|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
wkręcona :)
|
Dot.: Październikowe mamy 2015 część I
Ah! zapomniałąm wam napisać jaki chciałabym mieć wózek
marcello coletto taki biało ciemno i jasno szary![]() Mój TŻ stwierdził, że musi sprzedać koniecznie samochód żeby było mi wygodnie dziecko brać wszędzie ze sobą |
|
|
|
#3512 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam na obiad podpiekane pierogi ruskie i kopytka
czyli pozostałości po innych obiadach.Przyszły mi książki "W oczekiwaniu na dziecko" i "Pierwszy rok życia dziecka". Całkiem tanio były 2. Na razie przeglądam tą o ciąży to nawet fajna. Dużo informacji
|
#3513 |
|
Zadomowienie
|
Malinowa, to podobnie, jak u mnie. Wg ostatniego USG dzidzia jest młodsza o równy tydzień niż wg OM.
|
|
|
|
#3514 |
|
Rozeznanie
|
A my na początku czerwca lecimy do Turcji, kasę na to zbieraliśmy długi czas więc nie ma, że nie
oczywiście o ile nie będzie żadnych przeciwwskazań. Myślę, że taki urlop dobrze nam zrobi. A ciąża nie będzie już taka mala wiec i jakoś tak spokojniej.Co do miejsc polecanych nad naszym Bałtykiem to ja dorzucę: Władysławowo, Chałupy, Krynica Morska i Gąski
|
|
|
|
#3515 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oraz Dieta przyszłej matki tej samej autorki
|
|
#3516 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszły Ci już?
|
#3517 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3518 |
|
Rozeznanie
|
Na razie doszła tylko dieta przyszłej matki bo to zamawialam od innego sprzedawcy i strasznie grubą książka, dużo informacji i przepisów.
|
#3519 |
|
Zadomowienie
|
Mój TŻ mi go ostatnio przesyłał i wygląda ok. Mówił też w przerwie w pracy był w sklepie z artykułami dziecięcymi i bardzo fajnie się prezentuje na żywo. Stwierdził nawet, że to jeden z jego wózkowych faworytów. Też chcę kupić 'W oczekiwaniu na dziecko', ale nigdzie nie mogę znaleźć w przystępnej cenie.
|
|
|
|
#3520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3521 |
|
Rozeznanie
|
Hej laski
A ja się okupilam w ciuszki. Przedwczoraj byłam w pepco, a dziś przyszła do mnie paczka ze Smyka
|
#3522 |
|
Zadomowienie
|
Juuz? Ja tam przesadna nie jestem ale bala bym sie
|
|
#3523 | ||||
|
Zakorzenienie
|
ale piękna dzidzia!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
witam się i dziś. właśnie zjadłam z synkiem zupę serową z grzankami : ))) mniami piękna pogoda, moje okna już aż się proszą o umycie, ale niestety z młodym nie mam co się zabierać, bo to by była nie robota. wy tu już generyczne, a ja dopiero 9.04 ide do gina z pierwszymi wynikami... genetyczne pewnie mi zrobi jakoś 2 tygodnie po tej wizycie |
||||
|
|
|
#3524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3525 |
|
Rozeznanie
|
No bez przesady.
Potem mnie nie będzie stać by wszystko na raz kupić. A na pomoc rodzin nie liczymy
|
#3526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3527 |
|
wkręcona :)
|
No ja już widziałam ten wózek na żywo i jest mega
i co ważniejsze gondola duża... bo ponad 80cm (chyba83) a jak my urodzimy w październiku to wiosną też chce nim jeszcze pojeździć![]() Musze chyba też zaopatrzyć się w takim razie w te książki
|
|
|
|
#3528 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja mam już siatkę ubranek ze smyka, jeszcze jak była wyprzedaż ubranek z zimy, kupowałam po taniości, później znów by były drogie. a dzidziuś akurat się załapie na porę jesienno-zimową ![]() do tego siatka rzeczy od koleżanki po jej dziecku, na razie uniwersalnych bo niewiadomo co będzie, później jak się okaże, że dziewczynka mi jeszcze dorzuci no i śpiworek od mamy i kocyk z kapturkiem który tu już kiedyś wrzucałam od siostry nie uważam, żeby było za wcześnie, skoro z dzidzią wszystko w porządku. nie wierzę też w żadne zabobony ciążowe
Edytowane przez malinowa4 Czas edycji: 2015-03-17 o 15:50 |
||||
|
|
|
#3529 |
|
Zakorzenienie
|
ja ciuszków nic nie kupuję. przy synku dużo kupowałam uniwersalnych, on grudniowy więc nawet jeśli będzie dziewczynka, to dokupię po prostu parę typowo dziewczęcych ubranek
|
|
|
|
#3530 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No ja właśnie też korzystałam z tej promocji. Bo nasze dzieci już będą z chlodniejszych dni. ![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Ja nie mam dzieci innych, od nikogo tez nic nie dostane bo jestem z ciążą ostatnia i wszyscy już się wymieniają.
|
|
#3531 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne w tej książce o ciązy jest to, że masz pewne informacje (bo te z internetu to zawsze z przymrużeniem oka przyjmuję) i dużo odpowiedzi na różne pytania. Nawet te co wydają się głupie i błahe. Całkiem, całkiem jak na pierwszy rzut oka
|
#3532 |
|
Rozeznanie
|
Ja to się ciesze, ze temat wyprawkowy mam praktycznie z głowy
![]() Wiele mam uniwersalnych ciuszków. Z młodą miałam termin na przełomie marca/kwietnia wiec mam tez sporo tych małych ciuszków na chłodniejsze dni a zresztą jeżeli urodzi się kolejna księżniczka to będę miała do kupienia wózek i łóżeczko. Resztę mamy
|
|
|
|
#3533 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3534 |
|
Rozeznanie
|
Mała,
W oczekiwaniu na dziecko jest super. Ja kupowałam w ciąży z Jagodzianką w tesco na promocji. I przerobiłam ja od deski do deski. Mam jeszcze dwie inne taką z poradami zywieniowymi i w skrócie opisany każdy tydzień ciąży i taka z niebieska okładką i bucikami. Nie pamiętam tytułu niestety. A może, któraś mama chciałaby przeczytać książkę położna czy cisza pod sercem ? Jak tak to chętnie użycze ![]() Doorisska, Zdecydowanie człowiek kupić chce wszystko, a potem okazuje się np ze połowa się nie przydała tak było u mnie. No ale skąd mogłam wiedzieć, a wiadomo chciałam by młoda w miarę możliwości miała wszystko. Teraz to z dystansem i spokojem podchodzę do takich spraw ale juz swoje się naszalałam
|
|
|
|
#3535 |
|
Zakorzenienie
|
To zalezy, bo np ja mnóstwo rzeczy dostałam od siostry, ale na dziewczynki i wiele z nich jak nowe. Na chłopca tez trochę będzie od szwagierki więc będzie dobrze. Jeszcze dostaliśmy maty do zabawy i taki fajny fotelik bujany dla maluszka z pasami do przypięcia. Wózek to będę Was pytała jak juz będziemy kupowali, bo kompletnie zielona w tym jestem
|
#3536 |
|
Rozeznanie
|
Moja siostra ma dzieci w wieku 17 i 14 lat. Odpada. Siostra TŻ dopiero co urodziła. Poza tym jeszcze są inne w rodzinie które rodzą przede mną. Wiec nie łapie się na nic.
|
#3537 |
|
Zadomowienie
|
Ubranka planuje kupowac w okolicach kwietnia/maja. Niestety nikt z rodziny czy znajomych malych dzieci nie ma, wiec nie mam po kim dziedziczyc ubranek. Chce sie za to zabrac w miare wczesnie, bo jak potem wszystko na raz bysmy kupowali, to nie wyrobimy finansowo.
|
#3538 |
|
Rozeznanie
|
Doorisska,
Ja też od rodziny nic nie dostałam. Wszystko sami musieliśmy. Jak mała miała pół roku to szef mojego tz dal nam 5 worów ciuchów dla córki. Ale w większości i tak mała nie przechodziła. Bo były już za małe, ale w wielu tez chodzi do dziś wiec super. Zawsze to trochę mniej kasy na ciuchy obecnie idzie. |
|
|
|
#3539 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zakupy planuje dopiero robic w wakacje jak juz bede na zwolnieniu i urzadze pokoik ![]() Ja ogolnie chyba z ogromnym dystansem do tego podchodze bo nawet na dziale dzieciecym czuje sie jeszcze nie swojo poki co ograniczam sie do ogladania wozkow na ulicy hihi
|
|
|
#3540 |
|
Rozeznanie
|
No ja na później odkładam wózek i cala chemie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.

marcello coletto
czyli pozostałości po innych obiadach.
oczywiście o ile nie będzie żadnych przeciwwskazań. Myślę, że taki urlop dobrze nam zrobi. A ciąża nie będzie już taka mala wiec i jakoś tak spokojniej.

Sporo dziś siedziałam w pracy, miałam spotkanie RP i może to dlatego? Oczywiście wlazłam na jakieś inne forum i piszą tam takie rzeczy, że nawet nie powtórzę... A ja liczę, że to tylko zasiedzenie i "rosnąca" miednica. A, odebrałam też dziś wyniki- mam jak młody bóg
05.07.2008