|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Październikowe mamy 2015 część I
Cytat:
Tu, że lepiej nie -> http://leki-opinie.pl/urinal-tabletki ![]() Nie masz telefonu do lekarza ? |
|
|
|
|
#3632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na ulotce w opakowaniu nic nie ma na ten temat...
|
|
|
|
|
#3633 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
W sumie troche go rozumiem, bo ostatnio glownie on sprzata (po pracy ja tylko pranie robie i bierzace smiecie zbieram) bo zwyczajnie na nic nie mam sily On to kuma ale juz chyba powoli ma dosc bo tez pracuje, dzis siedzi do 21:00, jutro 17:00 a koledzy przychodza na 18:00 i nie ma kiedy ogarnac... Mnie najbardziej wkurza, ze sie umowil akurat na srodek tygodnia, jakby to byl weekend to bym moze cos odpoczela od pracy i wiecej przygotowala No i jeszcze wybral wieczor dzien przed tym jak ide na wizyte do gina, zaplanowalam wiec na wieczor na raz mycie wlosow, kapiel i spa generalne i co jak ja mam miedzy kolegami tak paradowac, porazka ![]() Cytat:
Ruszylam sie wlasnie zeby cos poskladac jednak ze stolu, otworzylam lodowke, poczulam zapach nie wiem czego i Caly obiad poszedl w kibel, znowu mi gardlo wypalilo i se tera siedze glodna i zachrypnieta, wiedzialam ze tak bedzie jak sie rusze sprzatac...
Maks 42 ->...->56,2->57,5->...70cm Edytowane przez Pasztetnik Czas edycji: 2015-03-17 o 21:11 |
|||
|
|
|
#3634 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba na zadnym leku nie napisza,ze jest odpowiedni dla kobiet w ciazy, no oprocz tych specjalnie przeznaczonych.
Maka ziemiaczana chyba jest dobra zamiast zasypki. Zycie bez chusteczek nawilzanych jest ciezkie, trzeba miec caly czas pod reka miske z woda, nie wyobrazam sobie, szczegolnoe w nocy
|
|
|
|
#3635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak się maluszek z przeproszeniem obesra do linii włosów, to Wam idealistyczne podejście do mycia wodą szybko przeminie Mąka ziemniaczana genialna zamiast pudrów czy zasypek, błyskawicznie łagodzi zaczerwienienia, dodana do wody do kąpieli sprawia, że woda jst "śliska" i przyjemna, a skórka po takiej kąpieli delikatna i gładka same sobie spróbujcie na własnym ciele
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2015-03-17 o 21:19 |
|
|
|
|
#3636 |
|
Zakorzenienie
|
Zaliczko własnie Oliath ładnie wyjaśniła na co mąka ziemniaczana
|
#3637 |
|
Zakorzenienie
|
No nie wiedziałam ze maka ziemniaczana to takie cudo . do sprawdzenia
ja powiedziałam rodzinie pod koniec lutego. W pracy wiedza trzy osoby w tym moja firma żebym mogła spokojnie umawiać się na wizyty do midwife czy lekarza. Jestem wtedy usprawiedliwiona. Ogólnie jak juz będę gotowa to ujawnie wieści na facebooku bo to dla mnie najszybsza metoda
|
|
|
|
#3638 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3639 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mąka też czasem była ale wg mnie najlepszy z najlepszych jest bepanthen, i można go też używać na poranione i podrażnione sutki.Teraz chusteczki albo pod kran. Na szczęście kupa do pieluchy już jest rzadko ![]() Cytat:
Ale się rozpisałyście dziś!
|
|
#3640 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A wiesz, też myślałam, ze fajnie tak hurtowo powiedzieć, ale mam dylemat bo na fejsie dużo ludzi, którzy są raczej dalszymi znajomymi i wcale nie chcę żeby widzieli takie ważne 'obwieszczenia'. W pracy też jakoś nie wiem jak powiedzieć a co chwilę chodze do lekarza. Na przyszły tydzień mam już dwie wizyty - USG to 'dating' i jakąś wizytę z obstetrician nie mam pojęcia po co Chyba w związku z endometriozą, skierowali mnie bo w UK pewnie położne nie wiedzą co to ![]() Współczuję Wam tych rzygań Ja o dziwo ani razu jeszcze. Mimo że zapachy mnie wpieniają ostro Zauwazyłam, że w Polsce jakoś wszystko mi lepiej smakowało i mniej śmierdziało. Tu śmierdzi mi w domu, na klatce i w sklepach. A dziewczyny kupujecie nowe wózki itd? W UK jest dużo takich rzeczy jak kosze mojżesza w second handach. Ale nie wiem. Nic nie kupiłam póki co, nawet prawdę mówiąc nie mamy miejsca i chyba się przeprowadzimy zanim dzidzia się pojawi. Choć nadal się boję tego krwiaka, ale nie mam żadnych plamień kompletnie... Włączam pozytywne myślenie i wmawiam sobie, że tego krwiaka juz wcale nie ma.
|
|
|
|
|
#3641 |
|
Zakorzenienie
|
Ja musze czekać na wizytę. Tylko jeszcze 10 dni ehh. Mogliby zrobić skan tuz po to bym była zachwycona. Ja pewnie jak znajdę fajny używany wozek to kupie. Nie mamy za dużo kasy wiec będziemy oszczędzać na czym sie da.
Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2015-03-17 o 23:16 |
|
|
|
#3642 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widzisz, ja też jeden wymusiłam na izbie przyjeć a dwa kolejne zrobiłam w Polsce. Tam rzeczywiście jest z tym bezproblemowo. A my musimy czekać. ![]() Dasz radę, kiedy idziesz? |
|
|
|
|
#3643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śmiało możesz zażywać. Mi gin ja kazal brać jak miałam nieliczne bakterie przy tamtej ciąży i pomoglo |
|
|
|
|
#3644 |
|
Rozeznanie
|
Ja miałam mieć wizytę w pn, ale odwołali bo lekarz musial zostać na dyżurze.
A jutro zaczynam 13 tydzień
|
#3645 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przecież biologię w podstawówce miałam. U nich żeby ludzie jak najmniej wiedzieli i paracetamolem ich faszerować |
|
|
|
|
#3646 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() Nie lubie w telefonie pisac bo mi sie czesto cos kasuje :/ niestety czekam na laptopa. Sie kochane rozpisalyscie o wszystkim, ja polecam bepanten ale smaruje tylko na noc w dzien niczym chusteczek uzywam rosmannowskich inne to albo mokre ze moge je wyciskac albo jakies sztywne pampersy tylko pampersa czesto sa w promocji i nie wychodza drozej niz te inne a moim zdaniem sa o niebo fajniejsze lozeczko mamy takie wiekszych rozmiarow ale teraz jest dobre bo mala sie kreci w nocy i w malym by jej ciasno bylo Chyba mamy mieszkanie juz znalazlam takie jak chce i to z rynku pierwotnego i cena fajna i jeszcze 10% dofinansowania dla mlodych , czego chciec wiecej chyba tylko aby szybciej skonczyli budowac bo mieszkania bede gotowe do konca roku :/ ale i tak juz bedzie mi lepiej z mysla ,ze mam juz swoje
|
#3647 |
|
Zakorzenienie
|
Agatko to gratuluje
A ile pokoi? Nie ma jak to na swoim. My prawie 5 lat wynajmowaliśmy i strasznie nas wkurzało takie płacenie komuś jak już mogło iśc na ratę na swoje. Bardzo ciężko jest młodym teraz
|
#3648 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, wczoraj byla jakas masakra, najpierw zwrocilam caly obiad, potem zjadlam borowki z lodami pistacjowymi i tez poszly w kibel, w efekcie nie zostalo we mnie nic Szukalam ten Mamarin na mdlosci i w 4-ech aptekach oczywiscie nie bylo
|
|
#3649 |
|
Zadomowienie
|
Oj bardzo ciezko my ledwo kredyt dostalismy.... rok stalo bo nie bylo nas stac na remont a teraz znow stoi bo nie mamy na meble a bez kuchni sie zyc nie da.... licze na to ze uda nam sie wprowadzic przed porodem jeszcze ehhh
|
|
#3650 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Boli mnie krzyż i śpię non stop
|
|
#3651 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale nawet jesli to i kupno kawalerki spory koszt, szczegolnie ze ten dom mimo ze nowy to do remontu bo niewykonczony i grube dziesiatki tys by trzeba w niego wrzucic Jest jeszzcze opcja, zeby podzielic go na pol i bysmy zamieszkali na gorze - tylko koniecznie bysmy chcieli swoje wejscie, a to tez koszta zmiany projektu itd... A gora total jest do remontu atylko zawsze to jednak fajniej bo dom, jest ogrod, miejsce na garaz, no zobaczymy jak to bedzie...Cytat:
Mdlosci to inna bajka
|
|
#3652 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale wiesz będę się obawiać póki nie poczuje ruchów ;p ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- No i nawet nie dojadłam i juz zwrocilam
|
|
#3653 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry. Mi mój synek dal dzis pospać do 7.30 o jak nam dobrze. Zaraz zrobimy sobie śniadanko i idziemy na spacerek i z wnioskiem do przedszkola. Mam nadzieje ze naam sie uda dostać
|
|
|
|
#3654 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
mnie obudził przeraźliwy głód. zauważyłam że im więcej zjem na noc tym większy głód rano czuję.. Ależ piękna pogoda znów dzisiaj, aż chce się żyć heheh wczoraj wyrzuciłam pościel na balkon i na wieczór ściąglam i tak pięknie mi pachniała jak zasypiałam - kocham wiosnę i lato Małpko jak po wizycie ?? Edytowane przez malinowa4 Czas edycji: 2015-03-18 o 08:31 |
|
|
|
#3655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pasztetnik a teściową masz fajną? Żebyście się nie wpakowali w mieszkanie z nią, a później będziecie mieli mini horrorek ![]() Dorriska też Ci zazdraszczam końca 1 trymestru Choć i u mnie niedaleko. 2 tygodnie szybko miną
|
|
#3656 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się urodziłam w maju więc to moja pora Nie przepadam za latem jak jest bardzo gorąco, bo się strasznie męczę i puchnę. Taka pogoda w maju np jest dla mnie super
|
|
#3658 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3659 |
|
Rozeznanie
|
Ja juz rano wymiotowalam. I dalej śpię ponad 12h.
|
#3660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko ciekawe jak to będzie w ciąży wyglądać heheh---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Mi się na szczęście ani razu nie zdarzyło wymiotować
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.

na ulotce w opakowaniu nic nie ma na ten temat...

CO to za tekst do kobiety i to cięzarnej grrrrrrrr udusić to mało
On to kuma ale juz chyba powoli ma dosc bo tez pracuje, dzis siedzi do 21:00, jutro 17:00 a koledzy przychodza na 18:00 i nie ma kiedy ogarnac... Mnie najbardziej wkurza, ze sie umowil akurat na srodek tygodnia, jakby to byl weekend to bym moze cos odpoczela od pracy i wiecej przygotowala
No i jeszcze wybral wieczor dzien przed tym jak ide na wizyte do gina, zaplanowalam wiec na wieczor na raz mycie wlosow, kapiel i spa generalne i co jak ja mam miedzy kolegami tak paradowac, porazka 
Caly obiad poszedl w kibel, znowu mi gardlo wypalilo i se tera siedze glodna i zachrypnieta, wiedzialam ze tak bedzie jak sie rusze sprzatac...
jak się maluszek z przeproszeniem obesra do linii włosów, to Wam idealistyczne podejście do mycia wodą szybko przeminie
same sobie spróbujcie na własnym ciele