|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część V :)!
Cytat:
Co do szachów u mnie tatuś zadbał za młodu co bym umiała, może mistrzem nie zostanę ale wiem o co kamam. W podstawówce chadzałam nawet na turnieje ![]() Byłyśmy wczoraj na tych warsztatach Bezpieczny maluch i trwało to 3,5h ale dość zabawnie było zwłaszcza w takim gronie. Rybka byłaś moim mistrzem |
|
|
|
|
#3422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W poprzedniej ciąży miałam hopla na pkt rozstepow i analizowalam to strasznie dlugo.... Olejek jest w składzie praktycznie każdego serum na rozstepy ... I jest najmocniejszą substanstancja , wiec najlepiej używać czysty.
|
|
|
#3423 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() ultra a ten ból idzie Ci przez tyłek do kolana? ![]() Mnie ostatnio złapał taki ból, noga mi praktycznie zdrętwiała, bolało od tyłka właśnie do kolana. Jak mówiłam ginowi to stwierdził, że rwa kulszowa mi się odzywa.. A mnie też właśnie pachwina bolała i w zasadzie cała bożena.. Może to to? ![]() Dziewczyny kupuję jednak ochraniacz. Wczoraj jak decydowaliśmy z tż'tem gdzie postawimy łóżeczko to wyszło, że w miarę blisko okna więc przydałoby się osłonić chociaż główkę i trochę z boku. http://allegro.pl/ochraniacz-do-loze...163520211.html myślałam nad tym-szary beż. Minky mam właśnie w taki materiał z intensywnym różem. A, i kupiłam jeszcze termometr microlife-nc150
|
#3424 | |
|
Zadomowienie
|
Hej wszystkim! Wczoraj się nic nie odzywałam, bo mam teraz mega intensywny tydzień, też się przeprowadzamy
Sprzątanie, pakowanie, a jeszcze do pracy wróciłam,więc po przerwie nie jest to nic łatwego ![]() Byłam wczoraj u doktora i wszystko gra, maleństwo rośnie, szyjkadługa, brak rozwarcia. Wyniki badań idealne - brak anemii, brak infekcji dróg moczowych, brak cukrzycy, brak toksoplazmozy... normalnie super! Doktor stwierdził, że wyglądam już jak prawdziwa ciężarna - nie wiem czy traktować to jak komplement ![]() Cytat:
Też wczoraj zamówiłam termometr, właśnie microlife nc150. Wymienimy się doświadczeniami |
|
|
|
|
#3425 |
|
Zadomowienie
|
Charlotta ja póki co nie liczę ruchów dziecka, zauważyłam tylko, że w różne dni jego aktywność bywa naprawdę różna, wczoraj po glukozie to miała siły za 10 i fikała cały dzień
![]() Masija bardzo ładny ten ochraniacz taki stonowany. Ja też w końcu zdecydowałam się na ochraniacz, ale tylko na jedną stronę. Łóżeczko będzię stało przy ścianie i przy tych szczeblach od ściany będzię ochraniacz.
|
|
#3426 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście, że tak ![]() Fajnie, że wszystko dobrze ![]() Cytat:
Miałam brać bodajże 100 ale miała gorsze opinie.Mam nadzieję, że ten będzie dobry ![]() Cytat:
Muszę jeszcze napisać do gościa z allegro czy możliwa jest tylko taka kombinacja jak na zdjęciu czy można go 'łamać' w zależności od tego, jak chce się go umieścić![]() Bo chciałabym, żeby był za główką i z boku, od ściany
|
|
#3427 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje spróbuje
nieee ten ból idzie z przodu z pachwiny po wewnętrznej stronie uda do kolana, jakby prąd, tak jakby ścięgno jakies ciezko mi to określić dokładnie, no nic jutro wizyta to sie wypytam co to moze byc
|
#3428 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o ochraniacz to też zamierzam stosować identycznie, cały bok i za główką
|
|
|
|
|
#3429 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam Gaduły
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dziś jadę do gina na nfz po skierowanie na gluzkozę bo chyba jeszcze tylko ja nie robiłam? no ale nie ominie mnie to
|
|||||
|
|
|
#3430 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, znów mnie nie było parę dni, wybaczcie
Nie dam rady wszystkiego nadrobić bo pokazało mi się 30 stron Mam nadzieję, że wszystko u Was dobrze ![]() Straszny sajgon w pracy a i w domu dużo się dzieje ostatnio... W końcu udało mi się usiąść i kupić trochę rzeczy dla mnie i Młodego u rp77, zapłaciłam 500 zł... a to jeszcze nie wszystko. Na początku kwietnia idziemy zamówić wózek, nosidło, łóżeczko, materac, przewijak
|
|
|
|
#3431 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale widać, że różnię się od nich, bo u nich brzuch było widać bardzo późno, tak się rozlał na boki a mi już wystaje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
duży chłopaczek już Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja kupiłam ![]() Cytat:
![]() ![]() oczywiscie, że komplement
|
|
#3432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja ciągle podczytuję, ale weny do pisania nie mam coś jeszcze jakieś grypsko mnie powaliło na łopatki a tu taka piękna pogoda za oknem |
|
|
|
|
#3433 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() oopffff.. opony Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do samopoczucia w ciąży too. .cieżko mi powiedziec Niby ok, ale chyba moje własne ego narzeka A tu tu się nie mieszcze a to tu wyłazi.. No i te sapanie, brzydkie włosy, cera.. czuje się ogólnie aseksualna ![]() Dziś pojedziemy moze po łóżeczko i komodę do ikei Ale to jeszcze się okaże |
|||||
|
|
|
#3434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bluzki wszystkie są za krótkie, brzuch ciężki, pryszcze na czole
|
|
#3436 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj przyszla paczka z materacem i nakladka, inna z pieluchami, dzisiaj moze posciele dotra, zostaly do kupienia higieniczne, jakies pudelka, nie wiem co jeszcze..
|
|
|
|
#3437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w niedziele mamy impreze rodzinną chrzciny Humor ostatnio nie dopisuje.. z tż co chwile spięcia, mam wrażenie że ma mnie w nosie... kupuje jakieś gówna na allegro, kasy nie mamy przez ostatni remont a on kupuje jakieś pierdoły, a tu tyle rzeczy dla malucha do kupienia. Mam wrażenie, że wszystko inne jest ważniejsze. Na poprawę humoru jadę na rundę po lumpach to mój pierwszy wypad więc mam nadzieje, że dorwę coś fajnegooo
|
|
|
#3438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my mamy imprezę rodzinną w kwietniu, ale na szczęście jadę do szkoły w ten dzień i ominą mnie spojrzenia wszystkich ludzi ![]() co do Tż to rozumiem.. u nas też krucho z kasą, a on sobie wychodzi na piwka z kumplami. ale z drugiej strony jestem trochę przewrażliwiona, bo ostatnio wspomniał coś o woodstocku, a ja od razu zaczęłam na niego krzyczeć, że dla niego to ważniejsze od dziecka i potem było mi go szkoda, bo powiedział o tym tylko raz, więc może za bardzo się czepiam ![]() a do lumpów też dzisiaj lecę!!
|
|
#3439 |
|
Zadomowienie
|
oooj duuużo
choć nie wygląda to na 5 stów :/fridę, termometr do wanienki, zestaw butelek Avent ze szczotką, płatki kosmetyczne, ręczniki kąpielowe, szczoteczkę do włosów, smoczek i łańcuszek, wkładki laktacyjne, prześcieradła frotte, podkłady do przewijania, podkłady poporodowe, sól fizjologiczną, pieluchy pampers, pieluchy tetrowe, majtki siateczkowe, kompresy, bepanthen, płyn do mycia butelek ![]() Ale mnie od wczoraj głowa boli, zdycham... |
|
|
|
#3440 |
|
Zadomowienie
|
Fartuch głowa do góry
![]() Ja też czuje się słoniowato, od ostatniej wizyty przytyłam 3kg, brzuchol duży ..... ps. sorry, że bez cytowania, ale u mnie wizaż szwankuje
|
|
#3441 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj Tż patrzy na listę co trzeba jeszcze kupić i pyta po co są te podkłady poporodowe
więcej już chyba nie będzie wnikał ![]()
|
|
|
|
#3442 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez iLoNuS_ktl Czas edycji: 2015-03-18 o 09:53 |
|
|
|
|
#3443 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny noooo nie wiem co mam myślec
![]() Na czczo 79 (norma 70-99) Po godzinie 167 Po dwóch 132
|
|
|
|
#3444 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dowiedziałam się od siostry, że łóżeczko które bierzemy nie jest standardowe tylko ma ok 130, 140 na 80 cm... więc raczej ten ochraniacz nie obstanie na te 2 boki:/Cytat:
Na cerę i włosy nie mogę narzekać ale sam fakt włożenia czegoś mnie dobija... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Idę robić zaczyn na mój chleb. Mm wieczorem będzie pachniało jak w piekarni
|
|
#3445 |
|
Zadomowienie
|
Czesc
![]() Zmykam z Kindlem pod pacha do lekarza na 11. U mmie sie czeka w kolejce minimum 3 h
|
#3446 |
|
Zakorzenienie
|
Masija jak masz jakiś fajny przepis na chleb to dawaj go tu
|
|
|
|
#3447 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja zmykam zaraz na zajęcia dla ciężarówek dziś pozycje wertykalne
|
|
#3448 |
|
Zakorzenienie
|
to musiałabym zrobić skan stron bo robię go z książki Zamień chemię na jedzenie, i trzeba robić zakwas
Jak chcesz to później mogę wrzucić ?
|
#3449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chyba CHYBA miałam 156 i cukrzycę
|
|
|
#3450 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mam kalafiora zamiast mózgu! Myślałam, że umrę ze śmiechu jak zobaczyłam tego kolesia, kóry testuje na swojej twarzy Palmersa na rozstępy! ![]() Ja chcę jeszcze! Było fajowo! Trzeba szukać, może coś będzie dla ciężarnych, żeby nudno nie było! Cytat:
U mnie nie ma progresu z zakupami. Dumam nad ochraniaczem od Makaszki. Drogi jest jak na fanaberię ![]() Szkoda, że z tych tańszych nie ma chmurek. Może wezmę szare groszki, ale to nie to samo. Z resztą czy to się nie będzie gryzło? Kocyk w szare chmurki i ochraniacz w groszki? Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:25.

rogi zmniejszyly sie do 6 wiec to na prawdę dobrze
no i waży juz 1360g 

taki nagły łapie z 10 minut i puszcza i tak 3 razy w ciagu dnia,co to moze byc? Po lewej stronie
promjeniuje aż do kolana ;( aaa chciałam zapytać czy znacie cos naprawdę godnego polecenia na rozstępy? Pojawił sie pierwszy na brzuchu używałam normalnego balsamu codziennie ale to juz za słabe sie wydaje 
[/RIGHT]

jeszcze jakieś grypsko mnie powaliło na łopatki a tu taka piękna pogoda za oknem