Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2015-03-17, 05:49   #4471
elunka88
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 13 212
GG do elunka88
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Poka¿ wiadomo¶æ
Ostatnio odrobinkê narzeka³am, ale dzisiaj moje w³osy mnie zachwyci³y!
A¿ wrzuci³am do codziennika.
Wysz³y miêkkie, sprê¿yste, gêste i D£UGIE.
Chyba moje loki lubi± keratynê, ale w nie za du¿ych ilo¶ciach. Po raz trzeci dzi¶ u¿y³am od¿ywki keratynowej Tresemme, ale tym razem nie trzyma³am tyle, ile poleca producent - 2-3 minuty, tylko na³o¿y³am dos³ownie na chwilkê jako pierwsze O i zmy³am. Wydaje mi siê, ¿e gdy trzyma³am d³u¿ej w³osy siê robi³y szorstkie.
I po raz pierwszy od ju¿ wielu tygodni zrobi³am przedzia³ek po drugiej stronie g³owy. Chyba moim lokom to sprawi³o rado¶æ. Podobnie jak pogoda - mog± byæ wyznacznikiem tego, co siê dzieje za oknem. Jak tylko jest s³onecznie (tak jak dzisiaj), mam ³adne loczki, a jak pada - szorstkie siano.
Marokañski "olejek" Garniera zosta³ oficjalnie moim KWC. Tutaj jego sk³ad. Nie mam pojêcia, co w nim tak dobrze wp³ywa na moje w³osy. Zawsze lubi³y silikony, ale ten zdecydowanie przebija wszelkie "olejki" do zabezpieczania koñcówek, jakie do tej pory mia³am. I tak jak pisz± w jego recenzjach - z ka¿dym u¿yciem w³osy wygl±daj± lepiej. Czy serum z silikonami mo¿e w jakikolwiek sposób poprawiaæ kondycjê w³osów?
Jak ja zazdroszcze!!

Cytat:
Napisane przez Juli_Juli Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny, czy my¶licie ¿e szybkie przet³uszczanie w³osów jest normalne w moim przypadku? Jestem falowana, od ucha w dó³ mam w³osy wysokoporowate a wy¿ej niskoporowate i proste (tylko grzywka i krótsze kosmyki lekko wywijaj± siê). Muszê myæ w³osy co max. 2 dni. Myjê na co dzieñ p³ynem Facelle, a na skalp nie nak³adam nigdy ¿adnych kosmetyków oprócz oczywi¶cie szamponu. Mêczy mnie to, bo uk³adam w³osy a po 1 dniu wygl±daj± ju¿ du¿o gorzej i robi± siê nie¶wie¿e
Pamiêtam jak my³am szamponem z czarnej rzepy i co najwy¿ej nieca³y jeden, pe³ny dzieñ przed³u¿y³am ich brak konieczno¶ci mycia. Wiêc mo¿e to jest moja natura i nie da siê nic z tym zrobiæ?
Czytam czasami ten w±tek i inne, gdzie w³osomaniaczki pisz± ¿e myj± w³osy nawet i 1x na tydzieñ i wystarcza im to. Mam wiêc nadziejê, ¿e u mnie da siê choæ trochê poprawiæ t± sytuacjê.
Hmmm... Ja zanim tutaj zawedrowalam mylam co 2 dni, teraz myje co 3, ale ten trzeci to juz tak ledwo, ledwo.

---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ----------

Czy kto¶ ma ochote jeszcze troszke mi pomoc? ile dajecie tej hydrolizowanej kreatywny? Dodalam 3 krople do odzywki d/s w sobotê, unylam wcze¶niej zachwalanym pottersem i jak zwykle :dupa: w niedxiele rano puch, skrêtu prawie wcale, uratowa³am sie plukanka pocztow±- moje w³osy ja lubi±, ale potem znowu oklap. Staram.sie prawie nic nie nadawaæ.na sklalp ¿eby nie obci±¿aæ. Czy¿by znowu oczyszczanie potrzebne? Ostatnie 1,5 tyg wstecz.
Mam jeszcze inne pó³produkty wiêc bêdê probowac ale powoli tracê nadziejê bo wszystko co chwalicie u mnie.nie dziala

Obudzi³ mnie trzepot skrzyde³
Wyjrza³am przez okno
Na parapecie zosta³o
Bia³e piórko -
Pami±tka po Tobie
Mój Anio³ku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-17, 06:14   #4472
paulownia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 861

Cytat:
Napisane przez elunka88 Poka¿ wiadomo¶æ

Czy kto¶ ma ochote jeszcze troszke mi pomoc? ile dajecie tej hydrolizowanej kreatywny? Dodalam 3 krople do odzywki d/s w sobotê, unylam wcze¶niej zachwalanym pottersem i jak zwykle :dupa: w niedxiele rano puch, skrêtu prawie wcale, uratowa³am sie plukanka pocztow±- moje w³osy ja lubi±, ale potem znowu oklap. Staram.sie prawie nic nie nadawaæ.na sklalp ¿eby nie obci±¿aæ. Czy¿by znowu oczyszczanie potrzebne? Ostatnie 1,5 tyg wstecz.
Mam jeszcze inne pó³produkty wiêc bêdê probowac ale powoli tracê nadziejê bo wszystko co chwalicie u mnie.nie dziala
Kilka kropli powinno byc OK.
Moze ci nie sluzy.
Zdaje mi sie ze za duzo eksperymentujesz i za bardzo sie miotasz sama przez to przechodzialm w poczatkach, to popularny grzech chcesz sprobowac wszystko na raz i miec efekty juz, a najlepiej na wczoraj. Przyhamuj. Masz jakikolwiek zestaw po ktorym bylo dobrze? To sie go trzymaj jakis czas i daj wlosom czas na zareagowanie na dobra pielegnacje, Daj sobie miesiac a potem zacznij kombinowac. Na razie co mycie zaskakujesz je czyms innym biedaki sa pewnie skolowane.
paulownia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-17, 06:28   #4473
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Pocieszylas mnie ze przez to przechodzilas masz.racjê, bo ja myslalam.ze jak mi co¶ nie s³u¿y to ¿eby probowac.czego¶ innego zaraz

Wyjrza³am przez okno
Na parapecie zosta³o
Bia³e piórko -
Pami±tka po Tobie
Mój Anio³ku

01.12.2012 [*]
Stary 2015-03-17, 07:06   #4474
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Pocieszylas mnie ze przez to przechodzilas masz.racjê, bo ja myslalam.ze jak mi co¶ nie s³u¿y to ¿eby probowac.czego¶ innego zaraz
Przez pierwsze pol roku jechalam prawie caly czas oleju kokosowym, babydreamie, Ziai rycynowej i masce Biowaxa, potem na Lorysie z maslem shea plus miod i olej tamanu do masek i balsam Nivei Flexible Curls do stylizacji. Zaczelam byc zadowolona po 6 miesiacach. A tak naprawde dobrze jest od poltora roku moze a zaczynalam na jesieni 2009 roku.
Stary 2015-03-17, 07:08   #4475
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

o matko kochana! A ja jestem w.takiej gor±ce.wodzie kapana!
Olej kokosowy absolutnie odpada przy moich wysoko porowatych w³osach. Bêdê jecha³a w takim razie.na.szamponów.do mycia nivea, do oczyszczania bd, odzywki nivea i garnier ak a potem Zobacze.
Co.ile moge robiæ plukanke.octowa?

Wyjrza³am przez okno
Na parapecie zosta³o
Bia³e piórko -
Pami±tka po Tobie
Mój Anio³ku

01.12.2012 [*]
Stary 2015-03-17, 07:12   #4476
paulownia
Zakorzenienie

Zdaje sie ze raz na tydzien powinno byc OK.
Stary 2015-03-17, 07:21   #4477
Miskaa78
Kazar Lady

Wiadomo¶ci: 22 900

Elunka
jakich efektów spodziewa³a¶ siê po dodaniu keratyny do maski ?
u mnie fakt, bardzo podbija skrêt, ale ¿eby nie zrobiæ puchacza zawsze dodajê na to emolienty, co ju¿ tu pisa³am.
Ka¿de w³osy inaczej zareaguj±, keratyna ma za³ataæ ubytki, poprawiæ kondycjê a nie zrobiæ fryzure wow

przez Ciebie zaczê³am ogl±daæ zdjecia z pocz±tków pielêgnacji, na prawdziwe efekty trzeba zawsze poczekac, nie musia³am niby d³ugo, ale to co mam teraz na g³owie nie przypomina tych krzywusków z pocz±tków.
Zaczyna³am od prostych/krzywych w³osów

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

Cytat:
Co.ile moge robiæ plukanke.octowa?
jak s³abiutka to raz na tydzieñ spokojnie ¿eby nie przesuszyæ w³osów, gdy farbowa³am na czarno robi³am po farbowaniu trzy kolejne mycia p³ukanka, a potem do kolejnego farbowania nie u¿ywa³am

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczaj±c± g³upot±..

Miskaa78 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-17, 07:26   #4478
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Poka¿ wiadomo¶æ
przez Ciebie zaczê³am ogl±daæ zdjecia z pocz±tków pielêgnacji, na prawdziwe efekty trzeba zawsze poczekac, nie musia³am niby d³ugo, ale to co mam teraz na g³owie nie przypomina tych krzywusków z pocz±tków.

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

jak s³abiutka to raz na tydzieñ spokojnie ¿eby nie przesuszyæ w³osów, gdy farbowa³am na czarno robi³am po farbowaniu trzy kolejne mycia p³ukanka, a potem do kolejnego farbowania nie u¿ywa³am
U mnie keratyna daje dobre efekty, ale musi byc jej niewiele i mocno emolientowym towarzystwie.
U, w poczatkach to ja mialam straki jak ta lala.
Elunka, dobierz sobie zestaw typu: jeden olej, lagodny szampon albo odzywka myjaca, odzywka ds, odzywka bs, maska, stylizator. Oczyszczanie SLES raz na miesiac powinno wystarczyc nawet jesli masz w kosmetykach jakies silikony czy inne oblepiacze.
Stary 2015-03-17, 07:37   #4479
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez paulownia Poka¿ wiadomo¶æ
U mnie keratyna daje dobre efekty, ale musi byc jej niewiele i mocno emolientowym towarzystwie.
u mnie te¿, moje w³osy kochaj± proteiny, najbardziej spirulinê, jednak wiadomo, ¿e z nimi trzeba ostro¿nie i nie ka¿demu da efekt ³a³.
emolienty do tego to dla mnie podstawa, ¿eby nie mieæ szczoty
i jak ju¿ wcze¶niej pisa³am, wolê dok³adac emolienty po jakim¶ czasie od na³o¿enia keratyny, efekty s± spektakularniejsze i nigdy nie zrobi³am sobie na ³bie miot³y.

Stary 2015-03-17, 07:44   #4480
Juli_Juli
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 223

Cytat:

Hmmm... Ja zanim tutaj zawedrowalam mylam co 2 dni, teraz myje co 3, ale ten trzeci to juz tak ledwo, ledwo.
Dziêki za odpowied¼ Widzê wiêc, ¿e pewnie taka moja natura. Trudno, (mo¿e) prze¿yjê
Juli_Juli jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-17, 07:44   #4481
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Elunka
jakich efektów spodziewa³a¶ siê po dodaniu keratyny do maski ?
u mnie fakt, bardzo podbija skrêt, ale ¿eby nie zrobiæ puchacza zawsze dodajê na to emolienty, co ju¿ tu pisa³am.
Ka¿de w³osy inaczej zareaguj±, keratyna ma za³ataæ ubytki, poprawiæ kondycjê a nie zrobiæ fryzure wow

A tam wszystko przeze mnie przynajmniej dziêki mnie sobie przypominacie co osiagnelyscie :

Cytat:
U, w poczatkach to ja mialam straki jak ta lala.
Elunka, dobierz sobie zestaw typu: jeden olej, lagodny szampon albo odzywka myjaca, odzywka ds, odzywka bs, maska, stylizator. Oczyszczanie SLES raz na miesiac powinno wystarczyc nawet jesli masz w kosmetykach jakies silikony czy inne oblepiacze.
dziêki! Aczkolwiek staram sie unikaæ od¿ywek bs bo juz nie raz mialam za du¿o na w³osach po nich.
Maskê najlepiej nak³adaæ przed myciem czy po?

Wyjrza³am przez okno
Na parapecie zosta³o
Bia³e piórko -
Pami±tka po Tobie
Mój Anio³ku

01.12.2012 [*]

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-17, 07:53   #4482
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie te¿, moje w³osy kochaj± proteiny, najbardziej spirulinê, jednak wiadomo, ¿e z nimi trzeba ostro¿nie i nie ka¿demu da efekt ³a³.
emolienty do tego to dla mnie podstawa, ¿eby nie mieæ szczoty
i jak ju¿ wcze¶niej pisa³am, wolê dok³adac emolienty po jakim¶ czasie od na³o¿enia keratyny, efekty s± spektakularniejsze i nigdy nie zrobi³am sobie na ³bie miot³y.
TZ ostatnio ma faze na zdrowe odzywianie i rzeczy typu super food, wiec przytachal do domu duzy sloik oleju kokosowego i torebke spiruliny (w celach spozywczych rzecz jasna, robi sobi koktajle) chyba mu podkradne troche do maski.
Mi np bardzo odpowiadala odzywka GlissKur Total Repair, ta w bialym opakowaniu - duzo ladnych skladnikow, milusi silikon i keratyna dalej w skladzie, jak mi sie skonczy JMO Citrus&Neroli Detangler to sobie ja znow kupie jako cos proteinowego do zestawu.
Cytat:
dziêki! Aczkolwiek staram sie unikaæ od¿ywek bs bo juz nie raz mialam za du¿o na w³osach po nich.
Maskê najlepiej nak³adaæ przed myciem czy po?
Ja zazwyczaj maske klade po myciu.
Stary 2015-03-17, 07:57   #4483
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
TZ ostatnio ma faze na zdrowe odzywianie i rzeczy typu super food, wiec przytachal do domu duzy sloik oleju kokosowego i torebke spiruliny (w celach spozywczych rzecz jasna, robi sobi koktajle) chyba mu podkradne troche do maski.
Mi np bardzo odpowiadala odzywka GlissKur Total Repair, ta w bialym opakowaniu - duzo ladnych skladnikow, milusi silikon i keratyna dalej w skladzie, jak mi sie skonczy JMO Citrus&Neroli Detangler to sobie ja znow kupie jako cos proteinowego do zestawu.
rybkom zakoszê
maski bingo s± ze spirulina ty¿ - moje ulubione
glisskura musze zakupiæ
Cytat:
a ja przed ! bo mi obci±¿a

Stary 2015-03-17, 08:08   #4484
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
rybkom zakoszê
maski bingo s± ze spirulina ty¿ - moje ulubione
glisskura musze zakupiæ

a ja przed ! bo mi obci±¿a
Spirulina i keratyna ale nie testowalam. Z Bingaczy mialam tylko te z shea i piec alg i z zielona glinka. Poprobowalabym znow, ale nie chce mi sie zamawiac ostatnio z Polski - zdzieraja za przesylki, a ja mam lokalnie duzy wybor innych dobroci co kusza do zakupow.
Mnie obciaza jak za duzo dobrego naloze, ale ostatnio klade raz na tydzien i doslownie na 5 minut, nawet bez czepka bo przetrzymywanie mi juz nie sluzy - i jest OK. Ostatnio bardzo ladnie mam po maskach Garniera, mam odlewke rozowej Densify i Fructis Nutri Repair 3 Intense - boskie sa. Olejki i owocki.
Stary 2015-03-17, 08:13   #4485
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Ja te¿ mam fazê na zdrowe jedzenie wiêc mam juz olej sezamowy i lniany. Warzywami raczej glowy nie natre ani jab³kami

Wyjrza³am przez okno
Na parapecie zosta³o
Bia³e piórko -
Pami±tka po Tobie
Mój Anio³ku

01.12.2012 [*]
Stary 2015-03-17, 08:21   #4486
Juli_Juli
Zadomowienie

Dziewczyny, jeszcze zapytam o co¶ Otó¿ zauwa¿y³am ¿e moje w³osy maj± lepszy skrêt gdy myjê je pod prysznicem- wtedy woda z nich ocieka i w tym czasie poprawia siê skrêt. Jeszcze lepiej gdy mam wtedy na w³osach od¿ywkê d/s i tak sobie z ni± stojê Minus jest taki ¿e po wyschniêciu nad uchem s± ulizane.
Mo¿e która¶ z was ma pomys³ jak mo¿na ulepszyæ tê metodê ?

Co¶ kojarzê, ¿e kiedy¶ widzia³am na youtubie filmik pewnej kobiety, która na ociekaj±ce wod± w³osy nak³ada³a od¿ywkê albo stylizatory. Pó¼niej chyba dawa³a w³osy w koszulkê i po rozwiniêciu mia³a bardzo ³adny skrêt. Nie wiem co to za metoda. Szuka³am filmiku i nie znalaz³am. Mo¿e kojarzycie go i podpowiecie jak mo¿e sprawdziæ siê to u mnie?
Stary 2015-03-17, 08:23   #4487
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Obstawiam plunking(recznikowanie)

Wyjrza³am przez okno
Na parapecie zosta³o
Bia³e piórko -
Pami±tka po Tobie
Mój Anio³ku

01.12.2012 [*]

Edytowane przez elunka88
Czas edycji: 2015-03-17 o 08:25
Stary 2015-03-17, 08:55   #4488
Juli_Juli
Zadomowienie

Te¿ o tym my¶la³am Tylko, ¿e tamta kobieta z filmiku w koszulce umieszcza³a w³osy ociekaj±ce wod± i nie pamiêtam jakich kosmetyków u¿ywa³a przed tym. Pamiêtam, ¿e na filmiku pochyla³a siê nad umywalk±, wgniata³a we w³osy du¿o wody, a potem kosmetyki. Gdzie¶ w dalszej czê¶ci sz³a pod prysznic, wiêc mo¿e to by³a od¿ywka d/s
Stary 2015-03-17, 08:58   #4489
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 15 487

Cytat:
Chyba moje loki lubi± keratynê, ale w nie za du¿ych ilo¶ciach. Po raz trzeci dzi¶ u¿y³am od¿ywki keratynowej Tresemme, ale tym razem nie trzyma³am tyle, ile poleca producent - 2-3 minuty, tylko na³o¿y³am dos³ownie na chwilkê jako pierwsze O i zmy³am. Wydaje mi siê, ¿e gdy trzyma³am d³u¿ej w³osy siê robi³y szorstkie.
I po raz pierwszy od ju¿ wielu tygodni zrobi³am przedzia³ek po drugiej stronie g³owy. Chyba moim lokom to sprawi³o rado¶æ. Podobnie jak pogoda - mog± byæ wyznacznikiem tego, co siê dzieje za oknem. Jak tylko jest s³onecznie (tak jak dzisiaj), mam ³adne loczki, a jak pada - szorstkie siano.
Marokañski "olejek" Garniera zosta³ oficjalnie moim KWC. Tutaj jego sk³ad. Nie mam pojêcia, co w nim tak dobrze wp³ywa na moje w³osy. Zawsze lubi³y silikony, ale ten zdecydowanie przebija wszelkie "olejki" do zabezpieczania koñcówek, jakie do tej pory mia³am. I tak jak pisz± w jego recenzjach - z ka¿dym u¿yciem w³osy wygl±daj± lepiej. Czy serum z silikonami mo¿e w jakikolwiek sposób poprawiaæ kondycjê w³osów?
U nas nie ma tego olejku

Cytat:
Spirulina i keratyna ale nie testowalam. Z Bingaczy mialam tylko te z shea i piec alg i z zielona glinka. Poprobowalabym znow, ale nie chce mi sie zamawiac ostatnio z Polski - zdzieraja za przesylki, a ja mam lokalnie duzy wybor innych dobroci co kusza do zakupow.
Mnie obciaza jak za duzo dobrego naloze, ale ostatnio klade raz na tydzien i doslownie na 5 minut, nawet bez czepka bo przetrzymywanie mi juz nie sluzy - i jest OK. Ostatnio bardzo ladnie mam po maskach Garniera, mam odlewke rozowej Densify i Fructis Nutri Repair 3 Intense - boskie sa. Olejki i owocki.
I co dobra ta z alg? t± Fructis z trzema olejkami musze kupiæ choæ kupi³am ost dwie od¿ywki hihi

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-17, 09:05   #4490
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Te¿ o tym my¶la³am Tylko, ¿e tamta kobieta z filmiku w koszulce umieszcza³a w³osy ociekaj±ce wod± i nie pamiêtam jakich kosmetyków u¿ywa³a przed tym. Pamiêtam, ¿e na filmiku pochyla³a siê nad umywalk±, wgniata³a we w³osy du¿o wody, a potem kosmetyki. Gdzie¶ w dalszej czê¶ci sz³a pod prysznic, wiêc mo¿e to by³a od¿ywka d/s
Wgniatanie wody we wlosy stanowczo mi sie kojarzy z metoda Super Soaker. Tez stosuje, mam po tym bardzo ladne fale, po myciu nakladam odzywke bs, przeczesuje delikatnie grzebieniem, potem wgniatam we wlosy garscie wody tak zeby cieklo, a potem dopiero odgniatam w recznik bawelniany i daje stylizator.

Cytat:
Napisane przez Smerfetka696969 Poka¿ wiadomo¶æ
I co dobra ta z alg? t± Fructis z trzema olejkami musze kupiæ choæ kupi³am ost dwie od¿ywki hihi
Bingo? Bardzo dobra.
Stary 2015-03-17, 09:21   #4491
martyyn
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 317

Na youtube widzia³am filmiki instrukta¿owe dziewczyn, które same podcinaj± sobie koñcówki. Mniejsza o precyzjê w takim wypadku, ale ka¿da z nich przesuwa palcem po pojedynczych pasmach w³osów, szukaj±c miejsca, gdzie zmienia siê faktura w³osa, tzn. gdzie zaczynaj± siê zniszczone koñcówki. My¶licie, ¿e taka metoda jest dobra? Wybieram siê na podciêcie i poniewa¿ moja fryzjerka rozumie co to znaczy "centymetr, poproszê", chcê jej konkretnie powiedzieæ, czego oczekujê.

Pani t³umacz na swoim.

Kierowca in progress
martyyn jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-17, 09:50   #4492
Joanku
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 159

Cytat:
Ja tak robiê. Ostatnio tez stosuje pielêgnacjê dla w³osów szklistych i jest marudom dobrze
Cytat:
Kilka kropli powinno byc OK.
Moze ci nie sluzy.
Zdaje mi sie ze za duzo eksperymentujesz i za bardzo sie miotasz sama przez to przechodzialm w poczatkach, to popularny grzech chcesz sprobowac wszystko na raz i miec efekty juz, a najlepiej na wczoraj. Przyhamuj. Masz jakikolwiek zestaw po ktorym bylo dobrze? To sie go trzymaj jakis czas i daj wlosom czas na zareagowanie na dobra pielegnacje, Daj sobie miesiac a potem zacznij kombinowac. Na razie co mycie zaskakujesz je czyms innym biedaki sa pewnie skolowane.
Brawo!
Cytat:
Napisane przez martyyn Poka¿ wiadomo¶æ
Na youtube widzia³am filmiki instrukta¿owe dziewczyn, które same podcinaj± sobie koñcówki. Mniejsza o precyzjê w takim wypadku, ale ka¿da z nich przesuwa palcem po pojedynczych pasmach w³osów, szukaj±c miejsca, gdzie zmienia siê faktura w³osa, tzn. gdzie zaczynaj± siê zniszczone koñcówki. My¶licie, ¿e taka metoda jest dobra? Wybieram siê na podciêcie i poniewa¿ moja fryzjerka rozumie co to znaczy "centymetr, poproszê", chcê jej konkretnie powiedzieæ, czego oczekujê.
Ja tak robiê sama w domu. Wczoraj 2h siedzia³am i cie³am w ten sposób. Nie wiem czy fryzjerka bêdzie siê w co¶ takiego w ogóle chcia³a bawiæ ale mo¿e spróbuj sama?
Nic trudnego plus Ty wszystko kontrolujesz bo to TY MASZ no¿yczki w rêce haha.
Joanku jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-17, 09:50   #4493
Klaudenc
Moderator

Wiadomo¶ci: 3 203

elunka mam dla Ciebie bloga wartego uwagi, poczytaj, bardzo Ci siê mo¿e przydaæ
http://www.blondhaircare.com

Ja gliss kury mia³am chyba ju¿ wszystkie z od¿ywek. Teraz mam niebiesk± z kolagenem i te¿ o dziwo nadal dobra. Minus taki ¿e obecnie sk³ady pozmieniali i wszystko jest po citric acid, regulatorze ph, czyli w ma³ej ilo¶ci oprócz tej niebieskiej gdzie kolagen wysoko. Jeszcze milusi jest szampon gliss kur oil, od¿ywka z tej serii, maska i jeszcze ¶wietna maska by³a ta bia³a, nie wiem tylko jaki sk³ad teraz ale u mnie by³a fenomenalna kiedy¶ - w³osy j± wypija³y i to k³adziona na mokre :O

Ju¿ które¶ mycie u¿ywam od¿ywki z jedwabiem i olejami, jest dobrze. Sucho jest tak czy siak lecz mniej, krêc± siê, przypominaj± w³osy w wygl±dzie i w dotyku, niesamowite wcze¶niej w dotyku by³y jak sztuczna peruka. A myjê tym gliss kurem i przed myciem na 2 minutki dajê od¿ywkê emolientow±, potem t± z jedwabiem jako maskê. Wreszcie siê co¶ ruszy³o z pielêgnacj± *.*
Klaudenc jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-17, 09:59   #4494
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Klaudenc.zaczê³am od "B³êdu,.wpadki i punkty zwrotne"i jak.dziewczyny pisz± co by³o najtrudniejsze.na pocz±tku to 90% pasuje do mnie

Wyjrza³am przez okno
Na parapecie zosta³o
Bia³e piórko -
Pami±tka po Tobie
Mój Anio³ku

01.12.2012 [*]
Stary 2015-03-17, 10:16   #4495
201605161428
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 219

Moja ostatnio zyja sobie normalnie Wyciagam je na szczotce na uczelnie, zeby mozna bylo jak spiac, a w weekendy nosze fale. Mam swoja maske, odzywke i szampon i jest git falbana. Tylko grzywka sie straczkuje, ale stawiam, ze to problem naturalkow, bo zaczal sie jak cala odrosla.
201605161428 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-17, 11:20   #4496
magda1706
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 27 465
GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez karllii Poka¿ wiadomo¶æ
U mnie lokowka nie zdalaby egzaminu, po 15 miutach od zakrecenia wlosow mialabym proste, takze...mnie tam nic nie kusi .
za to ja kiedy na³o¿ê wa³ki to pó¼niej taki skrêt potrafi mi siê trzymaæ parê dni. A lokówka mi rozprostowuje skrêt. Mimo ¿e krêcê lokówk± to one i tak po swojemu eh.

Cytat:
Dziewczyny, czy my¶licie ¿e szybkie przet³uszczanie w³osów jest normalne w moim przypadku? Jestem falowana, od ucha w dó³ mam w³osy wysokoporowate a wy¿ej niskoporowate i proste (tylko grzywka i krótsze kosmyki lekko wywijaj± siê). Muszê myæ w³osy co max. 2 dni. Myjê na co dzieñ p³ynem Facelle, a na skalp nie nak³adam nigdy ¿adnych kosmetyków oprócz oczywi¶cie szamponu. Mêczy mnie to, bo uk³adam w³osy a po 1 dniu wygl±daj± ju¿ du¿o gorzej i robi± siê nie¶wie¿e
Czytam czasami ten w±tek i inne, gdzie w³osomaniaczki pisz± ¿e myj± w³osy nawet i 1x na tydzieñ i wystarcza im to. Mam wiêc nadziejê, ¿e u mnie da siê choæ trochê poprawiæ t± sytuacjê.
Mo¿e facelle jest problemem? Wiele dziewczyn narzeka³o na niego po czasie. Zmieñ ³agodny szampon na inny. A mo¿e w ogóle przerzuæ siê na szampony z SLS?
To ¿e jedna myje raz na tydzieñ a druga codziennie to indywidualna sprawa ka¿dych w³osów. Tak samo jest z kosmetykami.
Ja myje raz na tydzieñ bo po prostu brakuje mi czasu. £adny skrêt trzyma mi siê do 3dni a pó¼niej po prostu wi±¿ê i chodzê dalej. Zreszt± przy dziecku rozpuszczone w³osy nie maj± szans.

Cytat:
Ja zaczyna³am od spuszonych, krzywych w³osów do ramion. D³ugo nie wiedzia³am co robiæ itd. pó¼niej wyjazd do UK i tam dopiero zaczê³am normaln± pielêgnacjê
I teraz jakbym nie umy³a to bêd± siê krêciæ - lepiej lub gorzej ale na pewno
magda1706 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-17, 11:22   #4497
martyyn
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 317

Cytat:
Napisane przez Joanku Poka¿ wiadomo¶æ
Ja tak robiê sama w domu. Wczoraj 2h siedzia³am i cie³am w ten sposób. Nie wiem czy fryzjerka bêdzie siê w co¶ takiego w ogóle chcia³a bawiæ ale mo¿e spróbuj sama?
Nic trudnego plus Ty wszystko kontrolujesz bo to TY MASZ no¿yczki w rêce haha.
Generalnie wygl±da na to, ¿e wszêdzie koñcówki s± zniszczone na mniej wiêcej tej samej wysoko¶ci, wiêc o tyle j± poproszê
A jak robisz sama, to wychodzi prosto?

Pani t³umacz na swoim.

Kierowca in progress
martyyn jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-03-17, 11:31   #4498
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez magda1706 Poka¿ wiadomo¶æ
Ja myje raz na tydzieñ bo po prostu brakuje mi czasu. £adny skrêt trzyma mi siê do 3dni a pó¼niej po prostu wi±¿ê i chodzê dalej. Zreszt± przy dziecku rozpuszczone w³osy nie maj± szans
Dokladnie. Jak ja wchodzê do domu z pracy od razu wi±¿e :/

Wyjrza³am przez okno
Na parapecie zosta³o
Bia³e piórko -
Pami±tka po Tobie
Mój Anio³ku

01.12.2012 [*]
Stary 2015-03-17, 11:35   #4499
karllii
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 353

Cytat:
Napisane przez magda1706 Poka¿ wiadomo¶æ
za to ja kiedy na³o¿ê wa³ki to pó¼niej taki skrêt potrafi mi siê trzymaæ parê dni. A lokówka mi rozprostowuje skrêt. Mimo ¿e krêcê lokówk± to one i tak po swojemu eh.

Ja zaczyna³am od spuszonych, krzywych w³osów do ramion. D³ugo nie wiedzia³am co robiæ itd. pó¼niej wyjazd do UK i tam dopiero zaczê³am normaln± pielêgnacjê
I teraz jakbym nie umy³a to bêd± siê krêciæ - lepiej lub gorzej ale na pewno
Haha wspomnia³a¶ o wa³kach i przypomnia³o mi siê jak kiedy¶ babcia zakrêci³a mi w³osy na wa³ki i moczy³a w piwie
No normalnie tak jak ja, moje tez sa jakies krzywe zamiast pokrecone

U¿ywa³a któras joasi z keratyn± ? Bo dorwa³am dzisiaj i ciekawi mnie czy jest cos warta.
karllii jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-17, 11:58   #4500
Joanku
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 159

Cytat:
Napisane przez martyyn Poka¿ wiadomo¶æ
Generalnie wygl±da na to, ¿e wszêdzie koñcówki s± zniszczone na mniej wiêcej tej samej wysoko¶ci, wiêc o tyle j± poproszê
A jak robisz sama, to wychodzi prosto?
Nie, nie wychodzi prosto bo nie robie na prosto.
Wiesz, moj skrêt jest nieregularny. Robi±c wiêc lok po loku, jeden jest skrêcony bardziej drugi mniej, kszta³t fryzury jest niby zachowany ale za kolejne mycie skrêc± sie mniej lub bardziej, to tak czy tak bêd± delikatnie ró¿nej d³ugo¶ci.
Plus ja nigdy nie tne loków na prosto tylko pod k±tem ¿eby ³adnie siê koñce krêcily wiec jak teraz wyprostowalam to nie mam tak jak od linijki jak prostowolose na blogach tylko takie... hmm jakby to uj±æ widaæ, która partia w³osów normalnie jest lokiem bo to sa takie zakoñczone, trochê spiczascie ma³e partie w³osów.

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
Napisane przez karllii Poka¿ wiadomo¶æ
Haha wspomnia³a¶ o wa³kach i przypomnia³o mi siê jak kiedy¶ babcia zakrêci³a mi w³osy na wa³ki i moczy³a w piwie
No normalnie tak jak ja, moje tez sa jakies krzywe zamiast pokrecone

U¿ywa³a któras joasi z keratyn± ? Bo dorwa³am dzisiaj i ciekawi mnie czy jest cos warta.
Kolejna legenda miejska, choæ mi samej s³u¿y takie zakrêcanie i plukanka piwna tez byla ok, to wiêkszo¶æ dziewczyn nie wie, ¿e to piwo trzeba odstawiæ ¿eby alkohol zwietrza³ a jak komu¶ proteiny nie s³u¿± to tez sobie mo¿na kuku narobiæ.
Joanku jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-04-13 18:22:26

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:03.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.