|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2013! cz. XVI
Larysa piaskownica to skarbnica mądrości
![]() Dzis zaszalałam i kupiłam kurtke wiosenna także jestem bardzo zadowolona tym bardziej ze jutro robimy wyprawę do Wrocławia
|
#4622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla siebie czy Leosia? Ja muszę kupić sobie i Emilce, tylko nie wiem gdzie? No i chciałabym, żeby były za tyłek, a nie takie wy☠☠☠☠ówki co odkrywają nery
|
|
#4623 |
|
Zakorzenienie
|
Ej,u mnie spadł w nocy śnieg
![]() ---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- Ale nie jest źle,mala warstwa,słońce już mocno świeci także zaraz zginie
|
#4624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie zimno, słońca brak, spać się chce... idę zdjąć pranie z balkonu, bo wczoraj zapomniałam
|
|
#4625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie właśnie od godziny lekko sypie no masakra :/ a wczoraj słońce i tak pięknie było..
|
|
#4626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie lubie takich długich.To u ciebie lepiej bo u mnie wieje zimno i szaro.
|
|
#4627 |
|
Zakorzenienie
|
nie pamiętam która polecała socatots ale dziękuję byliśmy 2 razy na 'próbę' i jest super będziemy chodzić z młodym ![]() u nas kosztuje 139zł na miesiąc
|
|
#4628 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć
badzia pytałaś co nasze dzieci lubią jeść. U nas raczej nie ma problemu, bo Szymek je właściwie wszystko co mu dam albo co mają w Klubie Malucha. Ostatnio hitem był makaron, jedzony oczywiście rączkami ![]() Poziomkowa mało nie padłam jak czytałam o wyczynach Leosia w kościele ![]() Madzia000, Szymek sam potrafi się bawić, ale szybko się nudzi, więc poziom rozrywki nie może spadać Poza tym trzeba go mieć ciągle na oku, bo jego pomysły bywają niebezpieczne.Brydzia moje dziecko na dworze idzie w swoją stronę, ucieka mi, wszystko go interesuje, każdy samochód na parkingu, wszystkie drzwi od bloków, kamyki, patyki itp. Aha, no i wchodzenie na plac zabaw przez płot, bo po co bramką Kusicie tymi zajęciami socatots. U nas nie ma akurat dla takich maluchów grupy, ale w mieście obok jest, więc może się skusimy ![]() Larysko dla mnie też emele to numer 1 W poprzednią niedzielę kupiliśmy jedne Emele (mięciutkie, wiosenne trzewiki) i Bartki (adidaso-trampki), Emele zdecydowanie bardziej elastyczne.Poziomkowa mi się Nela podoba bardzo ![]() ja-ika zdrówka dla Emilki Cytat:
u nas ziiiiimno, ale słonecznie. Jak zwykle weekend i pogoda gorsza niż w tygodniu pracy:-\ Edytowane przez jo_asiek Czas edycji: 2015-03-22 o 12:01 |
|
|
|
|
#4629 |
|
Zadomowienie
|
Czesc lasencje
u nas dzisiaj tez szaro buro i ponuro, a wczoraj bylo tak slicznie ze Jasiek bez czapki smigal Wiecie co mnie meczy procz tego ze Jasiek w domu nie umie sie sam soba zajac? To ze nawet jak z tz chce porozmawiwc to jest krzyk z jego strony ze nie zwracam uwagi na niego i nie mowie do niego, nie bawie sie z nim tylko skupiam sie na kims innym. Strasznie to popsulo relacje miedzy mna a tz :-( Chce poświęcać dziecku czas, ale jakim to jest kosztem... Jak przyjda do mnie siostrenice to wtedy je ciągnie za reke i chce sie bawic. Chyba ze tamte dzieci go olewaja to juz mnie meczy. Czy to jest przejsciowy stan? Jak nie to zaczynam sie coraz bardziej martwic jak bedzie z Jaskiem po narodzinach jego brata :-(
|
#4630 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję ze Jaś szybko wpasuje sie w nowa sytuację
|
#4631 |
|
Zakorzenienie
|
hej Wam
![]() sorki ze tak ni z pietruchy ale mam pytanie ![]() Czy Wasze dzieci maja juz wyjęte szczebelki a jesli tak to czy przy zasypianiu wychodzą z lozeczka? ![]() pytam bo Julia wyjete szczebelki ma juz z 2 miesiace ale dopiero od 3 dni mamy zabawe z zasypianiem bo co ją poloze spac czy to w dzien czy to na noc to wychodzi z lozeczka i przychodzi do nas do salonu i ja ją odkładam z powrotem i tak kilka a nawet kilkanaście razy
|
#4632 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może jej przejdzie ![]() A my w łożeczku nie wyjmowaliśmy szczebelków, bo jak kiedyś wyciągnełam to w ciągu dnia się bawiła wchodząc i wychodząc i mi poleciała przez tą dziurę - wlazła, wstała, nie utrzymała równowagi i wyleciała
Amelka 19.10.2013 r. ![]() Edytowane przez kahunia Czas edycji: 2015-03-22 o 20:57 |
|
|
|
|
#4633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4634 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas dalej w portfelu kiszka i na razie odpuszczamy ![]() Cytat:
u nas to zawsze Julia zasypiala sama odlozona do lozeczka. Czasem szybciej a czasem nie chciala zasnac to kladlam sie obok na lozku a teraz istny cyrk z tym wychodzeniem mam nadzieje ze "pobawi" sie tak pare dni i jej przejdzie ![]() Cytat:
pisalas to pare dni temuwiec mam nadzieje ze juz zdrowi jestescie Cytat:
jak pochwale jej sen to juz w nastepna noc mamy cyrki ![]() a co do zabawy to hm...ogolnie Jula nie umie sie sama bawic ani chwili tzn musze caly czas byc obok. Jak siedze kolo niej to owszem potrafi poukladac klocki, poczytac bajki, powyglupiac sie i poszalec, ale jak tylko wstane i chociazby pojde do kuchni to zaraz idzie za mną i wyje z nudów ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- dziewczyny a wlasnie jeszcze jedno Czy Waszym dzieciom zmienia sie pora wstawania czy przewaznie wstaja o podobnych porach?Nie wiem co sie Julii podziało, z reguly lubiala pospac do ok 8/8:30 a teraz od paru dni pobudka punkt 7 i wyje z rana strasznie, że ciezko mi ją uspokoic
Razem od 04.12.2004 Zaręczeni od 27.12.2008 Zaobrączkowani od 11.09.2010 Nasz skarb...Julka... Edytowane przez czaszka_ Czas edycji: 2015-03-22 o 22:00 |
|||||
|
|
|
#4635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Byliśmy dzis w ikei g obkupiliśmy leona w wyposażenie pokoju. Brakuje mu jeszcze łóżka, krzesełka, dywanu i firanek. Juz nawet ma swoje kwiatki
|
|
#4636 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ---------- [QUOTE=czaszka_;507 a co do zabawy to hm...ogolnie Jula nie umie sie sama bawic ani chwili tzn musze caly czas byc obok. Jak siedze kolo niej to owszem potrafi poukladac klocki, poczytac bajki, powyglupiac sie i poszalec, ale jak tylko wstane i chociazby pojde do kuchni to zaraz idzie za mną i wyje z nudów ![]() [/QUOTE] Adaś chwilę potrafi sam się bawić, ale jak jestem i na niego patrzę. Nie ma mowy o wyjściu do kuchni, czy rowerek. Jak wyjdę, to wychodzi za mną (lepsza wersja), albo wspina się na stół, parapet, do drukarki. |
|
|
|
|
#4637 |
|
Zakorzenienie
|
Czaszka, Nusia śpi od grudnia na dole piętrowego, wiec o szczebelkach dawno zapomnieliśmy. Ale ja się po prostu z nią kładę
|
|
#4638 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i już tyle spania nie potrzebuje... Mój syn z krzykiem potrafi się czasem obudzić i o 5, ale to myślę kwestia zębów jest. Zresztą przez te zęby to mamy i o 2 i o 3 pobudki a potem problem z uśnięciem. Osobiście już bardzo bym chciała, żeby to uzębienie w końcu dało nam wszystkim odpocząć ...
|
|
|
|
|
#4639 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie raczej wychodzi z lozeczka, chyba ze ejst mega spiaca. ale wystarczy ze wieczorem z 10 minut siedze przy niej w pokoju i zasypia.
co do budzenia. tak, cala trojka budzi sie ostatnio wczesniej. wiec to nie wiek a chyba wiosna i jasne poranki. ida spac o 20:30, wstaja i o 6, szczegolnie w weekend |
|
|
|
#4640 |
|
Zakorzenienie
|
Wow nawet było co nadrabiać
![]() Joasiek my też musimy do miasta obok jeździć bo u nas nie ma wcale tych zajęć. W grupie Igora jest w sumie 4 dzieci. Mnie to pasuje Co do chorowania to młody jeszcze zasmarkany a mnie bolą nerki ![]() Szczebelki ma wyjęte Ale śpi z nami a jeśli w łóżeczku to muszę założyć bo się tak ćwierci ze zaraz by wypadł przez tą dziurę
|
|
#4641 | |
|
Zakorzenienie
|
My już w domku te dwa tygodnie mega szybko minęły. Filipek zasnął, więc mam chwilke. Cytat:
A właśnie dziewczyny, które oduczały od smoka. Co robicie/robiłyście jeśli dziecko przebudza/ło się w nocy? |
|
|
|
|
#4642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4643 |
|
Zakorzenienie
|
Boja jak bylo?
![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Leo zasnał czyli musze sie brać za robotę tak mi dzis niedobrze, dopiero zjadłam śniadanie. A leos chyba zamiast mnie ma fantazyjne pomysły na jedzenie. Wlasnie jadł żółty ser maczany w jogurcie malinowym i w keczupie. Dałam mu jogurt reszta to jego inwencja
|
#4644 |
|
Wtajemniczenie
|
Siemka ;-)
Madzia- relacje po narodzinach dziecka ze wszystkimi się zmieniły. Myślę, że jeszcze dużo wody w Wiśle upłynie zanim powiesz, że znów zrobiło się w miarę "normalnie". czaszka- tak, Margaret zaczęła wstawać w okolicach 7.20. Jakiś czas temu budziła się godzinę później. Miałąm iśc jutro z Małą na szczepienie ale dupa....ma katar. Jestem zła.... Usypianie to jakaś porażka. Chyba dzisiejszą nockę też mam z głowy. Poziomkowa- jakie mebelki kupiliście? Inspirujecie się jakimś pomysłem? Zapodaj/ Ja mam póki co regalik kallax, ten mały stoliczek (ten popularny) i szafę brimnes.I lampeczkę-kwiatek.
|
|
#4645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo fajnie. Tylko za szybko to zleciało. Filipek się wyszalał, akurat moja siostra mieszka obok wielkiego parku, z dużym placem zabaw. Widać, że brakuje mu tutaj czegoś takiego. Lot ogólnie ok. Był grzeczny, wczoraj jedynie wdawały się znaki jego zmęczenia (ale lot był późno, przed 22 wylądowaliśmy, a on nawet na sekunde się nie zdrzemnął, później jeszcze ponadgodzinna droga samochodem z lotniska do domu). Rozbrykał się, chyba za bardzo... a zawsze taki grzeczniutki był ![]() W czwartek doleciał do nas tż i wracaliśmy już we trójke
|
|
|
|
|
#4646 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pokój zrobiłam mu na biało żółto turkusowy, meble biale. Lampe tez udało mi sie fajna kupicCytat:
nieraz mi go tak Zal jak godzinę przenosi piasek z kupki na kupke
|
|
#4648 |
|
Zakorzenienie
|
U nas aktualnie czwórki w natarciu,Michaś ma max 37,2,w nocy pobudki z płaczem,Biedactwo moje
|
#4649 |
|
Rozeznanie
|
Kupiłam dziś groupon wstęp do Park ruchomych dinozaurów, atrakcje lunaparku i więcej.
|
|
|
|
#4650 |
|
Zakorzenienie
|
Ha fajrant! Skończyłam projekt jutro tam jadę pogadać i po hajs
Jestem z siebie dumna. Dodam ze robiłam go w większości z leonem u boku
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:44.

także jestem bardzo zadowolona tym bardziej ze jutro robimy wyprawę do Wrocławia

02.08.2006 r Ty i Ja...
09.09.2013