Scent Bar LVI - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-20, 14:45   #211
gryx82
BAN stały

Dot.: Scent Bar LVI

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
2. Dla mnie Escentric 02, ale już 3 rok jadę na nim "z braku laku" Zachciało mi się pachnieć bardziej hmmm kobieco.
Nie wiem, jak pachnie, ale właśnie rozbierana jest AA Limon Verde Edit: po ptokach już...
Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
1. może i powiedział ale to TŻ był u weterynarza (z kotem znaczy )
Kota wziął dla niepoznaki?
Cytat:
2. przeczekaj

Edytowane przez gryx82
Czas edycji: 2015-03-20 o 14:47
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-20, 14:49   #212
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
znad chronicznego niedoczasu i opuchniętej i pobolewającej od niewiadomoczego nogi jak balon
Koniecznie ić do lekarza. Przy nerach każde spuchnięcie nogi warto sprawdzić.
Wiem po doświadczeniach u Taty

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
oby nie zapalenie żył
To samo sobie pomyślałam, ale może niekoniecznie zapalenie, może coś co szybko da się zniwelować lekami.
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-20, 14:52   #213
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Nie wiem, jak pachnie, ale właśnie rozbierana jest AA Limon Verde Edit: po ptokach już...
Limon Verde jest wyczuwalna na skórze przez około 15 minut - śliczna i owszem, ale trwałość ma gorsza niż Carbone.
Stary 2015-03-20, 14:55   #214
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet nie żałuję, bo ja już nie chcę nic w ciemno. Chcę się zakochać i dopiero polować. No i jakoś tak z "cytrynami" mi nie po drodze Choć dobrą lemoniadą nie pogardzę, ale to raczej do picia Kiedyś podobało mi się to

http://www.fragrantica.pl/perfumy/Ch...hery-6027.html

Ale chyba już nie tego szukam, trochę więcej kwiatków może? Dior Escale to seria autentycznie an upały, taka bezpieczna, i choć lubię bezpieczne i nieinwazyjne zapachy, to tym razem chcę coś konkretniejszego

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:

2. przeczekaj
Poczekam a jak zaintrygowałąś mnie
Stary 2015-03-20, 15:09   #215
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Limon Verde jest wyczuwalna na skórze przez około 15 minut - śliczna i owszem, ale trwałość ma gorsza niż Carbone.
Oj, to skreślam ją z góry - nie znoszę "zapachów-widmo"
Cytat:
Nawet nie żałuję, bo ja już nie chcę nic w ciemno.
Racja
Cytat:
Kiedyś podobało mi się to

http://www.fragrantica.pl/perfumy/Ch...hery-6027.html
Tej serii nie znam wcale
Stary 2015-03-20, 15:11   #216
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Oj, to skreślam ją z góry - nie znoszę "zapachów-widmo"

Racja

Tej serii nie znam wcale
To własnie zapachy widmo Ale latem - bardzo lubiłam. Latem intensywny zapach mnie zabija, a te ze mnie nie znikały tak szybko jak z innych.

Ot były mniej trwałe niż większość, ale kilka godzin - 4-5 spokojnie.

A i to, że po 5 minutach przestajemy czuć zapach, nie znaczy że go nie ma. Ja zawsze testuję reakcję otoczenia. Aczkolwiek zgadzam się, że nosiciel chce sam czuć zapach bo po to go uzywa, więc jak przestajemy go czuć to klapa. Co nie zawsze świadczy o trwałości zapachu, tylko chyba o intensywności? Tak mi sie wydaje.

Mam nadzieję, że Red nie rzuciła swojego socjofobstwa i nie wybiegła testować perfumy dla mnie w perfumerii

Żarcik taki

Jutro wracam do domu sprzątać syf. szczerze, to mi się nie chce. Ale ponoć drzwi są już zamontowane. Ciekawa jestem jakie tym razem odkryję problemy. Bo nie ma jeszcze klamek (sic!) zatem szanse na problemy są spore.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2015-03-20 o 15:17
Stary 2015-03-20, 16:14   #217
gryx82
BAN stały

Cytat:
To własnie zapachy widmo Ale latem - bardzo lubiłam. Latem intensywny zapach mnie zabija, a te ze mnie nie znikały tak szybko jak z innych.
Mnie nie robi różnicy raczej, czy lato/zima - używam, jak mi się żywnie podoba (oczywiście w upale typu "30 stopni w cieniu" kieruję się rozsądkiem i zazwyczaj też wybieram te lekkie i przyjemne, a jeśli już orient, to w ilości śladowej)
Cytat:
A i to, że po 5 minutach przestajemy czuć zapach, nie znaczy że go nie ma
Yhy Najczęściej na znajomej - ona już nic nie czuje, a ja naprzeciwnie (najczęściej szanelki wszelakie)
Cytat:
Jutro wracam do domu sprzątać syf. szczerze, to mi się nie chce. Ale ponoć drzwi są już zamontowane. Ciekawa jestem jakie tym razem odkryję problemy. Bo nie ma jeszcze klamek (sic!) zatem szanse na problemy są spore.
Stary 2015-03-20, 16:22   #218
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Mnie nie robi różnicy raczej, czy lato/zima - używam, jak mi się żywnie podoba (oczywiście w upale typu "30 stopni w cieniu" kieruję się rozsądkiem i zazwyczaj też wybieram te lekkie i przyjemne, a jeśli już orient, to w ilości śladowej)
Cy ja Cię mogę uściskać? Włos mi się jeży, jak widzę tekst, ze coś się komuś rzewnie podoba , wiec jak zobaczyłam poprawną wersję to aż mi się wszystko uśmiechnęło
Stary 2015-03-20, 16:58   #219
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Nie no ja mówiąc lato w kontekście perfum mam na myśli zazwyczaj upały. Bo jak jest ludzka temperatura to używam co chcę. Zwłaszcza w letnie wieczory zdarzają mi się killerki Notabene, serial The Killing wciąga. Of kors sposób prowadzenia wątków jest bajkowy i nieco uwłacza ludzkiej inteligencji ale tak to już bywa w amerykańskich serialach, zatem przymykam oko i traktuję jako bajeczkę, bo bardzo lubię "tropienie" zagadki i inne takie. Skutkiem czego sniło mi się że myłam w umywalce odciętą damską stopę. Wytarłam ręcznikiem i nie wiem co z nią zrobiłam.

W kwestii seriali, mam jeszcze ochotę na "The Fall".

Gryx - dzięki za kule, oby podziałały bo ja już byłam na granicy nerwowego rozstroju. Z chuopem nie rozmawiałam.

Redzia gdzie jesteś ?????????? Ja czekam i czekam

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2015-03-20 o 16:59
Stary 2015-03-20, 17:03   #220
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no ja mówiąc lato w kontekście perfum mam na myśli zazwyczaj upały. Bo jak jest ludzka temperatura to używam co chcę. Zwłaszcza w letnie wieczory zdarzają mi się killerki Notabene, serial The Killing wciąga. Of kors sposób prowadzenia wątków jest bajkowy i nieco uwłacza ludzkiej inteligencji ale tak to już bywa w amerykańskich serialach, zatem przymykam oko i traktuję jako bajeczkę, bo bardzo lubię "tropienie" zagadki i inne takie. Skutkiem czego sniło mi się że myłam w umywalce odciętą damską stopę. Wytarłam ręcznikiem i nie wiem co z nią zrobiłam.

Gryx - dzięki za kule, oby podziałały bo ja już byłam na granicy nerwowego rozstroju. Z chuopem nie rozmawiałam.

Jak to co, do gara

Latem używam kilerow, lubię...ale przeważnie po południu/wieczorem jak juz trochę chłodniej. W największe upały staram się jednak cos lżejszego, ...chociaż to co lżejsze dla mnie, dla większości niekoniecznie ...

Będę szyła
Ciekawe co z tego wyjdzie.
Mam materialy, nożyce kupione, teraz tylko zrobić formę, wyciąć i szaleć. Koszulki oversize albo jakieś takie, zobaczymy. Ale plan ambitny jest
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-20, 17:09   #221
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Och, pszepszam, ja miałam na myśli żebyś przeczekała fazę a nie poczekała na moje rewelacje, niestety nic nie doradzę

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-20, 17:26   #222
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Och, pszepszam, ja miałam na myśli żebyś przeczekała fazę a nie poczekała na moje rewelacje, niestety nic nie doradzę

O ja naiwna myślałam, że masz jakieś kwiaty w próbkach co Ci nie podeszły.

Nie no już 3 rok przeczekuję. Chcę kwiatki sratki
Stary 2015-03-20, 19:16   #223
tricolor
Wtajemniczenie

Kfiatki to może: Champs Elyses? Cabotine (choć to szypr)? Prada Iris (mocny puder). A może Miracle? Albo wersja Miraculum różowe? Nina L'air?
Miłego piąteczku wszystkim
Stary 2015-03-20, 19:40   #224
gryx82
BAN stały

Cytat:
Cy ja Cię mogę uściskać?
Tak!
Cytat:
Włos mi się jeży, jak widzę tekst, ze coś się komuś rzewnie podoba , wiec jak zobaczyłam poprawną wersję to aż mi się wszystko uśmiechnęło
Naprawdę tak ludzie piszą?! Może chodzi o podobanie się "na smutno"?
Cytat:
Nie no ja mówiąc lato w kontekście perfum mam na myśli zazwyczaj upały. Bo jak jest ludzka temperatura to używam co chcę. Zwłaszcza w letnie wieczory zdarzają mi się killerki
W letnie wieczory perfumy pachną najpiękniej, taka moja prywatna teoria
Cytat:
Biedny chuop
Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Jak to co, do gara
O fuuuuu!!!
Cytat:
Stary 2015-03-20, 20:23   #225
Polly_
grozi wypollizowaniem

hellou,
poproszę o porade ogrodniczą ,
albowiem postanowilam ze w tym roku musze miec kwiecie na balkonie.
Ale zeby nie był otak zwyczajnie tylko polliastycznie , to chce miec kwiecie co nie kwitnie .
wiec -jaka roslina na balkon południowy, bez zadnego cienia, szybkorosnąca? bardzo mało wymagająca?

edit-zapomnialam napisac ze chodzi mi o rozliny rosnące bardziej wzwyz niz wszerz

ewentualnie czy mozecie polecic jakies miejsce w sieciuni gdzie moznaby sie samemu doedukowac..nie wiem sa jakies tabele roslin,wymogów itd?

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2015-03-20 o 20:25
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-20, 21:44   #226
Parabelka
Panaroja

Cytat:
O tym samym zaćmieniu pomyślałem dzisiaj - akurat na wakacjach byłem, u babci na Warmii i obserwowałem je przez jakieś okopcone szkło (aż sprawdziłem w necie i wyszło, że to 11. sierpnia był 1999, a przysiągłbym, że na bank lipiec)
też myślałam że lipiec , ale początek sierpnia w sumie blisko końca lipca , a ten sierpień był bardzo gorący , więc mógł ujść za lipiec
Cytat:

Cytat:
o żesz

znad obok kothy , której łeb przedsennie opada

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-21, 00:17   #227
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:

Okazało się, że to zapalenie trzustki, dostaje antybiotyk i kroplówki bo nie chce jeść ale już chodzi z ogonem do góry więc powinno być dobrze.

Ju, jestem strasznie ciekawa końcowej wersji Poison.
głaski dla kociny
Poison jutro kończę

Cytat:
1. Ja się jeszcze nie zdążyłam przywiązać, więc śmialo Zawsze to fajniej zgarnąć kilkaset euro, niz kilkaset zł jak ktos się zakocha

2. Tlo jest za☠☠☠iaszcze

Bo te tanie polskie rypacze sa najlepsze
Jeszcze możesz testnąć inne z tej seri co pokrzywa, też są fajne. I Familijny w bialej i niebieskiej butli.
1.

2. TERAZ jest za☠☠☠iaszcze

Wypróbuję!

Cytat:
Jestem przerażony kalorycznością produktów spożywczych (100g śledzia w oleju i z cebulką ponad 300kcal!)
moja ex teściowa mówi "Nie wierzę w kalorie. Czy ktoś je kiedyś widział?" - i szczupła jest
A ja nie zważam na kaloryczność - jem niedużo, ale treściwie - czyt. nie chudo

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość

pamietam tamto zaćmienie
dzisiejsze zaćmienie też mogę odbierać jako znak. Pozytywny, mrok nadciąga - to jest mój dzień, mam dzisiaj wyzwanie i wyjdę z niego zwycięsko
kciuki się przydadzą
Trzymam kciuki!
Co do zaćmienia - paczcie, jakie zdjęcia zrobiłam

zacmienie 001 (Small).jpg

zacmienie 002 (Small).jpg

zacmienie 003 (Small).jpg

zacmienie 005 (Small).jpg

zacmienie 006 (Small).jpg

Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
znad chronicznego niedoczasu i opuchniętej i pobolewającej od niewiadomoczego nogi jak balon
O Boże, koniecznie do lekarza
Strasznie Ci współczuję

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-21, 00:53   #228
gryx82
BAN stały

Znad wqrwa wielkiego jak sama galaktyka! Jak zrobić tak, żeby nie być za dobrym na każde zawołanie, no wiecie - przynieś, wynieś, pozamiataj, zrób to, zrób tamto, wyjdź z psem i śmieci przy okazji wynieś?! Coraz częściej myślę, że tylko wyemigrowanie gdzieś dalej tutaj pomoże, bo jak widać na wdzięczność jakąkolwiek, ludzką taką i naturalną, liczyć co nie mam
Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
hellou,
poproszę o porade ogrodniczą
Chryste! Polly! Lepiej nieee!

W ogrodniczych Ci doradzą, od tego tak jakby oni są
Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
też myślałam że lipiec , ale początek sierpnia w sumie blisko końca lipca , a ten sierpień był bardzo gorący , więc mógł ujść za lipiec
Ja bym sobie mały palec u lewej stopy obciąć dał, ale coś mi wewnętrznie buczało "spraaawdź to leeepieeej...", no i żem sprawdził - sierpień niby (wtf?!)
Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Cudne! Ja postanowiłem parę razy okiem gołym rzucić - nie był to zbyt mądry wybór

---

Ech... rozgoryczony jestem bardzo... twardą trza wyhodować w końcu
Stary 2015-03-21, 08:50   #229
aileenn
Mother of Cats

Dzień dobry, Baru

Katty, jak noga? Zeszło spuchnięcie?

Red, jak zwierzę?

Macham znad wczorajszego czułego przytulania się do muru klasztoru - bo akurat pod Klaryskami moje mła postanowiło zasłabnąć i tym samym przerwać spacer przez Stare Miasto Czy duża dawka stresu w ostatnich dniach + nadchodząca małpa są wystarczającym wytłumaczeniem? Bo coś jest nie tak: nie mam ochoty na czekoladę

Cytat:
Włos mi się jeży, jak widzę tekst, ze coś się komuś rzewnie podoba
Oj, oj, ojojoj. Wyobraźnia frazeologiczna społeczeństwa nie zna granic

Cytat:
Czytałam wczoraj u Zwierza reckę i też nabrałam ochoty Choć od paru lat kryminalne coś tam słabo mi wchodzą.

Cytat:
Chcę kwiatki sratki
Ja też

Cytat:

Wczoraj wypadał mój biurowy dzień, więc z kolegą zmontowaliśmy sobie na szybko filtr do oglądania słońca (no dobsz, kolega zmontował, ja go wspomagałam duchowo, eksytując się sytuacją ) z dyskietek, tzn. z tego czegoś czarnokliszowego co jest w środku dyskietek

Cytat:
Ech... rozgoryczony jestem bardzo... twardą trza wyhodować w końcu
Buuuu...

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-21, 10:17   #230
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
Ale zeby nie był otak zwyczajnie tylko polliastycznie , to chce miec kwiecie co nie kwitnie .
wiec -jaka roslina na balkon południowy, bez zadnego cienia, szybkorosnąca? bardzo mało wymagająca?

edit-zapomnialam napisac ze chodzi mi o rozliny rosnące bardziej wzwyz niz wszerz
Nie bardzo się znam, z tego typu mam wierzbę ale nie drzewo tylko badyle wystające kępką z ziemi.
Może trawa cytrynowa? Nie wiem jak z wymaganiami.

Cytat:
Świetne

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Red, jak zwierzę?
Zwierz już spoko, podjada dietetyczną karmę i udaje mi się przemycać mu pigułki ale i tak do wtorku na antybiotyku i kroplówce na wszelki.
Co do omdlenia, badałaś krew? Może jaka anemia?

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-21, 10:18   #231
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Dobry
Cytat:
moja ex teściowa mówi "Nie wierzę w kalorie. Czy ktoś je kiedyś widział?" - i szczupła jest
A ja nie zważam na kaloryczność - jem niedużo, ale treściwie - czyt. nie chudo

Trzymam kciuki!
1. Ja tam zważam, ale tylko jak chcę cos zgubić. A normalnie też nie bardzo. Jem tłuste i slodkie też, ale to w rozsadnych ilościach się staram. Organizm potrzebuje i tłuszczu i cukru.

2.

Muszę Mlodego pocisnąć, żeby pokazał mi swoje, ale powiediał że takie se

Cytat:
Znad wqrwa wielkiego jak sama galaktyka! Jak zrobić tak, żeby nie być za dobrym na każde zawołanie, no wiecie - przynieś, wynieś, pozamiataj, zrób to, zrób tamto, wyjdź z psem i śmieci przy okazji wynieś?! Coraz częściej myślę, że tylko wyemigrowanie gdzieś dalej tutaj pomoże, bo jak widać na wdzięczność jakąkolwiek, ludzką taką i naturalną, liczyć co nie mam
:

Stać się mną na chwilę

Ja tam sobie coraz częściej myśle,że jednak powinnam być łagodniejsza i zanim coś powiem, to dziabnąć się w jęzor...no pracuję nad tym , z rożnym efektem
O emigracji też czasem rozmyślam( jach chyba spora część naszej populacji), ale to raczej ze względów finansowych

A...nie chwalilam się Wam

Młody zajął 3 miejsce w konkursie fotograficznym. Konkurs z lutego, a dopiero wczoraj się pochwalil. Zdjęcie miało być robione komórką. 1 - 2 miejsce zajeły zdjęcia robione telefonami marki , ktora sponsorowala konkurs, no i moim zdaniem byly takie sobie, jedno ustawiono majstrowane i drugie , ot ściana kolorowa. A Młody uchwycił naturę Tematyka to ''kolory''
Zdjęcia sobie pyka od jakiś 2 lat fonem, dopiero w grudniu kupił jakąś uzywkę Canona chyba i trochę bardziej wgryza sie w temat...moze będą z niego ludzie . Ale niektore foty robi naprawdę fajne
Stary 2015-03-21, 12:48   #232
neska951
Zakorzenienie

Joł joł baru snad .... bólu powyciskowego spowodowanaego zakładaniem nici

Cytat:
Nie żałuj , nie jest świeża ... Na końcu wysładza się
A czegoś szukasz ? Umknęło mi?

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:

Nie no już 3 rok przeczekuję. Chcę kwiatki sratki
Envy, Envy me, Pleasures bloom, Eden,Matsuri Annayake, Dior Miss Dior Cherie L`Eau ?

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
D

Młody zajął 3 miejsce w konkursie fotograficznym. Konkurs z lutego, a dopiero wczoraj się pochwalil. Zdjęcie miało być robione komórką. 1 - 2 miejsce zajeły zdjęcia robione telefonami marki , ktora sponsorowala konkurs, no i moim zdaniem byly takie sobie, jedno ustawiono majstrowane i drugie , ot ściana kolorowa. A Młody uchwycił naturę Tematyka to ''kolory''
Zdjęcia sobie pyka od jakiś 2 lat fonem, dopiero w grudniu kupił jakąś uzywkę Canona chyba i trochę bardziej wgryza sie w temat...moze będą z niego ludzie . Ale niektore foty robi naprawdę fajne
klask i:
Przekaż graty od wizaża i pokapoka

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Może maja za duzo wszystkiego chwilowo? Albo faktycznie czapki mają dosć?
Sprobujz migdalowym, albo z oliwą z oliwek? Czy jaki w kuchni posiadasz? Albo wyryp porządnie i daj im odpocząć trochę....tylko coś lekkiego...
Wiesz co one się zrobiły wiotko-sztywne ... Za mało sztywne na przeproteinowanie ... Na szczęście rigenol pomógł po uprzedniz zrypaniu rypaczem ze spirytem salicylowym Migdałowy nabędę

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
Zwierz już spoko, podjada dietetyczną karmę i udaje mi się przemycać mu pigułki ale i tak do wtorku na antybiotyku i kroplówce na wszelki.
Uffff super

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:

Macham znad wczorajszego czułego przytulania się do muru klasztoru - bo akurat pod Klaryskami moje mła postanowiło zasłabnąć i tym samym przerwać spacer przez Stare Miasto Czy duża dawka stresu w ostatnich dniach + nadchodząca małpa są wystarczającym wytłumaczeniem? Bo coś jest nie tak: nie mam ochoty na czekoladę
Dla mnie wystarczający powód to jest, co miesiąc z tym walczę

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Niedasie
Przykład od babci od 2 lat nie udało mi się osiągnąc odpowiedniej konsystencji i dogotowania płatków owsianych

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
2. Dla mnie Escentric 02, ale już 3 rok jadę na nim "z braku laku" Zachciało mi się pachnieć bardziej hmmm kobieco.
Nie wiem jak pachną molekuły ....

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
Ale dlaczego nie wstaje z łóżka? Ze strachu? W ogóle złamania w starszym wieku to ciężka sprawa, niestety...
Już nie pamiętam Ale było coś ciutkę detergentowo-kwiatowego, niestety
Moim zdaniem ze strachu i z głupoty
Jak była diagnoza że to korzonki to wstawała na jedzenie do stołu, chodziła itp, jak się dowiedziała ze to złamanie kręgosłupa to bach walnęła się i leży...

Edytowane przez neska951
Czas edycji: 2015-03-21 o 12:44
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-21, 13:14   #233
Betty83
Zakorzenienie

znad kaca mordercy
zuo w płynie: kahlua, stroh 80, parę kropel coli żeby ust nie wypaliło
trzeba pić do dna na raz... suka na to mówią

Cytat:

lustro z kitem?
jak chce sie nauczyć focenia, to niech sobie podłączy manualną stałkę przez adapter m42. jak się zapoluje na allegro to można mieć zestaw za 100 zł.
np heliosa 44m i adapter z dandelionem od chinoli (te same na all mają cenę 2x wyższą)
jak się upoluje dobrą sztukę, to te stare obiektywy mają dużą lepszą optykę niż współczesne tanie ciemne plastikowe zoomy.
świetnie współpracują z canonami
do nikona trzeba przerabiać albo podłączać przez adapter z soczewką, która osłabia jakość.
ja się właśnie dogadałam z jednym sprzedawcą i będę miała 135mm f/2.8 za fajną cenę. ale przysłona tylko 6 listkowa
tair ma 20 listków, jupiter 12, ale musiałam włączyć tryb ekonomiczny
Stary 2015-03-21, 13:25   #234
gryx82
BAN stały

Cytat:
Macham znad wczorajszego czułego przytulania się do muru klasztoru
Przez moment pomyślałem, że najwidoczniej nie tylko do drzew zalecają się przytulać wszelkiej maści "zielarze" Chociaż - pod czakramem na Wawelu już stałem
Cytat:
Wczoraj wypadał mój biurowy dzień, więc z kolegą zmontowaliśmy sobie na szybko filtr do oglądania słońca (no dobsz, kolega zmontował, ja go wspomagałam duchowo, eksytując się sytuacją ) z dyskietek, tzn. z tego czegoś czarnokliszowego co jest w środku dyskietek
O mamo, przekonany byłem, że dyskietek się już nie używa
Cytat:
Stać się mną na chwilę

Gdyby to wszystko takie proste było... w ogóle zmiana charakteru/podejścia do czegoś lub kogoś to bardzo ciężki proces jest Btw - pamiętam taki cytat z Balzaca:"Czasami nagła zmiana charakteru jest ostatecznym sposobem na przetrwanie"
Cytat:
Graty!
Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
Nie żałuj , nie jest świeża ... Na końcu wysładza się
A czegoś szukasz ? Umknęło mi?

Nieee, ja nie szukam, to było ad sinupret poszukiwań Rejcz
Cytat:
Niedasie
Przykład od babci od 2 lat nie udało mi się osiągnąc odpowiedniej konsystencji i dogotowania płatków owsianych

Przepraszam, ale

Cytat:
Moim zdaniem ze strachu i z głupoty
Jak była diagnoza że to korzonki to wstawała na jedzenie do stołu, chodziła itp, jak się dowiedziała ze to złamanie kręgosłupa to bach walnęła się i leży...
Rozumiem Mnie zastanawia jedno - dlaczego takie przewlekłe leżenie w łóżku skraca życie (znacie pewnie powiedzenie, że "łóżko wyciąga")? Znajoma rodziców, po operacji wstawienia stawu biodrowego, też ze strachu nie wstawała z łóżka - zmarła w niecały rok bodajże
Stary 2015-03-21, 13:32   #235
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Joł joł baru snad .... bólu powyciskowego spowodowanaego zakładaniem nici

klask i:
Przekaż graty od wizaża i pokapoka

Wiesz co one się zrobiły wiotko-sztywne ... Za mało sztywne na przeproteinowanie ... Na szczęście rigenol pomógł po uprzedniz zrypaniu rypaczem ze spirytem salicylowym Migdałowy nabędę

.
1.

2.Przekażę

3. To może chwila przed przeproteinowaniem....Dob rze,że już jest lepiej. Tylko tak myślę, moze faktycznie postaraj się unikać przez jakiś czas protein , postaw na delikatne nawilżenie, i obserwuj,żeby nie przekarmić w druga stronę...
Ja ostatni co drugie mycie to Kallos i tylko Joanna bs na końce, rypanie raz w tygodniu, a codzienne dzieckowym i tym rosyjskim przeterminowanym, teraz Natei doszło ( bardzo fajne) maska przed myciem z kilkoma kroplami oleju, a po coś lżejszego na chwilę ...no i dają radę. A najfajniejsze po myciu Kallosem...chyba zacznę częściej, ze 2 - 3 x w tygodniu...

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
znad kaca mordercy
trzeba pić do dna na raz... suka na to mówią

lustro z kitem?
jak chce sie nauczyć focenia, to niech sobie podłączy manualną stałkę przez adapter m42. jak się zapoluje na allegro to można mieć zestaw za 100 zł.
np heliosa 44m i adapter z dandelionem od chinoli (te same na all mają cenę 2x wyższą)
jak się upoluje dobrą sztukę, to te stare obiektywy mają dużą lepszą optykę niż współczesne tanie ciemne plastikowe zoomy.
świetnie współpracują z canonami
do nikona trzeba przerabiać albo podłączać przez adapter z soczewką, która osłabia jakość.
ja się właśnie dogadałam z jednym sprzedawcą i będę miała 135mm f/2.8 za fajną cenę. ale przysłona tylko 6 listkowa
tair ma 20 listków, jupiter 12, ale musiałam włączyć tryb ekonomiczny

1.

2.

3. Nie znam się kompletnie....
Dzieki, przekażę
Się ucieszy z rad

Poka poka, zdjęcie które podesłal na konkurs

http://iconosquare.com/p/835580203966462152_986919413

I jeszcze troche, jak by ktoś mial ochotę zerknąć
http://iconosquare.com/marcstar7

Resztę nie wiem gdzie trzyma, gdzieś na kompie chyba
Stary 2015-03-21, 13:40   #236
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam, ale [/COLOR]
[/COLOR]
Rozumiem Mnie zastanawia jedno - dlaczego takie przewlekłe leżenie w łóżku skraca życie (znacie pewnie powiedzenie, że "łóżko wyciąga")? Znajoma rodziców, po operacji wstawienia stawu biodrowego, też ze strachu nie wstawała z łóżka - zmarła w niecały rok bodajże
1 Spoko sama się z tego śmieję żeby nie zwariować... Ona nawet do toalety nie wstaje...

2 Krócej żyją bo nie ruszają się... A wtedy jest słabsze krążenie i skłonność do powstania skrzepu co może dać np zator, zawał itp Zwiększa się skłonność do infekcji co może doprowadzić do zapalenia płuc. Dodatkowo leżenie sprzyja zanikowi mięśni u utrudnia perystaltykę jelit i powoduje odleżyny ..... itp itd...

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
3. To może chwila przed przeproteinowaniem....Dob rze,że już jest lepiej. Tylko tak myślę, moze faktycznie postaraj się unikać przez jakiś czas protein , postaw na delikatne nawilżenie, i obserwuj,żeby nie przekarmić w druga stronę...
Ja ostatni co drugie mycie to Kallos i tylko Joanna bs na końce, rypanie raz w tygodniu, a codzienne dzieckowym i tym rosyjskim przeterminowanym, teraz Natei doszło ( bardzo fajne) maska przed myciem z kilkoma kroplami oleju, a po coś lżejszego na chwilę ...no i dają radę. A najfajniejsze po myciu Kallosem...chyba zacznę częściej, ze 2 - 3 x w tygodniu...

1.

2.

3. Nie znam się kompletnie....
Dzieki, przekażę
Się ucieszy z rad

I jeszcze troche, jak by ktoś mial ochotę zerknąć
http://iconosquare.com/marcstar7

Resztę nie wiem gdzie trzyma, gdzieś na kompie chyba
1 Teraz na tydzień zero protein będzie , zobaczymy jak to wyjdzie...

2 Fajne zdjęcia Las klimatyczny
Za albumu najbardziej w moim klimacie są

http://iconosquare.com/p/826120921009158487_986919413

http://iconosquare.com/p/827586669296548283_986919413

http://iconosquare.com/p/829802584507481081_986919413

Super kadruje
Stary 2015-03-21, 13:43   #237
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Znad trzeciej próby zalogowania się na wizaż... I z balkonu...

Polly,w pierwszej chwili pomyślałam o bambusie - nie kwitnie,zielony,szybko rośnie...

Ju,jakie piękne zdjęcia!

Gratki dla Młodego i wkleiłabyś, Stazja,tę nagrodzoną fotkę.

Aileenn,a propos dziwolągów językowych,chyba tu już kiedyś wspominałam o ichtiologii obrażeń...? I takie kwiatki znajduję w książkach,które czytam.

Zostawiam i dla wszystkich potrzebujących i idę poczytać,póki jest słońce. Może znowu jakie byki znajdę
Stary 2015-03-21, 13:50   #238
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
znad kaca mordercy
trzeba pić do dna na raz...
To brzmi jak moja nieodkryta, alkoholowa miłość! Rum i kawa --->
Cytat:
suka na to mówią

Cytat:

Piękne!
Cytat:
1 Spoko sama się z tego śmieję żeby nie zwariować... Ona nawet do toalety nie wstaje...
Taki uparciuch?!

Co do leżenia w łóżku - no tak, wszystko prawda, ale to nie u każdego się chyba zdarza?
Stary 2015-03-21, 14:01   #239
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
To brzmi jak moja nieodkryta, alkoholowa miłość! Rum i kawa --->

no to musisz spróbować

ja w życiu tego z własnej woli i za własne pieniądze nie zamówiłam
Stary 2015-03-21, 14:38   #240
neska951
Zakorzenienie

Rachelo a może po bandzie

http://www.iperfumy.pl/prince/3121-w...na-dla-kobiet/

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości