|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 |
Wredny kotecek
|
Dot.: Odpieluszkowe zapalenie mózgu cz. II
A jakbyś się dowiedziała podczas badania to "spoko luzik"? Myślę, że to zawsze jest szok, ale walka o jakieś odszkodowanie to przegięcie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4202 |
Zakorzenienie
|
W dzisiejszych czasach kiedy na usg mozemy zobaczyc wszystkie narzady a nawet zyly dziecka takie pomylki nie powinny miec miejsca. Chyba ze lekarz jest niekompetentny albo ma sprzet na ktorym juz dawno badan robic nie powinien.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4203 |
wańka wstańka
|
Dziwne podejście, że jedna pomyłka zupełnie dyskredytuje lekarza.
#4204 |
Mixum fixum
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4205 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- I nie wiem z jakiej okazji miałaby dostać rentę? Ta dziewczynka będzie normalnie funkcjonować, myślę że dla niej to będzie normalne i nie będzie rozwojem odbiegała od innych dzieci. Nauczy się tym kikutem operować i nie będzie to dla niej jakiś wielki problem (poza defektem kosmetycznym). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4206 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Moim zdaniem po prostu trafila im sie okazja do zdobycia pieniedzy to korzystają. Pewnie jakby ta wada wyszla w czasie ciazy to i tak byloby juz za pozno na aborcje wiec ten argument odpada. Reka i tak by juz nie urosla wiec argument ze sie dalo temu zapobiec tez odpada. Zagrozenie zycia i zdrowia to tez nie bylo wiec na podstawie czego ona chce? Renta sie dziecku nalezy, bo w koncu jest niepelnosprawne. Odszkodowanie juz nie jesli nie dalo sie temu zapobiec. ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
![]() Z takiej okazji ze jest niepelnosprawna? Brak reki nazywasz defektem kosmetycznym ![]() Mam jednak nadzieje ze dziewczynce uda sie zdobyc jaka dobra proteze albo moze nawet przeszczep reki. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4207 |
Raczkowanie
|
Widziałam to rano w TV. Najlepszy był komentarz matki tego dziecka: "Ona jest dziewczynką, jak ona sobie włosy ułoży i paznokcie pomaluje w przyszłości?"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4208 | ||
Wredny kotecek
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4209 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Strasznie dziwne, że nikt tego na badaniu nie zauważył. Jednak prawie na 99% ta wada nie byłaby wskazaniem do terminacji ciąży. Kiedyś czytałam wywiad z prof. Dębskim, mówił właśnie o takiej pacjentce, której dziecko nie miało paluszka, odmówił jej aborcji. A ona chciała, żeby dziecko zostało pianistą i bach, marzenia się poszły.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4210 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4211 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
O znalazłam, w tym drugim filmiku mówi o tym od 2:17 ![]() http://tvnwarszawa.tvn24.pl/informac...zy,160777.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4212 |
Konto usunięte
|
Tak czy siak zasadności żądania renty "od lekarzy" nie widzę.
Aborcji i tak by nie zrobili, a ręka by nie urosła, nawet jakby zauważyli to w 12 tc. Odszkodowanie może i tak - za jakieś tam straty moralne, ale to już chyba zależy od człowieka, czy miałby takie żądanie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4213 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4214 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
ZNane są przypadi, gdy osoby niewidome, czy bez rąk miały rentę cofniętą właśnie ze zględu na podejście: można z tym i można się dostosować. Uważam, zę brak ręki może mieć wpływ na rozwój fizyczny dziecka. Osobiście uważam, dodatkowa pomoc finansowa może się przydać.
![]() |
#4215 | |
Holy Crap!
|
[1=f1c0d63fc5ca1c381c34296 7d346813606c679f4_610b1c1 cbeee7;50740739]Widać jaka obok chyba? mamuśka[/QUOTE]
Jaka mać taka nać ![]() Dziewczyny pisały coś o cygańskim weselu ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4216 |
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50748482]Tak czy siak zasadności żądania renty "od lekarzy" nie widzę.
Aborcji i tak by nie zrobili, a ręka by nie urosła, nawet jakby zauważyli to w 12 tc. Odszkodowanie może i tak - za jakieś tam straty moralne, ale to już chyba zależy od człowieka, czy miałby takie żądanie.[/QUOTE] Wiadomo ze renta nie "od lekarzy" tylko taka jaka dostaja inni niepelnosprawni. |
![]() ![]() |
![]() |
#4217 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Aż by chciało babonowi link podesłać https://www.youtube.com/watch?v=11oMu365xYU
![]() |
#4218 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4219 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4220 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4221 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4222 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Albo to: [UWAGA KARMIENIE PIERSIĄ, ale i inne rzeczy] https://www.facebook.com/video.php?v=739266976239662 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4223 |
wasza koleżanka
|
Czy jak rodzice kąpią się z dziećmi do 5 roku życia to jest to okej? Dajmy na to mama chodzi pod prysznic z pięcioletnim synem. Czy to normalne? Mam mieszane odczucia a nie wiem czy jestem przewrażliwona
![]()
![]() |
#4224 |
Naczelna Nastolatka
|
Dla mnie to nie jest w porządku.
#4225 |
Wredny kotecek
|
Patola i trochę pedofilia :P Bo odwróćmy: jeśli ok jest kąpiel matki z 5l synem to tak samo ok jest kąpiel ojca z 5l córką?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4226 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
....moi rodzice nigdy się ze mną nie kapali, w żadnym wieku. Dla mnie to dziwne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4227 |
wańka wstańka
|
Zdarzało mi się kąpać z dzieckiem czteroletnim.
Tyle, ze te kąpiele bardziej miały na celu zabawę w wodzie i nie były regularne. Nie widzę w tym drastycznych nadużyc.
#4228 |
Konto usunięte
|
Yyy jak dla mnie kąpiel z dzieckiem w wannie to pomyłka, bo równie dobrze można kąpać dziecko będąc poza wanną, a pod prysznicem.. Nie wiem. Albo by trzeba było nastawić lekki natrysk, żeby woda się nie wylała poza kabinę, albo ciągle polewać dziecko słuchawką. Albo napuścić wody do brodzika. Tak mi się wydaje, 5 latek powinien sam się w miarę umyć (w sensie np. Umyć gąbką) ale być pod opieką kogoś dorosłego jakby potrzebowało pomocy
polskie znaki i przecinki mi uciekły. łapać skurczybyki! |
![]() ![]() |
![]() |
#4229 | |
Holy Crap!
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4230 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś koleżanka z poprzedniej pracy opowiadała mi o znajomych gdzie matka spała w jednym łóżku z 12-letnim (chyba) synem, a mąż spał w innym pokoju. Nie wiem czy ktoś próbował o tym rozmawiać z tą kobieta ale przez 12 lat na pewno. Ta sama znajoma mówiła, że mąż tej koleżanki często wyjeżdża w delegacje i wszyscy podejrzewają co to za delegacje. Jak dla mnie to chore, a jakby ta sama sytuacja dotyczyła ojca i córki to już by się na pewno ktoś tym zainteresował.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:22.