Październikowe mamy 2015 część I - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-19, 18:27   #3901
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina
Dot.: Październikowe mamy 2015 część I

Ja tez boje sie kombi :P nam podoba sie toyota verso
Stary 2015-03-19, 18:29   #3902
paulinka009
Zadomowienie

Ja kombi nie lubie nie podobaja mi sie narazie mamy podciwego passata i nie zapowiada sie na zmiane a szkoda

paulinka009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-19, 18:36   #3903
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
No i, Mała, pytałaś czemu Ci szczególnie kibicuję - dlatego, że mam bardzo bliską przyjaciółkę, która czeka na in vitro teraz, przyjaźnimy się od liceum, jest matką chrzestną mojej najstarszej córy... i tak mi dobrze robi Twój sukces, Twoja wytrwałość, pogoda ducha, cierpliwość, bo mam nadzieję, że i Anię czeka wkrótce nagroda w postaci wytęsknionego dzieciątka ...[COLOR="Silver"]
Acha to teraz rozumie Ja od początku bardzo wierzyłam, że nasz zarodek z nami zostanie jak już mi Go włożyli i został. Powiedz przyjaciółce, żeby zaczęła pić olej lniany budwingowy (w aptece się kupuje) i jej mąż. Jest świetny na komórki jajowe i na zdrowe plemniczki (sprawdzone na moim mężu). W ogóle to jakbyście miały jakieś pytania odnośnie in vitro to służę pomoca na priv Warto walczyć Moja walka trwała 6,5 roku i cały czas wierze w moją kruszynkę. A ile się już starają? Bardzo CI dziękuję za kibicowanie nam

Kuapouszko to dobrze, że sie starasz lezeć. Wiem, że Ci ciężko, bo masz córeczkę. Kurczę z tym wylotem to w ogóle najgorszy czas teraz na to:/ Kurde współczuję CI sytuacji. JA mogę teraz CI napisac, ze bym została na Twoim miejscu w Polsce jezeli chodzi o krwiaka, ale nie jestem na Twoim miejscu i nie wiem jak tęsknisz za mężem, jak czujesz się sama z problemem, na ile wazne są sprawy które masz do załatwienia itd Ja CI kibicuję z całego serca ze względu chociażby na to, że zmagamy się z tym samym cholerstwem. Bardzo CI współczuję sytuacji, bo jesteś między młotem a kowadłem. Mam nadzieję, ze wszystko się dobrze skończy. Leż ile wlezie, nie dźwigaj

Edytowane przez mala29lll
Czas edycji: 2015-03-19 o 18:38
mala29lll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-19, 18:37   #3904
Oliath
Zakorzenienie

Nie wytrzymałam i ukroiłam, i mnie pokarało - umieram, jest pycha, ale po tym kawałku mam dość na tydzień
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0334.jpg (38,7 KB, 31 załadowań)
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-19, 18:45   #3905
Amelie04
Zakorzenienie

Elvegirl - dzieki u mnie w szpitalu niestety dramat, wiec pojade tam.

Oliath - jadlabym!!
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-19, 18:49   #3906
paulinka009
Zadomowienie

Cytat:
Nie wytrzymałam i ukroiłam, i mnie pokarało - umieram, jest pycha, ale po tym kawałku mam dość na tydzień
Ehh dobrze ze siedze na tel i nie widze bo napewno pysznosci

paulinka009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-19, 18:52   #3907
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
o nie, teraz mi się to będzie śniło po nocach
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-19, 18:53   #3908
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinka009 Pokaż wiadomość
Ehh dobrze ze siedze na tel i nie widze bo napewno pysznosci
Ciesz się, że nie widzisz. Okrutna to Oliath, że nam takie pyszności pokazuje
Stary 2015-03-19, 18:56   #3909
Amelie04
Zakorzenienie

Oliath wyslij nam po kawalku

a ja mam juz trzeci raz opryszczke w ciagu 2tyg. ledwo mi zeszla juz mam znowu cale usta w bąblach. ciekawe czy mozna aftinem posmarowac zawsze to mi pomagalo...
Stary 2015-03-19, 19:15   #3910
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość

a ja mam juz trzeci raz opryszczke w ciagu 2tyg. ledwo mi zeszla juz mam znowu cale usta w bąblach. ciekawe czy mozna aftinem posmarowac zawsze to mi pomagalo...
Słyszałam, ze na opryszczkę pomaga czosnek..moja koleżanka gniecie ząbek, i plasterek przykłada, ale sama nie próbowałam
Stary 2015-03-19, 19:17   #3911
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:

A próbowałaś pastą cynkową? Wiem, że siostra ją stosowała na opryszczkę.
Stary 2015-03-19, 19:22   #3912
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
A próbowałaś pastą cynkową? Wiem, że siostra ją stosowała na opryszczkę.
niee, musze sprobowac.

czosnek mi nie pomagal.

a zapomnialam Wam powiedziec, niby dzwonilam do rejestracji i umowilam wizyte na wtorek, ale dzwonilam tez do tego gina na kom (bo mial wziac urlop i chcialam sie upewnic, juz raz poszlam na darmo) powiedzial, zeby jutro z rana przyjsc tak wiec albo jutro bede przeszczęśliwa albo gorzej zalamana.
Stary 2015-03-19, 19:33   #3913
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
niee, musze sprobowac.

czosnek mi nie pomagal.

a zapomnialam Wam powiedziec, niby dzwonilam do rejestracji i umowilam wizyte na wtorek, ale dzwonilam tez do tego gina na kom (bo mial wziac urlop i chcialam sie upewnic, juz raz poszlam na darmo) powiedzial, zeby jutro z rana przyjsc tak wiec albo jutro bede przeszczęśliwa albo gorzej zalamana.
Myślę, ze będziesz przeszczęśliwa Pasta cynkowa tez na pryszcze fajna, bo zasusza i leczy
Stary 2015-03-19, 20:25   #3914
Kuapouszka
Zadomowienie

Cytat:
Acha to teraz rozumie Ja od początku bardzo wierzyłam, że nasz zarodek z nami zostanie jak już mi Go włożyli i został. Powiedz przyjaciółce, żeby zaczęła pić olej lniany budwingowy (w aptece się kupuje) i jej mąż. Jest świetny na komórki jajowe i na zdrowe plemniczki (sprawdzone na moim mężu). W ogóle to jakbyście miały jakieś pytania odnośnie in vitro to służę pomoca na priv Warto walczyć Moja walka trwała 6,5 roku i cały czas wierze w moją kruszynkę. A ile się już starają? Bardzo CI dziękuję za kibicowanie nam

Kuapouszko to dobrze, że sie starasz lezeć. Wiem, że Ci ciężko, bo masz córeczkę. Kurczę z tym wylotem to w ogóle najgorszy czas teraz na to:/ Kurde współczuję CI sytuacji. JA mogę teraz CI napisac, ze bym została na Twoim miejscu w Polsce jezeli chodzi o krwiaka, ale nie jestem na Twoim miejscu i nie wiem jak tęsknisz za mężem, jak czujesz się sama z problemem, na ile wazne są sprawy które masz do załatwienia itd Ja CI kibicuję z całego serca ze względu chociażby na to, że zmagamy się z tym samym cholerstwem. Bardzo CI współczuję sytuacji, bo jesteś między młotem a kowadłem. Mam nadzieję, ze wszystko się dobrze skończy. Leż ile wlezie, nie dźwigaj
Dzieki; *
No niestety czasem te wybory są naprawdę trudne, wiele rzeczy niestety przemawia za tym żeby jechać - jeszcze doszedł fakt ze szwagier musi na półtora tyg pojechać w delegacje i bylibyśmy bez samochodu a przy dziecku to średnio bezpieczne i w ogóle jakby się coś działo a to wieś jednak; /

Dzięki dziewczyny za wsparcie i zrozumienie bo dla mnie to trudna
decyzja i boję się, naprawdę się boje; / ;*

Cytat:
Ja kombi nie lubie nie podobaja mi sie narazie mamy podciwego passata i nie zapowiada sie na zmiane a szkoda
My mamy Skodę superb i nie wymienilabym jej na żaden inny; ) duża jest i każdy wózek wlezie a nawet 2
Stary 2015-03-19, 20:31   #3915
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kuapouszka Pokaż wiadomość
Juz juz jestem; *
No poprawy ogólnie nie ma:/ jeszcze mi 3 krwiaka giganta znalazł - tamte dwa minimalnie się zmniejszyły ehh ale mówi ze z tym nie tak łatwo będzie; / odradzał jutrzejszy lot ale powiedział też żebym się nie obwiniala jeśli coś się stanie bo może się stać nawet jak będę w domu - dał max dawki leków i badania. Mam dylemat bo pod koniec następnego tyg będę mieć usg genetyczne na super sprzęcie poza tym no musze zacząć chodzić do położnej żeby macierzyński mi zapłacili; / kurcze nie wiem :/ najważniejsze że narazie dzidzia cała - rączki i nóżki i 2.9 cm -trochę mała na 10 t2d ale jest ok

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Ja miałam w poprzedniej ciąży genialną cerę i dziewuszka; p
Trzymam kciuki za lot... Skoro musisz lecieć to mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Zapas leków masz?

Odnośnie cery i wyglądu ogólnie to w pierwszej ciąży kwitłam , teraz wyglądam kiepsko, cera fe i cała jakaś taka mizerna jestem. Mam przeczucia że będzie chłopak mimo to.

Oliath śliczne masz córeczki! A mąż pewnie wie co robił skoro taki pewien że będzie syn

Ja się dzisiaj parszywie czuję, jakby ktoś ze mnie krew wypompował, jutro chyba skoczę na badanie krwi zobaczyć czy moja anemia żyje własnym życiem czy zadziałał na nią burak i pokrzywa...

Kciuki za jutrzejsze wizyty!
Tyle pisałyście że mi pouciekało co miałam komu jeszcze odpisać....

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-19, 20:34   #3916
Kuapouszka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za lot... Skoro musisz lecieć to mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Zapas leków masz?

Odnośnie cery i wyglądu ogólnie to w pierwszej ciąży kwitłam , teraz wyglądam kiepsko, cera fe i cała jakaś taka mizerna jestem. Mam przeczucia że będzie chłopak mimo to.

Oliath śliczne masz córeczki! A mąż pewnie wie co robił skoro taki pewien że będzie syn

Ja się dzisiaj parszywie czuję, jakby ktoś ze mnie krew wypompował, jutro chyba skoczę na badanie krwi zobaczyć czy moja anemia żyje własnym życiem czy zadziałał na nią burak i pokrzywa...

Kciuki za jutrzejsze wizyty!
Tyle pisałyście że mi pouciekało co miałam komu jeszcze odpisać....
Moja anemia znów się odzywa bo zamarzam całe dnie; /pokrzywa bardzo dobra ale mi ciężko przełknąć; /

Bozzz jak jutro wrócę to w sobotę tylko obiad mężowi zrobię i leżę juz do poniedziałku; )
Stary 2015-03-19, 20:45   #3917
natalitka1988
wkręcona :)

Dziewczyny wy tak szybko piszecie, że trudno być na bieżąco
Kuapouszka jeśli mówisz, że twój lot konieczny to leć tylko uważaj na siebie i na maleństwo!

Amelie tzrymamy kciuki za jutrzejszą wizytę... ale jestem pewna że wszytsko będzie oki
natalitka1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-19, 20:47   #3918
mala29lll
Zakorzenienie

Kuapouszka my też mamy Skodę super Daj znać koniecznie po locie czy wszystko ok. Jak będziesz leciała to masz możliwość w pozycji chociaż półleżącej? Wtedy może ta zmiana ciśnień nie będzie tej krwi wypychała tak za zewnątrz drastycznie. Ja leciałam tylko egipskimi liniami lotniczymi to nie wiem jak to w innych jest
Stary 2015-03-19, 21:06   #3919
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Ooooo, to późno dość, a nie jest tak że genetyczne trzeba koniecznie do połowy 13tc zrobić, żeby było najbardziej miarodajne?...

Miłego dzionka Wam życzę :papa:
Podobno robi sie m. 12 a 14 tyg

Cytat:
hah, tu moje córy wszystkie i jak tu nie chcieć kolejnej dziewczynki
Ale laski Tez chce taka

Cytat:
Oliath to było okrutne z tym ciastem Teraz będę musiała mopa użyć na stoliku, bo śliny pełno
Ale Wam zazdroszcze apetytu U mnie zero, tylko mdlosci Nawet rano jak szlam do pracy to w drodze prawie zwymiotowalam na srodku ulicy...

Cytat:
Chyba będę musiała lecieć bo musimy z mężem przemyśleć wiele rzeczy i zacząć działać no i to usg itd 27 kwietnia z powrotem do Pl z tym ze juz autem
Ja bym nie leciala Chocby nie wiem co sie mialo dziac, bo wszystko inne mozna naprawic ale zycia dziecka nikt mi nie zwroci...

Cytat:
Fuuj, kombi nie znosze My mamy i kochamy BMW Serii 5 - szybkie, duze, pojemne, coz chciec wiecej

Dziewczyny, ja dzis tez po badaniu - i jest super Choc z poczatku sie przerazilam troche - szuka gin plod, a tam widze na monitorze pusty pecherzyk A to malec sie tak po prostu schowal, w najdalszy rog pecherza i az musialam doopsko wyginac zeby usg zalapalo Jestem w 10tyg, dokladnie 9t4d i dzidziol idealnych wymiarow 2,8mm, jestem przeszczesliwa Ladne tetno (ale nie wiem ile, znowu zapomnialam spytac ), wyniki badan krwi tez. Schudlam tylko 1,5kg od ostatniej wizyty ale przy tych mdlosciach nic dziwnego. Mam juz karte ciazy i w niej wpisana jako pierwsza poprzednia wizyta (7 tydz). Kolejne badanie 13.04. i to bedzie prenatalne, bede wtedy w 13t1d

Wgl TZ byl dzis ze mna Zapytalam gina wprost czy moze wejsc i on ze jemu to bez roznicy, "na kazdej wizycie moze mnie TZ ogladac" No to go zawolal na usg i jak ladnie wszystko tlumaczyl: tu glowka, tu raczki, nozki, serduszko, kosmowka, nawet przeplyw krwi w pępowinie Tetna dal posluchac, TZ zachwycony, warto zabrac faceta Mam sliczne foto naszego miska, jutro wrzuce bo dzis juz padam z nog.
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm

Edytowane przez Pasztetnik
Czas edycji: 2015-03-19 o 21:08
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-19, 21:12   #3920
mala29lll
Zakorzenienie

Pasztetnik dobrze, ze wszystko ok Wrzuć jutro fotkę. Ja tak lubię oglądać zdjecia z USG i zawsze marudzę żebyście wrzucały
Stary 2015-03-19, 21:18   #3921
Amelie04
Zakorzenienie

Pasztetnik- super, ze wszystko ok.
Twój dzidziol przerósł mojego
echh chyba przestane sie udzielac, bo jeszcze bardziej sobie cos wkręcam.
Stary 2015-03-19, 21:18   #3922
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość

Ale laski Tez chce taka

Ale Wam zazdroszcze apetytu U mnie zero, tylko mdlosci Nawet rano jak szlam do pracy to w drodze prawie zwymiotowalam na srodku ulicy...

Ja bym nie leciala Chocby nie wiem co sie mialo dziac, bo wszystko inne mozna naprawic ale zycia dziecka nikt mi nie zwroci...

Fuuj, kombi nie znosze My mamy i kochamy BMW Serii 5 - szybkie, duze, pojemne, coz chciec wiecej

Dziewczyny, ja dzis tez po badaniu - i jest super Choc z poczatku sie przerazilam troche - szuka gin plod, a tam widze na monitorze pusty pecherzyk A to malec sie tak po prostu schowal, w najdalszy rog pecherza i az musialam doopsko wyginac zeby usg zalapalo Jestem w 10tyg, dokladnie 9t4d i dzidziol idealnych wymiarow 2,8mm, jestem przeszczesliwa Ladne tetno (ale nie wiem ile, znowu zapomnialam spytac ), wyniki badan krwi tez. Schudlam tylko 1,5kg od ostatniej wizyty ale przy tych mdlosciach nic dziwnego. Mam juz karte ciazy i w niej wpisana jako pierwsza poprzednia wizyta (7 tydz). Kolejne badanie 13.04. i to bedzie prenatalne, bede wtedy w 13t1d

Wgl TZ byl dzis ze mna Zapytalam gina wprost czy moze wejsc i on ze jemu to bez roznicy, "na kazdej wizycie moze mnie TZ ogladac" No to go zawolal na usg i jak ladnie wszystko tlumaczyl: tu glowka, tu raczki, nozki, serduszko, kosmowka, nawet przeplyw krwi w pępowinie Tetna dal posluchac, TZ zachwycony, warto zabrac faceta Mam sliczne foto naszego miska, jutro wrzuce bo dzis juz padam z nog.
cieszę się bardzo, że wizyta udana chodzisz prywatnie czy na nfz? mój tż dopiero pójdzie ze mną pierwszy raz w sobotę na genetyczne
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-19, 21:32   #3923
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość

Ale laski Tez chce taka

Wiem wiem, ale umownie genetyczne ma być do 13t6d mój gin rygorystycznie podchodzi do tego, 14t0d by u niego nie przeszło, dlatego pytam CRL ma być 45-84 mm, bo dla tych długości podane są obowiązujące normy

Super że tak radośnie Wam wizyta poszła!

Zgadzam się w kwestii Kuapouszki, napisałaś dosadniej i krócej dokładnie to, co czuję
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2015-03-19 o 21:34
Stary 2015-03-19, 22:23   #3924
Kuapouszka
Zadomowienie

Cytat:
Wiem wiem, ale umownie genetyczne ma być do 13t6d mój gin rygorystycznie podchodzi do tego, 14t0d by u niego nie przeszło, dlatego pytam CRL ma być 45-84 mm, bo dla tych długości podane są obowiązujące normy

Zgadzam się w kwestii Kuapouszki, napisałaś dosadniej i krócej dokładnie to, co czuję
Z tym ze mam drugie dziecko i o nim też muszę myśleć; / robie co mogę i tak mam gigantyczne poczucie winy a głównym czynnikiem który decyduje jest fakt ze mam kontrolę u onkologa bo jeśli to oleje a moja choroba wróci to na pewno 1 a moze i drugie dziecko zostanie bez matki

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Zazdroszczę wszystkim których życie jest spokojniejsze i nie muszą wybierać; /
Stary 2015-03-19, 23:48   #3925
frik frik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Dawno nie zaglądałam do Was, więc mam sporo nadrabiania. Widzę zdjęcia Waszych okruszków .
Napiszę w skrócie, że jestem już po łyżeczkowaniu macicy, zgodnie z prognozami - serduszko przestało bić. Zabieg miałam 12 marca. Zniosłam go dobrze fizycznie. Psychicznie właściwie też nie najgorzej. Staram się nie rozpamiętywać i nie rozklejać. Jak nachodzą mnie smutne myśli przytulam synka, albo szukam sobie jakiegoś zajęcia. Unikam internetu, bo ciągnie mnie do czytania stron o poronieniach, a to mi dobrze nie robi. Jestem na L4, więc mam sporo czasu dla dziecka i domu i tak jest dobrze. Za trzy miesiące możemy znów rozpocząć starania. Jest we mnie wiele obaw o to czy dam radę psychicznie w kolejnej ciąży. Czy w ogóle próbować. Rozmawiamy z mężem o przyszłości i skłaniamy się ku opcji, że co ma być to będzie.

Miło mi, że o mnie pamiętacie, Amelie04, dzięki za priva . Jak odczytałam wiadomość to aż się uśmiechnęłam, że ktoś o mnie myśli.
Jutro ponadrabiam wątek. Pewnie nie będę się zbyt wiele udzielać, ale całym sercem jestem z Wami. Aż do października, a pewnie i dłużej . Mimo, że mój termin porodu nigdy się nie zrealizuje, czuję się mamą październikową. Moja fasolka była chwilkę ze mną.
Amberella, masz wsparcie tu nas wszystkich! Tym sposobem następnym razem musi się udać. Nie ma innej opcji! Fajnie, że jesteś z nami Życzę Ci z całej mocy, żebyś za 4mce mogła powiedzieć nam o ciązy i musi się udać! Dobrze, że masz rodzinkę i dzieciaczka, który mocno Cię kocha

Cytat:
Napisane przez Em_jK
Frik,

Współczuję przeżyć
Twój maluszek tez śliczny
Dziękuję Kochana! Normalnie maluch się pewnie natrząsł ze stresu przez głupią matkę

Cytat:
Napisane przez mala29lll
Ja w ogóle jak zobaczyłam tego małego szkraba Frik w 4 D to się wzruszyłam. Przecudny:l ove:
Dziękuję Mala
A co do krwiaka, to pani doktor jedynie kazała się oszczędzać. Ale w sumie to może oznaczać co innego dla każdego. Ja to zrozumiałam jako nie dzwiganie i nie uprawienie jakiegos WFu
Czytałam, że jakieś tam badania wskazują, że leżenie plackiem też niekoniecznie jest dobrze, bo powoduje zastój krwi w macicy.
Nie wiem co tam u mnie się dzieje, bo ja żadnych plamień nie miałam od tego pierwszego i jedynego razu. Jak na USG, które mam za tydzień okaże się, że krwiak urósł to chyba oleję pracę i tyle. Chociaż w takim wypadku nie dostanę kasy za czas niepracowania. W wypadku zwolnienia lekarskiego dostałabym za tydzień pensję w wysokości niewiele większej od mojej dniówki, także nie bardzo byłoby mnie stać na takie wolne. No ale póki co jestem dobrej myśli.
Cytat:
Napisane przez Malpka
Super maleństwo no z portfelem to wierzę że musiałaś się najeść strachu
Dziękuję Ojjj myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok lub że zacznę wrzeszczeć ze złości :P

Cytat:
Napisane przez Elvegirl
Czy Wy też tak macie, że objawy ciążowe Was denerwują, ale ich brak denerwuje jeszcze bardziej?
5 dni do prenatalnych, jajo wielkanocne zniosę z nerwów
Oj tak, ja chyba wolę mieć te bolące piersi i wrażliwość na smrody wszelakie niż tego nie mieć i myśleć, czy wszystko ok

Oliath piękne masz córki

kasiapruszkow dziękuję No ciekawe czy można czuć dzidzię tak wcześnie. Ja myslałam, że to dopiero jak jest na tyle duża, że dotyka tych ścianek macicy, czy coś
A ja też mam wzdęcia, zwł na wieczór.

Kuapouszko osz co za cholerstwa te krwiaki! Skoro wybrałaś lecieć, tzn że tak będzie najlepiej. Są sprawy, których się nie przeskoczy. A po drugie myślę, że lot nic złego dzieciaczkowi nie zrobi, bo jest coraz silniejszy. Załóż sobie jakąś podpaskę na wypadek krwawienia i tyle. Jak w UK będziesz miała jakieś wątpliwości jak dzidzia, jedź prywatnie na USG i sprawdz co się dzieje. Wiem że to pewnie ponad 100 funtów, ale będziesz spokojniejsza. A później już leżenie tylko i tyle. A może do Was do UK przyjechać ktoś z Polski do pomocy? Żeby małą się zająć i Ciebie odciążyć?
Kurde jak tak czytam to wszystko to też boję się co z moim krwiakiem. Też leciałam z powrotem do UK i nie mam pojęcia co się tam w środku dzieje a nie chcę się nakręcać. Badziewne krwiaki

Edytowane przez frik frik
Czas edycji: 2015-03-19 o 23:50
frik frik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-20, 07:07   #3926
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Pasztetnik dobrze, ze wszystko ok Wrzuć jutro fotkę. Ja tak lubię oglądać zdjecia z USG i zawsze marudzę żebyście wrzucały

No ja tez, wgl najfajniej zawsze obejrzec jak ma sie porownanie do zdjec z poprzednich wizyt; jak widze fote swojej 2mm kropki-pecherzyka to mi sie nie chce wierzyc ze przez miesiac taki mis urosl

Cytat:
Pasztetnik- super, ze wszystko ok.
Twój dzidziol przerósł mojego
echh chyba przestane sie udzielac, bo jeszcze bardziej sobie cos wkręcam.
Amelie, ja Cie normalnie znajde i naklepie Przestan swirowac kobieto, masz wszystko w normie, ladne serduszko i misiak i rozmiar nawet tydzien w przod czy tyl to przeciez jak w terminie

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
cieszę się bardzo, że wizyta udana chodzisz prywatnie czy na nfz? mój tż dopiero pójdzie ze mną pierwszy raz w sobotę na genetyczne
Prywatnie Teraz bede go brala na kazda wizyte, niech sie uswiadamia
Wgl na genetyczne zamierzam pojsc pare dni wczesniej jeszcze do jakiegos innego gina, bede spokojniejsza jak dwoch oceni

Cytat:

U mnie bedzie 13t1d, mam nadzieje ze nie za pozno Ale i tak chce pare dni wczesniej pojsc na genetyczne do jakiegos innego gina, swojemu ufam ale wole dwa
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm

Edytowane przez Pasztetnik
Czas edycji: 2015-03-20 o 07:09
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-20, 07:58   #3927
Kuapouszka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez frik frik Pokaż wiadomość
Amberella, masz wsparcie tu nas wszystkich! Tym sposobem następnym razem musi się udać. Nie ma innej opcji! Fajnie, że jesteś z nami Życzę Ci z całej mocy, żebyś za 4mce mogła powiedzieć nam o ciązy i musi się udać! Dobrze, że masz rodzinkę i dzieciaczka, który mocno Cię kocha

Dziękuję Kochana! Normalnie maluch się pewnie natrząsł ze stresu przez głupią matkę

Dziękuję Mala
A co do krwiaka, to pani doktor jedynie kazała się oszczędzać. Ale w sumie to może oznaczać co innego dla każdego. Ja to zrozumiałam jako nie dzwiganie i nie uprawienie jakiegos WFu
Czytałam, że jakieś tam badania wskazują, że leżenie plackiem też niekoniecznie jest dobrze, bo powoduje zastój krwi w macicy.
Nie wiem co tam u mnie się dzieje, bo ja żadnych plamień nie miałam od tego pierwszego i jedynego razu. Jak na USG, które mam za tydzień okaże się, że krwiak urósł to chyba oleję pracę i tyle. Chociaż w takim wypadku nie dostanę kasy za czas niepracowania. W wypadku zwolnienia lekarskiego dostałabym za tydzień pensję w wysokości niewiele większej od mojej dniówki, także nie bardzo byłoby mnie stać na takie wolne. No ale póki co jestem dobrej myśli.

Dziękuję Ojjj myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok lub że zacznę wrzeszczeć ze złości :P

Oj tak, ja chyba wolę mieć te bolące piersi i wrażliwość na smrody wszelakie niż tego nie mieć i myśleć, czy wszystko ok

Oliath piękne masz córki

kasiapruszkow dziękuję No ciekawe czy można czuć dzidzię tak wcześnie. Ja myslałam, że to dopiero jak jest na tyle duża, że dotyka tych ścianek macicy, czy coś
A ja też mam wzdęcia, zwł na wieczór.

Kuapouszko osz co za cholerstwa te krwiaki! Skoro wybrałaś lecieć, tzn że tak będzie najlepiej. Są sprawy, których się nie przeskoczy. A po drugie myślę, że lot nic złego dzieciaczkowi nie zrobi, bo jest coraz silniejszy. Załóż sobie jakąś podpaskę na wypadek krwawienia i tyle. Jak w UK będziesz miała jakieś wątpliwości jak dzidzia, jedź prywatnie na USG i sprawdz co się dzieje. Wiem że to pewnie ponad 100 funtów, ale będziesz spokojniejsza. A później już leżenie tylko i tyle. A może do Was do UK przyjechać ktoś z Polski do pomocy? Żeby małą się zająć i Ciebie odciążyć?
Kurde jak tak czytam to wszystko to też boję się co z moim krwiakiem. Też leciałam z powrotem do UK i nie mam pojęcia co się tam w środku dzieje a nie chcę się nakręcać. Badziewne krwiaki
;*
Lekarz mi powiedzial ze przez zmianę ciśnienia narażamy się na krwotok przy krwiakach - dzidzi nic nie musi się stać. .. jestem juz umówiona na pon rano na usg u polskiego lekarza tyko po to żeby sprawdzić czy w wszystko ok mam nadzieje ze nic się dziś nie stanie. .. A ty juz wrocilas tak ?

---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Dawno nie zaglądałam do Was, więc mam sporo nadrabiania. Widzę zdjęcia Waszych okruszków .
Napiszę w skrócie, że jestem już po łyżeczkowaniu macicy, zgodnie z prognozami - serduszko przestało bić. Zabieg miałam 12 marca. Zniosłam go dobrze fizycznie. Psychicznie właściwie też nie najgorzej. Staram się nie rozpamiętywać i nie rozklejać. Jak nachodzą mnie smutne myśli przytulam synka, albo szukam sobie jakiegoś zajęcia. Unikam internetu, bo ciągnie mnie do czytania stron o poronieniach, a to mi dobrze nie robi. Jestem na L4, więc mam sporo czasu dla dziecka i domu i tak jest dobrze. Za trzy miesiące możemy znów rozpocząć starania. Jest we mnie wiele obaw o to czy dam radę psychicznie w kolejnej ciąży. Czy w ogóle próbować. Rozmawiamy z mężem o przyszłości i skłaniamy się ku opcji, że co ma być to będzie.

Miło mi, że o mnie pamiętacie, Amelie04, dzięki za priva . Jak odczytałam wiadomość to aż się uśmiechnęłam, że ktoś o mnie myśli.
Jutro ponadrabiam wątek. Pewnie nie będę się zbyt wiele udzielać, ale całym sercem jestem z Wami. Aż do października, a pewnie i dłużej . Mimo, że mój termin porodu nigdy się nie zrealizuje, czuję się mamą październikową. Moja fasolka była chwilkę ze mną.
Bardzo bardzo mi przykro - do końca miałam nadzieję że będzie dobrze jestem z Tobą myślami i trzymam kciuki za przyszłe maleństwo; *
Stary 2015-03-20, 07:59   #3928
Amelie04
Zakorzenienie

Pasztetnik przydaloby mi sie. ale mam nerwice lękowa to troche mnie usprawiedliwia. waza sie moje losy, jestem pierwsza do lekarza niby od 8, ale przyjdzie pewnie na 8.30. prosze o mocne kciuki, bo cala noc niespalam i sie trzese
Stary 2015-03-20, 08:17   #3929
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Z tym ze mam drugie dziecko i o nim też muszę myśleć; / robie co mogę i tak mam gigantyczne poczucie winy a głównym czynnikiem który decyduje jest fakt ze mam kontrolę u onkologa bo jeśli to oleje a moja choroba wróci to na pewno 1 a moze i drugie dziecko zostanie bez matki

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Zazdroszczę wszystkim których życie jest spokojniejsze i nie muszą wybierać; /
Kochana, jestem pewna że wybierzesz najlepiej jak się da, kciuki mocniaste za lot, będzie dobrze - musi być!!!
Cytat:
Pasztetnik przydaloby mi sie. ale mam nerwice lękowa to troche mnie usprawiedliwia. waza sie moje losy, jestem pierwsza do lekarza niby od 8, ale przyjdzie pewnie na 8.30. prosze o mocne kciuki, bo cala noc niespalam i sie trzese
, to już zaraz trzymaj się i nie strachaj
Kubulek
Stary 2015-03-20, 08:39   #3930
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frik frik Pokaż wiadomość

Dziękuję Mala
Mój gin nie pozostawił wątpliwości jak rozumieć oszczędzanie się heheh to było jakoś tak "Leżeć leżeć leżeć leżeć leżeć leżeć leżeć. Tylko leżenie nas uratuje. Wstawać tylko do toalety i raz dziennie pod szybki prysznic. Brać leki i będzie dobrze" On jeszcze taki ma śmieszny akcent i ciągle uśmiechnięty. Chyba Turek... nie wiem. Ma na imię Elli. Fajny facet. Tak pozytywnie nastawia mimo kłopotów. Powiedział, że mogę jeszcze plamić, bo to zlatuje. No i czasem leci mimo, że leżę. Powiedział, że jeszcze do niedawna z krwiakami to do szpitala tylko na patologię i tam już nie ma zmiłuj. GOnili do leżenia

W ogóle każde plamienie odbiera mi humor. Wczoraj na wieczór też poleciało, a jak wkładałam Lutkę to i wyjęłam skrzep. A się kur... wystraszyłam. Nie pierwszy taki skrzep. Ten miał wielkość jak krwiak, który mi został i może oczyściło się to miejsce i będzie sie już goić więc teraz tym bardziej ważne leżenie, żeby tego nie naruszać. Zaraz melisę walnęłam i w kimę, żeby się nie denerwować, bo tego też lekarz zabronił, zeby nie podnosić ciśnienia krwi i nie powodować skurczy macicy z tych nerwów, ale to łatwo powiedzieć eh...

Amelie powodzenia na wizycie. NA pewno będzie wszystko dobrze Daj znać

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości