Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :) - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-15, 09:50   #4831
Harrods
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)

Cytat:
Napisane przez jesuismagnifique Pokaż wiadomość
Jeszcze kiedyś mi lekarz polecał lactovaginal oprócz lacibios femina ale iladianu nigdy nie stosowałam nawet nie będąc w ciąży

Nastawiam się na pieluszki wielorazowe. Aaaaaaa...i jestem zielona w tym. Tzn wałkowałam temat 4lata temu, mam nawet dwie jakieś - ale nie wiem już które lepiej...co i jak. Zastanawiam się czy używane by były ok po wyparzeniu itp czy lepiej nówki?

Poza tym nastawiam się na zakup bambo nature jednorazówek żeby też mieć, nie chcę pampersa...śmierdzą mi

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

My też sanosvit calcium używamy odkąd tylko pamiętam
W zakresie wielorazówek nie podpowiem, bo nie znam sie na tym wcale. Nigdy nie chciałam używać wieloraówek. Wole papmki, ktore wyrzucę i jest spokój.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-15, 10:03   #4832
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
niezalogowana moze Ty umiesz rozszyfrowac badanie nr3?
Alloprzeciwciala grupy krwi potwierdzone przez laborantke

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-15, 10:07   #4833
201608010929
Konto usunięte

Też się zastanawiałam nad pieluchami wielorazowymi ale ostatecznie chyba się skończy na jednorazówkach.
Wczoraj poczytałam sobie opisy porodów mamusiek marcowych (na pierwszej stronie wątku) i trochę jestem przerażona tym, co nieuniknione
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-15, 10:12   #4834
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
Alloprzeciwciala grupy krwi potwierdzone przez laborantke
oooo dzieki bardzo tylko kurde po co mi to skoro ja mam rh+ -_- no ale coz trudno zrobie niech jej bedzie;d
Stary 2015-03-15, 10:15   #4835
jesuismagnifique
Raczkowanie

Mnie kuszą te pieluszki - są takie piękne :P a na lato też nie chcę parzyć malca w pampach, synek w wakacje bez niczego sobie leżał w cieniu, ale miałam działkę to mogłam sobie pozwolić na takie "golaski" a teraz działka sprzedana i klops bo przecież w parku go nie rozbiorę żeby sobie pupa pooddychała

ja nie czytam o porodach, co ma być to będzie bo potem się boję różnych scenariuszy. Z 2 strony lekarz mówił, że strach to najlepszy motywator w co ja jakoś nie wierzę. Ja jak zaczęłam się bać po przyjęciu na porodówkę to ciężko mi się oddychało i od razu tętno było inne dziecka, więc musiałam się wyciszyć co było dobrym wyjściem.
Teraz jak słyszę co u nas na porodówkach w moim mieście się dzieje, to utwierdzam się, że nie chcę tam rodzić...
jesuismagnifique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-15, 10:59   #4836
ewelina1988_20
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez natetitka Pokaż wiadomość
ja nie niezalogowana ale my dla synka używamy wapno: sanosvit calcium, syrop bananowy. Mojemu 13mc, niecałe 10kg, rodzinny kazał dawać 3x4ml kiedy był przeziębiony.

Dziękuje
A w kroplach cos znasz bo mały nie chce syropow pic?
ewelina1988_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-15, 11:01   #4837
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
oooo dzieki bardzo tylko kurde po co mi to skoro ja mam rh+ -_- no ale coz trudno zrobie niech jej bedzie;d
Odpowiedz mojej konsultantki- profilaktycznie. Masz rh+ ale czasami sie zdarza,ze ten znacznik jest bardzo słaby i wtedy, co wydaje sie na pierwszy rzut oka ńiemozliwe, zmienia sie grupa krwi na rh-. Wiec lepiej potwierdzić, niż potem pluc sobie w brodę

Edytowane przez Strobiluska
Czas edycji: 2015-03-15 o 11:02
Stary 2015-03-15, 11:04   #4838
natetitka
Zadomowienie

Śliczne te pieluchy, ja mam dużo jednokolorowych bo były w promocji akurat i też są super a w użytkowaniu nawet lepsze się okazały. Takie z obrazkami jakoś częściej przemakały, nie wiem czy to przypadek.

Nie mogę się doczekać wiosny, jak nie trzeba będzie w piecu palić i spokojnie będzie można suszyć pranie na dworze. Przy małych dzieciach pranie jest codziennie praktycznie, zwłaszcza z pieluchami wirlorazowymi. Trochę zaczęłam myśleć nawet nad suszarką hmmm. Warto? Wszystko można raczej do niej włożyć? Mistrzyni, Ty pisałaś, że masz - podziel się proszę opinią

FB

_________________________ ___

moje nowe uzależnienie surówka
natetitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-15, 11:09   #4839
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Odpowiedz mojej konsultantki- profilaktycznie. Masz rh+ ale czasami sie zdarza,ze ten znacznik jest bardzo słaby i wtedy, co wydaje sie na pierwszy rzut oka ńiemozliwe, zmienia sie grupa krwi na rh-. Wiec lepiej potwierdzić, niż potem pluc sobie w brodę
Dziekuje Ci dobra Kobieto:P bo za chiny nie moglam rozszyfrowac tego badania xD
Stary 2015-03-15, 11:10   #4840
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
W zakresie wielorazówek nie podpowiem, bo nie znam sie na tym wcale. Nigdy nie chciałam używać wieloraówek. Wole papmki, ktore wyrzucę i jest spokój.
Mam zamiar używać pampersów. Wielorazówki do mnie nie przemawiają, namaczanie, pranie, prasowanie- jestem chyba za leniwa. Kupiłam 15 sztuk wielorazówek, ale do innych potrzeb.
P.S Niektóre wielorazówki mają piękne obrazki.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-15, 11:11   #4841
natetitka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewelina1988_20 Pokaż wiadomość
Dziękuje
A w kroplach cos znasz bo mały nie chce syropow pic?
niestety nie, ale zobacz sobie na ☠☠☠☠☠☠☠ opis, może do herbaty czy soku można dodać? Mój jest miłośnikiem syropku bo to słodkie :p

FB

_________________________ ___

moje nowe uzależnienie surówka
natetitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-15, 11:14   #4842
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Dziekuje Ci dobra Kobieto:P bo za chiny nie moglam rozszyfrowac tego badania xD
Nie przejmuj sie, ja tez nie dałam rasy odczytać przyjechała do mnie na chwile kumpela z sernikiem i oglądała moja kartę ciąży. Powiedziała, ze mój gin strasznie gryzmoli i wtedy mi sie przypomniało Twoje pytanie a ze kumpela pracuje w lab to rozgryzła w mig twoje skierowano na badanko

Stary 2015-03-15, 11:59   #4843
Strobiluska
Zadomowienie

Potrzebuje Waszej pomocy potrzebuje nosidełka, który mógłby być używany od pierwszych dni Malucha. Z racji tego, ze nie mam windy, wózek będzie w wozkowńi a ja Muszę Maluszka znieść z 3 piętra bez wózka i wnieść z powrotem na rękach. Pomyslałam o nosidelku, bo chusty sie boje (ze nie zawiąże odpowiednio). Ma któraś jakieś doświadczenia? Znalazłam takie,jak w załączniku, niedrogie, wyglada ok ale ja sie nie znam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (70,4 KB, 12 załadowań)

Stary 2015-03-15, 12:00   #4844
Strobiluska
Zadomowienie

I drugie zdjęcie, bo mi nie chciało dwóch na raz dołączyć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (52,1 KB, 18 załadowań)

Stary 2015-03-15, 12:15   #4845
ewelina1988_20
Rozeznanie

Do mnie te nosidełko nie przemawia kupiłam chustę i nawet łatwo ja zawiązać bo juz próbowałam zgodnie z instrukcja
Stary 2015-03-15, 12:18   #4846
elinka21
Zakorzenienie

Strobi przez Ciebie musze wchodzic przez przegladarke bo foci nie widze wrrrr

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-15, 12:41   #4847
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mcdulka Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Ale dawno nic nie pisalam! Jednak cały czas Was czytam. Od wtorkowej wizyty mam strasznie depresyjny nastrój. Skurcze się nie powtórzyly, jednak po asmagu czuje się fatalnie .Mdłości, biegunka- cały pakiet . Najchętniej leżałabym w łóżku i pogrążala się w czarnych myślach, które są kompletnie nieuzasadnione. Powinnam się cieszyć, ze wszystko jest super, ale niestety jest inaczej . Może to przez te pogodę? Od tygodnia nie widziałam słońca! No, wyzalilam sie .

Gratuluję wszystkich udanych wizyt i ujawnionych dziewczynek!
Trzymaj się! Może rzeczywiście warto zmienić asmag na jakiś ainny specyfik? A może dopadł Cię jakiś żołądkowy wirus? Spróbuj może coś osłonowego na żołądek...
Cytat:
Napisane przez Truskawka31 Pokaż wiadomość
Dzięki, czyli ranking wygląda następująco:
W takim zestawieniu najlepiej widać co i jak. Moim zdaniem kolejność w delikatności i nieuczulaniu wygląda tak:

1. Dzidziuś płatki mydlane
2. Jelp color żel ,Miocare
3. Bambinex Ultra Nappy Care, Bonini Baby Płyn
4. Concentrino, Biały jeleń do białego , Dzidziuś płyn do prania, Dzidziuś biel , Dzidziuś płyn do prania, Ludwik Baby Care, Lovela do białego mleczko, Biały Jeleń płyn, Jelp color soft, Jelp fresh soft,
5. Bobas, Biały Jeleń do kolorów ,
6. Lovela
7. E sensitive, Jelp fresh Classic proszek, Gaga (premium), Gaga Premium tkaniny białe , Persil sensitive do białego, Persil sensitive do koloru

Różnice pomiędzy miejscami 2,3,4 są bardzo niewielkie i w zasadzie lepiej kierować się ceną, chyba że mamy dziecko z dużą alergią wtedy tylko płatki. Różnica pomiędzy 2 miejscem a 7 jest już znacząca.
Ja przy Hani używałam dzidziusia proszku i do kolorów i do białych, a potem sporadycznie płynu (jak nie prałam wielorazówek, bo ich się nie powinno w płynach prać). Teraz mam dostęp do baaaardzo taniego ludwika dziecięcego (tylko niestety sam płyn) więc ubranka będę pewnie prała w ludwiku a wielorazówki znów w dzidziusiu - bo i cenowo wypada nieźle i po Hani skórce wiem, że jest delikatny. U nas dzidziuś to był strzał w 10 bo jak się kiedyś mi mocno przesikała jak byliśmy u znajomych i dali mi bodziaka wypranego w jelpie, to Ją strasznie wysypało, robiłam też podejście do loveli (raz wyprałam, bo miałam próbkę) i też wysypka...
Cytat:
Napisane przez Viloet Pokaż wiadomość
Mam 29 lat mieszkam w okolicach Krakowa.
Co do terminu porodu to w karcie ciązy mam ich juz 3 wiec nie wiem którego się trzymać (i czemu mam ich az tyle to nie wiem).
Kolejna wizyta 26/03 a potem 11/04.

Dzisiaj kupiłam pierwsze rzeczy dla Malucha - komplet body F&F różowa z Myszka Miki, biała w paseczki i Myszka pomiędzy i biała z różowymi lamówkami i na środku zerkająca Mini
(koszt 62 zł za 5 szt, ale okazało się ze miałam jakiś kupon na 10 zl , wiec finalnie 52zł).
I przed chwila kupiłam jeszcze 4 ciuszki na allegro więc zaczynam przygodę
Moją jedyna "przypadłością ciążową" jest utrzymująca się zgaga (nigdy wcześniej nie miałam)
Wczorajsza wizyta u dentysty OK- miałam znieczulenie bo dziura sie wydawała większa niż była po rozwierceniu, więc wszystko szybko i sprawnie, i to był jedyny zab mam przyjsc we wrześniu bo powiedziała ze potem dziecko dużo wyciąga.
oj ileż wątków poruszyłam

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Truskawka, zasiłek się liczy średnia z ost 12 miesięcy poprzedzających l4, czyli jeżeli l4 będzie od kwietnia to cofamy się 12 miesięcy wstecz od marca 2015. Te 3miesiace to możne chodzi podstawę l4, bo liczy się ją na nowo kiedy przerwa miedzy l4 wynosi więcej niż 3 miesiące kalendarzowe, czyli jeżeli np. miałaś l4 w lutym to ta podwyżka nie będzie brana pod uwagę.(bo jak l4 było np. w tym lutym to podstawa jest od stycznia 2015 12 miesiące wstecz, i gdy np. kolejne l4 jest w kwietniu to bierzemy tą samą podstwę do tego l4 z kwietnia)
Witam
Cytat:
Napisane przez PalinKa_88 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Zaczęliśmy 24 tydzień
U nas cudnie słonecznie, balkonik otwarty i wietrzenie mieszkanka, przyjemnym ciepełkiem

A od piątku mam mocno intensywny czas. W piątek impreza u nas, wczoraj zaczęło się u nas a skończyło u znajomych.
I w ogóle to taka mnie ochota wzięła na drinka, lub winko że

W końcu odgruzowałam, po przeprowadzce 2 pokoje, gdzie teraz można normalnie przebywać, bez zbędnych kartonów i worków i mieszkanko od razu nabiera uroku

Dziś zamierzam odpoczywać ile wlezie i nie robić nic
Czyżby Ci się już wicie gniazda włączyło??
Co do chęci na alko, to mnie to też dopadło ostatnio jak mój M pił radlerka i normalnie siedziałam i mi język do brzucha zwisał... no i już złożyłam zamówienie na bavarię, bo ona smakuje jak piwo a rzeczywiście nie ma %... a najlepsze jest to, że ja nigdy piwa nie lubiłam
Cytat:
Jeszcze kiedyś mi lekarz polecał lactovaginal oprócz lacibios femina ale iladianu nigdy nie stosowałam nawet nie będąc w ciąży

Nastawiam się na pieluszki wielorazowe. Aaaaaaa...i jestem zielona w tym. Tzn wałkowałam temat 4lata temu, mam nawet dwie jakieś - ale nie wiem już które lepiej...co i jak. Zastanawiam się czy używane by były ok po wyparzeniu itp czy lepiej nówki?

Poza tym nastawiam się na zakup bambo nature jednorazówek żeby też mieć, nie chcę pampersa...śmierdzą mi

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

My też sanosvit calcium używamy odkąd tylko pamiętam
Co do wielorazówek, to rzeczywiście trzeba poczytać co i jak z jakim rodzajem wielo i zdecydować co nam najbardziej pasuje. Ja się zdecydowałam na kieszonki i byłam zadowolona. Jednorazówek będę używać na 100% na początku, na wyjazdach i dłuższych wyjściach... ale ja też nie znoszę pampersów, byłam bardzo zadowolona z pieluszek happy - najmniejsze są dość sztywne, ale ja sobie to chwaliłam. No i nie śmierdzą i nie są perfumowane i chyba mają najmniej chemii w sobie...Ale to już trzeba sobie sprawdzić na dziecku, bo np rosmanowskie nam Młoda zawsze przesikiwała, dady na początku odparzały mocno, pampersy jedynie premium care się nam sprawdziły, bo były rzeczywiście delikatne i w którymś momencie tylko one dawały radę w nocy - był taki moment, że wielorazówki nam przez jakiś miesiąć notorycznie przeciekały, potem znów wszystko wróciło do normy...
Cytat:
My z tż też niecierpimy pampków ze względu na zapach, baaaaardzo mocno są perfumowane. Nigdy nie szło wyczaić czy coś jest w pieluszce czy nie, ja nawet na dotyk nie potrafiłam. Mieliśmy paczkę zielonych i paczkę białych. Z dwojga złego wolę białe.

A co do pieluch używanych. Ja raz kupiłam zestaw, podobno raz używane bo maleństwo się w nich odparzało. Zaufałam i były ok. Prawie 20pieluch z 40 wkładami za 200zł. Z takimi ofertami można się często spotkać, że ktoś kupił, spróbował i rezygnuje.

ja nie kupowałam takich bardzo drogich, chyba mam tzw. Chińszczyznę krytykowaną na forach wielorazówkowych, ale nic złego nt tych pieluch bym nie mogła powiedzieć. Nie chciałam inwestować bo nie byłam pewna czy starczy nam chęci. Gdyby nie tż to bym szybko to rzuciła
Ja też mam chińszczyznę... +mam milovię, która jest śliczna... No i teraz pewnie właśnie w milovię zainwestuję, ale na razie się wstrzymuję, bo nie wiem jakie wzory zamawiać... jak będzie chłopiec, to pewnie spróbuję sprzedać te dziewczęce wzorki, a jak dziewczynka, to tylko dokupię kilka kieszonek
Cytat:
Mnie kuszą te pieluszki - są takie piękne :P a na lato też nie chcę parzyć malca w pampach, synek w wakacje bez niczego sobie leżał w cieniu, ale miałam działkę to mogłam sobie pozwolić na takie "golaski" a teraz działka sprzedana i klops bo przecież w parku go nie rozbiorę żeby sobie pupa pooddychała

ja nie czytam o porodach, co ma być to będzie bo potem się boję różnych scenariuszy. Z 2 strony lekarz mówił, że strach to najlepszy motywator w co ja jakoś nie wierzę. Ja jak zaczęłam się bać po przyjęciu na porodówkę to ciężko mi się oddychało i od razu tętno było inne dziecka, więc musiałam się wyciszyć co było dobrym wyjściem.
Teraz jak słyszę co u nas na porodówkach w moim mieście się dzieje, to utwierdzam się, że nie chcę tam rodzić...
No, powiem szczerze, że w upały wielorazówki to było wybawienie dla Haniowej skórki - Młoda leżała sobie w samej pieluszce, ewentualnie zakładałam cienutkiego bodziaka albo koszulkę i była zadowolona...
Cytat:
Śliczne te pieluchy, ja mam dużo jednokolorowych bo były w promocji akurat i też są super a w użytkowaniu nawet lepsze się okazały. Takie z obrazkami jakoś częściej przemakały, nie wiem czy to przypadek.

Nie mogę się doczekać wiosny, jak nie trzeba będzie w piecu palić i spokojnie będzie można suszyć pranie na dworze. Przy małych dzieciach pranie jest codziennie praktycznie, zwłaszcza z pieluchami wirlorazowymi. Trochę zaczęłam myśleć nawet nad suszarką hmmm. Warto? Wszystko można raczej do niej włożyć? Mistrzyni, Ty pisałaś, że masz - podziel się proszę opinią
Wielorazówek chyba nie można do suszarki.... ale nie jestem pewna, sprawdź to dokładnie... chyba tylko ewentualnie wkłady...
Cytat:
Napisane przez Aviskowa Pokaż wiadomość
Mam zamiar używać pampersów. Wielorazówki do mnie nie przemawiają, namaczanie, pranie, prasowanie- jestem chyba za leniwa. Kupiłam 15 sztuk wielorazówek, ale do innych potrzeb.
P.S Niektóre wielorazówki mają piękne obrazki.
Hehe... ja też z tych wygodnych i jakby trzeba było je prasować, to na pewno bym się na nie nie zdecydowała. A pranie tylko na początku robiłam oddzielnie, potem już prałam z ubrankami Hani - robiłam płyn do płukania eko z olejkiem, sodą i octem i wszystko było mięciutkie, ślicznie pachniało i było eko.
A co do wzorów, to szczerze mówiąc to było coś, co mnie ostatecznie przekonało
Cytat:
Potrzebuje Waszej pomocy potrzebuje nosidełka, który mógłby być używany od pierwszych dni Malucha. Z racji tego, ze nie mam windy, wózek będzie w wozkowńi a ja Muszę Maluszka znieść z 3 piętra bez wózka i wnieść z powrotem na rękach. Pomyslałam o nosidelku, bo chusty sie boje (ze nie zawiąże odpowiednio). Ma któraś jakieś doświadczenia? Znalazłam takie,jak w załączniku, niedrogie, wyglada ok ale ja sie nie znam
Te nosidełka to sobie raczej odpuść. Szukaj nosidła bondolino, marsupi, ewentualnie tula z wkładką dla noworodka - choć generalnie nosidła (nawet ergonomiczne) poleca się dzieciom siedzącym (czyli przynajmniej półrocznym). Ale każdy fizjoterapeuta Ci powie, że lepsze nosidło ergonomiczne niż takie jak znalazłaś... co do chusty, to rozumiem niepewność - w sumie wiązanie nie jest takie trudne, ale ja też teraz szukam marsupi na sytuacje awaryjne, kiedy Malucha wózek parzy i gryzie a ja mam do ogarnięcia Hanię, wózek i Malucha... i wtedy wiązanie chusty może być nie lada wyczynem.
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-15, 13:17   #4848
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Do mnie te nosidełko nie przemawia kupiłam chustę i nawet łatwo ja zawiązać bo juz próbowałam zgodnie z instrukcja
Ja sie boje, ze mi sie rozwiąże
Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
Strobi przez Ciebie musze wchodzic przez przegladarke bo foci nie widze wrrrr
Sorki z iPada nie mogę wstawiać obrazków w tekście
Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Te nosidełka to sobie raczej odpuść. Szukaj nosidła bondolino, marsupi, ewentualnie tula z wkładką dla noworodka - choć generalnie nosidła (nawet ergonomiczne) poleca się dzieciom siedzącym (czyli przynajmniej półrocznym). Ale każdy fizjoterapeuta Ci powie, że lepsze nosidło ergonomiczne niż takie jak znalazłaś... co do chusty, to rozumiem niepewność - w sumie wiązanie nie jest takie trudne, ale ja też teraz szukam marsupi na sytuacje awaryjne, kiedy Malucha wózek parzy i gryzie a ja mam do ogarnięcia Hanię, wózek i Malucha... i wtedy wiązanie chusty może być nie lada wyczynem.
Kurczę....nie zamierzam Malucha nosić za długo w nosidle, tyle tylko co zejść i wejść po schodach, 10 min dziennie max? Jestem przerażona tymi schodami, nawet najlżejszego wózka nie wciągnę na 3 piętro a nieść takiego Malucha w rękach to trochę niebezpiecznie....

Stary 2015-03-15, 13:28   #4849
elinka21
Zakorzenienie

Chce kupic legginsy na allevro, kupowal ktos? Cos do pilecenia?

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-15, 13:30   #4850
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
niezalogowana moze Ty umiesz rozszyfrowac badanie nr3?
Przeciwciała do grupy krwi moim zdaniem, ale lepiej skonsultuj się jeszcze z kimś, bo ja lepiej czuję się w czytaniu leków na receptach a nie badań

EDIT: teraz dotarłam do wiadomości Strobiluski i widzę, że mnie wyprzedziła

Będę Mamą

Edytowane przez niezalogowana
Czas edycji: 2015-03-15 o 13:33
niezalogowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-15, 13:30   #4851
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cześć mamuśki!
Mam prośbę do użytkowniczek wielorazówek, pamiętam, że już kiedyś coś podpytywałam ale zarzuciłam temat bo było za wcześnie i znów nic nie wiem ..
Powiedzcie mi:
- czy jest duża różnica w jakości między różnymi firmami? Jakie to są chińskie?? Gdzie kupowałyście swoje pieluchy?
- ile tego trzeba kupić?
- W czym pierzecie? (coś mi się obiło, że w mydle nie można, tu piszecie, że w płynach też nie .. )
- Gdzie to trzymacie zanim się nazbiera na pranie?
- no i jakie macie rodzaje, bo pamiętam, że było tego trochę ..
Stary 2015-03-15, 13:39   #4852
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
niezalo gowana, nasze źródło wiedzy brakowało mi Ciebie tutaj
byłam a dwóch aptekach dzis i pani w aptece nr 2 poleciła mi właśnie lacibios femina

niestety a aptece 1 dała mi ilidian diret plus, mam ochot wrócić i rzucić jej tymi tabletlami. bo w necie niefajne opinie są o tym, a ona tak mi to zachwalała i polecała jako bezpieczne w ciaży... a czytałam w necie, że nawet u kobiet nie w ciaży powoduje krwawienie

kupiłam sobie jeszcze żurawinę suszoną i będę wcinać...
no i zrobiłam posiew, wyniki za 3-4 dni dopiero niestety...
Jak ja słyszę o tej firmie, to mi się nóż w kieszeni otwiera badziew totalny, nic nie da a tylko może zaszkodzić. Nie polecam Niczego z firmy aflofarm

]
Cytat:
Też kiedyś farmaceutka mi poleciła coś co w ogóle było niezalecane w ciąży - przez nikogo...
a dla syna - prosiłam kiedyś o coś co pomoże przy stanie zapalnym dróg moczowych (ale bardzo delikatny...bo wg mnie trochę za często siusiał i to siusiu miało inny kolor niż zawsze, chociaż wyniki wyszły ok) i chciałam zapobiec w razie co - więc poprosiłam o coś, co POMOŻE. Dała mi dla dziecka syrop...który miał w składzie 70% cukru - chyba nie trzeba dodawać, że każdy głupi wie że cukier nie pomaga przy drogach moczowych ;/
A tak z ciekawości: pamiętasz nazwę tego syropu? 70% cukru to musiał być niezły glut a nie syrop

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:
Niezalogowana prosze o jakies nazwy witamin z wapnem dla półtora rocznego malca. Z góry dziękuje
Caly zestaw witamin z wapnem, czy samo wapno? W jakim celu chcesz podawać?

Będę Mamą
Stary 2015-03-15, 13:47   #4853
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
Chce kupic legginsy na allevro, kupowal ktos? Cos do pilecenia?
Ja wręcz odwrotnie, odradzam te http://allegro.pl/leginsy-legginsy-g...091998574.html
Nie chodzi o sprzedawcę, ale o produkt...niby ok ale nie zdążyłam ich nawet wyprać, po 4 razach skulkowaly sie w kroku a po praniu jak szmaty wyglądają. Mam czarne i jeans

Stary 2015-03-15, 13:50   #4854
niezalogowana
Rozeznanie

Jestem taka niezadowolona z tego iPada, że znowu Wam ponarzekam wolę normalnie laptopa, myszkę itp a tu się muszę oswoić z palcem i mi to nie do końca wychodzi dlatego jestem tu rzadziej, więc wybaczcie że odpowiadam z opóźnieniem. Mam nadzieję że w tym tygodniu uda się napraawić lapcia albo kupić nowego. Teraz idę korzystać z pogody, bo pięknie jest dziś u mnie idziemy na lody. Z mężem, pa

Będę Mamą
Stary 2015-03-15, 14:05   #4855
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki!
Mam prośbę do użytkowniczek wielorazówek, pamiętam, że już kiedyś coś podpytywałam ale zarzuciłam temat bo było za wcześnie i znów nic nie wiem ..
Powiedzcie mi:
- czy jest duża różnica w jakości między różnymi firmami? Jakie to są chińskie?? Gdzie kupowałyście swoje pieluchy?
- ile tego trzeba kupić?
- W czym pierzecie? (coś mi się obiło, że w mydle nie można, tu piszecie, że w płynach też nie .. )
- Gdzie to trzymacie zanim się nazbiera na pranie?
- no i jakie macie rodzaje, bo pamiętam, że było tego trochę ..
To tak:
- ja nie zauważyłam wielkiej różnicy w pieluszkach różnych firm, ale ja kupowałam raczej w podobnej cenie więc one mogą się nie różnić. Ja kupowałam przez internet. Wpisz w wujka google pieluchy wielorazowe i Ci wyskoczą różni producenci. Z czystym sercem polecam pupus i milovia - pierwsze mają dobrą cenę, na ich stronie wszystko od A do Z wyjaśnione co i jak z pieluszkami wielorazowymi i do tego można tam kupić wszystko co potrzebne do pieluchowania, prania, doczyszczania, przechowywania, itd. Milovia, to polska firma i piękne wzory a i jakość baaaardzo dobra. Poza tym mam bobolidera, jakieś happy flute i te dwie są bardzo do siebie podobne. Moje to głównie kieszonki i zwykłe otulacze (milovia).
Na stronie pupus znajdziesz rozpiskę ile czego trzeba kupić przy założeniu, że np chcesz prać codziennie, co drugi dzień czy co trzeci... i w zależności od wieku dziecka.
Ja prałam w dzidziusiu i bardzo ładnie dopierał. Jak już Hania jadła konretne rzeczy i kupki były bardziej toksyczne, to po spłukaniu materiału toksycznego przecierałam mydełkiem beckmana i to do pralki i było super. Płyny podobno sprawiają, że się pieluszki i wkłady robią mniej chłonne i przez to zaczynają przeciekać - a tego nie chcemy
Cytat:
Ja sie boje, ze mi sie rozwiąże

Sorki z iPada nie mogę wstawiać obrazków w tekście

Kurczę....nie zamierzam Malucha nosić za długo w nosidle, tyle tylko co zejść i wejść po schodach, 10 min dziennie max? Jestem przerażona tymi schodami, nawet najlżejszego wózka nie wciągnę na 3 piętro a nieść takiego Malucha w rękach to trochę niebezpiecznie....
Ja bym się bała nawet kilka minut z takie nosidło włożyć, ale to moje zdanie a wcale nie jestem jakaś mega konserwatywna jeśli chodzi o noszenie w nosidłach czy chustach..., choć zdecydowanie uważam, że to lepszy sposób niż wisiadła. Polecam grupę na faceboku chusty - nosimy z miłością - tam się więcej można dowiedzieć. No i ja teraz od jakiegoś czasu poluję na allegro i innych takich na nosidło ergonomiczne używane - jeszcze troszkę czasu zostało więc się nie martwię - a jak się do porodu nie uda kupić używanego w przystępnej cenie, to może kupię nowe...
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-15, 14:38   #4856
kindo7
Raczkowanie

Zaintrygowalyscie mnie tymi pieluszkami wielorazowymi... Moze na najwieksze upaly faktycznie trzebaby pomyslec.
Bo my akurat jestesmy zwolennikami Pampersow. Mili w zasadzie pasuja tylko pampersy i biale i zielone. W Meksyku nie ma, wiec musielismy wyprobowac wszystkie i np Huggies zrobily jej takie ranki w pachwinach (bo maja strasznie sztywne paski) i prawie nic jej nie pasowalo, nawet ekologiczne fajne... Wiec to wszystko wydaje mi sie zalezy od dziecka

A co do proszkow, to wydaje mi sie i tak mi kiedys powiedziala jakas polozna, ze to co nas nie uczula, to i nie powinno uczulac niemowlaka. My na poczatku uzywalismy Bobasa, bo tez go uzywalismy normalnie dla nas, tyle, ze ten tak srednio czasami dopiera. A potem wszycy przerzucilismy sie na Jelpa i sobie bardzo chwalimy. Teraz zaczniemy od Jelpa wlasnie i zobaczymy
kindo7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-15, 15:07   #4857
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
To tak:
- ja nie zauważyłam wielkiej różnicy w pieluszkach różnych firm, ale ja kupowałam raczej w podobnej cenie więc one mogą się nie różnić. Ja kupowałam przez internet. Wpisz w wujka google pieluchy wielorazowe i Ci wyskoczą różni producenci. Z czystym sercem polecam pupus i milovia - pierwsze mają dobrą cenę, na ich stronie wszystko od A do Z wyjaśnione co i jak z pieluszkami wielorazowymi i do tego można tam kupić wszystko co potrzebne do pieluchowania, prania, doczyszczania, przechowywania, itd. Milovia, to polska firma i piękne wzory a i jakość baaaardzo dobra. Poza tym mam bobolidera, jakieś happy flute i te dwie są bardzo do siebie podobne. Moje to głównie kieszonki i zwykłe otulacze (milovia).
Na stronie pupus znajdziesz rozpiskę ile czego trzeba kupić przy założeniu, że np chcesz prać codziennie, co drugi dzień czy co trzeci... i w zależności od wieku dziecka.
Ja prałam w dzidziusiu i bardzo ładnie dopierał. Jak już Hania jadła konretne rzeczy i kupki były bardziej toksyczne, to po spłukaniu materiału toksycznego przecierałam mydełkiem beckmana i to do pralki i było super. Płyny podobno sprawiają, że się pieluszki i wkłady robią mniej chłonne i przez to zaczynają przeciekać - a tego nie chcemy
Dziękuję!
Muszę w końcu się tematem zainteresować na poważne i zacząć planować zakupy ...
Stary 2015-03-15, 15:24   #4858
agunineczka
Zakorzenienie

wpadłam się tylko pożegnać
wyjeżdżam na tydzień i mogę mieć słabszy dostęp do neta... trzymajcie sie zdrowo mamuski
Stary 2015-03-15, 15:58   #4859
ewelina1988_20
Rozeznanie

Cytat:
wyjeżdżam na tydzień i mogę mieć słabszy dostęp do neta... trzymajcie sie zdrowo mamuski

Baw sie dobrze

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Niezalogowana najlepiej by mi pasowało w kropelkach wapno+witaminy a zalecił mu dentysta
Stary 2015-03-15, 16:10   #4860
Truskawka31
Rozeznanie

Cytat:
Trzymaj się

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Dopiero co wróciliśmy z długiego sklepowego spaceru w Centrum. Kupiłam sobie piękny kapelusz w H&M na wiosnę No i nie mogłam się oprzeć ciepłemu pączkowi z czekoladą z Chmielnej
Truskawka31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości