|
|
#2641 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. X
Czesc Dziewczynki,
Jeszcze do konca jestem nieogarnieta po powrocie ze szpitala. Mala dala nam w kosc przez ostatnie 2 dni. Wciaz chciala byc przy cycku....normalnien jak tylko ja odkladalam to po 3 min placzni ssanie raczki. Jak ja z kolei dostawilam do piersi to tylko 3min ssania i gleboki sen. I tak w kolko. Ja odkladalam a ona placz. Smoka mi wyrzuca, w koncu spala ze mna na lozku i sie uspokoila wiec chyba mam mala przylepe w domu ktora potrzebuje bliskosci. Tyle ze ja jie mamczasu dla siebie. Mam nadzieje ze to sie zmieni. Z dobrych wiadomosci to tyle, ze Helenka przybrala 140g wiec rosnie. Nie jest to imponujaca waga alr polozna uspokoila ze w normie. Kazala mi rozkrecac laktacje. Pjje herbatki dla karmiacych. odzywiam sie regularnie. Pije wode. Co jeszcze moge robic? Mamy karmiace moglybyscie podac mi przyklady swojego jedzenia na codIen? Co na śniadanie, ob iad i kolacje i przekaski? Musze zaczerpnac czegos nowego bo koncza mi sie pomysly
|
#2642 |
|
Zakorzenienie
|
Crystal powodzenia
A ja idę robić frytki z piekarnika i wyczytałam ze muszą w wodzie z cukrem 30 min poleżeć.. Się okaże co mi wyjdzie Właśnie koleżanka dzwoniła z zapytaniem czy rodze czy nie... To pierwszy taki telefon pomijając mamę która dzwoni codziennie o 8 z tym samym zapytaniem heh. Loda bym zjadla z McDonald's mniam... Ale trza oszczędzać. W tym. Miesiącu same opłaty za stare i nowe mieszkanie nas wyniosły ponad 3.3tysiąca plus koszty na remont. Zostało nam 600zl do końca miesiąca a ja nawet już paliwa nie mam ech ciężko. Ale damy rade! O jeny ale mnie młody w zero walnął czyli jeszcze wysoko siedzi..
|
#2643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak szaleć to szaleć Ja od dawna nie farbowałam. W ciąży to próbowałam na początku rozjaśniać takim kremem z Loreala, ale niestety hormony działają i efekt był prawie zerowy, więc zrezygnowałam.
|
|
#2644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też mam problem z kombinowaniem posiłków. Głównie chodzi tu o obiady, bo ja zawsze mocno na ostro jadłam. któraś tu wklejała coś takiego, może się zainspirujesz: http://durszlak.pl/przepisy-kulinarn...iacych-piersia ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- zrobilam wstępny porządek i kilka dziewczyn przeniosłam do zaginionych |
|
|
|
|
#2645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2646 |
|
Wtajemniczenie
|
A mój Kuba chyba ma to co siostra czyli cierpi na nietolerancję mleka krowiego i będę musiała zrezygnować z kp tzn jest jeszcze dieta eliminacyjna ale chyba nie dam rady psychicznie bo oprócz synka muszę jeszcze w ciągu dnia jakoś funkcjonować z uwagi na to że jest jeszcze Martynka, która odkąd Kuba się urodził zrobiła się bardzo zazdrosna i ciągle na mnie wisi, doszłam do wniosku że mały ma to samo co córka po rozmowie z położną dokładnie mnie przepytała jak to było z córką i sobie przypomniałam że tak samo, połozna stwierdziła że to nie moga być kolki bo kolki nie trwają cały dzien tylko że to sprawa alergiczna i że na mam kupić mleko te co podawałam córce czyli Bebilon Pepti i podać małemu i zobaczyć jak jest jego reakcja, zobaczymy na razie biedny zasnął wymęczony jak się obudzi to dam mu pierś i zobaczę jak zareaguje jak nie będzie poprawy to dostanie mm, z tego powodu mam strasznego doła, taka piękna pogoda a ja nie umiem się zorganizować nawet żeby wyjść na spacer, zresztą dzisiaj to odpada bo wyglądam jak potwór cała spichnięta od płaczu. Najgorsze jest to że teraz to siostra i reszta rodzinki na mnie wsiądą że wyrodna matka jestem i że to moje widzi mi się że nie karmię piersią, bo moja siostra, kuzynka i dziewczyna kuzyna karmią piersią i uważają że mm to samo zło, a matki które nie karmią piersią są wyrodne, dobra wyżaliłam się trochę sie położę puki mały śpi
|
|
|
|
#2647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2648 | |
|
Raczkowanie
|
Dziękujemy za dopisanie nas do postu..ale nas się rozpakowało i ile dzidziusiów przyszło na świat super..oby tak dalej
Cytat:
Jestem dziś padnięta,Wiki coś niespokojnie spała tonie chciała zasnąć a jak już to na chwilkę tylko..na siedząco już zasypiam masakra,a jeszcze młoda nie mogła kupke zrobić ale jak już zrobiła to łoooooooooooooooooo nie wiem kto takie kupska robi..może uda mi się zdrzemnąć na 15 min póki Wiki zasnęła po raz drugi,jak będę miała chwilę to może uda mi się wpaść do wass poposzę o link na FB |
|
|
|
|
#2649 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2650 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Szybko Ci poszlo ![]() Cytat:
![]() Ja dzisiaj rowne dwa tyg po porodzie weszlam na wage i -12kg, zostalo 5kg do wagi sprzed ciazy i tak jestem w szoku bo leze i nie mam ruchu a kg leca, mala dobrze ssie Mama_kasia88 nie mialam jeszcze wizyty kontrolnej. Jutro albo w poniedzialek tesciowa mnie umowi, dziasiaj ma zalatwic skierowanie, ale na wizyte czeka sie max tydzien wiec przed swietami pojde. W przyszlym tyg moze dam rade pojechac na zdjecie i juz cos bede wiedziec. Dziasiaj wstalam z lozka, nogi jak z waty, zrobilam krok bo chcialam sie,zwazyc, ale w glowie mam taka blokade ze ciezko bedzie. Boje sie ze bedzie bolec i moje lezenie na marne pojdzie Kruszynaa gratulacje, dobrze ze z dzieckiem wszystko dobrze, ale pewnie przezylas niezly horror. ![]() Dzisiaj moja Basia ma 2 tyg i byla na pierwszym spacerku z ciocia, ja oczywiscie ryczalam
|
|
#2651 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze mowiac skaza bialkowa racsej objawia sie wyglsdem na skorze dziecka a nie kolkami i wzdeciami bo te zawsze sa bo ukl pokarmowy jest niedojrzaly i dopiero uczy sie tolerowac laktoze. Moim zfaniem warto najpierw sprawdzic czy po uzyciu srodkow z symetykonem wzdecia sie nie zmniejsza...no i kladz na brzuszku kiedy spi i kiedy ci sie uda tak go ulozyc. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2652 |
|
Basia_KasiaWiki
|
tylko nie mnie
czytam ale mało piszę bo jakoś tak organizuję czas by nadążyć ze wszystkim, w końcu sama jestem w tym wszystkim, a też z natury lubię się przejmować to zamyślam się nad wieloma sprawami ;/
|
|
#2653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2654 |
|
Basia_KasiaWiki
|
ładną mamy pogodę, wyszłam z małą na spacer po balkonie
kiedy można na pierwszy spacer iść z dzieckiem ale tak do parku etc.? zakładając że jest zdrowe i nic się nie dzieje złego w pogodzie ?
|
|
#2655 |
|
Zakorzenienie
|
Coś lipa z tym moim porodem. Już myślałam, że się rozkręca, bo były skurcze dosyć bolesne, a teraz jakoś słabo, bardziej mi brzuch twardnieje niż boli...
|
#2656 |
|
Zakorzenienie
|
Mamuśka a ja bym zrobiła tak-wystawiła rękę i środkowy palec. Do cholery z jakiej paki mają cie oceniać. Widocznie Twoje dzieciatka Wola mleko exlusive i tyle. Weź kobieto nie myśl o rodzinie co powie. Co ich to obchodzi. Jeśli zaczną dokuczać kutwa wagon z domu i sayonara niech zamkną buzie. Nie każda kobieta może karmić i tyle.
To ja powiem tak-mnie karmienie piersią przeraża i jednocześnie trochę brzydzi bo nigdy nie lubiłam jak TŻ się bawi moimi sutkami serio i on to wie. Nie wi m jak to jest i jestem ciekawa bo może mi się akuratnie spodoba i będzie mi wygodniej karmić piersią ale Niech padną na mnie gromy z jasnego nieba jeśli mi się nie uda to trudno. Nie można tak strasznie emocjonalnie do tego podchodzić bo są zameczysz psychicznie! Przez cholerne 9 miesięcy chodzilas i dbalas o małego i to co. Najważniejsze juz mu dałaś! Uśmiechnij się bo w poporodowa depresję zapadniesz a to chyba gorsze niż nie karmienie piersią.
|
#2657 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Osobiście wiem że jeśli u nas sytuacja się powtórzy to nie zawacham się podać odpowíedniego mm.
|
|
#2658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz racje ze nikt z tym niewiele robi wczesniej bo wlasnie zaklada sie ze to niedojrzaly ukl.pokarmowy ale jak sie trafi na sensownego pediatre to na szczescie dziala. Wiem ze procz kropelek sa jamkes mocniejsze preparaty. Debirat czy jakos tak. Ale wracajac do kropelek. Dziewczyny nir wiem czy wiecie ale by dzialaly to sie je podaje w sposob ciagly a nie przy "ataku" bo przy ataku to zanim zadziala to troche minie. Np.ja mam kapsulki twist off boboticu. I ja podaje codziennie po 3 kapsulki ( mozna max 6 wiec moze zwieksze do 4) i widze poprawe. .nie jest tak ze w ogole nie ma wzrec bo to nieralne ale m mniej i mniej intensywnie. Pierwsza poprawe zauwazylam po 3 dniach ciaglego podawania. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2015-03-19 o 15:45 |
|
|
|
|
#2659 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2660 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie.. Nie daje rady was nadrobić bo albo mala to dom załatwianie spraw becikowe i wg wybaczcie..
|
#2661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wspolczuje ze trafilas na takiego pediatre. Generalnie bez zmian skornych to czesto nie jest uczulenie a po prostu ukl.pokarmowy danego dziecka gorzej znosi dojrzewanie ale jak sa zmiany skorne to juz na bank jest nietolerancja. Biedni wy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2662 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też były objawy skórne, ale słabe, też słyszałam, ze to rumień, potem ze skłonność do AZS. Po 3 miesiącach z dnia na dzień były rany na skórze takie, ze Ola miała sterydy i maść z antybiotykiem. Alergolog, do którego chodzimy mówił właśnie, ze często tak jest. Jak ktoś sam ma alergię, to powinien być wyczulony, bo nie widzę sensu meczyc dziecka 3 miesiące. Po podaniu pepti gdzieś po tygodniu zaczęło wszystko schodzić, poprawiły się kupy i Ola zaczęła spać w dzień dłużej niż 5 minut bez placzu. A wcześniej był i bobotic i sab simplex i debridat podawany tygodniami bez efektu
|
#2663 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi się też wydaje, że wszystko ładnie się u mnie goi, a teraz się boję ![]() Cytat:
![]() mój jadłospis na razie dość ubogi, ale codziennie staram się coś nowego wprowadzać. Na śniadanie najczęściej kanapki z szynką/serem/serem białym/dżemem brzoskwiniowym, jajecznica na maśle, jajka na miękko/twardo/parówki cielęce z ketchupem no i mam zamiar jeść owsiankę, chciałam nawet przed chwilą kupić, ale nie było w biedronce ![]() na obiad jadłam rosół,zupę buraczkową,zrazy z piersi kurczaka, klopsiki mielone z indyka, łososia z folii z piekarnika kolacja w sumie podobnie jak śniadanie a dzisiaj chyba zrobię naleśniki oo galaretkę z kurczakiem jeszcze jadłam ![]() między posiłkami wcinam jabłka, banany, biszkopty, wafle ryżowe, jadłam już też jabłecznik i sernik i to chyba wszystko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2664 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A z tego co kojarzę to Mamuśka coś pisała że kąpie małego w nadmanganianie, bo ma rumień ![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
|
|
#2665 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A mnie zaraz coś strzeli. Jak wychodziliśmy ze szpitala nie zbadali małej słuchu bo im się sprzęt popsuł. Dzwoniłam w tamten piątek bo miało być naprawione a tu du.pa, jeszcze dostałam z☠☠☠.ę, że dzwonię. Matko, kazali dzwonić to dzwonię ... a teraz mam czekać aż ze szpitala łaskawie się odezwą.Do tego położna chora, dwa dni próbuję się do niej dodzwonić i też du.pa. Nie wiem czy jest jeszcze sens jej wizyty u nas, bo w poniedziałek idziemy na pierwszą wizytę kontrolną do pediatry...
21.01.2010 r. 27.07.2012 r. 23.08.2014 r. ![]() 03.03.2015 - Jagódka TP: 25.08.2016 Edytowane przez asiulek8 Czas edycji: 2015-03-19 o 16:51 |
|
|
|
|
#2666 |
|
Zakorzenienie
|
Moja wizyta u poloznej spoko. Serduszko bije dobrze, brzuch urosl, ciśnienie ok.
Jeżeli chodzi o ewentualne wywołanie porodu to dopiero po 2 tygodniach Kobieta zaproponowała mi jakies aromatyczne masaże w przyszłą srode, pierwszy raz o tym słyszę. Niby po tym od razu zaczyna sie rodzic... Zobaczymy. Mamuska, ja jestem zwolenniczką kp ale tez uważam ze mm to nie ko iść swiata. Jeżeli zdecydujesz sie przejść na mleko z butelki to olej gadanie i much 'życzliwych' osób. Niech siostra i inne mądre zajmą sie swoimi sprawami a nie pouczaniem Ciebie ![]() Macie jakies wiesci od Justyny?
|
#2667 |
|
Rozeznanie
|
A ja właśnie gdzieś widziałam ostatnio wzmiankę o aromaterapii w przyspieszaniu porodu. Ciekawe czy zadziała? Ale powinno być przyjemne
|
#2668 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że sporo doświadczonych mamusiek mamy tu wspomóżcie mnie pierworódkę, bo sama nie wiem co jest Zuzce. Jak wróciliśmy ze szpitala oprócz przygody z żółtaczką pierwsze dni były super. Mała spała, co 3 godz wstawała na karmienie, przewijanie i dalej spanie. Po 2 tyg zaczęły się wieczorne problemy z zaśnięciem, mała płakała, prężyła się, robiła się aż czerwona z płaczu. Pomagało noszenie na rękach tak przez ramię i masowanie plecków. Ogólnie w tym czasie niby chciała pierś, łapała, płakałą, puszczała. Bąki szły, kupka pomiędzy, ale ona dalej się prężyła. Po ok 2-3 godz usypiała. Tak 3 dni pod rząd. Zaczęłam podawać delicol, ale wydawało mi się, że mała zaczęła bardziej się prężyć, nawet podczas dziennych karmień. Odstawiłam po przerwie podawałam espumisan (narazie 3x5kropli dziennie). Dwa wieczory były bezproblemowe, wczoraj znów męka. Ogólnie jest tak, że nawet w ciągu dnia przy jedzeniu ona potrafi puścić pierś i się prężyć i płakać, jak puści gazy, znów je dalej. Albo śpi po jedzeniu, nagle widzę, że zaczyna sie prężyć i się wybudza. Wtedy ją biorę ponoszę przez ramię i jest ok. Ale jes problem ze spacerem bo wtedy też gazy i prężenie ja wybudzaja. Czuje się fatalną matką, bo nawet nie wiem czy to normalne i czy z tym espumisanem jest lepiej czy gorzej, nawet nie wiem jak powinno być, płakać mi się przez to chcę
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#2669 |
|
Zakorzenienie
|
Niunia ma po prostu kołki wg mnie. Pamiętam jak moja chrześnica się umeczyla i tak w sumie do ok 5mc życia ciągle się prezyla aż bordowa była. Wszelkie leki nie pomagały nawet noszenie na rękach pamiętam jaki był problem bo ani tak ni siak.
Mimo wszystko jeśli męczy cie to to idź z nią do lekarza może ktoś coś zaradzi bo lekarzem nie jestem niestety. Aż się boję ze mój synuś tez takie akcje będzie miał - ja się chyba zaplacze na śmierć ;(
|
#2670 |
|
Wtajemniczenie
|
marcia - ja bym poszła do lekarza, moja mała też się preży jak opisujesz, ale nie jest to tak jak piszesz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:44.

Jak szaleć to szaleć 

07.07.2012 

mi się też wydaje, że wszystko ładnie się u mnie goi, a teraz się boję 
... a teraz mam czekać aż ze szpitala łaskawie się odezwą.