Mamusie Lipcowe 2015, cz.3 :) - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-20, 09:47   #691
Aviskowa
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.3 :)

Pytanie z innej beczki do dziewczyn prowadzących działalność.
Orientujecie się może, czy zwrot podatku dochodowego automatycznie zostaje przesłany na konto firmowe? Nie mogę się dodzwonić do US.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-20, 10:12   #692
Truskawka31
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martynka2812 Pokaż wiadomość
A my wlasnie lubimy kolory za to dodatkow mamy niewiele, zazwyczaj czarne, biale i pod kolor scian. Pamietam jak mieszkalam na dole z rodzicami, robilam remont pokoju. Padli, jak zobaczyli moja farbe - karmazynowy przyplyw duluxa teraz zrobimy pokoj malej w delikatnym kolorze, sypialnie chcialabym w mocnych kolorach ale tylko jako dodatek bo bedzie mala
Ja dwie ściany mam ciemnofioletowe, przedpokój szary...
Truskawka31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-20, 10:12   #693
elinka21
Zakorzenienie

Ooo ogladam pytanie na sniadanie i po przerwie bedzie sport dla kobiet w ciazy, co bezpieczne czego unikac

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-20, 10:14   #694
Sarrai
Wtajemniczenie

Maj Gad laski... ja wczoraj odcięłam się od netu o 13 godzinie a dzisiaj wchodzę i doznałam szoku...... ale lecicie!!!! a jeszcze klub mi został i czytałam, że tam tez sie wczoraj działo.

Pisałyście o obwodzie brzucha. Ja mierzyłam siebie i tż i mamy coś ok. 105-106 cm już. nie pamiętam dokładnie, bo to tak dla śmiechu było.

Co do fejsa - napiszę priv do Betti w takim razie i poproszę o zaproszenie do grupy. Chociaż ja to nie lubię takiego pisania w fejsbukowych grupach, wolę wizaż. No ale rozumiem, że fejs tylko by się pozapraszać

Co do fajeczek. Ja paliłam z tż kilka lat. Ale od lipca rzuciliśmy na nowo. Ale nadal mnie ciągnie.

Współczuję Wam dziewczyny teściowych (te, które pisały jakie mają agentki ) na szczęście moja jest irytująca ale tylko irytująca. Niestety jutro do niej jedziemy. Ale od sylwestra sie nie widzielismy tak wiec z taką częstotliwością to jeszcze ujdzie Mieszkamy 40 km od siebie.

gkatarzynka gratuluję córeczki!

Cytat:
Napisane przez Aviskowa Pokaż wiadomość
A i jeszcze jedno. Jak szybko dziecko wyrasta z rozmiaru 56 ? Oczywiście uśredniając. Miesiąc będzie nosić taki rozmiar czy krócej ?
Aviskowa, Julcia mojej siostry urodziła się w rozmairze 59 cm. i się w 56 nie mieści w ogóle.

Cytat:
Napisane przez natetitka Pokaż wiadomość
A jeszcze mam żenujący żart prowadzącego. Wchodzę teraz na kompie a tu link do cz. 2 i mówię do tż, że jaki pech, nie mam linku do trzeciego sezonu (zboczenie serialoholiczki). A on do mnie odpowiada sucharem: "Ale jesteście płodne" ;p
żart na miarę Karola Strasburgera :brzyda l:

A u mnie nic ciekawego.. wczoraj byłam na pierwszym spotkaniu szkoły rodzenia. Zajęcia bezpłatne dla mieszkańców gminy czy też powiatu - Unia dopłaca chyba Było 11 PAR a ja jako jedyna sama... samutieńka... trochę isę głupio czulam. Bo trzeba było się przedstawić i wszyscy mówili: jesteśMY w 20 tygodniu, spodziewaMY się itd :P A ja co :P Generalnie niczego odkrywczego się tam nie dowiedziałam.. Dostaliśmy jakieś gratisy - smoczek Lovi, jakieś kosmeytki dla niemowląt. I na innych zajęciach też mają być jakieś gratisy. Położna prowadząca zajęcia super babka. Tak więc no generalnie było ok. Polecała obejrzeć sobie na youtube filmiki kolesia co się zowie Zawitkowski. Jakiś fizjoterapeuta.
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-20, 10:17   #695
gkatarzynka
Zadomowienie

Ale pędzicie

Cytat:
Napisane przez aknaa Pokaż wiadomość
Ja bez dodatków, czasem piłam tak bardziej osłonowo i oczyszczająco na jelita i żołądek. W smaku nie jest złe, tylko wygląd i konsystencja taka hmm... dziwna

Planuje kupić pieluszki tetrowe i flanelowe na allegro, możecie polecić jakiegoś sprzedawcę? Oglądałam tetry w smyku i w pepco, takie cieniutkie, boje się że po wypraniu ich zrobią się szmaty.
Dla Hani kupowałam od rodzyneczki, ale z doświadczenia wiem, że lepiej kupić te nieco droższe, grubsze tetrowe, bo te cieniutkie to po praniu robią się o połowę mniejsze
No i dla mnie pieluszki tetrowe i flanelkowe na początku robiły za kocyki jak były upały a i świetnie się sprawdzają jako parasolka w wózku
Cytat:
Napisane przez PalinKa_88 Pokaż wiadomość
Jestem, nie śpię, tylko Tż musiałam do pracy wyrzucić, bo chciał nas podczytywać :P i nie dało się nadrobić
Hehe... ja też dziś od 6 na nogach, ale przy Mężu i Hani to ciężko coś napisać...
Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
Wizyte mam dzis o 20:45 i sie stresuje juz i odliczam godziny
za wizytę
Znam ten ból, niby wiem, że wszystko OK, wyniki badań w porządku, itd, ale stres jest zawsze, zwłaszcza, że wizyty u gina do moich ulubionych nie należą z wiadomych powodów - do gina chodzę kiedy muszę po prostu
Cytat:
Napisane przez mademoiselle betti Pokaż wiadomość
Jakby kazdy lubil to samo to by bylo nudno

Ja z jedzeniem to mam tak, ze mysle sobie zjadlabym, tera mi wolno, a jak przyjdzie co do czego to wcale mi sie nie chce

Mozesz len.

Ja kupowalam wszystko u uzytkownika rodzyneczki, ale co bedzie po praniu sie okaze

Mam tez flanelki motherhood, one nie powinny byc szmaty

Ja to codziennie wstaje z budzikiem Tz o 5:30, choc nie musze ale wtedy mam czas na tvn24, prasowke (internetowke), ksiazke i sluchanie muzyki

O, tak moj poranek wyglada
Co do kolorów, to jak oglądam pokoje w szarościach, to bardzo mi się podobają, bo rzeczywiście można poszaleć z dodatkami, ale jakoś nie mogę się przekonać, żeby mieć te szarości w swoim mieszkaniu. Więc ja szaleję z delikatnymi beżami - ale to dlatego, że ja uwielbiam stonowane jesienne kolorki - ale złoty rudzielec jestem więc to jakoś tak do mnie pasuje.
NO i pokój dziecięcy obecnie jest zielony, ale będzie albo jaśniejszy zielony, albo walnę beżyk i dodam różne dodatki.
Teraz przy dwóch dziewczynkach, to mogłabym zaszaleć z różem albo fioletem, ale jakoś nie mogę.
Cytat:
pomidorki to jeszcze niestety nie są najlepsze, ale ja mam takiego ogromnego smaka na warzywa ostatnio, że i te pomidory wsuwam z apetytem. A te pomidorki to są bardzo proste mam na blogu, ale wam tu szybko napiszę - pomidory w plastry, na to sos czosnkowy jogurtowo-majonezowy z przyprawami, starty żółty ser i posypane szczypiorkiem! Pyszności!

martynka2812 mam dla Ciebie linki:

http://www.dekoratoramator.pl/2013/0...-maluszka.html

http://www.nietylkona.blogspot.com/search/label/marine

Można z nasyconych kolorków na ścianach zrezygnować i wykorzystać jakieś pudrowe róże, szarości i tylko w dodatkach akcenty marine przemycić. U nas będzie na ścianie mocno bo już dla większych dzieci planuje ale te też są cudne
Co do pomidorków, to polecam pomidory rzymskie z lidla albo z tesco - smakują prawie jak takie w sezonie - ja bez pomidorów żyć a nie mogę nie tylko w ciąży...
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-20, 10:23   #696
martynka2812
Raczkowanie

Cytat:
Jakby kazdy lubil to samo to by bylo nudno
Pewnie, ze tak

Cytat:
W drugiej części wkleiłam linka do dziewczecych pokojów marynarskich, są bez tych ostrych kolorków, w rożnych odcieniach różu, parę dn temu oglądałam znów, prześlę linka jak wejdę z kompa. Jeszcze znalazłam jeden ładny wystrój jasny marynarski to też wkleje linka, może Cię zainspirują

Ja tam robię na luźno marynarsko czyli niebiesko, czerwony, granat, żÓŁTY, biały i to jako uniwersalny wystrój uważam, choć czasem wydaje mi się ostry, ale złagodze to najwyżej żółtym i białym Nie kupuję wszystkich gadżetów, chce jak najwięcej wykorzyfstać z tego co mam, zobaczymy jaki efekt uzyskam
Widzialam je, tylko roz i marine jakos mi nie pasuja nie chcialam blekitu ani rozu, ale jesli marine to moze jakis delikatny morski, turkusowy? Nie wiem... w koncu nie mi ma sie podobac tylko malej, ale jak mala bedzie miala moj charakterek to wspolczuje tatusiowi

Cytat:
Napisane przez Stysia11 Pokaż wiadomość
Ja też uwielbiam kolory. Przedpokój mam pomalowany na pomarańczowo i grafitowy, salon na mus jagodowy i siwy, w łazience mam granatowo pomaranczowe płytki, a w kuchni czerwone meble. Teraz zastanawiam się na jaki kolor pomalować pokój Adasia... to dopiero wyzwanie :-P
U nas przedpokoj jest fioletowo-pistacjowy, lazienka bialo-czarno-czerwona, maly pokoj zielony, pokoj z kominkiem pomaranczowo burgundowy z wielkim kwiatem na scianie, jadalnia szaro-fioletowa ze srebrnym kucharzem, a kuchnia jest brzydka

Cytat:

martynka2812 mam dla Ciebie linki:

http://www.dekoratoramator.pl/2013/0...-maluszka.html

http://www.nietylkona.blogspot.com/search/label/marine

Można z nasyconych kolorków na ścianach zrezygnować i wykorzystać jakieś pudrowe róże, szarości i tylko w dodatkach akcenty marine przemycić. U nas będzie na ścianie mocno bo już dla większych dzieci planuje ale te też są cudne
ten drugi fajny ale pomysly z pierwszego linka obejrze jutro w pracy bo od wtorku na telefonie jade i ciezko by mi bylo poogladac. Dzieki duzo jest tez na pinterescie, na cos trzeba sie zdecydowac, w koncu juz blizej niz dalej
martynka2812 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-20, 10:29   #697
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
Maj Gad laski... ja wczoraj odcięłam się od netu o 13 godzinie a dzisiaj wchodzę i doznałam szoku...... ale lecicie!!!! a jeszcze klub mi został i czytałam, że tam tez sie wczoraj działo.

Pisałyście o obwodzie brzucha. Ja mierzyłam siebie i tż i mamy coś ok. 105-106 cm już. nie pamiętam dokładnie, bo to tak dla śmiechu było.

Co do fejsa - napiszę priv do Betti w takim razie i poproszę o zaproszenie do grupy. Chociaż ja to nie lubię takiego pisania w fejsbukowych grupach, wolę wizaż. No ale rozumiem, że fejs tylko by się pozapraszać

Co do fajeczek. Ja paliłam z tż kilka lat. Ale od lipca rzuciliśmy na nowo. Ale nadal mnie ciągnie.

Współczuję Wam dziewczyny teściowych (te, które pisały jakie mają agentki ) na szczęście moja jest irytująca ale tylko irytująca. Niestety jutro do niej jedziemy. Ale od sylwestra sie nie widzielismy tak wiec z taką częstotliwością to jeszcze ujdzie Mieszkamy 40 km od siebie.

gkatarzynka gratuluję córeczki!

Aviskowa, Julcia mojej siostry urodziła się w rozmairze 59 cm. i się w 56 nie mieści w ogóle.

żart na miarę Karola Strasburgera :brzyda l:

A u mnie nic ciekawego.. wczoraj byłam na pierwszym spotkaniu szkoły rodzenia. Zajęcia bezpłatne dla mieszkańców gminy czy też powiatu - Unia dopłaca chyba Było 11 PAR a ja jako jedyna sama... samutieńka... trochę isę głupio czulam. Bo trzeba było się przedstawić i wszyscy mówili: jesteśMY w 20 tygodniu, spodziewaMY się itd :P A ja co :P Generalnie niczego odkrywczego się tam nie dowiedziałam.. Dostaliśmy jakieś gratisy - smoczek Lovi, jakieś kosmeytki dla niemowląt. I na innych zajęciach też mają być jakieś gratisy. Położna prowadząca zajęcia super babka. Tak więc no generalnie było ok. Polecała obejrzeć sobie na youtube filmiki kolesia co się zowie Zawitkowski. Jakiś fizjoterapeuta.
Tak, ja też polecam Zawitkowskiego szczególnie jeśli chodzi o te filmiki o pielęgnacji dziecka na początku, itd.
Niestety teraz ten pan zaczął reklamować rzeczy, o których wcześniej mówił, że są szkodliwe dla dzieci więc oglądam, ale staram się nie tracić głowy...

No a tak odnośnie mojej drugiej córy, to się uśmialiśmy z doktorem, bo powiedział, że jestem kolejną pacjentką, która dowiedziała się płci Maluszka od swojego starszego dziecka. Ale też stwierdził, że taką dziwną przypadłość i prawie 100% "sprawdzalność" mają dzieci tak do 4r.ż max, ale najpewniej do 3r.ż - czyli załapaliśmy się w ostatniej chwili.
No i że tak powiem, nie poszaleję za bardzo z zakupami, bo wszystkie ubranka mam w zasadzie po Hani...

A... i pisałyście o ubrankach w rozmiarze 56 - Hania urodziła się długa na 56cm i w 56 tonęła, ale dość szybko przeszliśmy na 62 i w tych już dość długo była - i tak przeskakiwała mi często co drugi rozmiar. Ale ja mam dziecko rozwijające się skokowo. Teraz planuję na 56 mieć pajacyki, bodziaki z krótkim i długim i przede wszystkim półśpiochy. Uwielbiam rampersy bo na upały są bardzo wygodne. No i pamiętam jak mi Mąż jeździł do tesco po bodziaki 56 - tam są takie pięciopaki białych bodziaków - są bardzo dobre jakościowo, mięciutkie i każdy Mąż zawsze znajdzie, bo białe. I teraz też sobie myślę, że jakby się Zuza urodziła troszkę mniejsza, to tesco niedaleko
Stary 2015-03-20, 10:32   #698
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Ooo ogladam pytanie na sniadanie i po przerwie bedzie sport dla kobiet w ciazy, co bezpieczne czego unikac
Jak podobał Wam się wywiad ? Spodziewałam się czegoś innego.

Stary 2015-03-20, 10:32   #699
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez caarolinkaa Pokaż wiadomość
Też mam w domu Stony Grey i go uwielbiam Pokój córki też chciałam nim pomalować, a jedną ścianę dać w kolorze zielonym albo żółtym... Tylko TŻ pochodzi z bardziej "kolorowej" rodziny i muszę go przekonywać do moich szarości za każdym razem
Moj Tz taki sam

Cytat:
Natetitka to prawda to jeszcze nie ten smak ale chociaz troszji moze podobny?

Tak pomyslalam sobie ostatnio o truskawkach pychaaaaa taki koktajl chyba troszki zdaze pojesc?
Wlasnie dostalam truskawki

Highway to Hell
mademoiselle betti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-20, 10:34   #700
elinka21
Zakorzenienie

Cytat:
Moj Tz taki sam

Wlasnie dostalam truskawki
Skad?

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
Jak podobał Wam się wywiad ? Spodziewałam się czegoś innego.
Mi najbardziej to ciaza piekny i wyjatkowy okres w zyciu kobiety, nie w moim przypadku

25.03.14
Stary 2015-03-20, 10:36   #701
sabincia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maga9 Pokaż wiadomość
Tez sie witam w nowym watku,ale pedzicie,po prostu niemozliwe dla pracujacej osoby by nadazyc
nawet tylko czytac was juz nie daje rady, a wpisac cos czasem..nie sposob wejsc w slowo wam
Mam ten sam problem niestety, ciężko mi nadążyć i się wbić. Może jak w końcu pójdę na zwolnienie to się uda

A tak w ogóle do którego tyg planujecie pracować?

Obwód brzucha (w pępku)-93 cm, 12cm więcej

A truskawy wczoraj kupowałam, pół kilograma w tesco-4,99zł
sabincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-20, 10:38   #702
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Mi najbardziej to ciaza piekny i wyjatkowy okres w zyciu kobiety, nie w moim przypadku
Ja w 1 trymestrze mówiłam, że kobieta która powiedziała, że ciąża to najpiękniejszy okres w życiu kobiety była bardzo nieszczęśliwa.

Biedny, przerażony kot w PnŚ.

Edytowane przez Aviskowa
Czas edycji: 2015-03-20 o 10:41
Stary 2015-03-20, 10:43   #703
Truskawka31
Rozeznanie

Cytat:
O ja coś takiego dla siebie i tż zrobiłam: pomidorki po żydowsku, parówki i sok wyciskany z gejfruta i pomarańczki. Miało być jeszcze sadzone jajo ale już mi się nie chciało

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Napisane przez sabincia Pokaż wiadomość
Mam ten sam problem niestety, ciężko mi nadążyć i się wbić. Może jak w końcu pójdę na zwolnienie to się uda

Ja będę pewnie pracować do 28 tc.:jup i:
Stary 2015-03-20, 10:44   #704
martynka2812
Raczkowanie

Cytat:

Ja jutro wracam do pracy po tygodniowym zwolnieniu, niestety chyba bylam juz przemeczona i jak mnie dopadlo chorobsko to przez 3 dni nie mialam sily wstac z lozka. Popracuje do 07.04 i do konca ciazy juz l4
Stary 2015-03-20, 10:46   #705
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Ja polecam Zawitkowskiego calego mimo tych reklam ksiazki sa super i filmiki te z jego kanalu. Generalnie to iwielbiam go sluchac, bylam na kilku jego wykladach

Cytat:
Skad?

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Dostalam od pacjentki zamiast czekolady

Taaaa....

Highway to Hell
mademoiselle betti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-20, 10:46   #706
martynka2812
Raczkowanie

Cytat:

Ja jutro wracam do pracy po tygodniowym zwolnieniu, niestety chyba bylam juz przemeczona i jak mnie dopadlo chorobsko to przez 3 dni nie mialam sily wstac z lozka. Popracuje do 07.04 i do konca ciazy juz l4. U mnie to bedzie z om 28tc. Ale to zlecialo
Stary 2015-03-20, 10:50   #707
gkatarzynka
Zadomowienie

Oglądacie zaćmienie słońca?
Stary 2015-03-20, 10:58   #708
PalinKa_88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Stary 2015-03-20, 11:02   #709
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Oglądam.

Stary 2015-03-20, 11:03   #710
AnULka248
Zakorzenienie

Cytat:
tzn. mam w domu ciemno jak przed jakąś burzą, no i latałam do taty do garażu żeby oglądać przez jego gogle do spawania ale jakoś ogólnie mi się to nie podoba, tak ponuro. Czekam, aż się rozjaśni.
AnULka248 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-20, 11:05   #711
fuertka88
Rozeznanie

Cześć
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40
Nasze 1860g i 1810g szczęścia

fuertka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-20, 11:06   #712
Truskawka31
Rozeznanie

Cytat:
Oglądam.
Stary 2015-03-20, 11:10   #713
elinka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnULka248 Pokaż wiadomość
tzn. mam w domu ciemno jak przed jakąś burzą, no i latałam do taty do garażu żeby oglądać przez jego gogle do spawania ale jakoś ogólnie mi się to nie podoba, tak ponuro. Czekam, aż się rozjaśni.
Mi tez to ponuro sie nie podoba niech sie juz skonczy

Kurier przyniosl porteczki dla synka ekstra sa

25.03.14
Stary 2015-03-20, 11:11   #714
martynka2812
Raczkowanie

U mnie jest jasniusienko jakby zadnego zacmienia w ogole nie bylo
Stary 2015-03-20, 11:12   #715
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja w 1 trymestrze mówiłam, że kobieta która powiedziała, że ciąża to najpiękniejszy okres w życiu kobiety była bardzo nieszczęśliwa.
Biedny, przerażony kot w PnŚ.
Hehehehe nooo ja też bym mogła się pod tym stwierdzeniem podpisać.
Co do zwierząt zabieranych do tv to jestem na nie... Ostatnio w sobotę oglądalam Małych Gigantów przez chwilę i była tam dziewczynka co śpiewała jakąś piosenkę o swoim piesku... no i oczywiście mały przerażony piesek musiał być na scenie... nie chcę nawet myśleć co to za stres musiał być dla niego.

Cytat:
Ja właśnie wróciłam - wyszłam z kolegami z pracy przed firmę i patrzyłam przez zdjecie rentgenowskie.
Stary 2015-03-20, 11:12   #716
fuertka88
Rozeznanie

Cytat:
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40

Stary 2015-03-20, 11:14   #717
gkatarzynka
Zadomowienie

U mnie też jasno, ale tak jakoś inaczej... bo niby słońce świeci ale jest ciemniej. Ale też inaczej niż jak jest niebo zachmurzone.
Ja lubię takie ciekawostki, ale to chyba dlatego, że z dzieciakami zawsze oglądałam i w sumie budzi to we mnie jakiś taki zachwyt i zadziwienie, jak to wszystko jest mądrze skonstruowane
Stary 2015-03-20, 11:16   #718
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Hehehehe nooo ja też bym mogła się pod tym stwierdzeniem podpisać.
Co do zwierząt zabieranych do tv to jestem na nie... Ostatnio w sobotę oglądalam Małych Gigantów przez chwilę i była tam dziewczynka co śpiewała jakąś piosenkę o swoim piesku... no i oczywiście mały przerażony piesek musiał być na scenie... nie chcę nawet myśleć co to za stres musiał być dla niego. .
Nie rozumiem co właściciele zwierząt mają w głowach, aby narażać swoich milusińskich na taki stres i przerażenie.

Stary 2015-03-20, 11:23   #719
Sarrai
Wtajemniczenie

Laski, to ja wysyłam Wam zaproszenia na fejsie jakby co i za pozostałe zaproszenia dziękuję mademoiselle betti - wysłałam pw
Stary 2015-03-20, 11:26   #720
fuertka88
Rozeznanie

Cytat:
Laski, to ja wysyłam Wam zaproszenia na fejsie jakby co i za pozostałe zaproszenia dziękuję mademoiselle betti - wysłałam pw
Dodałam Cię już do grupy
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości