Marcowe Mamy 2015 cz. X - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-18, 19:45   #2491
Tepsa
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. X

Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość
Uff wszystko w porządku. Przy okazji dowiedziałam się jak to będzie ze mną wyglądać. W piątek założą balonik a jak wypadnie to kroplowka. Jak to nie zadziała to zrobią cc.
dobrze, że już coś więcej Ci powiedzieli
Stary 2015-03-18, 19:50   #2492
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Uff wszystko w porządku. Przy okazji dowiedziałam się jak to będzie ze mną wyglądać. W piątek założą balonik a jak wypadnie to kroplowka. Jak to nie zadziała to zrobią cc.
Och wreszcie wiesz na czym stoisz, chociaż nie wiem po jakiego ciorta czekać jeszcze dwa dni, skoro jutro mogliby założyć ten balonik. Trzymaj się tak kochana juz przynajmniej wiesz co jak
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 19:51   #2493
87marta78
Zadomowienie

Dziewczyny puchna Wam nogi?zauwazylam ze mi od wczoraj tak puchna stopy,ze sa ogromne.tylko od czego to???
Byla dzis polozna,lipa straszna ta wizyta.powypelniala papiery, powiedziala kilka informacji i poszla.nie wspomne,ze walilo od niej fajkami i byla chora (na szvzescie zalozyla maseczke i rekawiczki).
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 19:52   #2494
Lila_17
Rozeznanie

Mamusie a ja mam pytanie czy do przychodzni same dzwoniłyście, żeby pojawiła się położna środowiskowa, czy sama Was odnalazła?

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Dziewczyny puchna Wam nogi?zauwazylam ze mi od wczoraj tak puchna stopy,ze sa ogromne.tylko od czego to???
Byla dzis polozna,lipa straszna ta wizyta.powypelniala papiery, powiedziala kilka informacji i poszla.nie wspomne,ze walilo od niej fajkami i byla chora (na szvzescie zalozyla maseczke i rekawiczki).
Mi nic nie puchnie, ale ponoć puchnięcia się pojawiają, jak w organizmie zatrzymuje się woda. Dobrze, że chociaż zachowała środki ostrożności, przeziębienie to Ci zupełnie niepotrzebne.
Stary 2015-03-18, 19:55   #2495
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
mi nie puchną, ale w ciąży też nie miałam takich problemów

to Ci się trafiła położna u mnie na szczęście fajna, młoda, z fajnym podejściem

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Mamusie a ja mam pytanie czy do przychodzni same dzwoniłyście, żeby pojawiła się położna środowiskowa, czy sama Was odnalazła?
ja w szpitalu zostawiłam informację jaką przychodnię i położną wybieram i oni już tam wysyłali wszystkie dane. A położna później sama do nas zadzwoniła umówić się na wizytę.

a wiecie ile jest takich wizyt? ja za tydzień mam trzecią o zastanawiam się czy to ostatnia będzie
Stary 2015-03-18, 20:08   #2496
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość

ja w szpitalu zostawiłam informację jaką przychodnię i położną wybieram i oni już tam wysyłali wszystkie dane. A położna później sama do nas zadzwoniła umówić się na wizytę.

a wiecie ile jest takich wizyt? ja za tydzień mam trzecią o zastanawiam się czy to ostatnia będzie
Moja polozna mowila ze obowiazkowych jest 6 wizyt. I jesli jest potrzebne wiecej to tez przychodza ale 6 jest obowiazkowych. Tyle ze nie kazdy tego przestrzega bo w pietwszej ciazy gdy bardziej mi to bylo potrzebne to polozna przyszla tylko 3x wlasnie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 20:09   #2497
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Moja polozna mowila ze obowiazkowych jest 6 wizyt. I jesli jest potrzebne wiecej to tez przychodza ale 6 jest obowiazkowych. Tyle ze nie kazdy tego przestrzega bo w pietwszej ciazy gdy bardziej mi to bylo potrzebne to polozna przyszla tylko 3x wlasnie

no to jej zapytam po prostu następnym razem
a jak tam u Was??
Stary 2015-03-18, 20:10   #2498
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Mi nic nie puchnie, ale ponoć puchnięcia się pojawiają, jak w organizmie zatrzymuje się woda. Dobrze, że chociaż zachowała środki ostrożności, przeziębienie to Ci zupełnie niepotrzebne.
Ja dzwonilam, dostalam tel w przychodni. Ale byla chora i powiedziala ze EWENTUALNIE moze przyjsc jak bedzie zdrowa. A nasza mala ma juz 2 tygodnie. A w poniedzialek wizyta u pediatry...

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 20:11   #2499
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:

ojej a u mnie była tylko jedna i na nic więcej nie mam co liczyć
Stary 2015-03-18, 20:12   #2500
Magiusa
Zakorzenienie

A jeszcze czytalam o odbijaniu. Polozna mi mowila ze przy kp nie trzeba odbijac ale jak widzimy ze dziecko po wypiciu lub w trakcie sie prezy czy poplakuje to wtedy wziasc do pionu i powinno szybko odbic i u nas to sie sprawdza. Jak Bartus zaczyna w trakcie picia piszczec czy poplakiwac to biore go do pionu i czekam max 5 min a czesto duuuso mniej i on odbija i mamy spokoj.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2015-03-18, 20:17   #2501
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
ej, to Ty prawdziwej polskiej paniery nie znasz? jajo + bułka tarta

nie znam ja myslalam ze maka to obowiazkowo w panierce ale wyszly sliczne kotleciki to dobra paniera

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
To niech się dzieje, byle nie w weekend Właśnie też sprawdzałam na fb i się nie odzywa, może zajęta jest tylko pytanie czymjakby rodziła to pewnie by napisała na fb:P
napewno dalaby znac na fc jakby urodzila, wiec moze poprostu nie ma internetu bo wiem ze korzystala z telefonu
niech sie dzieje dzis albo jutro

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Bosko

Dobrze, że swędzenie minęło. Pokrzywka też zejdzie jak urodzisz, zobaczysz

Powiem Wam, że ja już jestem po prostu zmęczona tym czekaniem.
nie ma na co czekac rodzic trzeba kwiecien tuz tuz nie chcemy byc kwietnioweczki
tez jestem zmeczona.... a dzisiaj od rana dobita, ze jeszcze nie urodzilam ;(

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
super ze wszystko dobrze to teraz czekac do piatku, ale po co to czekanie to nie wiem, mogliby dzisiaj zalozyc balonik albo jutro z rana, a oni wymyslaja

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
Byc moze woda w organizmie ci sie zatrzymuje?
Kolezanka jak urodzila to powiedziala mi z takich ciekawszych rzeczy, zebym nie panikowala jak spuchne po porodzie tez bo tak moze byc ale faktycznie jak puchniesz bardzo, moze skonsultuj z lekarzem? co za polozna..... wlasciwie to mogla nie przychodzic wyszloby na to samo :P

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2015-03-18 o 20:18
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 20:17   #2502
smv
Zakorzenienie

Marta mojej koleżance po porodzie zaczęła noga puchną i rosnąć okazało się ze dostała zakrzepicy i bierze przez 6 tyg zastrzyki w brzuch..
A mnie dziś boli brzuch, ciągnie w dół, głowa boli Eee... Do du

Antoxa dobrze ze wszystkk dobrze. Dobrej nocki ;*

Crystal dziś mi się znów sniłas

Edytowane przez smv
Czas edycji: 2015-03-18 o 20:18
smv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 20:20   #2503
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:

Dzięki, o to muszę się zapytać, jakie w ogóle są do wyboru Gdzie uzyskałaś takie info, pytałaś bezpośrednio w wybranej przychodni o położne?
Stary 2015-03-18, 20:21   #2504
Magiusa
Zakorzenienie

Aaakarolina troxhe mnie zmartwilas tymi lzami u swojego maluszka. Ale juz tlumacze dlaczego. Moj starszak mial zatkane kanaliki lzowe i bylo strasznie niefajne ich przetykanie. Tym bardziej ze robilismy to az 3 razy. Wyszlo to w sumie przez to ze oczka ropialy i krople do oczu dawaly rade tylko na chwilke.
No i Twoje dzieciatko mlodsze od mojego o 2 tyg.a u nas poki co zadnych lez...ale poki co oczka nie ropieja wiec mam nadzieje ze to po prostu jeszcze czas na to...bo w ogole czytalam ze pierwsze lzy sie ponawiaja po miesiacu wiec u was wczesnie.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2015-03-18, 20:23   #2505
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Ja dzwonilam, dostalam tel w przychodni. Ale byla chora i powiedziala ze EWENTUALNIE moze przyjsc jak bedzie zdrowa. A nasza mala ma juz 2 tygodnie. A w poniedzialek wizyta u pediatry...
Dzięki dobrze wiedzieć Ale ten czas leciza 2 tyg
Stary 2015-03-18, 20:27   #2506
87marta78
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Marta mojej koleżance po porodzie zaczęła noga puchną i rosnąć okazało się ze dostała zakrzepicy i bierze przez 6 tyg zastrzyki w brzuch..

Wystraszylas mnie ta zakrzepica
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 20:39   #2507
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

zakochalas sie ?
nie no taki zarcik co ja tam robilam? rodzilam? ale kiedy w koncu? bo chce urodzic a cos nie moge

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Cytat:
Wystraszylas mnie ta zakrzepica
idz do lekarza, niech ci da skierowanie na badanie do laboratorium nie wiem czy to to samo ale jak mowilam o moich nogach ktore mi puchna w ciazy, to robilam jakies badanie wlasnie o tym co pisze smv, juz drugi raz pod rzad
Stary 2015-03-18, 20:42   #2508
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
nie ma na co czekac rodzic trzeba kwiecien tuz tuz nie chcemy byc kwietnioweczki
tez jestem zmeczona.... a dzisiaj od rana dobita, ze jeszcze nie urodzilam ;(
Ja tam jestem zwarta (albo rozwarta) i gotowa I masz rację nie można się stresować tylko rodzić także Crystal jesteśmy umówione
Stary 2015-03-18, 20:45   #2509
crystal25
Zakorzenienie

ciekawe jak tam ojustyna albo meczy sie z bolami albo urodzila

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
Ja tam jestem zwarta (albo rozwarta) i gotowa I masz rację nie można się stresować tylko rodzić także Crystal jesteśmy umówione
jestem za my zwarte i rozwarte i gotowe do porodu a i tak przyjdzie nam w najmniej spodziewanym momencie, jak bedziemy nie wyspane, albo zmeczone trzeba sie jeszcze z naszymi dziecmi umowic, a z tym gorzej
Stary 2015-03-18, 21:12   #2510
żona_marcina
Rozeznanie

Dziękuję wam wszystkim za odpowiedzi i dobre rady. A pytania rodzą się, bo w wypisie i książeczce zdrowia dziecka nic nie ma. Nawet na skierowaniu na kontrolę bioderek nie wpisali mi terminu.

Do dobrego ortopedy udało mi się zapisać na 6 maja, to będzie 8 tydzień życia. Jeszcze chyba w 5 tygodniu zaliczymy wizytę u "gorszego" ortopedy, żebym już była spokojna.

Młody pięknie zasnął i mam czas dla siebie.
Jeszcze w międzyczasie zdążyłam się poryczeć, bo mi się zachłysnął resztką pokarmu i zaczął się dusić. Całe szczęście, że byłam akurat obok. Boję się pomyśleć, co mogło się stać, gdybym była chwilowo poza sypialnią. Teraz mam schiza i boje się go zostawić samego.

Poza tym zadzwoniłam do wybranej przez mnie przychodni lekarza rodzinnego (całe szczęście mieli otwarte do 19.00) i się dowiedziałam, że po pierwsze nie przyszła do nich żadna informacja ze szpitala że urodziłam, a po drugie, że z racji odległości ich położna i pediatra nie obejmą nas wizytami patronażowymi. Myślałam, że zejdę.... Jutro z rana mąż goni do miejscowej przychodni, bo w końcu zostaniemy bez opieki. Ku...wa, ledwo się człowiek nacierpi przy porodzie a tu wszędzie pod górkę i ciągle papierologia.
Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
ładnie przyspieszyło, skurcze co 6 min, zaczęłam mówić "ałć" i aż TŻ się zdziwił i wstał, bo wogle się położył na dżemke no to włosy susze i zmykam rodzić, coś za szybko idzie oby antybiotyk na ten gbs mój nieszczęsny na czas podali, a żeby rozwarcie lepiej poszło to spacerkiem do szpitala, trzymajcie kciuki żeby to dziś a nie jutro, będę w kontakcie paaaaaaa
Powodzenia i nie wracaj bez dziecka. Domagaj się antybiotyku i pilnuj tego. Ze mną na sali leżały 2 dziewczyny, których maluchy zaraziły się podczas porodu (cesarki) i dzieciaczki przez wenflony przyjmowały antybiotyk przez 5 dni. Ale z dzieciaczkami poza tym wszystko było w porządku, ucieszne były z nich maluszki.

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
dziewczynki! Melduję, że 13 marca w piątek o godzinie 17:05 urodził się Maksymilian o wadze 3530 i 58 cm ługości Poród naturalny.
Gratulacje!! Opis zabrzmiał groźnie, ale na szczęśćie już jesteście razem.
Cytat:
A co do witamin to przez pierwsze 7 dni samą D, w szpitalu podają czy trzeba samemu dawać? Czy najpierw konsultacja czy trzeba? Bo chciałam już kupić w aptece, bo wyczytałam na ulotce od położnej, że od 13 tygodnia też sama D, więc się nie zmarnuje nawet jak będę karmić piersią i od 8 dnia przerzucimy się na K+D.
U nas nie dawali dzieciom żadnych witamin. Dostawałyśmy na wyjście "wyprawkę" a w niej było pudełeczko witaminy K+D3. Sama jestem na siebie zła, że tego nie dopilnowałam.

smv - kochana nie daj się hormonom. Myśl pozytywnie.

aakarolina - nie mam pojęcia co to jest zespół hellp, ale całe szczęście, że trafiłaś na mądrego lekarza.

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
wczoraj wykąpaliśmy małą w składzie ja + mąż + mama. Mieliśmy kilka wpadek Mała osrała ręcznik; o umyciu włosów przypomnieliśmy sobie jak już była ubrana. Ale generalnie obyło się bez płaczu i chyba jej się spodobało
Ale mieliście ubaw Ja na zajęciach w SR robiłam notatki i w punktach miałam napisane, jak należy kąpać i kąpiel przeprowadziliśmy zgodnie z moimi notatkami Ja czytałam co robić, a mąż mył Teraz to mi się wydaje śmieszne.

No, idę spać z moimi chłopakami. Jeśli mały prześpi znowu ładnie noc to od jutra śpi w swoim łóżeczku. Teraz spał z nami, bo nie miałam siły co 5 minut latać do łóżeczka.
Dobranoc.

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:
U mnie też tak miało być, ale jak przyszło co do czego to w wybranej przychodni nic nie wiedzieli.
Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Pediatra przychodzi do Ciebie czy Ty do niego? Teoretycznie przysługuje nam wizyta patronażowa w domu, ale jak to jest w praktyce dowiem się jutro.
Cytat:
A jeszcze czytalam o odbijaniu. Polozna mi mowila ze przy kp nie trzeba odbijac ale jak widzimy ze dziecko po wypiciu lub w trakcie sie prezy czy poplakuje to wtedy wziasc do pionu i powinno szybko odbic i u nas to sie sprawdza. Jak Bartus zaczyna w trakcie picia piszczec czy poplakiwac to biore go do pionu i czekam max 5 min a czesto duuuso mniej i on odbija i mamy spokoj.
Też nam tak mówili na SR, ale po tym co dzisiaj przeżyłam z młodym nie wiem, co robić. Zakrztusił się skubaniec, a ja wcześniej trzymałam go do odbicia a potem i tak leżał na boczku. Aż się boję pomyśleć, co by się stało, gdyby leżał na plechach albo gdyby nie było mnie w pobliżu.

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:
jestem za my zwarte i rozwarte i gotowe do porodu a i tak przyjdzie nam w najmniej spodziewanym momencie, jak bedziemy nie wyspane, albo zmeczone trzeba sie jeszcze z naszymi dziecmi umowic, a z tym gorzej
Ja pojechałam na IP nieumyta i nieogolona.. i nie wiem, czy byłam bardziej przestraszona krwawieniem, czy zawstydzona swoim wyglądem..

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 21:22   #2511
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
ciekawe jak tam ojustyna albo meczy sie z bolami albo urodzila

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Ojustyna już na pewno tuli maleństwo
No uparte te nasze dzieciaczki... Trzeba je czymś przekupić

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
U nas nie dawali dzieciom żadnych witamin. Dostawałyśmy na wyjście "wyprawkę" a w niej było pudełeczko witaminy K+D3. Sama jestem na siebie zła, że tego nie dopilnowałam.
No ja muszę podpytać jeszcze położnej o to. A jakiej firmy masz te witaminy?
Stary 2015-03-18, 21:25   #2512
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:

ja też biorę te zastrzyki, ale u mnie to chyba w związku z tą małą ilością płytek krwi...

Cytat:
Dzięki, o to muszę się zapytać, jakie w ogóle są do wyboru Gdzie uzyskałaś takie info, pytałaś bezpośrednio w wybranej przychodni o położne?
ja położną miałam wybraną ze szkoły rodzenia, to był warunek żeby była darmowa

Cytat:
Aaakarolina troxhe mnie zmartwilas tymi lzami u swojego maluszka. Ale juz tlumacze dlaczego. Moj starszak mial zatkane kanaliki lzowe i bylo strasznie niefajne ich przetykanie. Tym bardziej ze robilismy to az 3 razy. Wyszlo to w sumie przez to ze oczka ropialy i krople do oczu dawaly rade tylko na chwilke.
No i Twoje dzieciatko mlodsze od mojego o 2 tyg.a u nas poki co zadnych lez...ale poki co oczka nie ropieja wiec mam nadzieje ze to po prostu jeszcze czas na to...bo w ogole czytalam ze pierwsze lzy sie ponawiaja po miesiacu wiec u was wczesnie.
hmmm nawet nie wiem kiedy te łzy powinny się pojawiać, zapytałam położną czy to możliwe, że już powiedziała, że tak. Ale teraz jak płakała to znowu bez łez, więc to jeszcze nie jest regularne.
A u Bartusia na pewno będzie wszystko dobrze

Cytat:

Młody pięknie zasnął i mam czas dla siebie.
Jeszcze w międzyczasie zdążyłam się poryczeć, bo mi się zachłysnął resztką pokarmu i zaczął się dusić. Całe szczęście, że byłam akurat obok. Boję się pomyśleć, co mogło się stać, gdybym była chwilowo poza sypialnią. Teraz mam schiza i boje się go zostawić samego.

a może w Waszym przypadku dobrze by było zaopatrzyć się w elektryczną nianię? będziesz na pewno spokojniejsza...

my po kąpieli i karmieniu, młoda śpi nie było nawet wielkiego płaczu, więc może powoli się przyzwyczaja
Stary 2015-03-18, 21:38   #2513
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Ojustyna już na pewno tuli maleństwo
No uparte te nasze dzieciaczki... Trzeba je czymś przekupić

No ja muszę podpytać jeszcze położnej o to. A jakiej firmy masz te witaminy?
ja probuje teraz przekupic wafelkami kit kat ale chyba mu one smakuja i nie chce wyjsc
Stary 2015-03-18, 21:40   #2514
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
ja probuje teraz przekupic wafelkami kit kat ale chyba mu one smakuja i nie chce wyjsc
Też bym nie chciała wychodzić jakby ktoś mnie dokarmiał Kit Katem I znnowu mi narobiłaś smaku na wieczór

Edytowane przez Magnifica
Czas edycji: 2015-03-18 o 21:41
Magnifica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 21:44   #2515
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

Ja pojechałam na IP nieumyta i nieogolona.. i nie wiem, czy byłam bardziej przestraszona krwawieniem, czy zawstydzona swoim wyglądem..
Ja to sobie wyobrazam ze ogole sie, wykapie sie, zrobie wlosy, zjem, i dopiero na porod, nie strasz za marzenia nie karaja jeszcze

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:
Też bym nie chciała wychodzić jakby ktoś mnie dokarmiał Kit Katem I znnowu mi narobiłaś smaku na wieczór

chodz na kit kata mam ich duzo, kupilam takie mini mini
Znajde inny sposob ale nie teraz, kit katy lepsze niz wykurzanie wlasnego dziecka
Stary 2015-03-18, 21:49   #2516
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
no to teraz czekamy
Cytat:

Szpital zgłosił w przychodni i położna sama do mnie zadzwoniła

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 21:50   #2517
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
chodz na kit kata mam ich duzo, kupilam takie mini mini
Znajde inny sposob ale nie teraz, kit katy lepsze niz wykurzanie wlasnego dziecka
Już idę
Stary 2015-03-18, 22:03   #2518
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja to sobie wyobrazam ze ogole sie, wykapie sie, zrobie wlosy, zjem, i dopiero na porod, nie strasz za marzenia nie karaja jeszcze

ja tak zrobiłam jedynie na sam koniec stwierdziłam, że rzęs nie maluję chociaż specjalnie kupiłam tusz wodoodporny na tę okazję
Stary 2015-03-18, 22:06   #2519
smv
Zakorzenienie

Nie wiem crystal co tak mi w głowie zapadlas. Dziś się autem bujalas w jakichś lasach. Chyba dlatego mi się śni zło wczoraj cie na fb podziwialam ehehe
Stary 2015-03-18, 22:14   #2520
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
ja tak zrobiłam jedynie na sam koniec stwierdziłam, że rzęs nie maluję chociaż specjalnie kupiłam tusz wodoodporny na tę okazję
rzes to chyba nie bede malowac bo i tak bede rozmazana, bo ja placzek taki straszny jestem hehe ale ide jutro do fryzjera i do kosmetyczki bede jakos tak troszke ladniej wygladac podczas porodu no i jeszcze jak zdaze sie ogolic i popudrowac to bedzie miod i malina I najwazniejsze!!! wykorzystac ostatni moment i namowic TZ zeby cos dobrego kupic i zjesc za nim pojedziemy do kliniki hihi bo on mi nie odmawia jak w ciazy jestem haha

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
Nie wiem crystal co tak mi w głowie zapadlas. Dziś się autem bujalas w jakichś lasach. Chyba dlatego mi się śni zło wczoraj cie na fb podziwialam ehehe
hehehehehe ciekawe czego ja tam szukalam w tych lasach to ja ci zycze zebym znow sie tobie dzis przysnila ale konkretnie kiedy urodze i opis mojego porodu tez poprosze

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Cytat:
Już idę

chodz chodz bo ich coraz mniej
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości