|
|
#4831 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#4832 |
|
Zadomowienie
|
Alloprzeciwciala grupy krwi
potwierdzone przez laborantke
|
#4833 |
|
Konto usunięte
|
Też się zastanawiałam nad pieluchami wielorazowymi ale ostatecznie chyba się skończy na jednorazówkach.
Wczoraj poczytałam sobie opisy porodów mamusiek marcowych (na pierwszej stronie wątku) i trochę jestem przerażona tym, co nieuniknione
|
|
|
|
#4834 |
|
Rozeznanie
|
oooo dzieki bardzo
tylko kurde po co mi to skoro ja mam rh+ -_- no ale coz trudno zrobie niech jej bedzie;d
|
|
|
|
#4835 |
|
Raczkowanie
|
Mnie kuszą te pieluszki - są takie piękne :P a na lato też nie chcę parzyć malca w pampach, synek w wakacje bez niczego sobie leżał w cieniu, ale miałam działkę to mogłam sobie pozwolić na takie "golaski" a teraz działka sprzedana i klops bo przecież w parku go nie rozbiorę
żeby sobie pupa pooddychała ja nie czytam o porodach, co ma być to będzie bo potem się boję różnych scenariuszy. Z 2 strony lekarz mówił, że strach to najlepszy motywator w co ja jakoś nie wierzę. Ja jak zaczęłam się bać po przyjęciu na porodówkę to ciężko mi się oddychało i od razu tętno było inne dziecka, więc musiałam się wyciszyć co było dobrym wyjściem. Teraz jak słyszę co u nas na porodówkach w moim mieście się dzieje, to utwierdzam się, że nie chcę tam rodzić... |
|
|
|
#4836 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuje A w kroplach cos znasz bo mały nie chce syropow pic?
|
|
#4837 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie... Edytowane przez Strobiluska Czas edycji: 2015-03-15 o 11:02 |
|
|
|
|
#4838 |
|
Zadomowienie
|
Śliczne te pieluchy, ja mam dużo jednokolorowych bo były w promocji akurat i też są super a w użytkowaniu nawet lepsze się okazały. Takie z obrazkami jakoś częściej przemakały, nie wiem czy to przypadek.
Nie mogę się doczekać wiosny, jak nie trzeba będzie w piecu palić i spokojnie będzie można suszyć pranie na dworze. Przy małych dzieciach pranie jest codziennie praktycznie, zwłaszcza z pieluchami wirlorazowymi. Trochę zaczęłam myśleć nawet nad suszarką hmmm. Warto? Wszystko można raczej do niej włożyć? Mistrzyni, Ty pisałaś, że masz - podziel się proszę opinią
|
#4839 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziekuje Ci dobra Kobieto:P bo za chiny nie moglam rozszyfrowac tego badania xD
|
|
|
|
|
#4840 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
P.S Niektóre wielorazówki mają piękne obrazki.
|
|
#4841 |
|
Zadomowienie
|
niestety nie, ale zobacz sobie na ☠☠☠☠☠☠☠ opis, może do herbaty czy soku można dodać? Mój jest miłośnikiem syropku bo to słodkie :p
|
#4842 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przyjechała do mnie na chwile kumpela z sernikiem i oglądała moja kartę ciąży. Powiedziała, ze mój gin strasznie gryzmoli i wtedy mi sie przypomniało Twoje pytanie a ze kumpela pracuje w lab to rozgryzła w mig twoje skierowano na badanko
|
|
#4843 |
|
Zadomowienie
|
Potrzebuje Waszej pomocy
potrzebuje nosidełka, który mógłby być używany od pierwszych dni Malucha. Z racji tego, ze nie mam windy, wózek będzie w wozkowńi a ja Muszę Maluszka znieść z 3 piętra bez wózka i wnieść z powrotem na rękach. Pomyslałam o nosidelku, bo chusty sie boje (ze nie zawiąże odpowiednio). Ma któraś jakieś doświadczenia? Znalazłam takie,jak w załączniku, niedrogie, wyglada ok ale ja sie nie znam
|
#4844 |
|
Zadomowienie
|
I drugie zdjęcie, bo mi nie chciało dwóch na raz dołączyć
|
#4845 |
|
Rozeznanie
|
Do mnie te nosidełko nie przemawia
kupiłam chustę i nawet łatwo ja zawiązać bo juz próbowałam zgodnie z instrukcja
|
#4846 |
|
Zakorzenienie
|
Strobi przez Ciebie musze wchodzic przez przegladarke bo foci nie widze wrrrr
|
|
#4847 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do chęci na alko, to mnie to też dopadło ostatnio jak mój M pił radlerka i normalnie siedziałam i mi język do brzucha zwisał ... no i już złożyłam zamówienie na bavarię, bo ona smakuje jak piwo a rzeczywiście nie ma %... a najlepsze jest to, że ja nigdy piwa nie lubiłam![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do wzorów, to szczerze mówiąc to było coś, co mnie ostatecznie przekonało ![]() Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#4848 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4849 |
|
Zakorzenienie
|
Chce kupic legginsy na allevro, kupowal ktos? Cos do pilecenia?
|
|
#4850 |
|
Rozeznanie
|
Przeciwciała do grupy krwi moim zdaniem, ale lepiej skonsultuj się jeszcze z kimś, bo ja lepiej czuję się w czytaniu leków na receptach a nie badań
![]() EDIT: teraz dotarłam do wiadomości Strobiluski i widzę, że mnie wyprzedziła
Edytowane przez niezalogowana Czas edycji: 2015-03-15 o 13:33 |
|
|
|
#4851 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć mamuśki!
Mam prośbę do użytkowniczek wielorazówek, pamiętam, że już kiedyś coś podpytywałam ale zarzuciłam temat bo było za wcześnie i znów nic nie wiem .. Powiedzcie mi: - czy jest duża różnica w jakości między różnymi firmami? Jakie to są chińskie?? Gdzie kupowałyście swoje pieluchy? - ile tego trzeba kupić? - W czym pierzecie? (coś mi się obiło, że w mydle nie można, tu piszecie, że w płynach też nie .. ) - Gdzie to trzymacie zanim się nazbiera na pranie? - no i jakie macie rodzaje, bo pamiętam, że było tego trochę ..
|
#4852 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
badziew totalny, nic nie da a tylko może zaszkodzić. Nie polecam Niczego z firmy aflofarm ![]() ] Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Caly zestaw witamin z wapnem, czy samo wapno? W jakim celu chcesz podawać? |
||
|
|
|
#4853 |
|
Zadomowienie
|
Ja wręcz odwrotnie, odradzam te http://allegro.pl/leginsy-legginsy-g...091998574.html
Nie chodzi o sprzedawcę, ale o produkt...niby ok ale nie zdążyłam ich nawet wyprać, po 4 razach skulkowaly sie w kroku a po praniu jak szmaty wyglądają. Mam czarne i jeans
|
#4854 |
|
Rozeznanie
|
Jestem taka niezadowolona z tego iPada, że znowu Wam ponarzekam
wolę normalnie laptopa, myszkę itp a tu się muszę oswoić z palcem i mi to nie do końca wychodzi dlatego jestem tu rzadziej, więc wybaczcie że odpowiadam z opóźnieniem. Mam nadzieję że w tym tygodniu uda się napraawić lapcia albo kupić nowego. Teraz idę korzystać z pogody, bo pięknie jest dziś u mnie idziemy na lody. Z mężem, pa
|
|
|
|
#4855 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- ja nie zauważyłam wielkiej różnicy w pieluszkach różnych firm, ale ja kupowałam raczej w podobnej cenie więc one mogą się nie różnić. Ja kupowałam przez internet. Wpisz w wujka google pieluchy wielorazowe i Ci wyskoczą różni producenci. Z czystym sercem polecam pupus i milovia - pierwsze mają dobrą cenę, na ich stronie wszystko od A do Z wyjaśnione co i jak z pieluszkami wielorazowymi i do tego można tam kupić wszystko co potrzebne do pieluchowania, prania, doczyszczania, przechowywania, itd. Milovia, to polska firma i piękne wzory a i jakość baaaardzo dobra. Poza tym mam bobolidera, jakieś happy flute i te dwie są bardzo do siebie podobne. Moje to głównie kieszonki i zwykłe otulacze (milovia). Na stronie pupus znajdziesz rozpiskę ile czego trzeba kupić przy założeniu, że np chcesz prać codziennie, co drugi dzień czy co trzeci... i w zależności od wieku dziecka. Ja prałam w dzidziusiu i bardzo ładnie dopierał. Jak już Hania jadła konretne rzeczy i kupki były bardziej toksyczne, to po spłukaniu materiału toksycznego przecierałam mydełkiem beckmana i to do pralki i było super. Płyny podobno sprawiają, że się pieluszki i wkłady robią mniej chłonne i przez to zaczynają przeciekać - a tego nie chcemy Cytat:
|
||
|
|
|
#4856 |
|
Raczkowanie
|
Zaintrygowalyscie mnie tymi pieluszkami wielorazowymi... Moze na najwieksze upaly faktycznie trzebaby pomyslec.
Bo my akurat jestesmy zwolennikami Pampersow. Mili w zasadzie pasuja tylko pampersy i biale i zielone. W Meksyku nie ma, wiec musielismy wyprobowac wszystkie i np Huggies zrobily jej takie ranki w pachwinach (bo maja strasznie sztywne paski) i prawie nic jej nie pasowalo, nawet ekologiczne fajne... Wiec to wszystko wydaje mi sie zalezy od dziecka ![]() A co do proszkow, to wydaje mi sie i tak mi kiedys powiedziala jakas polozna, ze to co nas nie uczula, to i nie powinno uczulac niemowlaka. My na poczatku uzywalismy Bobasa, bo tez go uzywalismy normalnie dla nas, tyle, ze ten tak srednio czasami dopiera. A potem wszycy przerzucilismy sie na Jelpa i sobie bardzo chwalimy. Teraz zaczniemy od Jelpa wlasnie i zobaczymy
|
|
|
|
#4857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę w końcu się tematem zainteresować na poważne i zacząć planować zakupy ...
|
|
#4859 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Baw sie dobrze ![]() ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Niezalogowana najlepiej by mi pasowało w kropelkach wapno+witaminy a zalecił mu dentysta
|
|
#4860 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Dopiero co wróciliśmy z długiego sklepowego spaceru w Centrum. Kupiłam sobie piękny kapelusz w H&M na wiosnę No i nie mogłam się oprzeć ciepłemu pączkowi z czekoladą z Chmielnej |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.

potwierdzone przez laborantke

potrzebuje nosidełka, który mógłby być używany od pierwszych dni Malucha. Z racji tego, ze nie mam windy, wózek będzie w wozkowńi a ja Muszę Maluszka znieść z 3 piętra bez wózka i wnieść z powrotem na rękach. Pomyslałam o nosidelku, bo chusty sie boje (ze nie zawiąże odpowiednio). Ma któraś jakieś doświadczenia? Znalazłam takie,jak w załączniku, niedrogie, wyglada ok ale ja sie nie znam
.Mdłości, biegunka- cały pakiet