|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2013! cz. XVI
a my znowu chorujemy, oczywiście obydwoje :/ i młody i ja
|
|
#4562 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ten wątek umiera... Pobudka dziewczyny!!!
Ja nie chwale nocek bo potem jest hardcore jak pochwale
|
|
#4563 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
? Czy wasze dzieci tez same sie nie umieja bawic?? ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Dziewczyny jakie macie materace dla dzieci? W lozeczku z drankami mialam hevea i nie wiem czy do wiekszego łóżka tez go kupowac czy zwykly pianka kokos starczy?
|
|
#4564 |
|
Zakorzenienie
|
Rzeczywiście wątek umiera ![]() Madzia, Emilka się sama sobą zajmie tylko na chwilę, jak muszę coś zrobić i wsadzę ją do łóżeczka, daję ciekawe zabawki i zmykam na moment ![]() Emilka domaga się spania ze mną bo w tygodniu jak mam wstać rano do pracy to wolę ją wziąć do siebie, niż kilka razy wstawać
|
#4565 |
|
Zakorzenienie
|
heloł
![]() Tasia oby tak dalej ![]() a ja chyba dlatego, że jest taka piękna pogoda nie mogę w pracy bez mojego synusia wysiedzieć
|
#4566 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miałam lateksowy z hevei, a teraz mam pianka-lateks. Kokos mnie jakoś nigdy nie przekonywał więc nawet na takie nie patrzyłam. Cytat:
A jeszcze roboty za bardzo nie mam, więc siedzę z myślą, że tracę czas, zamiast z dzieckiem na placu zabaw siedzieć
|
|
#4567 |
|
Zakorzenienie
|
Igor się nie potrafi sam sobą zająć. A mam wrażenie że im starszy tym gorzej w tej kwestii
I co najgorsze... moje dziecko na dworze nie potrafi chodzić wiem brzmi absurdalnie ale zachowuje się jakby się bał całego otaczającego go świata i najlepiej żeby siedział w wózku lub był na rękach Przejdzie 3 kroki stanie wyciągnie rece w górę i ryk. Przekonuje zachęcam pojawi się kot czy pies to go namawiam no to znowu podejdzie do tego kota ale już dalej nie pójdzie znowu stanie i płacz
|
|
#4568 |
|
Rozeznanie
|
Na dworze Adaś nie chce się z nami bawić z piłką, tylko biegnie do innych dzieci. Nie każdy chce się bawić z takim maluchem, więc najlepiej w parku śląskim, albo w takich godzinach, co nie ma dzieci.
|
|
|
|
#4569 | ||
|
Zadomowienie
|
hej hej dziewczyny
ejjjj co tak mało piszecie ostatnio? Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4570 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem mama wredota i nei bawie sie prawie wcale z natka. ma od tego rodzenstwo
a jak ich nie ma to albo siedzi mi na kolanach albo spi albo cos sama broi. ogolnie moje dzieci jakos same potrafily sie zawsze bawic, moze to kwestia genow jak jestem na podwórku to sama sobie chodzi, okrąża dom, wynosi zabawki, bawi sie w piaskownicy, czasem przyjdzie sie poprzytulać lub chce zwiewać na ulicę (tu mamy problem bo nie mam pełnego ogrodzenia). ogólnie jak nie jest głodna czy śpiąca lub jej cos nie boli to nie jestem potrzebna.
|
|
|
|
#4571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no dobra lubi se zjeść porzadnie tak jak mama.
|
|
|
#4572 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo
![]() Brydzia- zdrówka dla Was !!! Małgosia od 3 dni potrafi się sama sobą zająć przez jakąś godzinę. Lubi układać drewniane klocki. Do nas przyszły buciki i dzisiaj je przetestowałyśmy, Wszystko jest ok tylko już nie są takie czyste po pierwszym spacerze. Dzisiaj 3 h na spacerze. Jak Margaret zaczęła chodzić to spacer jest czystą przyjemnością. Jeszcze przy takiej pogodzie .Dzisiaj Małgosia na placu zabaw rzuciła się z uwielbienia na mniejszą dziewczynkę chcąc ją przytulić i obie się przewróciły. Oczywiście tamtej dziewczynce nic się nie stało ale moja wyyyyyła. W ogóle starsza dziewczynka 6-letnia się do nas przyłączyła i było wesoło. Swoją drogą bardzo gadatliwa i chyba wszystko sie dowiedziałam o jej rodzinie mimo, że o nic nie pytałam.
|
|
#4573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ALE potrafi się sama bawić. Najczęściej to zabawa w gotowanie i przesypywanie z kubeczka do kubeczka różnych rzeczy, albo zabawa ciuchami, w ubieranie się i rozbieranie. Zauważyłam też, że po powrocie ze żłobka bez problemu bawi się sama, a w dniach "wolnych" od żłobka już niechętnie. |
|
|
|
|
#4574 |
|
Zakorzenienie
|
My dziś też dwa razy byliśmy na spacerze,pierwszy w spacerowce,załatwiłam sprawy w banku,zakupy spożywcze i trochę na placu zabaw,drugi całkowicie bez wózka,plac zabaw i wielka gonitwa Michała za dziećmi
chodzi za starszymi dziewczynami (wiek ok 4lat) i je przytula rownolatka i chłopcy go nie interesowali.No i chce pochwalić mojego Synka ze wchodzi po schodach na drugie piętro sam! Tzn idzie ,,na pieska" ale samodzielnie to robi a zależało mi na tym przed porodem
09-07-2011 ![]() 06-10-2013 Michaś 07-04-2015 Kamiś Edytowane przez Aaamelkaa Czas edycji: 2015-03-18 o 22:51 |
|
|
|
#4575 |
|
Zakorzenienie
|
Amelka To super! Leo wchodzi po schodach jak stary a ja schodze na zawał! Za to w dol obydwoje zjeżdżamy na tyłkach moze w końcu zajarzy ze tak ma schodzić a nie po nogach.
Musze go pochwalić bo juz super radzi sobie z samodzielnym jedzeniem. I widelcem i łyżeczka
|
#4576 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maciej potrafi sie bawic sam. Najlepiej hak jest duzo lydzi w domu to w ogole znika ... Tu podejdzie, tam go ktos zainteresuje, tam nasluchuje rozmow... Jak jest ze mna to pol dnia sie potrafi sam pobawic ...czasem przyjdzie na 15 mjnut z ksiazkami, albo cos tam pomarudzic... Ale generalnie samodzielny byczek ![]() A co do materaca to ten teraz chyba na dluzej bedzie. Jabzamieram kupic lateksowy Cytat:
Ekstra... Mój taki niejadek ze jak jedzenie go kosztuje odrobinę wiecejbwysilku to nic nie zje... Wiec póki co jednak go karmie Cytat:
|
|
|
#4577 |
|
Zakorzenienie
|
joł
wczoraj kupiliśmy Mikiemu bańki mydlane te duże w pepco i radocha była taka, że ja sama miałam banana na buzi ![]() no i zaliczyliśmy pierwsze naciąganie naszego synusia no to P. zapłacił i poszliśmy
|
#4578 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wczoraj w przedszkolu pani pytała ktore z nas jest muzykalne bo Nina ma bzika na tanczenie i śpiewanie. W sumie tż lubi tańczyć ale ogólnie to oboje raczej pała z muzyki ![]() Dzień dobry ![]() Patrzyłam wczoraj na emele i korneckiego na necie i powiem wam że ceny troche takie norweskie
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#4579 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia, uwazajcie na banki bo bardzo brydża ubrania. Plamy zupełnie się nie spierają. Nie wiem czy o tych samych mówimy ale te robione dla Tesco?
Badzia, jedzenie z puszki dla nas dorosłych jest niezdrowe. Nie lepiej mrożone? ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Miłosz tez potrafi sam ale książki lubi z nami oglądać. Zwierzęta to taki hit ze oderwać się nie może. A świnka pepa to juz w ogóle
|
|
|
|
#4580 |
|
Zadomowienie
|
Tassia ja tez pochwalilam i dzisiaj w nocy była przerwa od 2:00-4:00 po czym obudzil sie o 6 i po moim skapitulowaniu spal z nami w lozku do 7:30.
Wczoraj siedzielismy caly dzien w domu bo zaczal kaszlec Jasko, a wiatr jest u nas tak okropnie mrozny i duzy ze bir ciaglam go na spacer. Noi niby bez tv, ale nie wyszalal sie wczoraj i moze to bylo efektem braku snu... Mam zamiar kupic materac 70x140 i bedzie na nim spal jakies 2 lata bo za ten czas przeniose chlopakow do jednego pokoju i zmienie im lozka. Takze zastanawiam sie czy kupic taki drogi z hevea czy ten tanszy co jest w standardowym wyposazeniu lozka. Dalej materac odgrywa wazna role na kregoslup dziecka? Tassia jak wogole sie czujesz? Ja jestem tak zmeczona w tej ciazy ze jak jasiek ma takie dwugodzinne przerwy w nocy to becze razem z nim ze zmeczenia:\ tz nie moze pomoc bo placze jak on go tuli a nie ja... Wogole to jak ostatnio tz mnie przytulil to Jasiek go ode mnie odepchnal i sam sie przytulil...
|
#4581 | |
|
Zakorzenienie
|
Madzia moj zazdrośnik tez czasem tak robi tzowi ale w większości przypadków dołacza sie do nas. W każdym razie nie przejdzie obojętnie.
Cytat:
oczywiście ze jest bałagan ale 3 coraz mniejszy bo lepiej mu idzie.
|
|
#4582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rewelacyjne są no idealne przy nich geox i kornecki wypadają mega słabo wg mnie
|
|
#4583 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie samopoczucie bylo do d Potem lepiej A teraz mi bardzo ciężko... Naprawdę czuje się jak tydzień przed porodem a tu jeszcze prawie 3 miesiące. Cytat:
|
|
|
#4584 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jakie imię moze miec skrót Nela prócz Kornelia i Petronela?
|
#4585 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba imię Nela tez jest.
|
#4586 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nela sama z siebie funkcjonuje ![]() Szukasz?
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#4587 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Emilka znowu chora ale dała skierowanie na rtg tak na wszelki wypadek. Potem jeszcze załapałyśmy się do lekarza rodzinnego. Nie wiem jak się nazywa, ale super ma podejście do dzieci. Jest pierwszym lekarzem, przy którym Emilka nie płakała, nawet do buźki dała mu zajrzeć
|
|
#4588 |
|
Zakorzenienie
|
Lula wlasnie taka wersja jest troche niepoważna jak na pełne imię a bardzo mi sie podoba.
Robię rozeznanie ![]() Pola mnie zapytała jak bedzie miał na imię drugi leon wiec chociaz wersja robocza by sie przydała.
|
#4589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam plan nazwać Bartka Bartek a nie Bartosz ale tż się nie zgodził
|
|
#4590 |
|
dryfuję słowami
|
Poziomka
Nela – imię żeńskie, powstałe jako usamodzielnione zdrobnienie imion Aniela, Helena, Kornelia lub Eleonora. cyt: http://pl.wikipedia.org/wiki/Nela ![]() i do mnie też nie przemawia Nela, tak samo jak z resztą Maja. Brzmi dla mnie jak skrót,a nie jak pełne imię. Dla dziecka fajne, miękkie, a dla dorosłego trochę niepoważne, przydałaby się jakaś oficjalna wersja.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.

[/RIGHT]

?
02.08.2006 r Ty i Ja...
29.09.2012 r Na zawsze razem..
09.09.2013 

wychodzi mi drugi chłopak.
a jak ich nie ma to albo siedzi mi na kolanach albo spi albo cos sama broi. ogolnie moje dzieci jakos same potrafily sie zawsze bawic, moze to kwestia genow
jak jestem na podwórku to sama sobie chodzi, okrąża dom, wynosi zabawki, bawi sie w piaskownicy, czasem przyjdzie sie poprzytulać lub chce zwiewać na ulicę (tu mamy problem bo nie mam pełnego ogrodzenia). ogólnie jak nie jest głodna czy śpiąca lub jej cos nie boli to nie jestem potrzebna.