![]() |
#1891 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. X
Cytat:
![]() Czyli od lekarza tak naprawdę zależy, jak widać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1892 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1893 |
Zakorzenienie
|
Tak czytam i sobie mysle ze niektore dzieciaczki beda juz mialy miesiac i ponad jak sie inne urodza. Ale ten czas zapieprza
![]() My przechodzimy na kolejny rozm.ubran juz bo na 62 I na pieluszki 2-ki. A jeszcze przed chwila topil sie w 56 i w 1-nkach Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1894 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1895 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za odp, jedno już wiem, zapytam się gin, ale mam nadzieję, że dłużej niż tydzień po tp nie będzie chciał czekać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1896 |
Zakorzenienie
|
Ja mam 2dni po TP skierowanie do szpitala na kontrolowanie dzidka..
#1897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale mam pytanie, na pieluszki 2-ki się zdecydowałaś bo 1 są już za małe? Po czym to poznać, że pora na zmianę? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1898 |
Rozeznanie
|
Ja coś czuję, że mój po wizycie wtorkowej będzie chciał mnie już położyć do szpitala, żeby mnie obserwować, bo on jest bardzo troskliwy i taki zapobiegliwy, a ja do szpitala to najlepiej urodzić 2 doby i do domku:P
|
![]() ![]() |
![]() |
#1899 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
wiesz, ja kiedyś też nie licytowałam używanych rzeczy, aż w koń cu kupiłam jedną, drugą taką rzeczy i stwierdziłam, że to niezły interes ![]() ![]() mój też trochę nie domyślny i raczej nie kupi takich błyskotek. ale też w tym momencie na to kasy nie ma, mój lekarz i badania strasznie dużo środków finansowych pochłonęły. z chęcią sama bym sobie błyskotkę kupiła ![]() on nawet nie dlatego, że zaraz dzidziuś, ale dlatego, że wie, ze już przegina. są ludzie ze skłonnością do używek i uzależnień, którzy muszą się pilnować, a czasami po prostu muszą powiedzieć dość, zanim się to wymknie spod kontroli i mój nigdy przed nikim nie ukrywał, że alkohol lubi. dlatego teraz jestem z niego dumna, 2tyg be kropli alkoholu, wczoraj siedział pomiędzy pijącymi i też dał radę się oprzeć. oby tak dalej ![]() spoko, przez tych kilka dni wiesz, ile się może zacząć dziać ![]() ja jak trafię to też będzie relacja na żywo, tyle, że na fb z braku innej możliwości przez telefon ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() kurcze, TŻ coś wczoraj wieczorem i dziś rano ściągał i zaś jakiegoś wirusa pewnie ściągnął ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1900 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do 2 to przy starszaku robilam tak ze jak syn mial 1-2 kg wiecej niz minimum od ktorego byly pieluszki to zmienialam. Przynajmniej do 3ek tak postepowalam. A ze my obecnie z 2900 ( albo w sumie z 2800 bo tyle mial jak wychodzil ze szpitala) przeskoczylismy do 4 kg. I mamy ostarnie sztuki 1 ( na 2 dni mysle) a 2ki sa od 3 kg to juz wiecej 1 nie kupuje. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1901 |
Zakorzenienie
|
no to już mówię mam chwilę czasu
![]() opis porodu .. 9 marca zgłosiłam sie na oddzial , zostalam przyjeta , pierwsze wywolanie okazalo sie kleska po skurcze byly co 6 min.. ale chwila wszystko odeszlo odeslali mnie z porodowki na oddzial..wrocilam na oddzial z rozwarciem na 1 palec.. 10 marca rano zalozyli mi balonik by mogl on rozwierac moja szyjke, jego zadaniem bylo by rozwarcie osiagnelo na 4 palce..od 12 zaczely sie lekkie bole.. bole byly co 15 minut, o 15 godzinie nasily sie do 10. o godzinie 19 skurcze dostawalam co 5 min.. o 21 bole byly tak mocne ze nie moglam juz lezec na lozku , a lekarz mowil do mnie ze to sa bole miesiaczkowe.. wzieli mnie na badanie rozwarcie doszlo do 1.5 cm.. zostalam odeslana z powrotem na oddzial..tam kleczalam przy grzejniku zwijajac sie z bolu i jeczac na sale , a na sali bylam jeszcze z dwiema kobietami wspolczuje im bo napewno nie mogly spac przez moje jeki.. podlaczyli mnie pod ktg , skurcze byly dalej ale polozne twierdzily ze te bole to nic.. jeszcze na dodatek widzialam ze puls malej spadal co chwile ten bol robil ze mna tak ze nie moglam oddychac prawidlowo. a musialam bo widzialam po ktg jak na czerwono idzie ze puls malej spada ![]() tak sie zwijalam z bolu do 12..przyszly polozne kazaly mi przyjsc na badanie szyjki.. ja z pokoju do badania na korytarzu trzymalam sie sciany by dojsc a jak dostawalam te skurcze to musialam sciane glaskac bo nie szlo wyrobic.w koncu lekarz podjal decyzje o zdjeciu balonika i dal zastrzyk niby mialo zejsc...jeszcze zanim sie rozebralam do badania to trzymalam sie lozka bo bole co chwile mnie lapaly.. na fotel z lozka w gabinecie lekarza zanim doszlam to bawilo 10 min bo nie moglam wytrzymac.. a lekarz do mnie mowi boze kobieto co ty zrobisz jak prawdziwe bole porodowe dostaniesz.. myslalam ze mu czyms wywale ..tylko recznik papierowy byl w zasiegu reki to darowalam sobie.. i tak zdjal mi balonik poszlam na sale.. a na sali co 4 min mnie bralo.. wzielam prysznic w kabinie trzymalam sie baterii kleczalam tam nic nie pomagalo.. bole mialam z brzucha ale taki bol masakra , bol zeba to gowno.. i tak pol godziny sie kapalam i nic.. chcialam siku zrobic ale juz nie szlo.. kleczalam przy zlewie przy plytkach wszedzie.. przyszly polozne mowiac ze mam sie dac zbadac a ja do nich ze to bez sensu bo to tylko bole miesiaczkowe a ja juz wylam na caly oddzial.. i poszly z powrotem .. byla godzina 2.00 przyszly znowu ze mam sie dac zbadac .. no zanim doszlam to bawilo 20 min bo bol mi przeszkadzal w chodzeniu.. i krwawilam nieziemsko.. no w koncu weszlam na fotel z trudem jest rozwarcie na 4 palce.. woooooooooooow....... a myslalam ze to okres jak to ten lekarz poj..e..b mowil.. no to teraz mialam sobie torby spakowac.. zanim spakowalam to tez 40 min bo bole juz takie ze nogi mi sie uginaly a ja mokra z bolu.. wlosy cale mokre.. no i na porodowke oczywiscie z ciezka torba musialam isc jak ledwo sama ze soba szlam... no ale szlam trzymajac sie sciany.. na porodowce byla 2.45 podlaczyli ktg zaczelo sie takie kongo bo na lezaco bole byly o wiele gorsze.. wrzeszczalam jak glupia..a jeszcze to nieszczesne ktg.. mlodej puls spadal czesto byl na zero zaczelam panikowac z kazdym skurczem bylo coraz gorzej.. co chwile ktg skakalo na pomaranczowe i czerwone slyszalam jak puls zanikal balam sie ze sie udusi ![]() godzina 3.20 moj tz w koncu zdazyl na porodowke.. skurcze nie wiem juz co ile byly ale bardzo czesto myslalam ze caly materac wyrwe paznokciami... ktg ciagle skacze.. oni sie na mnie wydzierali nawet nie wiem bo nie pamietam w takim szoku bylam.. odeszly wody bol nie do wytrzymania darlam sie na caly szpital.. masakra.. po tym jak wody odeszly to wg puls zanikal spadal na zero a ja tylko na to ktg patrzalam i panikowalam wylam z bolu. balam sie ze sie udusi ;( a oni na mnie ze mam oddychac darli sie wtedy skurcze parte..byly skurcze co mowili ze nie mam przec..masakra.. i ten puls na zero ja myslalam ze tam umre.. i tak caly czas/ polozna naciela mnie i chwile i Julia byla ze mna.. gdy wyszla to zaraz wrzeszczala nie musieli jej oczyszczac a jak nogami rekami machala taka zywa .. dostalismy 10 pkt w 1 min 3min 10 min zycia.. nogi z bolu mialam sine napuchniete kostki wg nie bylo takie baniaki nogi.. lozyska urodzenie to juz bylo pikus...
#1902 | |
Zakorzenienie
|
a zastanawiałyście się już nad antykoncepcją po porodzie/laktacji?? wiem, że niektóre wrócą do bardziej naturalnych metod, dni płodne, stosunek przerywany, coś takiego pamiętam pisałyście
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1903 |
Zakorzenienie
|
niunia masakra potraktowali cie gorzej jak zwierzyne
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- ja nie wiem co zrobię z antykoncepcją bo mam torbiel na jajniku i jak nie wezme hormonów to skonczy sie znów u mnie na stole. dodatkowo mam tę cholerną ponoć endometrioze. Tabletki zrobiły ze mnie wraka człowieka- zero chęci na cokolwiek. Jednoskładnikowe spowodowały ze krwawiłam 6 miesiecy, mialam tachykardie czesciej niż zwykle.. sama nie wiem ;/
#1904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
niunia, a gdzie Ty w ogóle rodziłaś, bo nie pamiętam?? tak dla potomnym, jasno i wyraźnie, żeby każdy wiedział, co to za szpital. bo to jak się zachowali wobec Ciebie to skandal jest. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1905 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Ja juz mam lepszy humor, bo się trochę podlamalam ze dziś nie wyszlysmy. No w każdym razie była u mnie mama, zjadłam dwa obiady, wykapalam się, ogolilam nogi, pachy i nawet bozene z wierzchu przelecialam maszynką, co by lekarzy nie straszyć ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1906 |
Rozeznanie
|
Dziękuje za wszystkie miłe słowa i gratulacje !!
Małego mam od rana przy sobie jest prze kochany - próby gazometryczne ekg i saturacja sa juz w normie . Chce teraz Cieszyć sie tylko byciem mama !! ImageUploadedByWizaz Forum1426444334.613340.jpgImageUploadedByWizaz Forum1426444360.457821.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#1907 |
Zakorzenienie
|
meganka slicznny synuś
![]() u mnie znów skurcze jakies sie zaczynają ale to chyba te przepowiadające...bo łapie na 2/3 sekundy i puszcza jakby mnie pasem zaciskano. Ble. Niefajne.
#1908 |
Zakorzenienie
|
Ale mnie krzyż rozbolal, ze godzinę siedziałam pod prysznicem i polewalam się wrzątkiem. A teraz tak mi słabo, ze leżę i zgaga chcę mnie wykończyć. Nie wiem, skąd ona, bo brzuch nisko...
I się wystraszylam, ze mnie przewialo na tych plecach, bo mamy dziurę w łazience do rur przez awarię, płytki skute i strasznie wieje, a ja co chwilę na kibelku, a tz twierdzi, ze to oznaka porodu Niunia to skandal, co przezylas. Strasznie współczuję ![]()
#1909 |
Rozeznanie
|
Niunia współczuję
![]()
![]() |
#1910 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do pieluch to sama nie wiem kiedy powinno się zmienić, mi się wydaje, że nawet te 1 są na młodą za duże ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1911 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Ja mam na 27 sie wstawic u poloznej w klinice, ale nie wiem czy na ktg, kontrole itd, czy z torbami bede dzwonic jak cos, jej..... nasze dni sa juz policzone ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1912 |
Zakorzenienie
|
Meganka super maluch
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1913 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ludzie sa naprawde bez serca, zamiast pomoc i wspierac boze...... ![]() Najwazniejsze ze coreczka zdrowa, juz jestescie w domku! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1914 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrzucisz brzuch ani sie obejrzysz :-D bedziesz sie uwijac przy synku :-D plus karmienie piersia i bedziesz sexi mama :-D Cytat:
no tak to wszystko podobnie :-D to mam nadzieje, ze i kp mi sie rozreci jak.u Ciebie ![]() co do wizyt - moja mama jak przyjechala do szpitala zobaczyc pierwszy raz swoja pierwsza wnuczke to ona nawet oczu nie otworzyla ![]() ![]() Cytat:
sa dobre ale zastanawiam sie ile jeszcze.Bo nie wiem czy dokupywac czy nie... Mamy, ktore karmia mm mam pytanko ile na jedno posiedzenie zjada wasza pociecha? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1915 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to mowisz ze dzis albo jutro rodzisz? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() super, pieniazki sie przydadza a nie potrzebne rzeczy beda lezec i sie kurzyc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1916 |
Zakorzenienie
|
Niunia to, co przeszlas to naprawdę koszmar :-( mamy 21 wiek, a kobiety nadal muszą rodzic w taki sposób....
|
![]() ![]() |
![]() |
#1917 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
super ze sie ruszylo ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niunia wspolczuje ci...i cie rozumiem. U mnie pierwszy porod byl twki. Mijaly godziny a mi rozwarcie nie szlo a bole mi napieprzaly na maxa. Meganka- zdjecia nie widze bo pisze z kom.ale cudownie ze masz juz synka ze soba ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() & ![]() ![]() Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2015-03-15 o 19:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeżeli dokarmiam po piersi to zjada ok. 60ml, a jak butla idzie solo to 100 ml ![]() Niunia - najważniejsze, że masz już maleństwo przy sobie a o trudach porodu z czasem zapomnisz! ![]() Edytowane przez rosiek Czas edycji: 2015-03-15 o 19:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1920 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to nie tak daleko, ale fajnie ze przespala jazde , do duzego marketu najblizszego mam 20 minut samochodem wiec zobaczymy jak u mnie bedzie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
w to wierze ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
krzyz ciebie zaczal bolec? ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:55.