Mamusie Czerwcowe 2015, część V :)! - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-18, 06:23   #3421
country111
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część V :)!

Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość
Czesc Wam, ja po wizycie rogi zmniejszyly sie do 6 wiec to na prawdę dobrze Franek chwalil się swoim przyrodzeniem ku uciesze Tż ze syn bez wątpienia no i waży juz 1360g
Super wieści. Do porodu wszystko się unormuje

Co do szachów u mnie tatuś zadbał za młodu co bym umiała, może mistrzem nie zostanę ale wiem o co kamam. W podstawówce chadzałam nawet na turnieje

Byłyśmy wczoraj na tych warsztatach Bezpieczny maluch i trwało to 3,5h ale dość zabawnie było zwłaszcza w takim gronie. Rybka byłaś moim mistrzem
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 06:57   #3422
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ultraviolwt188 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny przeprowadzki ciąg dalszy, kurde mam dzis bóle w pachwinie nie wiem czy sie naciągnęłam gdzieś czy co taki nagły łapie z 10 minut i puszcza i tak 3 razy w ciagu dnia,co to moze byc? Po lewej stronie promjeniuje aż do kolana ;( aaa chciałam zapytać czy znacie cos naprawdę godnego polecenia na rozstępy? Pojawił sie pierwszy na brzuchu używałam normalnego balsamu codziennie ale to juz za słabe sie wydaje
Noc tragedia spać nie moge przez to ;(
Olejek ze słodkich migdałów.
W poprzedniej ciąży miałam hopla na pkt rozstepow i analizowalam to strasznie dlugo....
Olejek jest w składzie praktycznie każdego serum na rozstepy ... I jest najmocniejszą substanstancja , wiec najlepiej używać czysty.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 07:00   #3423
masija
Zakorzenienie

Dobry

ultra a ten ból idzie Ci przez tyłek do kolana?
Mnie ostatnio złapał taki ból, noga mi praktycznie zdrętwiała, bolało od tyłka właśnie do kolana. Jak mówiłam ginowi to stwierdził, że rwa kulszowa mi się odzywa.. A mnie też właśnie pachwina bolała i w zasadzie cała bożena..
Może to to?

Dziewczyny kupuję jednak ochraniacz. Wczoraj jak decydowaliśmy z tż'tem gdzie postawimy łóżeczko to wyszło, że w miarę blisko okna więc przydałoby się osłonić chociaż główkę i trochę z boku.
http://allegro.pl/ochraniacz-do-loze...163520211.html myślałam nad tym-szary beż.

Minky mam właśnie w taki materiał z intensywnym różem.

A, i kupiłam jeszcze termometr microlife-nc150

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 07:12   #3424
mycha_818
Zadomowienie

Hej wszystkim! Wczoraj się nic nie odzywałam, bo mam teraz mega intensywny tydzień, też się przeprowadzamy Sprzątanie, pakowanie, a jeszcze do pracy wróciłam,więc po przerwie nie jest to nic łatwego

Byłam wczoraj u doktora i wszystko gra, maleństwo rośnie, szyjkadługa, brak rozwarcia. Wyniki badań idealne - brak anemii, brak infekcji dróg moczowych, brak cukrzycy, brak toksoplazmozy... normalnie super!
Doktor stwierdził, że wyglądam już jak prawdziwa ciężarna - nie wiem czy traktować to jak komplement

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Dobry

ultra a ten ból idzie Ci przez tyłek do kolana?
Mnie ostatnio złapał taki ból, noga mi praktycznie zdrętwiała, bolało od tyłka właśnie do kolana. Jak mówiłam ginowi to stwierdził, że rwa kulszowa mi się odzywa.. A mnie też właśnie pachwina bolała i w zasadzie cała bożena..
Może to to?

Dziewczyny kupuję jednak ochraniacz. Wczoraj jak decydowaliśmy z tż'tem gdzie postawimy łóżeczko to wyszło, że w miarę blisko okna więc przydałoby się osłonić chociaż główkę i trochę z boku.
http://allegro.pl/ochraniacz-do-loze...163520211.html myślałam nad tym-szary beż.

Minky mam właśnie w taki materiał z intensywnym różem.

A, i kupiłam jeszcze termometr microlife-nc150
Podoba mi się ten ochraniacz, ja też będę jakiś kupować tylko jeszcze nie zdecydowałam jaki. Zajmę się tym po przeprowadzce, po świętach, na spokojnie.

Też wczoraj zamówiłam termometr, właśnie microlife nc150. Wymienimy się doświadczeniami
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 07:13   #3425
Domincia_1987
Zadomowienie

Charlotta ja póki co nie liczę ruchów dziecka, zauważyłam tylko, że w różne dni jego aktywność bywa naprawdę różna, wczoraj po glukozie to miała siły za 10 i fikała cały dzień

Masija bardzo ładny ten ochraniacz taki stonowany. Ja też w końcu zdecydowałam się na ochraniacz, ale tylko na jedną stronę. Łóżeczko będzię stało przy ścianie i przy tych szczeblach od ściany będzię ochraniacz.

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 07:21   #3426
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Hej wszystkim! Wczoraj się nic nie odzywałam, bo mam teraz mega intensywny tydzień, też się przeprowadzamy Sprzątanie, pakowanie, a jeszcze do pracy wróciłam,więc po przerwie nie jest to nic łatwego

Byłam wczoraj u doktora i wszystko gra, maleństwo rośnie, szyjkadługa, brak rozwarcia. Wyniki badań idealne - brak anemii, brak infekcji dróg moczowych, brak cukrzycy, brak toksoplazmozy... normalnie super!
Doktor stwierdził, że wyglądam już jak prawdziwa ciężarna - nie wiem czy traktować to jak komplement

Oczywiście, że tak
Fajnie, że wszystko dobrze

Cytat:
Podoba mi się ten ochraniacz, ja też będę jakiś kupować tylko jeszcze nie zdecydowałam jaki. Zajmę się tym po przeprowadzce, po świętach, na spokojnie.

Też wczoraj zamówiłam termometr, właśnie microlife nc150. Wymienimy się doświadczeniami
Ooo, to fajnie Miałam brać bodajże 100 ale miała gorsze opinie.
Mam nadzieję, że ten będzie dobry
Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość

Masija bardzo ładny ten ochraniacz taki stonowany. Ja też w końcu zdecydowałam się na ochraniacz, ale tylko na jedną stronę. Łóżeczko będzię stało przy ścianie i przy tych szczeblach od ściany będzię ochraniacz.
Właśnie ja też chcę na jedną stronę bo nie wyobrażam sobie, żebym miała zasłonięte dziecko Muszę jeszcze napisać do gościa z allegro czy możliwa jest tylko taka kombinacja jak na zdjęciu czy można go 'łamać' w zależności od tego, jak chce się go umieścić
Bo chciałabym, żeby był za główką i z boku, od ściany

Stary 2015-03-18, 07:31   #3427
ultraviolwt188
Raczkowanie

Dziękuje spróbuje nieee ten ból idzie z przodu z pachwiny po wewnętrznej stronie uda do kolana, jakby prąd, tak jakby ścięgno jakies ciezko mi to określić dokładnie, no nic jutro wizyta to sie wypytam co to moze byc
Stary 2015-03-18, 07:40   #3428
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość

Oczywiście, że tak
Fajnie, że wszystko dobrze

Ooo, to fajnie Miałam brać bodajże 100 ale miała gorsze opinie.
Mam nadzieję, że ten będzie dobry

Właśnie ja też chcę na jedną stronę bo nie wyobrażam sobie, żebym miała zasłonięte dziecko Muszę jeszcze napisać do gościa z allegro czy możliwa jest tylko taka kombinacja jak na zdjęciu czy można go 'łamać' w zależności od tego, jak chce się go umieścić
Bo chciałabym, żeby był za główką i z boku, od ściany
Ja tak samo, początkowo chciałam 100, ale 150 miał lepsze opinie i w końcu zdecydowałam się na ten 150

Jeśli chodzi o ochraniacz to też zamierzam stosować identycznie, cały bok i za główką
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 07:59   #3429
mehja
Zakorzenienie

Witam Gaduły

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość

stanik do karmienia- wziełam na próbe jeden taki za dyche żeby zobaczyć co toto warte.......
no i jak ten stanik?

Cytat:
Napisane przez Charlotta83 Pokaż wiadomość

Ale super wózek My się cały czas zastanawiamy nad Bebetto Silvia, ale on nie jest taki ładny
Silvia ma bardzo ładną gondolę

Cytat:

pytałam koleżanek o opinie i powiedziały że trmoopakowanie na butelke to zbędny gadżet, żadna którą pytałam nie używała (chyba ze 4 pytałam...)
potwierdzacie?
ja miałam taki ze smyka i w ogóle nie trzymał ciepła

Cytat:

Cytat:
Dziękuje spróbuje nieee ten ból idzie z przodu z pachwiny po wewnętrznej stronie uda do kolana, jakby prąd, tak jakby ścięgno jakies ciezko mi to określić dokładnie, no nic jutro wizyta to sie wypytam co to moze byc
może faktycznie sobie coś naciągnęłaś, nie powinnaś dźwigać

Ja dziś jadę do gina na nfz po skierowanie na gluzkozę bo chyba jeszcze tylko ja nie robiłam? no ale nie ominie mnie to
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 08:25   #3430
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cześć dziewczyny, znów mnie nie było parę dni, wybaczcie
Nie dam rady wszystkiego nadrobić bo pokazało mi się 30 stron Mam nadzieję, że wszystko u Was dobrze
Straszny sajgon w pracy a i w domu dużo się dzieje ostatnio...
W końcu udało mi się usiąść i kupić trochę rzeczy dla mnie i Młodego u rp77, zapłaciłam 500 zł... a to jeszcze nie wszystko.
Na początku kwietnia idziemy zamówić wózek, nosidło, łóżeczko, materac, przewijak
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 08:39   #3431
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Nie było widać nigdzie tej wagi
Moja mama z siostrą to samo, mam cichą nadzieję, że złamię tą tradycję

Ja też od początku mam taką nadzieję ale widać, że różnię się od nich, bo u nich brzuch było widać bardzo późno, tak się rozlał na boki a mi już wystaje

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Ja tak źle wspominam początki ciąży, że chyba nic nie będzie gorsze. Teraz czuję się jak młody bóg, mogę już tak zostać
Ja też się okropnie czułam na początku.. a teraz trochę mi ciąży brzuch, po schodach wchodzę jak słonica i schylić się nie mogę

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
A ja Wam powiem, że ja kocham być w ciąży. Czuję się cudownie, kocham ten okres, jest mi dobrze, od początku nic mi nie doskwiera.Uwielbiam
Jedyne co mi przeszkadza to brak pracy i gdyby nie to, że moja wiązała się z tymi wyjazdami Warszawa-Katowice i miałam te plamienia to na pewno pracowałabym jak najdłużej i czułabym się jeszcze lepiej.
super

Cytat:
Czesc Wam, ja po wizycie rogi zmniejszyly sie do 6 wiec to na prawdę dobrze Franek chwalil się swoim przyrodzeniem ku uciesze Tż ze syn bez wątpienia no i waży juz 1360g
brawo! duży chłopaczek już

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Mąż mnie wyciągnął dziś na małe zakupy, kupiłam sobie balerinki w stylu marynarskim, od razu humor lepszy
no i byliśmy w sklepie z wózkami (bo u mnie w mieście jest jeden ) i chyba mamy wybrany wózek- WRESZCIE. Bebetto Luca szary na białym stelażu http://www.sklep-smile.pl/media/cata.../4_14_41_1.jpg
Będziemy szukać używki
piękny!

Cytat:
charlotta, pochwal sie co jeszcze ciekawego wziełaś poza majtami

mehja, bardzo ładny ten wózek

do mnie dziś dotarła paczka tych rzeczy co to podwójnie poklikałam
na szczęście dogadałam sie przez telefon i zapłaciłam pojedynczo i przysłali tak jak miało być.
przyszły mi :
ręczniczki z kapturami- słodkie są
krem na suty (wziełam maltan)
termometr do wody (niby niepotrzebny, ale nie mogłam sie oprzeć żółtej kaczuszce )
majtki siateczkowe canpola
ceratka pod prześcieradło
stanik do karmienia- wziełam na próbe jeden taki za dyche żeby zobaczyć co toto warte.......

no, to moge znów pare rzeczy z listy powykreślać
fajne zakupy ja ostatnio przystopowałam z zakupami, jakoś nie mam chęci

Cytat:
noo Charlotta, fajne zakupy a jaki termometr kupiłaś? bo ja szukam i do tej pory nie znalazłam żadnego , którego opinie by mnie usatysfakcjonowały.....ci ężka sprawa

pytałam koleżanek o opinie i powiedziały że trmoopakowanie na butelke to zbędny gadżet, żadna którą pytałam nie używała (chyba ze 4 pytałam...)
potwierdzacie?
według mnie to jest przydatne, szczególnie kiedy przebywa się dużo poza domem.
ja kupiłam taki zwykły canpola, nie pamiętam nawet ile kosztował

Cytat:

brawo
oczywiscie, że komplement
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 08:47   #3432
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:

gratki

Ja ciągle podczytuję, ale weny do pisania nie mam coś jeszcze jakieś grypsko mnie powaliło na łopatki a tu taka piękna pogoda za oknem

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 08:48   #3433
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Charlotta wg mnie lepsze majtki to siateczkowe bo przylegają lepiej do ciała dzięki czemu podkład lepiej się trzyma. Koleżanka z sali jak rodzilam miała takie jakie wkleilas i nie była zadowolona, bo niestety słabo podkład trzymały i wszystko miała popamione...
Taak, a jak są takie luźniejsze to obcierają ten szew (jak nacięcie jest) więc lepiej albo wgl nic albo takie przylegające żeby nic się nie chmajtało

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość

obudziła się w porę.
a jak ci płaci za te 4 godz.? normalnie czy połowę?

ja też go dostałam ale nie macie czego załować bo doczytałam, że trzeba kupić OPONY za 600zł

Normalnie. Spróbowałaby połowę to bym była już na l4

oopffff.. opony ?

Cytat:
Woow jaka waga porządnaaa!! Który to tc?

Cytat:
noo Charlotta, fajne zakupy a jaki termometr kupiłaś? bo ja szukam i do tej pory nie znalazłam żadnego , którego opinie by mnie usatysfakcjonowały.....ci ężka sprawa

potwierdzacie?
Ja używałam, miałam termoopakowanie z TT, gdzies je jeszcze powinnam mieć. Trzymało ciepło, no a poza tym ta butelka z mlekiem była zawsze tak przechowana bezpieczniej

Cytat:
Napisane przez Charlotta83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, liczycie ruchy dziecka? Znalazłam instrukcję, że powinno się je mierzyć po posiłku i że średnia to 10 ruchów na 15-20 minut. No nie wiem, mój Jasiek tak się wierci, że na pewno tą średnią przekracza. No i piszą, ze jak się poczuje gwałtowne ruchy, to niedobrze i trzeba jechać ip. Ale pytanie: co to znaczy gwałtowne, bo dzieciaki potrafią czasem puścić taką serię uderzeń, że aż brzuch cały chodzi ...

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Mój też miał mnie uczyć, szachy kupione leżą sobie w szafce na lepsze czasy...
Mój gin na wizycie tydz temu pytał o ruchy ale widząc małą na usg stwierdził ze pytanie o 10 ruchów w fazie aktywności uważa za zbędne bo naliczył ich więcej w ciągu 10min badania

Co do samopoczucia w ciąży too. .cieżko mi powiedziec Niby ok, ale chyba moje własne ego narzeka A tu tu się nie mieszcze a to tu wyłazi.. No i te sapanie, brzydkie włosy, cera..
czuje się ogólnie aseksualna

Dziś pojedziemy moze po łóżeczko i komodę do ikei
Ale to jeszcze się okaże

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 08:51   #3434
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Nie dam rady wszystkiego nadrobić bo pokazało mi się 30 stron Mam nadzieję, że wszystko u Was dobrze
W końcu udało mi się usiąść i kupić trochę rzeczy dla mnie i Młodego u rp77, zapłaciłam 500 zł... a to jeszcze nie wszystko.
Na początku kwietnia idziemy zamówić wózek, nosidło, łóżeczko, materac, przewijak
Co nakupilas?
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 08:51   #3435
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Co do samopoczucia w ciąży too. .cieżko mi powiedziec Niby ok, ale chyba moje własne ego narzeka A tu tu się nie mieszcze a to tu wyłazi.. No i te sapanie, brzydkie włosy, cera..
u mnie to samo!!!
bluzki wszystkie są za krótkie, brzuch ciężki, pryszcze na czole
22.06.2015
Stary 2015-03-18, 08:59   #3436
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Wczoraj przyszla paczka z materacem i nakladka, inna z pieluchami, dzisiaj moze posciele dotra, zostaly do kupienia higieniczne, jakies pudelka, nie wiem co jeszcze..
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 09:03   #3437
fartuch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
u mnie to samo!!!
bluzki wszystkie są za krótkie, brzuch ciężki, pryszcze na czole
u mnie to samo... Czuję się brzydka a w niedziele mamy impreze rodzinną chrzciny włosy za długie, cera szara a na dodatek czuje się jak wieloryb
Humor ostatnio nie dopisuje.. z tż co chwile spięcia, mam wrażenie że ma mnie w nosie... kupuje jakieś gówna na allegro, kasy nie mamy przez ostatni remont a on kupuje jakieś pierdoły, a tu tyle rzeczy dla malucha do kupienia. Mam wrażenie, że wszystko inne jest ważniejsze.
Na poprawę humoru jadę na rundę po lumpach to mój pierwszy wypad więc mam nadzieje, że dorwę coś fajnegooo
Stary 2015-03-18, 09:15   #3438
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
u mnie to samo... Czuję się brzydka a w niedziele mamy impreze rodzinną chrzciny włosy za długie, cera szara a na dodatek czuje się jak wieloryb
Humor ostatnio nie dopisuje.. z tż co chwile spięcia, mam wrażenie że ma mnie w nosie... kupuje jakieś gówna na allegro, kasy nie mamy przez ostatni remont a on kupuje jakieś pierdoły, a tu tyle rzeczy dla malucha do kupienia. Mam wrażenie, że wszystko inne jest ważniejsze.
Na poprawę humoru jadę na rundę po lumpach to mój pierwszy wypad więc mam nadzieje, że dorwę coś fajnegooo
też jestem wielorybem
my mamy imprezę rodzinną w kwietniu, ale na szczęście jadę do szkoły w ten dzień i ominą mnie spojrzenia wszystkich ludzi

co do Tż to rozumiem.. u nas też krucho z kasą, a on sobie wychodzi na piwka z kumplami. ale z drugiej strony jestem trochę przewrażliwiona, bo ostatnio wspomniał coś o woodstocku, a ja od razu zaczęłam na niego krzyczeć, że dla niego to ważniejsze od dziecka i potem było mi go szkoda, bo powiedział o tym tylko raz, więc może za bardzo się czepiam

a do lumpów też dzisiaj lecę!!
22.06.2015
Stary 2015-03-18, 09:18   #3439
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Co nakupilas?
oooj duuużo choć nie wygląda to na 5 stów :/

fridę, termometr do wanienki, zestaw butelek Avent ze szczotką, płatki kosmetyczne, ręczniki kąpielowe, szczoteczkę do włosów, smoczek i łańcuszek, wkładki laktacyjne, prześcieradła frotte, podkłady do przewijania, podkłady poporodowe, sól fizjologiczną, pieluchy pampers, pieluchy tetrowe, majtki siateczkowe, kompresy, bepanthen, płyn do mycia butelek

Ale mnie od wczoraj głowa boli, zdycham...
Stary 2015-03-18, 09:22   #3440
Domincia_1987
Zadomowienie

Fartuch głowa do góry
Ja też czuje się słoniowato, od ostatniej wizyty przytyłam 3kg, brzuchol duży .....

ps. sorry, że bez cytowania, ale u mnie wizaż szwankuje

Jedna z wielu
Stary 2015-03-18, 09:42   #3441
myboyismine
Zakorzenienie

wczoraj Tż patrzy na listę co trzeba jeszcze kupić i pyta po co są te podkłady poporodowe więcej już chyba nie będzie wnikał
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 09:52   #3442
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
wczoraj Tż patrzy na listę co trzeba jeszcze kupić i pyta po co są te podkłady poporodowe więcej już chyba nie będzie wnikał
Ja dostałam na szkole rodzenia całą torbę z próbkami, m. in. był tam podkład poporodowy Canpol, przy składaniu zamówienia otworzyłam sobie pudełeczko żeby zobaczyć, jaką ma grubość itd, czy będzie mi odpowiadał. A mój tż myślał, że to pielucha dla Młodego i też mu szczena opadła, że to pielucha dla mnie po porodzie

Edytowane przez iLoNuS_ktl
Czas edycji: 2015-03-18 o 09:53
Stary 2015-03-18, 09:56   #3443
201710041131
Konto usunięte

Dziewczyny noooo nie wiem co mam myślec

Na czczo 79 (norma 70-99)
Po godzinie 167
Po dwóch 132

201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 10:14   #3444
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Oby to nic poważnego
Cytat:
Ja tak samo, początkowo chciałam 100, ale 150 miał lepsze opinie i w końcu zdecydowałam się na ten 150

Jeśli chodzi o ochraniacz to też zamierzam stosować identycznie, cały bok i za główką
A ja nie wiem czy go teraz kupię:/
Dowiedziałam się od siostry, że łóżeczko które bierzemy nie jest standardowe tylko ma ok 130, 140 na 80 cm... więc raczej ten ochraniacz nie obstanie na te 2 boki:/

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość

Ooo, dla mnie najgorsze jest właśnie to niemieszczenie się
Na cerę i włosy nie mogę narzekać ale sam fakt włożenia czegoś mnie dobija...

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Wczoraj przyszla paczka z materacem i nakladka, inna z pieluchami, dzisiaj moze posciele dotra, zostaly do kupienia higieniczne, jakies pudelka, nie wiem co jeszcze..
Pudełka jakie?
Cytat:
Ja dostałam na szkole rodzenia całą torbę z próbkami, m. in. był tam podkład poporodowy Canpol, przy składaniu zamówienia otworzyłam sobie pudełeczko żeby zobaczyć, jaką ma grubość itd, czy będzie mi odpowiadał. A mój tż myślał, że to pielucha dla Młodego i też mu szczena opadła, że to pielucha dla mnie po porodzie

Idę robić zaczyn na mój chleb. Mm wieczorem będzie pachniało jak w piekarni

Stary 2015-03-18, 10:17   #3445
Millygirl
Zadomowienie

Czesc

Zmykam z Kindlem pod pacha do lekarza na 11. U mmie sie czeka w kolejce minimum 3 h
Stary 2015-03-18, 10:19   #3446
country111
Zakorzenienie

Masija jak masz jakiś fajny przepis na chleb to dawaj go tu
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 10:22   #3447
Domincia_1987
Zadomowienie

Dziewczyny ja zmykam zaraz na zajęcia dla ciężarówek dziś pozycje wertykalne

Jedna z wielu
Stary 2015-03-18, 10:30   #3448
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Masija jak masz jakiś fajny przepis na chleb to dawaj go tu
to musiałabym zrobić skan stron bo robię go z książki Zamień chemię na jedzenie, i trzeba robić zakwas Jak chcesz to później mogę wrzucić ?

Stary 2015-03-18, 10:37   #3449
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Dziewczyny noooo nie wiem co mam myślec

Na czczo 79 (norma 70-99)
Po godzinie 167
Po dwóch 132

Nie pamiętam norm ale po godzinie chyba to jest przekroczenie
Ja chyba CHYBA miałam 156 i cukrzycę

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 10:47   #3450
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Super wieści. Do porodu wszystko się unormuje

Co do szachów u mnie tatuś zadbał za młodu co bym umiała, może mistrzem nie zostanę ale wiem o co kamam. W podstawówce chadzałam nawet na turnieje

Byłyśmy wczoraj na tych warsztatach Bezpieczny maluch i trwało to 3,5h ale dość zabawnie było zwłaszcza w takim gronie. Rybka byłaś moim mistrzem
Dobrze, że mnie pilnowałyście Ale mam kalafiora zamiast mózgu!
Myślałam, że umrę ze śmiechu jak zobaczyłam tego kolesia, kóry testuje na swojej twarzy Palmersa na rozstępy!
Ja chcę jeszcze! Było fajowo! Trzeba szukać, może coś będzie dla ciężarnych, żeby nudno nie było!

Cytat:
Jakie mega zakupy! U mnie nie ma progresu z zakupami. Dumam nad ochraniaczem od Makaszki. Drogi jest jak na fanaberię
Szkoda, że z tych tańszych nie ma chmurek. Może wezmę szare groszki, ale to nie to samo. Z resztą czy to się nie będzie gryzło? Kocyk w szare chmurki i ochraniacz w groszki?
Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
Ja mojemu ostatnio tłumaczyłam po co mi te podkłady i majtki z siatki Ale miał minę!

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości