Sierpniowe mamusie 2015 - część III :) - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-16, 15:36   #4741
roxana_lu
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część III :)

Cytat:
Napisane przez Acka Pokaż wiadomość
haha a ja myslalam że tylko ja jestem tak mało zaznajomiona z tymi ciuszkamiOstatnio liczyłam ile mam śpiochów,body itp a obok rysowałam jak co wygląda.Teraz juz kojarzę Mam dużo body z krótkim rękawem i jak to body jest zapinane pod pieluszką a wkladane przez główkę.Ale tak jak dziewczyny piszą mają takie zakładki więc dam radę!Bo jak nie my to kto?

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

kurcze to faktycznie szkoda:/ Jak się da to odeslij co ci szkodzi Tak to jest jak się kupuje przez neta i nie można pomacać:/ Ale że taki SMYK ma takie szajsy??

Powiem szczerze, ze nawet nie wiedziałam bo nigdy nie kupowałam w smyku nic dla juniora dlatego tez tu poleciałam na fajne obrazki... Ale nie, nie pasują mi w ogole :/

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 15:36   #4742
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Dziewczyny przyszła mi wlasnie paczka z ciuszkami ze smyka i powiem szczerze, ze jestem lekko wkurzona... Za ta cenę jakość jest ŚREDNIA !! :/ i zastanawiam sie czy nie odeśle... Bo za ta cenę to wole skoczyć faktycznie do Tesco i nakupić jakis jakościowo lepszych śpiochów czy bodów... Osobiście - nie polecam coolclub
a zrobisz fotkę pokazać? czemu myślisz że średniej jakości...? Smyk faktycznie ma wyższe ceny i jak zobaczyłam ostatnio tam pajace za 139zl to zaczęłam się śmiać i polecialam do tkMaxx a tam 39,99zl za dwupak ślicznych bawełnianych z fajnym zapięciem... i kupilam...
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 15:38   #4743
roxana_lu
Zakorzenienie

Sierpniowe mamusie 2015 - część III :)

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
a zrobisz fotkę pokazać? czemu myślisz że średniej jakości...? Smyk faktycznie ma wyższe ceny i jak zobaczyłam ostatnio tam pajace za 139zl to zaczęłam się śmiać i polecialam do tkMaxx a tam 39,99zl za dwupak ślicznych bawełnianych z fajnym zapięciem... i kupilam...

No ja kupowałam tańsze rzeczy :P kaftaniki w dwupaku za 39 zł ale nie.. Nie bardzo. Juz fotki robie ale niewiele pokażą bo to trzeba "pomacać" :P
ImageUploadedByWizaz Forum1426520858.880357.jpgImageUploadedByWizaz Forum1426520873.314078.jpgImageUploadedByWizaz Forum1426520890.692493.jpg

Synuś i Córcia

Edytowane przez roxana_lu
Czas edycji: 2015-03-16 o 15:48
Stary 2015-03-16, 15:44   #4744
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
HEHE. Będę musiała jeszcze Tż uświadomić, że będzie miał zadanie;d Ale On to pewnie już się domyśla Jakbyś jednak znalazła inną farbę to daj znać

Dlatego ja już sobie ściągę zrobiłam;d wydrukowałam sobie zdjęcia ciuszków z nazwami;d(nigdy nie widziałam co to śpioszki a co pajacyki;d) i sobie poznaczyłam jak najlepiej, żeby były zapinane.Żebym później pamiętała na co zwracać uwagę. Nie tylko wygląd ale wygoda moja i dziecka. Może śmieszna taka ściąga, ale boje się, że właśnie mogłabym zapomnieć, że pajacyki śliczne zapinane na plecach już takie fajne nie będą gdy będę je musiała założyć;d
Ja kupilam dwie farby ... Z dwóch firm... Obie mają atest i Luxens dodatkowo ekologiczna. Na sciany i sufity więc nie wiem czy do malowania lóżeczka sie nadają... pewnie nnie...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20150316_001.jpg (44,8 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20150316_002.jpg (44,3 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20150316_003.jpg (64,1 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20150316_004.jpg (30,2 KB, 1 załadowań)
Stary 2015-03-16, 15:45   #4745
martulka0991
Zadomowienie

Mravka [/COLOR]Naprawdę wiele rzeczy sie robi intuicyjnie. Tak naprawdę są położne i to ich zakichany obowiązek(wiem wiem,że w praktyce to bywa różnie,zalezy od szpitala).....[/QUOTE]

Ja mialam stycznosc z maluszkami po przywiezieniu ze szpitala u moich cioteczek, zmienialam pieluszki, czasami przebieralam, pozniej karmilam butelka jak ich nie bylo bo zalatwialy jakies sprawy. Wiec mysle ze jakos dalabym rade ale to co innego jak dochodzi do tego zle samopoczucie, szpitalna atmosfera itd. Ogolnie mam nadzieje ze dlugo tam mnie trzymac nie bada...
martulka0991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 15:46   #4746
beaciorq
Zadomowienie

Cytat:
No ja kupowałam tańsze rzeczy :P kaftaniki w dwupaku za 39 zł ale nie.. Nie bardzo. Juz fotki robie ale niewiele pokażą bo to trzeba "pomacać" :P
Wiadomo lepiej zwrocic nix sie denerwowac... najgorsze to rozczarowanie bo czlowiek czeka z niecierpliwością na przesylke a tu taki klops

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Ps. Roxana ty wiesz o co ja chce spytac... chodzi o K :P
beaciorq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 15:46   #4747
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
kaftanik w dwupaku za 39zl to też drogo, ja kupowalam same bawełniane kaftaniki cieńsze po chyba 9zł a grubsza bawełenka za 10zl i wyglądają bardzo dobrze, szwy ok, nie sądzę że mi się po praniu porozciągają... Też z tej stronki z all co ci wrzucałam... tam nawet wytargałam po 6 zl

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-03-16, 15:56   #4748
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cytat:
haha a ja myslalam że tylko ja jestem tak mało zaznajomiona z tymi ciuszkamiOstatnio liczyłam ile mam śpiochów,body itp a obok rysowałam jak co wygląda.Teraz juz kojarzę Mam dużo body z krótkim rękawem i jak to body jest zapinane pod pieluszką a wkladane przez główkę.Ale tak jak dziewczyny piszą mają takie zakładki więc dam radę!Bo jak nie my to kto?

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

kurcze to faktycznie szkoda:/ Jak się da to odeslij co ci szkodzi Tak to jest jak się kupuje przez neta i nie można pomacać:/ Ale że taki SMYK ma takie szajsy??
Hehe no ja przyznaje się bez bicia, że jestem zielona w tym temacie. Ale pomalutku i będę wiedzieć co i jak
Cytat:
kaftanik w dwupaku za 39zl to też drogo, ja kupowalam same bawełniane kaftaniki cieńsze po chyba 9zł a grubsza bawełenka za 10zl i wyglądają bardzo dobrze, szwy ok, nie sądzę że mi się po praniu porozciągają... Też z tej stronki z all co ci wrzucałam... tam nawet wytargałam po 6 zl
A mogłabyś podać linka?
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 15:57   #4749
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:

Ale wiesz co, akurat o kasie to nie ma co gadac, ja jestem gotowa dac więcej kasy za to bo mi sie te typowe allegrowe nie podobają. Zreszta w tych wszystkich hurtowniach itd no nie, nie mój styl. Dlatego szukam i szukam. Z tym, ze po prostu chciałabym mieć jakość adekwatna do ceny i o to mi tylko chodzi... A tu niestety tego nie otrzymałam...

Synuś i Córcia
Stary 2015-03-16, 15:59   #4750
martulka0991
Zadomowienie

Cytat:
Też z tej stronki z all co ci wrzucałam... tam nawet wytargałam po 6 zl
Moglabys podac stonke z ciuszkami z jakiej zamawialas?
Stary 2015-03-16, 16:02   #4751
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
Hehe no ja przyznaje się bez bicia, że jestem zielona w tym temacie. Ale pomalutku i będę wiedzieć co i jak

A mogłabyś podać linka?
popatrz sobie tutaj :
http://allegro.pl/nurserytime-bawel-...120600727.html
i tu:
http://allegro.pl/kopertowa-koszulka...116061701.html
wejdź we wszystkie przedmioty sprzedającego... Tu podałam dwóch sprzedawców...
Stary 2015-03-16, 16:04   #4752
martulka0991
Zadomowienie

A co myslicie o uzywanych ciuszkach np. z olx?
Stary 2015-03-16, 16:04   #4753
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cytat:
popatrz sobie tutaj :
http://allegro.pl/nurserytime-bawel-...120600727.html
i tu:
http://allegro.pl/kopertowa-koszulka...116061701.html
wejdź we wszystkie przedmioty sprzedającego... Tu podałam dwóch sprzedawców...
Dziękuję Już oglądam
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 16:07   #4754
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Ale wiesz co, akurat o kasie to nie ma co gadac, ja jestem gotowa dac więcej kasy za to bo mi sie te typowe allegrowe nie podobają. Zreszta w tych wszystkich hurtowniach itd no nie, nie mój styl. Dlatego szukam i szukam. Z tym, ze po prostu chciałabym mieć jakość adekwatna do ceny i o to mi tylko chodzi... A tu niestety tego nie otrzymałam...
To w takim razie odeślij im to i się nie stresuj... Ja szukam tego co mi się spodoba ale bez parcia, cena nie ukrywam ma również dla mnie znaczenie. Wiadomo za dobrą jakość zapłacę więcej ale za ,,szit,, raczej nie... I też bym odeslała.

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Cytat:
Napisane przez martulka0991 Pokaż wiadomość
na olx możesz coś znaleźć w okolicy pojechać i zobaczyć... Ja mam zakaz kupowania uzywek od TZ ... Stwierdził że nie i koniec... Bo zasugerowałam się tym że niektóre kupują z was i to takie śliczne ciuszki znajdujecie.

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Cytat:
Moglabys podac stonke z ciuszkami z jakiej zamawialas?
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4751
Stary 2015-03-16, 16:13   #4755
roxana_lu
Zakorzenienie

Sierpniowe mamusie 2015 - część III :)

Cytat:
To w takim razie odeślij im to i się nie stresuj... Ja szukam tego co mi się spodoba ale bez parcia, cena nie ukrywam ma również dla mnie znaczenie. Wiadomo za dobrą jakość zapłacę więcej ale za ,,szit,, raczej nie... I też bym odeslała.

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

na olx możesz coś znaleźć w okolicy pojechać i zobaczyć... Ja mam zakaz kupowania uzywek od TZ ... Stwierdził że nie i koniec... Bo zasugerowałam się tym że niektóre kupują z was i to takie śliczne ciuszki znajdujecie.

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4751

No wlasnie, obojetnie ile sie za cos płaci to człowiek oczekuje dobrej jakości... A ja tu tyle zapłaciłam jutro odsyłam

--------
Ciekawe jak tam dziewczyny po wizytach

Synuś i Córcia

Edytowane przez roxana_lu
Czas edycji: 2015-03-16 o 16:18

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-03-16, 16:19   #4756
martulka0991
Zadomowienie

Majka242007 no ja jak narazie wszystko mam nowe. Ja jak narazie sie zastanawiam nad kupowaniem uzywanych, najlepiej to byloby w ciuchu cos szukac ale ja ju mam tylko jeden a w okolicach nie wiem gdzie mam czego szukac, bo mieszkam na slasku w sumie od niedawna bo pochodze z innego regionu a u siebie wiadomo czlowiek obcykany. A tu jakos mi ciezko z czymkolwiek wiec w supermarketach i pepco troche rzeczy kupilam dla malucha.
Stary 2015-03-16, 16:21   #4757
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Generalnie z filmiku dowiedziałam sie, ze jesli mam tapety na ścianach to powinnam je sciagnac, jesli nie wiem czy farba ma atest PTA to malować na nowo a tak w ogole to musze trzymać dziecko w przedpokoju bo sypialnie mam tak mała, ze niestety łóżeczko mam możliwość postawić jedynie przy kaloryferze. Nie wspomnę o zasłonach, firankach i fotelu do karmienia :p wybaczcie ale ten filmik w żaden sposób nie pomógł mi w urządzaniu pokoju dziecięcego :P
Moje łóżeczko będzie przy kaloryfer ze nie mam innego wyjścia na te 2 3 miesiące trzeba.

Cytat:
No ja juniora raz czy dwa miałam w beciku i wcale mi sie to nie podobało. Teraz tez nie zamierzałam kupować o czym wcsesniej nawet pisałam ale chyba jednak sie zdecyduje na zakup tylko po to, zeby junior mogl sobie siostrzyczkę na rączkach potrzymać bez stresu

Dokładnie marcel tez nie chciał w tym spać haha dlatego nie kupię teraz

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Wizytę zaliczyłam, podobno mam bardzo ładną macicę i szyjka też się dobrze trzyma. Pozwolenie na praktyki dostałam i pytałam o toxoplazmozę. Jak chcę to mogę sobie zrobić ale skierowania mi nie wypisze. Dostałam skierowanie na test obciążenia glukozą i jestem umówiona na usg na 9.04 i wizytę kolejną też będę miała 9 albo 12.
Byłam zobaczyć za spodniami, znalazłam 3 pary. Mega dzwony, z sitem na tyłku i rybaczki, chyba na.allegro coś kupię tylko tak bez mierzenia boję się.

Boże jak mnie głowa boli teraz siedzę na wykładzie i jeśli mi nie przejdzie choć trochę to nie wiem jak wrócę do domu.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ładna macica mówisz hehe czyli wizyta udana .. ☺ oj mnie dziś tez boli ciut juz 2 kawkę pije .. Uff

Cytat:
Cześć dziewczyny
Zabiegana jestem strasznie od piątku...ale juz trochę za mną.Sprzatanie po remoncie to jakiś koszmar.dobrze że siostra okna 2 umyła Dziś słonce zaświeciło i itak smug pełno na szybach.Macie jakiś sposob na smugi?Czym myć lub jakis fajny preparat?

Ja probowalam wszystkiego i tez mam smugi ..

Cytat:
Ja tez obawiam sie pierwszych dni, zwlaszcza w szpitalu... Bo czlowiek bedzie obolaly a boje sie ze nikt tam nie pomoze... Bo w domu to czlowiek lepiej sie czuje z tego ze jest poprostu u siebie, jest maz to calkiem inaczej takie moje zdanie... pierwsze dni beda napewno ciezkie ale ja i tak bardziej sie dobijam samym pobytem w szpitalu, bo nie nawidze takich miejsc...

Oj to duuzo zależy od pomocy personelu .. ja na szczęście tu w de nie mam co marudzić duża pomoc jest i rada zawsze .. 😊 obojętne cy po porodzie czy z młodym byłam w szpitalu zawsze miła atmosfera była

Cytat:
Dziewczyny przyszła mi wlasnie paczka z ciuszkami ze smyka i powiem szczerze, ze jestem lekko wkurzona... Za ta cenę jakość jest ŚREDNIA !! :/ i zastanawiam sie czy nie odeśle... Bo za ta cenę to wole skoczyć faktycznie do Tesco i nakupić jakis jakościowo lepszych śpiochów czy bodów... Osobiście - nie polecam coolclub
No coty aż takie badziewie...??
Dlatego ja nie prrzeplacam i kupuje w KIK dużo ciuszkow i dla bobo I Marcela i w c &a mają super rzeczy .. np 9 Euro za 3 pak piżamek. . Body po 2 Euro sztuka czasem promocje na komplecik mają .. materiał też dobry
Stary 2015-03-16, 16:23   #4758
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Majka242007 no ja jak narazie wszystko mam nowe. Ja jak narazie sie zastanawiam nad kupowaniem uzywanych, najlepiej to byloby w ciuchu cos szukac ale ja ju mam tylko jeden a w okolicach nie wiem gdzie mam czego szukac, bo mieszkam na slasku w sumie od niedawna bo pochodze z innego regionu a u siebie wiadomo czlowiek obcykany. A tu jakos mi ciezko z czymkolwiek wiec w supermarketach i pepco troche rzeczy kupilam dla malucha.

Ja na Śląsku mieszkam od zawsze i sama bym Cie nie potrafiła nakierować na jakikolwiek SH :P nie mam do nich szczęścia wiec nawet nie chodze juz bo to bez sensu

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Moje łóżeczko będzie przy kaloryfer ze nie mam innego wyjścia na te 2 3 miesiące trzeba.

Dokładnie marcel tez nie chciał w tym spać haha dlatego nie kupię teraz

Ładna macica mówisz hehe czyli wizyta udana .. oj mnie dziś tez boli ciut juz 2 kawkę pije .. Uff

Ja probowalam wszystkiego i tez mam smugi ..

Oj to duuzo zależy od pomocy personelu .. ja na szczęście tu w de nie mam co marudzić duża pomoc jest i rada zawsze .. obojętne cy po porodzie czy z młodym byłam w szpitalu zawsze miła atmosfera była

No coty aż takie badziewie...??
Dlatego ja nie prrzeplacam i kupuje w KIK dużo ciuszkow i dla bobo I Marcela i w c &a mają super rzeczy .. np 9 Euro za 3 pak piżamek. . Body po 2 Euro sztuka czasem promocje na komplecik mają .. materiał też dobry

Moze nie badziewie bo bym skłamała ale na pewno nie ta jakość za ta cenę

Synuś i Córcia
Stary 2015-03-16, 16:24   #4759
MsLullaby
Zakorzenienie

Hej dziewczyny. Nie miałam weny na wizaz bo synek wczoraj cały dzień źle się czuł, noc tez kiepska, byliśmy dziś u lekarza i to "tylko" biegunka, pisze tak bo naprawdę bałam się ze to coś groźniejszego przez krew w kupkach. Ale dziś juz jest lepiej i gorączka odpuściła. Ech z tymi dziećmi całe życie zmartwień mnie czeka
Jeśli chodzi o ubranka to ja nowe napewno kupie body, resztę poluje w lumpeksach no i tez zależy co mi wpadnie w oku wiec wszystko wyjdzie w praniu. Przy Bartku używałam rozka, mały w nim spał i było to dla mnie bardzo wygodne bo wiedziałam że się nie rozkopie ani na głowę na naciąganie, został mi w świetnym stanie wiec drugi synek odziedziczy po braciszku

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-16, 16:25   #4760
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
a poszukaj może masz w okolicy BIGA odzież używana bo mi wlaśnie ten sklep dziewczyny polecaly...
Stary 2015-03-16, 16:26   #4761
Acka
Rozeznanie

Cytat:
Ja np. z olx moze nie kupuje ale kupuję w lupexie za super cenę genialne rzeczy.Co prawda dla noworodka nie kupuję bo mam po rodzinie ale jakbym nic nie miała pewnie bym kupowała.Myslę że jak coś jest w dobrej kondycji, bez dziur i dobra jakość warto.
Tak jak mówię kupuję ale bardziej dla starszych siostrzenic i dla siebie.Ostatnio dorwałam dla małej od siostry taką sukienkę za 9zł że szok.A dla siebie bluzkę z h&m tez 9zł.Ogólnie u nas są ciuchy markowych firm tylko trzeba umieć szukać.Była taka cudna kurteczka dla małego chłopca z divers ale nie kupiłam bo nie znam płci:/ a teraz ciągle o niej myslę...
Acka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 16:26   #4762
beaciorq
Zadomowienie

Cytat:
Sama planuje tak kupować, ale wlasnie tylko z mojego miasta, zeby moc obejrzec na gumtree tez jest dużo ofert
beaciorq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 16:26   #4763
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Nie miałam weny na wizaz bo synek wczoraj cały dzień źle się czuł, noc tez kiepska, byliśmy dziś u lekarza i to "tylko" biegunka, pisze tak bo naprawdę bałam się ze to coś groźniejszego przez krew w kupkach. Ale dziś juz jest lepiej i gorączka odpuściła. Ech z tymi dziećmi całe życie zmartwień mnie czeka
Jeśli chodzi o ubranka to ja nowe napewno kupie body, resztę poluje w lumpeksach no i tez zależy co mi wpadnie w oku wiec wszystko wyjdzie w praniu. Przy Bartku używałam rozka, mały w nim spał i było to dla mnie bardzo wygodne bo wiedziałam że się nie rozkopie ani na głowę na naciąganie, został mi w świetnym stanie wiec drugi synek odziedziczy po braciszku

No to sie cieszę, ze lepiej ! u nas jesscze choroba nie odpuszcza, jesli do jutra sie nic nie zmieni to pojdziemy do lekarza ...

Synuś i Córcia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-03-16, 16:28   #4764
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
a faktycznie te pieluszki są warte swojej ceny? tzn spełniają te warunki, które mają spełniać? Bo jeśli tak, to kupiłabym taką (nawet za tą cenę)

Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
Beaciorku mnie juz dobijaja te wizyty panstwowe . Ostatnio bylam tydzien temu , tak mnie gin zbadal ze przylozyl dlon do brzucha sprawdzil czy macica na swoim miejscu i do domu . A USG? a badanie ginekologiczne? ja rozumiem ze za czesto tez nie wolno ale co miesiac by wypadalo . Pójdę dzisiaj bo mimo że codziennie czuje maluszka to jednak chce sprawdzić czy aby na pewno wszystko ok .
Dlatego ja nie chodzę na NFZ, tylko prywatnie Bo takie badanie mi by nie wystarczyło i tak czy siak latałabym w między czasie na wizyty prywatne Usg mam co 4 tygodnie a to dla mnie i tak za rzadko... najchętniej chodziłabym co tydzień, ale rozsądek mi mówi,że muszę mieć umiar

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Wizytę zaliczyłam, podobno mam bardzo ładną macicę i szyjka też się dobrze trzyma. Pozwolenie na praktyki dostałam i pytałam o toxoplazmozę. Jak chcę to mogę sobie zrobić ale skierowania mi nie wypisze. Dostałam skierowanie na test obciążenia glukozą i jestem umówiona na usg na 9.04 i wizytę kolejną też będę miała 9 albo 12.
Byłam zobaczyć za spodniami, znalazłam 3 pary. Mega dzwony, z sitem na tyłku i rybaczki, chyba na.allegro coś kupię tylko tak bez mierzenia boję się.
Dobrze, że wszystko w porządku

Cytat:
Ani się nie zastanawiaj, tylko odeślij Bo jak już w dotyku nie są miłe, to po wypraniu będą całkiem beznadziejne pewnie...

Cytat:
Moja siostra często zamawiała dla synka z podobnej strony, ale tylko z okolicy, bo mogła sobie pojechać i sprawdzić Tylko ona zaczęła kupować ciuszki dla Małego, jak skończył już rok Wcześniej dostawała wyprawki z USA (które teraz ja odziedziczę )

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 16:30   #4765
MalgorzataD
Zadomowienie

Absolutnie nie chce nikogo urazić tym co napiszę, ale widzę, że większość z Was szykuje już wyprawki, ciuszki, itd. Nie boicie się? Bo ja chętnie też bym już sobie zaczęła, ale wciąż wokoło każdy mi powtarza, że jeszcze nie, bo to nigdy nic nie wiadomo.....

A dziś spotkała mnie miła niespodzianka :) Oto co dostałam od BebiKlub :)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (113,8 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (117,2 KB, 15 załadowań)
MalgorzataD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 16:35   #4766
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgorzataD Pokaż wiadomość
Absolutnie nie chce nikogo urazić tym co napiszę, ale widzę, że większość z Was szykuje już wyprawki, ciuszki, itd. Nie boicie się? Bo ja chętnie też bym już sobie zaczęła, ale wciąż wokoło każdy mi powtarza, że jeszcze nie, bo to nigdy nic nie wiadomo.....

A dziś spotkała mnie miła niespodzianka Oto co dostałam od BebiKlub

A na co za wczesnie?
Ja jako matka nie dopuszczam do siebie mysli, ze mogłoby sie cos złego wydarzyć wiec dla mnie to normalne, ze juz sie powolutku zaczyna kompletować wszystko moze nie jestem az za tym jak np majka, ze juz musze mieć złożone łóżeczko itd (i to tez nie ze strachu tylko po prostu szkoda, zeby stało i sie kurzyło) ale kompletowanie wyprawki jak najbardziej.

Synuś i Córcia
Stary 2015-03-16, 16:35   #4767
Acka
Rozeznanie

Cytat:

5miesiąc za wczesnie?Myślę ze jakbym zostawila sobie wszystko na ostatnią chwilę zwariowałabym.Poza tym z wielkim brzucholem latać po sklepach będzie gorzej.
Ja myślę że nie można mysleć że coś będzie źle.Grunt to dobre podejście!
Mojej siostry teściowa miała takie podejście ze pozwolila jej wejsc na strych oglądać ciuszki po kimś tam chyba dopiero w 8miesiącu..bo nie wolno za wcześnie!bez sensu:P

Edytowane przez Acka
Czas edycji: 2015-03-16 o 16:38
Acka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 16:42   #4768
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
5miesiąc za wczesnie?Myślę ze jakbym zostawila sobie wszystko na ostatnią chwilę zwariowałabym.Poza tym z wielkim brzucholem latać po sklepach będzie gorzej.
Mojej siostry teściowa miała takie podejście ze pozwolila jej wejsc na strych oglądać ciuszki po kimś tam chyba dopiero w 8miesiącu..bo nie wolno za wcześnie!bez sensu:P

serio ?! W życiu bym sobie na to nie pozwoliła :P

Synuś i Córcia
Stary 2015-03-16, 16:42   #4769
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na Śląsku mieszkam od zawsze i sama bym Cie nie potrafiła nakierować na jakikolwiek SH :P nie mam do nich szczęścia wiec nawet nie chodze juz bo to bez sensu

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Moze nie badziewie bo bym skłamała ale na pewno nie ta jakość za ta cenę
No a co dopiero po praniu ... lepiej je podeślij i kup coś w sklepie normalnie albo do lumpka idź

Cytat:
Ja np. z olx moze nie kupuje ale kupuję w lupexie za super cenę genialne rzeczy.Co prawda dla noworodka nie kupuję bo mam po rodzinie ale jakbym nic nie miała pewnie bym kupowała.Myslę że jak coś jest w dobrej kondycji, bez dziur i dobra jakość warto.
Tak jak mówię kupuję ale bardziej dla starszych siostrzenic i dla siebie.Ostatnio dorwałam dla małej od siostry taką sukienkę za 9zł że szok.A dla siebie bluzkę z h&m tez 9zł.Ogólnie u nas są ciuchy markowych firm tylko trzeba umieć szukać.Była taka cudna kurteczka dla małego chłopca z divers ale nie kupiłam bo nie znam płci:/ a teraz ciągle o niej myslę...

nom ja mam 2 lumpki tylko ale też zamierzam tam większość kupić ale i parę nowych właśnie albo kik albo c&a. .

Cytat:

O fajnie .. wiesz ja staram się nie myśleć o tym ze mogło by się coś stać .. a juz prawie 5 miesiąc to połowa trzeba coś kupować juz .

Cytat:
Dokładnie nie będę na koniec ciąży leciała kupować ..
Stary 2015-03-16, 16:46   #4770
MalgorzataD
Zadomowienie

Ale ja absolutnie nie myślę, że będzie źle. Nawet pomimo krwiaka w macicy i luteiny na podtrzymaniu wierzyłam, że będzie dobrze
Tylko tak wokoło wszyscy mi jęczą, że jeszcze nic nie kupować....a ja już bym chciała

Acka no 5 miesiąc...ja dopiero mam 4 i wyglądam tak o:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bez_tytułu_1.jpg (96,8 KB, 37 załadowań)

Edytowane przez MalgorzataD
Czas edycji: 2015-03-16 o 16:50
MalgorzataD jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości