|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część III :)
mi sie ogolnie cos net wiesza..
#4682 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak mogę Ci polecić to dla mnie najlepsze wkładki były z Johnsona.
![]() |
#4683 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4685 |
Zadomowienie
|
Olenka
Jak mogę Ci polecić to dla mnie najlepsze wkładki były z Johnsona. A dziekuje ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Ja zmykam pozalatwiac sprawy na miescie, zajrze tu wieczorkiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4686 |
Zakorzenienie
|
Ale lecicie... Chwile mnie nie było i zas tyle czytania
![]() Ja juz po dentyście, jeden ząb co juz dawno miałam go wyleczyć a tak wszystkie zdrowiutkie i czyściutkie ![]() Ja mam dzisiaj na obiad jeszcze rosol z wczoraj ale nie mam pomysłu na drugie... I nawet niewiele w lodowce mam... Hmmm...
#4687 |
Zakorzenienie
|
Roxana, współczuję krwiawiących dziąseł... ja nie mam takiej przypadłości. Dobrze, że ząbki zdrowiutkie
![]() Zjadłam właśnie 2 kiwi i zaczynam myśleć co tu dzisiaj stworzyć na obiad ![]() ![]()
#4688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to bym cos dobrego zjadła ale nie wiem co ![]()
![]() |
#4689 |
Zakorzenienie
|
Ja mam lody w zamrażalniku, ale głupio mi je otwierać bez TŻta... muszą wytrzymać na deser po obiedzie
![]() Zjadłabym w sumie jakieś owoce, może truskawki sobie na targu kupię. Wiem, że to nie to samo co nasze polskie, ale ostatnio kupiłam i naprawdę nie były takie złe ![]()
#4690 |
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj rano też kupiłam truskawki i zastanawiam się czy naprawdę w ciąży można je jeść, bo są różne opinie
![]() A na obiad gotuję rosół i fasolkę po bretońsku ze słoiczka - muszę nakarmić teścia i męża zanim uderzą na "plac budowy" czyli mieszkanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4691 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() co do ubierania, to myślę, że przydałoby się mieć mniej więcej po równo takich i takich ubrań. Bo ja np słyszałam, że noworodka do ok 2 tyg życia nie powinno się wystawiać na słonko (nawet przez szybę), bo może mu się nasilić żółtaczka (tak miała właśnie kuzynka męża z synem)... Dlatego wychodząc z takim Maluszkiem na zewnątrz raczej będę chowała się do cienia, gdzie siłą rzeczy będzie ciut chłodniej ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ale tu na wizażu mamy "wróżbitki" lepsze od wróżbity Macieja ![]() a i dziewczyny tu pisały też, że płeć dziecka można poznać po oczach ![]() ![]() jak są świecące to będzie syn, jak mętne, to dziewczynka ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4692 |
Zadomowienie
|
U mnie dziś naleśniki bolognese z jakąś surówą
![]() No nic pora grzać zupe ![]() ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
![]() ![]() |
![]() |
#4693 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie powinnyśmy też jeść jajek na miękko, sadzonych itd... bo płynne żółtko - ale też przymykam oko ![]() Nie jem tylko surowego mięsa ani ryb - tego mocno przestrzegam ![]() O coś takiego chodzi: http://www.sophieandlulu.pl/pieluchy...e-cat-170.html Są też pieluszki, jeszcze cieńsze: http://www.ecoshop.com.pl/p1181,piel...-75-75-cm.html ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
![]() Czytałam, że niestety tak jest, że jak aktywne maleństwo w brzuchu mamy np nad radem to po drugiej stronie brzucha będzie podobnie ![]()
![]() |
#4694 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do ubran to przyda sie duzo bodziakow na krotki, sweterki gdy zrobi sie zimniej, polspiochy/dresy na nogi. Ja rodze na koniec sierpnia wiec pewnie upalow juz nie bedzie. Zrobilam kopiec kreta - pyyycha |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zapomniałam napisać, że wczoraj pierwszy raz takie lekkie kopniaczki poczułam ![]() Potem przerwa i znowu jeden ale taki mocniejszy, az sie przestraszyłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4696 |
Zakorzenienie
|
u mnie dzis kurczak dla chlopakow a dla mnie jajco i ziemniaczki
![]() nie moge nadal na mieso patrzeec az dziwne ze z pasztetem dzis cos zjadlam ![]() ![]() co do truskawek ja jadla i w 1 ciazy i teraz tez i nic mi nie jest ![]() ![]()
#4698 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Byłam wczoraj u cioci i powiedziała, że wyglądam na chłopaka, brzuch też mam na chłopaka.... A z obrączki ile bym razy nie wróżyła, to zawsze wychodzą dwie dziewuchy, mojemu mężowi tak samo. Akurat ja w tę wróżbę wierze, bo w mojej całej rodzinie i okolicy się sprawdziła. Nawet mojej nieżyjącej babci za każdym razem wychodziła 9 dzieci w takiej kolejności jak miała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4700 | |||||
Rozeznanie
|
Hej hej , dopiero co wróciliśmy , bylismy z teściem na zakupach , Młodego uśpiłam i mam chwilę dal siebie
![]() U mnie na obiad to co teściówka zrobi ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziecko je wtedy kiedy jest glodne ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4701 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak zaczyna tak mrowić sutek to nie ma opcji żeby się nie dotkąć lekko zgnieść bo inaczej aż ,,boli,, nie wiem jak to opisać... wtedy wycieka sporo... A mam takie dni że samo wycieka z siebie... Wtedy zakładam wkladke...
![]() |
#4702 |
Rozeznanie
|
A i chyba dzisiaj sie wybiore prywatnie na wizytę . Paśntwowo mam dopiero za 2 tygodnie a ja już 5 tygodni dzidziola nie widziałam
![]() ![]()
#4703 |
Zadomowienie
|
Nawlecz obrączkę na długą nitkę i przepuść ją 3 krotnie między palcami lewej ręki. Następnie skieruj dłoń wnętrzem do góry i zatrzymaj nad nią obrączkę.
Ruch wahadłowy oznacza, że będziesz mieć chłopca, ruch kołowy zwiastuje dziewczynkę. Powtarzasz tak samo do momentu aż obrączka nad dłonią stanie i nie będzie się kręciła. Nie wiem jak to lepiej opisać, szukałam jakiegoś filmiku by zobrazować, ale niestety nie znalazłam. |
![]() ![]() |
![]() |
#4704 |
Zadomowienie
|
Czesc nie bylo mnie wczoraj bo bardzo zle sie czulam, straszne mdlosci mmie meczyly ledwo wysiedzialam w kosciele a potem jeszcze obiad u teściów i tak przespalam u nich cale popołudnie :p a to juz srodek 18 tygodnia, i dalej nie przechodzi ech....
Wysylam wam ciekawy filmik odnosnie pokoju dla maluszka sama sie dowiedziałam paru ciekawych rzeczy np. Tych dotyczących kolderki i poduszki... Urządzanie pokoiku dla dziecka: https://youtu.be/PQUF1_MtfrY ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Niespodziewajka tez dawno nie widziałam mścisława i takie mysli caly czas siedza w glowie czy wszystko jest ok.... dopiero za 2 tyg ide na genetyczne nr 2 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4705 |
Rozeznanie
|
Beaciorku mnie juz dobijaja te wizyty panstwowe . Ostatnio bylam tydzien temu , tak mnie gin zbadal ze przylozyl dlon do brzucha sprawdzil czy macica na swoim miejscu i do domu . A USG? a badanie ginekologiczne? ja rozumiem ze za czesto tez nie wolno ale co miesiac by wypadalo . Pójdę dzisiaj bo mimo że codziennie czuje maluszka to jednak chce sprawdzić czy aby na pewno wszystko ok .
![]()
#4706 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4707 |
Zakorzenienie
|
Generalnie z filmiku dowiedziałam sie, ze jesli mam tapety na ścianach to powinnam je sciagnac, jesli nie wiem czy farba ma atest PTA to malować na nowo a tak w ogole to musze trzymać dziecko w przedpokoju bo sypialnie mam tak mała, ze niestety łóżeczko mam możliwość postawić jedynie przy kaloryferze. Nie wspomnę o zasłonach, firankach i fotelu do karmienia :p wybaczcie ale ten filmik w żaden sposób nie pomógł mi w urządzaniu pokoju dziecięcego :P
![]() |
#4708 |
Zadomowienie
|
Kurcze a mi sie wydaje ze jest tam pare cennych rad, no moze z tymi farbami i tapetami to przesada, fakt ale o tym zeby nie dawac kolderki bo dziecko moze sie przydusic to nie wiedzialam. Kiedys sie trzymalo dzieci w becikach caly czas zawiniete jak larwa w kokon, przepraszam za porownamie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4709 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja juniora raz czy dwa miałam w beciku i wcale mi sie to nie podobało. Teraz tez nie zamierzałam kupować o czym wcsesniej nawet pisałam ale chyba jednak sie zdecyduje na zakup tylko po to, zeby junior mogl sobie siostrzyczkę na rączkach potrzymać bez stresu ![]()
![]() |
#4710 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:16.