Październikowe mamy 2015 część I - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-22, 09:44   #4201
rita_k
Zadomowienie

Dot.: Październikowe mamy 2015 część I

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Hihihi No ja już zaczęłam 13 tydzień według OM, więc mi raczej już takie ekscesy nie grożą...chyba
No nigdy nic nie wiadomo każda ciąża inna. Moja koleżanka rzygała tylko w 13 i 14 tyg.
Ja w sumie też już w 12 tyg i ani razu nie miałam syt podbramkowej ani większych mdłości. Oby tak zostało.
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-22, 09:48   #4202
mala29lll
Zakorzenienie

Em ja byłam strasznie śpiąca po tym. Szczególnie po 4 pierwszych tabletkach. Brałam 2 dziennie. Taki fajny odlocik miałam
Nie no ja nie jestem przeciwko lekom w ciąży jak mają bardziej pomóc niż zaszkodzić to ok ale tylko po konsultacji z lekarzem
Stary 2015-03-22, 09:48   #4203
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Em_jK Pokaż wiadomość
Elvegirl,

Ja swojemu lekarzowi ufam i na patologii większość dziewczyn dostawała relanium i nic się nie działo. Zresztą febrisany, fervexy tez są niedozwolone, a ja brałam. Każdy robi jak uważa. Ja się nie boję brać leków tym bardziej gdy lekarz zaleci czy pozwoli

Malinka,

Super, że nie było

Amelie,

Tylko dwie soboty w miesiącu idę na noc. A tak mam jeden tydzień na 7 do 15, drugi na 13 do 23

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Kurcze wy tak piszecie o tych objawach, aż wam zazdroszczę bo ja to się czuje jak nie w ciąży ala:
Objawow nie ma co zazdroscic tylko sie cieszyc:p ja tak w pierwszej ciazy mialam zero objawow i pracowalam prawie dokonca bo dopiero 3 tyg przed terminem poszlam na zwolnienie
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-22, 10:11   #4204
malinowa4
Zakorzenienie

Witam dzisiaj trochę nadrabiania miałam, bo gaduły jesteście a podobno to ja na 3 miejscu wczoraj cały dzień jeździliśmy z zaproszeniami po tym usg , dzisiaj znów nas to czeka i w następny weekend to samo

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Podziwiam te, które decydują się na ślub w ciąży - ja bym nie ogarnęła emocji ślubnych i ciążowych razem
ja mam 23 maja narazie tż bardziej przeżywa niż ja heheh
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-22, 10:23   #4205
niud
Wtajemniczenie

Dzizas dziewczyny ile wy piszecie, ledwo można nadrobić, od 9 Was czytam
Gratuluje wszystkich udanych wizyt i pięknych zdjęć Sama zaczynam panikować, jutro generyczne 19:40 i tam zaczęłam sobie wkręcać, że przecież statystycznie coś musi być z którąś z nas nie tak ... <tfu,tfu>

Malinowa, masz termin na dzień moich urodzin, mam nadzieję że moją latorośl jednak wybierze inny dzień

Pocieszający jest też fakt, że nie tylko ja mam ochotę na śmieciowe jedzenie, McD nie jadam od lat ( poza frytkami i lodami ), ale za to teraz jadłabym tylko zapiekanki, pierogi, pizze, hot dogi... Na samym początku miałam fazę na samo zdrowie, ale mi przeszło Już od początku ciąży przez to leżenie w domu i mączne jedzenie przytyłam już 1,2 kg. Planujecie poza spacerami jakąś aktywność fizyczną, basen, aerobic dla ciężarówek ? Dziewczyny które już mają dzieci, macie jakieś godne polecenia doświadczenia w tej materii ?
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-22, 10:42   #4206
vikicullen
Zadomowienie

Ja to sie boję brać jakiejkolwiek leki w ciąży, nawet paracetamol, który niby można, ale lek to lek.

Mi mdłości jakos narazie przeszły i nie tęsknię za nimi

Chciałabym sie zapisać na basen, moze na aquazumbe albo cos w tym stylu. Przed cura rok czasu chodzilam na zwykłą zumbe i tak sobie myslalam czy mozeby pochodzic ale chyba jednak nie bardzo bo tam dość duży wycisk, duzo podskokow.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-22, 10:54   #4207
rita_k
Zadomowienie

Ja znalazlam w necie jakies lekkie ćwiczenia dla ciężarnych i sobie trochę ćwiczę. A jak to jest z tym jeżdżeniem na rowerze? Bo panują sprzeczne opinie. Oczywiście takim rekreacyjnym. Wiecie może?
Stary 2015-03-22, 11:02   #4208
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cześć .
Gratuluję wszystkim udanych wizyt!
Malin0wa - super, że z dzidzią ok, fajne zdjęcia. Też się muszę wybrać na USG 4D, ale to raczej na połówkowe planuję .
Do wczoraj nie brałam żadnych leków, które nie były zalecone przez moją gin. Niestety przeziębienie mnie łapie i kupiłam tabletki na gardło Prenalen. Pani w aptece mowiła, że bezpieczne .
Braku objawów również trochę zazdroszczę. Ja dalej mam czasem lekkie mdłości. Piersi mnie bolą codziennie, dzisiaj jeszcze od rana mnie zakłuje w okolicach jajników. Poza tym, zmęczenie i senność. Jak miałam z tym spokój na przełomie 7-9 tygodnia, tak od 2 tygodni znowu mnie męczy. Chociaż z drugiej strony. Mając objawy przynajmniej czuje się jak w ciąży . Od początku ciąży też bym jadła zupki chińskie, pizzę, ogólnie fast foody za mną chodzą. No i słodycze. Jak przed ciążą wolałam raczej jakieś chipsy czy krakersy, ogólnie słodkości jadłam dość rzadko, tak teraz zabiłabym za kawałek czekolady. Z takich zdrowszych rzeczy, to bardzo mi smakują zielone jabłka, banany, marchewki. A ostatnio mam fazę na pomidory. Dzień bez kanapki z pomidorem dla mnie nie istnieje .
Natomiast ślub - nie wyobrażam sobie planować ślubu, tylko dlatego, że pojawiły się dwie kreski na teście. Chociaż często moja rodzina porusza ten temat, bo wg nich to tak nie wypada bez ślubu dziecka wychowywać. Zawsze mówię, że jak się oboje zdecydujemy na ślub, to na pewno dowiedzą się pierwsi. Poza tym, nie chcę z wielkim brzuchem iść przed ołtarz. Jak urodzę, schudnę i oboje będziemy pewni, że chcemy zalegalizowania związku, to może na jakąś skromną ceremonię się zdecyduję. Na razie byłoby to dla mnie zbyt wiele. Sama ciąża była dużym zaskoczeniem.
Też już odliczam dni do USG prenatalnego. Jeszcze 9 dni. Ten czas mógłby płynąć szybciej .
blindness_94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-22, 11:04   #4209
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
Ja znalazlam w necie jakies lekkie ćwiczenia dla ciężarnych i sobie trochę ćwiczę. A jak to jest z tym jeżdżeniem na rowerze? Bo panują sprzeczne opinie. Oczywiście takim rekreacyjnym. Wiecie może?
Można niestety tylko na stacjonarnym, bo rekreacyjna jazda grozi upadkiem, no i jak jedziesz po nierównym to Cię wytrzęsie. Jak wczoraj byliśmy na mieście i widziałam tych ludzi na rowerach to pierwszy raz w ciąży zrobiło mi się autentycznie przykro że czegoś nie mogę ( rower to mój bakcyl ).
Stary 2015-03-22, 11:10   #4210
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Gratuluje wszystkich udanych wizyt i pięknych zdjęć Sama zaczynam panikować, jutro generyczne 19:40 i tam zaczęłam sobie wkręcać, że przecież statystycznie coś musi być z którąś z nas nie tak ... <tfu,tfu>

Malinowa, masz termin na dzień moich urodzin, mam nadzieję że moją latorośl jednak wybierze inny dzień

Pocieszający jest też fakt, że nie tylko ja mam ochotę na śmieciowe jedzenie, McD nie jadam od lat ( poza frytkami i lodami ), ale za to teraz jadłabym tylko zapiekanki, pierogi, pizze, hot dogi... Na samym początku miałam fazę na samo zdrowie, ale mi przeszło Już od początku ciąży przez to leżenie w domu i mączne jedzenie przytyłam już 1,2 kg. Planujecie poza spacerami jakąś aktywność fizyczną, basen, aerobic dla ciężarówek ? Dziewczyny które już mają dzieci, macie jakieś godne polecenia doświadczenia w tej materii ?
Mnie tez się chce jeść śmieci. W fast foodach sieciowych nigdy nie jadałam ( no czasem KFC) i nie licząc lodów i parę razy frytek Jakoś wolę w budkach jedzenie. Noramalna bułka i dużo warzyw. Ostatnio jak byliśmy w mieście obok u gina to zjadłam cheesburgera z budki (ale kotleta wzięłam tylko gryza i wyrabałam) i jeszcze zapiekankę później
Ja też widzę jak tyję przez to leżenie kurde. A Ty tylko 2 tygodnie leżałam chyba?Ja już 5 albo 6 tydzień. Już sie gubię. SIę dziwię, ze jeszcze z 10 nie przytyłam
Później jak nie będzie przeciwwskazań to też chcę ćwiczyć np z piłką tą dużą. Znalazłam filmik z ćwiczeniami dla ciężarówek. W ogóle miałyśmy z przyjaciółką iść na jogę dla ciężarnych i ćwiczenia w wodzie i du.. blada. Ja krwiak, ona i plamiła trochę i paskudnie się czuje. Może jeszcze sobie odbijemy. Chcemy iść na jaskinię solną. Jest super przy zaburzeniach tarczycy lub jej braku jak u mnie

A w ogóle ja wyszłam na największą gadułę przez to leżenie cholerka, bo mi sie nudzi cały dzień i siedzę na forum, zeby mieć kontakt z ludźmi. Na męża już czasami patrzeć nie mogę jak widzę tylko jego przez cały dzień
Nie mam książek, bo nie ma jak iść do biblioteki Jak zacznę normalnie funkcjonować to jeszcze za mną zatęsknicie Mąż się śmieje, ze jak ja wyjdę w końcu na dwór tak normalnie to będę jak Marlenka ta łasica z "Pingwinów z madagaskaru" tego serialu. Ona jak wyszła poza zoo to jak wściekła tak jej odbijało od wolności
Stary 2015-03-22, 11:20   #4211
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Mnie tez się chce jeść śmieci. W fast foodach sieciowych nigdy nie jadałam ( no czasem KFC) i nie licząc lodów i parę razy frytek Jakoś wolę w budkach jedzenie. Noramalna bułka i dużo warzyw. Ostatnio jak byliśmy w mieście obok u gina to zjadłam cheesburgera z budki (ale kotleta wzięłam tylko gryza i wyrabałam) i jeszcze zapiekankę później
Ja też widzę jak tyję przez to leżenie kurde. A Ty tylko 2 tygodnie leżałam chyba?Ja już 5 albo 6 tydzień. Już sie gubię. SIę dziwię, ze jeszcze z 10 nie przytyłam
Później jak nie będzie przeciwwskazań to też chcę ćwiczyć np z piłką tą dużą. Znalazłam filmik z ćwiczeniami dla ciężarówek. W ogóle miałyśmy z przyjaciółką iść na jogę dla ciężarnych i ćwiczenia w wodzie i du.. blada. Ja krwiak, ona i plamiła trochę i paskudnie się czuje. Może jeszcze sobie odbijemy. Chcemy iść na jaskinię solną. Jest super przy zaburzeniach tarczycy lub jej braku jak u mnie

A w ogóle ja wyszłam na największą gadułę przez to leżenie cholerka, bo mi sie nudzi cały dzień i siedzę na forum, zeby mieć kontakt z ludźmi. Na męża już czasami patrzeć nie mogę jak widzę tylko jego przez cały dzień
Nie mam książek, bo nie ma jak iść do biblioteki Jak zacznę normalnie funkcjonować to jeszcze za mną zatęsknicie Mąż się śmieje, ze jak ja wyjdę w końcu na dwór tak normalnie to będę jak Marlenka ta łasica z "Pingwinów z madagaskaru" tego serialu. Ona jak wyszła poza zoo to jak wściekła tak jej odbijało od wolności
2 tygodnie z krwiakiem i teraz tydzień w domu przez przeziębienie, bez leków faktycznie trwa tydzień. Jesteś dzielna, trzymaj się, teraz na pewno jest już bliżej niż dalej do Twojego normalnego funkcjonowania . Akurat się na tyle ociepli, że będziesz się cieszyć wiosną, dziś na pocieszenie zimno u mnie max 4 stopnie.
Stary 2015-03-22, 11:21   #4212
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Natomiast ślub - nie wyobrażam sobie planować ślubu, tylko dlatego, że pojawiły się dwie kreski na teście. Chociaż często moja rodzina porusza ten temat, bo wg nich to tak nie wypada bez ślubu dziecka wychowywać. Zawsze mówię, że jak się oboje zdecydujemy na ślub, to na pewno dowiedzą się pierwsi. Poza tym, nie chcę z wielkim brzuchem iść przed ołtarz. Jak urodzę, schudnę i oboje będziemy pewni, że chcemy zalegalizowania związku, to może na jakąś skromną ceremonię się zdecyduję. Na razie byłoby to dla mnie zbyt wiele. Sama ciąża była dużym zaskoczeniem.

też nigdy nie byłam za braniem ślubu "bo dziecko" i jakbym zostawała w PL też bym nie brała, ale jako że tż musi mnie podpiąć pod swoje ubezpieczenie w Niemczech, żebym mogła tam mieć opiekę w ciąży musimy wziąć
Stary 2015-03-22, 11:26   #4213
rita_k
Zadomowienie

Mala ale Ty do końca chyba nie będziesz uwięziona w domu co ? No to jest przykre tak w samotni.
Co do fast foodow to też w tym tyg zjadłam kebaba i byłam w Mc. Też mi te lody chodziły po głowie , ale była jakaś nowość smoothie mango ananas i się skusiłam. Chociaż tu akurat szał nie było.

Ja w piątek pojechałam do rodziców i miałam wczoraj wrócić, już sie zbieram do wyjazdu, rozmawiam przez tel z mężem i okazało się że ze szkolenia na którym był chyba grype żołądkową przyciągnął więc lepiej żebym nie wracała. Ehh wcale mi to nie na rękę no ale cóż.
Stary 2015-03-22, 11:27   #4214
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:

Mamy identycznie Tylko na poczatek jak mnie naszlo na zdrowe zarcie to przytylam ale terazschudlam od mdlosi 1,5kg
Wczoraj na kolacje dzis na sniadanie pozarlam zapiekanke Naszlo mnie za to w koncu na cos zdrowszego, na taki serek twarogowy "Caprese" z biedry Chyba wypelzne zaraz z domu bo mam Biedre 100m od chalupy Wygladam jak pol d*py zza krzaka (domowe ciuchy, wlosy do mycia) ale co ta Na obiad zas beda kotlety z boczniakow w panierce, zaraz je nasole a TZ usmazy Wracam do zywych
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm

Edytowane przez Pasztetnik
Czas edycji: 2015-03-22 o 11:28
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-22, 11:44   #4215
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
też nigdy nie byłam za braniem ślubu "bo dziecko" i jakbym zostawała w PL też bym nie brała, ale jako że tż musi mnie podpiąć pod swoje ubezpieczenie w Niemczech, żebym mogła tam mieć opiekę w ciąży musimy wziąć
Nie mówię o sytuacjach, kiedy ślub był już od dawna planowany albo jest po prostu konieczny. Bardziej o nacisku rodziny i młodych, którzy zgadzają się na ślub 'bo dziecko'. A gdyby nie dziecko, to nawet by im ślub przez myśl nie przeszedł.
blindness_94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-22, 11:47   #4216
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mówię o sytuacjach, kiedy ślub był już od dawna planowany albo jest po prostu konieczny. Bardziej o nacisku rodziny i młodych, którzy zgadzają się na ślub 'bo dziecko'. A gdyby nie dziecko, to nawet by im ślub przez myśl nie przeszedł.
tak, też tego nie rozumiem. ślub z obowiązku, później wszystko się rozpada, bo "na siłę" , i wcale to już nie jest lepsze dla dziecka tak jak w ich mniemaniu miało być.. ale cóż to zależy od mentalności ludzi
Stary 2015-03-22, 12:26   #4217
mala29lll
Zakorzenienie

Niud a weź mi napisz (bo nie pamiętam czy pisałaś) jak dużego miałaś tego krwiaka i czy plamiłaś lub krwawiłaś przez niego czy się wchłonął po prostu w środku?

Rita nie no krwiaka się pozbędę i będę mogła śmigać mam nadzieję

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Jako odpowiedzialna za Klub przypominam regulamin, bo niektóre dziewczyny łamią regulamin a szczególnie pkt 4. Dajemy tam swoje zdjęcia i naszych bliskich więc musze zadbać jak tylko mogę o bezpieczeństwo. JAk ktoś nie chce być w klubie to można się wypisać. W przeciwnym wypadku będę zmuszona do zastosowania pkt 7 i nie ma zmiłuj jeżeli chodzi o nasze bezpieczeństwo w klubie. Po to jest klub, żeby pogadać i zobaczyć jak wyglądamy my i nasze rodzinki jak ktoś ma ochotę, a nie że ktoś sobie wchodzi tylko pooglądać No mam nadzieję, ze byłam groźna, bo ogólnie mi to nie wychodzi

REGULAMIN KLUBU!!!

1. Do klubu zapraszane są osoby, które są z nami od minimum 1 miesiąca i regularnie się udzielają.
2. Do klubu nie zapraszamy osób po kilku dniach aktywności na forum bądź osób, które pojawiają się na nim rzadko.
3. Każda kandydatura musi być zaakceptowana przez członkinie klubu w większości.
4. Osoba będąca już w klubie powinna się ujawnić i również tam aktywnie się udzielać (wklejać zdjęcia)
5. Poza klub nie może wypłynąć żadna informacja w nim zawarta.
6. Jeśli jakiś warunek zostanie nie spełniony to osoba taka nie otrzyma dostępu do klubu lub w przypadku złamania regulaminu - zostanie z niego usunięta.
7. Osoba która nie daje znaku życia w klubie przez 1-2 miesiące i nie odpowiada na PW zostaje usunięta z klubu dla bezpieczeństwa i prywatności innych członkiń.
8. Jeżeli któraś z członkiń z jakichkolwiek przyczyn ma zamiar zniknąć na dłuższy czas prosimy o wcześniejsze poinformowanie.
Stary 2015-03-22, 12:30   #4218
Talantea
Zakorzenienie

Ja tam nie mam czym się chwalić zdjęciami. Jestem tylko ja i mój TŻ. Może cos później wystawie. Może moje świnki . jako tako tez członkowie rodziny . zwykle wizaz czytam przez aplikacje a zatem rzadko bywam w klubie

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-22, 12:40   #4219
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Ja tam nie mam czym się chwalić zdjęciami. Jestem tylko ja i mój TŻ. Może cos później wystawie. Może moje świnki . jako tako tez członkowie rodziny . zwykle wizaz czytam przez aplikacje a zatem rzadko bywam w klubie
Świnki też mogą być No ale Ty się akurat udzielałaś i zdjęcie też wrzuciłaś. Chodzi mi bardziej o to jak ktoś w ogóle się nie udziela i nie wkleja zupełnie żadnych zdjęć, a sobie wchodzi i tylko czyta o naszych sprawach prywatnych i ogląda zdjęcia a od siebie nic. Miałam skargę więc poruszam ten temat
Stary 2015-03-22, 12:44   #4220
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
tak, też tego nie rozumiem. ślub z obowiązku, później wszystko się rozpada, bo "na siłę" , i wcale to już nie jest lepsze dla dziecka tak jak w ich mniemaniu miało być.. ale cóż to zależy od mentalności ludzi
Też tak uważam My jestesmy siebie pewni na 100% i dlatego zaczęlismy się starac o dziecko juz 1,5 roku temu. A bysmy juz pewnie wzięli ślub w zeszłe wakacje ale ze jestem rozwiedziona, chcialam dac troche wiecej czasu swojej rodzinie na przywykniecie do wizji nowego zięcia Teraz sie w sumie wszystko zbiegło idealnie

Mala, dobrze że przypominasz regulamin Troche słabo na razie klub przędzie, ale sie pewnierozkreci jak zaczniemy wrzucac fotki brzuszkow, ciuszkow, handlu i innych takich

Dziewczyny, wiem, że jest jeszcze bardzo wcześnie... ale bylam w tej Biedrze i mieli takie fajne promo że nie moglam sie powstrzymac Chyba trzeba korzstac z takich okazji bo potem bedzie milion innych wydatkow. Przywlokłam ślicznego szarego misia i szary milusi kocyk z mikrofibry Mis byl za dyche przeceniony z walentynek (mial doszyta tandetna czerwona roze ale odcielam nitki w minute ) a kocyk za trzy dychy Marzy mi sie pokoik dla dziecka na razie w odcieniach pasteli (biel, szary, beż), a kolorowe zabawki Z czasem jak dzieciak bedzie rosl, to zmienie wystroj wg jego preferencji, w zaleznosci czy bedzie wolec Kubusia Puchatka, Barbie czy co tam jeszcze Tak samo ciuchy dla noworodka chce pastelowe, ja sie dowiem o plci to dodam ciut rozu albo blekitu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (143,7 KB, 22 załadowań)

Stary 2015-03-22, 12:52   #4221
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Pasztetnik - ja po USG na którym widziałam bijące serduszko kupiłam takie rękawiczki dla dzidzi. Tez sie nie mogłam powstrzymać. Ogolnie ciuszki chce kompletowac od kwietnia/maja. Na razie w neutralnych kolorach. Jak poznam płeć, to moze zaszaleje z jakaś sukienka albo spodenkami dla chłopca. Chociaż każdy mówi, ze jeszcze za wcześnie. Poza tym, bardzo ładny ten miś i kocyk. Mam pytanie do ateistek - planujecie chrzcic dziecko? Ja ogolnie bardzo tego nie chce, ale juz mam zapowiedziane od rodziny, ze jak nie ochrzcze, to oni z wnukiem/wnuczka kontaktu utrzymywać nie będą.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2015-03-22, 12:56   #4222
Talantea
Zakorzenienie

Pasztetnik ja tez juz bum chciała kupować ale powstrzymam się i zaczne jak już się przeprowadzimy. U mnie w pracy są przeceny na ciuszki dziecięce . nosz takie słodkie ze trudno się oprzec ale TŻ by mnie udusił gdybym zaczęła kupować juz. Nadal się strasznie boi ze cos pójdzie nie tak. ja bym chciała właśnie pokoik dla dziecka w neutralnych stonowanych barwach. Na pewno nie ustawione pod płeć. Ladny misiek. Ja planuje zrobić kocyk na szydellu. Muszę zacząć teraz bo zwykle to ja długo robię takie rzeczy no i jeszcze nie jestem pro :p

Edytowane przez Talantea
Czas edycji: 2015-03-22 o 12:58
Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-22, 13:00   #4223
vikicullen
Zadomowienie

Słodziuchny ten misio

A ja jutro do pracy po miesiacu laby, z jednej strony fajnie bo wrócę do ludzi, bo tak ciągle w domu siedziec to można zwariowac. Ale tak mi sie nie chce rano wstawać i 8 godz. siedziec.

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
Mam pytanie do ateistek - planujecie chrzcic dziecko? Ja ogolnie bardzo tego nie chce, ale juz mam zapowiedziane od rodziny, ze jak nie ochrzcze, to oni z wnukiem/wnuczka kontaktu utrzymywać nie będą.

Przykre bardzo to co piszesz, ja na taką rodzinę bym sie obraziła.

Stary 2015-03-22, 13:01   #4224
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Pasztetnik - ja po USG na którym widziałam bijące serduszko kupiłam takie rękawiczki dla dzidzi. Tez sie nie mogłam powstrzymać. Ogolnie ciuszki chce kompletowac od kwietnia/maja. Na razie w neutralnych kolorach. Jak poznam płeć, to moze zaszaleje z jakaś sukienka albo spodenkami dla chłopca. Chociaż każdy mówi, ze jeszcze za wcześnie. Poza tym, bardzo ładny ten miś i kocyk. Mam pytanie do ateistek - planujecie chrzcic dziecko? Ja ogolnie bardzo tego nie chce, ale juz mam zapowiedziane od rodziny, ze jak nie ochrzcze, to oni z wnukiem/wnuczka kontaktu utrzymywać nie będą.

Ja chce ciuszki w pełni zaczac kompletowac jakos od 25tyg (czyli momentu ze moze sie dzidzia juz smialo urodzic), a że to bedzie jakos koniec czerwca to akurat trafie w wyorzedaze A tak to tylko spontanicznie jak cos wpadnie mi w oko żeby nie marnować promocji Czaje sietez na kolekcje dziecieca w Lidlu, bo maja tanie a bardzo dobrej jaosci rzeczy Pojawiaja sie jednak srednio raz na pol roku i trzeba trafic Wózek, przewijak, łóżeczko i reszte akcesoriów mam w planach dopiero jakoś grubo po 30tyg, tak na sam koniec żeby zdążyc przed porodem. Łóżeczko oczywiście poskładamy dopiero po narodzinach, jakies zabobony w nas tkwia jednak

Co do rodziny mialabym ich w nosie, powiedzialabym, że ja nie chrzcze bo jak dorosnie samo sie moze zdecydowac przyjac chrzest. my chcemy chrzcic, ale moja rodzina by sie pewnie nawet nie plula, oni juz raz mnie stracili po swoich himerach i teraz juz im wszystko jedo, "byle bym byla zadowolona"

Dziewczyny, przepraszam Was za literowki w moich postach, pisze z Wami od zawsze na tablecie i tu ciezko z poprawkami i edycja jak sie cos nie docisnie, jak w telefonie

Edytowane przez Pasztetnik
Czas edycji: 2015-03-22 o 13:06
Stary 2015-03-22, 13:02   #4225
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Też tak uważam My jestesmy siebie pewni na 100% i dlatego zaczęlismy się starac o dziecko juz 1,5 roku temu. A bysmy juz pewnie wzięli ślub w zeszłe wakacje ale ze jestem rozwiedziona, chcialam dac troche wiecej czasu swojej rodzinie na przywykniecie do wizji nowego zięcia Teraz sie w sumie wszystko zbiegło idealnie

Mala, dobrze że przypominasz regulamin Troche słabo na razie klub przędzie, ale sie pewnierozkreci jak zaczniemy wrzucac fotki brzuszkow, ciuszkow, handlu i innych takich

Dziewczyny, wiem, że jest jeszcze bardzo wcześnie... ale bylam w tej Biedrze i mieli takie fajne promo że nie moglam sie powstrzymac Chyba trzeba korzstac z takich okazji bo potem bedzie milion innych wydatkow. Przywlokłam ślicznego szarego misia i szary milusi kocyk z mikrofibry Mis byl za dyche przeceniony z walentynek (mial doszyta tandetna czerwona roze ale odcielam nitki w minute ) a kocyk za trzy dychy Marzy mi sie pokoik dla dziecka na razie w odcieniach pasteli (biel, szary, beż), a kolorowe zabawki Z czasem jak dzieciak bedzie rosl, to zmienie wystroj wg jego preferencji, w zaleznosci czy bedzie wolec Kubusia Puchatka, Barbie czy co tam jeszcze Tak samo ciuchy dla noworodka chce pastelowe, ja sie dowiem o plci to dodam ciut rozu albo blekitu
Aż mam ochotę przytulić misia i ten kocyk też Lubię takie puchate rzeczy. Misio będzie musiał poczekać, bo takie włochate to raczej nie dla takich wcinających wszystko maluchów

blindness JA dzidzię będę chrzciła i jestem wierząca, ale uważam, że Twoja rodzina bardzo brzydko postępuje w ten sposób CIę szantażując Twoi rodzice tak robią?JAk tak to i tak będą utrzymywać kontakt. Tylko tak próbują CIę zmusić. Nie wierzę, ze się odetną od dzidzi. JA bym postępowała jak mi sumienie podpowiada, a nie jak ktoś dyktuje. CO za głupi szantaż. To Wasza decyzja
Stary 2015-03-22, 13:25   #4226
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Niud a weź mi napisz (bo nie pamiętam czy pisałaś) jak dużego miałaś tego krwiaka i czy plamiłaś lub krwawiłaś przez niego czy się wchłonął po prostu w środku?
15x5 mm. Krwawiłam pierwszego dnia taką "żywą" krwią. Potem się wchłonął.
Stary 2015-03-22, 13:39   #4227
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
15x5 mm. Krwawiłam pierwszego dnia taką "żywą" krwią. Potem się wchłonął.
JA miałam większy. I niestety co jakiś czas plamię. Mam nadzieję, ze też się wchłonie w końcu cały.
Stary 2015-03-22, 13:41   #4228
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Marzy mi sie pokoik dla dziecka na razie w odcieniach pasteli (biel, szary, beż), a kolorowe zabawki Z czasem jak dzieciak bedzie rosl, to zmienie wystroj wg jego preferencji, w zaleznosci czy bedzie wolec Kubusia Puchatka, Barbie czy co tam jeszcze Tak samo ciuchy dla noworodka chce pastelowe, ja sie dowiem o plci to dodam ciut rozu albo blekitu
Mam bardzo podobny plan, szare ściany jako tło do białych mebelków + kolorowe dodatki

Cytat:

Co do rodziny mialabym ich w nosie, powiedzialabym, że ja nie chrzcze bo jak dorosnie samo sie moze zdecydowac przyjac chrzest.
Moi rodzice dokładnie tak zrobili i jestem im za to bardzo wdzięczna. I nie jest prawdą co często słyszę jako argument ze takie dziecko bez chrztu jest wytykane palcami przez inne dzieci. "Dorastałam" w mniej tolerancyjnym świecie niż teraz mamy i nie pamiętam aby spotkały mnie jakieś nieprzyjemności w związku z tym związane, więc blindness nie daj się szantażować, zrób zgodnie ze swoim sumieniem.

Cytat:
JA miałam większy. I niestety co jakiś czas plamię. Mam nadzieję, ze też się wchłonie w końcu cały.
Nie przyjmujemy do wiadomości innej wersji

Edytowane przez niud
Czas edycji: 2015-03-22 o 13:54
Stary 2015-03-22, 14:25   #4229
vikicullen
Zadomowienie

Pomóżcie u męża w pracy jest konkurs dla dzieci, trzeba zrobić rysunek z motywem jajka wielkanocnego dowolną metodą, a ja nie mam pomysłów, nie chce zeby to byl rysunek jajka i tylko pokolorowane.

Stary 2015-03-22, 14:37   #4230
Kuapouszka
Zadomowienie

Cytat:

Mam podobną filozofię - z reguły moja córka nosiła neutralne ubranka plus różowa czapeczka / sweterek -pokoik to samo; ) teraz będzie podobnie; )

Sorry ze się nie udzielam w klubie ale dopiero teraz mam dostęp do lapka tak to z telefonu - powklejam zdjęcia jutro z ranca ; ) staram się nadrabiać ale też muszę z mezusiem trochę po spędzać czas; )
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości