|
|
#4861 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015-cz.7
Cytat:
za 34 tydzień---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
Teraz już się niczym nie denerwuj a wszystko będzie dobrze ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
a w sumie to bym się nie zdziwiła gdyby mój tak zrobił ale wierzę w niego i będzie grzeczny i pomocny o ile oczywiście będzie na porodówce ![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
|
|
#4862 |
|
Rozeznanie
|
My nawet wczoraj o tym rozmawialiśmy i powiedział, że będzie razem ze mną cały czas Nie wyobrażam sobie męczyć się sama tyle godzin.
|
|
|
|
#4863 |
|
Rozeznanie
|
capriola_87 super że już w domku
Mój m też będzie ze mną przy porodzie, nie ma innego wyjścia
|
#4864 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ostatnio tylko powiedział, że jak będę go wyzywać od najgorszych to wyjdzie... Cytat:
![]() Cytat:
![]() mnie młoda też obudziła dość intensywnym wierceniem się ok 8, nie wiedziałam jak się ułożyć tak się wypychała ![]() aa no i witam się w 33 tc
http://www.suwaczek.pl/cache/b702238669.png razem od 06.10.2007 ![]() nasz wielki dzień - 06.09.2014 Lenka przyszła na świat 10.05.2015 Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017 Edytowane przez moniisia90 Czas edycji: 2015-03-16 o 09:51 |
|||
|
|
|
#4865 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do drętwienia to zespół cieśni nadgarstka-męczę się z tym dziadostwem od ok października. Jedyny co można zrobić to brać magnez-dużo magnezu i potas w diecie. Madeleine też właśnie to dopadło ![]() Cytat:
|
|
|
#4866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ile tego magnezu można brać?Ja biorę Chela Mag B6 mama - 1 tabletkę dziennie, można więcej? to coś da w ogóle?
|
|
#4867 | ||
|
Zakorzenienie
|
za 30 tygodni!A skoro Tobie zostało 70 dni to mi też Cytat:
Super, że jesteś już w domu! Cytat:
Zresztą ja to jestem taka trochę "zosia-samosia". Mniej mnie krępują obcy ludzie niż najbliżsi Widziałam, że pisałyście ile macie w brzuchu i aż się zmierzyłam Wyszło mi 87 cm Aaa i wrzuciłam brzuchola do klubu
|
|
|
#4868 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mój mąż bardzo chce być przy porodzie
ja na początku się wachałam bo wiem, że on jest ciekawski i jak położna coś walnie to on poleci popatrzeć jak dziecko wychodzi :co jest: ale jego pomoc i bliskość mnie przekonała---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
czy to cos daje- biorę cały czas a bywa różnie. Ale to jedyne co mogę zrobić więc łykam i liczę na to, że pomoże
|
|
|
#4869 |
|
Zadomowienie
|
mój był ze mną do pojawienia się skurczów partych. Wtedy chciałam być sama i skupić się na instrukcjach położnej, a nie martwić się, że mi fiknie z przejęcia. On od początku mówił, że się boi i nie zmuszałam go, ale cieszę się, że był jak miałam bolesne skurcze, chociaż jego bezradna mina zamiast mi pomóc to mnie tylko bardziej rozklejała
Ale jak mnie szyli, to już biegał po korytarzu z wózeczkiem z H. I jest dumny, że pierwsze minuty były jego
|
|
|
|
#4870 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie do dziewczyn, które mają cholestazę. Swędzi mnie lewa noga, tzn część uda i łydka od zewnętrznej strony, najgorsze jest to, że w tym miejscu mam czerwoną plamę, a jak się podrapię to wychodzą krostki. Niby lekarz stwierdził, że to jakieś uczulenie, ale zaczęłam się martwić, że to cholestaza (gupie internety
|
|
#4871 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zaczynam 33 tydzień
|
|
|
#4872 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 33 tydzień---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Co robicie na obiad ? Może jakiś pomysł podrzucicie ? Najlepiej jakąś zupke :-D
|
|
#4873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#4874 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Zostałam słomianą wdową, mąż pojechał na targi, wraca w piątek ![]() Dziś wizytuję o 18, wcześniej odbieram wyniki krwi, proszę o kciuki! Dziewczyny, ogłaszam wszem i wobec, że wybraliśmy już ostatecznie imię - będzie Staś Proszę o zmianę na 1 stronie.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4875 |
|
Zakorzenienie
|
Asiuk gratuluję wybrania imienia
![]() Kwietniowka urodzila, niedlugo my zaczniemy ![]()
|
#4876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Super że już imie wybrane
|
|
#4877 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Capriola Cieszę się, że jesteś już w domu ![]() U mnie pachnie Dzidziusiowo ![]() Wpadłam w szał prania ![]() No i wyrzucania tego co mi niepotrzebne ![]() Kochane, proszę o poradę. Co myślicie o tej sukience: http://allegro.pl/sukienka-kopertowa...093304647.html Chodzi mi głównie o krój. No i jeszcze są takie, ale 3/4 rękaw. Muszę coś na Święta sobie kupić i na 18-stkę.
|
|
#4878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4879 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dziś mam nalesniki z feta i szpinakiem od tesciowej ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Odwołalam dzisiejszą wizytę bo się zwolnił czwartkowy termin, a miałam iśc na kontrolę po 7 dniach, więc po 3 chyba bez sensu ![]() także prosze mi wpisać 19.03 godz 15.30
|
|
#4881 | |
|
Wtajemniczenie
|
hej!
![]() Cytat:
![]() to już! ja jestem chyba jednak przerażona. niby wiem, że to jest bliżej niż dalej ale jednak... chyba do końca to do mnie nie dochodzi.. ![]() a jeśli chodzi obecność Męża przy porodzie - chcę, aby był przy mnie. on też chce być, ale powiedział, że najbardziej boi się, jak będzie widział, ze nie może mi pomóc, a lekarze nic nie będą robić a jest nerwowy, więc obawiam się, że kur*y mogą się posypać ![]() ale zapowiedziałam - jak tylko będzie się źle czuł, albo mnie wkurzał - pogonię Go ;P
|
|
#4882 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
no ale z takim obwodem brzuszka trudno się dziwić![]() Ja mam 97cm ![]() Cytat:
Jak znajdę link do mojej, to wklejęEdit. Mam taką http://archiwum.allegro.pl/oferta/tr...736561176.html Cytat:
W takich chwilach przydałaby się rodzina pod ręką![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ciężka noc za nami. Nie mogłam usnąć do 1, słyszałam, że synek się wierci i coś tam gada przez sen. A o 3 przybiegł do naszej sypialni (po drodze nie trafił w drzwi i przywalił głową w ścianę ). Taki był jakiś rozpalony, chociaż termometr nie pokazał więcej niż 37,5 st. Po dwóch godz wiercenia się i marudzenia dałam mu Ibum i spaliśmy prawie do 9. Mam nadzieję, że nic go nie łapie. Na razie bawi się normalnie, nie ma temp. Eh dziwne.A mnie od smarkania i kaszlu brzuch boli i twardnieje No to się wyżaliłam. Gratuluję kolejnych tygodni!!!! Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2015-03-16 o 10:56 |
|||||||||
|
|
|
#4883 |
|
Zadomowienie
|
Ja wolę nie mierzyć, bo jak zmierzę, to będę pewnie musiała sobie zrobić zakaz spożywania słodyczy
a tak to żyję w niewiedzy SzaraMyszka za 8 miesiąc!a co do koszul to ja biorę: 1 do porodu, 2 do karmienia i jedna piżama/koszula w razie czego będzie w domu w torbie, to małż przywiezie. Ja przy pierwszym porodzie nie chciałam, żeby mąż był ze mną, ale jak już zaczęło się to tylko krzyczałam, żeby mnie nie zostawiał wydaje mi się, że dobrze jest jak ktoś bliski jest obok. Iluzja fajnie, że nie było Ci potrzebne za dużo rzeczy. U mnie w szpitalu np. podkłady te poporodowe i te łóżko muszę sama wziąć, bo szpital nie zapewnia.. Dali mi jeden podkład i chyba dwie podpaski na cały pobyt. Tien, Myszonka,Hanka i Monisia za kolejny tydzień ![]() Asiuk piękne imię my się po porodzie wahaliśmy czy Kubuś czy Staś.. I jest Jakub Stanisław ![]() Capriola cieszę się, że już w domku jesteś! To teraz odpoczywaj i na pewno wszystko będzie w porządku! ![]() Scotasia kurczę, biedny synek ![]() Witam się dziewczyny z kawką i drożdżówką w ręku ![]() Dziś rano poleciałam na zakupy. W Biedrze -20% na czekolady, więc oczywiście kilka Oreo wzięłam No i kupiłam golarkę do ubrań z Biedry (chyba ta sama, o której kiedyś pisałyście) była na promocji za 5 zł ![]() W Pepco też byłam, kilka fajnych rzeczy było, ale postanowiłam, że się opanuje i nic nie kupiłam
Edytowane przez maartussss Czas edycji: 2015-03-16 o 10:50 |
|
|
|
#4884 |
|
Zadomowienie
|
O widzę, że temat obecności tż przy porodzie a myślałam o tym, żeby was zapytać co o tym sadzicie, bo w sumie mój tż nie czuje potrzeby bycia ze mną chyba, że będę chcieć ja też nie chciałam żeby był ale nasłuchałam się opowieści, że to bardzo pomocne itd. itp. i stwierdziłam, ze samo się okaże jak będzie czuł że chce iść ze mną to pójdzie a jak ni to nie nic na siłę.
Swoją drogą mam takich znajomych, że ona sama wiozła się na porodówkę bo jej tz popił a potem pojechał do pracy a ona poszła rodzić, no i po pracy przyjechał dopiero zobaczyć swoje dziecko ![]() Baset sukienka ładna ale zastanawia mnie skąd ona ma tyle miejsca między piersiami a brzuchem bo u mnie tam ciasno aha a Staś to mój tata także dziwnie mi się kojarzy
|
#4885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nadzieja ja mam 100cm
|
|
#4886 |
|
Zadomowienie
|
W ogóle HIT wczorajszego dnia
![]() Mój małż polował na koszulę na all, a wczoraj się kończyła licytacja. I upolował ją za 1,5 + 9,5 przesyłka. I się cieszy, jak głupek, bo fajna, militarna i za 1,5! Patrzę a tam tak: stan dostateczny- (liczne ślady używania) no to mówię, piękną szmatę wylicytowałeś on burak Patrzę dalej a tam co? KOSZULA DAMSKA Mój małż oczywiście, no nie przeczytałem przepraszam, głupio mi ![]() I tak się cieszę, że to tylko 10 zł, a nie więcej bo chyba bym go
|
|
#4887 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja też mam 3, dwie z guziczkami do karmienia i jedna zwykla, mam nadzieje ze wystarcza
w u nas w szpitalu teraz jak obserwowałam to rodzacym daja szpitalne wdzianka ![]() Cytat:
My mieliśmy zamówic łóżeczko, ale znów jakoś nam się hajs rozszedł i przekładamy na następny miesiąc ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
|
|
#4888 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A nie moglas poprosic o wiecej?? Bo u mnie byla taka mozliwosc |
|
|
|
|
#4889 |
|
Zadomowienie
|
ja mam 108 cm, ale to o niczym nie swiadczy zalezy jaką się miało figurę przed ciążą
|
#4890 |
|
Zadomowienie
|
Pytałam, to pielęgnarka przyniosła mi jedną podpaskę i powiedziała, że więcej nie ma.
Więc tego samego dnia mąż mi przywiózł wszystko. Dlatego teraz wolę wziąć ze sobą.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.

za 34 tydzień
najpierw tylko kilka razy dziennie, a od 2 dni już non stop, nie mogę kubka utrzymac, pomalować rzęs czy posmarować chleba, normalnie masakra, prawie czucia nie mam w palcach
a teraz poczkała i śpi.
a w sumie to bym się nie zdziwiła gdyby mój tak zrobił 

Nie wyobrażam sobie męczyć się sama tyle godzin.
27.06.2013 r.

Zresztą ja to jestem taka trochę "zosia-samosia". Mniej mnie krępują obcy ludzie niż najbliżsi 

czy to cos daje- biorę cały czas a bywa różnie. Ale to jedyne co mogę zrobić więc łykam i liczę na to, że pomoże

to już! 

W takich chwilach przydałaby się rodzina pod ręką
Po dwóch godz wiercenia się i marudzenia dałam mu Ibum i spaliśmy prawie do 9. Mam nadzieję, że nic go nie łapie. Na razie bawi się normalnie, nie ma temp. Eh dziwne.