z górna jedynka. Odezwę sie jak wrócę. Zycze miłego dnia
|
#4784 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry.
Okropny poranek, zimno i dżdżysto. Właśnie wróciłam ze sklepu z farbami. Dzisiaj zaczynamy mini remoncik i przemeblowanie, a mojemu ślubnemu przypomniało się, że nie mamy foli ochronnej, pędzli i co najlepsze farby. ![]() Żyć nie umierać. Jestem ciekawa kiedy wszystko skończymy. Nienawidzę remontów u siebie w domu, zawsze coś wyskakuje.
|
#4785 |
|
Zakorzenienie
|
Agunineczka tantum rose do podmywania ale tez bez irygacji. Kolezanka mi pisala tez provag zel jest dobry ale tez tylko zewnetrznie i ona go w ciazy stosowala
Mi teraz jakos srednio po tym pimafucinie chce przejsc zawsze pomagal
|
|
#4786 |
|
Raczkowanie
|
ja teraz biore lacibios femina, lekarz polecal, farmaceutka tez - bo czulam ze cos mnie bralo lekko, a jak biore teraz to jest dobrze
|
|
|
|
#4787 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny za pomoc
Przed zajeciami skoczę do apteki i podpytam o te specyfiki.. może coś doradzą... no bo kurde tak jak nigdy nic sie nie działao tak teraz nie wiem o co chodzi z tymi bakteriami... strasznie to przeżywam..
|
|
#4788 |
|
Raczkowanie
|
Aa...najlepiej jeszcze kupić sobie sok z dzikiej róży albo z żurawiny ale to w sklepie eko, nie są super smaczne, ale do herbaty dolewać
|
|
|
|
#4789 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4790 |
|
Raczkowanie
|
napisane ze doustnie wiec biore doustnie
|
|
|
|
#4791 |
|
Raczkowanie
|
Dostałam próbkę UroForte z Doppel Herz odpowiednie tabletki dla kobiet w ciąży. Nie musiałam na szczęście korzystać, ale mam w zanadrzu, bo na problemy z pęcherzem narzekałam mocno przed ciążą i na jej początku.
|
|
|
|
#4792 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też nienawidzę remontów, tego bajzlu, rozgardiaszu w mieszkaniu...też mnie to czeka ale pewnie dopiero po świętach...
Cytat:
|
|
|
|
|
#4793 |
|
Raczkowanie
|
Witam.U mnie też pogoda dziś do dupy,ale od pon ma być wiosna podobno
![]() Współczuje infekcji,ale lepiej od razu zacząć działać żeby się nie powiększyła. Pisałyście ost.o wyprawce i też zaczełam ostro mysleć o tym.Wczoraj zamówiłam pościel,ochraniacz taki z poduszek,torebe na zabawki i rożek. Wózek wybrany,jednak będzie Tako Moonlight Carbon z szarością.Wczoraj byłam i obsługa sklepu super wszystko dokładnie pokazali co gdzie jak sie robi w wózku ponad godz przy wózku spędziłam. Do świąt Tż obiecał że pokój będzie skończony żebym mogła posprzątać dom na święta więc powoli za mebelkami się rozglądam też. Ale ten czas leci już połowa marca nim się obejrzymy to maluchy będą z nami |
|
|
|
#4794 |
|
Zadomowienie
|
Hejka,
ja już jestem po USG połówkowm . Wszytsko super! Wszystkie pomiary w normie. Malutka wazy 461 g. i jest cały czas dziewczynką .
|
|
|
|
#4795 | |
|
Rozeznanie
|
Zapytaj farmaceutki, bo tylko niezalogowana nie jest laikiem w tej kwestii. Ja też dostałam globulki na receptę. Nie ma co samej się leczyć... Tak mi się wydaje
![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Wróciłam z zakupów z pierwszego rzutu Zakupiłam kolejny komplet bielizny z Intimissimi Potem skoczyłam na Carrefour i kupiłam 2xbody z któtkim rękawkiem za 4,99 zł sztuka oraz body z długim rękawem za 8,99 zł. Przede mną Pepco i F&F. |
|
|
|
|
#4796 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4798 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4799 |
|
Zadomowienie
|
Ja właśnie to dostałam w szpitalu, dopochwowe. A recepte da Ci bez problemu rodzinny. Ja sobie akurat wczoraj wykupiłam bo coś czułam ostatnio przy przytulankach, że jest nie halo a do wizyty jeszcze ze dwa tyg to nie chciałam czekać
|
#4800 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.

((( ) No i jak już tam trafiłam to się okazało przy badaniu, że mam jakąś infekcję intymną w pochwie. Wtedy z mężem się nie przytulaliśmy bo mieliśmy bana a nic nie czułam. I z tego mi lekarka powiedziała, że te bakterie mogły być. A na wynik to od wtorku do piątku trzeba było czekać
Ciekawe czy byłby słowny 

Przychodzi w poniedziałek nowa osoba na zastępstwo i w poniedziałek ma się odbyć u mnie takie spotkanie zapoznawcze. No i zostało podane imię i nazwisko tej osoby i się okazuje, że to pani w wieku 50+, ktora przez kilkanaście lat pełniła kierownicze stanowisko w dużej międzynarodowej spółce. Ostatni rok nie pracowała. No a moje stanowisko to taki tam specjalista. No i się ludzie zaczęli śmiać, że nooooo na Twoim miejscu Magda to bym się bała... ojj no nie wiem, czy będziesz miała do czego wracać i w śmiech.. 

i jak najprędzej odgoń złe myśli