Mamusie Czerwcowe 2015, część V :)! - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-19, 08:59   #3601
mycha_818
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część V :)!

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
Mehja jeśli chodzi o piersi z kury to ja polecam zapiekane w cieście francuskim albo nuggetsy z piekarnika moczone w maślance i obtaczane w krakersach
Podaj ten drugi przepis! Lubię takie rzeczy

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
pierwszy raz spotykam sie z tym wyrazem i wg wujka google nie występuje on w słowniku, regionalnie mogą go używać osoby bardzo wiekowe ale skoro all wyszukuje to chyba nie jest tak źle
Ja też pierwszy raz się z tym spotykam, i też sprawdzałam u wujka google

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Hahaha czasem tak jest
U nas to znane slowo ale znam regiony gdzie nie wiedza co to tak samo jak flizy

Ja tez nie Libię słodyczy poza okresami kiedy jestem w ciąży... Masakra

Ja miałam dwa różki i się przydały ale zimno było ...a w lecie to sama nie wiem

Ja tam w tramwaju podchodze do miejsca oznakowanego dla ciezarnych i prosze o ustapienie miejsca. Po cos te naklejki sa

Pamiętam z poprzedniego wątku ze dziewczyny piekly piersi z koko z serkiem wiejskim wszyscy którzy robili byli zachwyceni ale ja nie testowalam
Co to są flizy też sprawdziłam
Mmmm... z serkiem wiejskim? Też nigdy nie jadłam...

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
ona nie ma za bardzo innego wyjścia, bo jeśli nie to ide na całkowite zwolnienie a ona nieogar i nie załatwiła sobie nikogo zbytnio ani nic :p

Cały czas

Super

o kurcze Mam nadzieje że zaraz Cię wypuszczą

haha ja tez nawet nie wiem co to jest

Kupiliśmy łózeczko
i komodę, półki, przescieradełka, wanienkę itd itd
za zakupy!

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Odebrałam paczuszkę od kuriera
2 ręczniki kąpielowe, zestaw startowy avent (2 małe butelki, 2 duże, szczotka do czyszczenia, smoczek), frida i sól morska, płatki kosmetyczne, termometr do wanienki (słodka żyrafka ), szczoteczka z naturalnego włosia i odcisk bobasa na pamiątkę
Teraz czekam na drugiego kuriera

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

A jakie auto wzieliście?
My na wyjazdy to mamy samochód tż, tam jest 5 drzwi i duży bagażnik
Ja swoje autko muszę wymienić, ale już zamówione u kolegi i czekamy aż znajdzie do sprowadzenia
za zakupy, ale fajnie jak tak opisałaś te rzeczy to wyobraziłam sobie jakie to słodkie musi być
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-19, 09:01   #3602
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Słodkaaa Pokaż wiadomość
Cos pomyłka, zabrakło 1. Wizytę mam 21. Tak mam zamiar sprawdzić betę.
Tak, ta stara była straszna. Niespodziewana... Chyba nie zapomnę jej do końca życia. Mielibyśmy Córeczkę, daliśmy jej na imię Maja :-(
No to 4 tyg.czekania eh.. ale według bety to już powinno być wtedy serduszko Mogę się tylko domyślać jak było ci ciężko

Haniula
Stary 2015-03-19, 09:02   #3603
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Odebrałam paczuszkę od kuriera
2 ręczniki kąpielowe, zestaw startowy avent (2 małe butelki, 2 duże, szczotka do czyszczenia, smoczek), frida i sól morska, płatki kosmetyczne, termometr do wanienki (słodka żyrafka ), szczoteczka z naturalnego włosia i odcisk bobasa na pamiątkę
Teraz czekam na drugiego kuriera

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

A jakie auto wzieliście?
My na wyjazdy to mamy samochód tż, tam jest 5 drzwi i duży bagażnik
Ja swoje autko muszę wymienić, ale już zamówione u kolegi i czekamy aż znajdzie do sprowadzenia
Ja teraz tez oczekuje na kurierów po ostatnim szalenstwie
Zdecydowalismy sie na Octavke i kolega ma nam przywiesc w weekend
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-19, 09:07   #3604
rybkaa90
Zakorzenienie

Ja dzisiaj wizytuję

Kaja chwal się zakupami!

Country
a były może jakieś inne kolory tych kocyków? Czy tylko beż?

Mam nerwa! Kupiłam wczoraj podkład. Wybierałam odcień pół godziny. Po nałożeniu super ekstra. Poszłam na zakupy, max godzinę, wracam do domu jestem marchewką! Zciemniał, wyszły jakieś pomarańczowe tony. Dramat. Mam nadzieję, że którejś z moich sióstr będzie pasował.

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-19, 09:07   #3605
kejtiCe
Zakorzenienie

My teraz też jesteśmy bez auta Tzn ja mam samochód rodziców, ale to jest wielka landara i dużo pali... a mój Tż ma na sprzedaż Audi A3, a to z kolei jest malutkie

Więc polujemy na jakiś nasz samochód, kombi najlepiej, ale oczywiście Tż uparł się tylko na Audi i szuka jakiejś z super silnikiem..
A mój wymóg jest taki, że po prostu wsiadam, odpalam i jadęęęę
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-19, 09:10   #3606
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość

Ostatnio z kurczaka miałam:
- ryż z kawałkami kurczaka, warzywami na patelnię w sosie serowym
- nugetsy z frytkami i surówką
- ryż po chińsku (kurczak+mieszanka warzyw chińska+ curry)
- zapiekanka makaronowa z kurczakiem, pieczarkami, kukurydzą i czym jeszcze lubisz
Dziękuję
Tylko, że wszystko to jest ciężkie dla mnie.. a w ciąży strasznie źle się czuję po cięższych daniach :/
Ale może taką zapiekankę zrobię tylko bez makaronu

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
pierwszy raz spotykam sie z tym wyrazem i wg wujka google nie występuje on w słowniku, regionalnie mogą go używać osoby bardzo wiekowe ale skoro all wyszukuje to chyba nie jest tak źle
No poważnie! Weszłam nawet teraz na allegro i pod hasłem nakastnik jest tylko 1 strona

Cytat:
Hahaha czasem tak jest
U nas to znane slowo ale znam regiony gdzie nie wiedza co to tak samo jak flizy

Pamiętam z poprzedniego wątku ze dziewczyny piekly piersi z koko z serkiem wiejskim wszyscy którzy robili byli zachwyceni ale ja nie testowalam
O, to ja tego nie wiem

A pamiętasz może ten przepis?http://gorzko-kwasne.blogspot.com/20...-wiejskim.html coś takiego? Bo wygląda apetycznie

Kurcze, szukam tego nakast-nika/-lika i nie ma nic co by mnie urządzało. Potrzebuję czegoś szerokiego, żeby postawić za łóżkiem żebym mogła zmieścić lampkę, telefony i pewnie drobiazgi dla małej..
Ale wszystko jest takie maleńkie..
Chciałam, żeby tż mi coś takiego zrobił ale kiedy
Może tatę poproszę
Najlepiej to bym znalazła taką skrzynię http://allegro.pl/skrzynia-pufa-szaf...164067186.html i sama sobie dobiła kółka i by śmigało

rybka a jaki podkład? I jaką masz cerę-bladziochową?

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-19, 09:11   #3607
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj wizytuję

Kaja chwal się zakupami!

Country

Mam nerwa! Kupiłam wczoraj podkład. Wybierałam odcień pół godziny. Po nałożeniu super ekstra. Poszłam na zakupy, max godzinę, wracam do domu jestem marchewką! Zciemniał, wyszły jakieś pomarańczowe tony. Dramat. Mam nadzieję, że którejś z moich sióstr będzie pasował.
pochwalę się jak złożę wszystko i ustawię bo póki co to złozyłam tylko łóżeczko które stoi na środku salonu

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-03-19, 09:14   #3608
haniula1803
Rozeznanie

Unhappy Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część V :)!

Dziękuję wam dziewczyny za kciuki i pozdrawiam to naprawdę bardzo miłe
U mnie na szczescie wszystko ok nic nie przecieka i oby tak dalej choć w nocy budzilam się z 30 razy i sprawdzałam czy wkładka sucha, co chwilę chodzę sikaac wiec całkiem możliwe ze to przeziebiony lub przeciazony pęcherz ( w pracy siedzę zgieta nad łóżkiem i cały czas go uciekam). Rano zrobili mi badania krew mocz ciśnienie i tętno małej lekarz z nowej zmiany stwierdził że potrzymają mnie 2-3 doby ale testu na przeciekanie wód nie zrobią bo nie ma sensu go robić codziennie, trochę tego nie kumam
mąż mi zapowiedział ze nie pozwoli mi więcej pracować i zamknie salon na trzy kłódki. A i wizyta prywatna u gina a szpital to dwie różne bajki
Pozdrawiam buziole
haniula1803 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-19, 09:14   #3609
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dzisiaj wizytuję

Kaja chwal się zakupami!

Country

Te kocyki tylko w tym jednym kolorze
Co to za podkład?

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
My teraz też jesteśmy bez auta Tzn ja mam samochód rodziców, ale to jest wielka landara i dużo pali... a mój Tż ma na sprzedaż Audi A3, a to z kolei jest malutkie

Więc polujemy na jakiś nasz samochód, kombi najlepiej, ale oczywiście Tż uparł się tylko na Audi i szuka jakiejś z super silnikiem..
A mój wymóg jest taki, że po prostu wsiadam, odpalam i jadęęęę
Mój tak kocha swoją audiczkę, że do niedawna nie chciał słyszeć o sprzedaży. Nawet wymyślił, że on sobie audiczką będzie do pracy śmigać a ja będę tą krową jeźdźić. Tyle, że ja mam tak dobrą komunikację miejską, że auto na codzień było by szczytem luksusu
Stary 2015-03-19, 09:16   #3610
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
pochwalę się jak złożę wszystko i ustawię bo póki co to złozyłam tylko łóżeczko które stoi na środku salonu
Trzymam za słowo!

masija mam raczej średnią karnację, a w stronę tej jasnej Wzięłam Rimmela Wake me up, nie poczytałam kwc no i mam Dobrze, że nie kosztował majątku, ale i tak jest mi przykro bo nie lubię wyrzucać kosmetyków i zostałam z resztką podkładu. Bez podkładu nie wyjdę z domu.

Dziewczyny, jestem jakimś niegogarem od poniedziałku kupuję cytrynę i kupić nie mogę bo zapominam! A herbatka bez cytryny to zło!

06.09.2014
Stary 2015-03-19, 09:19   #3611
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, jestem jakimś niegogarem od poniedziałku kupuję cytrynę i kupić nie mogę bo zapominam! A herbatka bez cytryny to zło!
Herbata z cytryną to zło. Ja dla odmiany kupiłam z tydzień temu i tak leży nie używana, wiec jak coś to wpadaj

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-19, 09:19   #3612
Cos_
Zakorzenienie

Rybka dlatego zawsze kupuje w rossmanie maly plastikowy pojemniczek i biore probke do niego z testera. Bo swiatla w drogerii sa zdradzieckie.
Stary 2015-03-19, 09:23   #3613
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Dziękuję
Tylko, że wszystko to jest ciężkie dla mnie.. a w ciąży strasznie źle się czuję po cięższych daniach :/
Ale może taką zapiekankę zrobię tylko bez makaronu

No poważnie! Weszłam nawet teraz na allegro i pod hasłem nakastnik jest tylko 1 strona

O, to ja tego nie wiem

A pamiętasz może ten przepis?http://gorzko-kwasne.blogspot.com/20...-wiejskim.html coś takiego? Bo wygląda apetycznie

Kurcze, szukam tego nakast-nika/-lika i nie ma nic co by mnie urządzało. Potrzebuję czegoś szerokiego, żeby postawić za łóżkiem żebym mogła zmieścić lampkę, telefony i pewnie drobiazgi dla małej..
Ale wszystko jest takie maleńkie..
Chciałam, żeby tż mi coś takiego zrobił ale kiedy
Może tatę poproszę
Najlepiej to bym znalazła taką skrzynię http://allegro.pl/skrzynia-pufa-szaf...164067186.html i sama sobie dobiła kółka i by śmigało

rybka a jaki podkład? I jaką masz cerę-bladziochową?
Wygląda jak ten przepis ale on był bez pieczarek i warzyw tylko same przyprawy i serek

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-19, 09:23   #3614
ultraviolwt188
Raczkowanie

Hej laski marei wlasnie tez musze dzis sie wybrać do Mullera o 12 mam wizyte trzymajcie kciuki mała znowu sie nie rusza od wczoraj wieczorem moze dlatego, ze byłam cały dzien na nogach? Pogadałam do niej zeby dała znać ze wszysko dobrze u niej to tylko poczułam delikatne kołysanie na boki jak nigdy tak sie nie rusza ehhh
I na wieczór szkoła rodzenia, obiad, sprzątanie nie mam juz sił na to, ale strasznie sie cieszę juz za raz będziemy wszystkie meble do pokoju małej skręcać, mam nadzieje ze uda mi sie wybrać do Ikei w sobotę, miłego dnia
Stary 2015-03-19, 09:24   #3615
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Herbata z cytryną to zło. Ja dla odmiany kupiłam z tydzień temu i tak leży nie używana, wiec jak coś to wpadaj
Wiem, że niezdrowa. Bez cukru przeżyję, ale bez cytryny ciężko Lubię wodę z cytryną.

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Rybka dlatego zawsze kupuje w rossmanie maly plastikowy pojemniczek i biore probke do niego z testera. Bo swiatla w drogerii sa zdradzieckie.
Dobry patent. Nawet nie chodzi o to, że dobrałam zły odcień. Po nałożeniu super, druga skóra normalnie. Po godzinie wstrętna marchewa!
Nienawidzę kupować podkładów, pudrów itp. Wracam z pokorą do swojego sprawdzonego HM Bourjois.

06.09.2014
Stary 2015-03-19, 09:24   #3616
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Te kocyki tylko w tym jednym kolorze
Co to za podkład?

Mój tak kocha swoją audiczkę, że do niedawna nie chciał słyszeć o sprzedaży. Nawet wymyślił, że on sobie audiczką będzie do pracy śmigać a ja będę tą krową jeźdźić. Tyle, że ja mam tak dobrą komunikację miejską, że auto na codzień było by szczytem luksusu
faceci..

u mnie nawet nie ma komunikacji miejskiej, mieszkam w takim małym miasteczku, że latem spokojnie mogę iść wszędzie na pieszo, więc wystarczy nam jedno auto. wcześniej mieliśmy dwa i jedno ciągle stało pod domem (moje)
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-19, 09:31   #3617
ultraviolwt188
Raczkowanie

Ja mam tez problematyczna buzie jak nie ma z nia większych problemów to używam maxfactor 3 in 1 świetny jest moge polecić i ładne naturalne kolory, a jak jest cos wiecej do ukrycia mam revlon colorstay noo i jeszcze EL doubel wear ale to jak akurat mam gotówkę na zbyciu myśle ze jest moze tylko trochę lepszy od rewlonu, ma mniejsze krycie, ale lepsza trwałość, lubie go latem bo przebijają piegi, ale cała buzia wyglada promiennie szukanie podkładu i znalezienie tego naj jest ciężkie ale te 3 moge Wam polecić aaa i jeszcze loreal true match na ładne kolory i dobrze sie trzyma zazwyczaj mam koło 5 podkładów w kosmetyczce zależy jakiego efektu potrzebuje, ale te to moi faworyci
Stary 2015-03-19, 09:32   #3618
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość

ooo nie wiedziałam że tak można, świetne rozwiązanie bo ja też zawsze mam problem z dobraniem podkładu- każdy się okazuje za ciemny. gdzie te pojemniczki leżą?
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-19, 09:36   #3619
poldzik
Zadomowienie

no. dotarlam do biura z godzinnym opoznieniem, nikt ciezarnej nie przepuscil w kolejce poskarzylam sie szefowi na to (i pytam moze wlosi nie maja takiego zwyczaju?), bo nawe zalozylam specjalnie obcisla kiecke zeby bylo brzuch dobrze widac, a szefo mi mowi, ze to dlatego, ze wygladam ladnie, zdrowo i w dobrej formie a nie jak ociezala ciezarowka co ledwo zipie i trzeba jej ustapic... hehe no milo milo

ja tez mam zawsze problem z podkladem. od lat uzywam calming effets z avonu ale teraz w ciazy to on jest za malo kryjacy dla mnie (bo ciagle mam jakies niespodzianki na paszczy, glownie czerwone plamy).

my wczoraj skrecilismy lozeczko
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-19, 09:39   #3620
Domincia_1987
Zadomowienie

Mycha proszę bardzo przepis Na tym blogu jest dokładnie tak jak ja robię

http://katespiehole.blogspot.com/201...ja-jogurt.html

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-19, 09:42   #3621
masija
Zakorzenienie

haniula to dobrze A tż'ta słuchaj

Cytat:
Trzymam za słowo!

masija mam raczej średnią karnację, a w stronę tej jasnej Wzięłam Rimmela Wake me up, nie poczytałam kwc no i mam Dobrze, że nie kosztował majątku, ale i tak jest mi przykro bo nie lubię wyrzucać kosmetyków i zostałam z resztką podkładu. Bez podkładu nie wyjdę z domu.
Aaaaj, nie cierpię Rimmelów i Maybellinów , bleh.
A WMup też miałam ale był koszmarny no i za ciemny
Ja też bez podkładu jak bez ręki
Cytat:
Wygląda jak ten przepis ale on był bez pieczarek i warzyw tylko same przyprawy i serek
To widziałam taki też Dzięki
Cytat:
Napisane przez ultraviolwt188 Pokaż wiadomość
Ja mam tez problematyczna buzie jak nie ma z nia większych problemów to używam maxfactor 3 in 1 świetny jest moge polecić i ładne naturalne kolory, a jak jest cos wiecej do ukrycia mam revlon colorstay noo i jeszcze EL doubel wear ale to jak akurat mam gotówkę na zbyciu myśle ze jest moze tylko trochę lepszy od rewlonu, ma mniejsze krycie, ale lepsza trwałość, lubie go latem bo przebijają piegi, ale cała buzia wyglada promiennie szukanie podkładu i znalezienie tego naj jest ciężkie ale te 3 moge Wam polecić aaa i jeszcze loreal true match na ładne kolory i dobrze sie trzyma zazwyczaj mam koło 5 podkładów w kosmetyczce zależy jakiego efektu potrzebuje, ale te to moi faworyci
Ja bym chciała używać MF ale jestem takim bladziochem, że okropnie ciężko dobrać mi odpowiedni podkład.
Obecnie moim ulubionym jest Revlon, czasami mieszkam go z Pierre Rene skin balance. Miałam kiedyś Loreal True Match ale musiałam zamawiać odcień którego w PL nie ma, tylko na allegro z Hameryki czasami coś ktoś wystawi. Ale też był b.fajny

Czekam teraz na Revlona z pompką, bo ma się też zmienić skład i boję się, że mi nie podpasuje.. Ale napisałam wiadomość do sklepu internetowego który miał mieć go już teraz w sprzedaży, to niestety odpisali, że Revlon sam nie może się określić kiedy butelka z pompką wejdzie na europejski rynek

Stary 2015-03-19, 09:43   #3622
mehja
Zakorzenienie

Dziewczyny czym się różni smoczek anatomiczny od symetrycznego?
Anatomiczny to taka kulka? a symetryczny to taki rozpłaszczony? czy chodzi o coś innego?
Stary 2015-03-19, 09:47   #3623
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny czym się różni smoczek anatomiczny od symetrycznego?
Anatomiczny to taka kulka? a symetryczny to taki rozpłaszczony? czy chodzi o coś innego?
http://www.jakkupowac.pl/jaki-smoczek-kupic/
Proszę
Sama patrzyłam na tę stronę bo nie wiedziałam przed zakupem

Stary 2015-03-19, 09:53   #3624
ultraviolwt188
Raczkowanie

Cytat:
haniula to dobrze A tż'ta słuchaj

Aaaaj, nie cierpię Rimmelów i Maybellinów , bleh.
A WMup też miałam ale był koszmarny no i za ciemny
Ja też bez podkładu jak bez ręki

To widziałam taki też Dzięki

Ja bym chciała używać MF ale jestem takim bladziochem, że okropnie ciężko dobrać mi odpowiedni podkład.
Obecnie moim ulubionym jest Revlon, czasami mieszkam go z Pierre Rene skin balance. Miałam kiedyś Loreal True Match ale musiałam zamawiać odcień którego w PL nie ma, tylko na allegro z Hameryki czasami coś ktoś wystawi. Ale też był b.fajny

Czekam teraz na Revlona z pompką, bo ma się też zmienić skład i boję się, że mi nie podpasuje.. Ale napisałam wiadomość do sklepu internetowego który miał mieć go już teraz w sprzedaży, to niestety odpisali, że Revlon sam nie może się określić kiedy butelka z pompką wejdzie na europejski rynek
Ja tez jestem blada i mam żółty odcień skory, to prawda w Niemczech jest wiecej kolorów w drogeri niz w Polsce np. Maxfactor w polsce ma chyba 4-5 a tu jest bodajże 7 i takie białe jak kreda nawet, nie wiem czemu oni tam dziwnie to robią
Stary 2015-03-19, 09:57   #3625
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.jakkupowac.pl/jaki-smoczek-kupic/
Proszę
Sama patrzyłam na tę stronę bo nie wiedziałam przed zakupem
dzięki
w takim razie synek tolerował tylko anatomiczne (ortodontyczne) więc teraz tez taki kupię
Stary 2015-03-19, 10:07   #3626
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:
A tak poza tym witam się w 28 tygodniu Wczoraj przeglądałam torbę z dziewczęcymi ciuszkami po Blance, patrzcie co wyniuchałam !
Było dużo więcej sukieneczki i body na 56, bluzeczki na 62
Nawet i kocyk znalazłam Ale przyniosła go Blanka ze swoich zabawek, więc nie bede już jej zabierać
Jakie słodkie
Ja w poniedziałek przeglądałam ubranka po Wiki, bo odkładałam dla znajomej. Tak mi szkoda oddawać te sukieneczki.
Cytat:
Witam się po wizycie. Zosia jest Zosią i waży 1250g. Ogólnie wszystko ok
Odnośnie wózków Lupo Comfort to te kolory z zeszłego roku są bardzo fajne

Cytat:
Napisane przez marta1881 Pokaż wiadomość
Ja mam rh- a TŻ rh+, zastrzyk z immunoglobuliną dostałam po poronieniu, jeszcze przeciwciał nie powtarzałam, ale gin mówila, że przed porodem trzeba będzie powtórzyć. Ale żeby aż 3-4 razy?!

bardzo ładne

Idealny!właśnie takiego szukałam. Widziałam je tylko w TKMaxx ale były po 60,70 zł. Muszę zobaczyc czy u nas w Ikea takie są.

A ja nadal nie mam nic....panika mi się włączyła

Ja nie planowałam kupować. Tylko kocyk i pieluszka pod główkę

Z tego co wiem, to kwas foliowy ogólnie nie jest już potrzebny, najważniejszy jest on w I trymestrze ciąży, ale brać go można nadal bo nadmiar wydala się z moczem

sukienusie

Ja również trzeba to

Hejka
My po wizycie. w sobotę w 26 tc i 5 dniu ciąży Synek ważył 907 gram. Ciągle jest o tydzień mlodszy,ale to nic Tak pięknie pił wody płodowe, wypinając przy tym języczek ja już chcę, aby był czerwiec!!

A dziś zrobiłam ciasto Zebra, tak więc zapraszam!
Też nic nie mam. Czekam na pensję i zaczynam szaleć.

za wizytę

Cytat:
Brzuchatki kochane

Czy któraś z Was zczai ten stary nick z 1 części wątku??

Wpadłam do Was tylko na chwilkę pochwalić się, że dzisiaj ujrzałam na teście II kreseczki
Jestem taka szczęśliwa, poród miałby być w listopadzie. Przesunął się tylko o kilka miesięcy

Przyznam się w sekrecie, że regularnie Was podczytuję. Na początku ze łzami w oczach, teraz ciesząc się z Waszych chłopców i dziewczynek, z pierwszych wyczutych ruchów, z psikusów płciowych (Kaja), z marynarskich literek (Szu). Z bujanych kołysek.

Cały czas Wam kibicuję i z wielkim sentymentem będę dażyć wszystkei Wasze dzieciaczki

Pozdrawiam serdecznie
Gratuluję

Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość
Czesc Wam, ja po wizycie rogi zmniejszyly sie do 6 wiec to na prawdę dobrze Franek chwalil się swoim przyrodzeniem ku uciesze Tż ze syn bez wątpienia no i waży juz 1360g

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-19, 10:20   #3627
marta1881
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny jestem po becie - 50,63! Co wskazuje na 3-4 tydzień ciąży

Boże tak się cieszę...

To chyba jakiś znak, bo 18 listopada 2014 miałam zabieg...
Teraz musi być dobrze!
Też jestem po poronieniu.
Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Mnie jak dużo chodzę czy dźwigam boli z przodu jakby jajnik... albo skurcz. Nie mogę wtedy chodzić ani oddychać, tak boli.
Ostatnio miałam taki ból jak opisujesz, na szczęście szybko przeszło.

Mój mały także, czasami fika jak szalony a czasami cały dzień cisza.

W nocy rozbolał mnie brzuch jak na okres i nie mogłam do rana spać, w pracy bolał bardziej. Zadzwoniłam do gin i kazała położyć się do łóżka i wziąć magnez, jak nie przejdzie to ip. Jestem po ip i jak zwykle na ip tak się stresuję, że jestem zdrowa, tak tym razem brzuch bolał dalej. Okazało się jednak, że wszystko ok i mam się oszczędzać i nie stresować. Mały waży 1,1kg i witam się w 29tygodniu
Mam podobne bóle/kłucia jakby jajnika?
za 29 tc i ponad kg dzidziusia!
Cytat:
Napisane przez haniula1803 Pokaż wiadomość
Witam się ze smutna mina :-( właśnie zostałam przyjęta do szpitala i to w dzień urodzin mojej starszej córki ryczec mi się chce
Dobrze, że nie dzieje się nic zlego a pewnie 3 dobry potrzymają.
Cytat:
Kupiliśmy łózeczko
i komodę, półki, przescieradełka, wanienkę itd itd
Poszaleliście! czekamy na foteczki
Cytat:
Witam się w 30 (!!!) tygodniu Ale ten czas zapitala....
No,to została Ci już ostatnia prosta!
Cytat:
Ja dzisiaj wizytuję
Trzymam kciuki za wizytę!
Cytat:
Hej laski marei wlasnie tez musze dzis sie wybrać do Mullera o 12 mam wizyte trzymajcie kciuki mała znowu sie nie rusza od wczoraj wieczorem moze dlatego, ze byłam cały dzien na nogach? Pogadałam do niej zeby dała znać ze wszysko dobrze u niej to tylko poczułam delikatne kołysanie na boki jak nigdy tak sie nie rusza ehhh
I na wieczór szkoła rodzenia, obiad, sprzątanie nie mam juz sił na to, ale strasznie sie cieszę juz za raz będziemy wszystkie meble do pokoju małej skręcać, mam nadzieje ze uda mi sie wybrać do Ikei w sobotę, miłego dnia
Mój Mały też ma różne dni, w ogóle teraz rzadziej kopie a częściej się kręci

Ależ dziś piękny dzień!
Chodzi za mną coś do jedzenia....ale kompletnie nie wiem na co mam ochotę...pomysłów na obiad też juz brak..
marta1881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-19, 10:22   #3628
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1881 Pokaż wiadomość
Teraz musi być dobrze!
Też jestem po poronieniu.

Mam podobne bóle/kłucia jakby jajnika?
za 29 tc i ponad kg dzidziusia!

Dobrze, że nie dzieje się nic zlego a pewnie 3 dobry potrzymają.

Poszaleliście! czekamy na foteczki

No,to została Ci już ostatnia prosta!

Trzymam kciuki za wizytę!

Mój Mały też ma różne dni, w ogóle teraz rzadziej kopie a częściej się kręci

Ależ dziś piękny dzień!
Chodzi za mną coś do jedzenia....ale kompletnie nie wiem na co mam ochotę...pomysłów na obiad też juz brak..
Poszaleliśmy bo ja do ikei mam 50km, więc noo.. jechac po jakieś dwie rzeczy bez sensu. a nie wiem czy bede jechac czy nie, wiec wziełam co miałam wziąć

Ja zauważyłam, że u mnie mała trochę się uspokoiła. Tzn ma teraz takie konkretne pory gdzie daje. Ale.. teraz mniej siedzę w pracy więc może tego tez tak nie odczuwam, jak siedziałam cały czas.

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-19, 10:30   #3629
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:
Mąż mnie wyciągnął dziś na małe zakupy, kupiłam sobie balerinki w stylu marynarskim, od razu humor lepszy
no i byliśmy w sklepie z wózkami (bo u mnie w mieście jest jeden ) i chyba mamy wybrany wózek- WRESZCIE. Bebetto Luca szary na białym stelażu http://www.sklep-smile.pl/media/cata.../4_14_41_1.jpg
Będziemy szukać używki
Ładny jest ten wózek. Też się nad nim zastanawiamy albo coś tańszego Tako Jumper.

Cytat:
Witam Gaduły

no i jak ten stanik?

Silvia ma bardzo ładną gondolę

ja miałam taki ze smyka i w ogóle nie trzymał ciepła

może faktycznie sobie coś naciągnęłaś, nie powinnaś dźwigać

Ja dziś jadę do gina na nfz po skierowanie na gluzkozę bo chyba jeszcze tylko ja nie robiłam? no ale nie ominie mnie to
Nie tylko Ty. Ja jutro idę po skierowanie a za tydzień zrobię.
Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
W nocy rozbolał mnie brzuch jak na okres i nie mogłam do rana spać, w pracy bolał bardziej. Zadzwoniłam do gin i kazała położyć się do łóżka i wziąć magnez, jak nie przejdzie to ip. Jestem po ip i jak zwykle na ip tak się stresuję, że jestem zdrowa, tak tym razem brzuch bolał dalej. Okazało się jednak, że wszystko ok i mam się oszczędzać i nie stresować. Mały waży 1,1kg i witam się w 29tygodniu
To nie wiesz skąd ten ból? Dobrze, że z dzidzią wszystko w porządku.

Cytat:
u mnie koniecznie trzeba być na czczo przed wszystkimi badaniami

ja też nie wiem co to znaczy

Ja na nfz mam świetną dentystkę- robi znieczulenie bez problemu, leczy bardzo dobrze, przy okazji jeszcze kamień usuwa
Chciałabym w końcu na taką trafić. Niestety mam uraz do dentystów i już parę lat nie byłam

Cytat:
Napisane przez haniula1803 Pokaż wiadomość
Dziękuję wam dziewczyny za kciuki i pozdrawiam to naprawdę bardzo miłe
U mnie na szczescie wszystko ok nic nie przecieka i oby tak dalej choć w nocy budzilam się z 30 razy i sprawdzałam czy wkładka sucha, co chwilę chodzę sikaac wiec całkiem możliwe ze to przeziebiony lub przeciazony pęcherz ( w pracy siedzę zgieta nad łóżkiem i cały czas go uciekam). Rano zrobili mi badania krew mocz ciśnienie i tętno małej lekarz z nowej zmiany stwierdził że potrzymają mnie 2-3 doby ale testu na przeciekanie wód nie zrobią bo nie ma sensu go robić codziennie, trochę tego nie kumam
mąż mi zapowiedział ze nie pozwoli mi więcej pracować i zamknie salon na trzy kłódki. A i wizyta prywatna u gina a szpital to dwie różne bajki
Pozdrawiam buziole
To oby już się nic nie działo. Uważaj na siebie.

Cytat:

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
no. dotarlam do biura z godzinnym opoznieniem, nikt ciezarnej nie przepuscil w kolejce poskarzylam sie szefowi na to (i pytam moze wlosi nie maja takiego zwyczaju?), bo nawe zalozylam specjalnie obcisla kiecke zeby bylo brzuch dobrze widac, a szefo mi mowi, ze to dlatego, ze wygladam ladnie, zdrowo i w dobrej formie a nie jak ociezala ciezarowka co ledwo zipie i trzeba jej ustapic... hehe no milo milo

ja tez mam zawsze problem z podkladem. od lat uzywam calming effets z avonu ale teraz w ciazy to on jest za malo kryjacy dla mnie (bo ciagle mam jakies niespodzianki na paszczy, glownie czerwone plamy).

my wczoraj skrecilismy lozeczko
No proszę

Ehh... coś ostatnio nie mam na nic czasu. Ciągle mam coś do zrobienia, załatwienia.
Nie mam pojęcia kiedy wszystko przygotuję

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-19, 10:39   #3630
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez jestem blada i mam żółty odcień skory, to prawda w Niemczech jest wiecej kolorów w drogeri niz w Polsce np. Maxfactor w polsce ma chyba 4-5 a tu jest bodajże 7 i takie białe jak kreda nawet, nie wiem czemu oni tam dziwnie to robią
No właśnie też tego nie ogarniam. Przecież cery ogólnie słowianek są w większości jasne, a na rynku można spotkać praktycznie same ciemne odcienie:/
Tak samo z Revlonem. Dobrze, że jest ta 110 chociaż np. w zimie jest i tak dla mnie trochę za ciemna..
Jak zobaczyłam jakie są odcienie w Ameryce np. dla Loreal'a to padłam

Mówisz, że w Niemczech takie są? Muszę siostrę wysłać, żeby obczaiła
Cytat:
dzięki
w takim razie synek tolerował tylko anatomiczne (ortodontyczne) więc teraz tez taki kupię
Zawsze można dokupić
Ja mam ten ortodontyczny i symetryczny. Jeden kupiłam, drugi dostałam w gratisie więc sprawdzę jaki mała będzie chciała

U mnie jest słońce ale i tak jest chłodno . Wyszłam przed chwilą wyrzucić śmieci bez kurtki to myślałam, że uświerknę

Lecę z mamą na zakupy bo niedaleko otworzyli jakiś sklep z rzeczami dla dzieci... Jak się nie pokłócimy to będzie dobrze

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości