Mamusie Lipcowe 2015, cz.3 :) - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-23, 12:48   #1591
ja_dalia
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.3 :)

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
masakra.. co to znaczy że chce gdyby sie jeszzce do tego poczuł i towarzyszył jej w wychowywaniu a tak... ja też bym sie niezdecydowałą... za dziecko trzeba być odpowiedzialnym, nie wystarczy tylko chcieć...
echhh... .wkurzają mnie tacy faceci!
dokładnie ... ja dziś od ex usłyszałam że najprawdopodobniej wyjeżdza z naszego miasta daleko, bo nic go tu nie trzyma... ja ułozyłam sobie życie z kimś innym więc co on tu bedzie robić no tak ... i jeszcze dodał że dla córki nie zostanie,bo płacze "tato zostań" no i przecież i tak ją rzadko widuje. kurtyna.

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 12:53   #1592
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
dokładnie ... ja dziś od ex usłyszałam że najprawdopodobniej wyjeżdza z naszego miasta daleko, bo nic go tu nie trzyma... ja ułozyłam sobie życie z kimś innym więc co on tu bedzie robić no tak ... i jeszcze dodał że dla córki nie zostanie,bo płacze "tato zostań" no i przecież i tak ją rzadko widuje. kurtyna.

boszzzz... aż noż mi się w kieszeni otwiera.. i to jest dorosły facet? mega odpowiedzialne zachowanie... ech...
Stary 2015-03-23, 12:53   #1593
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gazela TV Pokaż wiadomość
U mnie w rodzinie podobnie było ze mną, bo do końca miałam być chłopcem. Tata się wypierał, że to na pewno nie jego i że to pomyłka.
hahaha u mnie tak samo... jak tata zadzwonił i Pani pow ze gratuluje córki to ją zezwał przez telefon, powiedział że złoży skarge bo mają taki burdel... spakował się i szybko przyjechał... i dopiero mama mu potwierdziła że jednak dziewczyna

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2015-03-23, 12:54   #1594
fuertka88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Dobry wybór! Żadnego innego wózka bym nie kupiła, służy nam już 2,5 roku i nadal jest w świetnym stanie Ja się czaję na Bugaboo Donkey Duo...
Mi się też podoba, ale cena już niezbyt Ostatnio jedna mamuśka na bliźniakach chciała sprzedać za 4,5 tys

A jak długo używaliście gondolki ??
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40
Nasze 1860g i 1810g szczęścia

fuertka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 12:54   #1595
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niezalogowana Pokaż wiadomość
To jak do Królewny dołączy równie wybredny Królewicz, to polecam dokupić szufladę na sztućce do kuchni
właśnie remont przed nami i zaplanowałam na to odpowiednią (mam nadzieję) ilość przestrzeni

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2015-03-23, 12:59   #1596
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niezalogowana Pokaż wiadomość
Patrzcie co kupiłam w biedronce za... 10zł
Za taką cenę to szkoda było nie wziąć, a ja uwielbiam koturny!

Edit: znowu do góry nogami, sorry, ale inaczej nie umiem
mam takie dwie pary, kupione w zeszłym Sezonie. Są bardzo wygodne, tylko ja przez moje koślawe stopy, zdarłam w obu wyściółkę no i
PS, jak otworzysz zdjęcie na ipadzie, kliknij edycja --> ikonka z takim dużym kółeczkiem i małymi kropeczkami (jak słoneczko wygląda) --> pojawi Ci się w górnym rogu koło napisu GOTOWE taki kwadracik ze strzałką - to sobie odwrócisz zdjęcie

Cytat:
Napisane przez Fischerka Pokaż wiadomość

A tak w kwestii zabobonów to mąż do mnie wczoraj mówi: "Kurcze to może być jednak chłopak, bo Ty za ładna jesteś na dziewczynkę" no bo niby dziewczynka urodę mamie odbiera

Prawdę mówiąc też myślałam, że będę miała całą twarz w pryszczach, a tu nic
kurde...to mój syn będzie gejem, bo ja się czuję brzydka, a powinnam być ładna

Cytat:
Napisane przez PalinKa_88 Pokaż wiadomość

Ale nie męskość mojego SYNA jest udowodniona
no ja mam nadzieję, ze mu nic nie odpadnie.....

Cytat:
Napisane przez PalinKa_88 Pokaż wiadomość
Mój dowcipny mąż mi tak powiedział, jak się dowiedzieliśmy, że będzie Syn, bo on bardzo chciał córkę (wspominałam już o tym )

Wychodzę z gabinetu mówię mu, że będzie Franio a on do mnie "i tak będę kochał jak swoje" a ja mu na to, że "okaże się czy Twoje" i do tej pory się tak z nim drażnię
jakbym mojego słyszała

Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
Nadrobilas?
kurde mnie nie było 2 godz i jest ciężko

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 13:01   #1597
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
U niektórych dzieci nie wyjdzie BLW, a to może być spowodowane zaburzeniami integracji sensorycznej i dziecko będzie się dławiło kawałkami... ale to już do terapii się kwalifikuje a niestety wiele z nas nie ma pojęcia o co chodzi, karmi się dziecko, a potem jest odruch wymiotny na coś konkretnego (jakiś smak albo nawet kolor potrawy)
Ja dalia, a Ty wprowadzałaś tylko BLW czy też dawałaś papki?
A co do bałaganu, to z doświadczenia z moją Młodą widzę, że jak się uczyła jeść, to jadła bardziej czysto niż teraz Nigdy nie była taka brudna po zjedzeniu kanapki z miodem czy z dżemem niż teraz (najczęściej znajduję miód lub kawałki owoców we włosach i zakamarkach ubraniowych)
U nas zawsze funkcjonował nieduży śliniak i jakoś nie było problemu, a teraz mam ochotę Ją rozbierać do golasa podczas posiłków i jeszcze na włosy jakąś czapkę założyć Ale to głównie dlatego, że Hanka nie potrafi usiedzieć w miejscu, zawsze je i robi coś jeszcze... w najlepszym przypadku je i gada a w najgorszym je i karmi np misia... który jest w pokoju obok
ja generalnie postawiłam na BLW, jedynie zupy podawałm w formie kremów ... powiedzmy tak 80% do 15 % na korzysc blw ... u mnie młoda właśnie wtedy najwięcej ...rzucała, machała i "jarała" się tak że codziennie mycie krzesła, jednorazowe ciuszki czy mycie włosów - obowiązkowo ... teraz jest lepiej choc zdarza się jej uświnić coś tak, że sama nie wiem jak ona to zrobiła

plus jeszcze była taki że moj dzieć był kp 14 mcy, mm chciałam jej podać jak kiedys chciałam iść na impreze...(wracałam w te pędy do domu bo pluła dalej niż widziała) i nawet kaszki bleeeeee... zresztą do tej pory tak ma... zupy pochlipie, ale woli makaron/ryż... no hitem są fryty ale czasem uda mi się ją na cos namówić, zwlaszcza jak sama jem... z tym że ona poliże, powie- pyszne i wiecej nie chce

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2015-03-23, 13:07   #1598
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
ja generalnie postawiłam na BLW, jedynie zupy podawałm w formie kremów ... powiedzmy tak 80% do 15 % na korzysc blw ... u mnie młoda właśnie wtedy najwięcej ...rzucała, machała i "jarała" się tak że codziennie mycie krzesła, jednorazowe ciuszki czy mycie włosów - obowiązkowo ... teraz jest lepiej choc zdarza się jej uświnić coś tak, że sama nie wiem jak ona to zrobiła

plus jeszcze była taki że moj dzieć był kp 14 mcy, mm chciałam jej podać jak kiedys chciałam iść na impreze...(wracałam w te pędy do domu bo pluła dalej niż widziała) i nawet kaszki bleeeeee... zresztą do tej pory tak ma... zupy pochlipie, ale woli makaron/ryż... no hitem są fryty ale czasem uda mi się ją na cos namówić, zwlaszcza jak sama jem... z tym że ona poliże, powie- pyszne i wiecej nie chce
Haha Jakbym widziała moją Hankę... mm nie weszło... jak miałam zjazd na studiach, to Mąż razem z Hanią przyjeżdżali na karmienia, bo odciągane moje mleko traktowała jako zabawkę - wypijała całą butlę i darła się, że głodna... I teraz też z zupy ziemniaki, makaron i ryż wyjada... Choć na szczęście ostatnio znów zaczęła jeść jak człowiek więc się nie martwię. A fryty to też jedno z ulubionych dań (najlepiej z dodatkiem sosu w postaci śmietany - teraz jej daję jogurt naturalny), ale robię w piekarniku więc od czasu do czasu robię bez wyrzutów sumienia
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 13:19   #1599
Gazela TV
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Gazela TV

Cytat:
Gazela, literatura jest, ale jednak co się zobaczy i przećwiczy samemu to daje konkretne umiejętności. Warto poczytać książki samej M. Montessori i opracowania, które są w języku polskim. Z drugiej strony jeśli dziecko będzie w placówce Montessori, to rodzicom nie trzeba mieć nie wiadomo jakiej wiedzy, a o organizacji przestrzeni czy o podejściu do dziecka zgodnym z pedagogiką Montessori można przeczytać. Szkolenie daje przede wszystkim umiejętności do pracy z każdym materiałem (pomocą).
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź

Cytat:
hahaha u mnie tak samo... jak tata zadzwonił i Pani pow ze gratuluje córki to ją zezwał przez telefon, powiedział że złoży skarge bo mają taki burdel... spakował się i szybko przyjechał... i dopiero mama mu potwierdziła że jednak dziewczyna
I co zrobić... musiał pokochać

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość

kurde...to mój syn będzie gejem, bo ja się czuję brzydka, a powinnam być ładna
to mam tak samo
Gazela TV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 13:19   #1600
cicha1990
Rozeznanie

ta wogole agunineczka jak tam posiew? Pewnie wszystko cacy i na darmo byly nerwy?
Stary 2015-03-23, 13:24   #1601
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Haha Jakbym widziała moją Hankę... mm nie weszło... jak miałam zjazd na studiach, to Mąż razem z Hanią przyjeżdżali na karmienia, bo odciągane moje mleko traktowała jako zabawkę - wypijała całą butlę i darła się, że głodna... I teraz też z zupy ziemniaki, makaron i ryż wyjada... Choć na szczęście ostatnio znów zaczęła jeść jak człowiek więc się nie martwię. A fryty to też jedno z ulubionych dań (najlepiej z dodatkiem sosu w postaci śmietany - teraz jej daję jogurt naturalny), ale robię w piekarniku więc od czasu do czasu robię bez wyrzutów sumienia
no czasem wstyd z nią iść gdzies - Maja co chcesz zjęśc... może to czy to czy to - FRYTY CHCE !!!!!! ściana . na wakacjach przez tydzien tylko fryty jadła nie chciała nic wiecej, wszystkim pluła... czasem lód czy jakieś jabłko... aż strach z nią jechać... ona chce w domu jeść i już
ja jak studiowałam to miałam tel że trzeba karmić, wychodziłam z zajęć, karmiłam i wracałam na uczelnie więc doskonale Cie rozumiem aczkolwiek dziwiło mnie że koleżanek maluchy aż zachwycały się nad mega słodkimi kaszkami z rossmana (mają bdb skład, no pomijając cukier) a moja nawet nie chciała tknąć

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2015-03-23, 13:29   #1602
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Dorosły facet, a myślenie jak u dziecka.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png

Edytowane przez Aviskowa
Czas edycji: 2015-03-23 o 13:31
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 13:32   #1603
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aviskowa Pokaż wiadomość
Dorosły facet, a myślenie jak u dziecka.
35 lat... strach się bać

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2015-03-23, 13:33   #1604
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
ta wogole agunineczka jak tam posiew? Pewnie wszystko cacy i na darmo byly nerwy?

ojej dziekuję że pytasz
taak, w posiewie nic na szczęście nie wyszło!

jutro wizyta u gina zobaczymy co powie mam wrażenie że to jakaś infekcja intymna, może cos na to zapisze? albo jestem przewrażliwiona i tylko m isie zdaje..

dziewczyny śpiewacie/czytacie do brzuszka?
mi tż wczoraj przypomniał o naszym postanowieniu, do tej pory średnio mi wychodziło czytanie, śpiewanie, ale dzis juz pół dnia meczę kołyskanki
Stary 2015-03-23, 13:35   #1605
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
mi tż wczoraj przypomniał o naszym postanowieniu, do tej pory średnio mi wychodziło czytanie, śpiewanie, ale dzis juz pół dnia meczę kołyskanki
jeszcze nie jakoś w pierwszej ciązy i teraz ciężko mi się przełamać coś ze mną nie teges

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2015-03-23, 13:36   #1606
Aviskowa
Zadomowienie

Właśnie pomalowaliśmy pierwszą warstwę.

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
Ja mówię do Marysi. Szczególnie jak za długo nie daje o sobie znać.
Śpiewać raczej nie będę, bo nie chcę ogłuszyć swojego dziecka.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 13:36   #1607
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
ojej dziekuję że pytasz

jutro wizyta u gina zobaczymy co powie mam wrażenie że to jakaś infekcja intymna, może cos na to zapisze? albo jestem przewrażliwiona i tylko m isie zdaje..

no widzisz no to jutro sie dowiesz czasem moze nam sie wydawac wiec zycze aby lekarz stwierdzil ze infekcji zadnej nie ma!

co do spiewania i czytania^^ coz spiewam tylko wtedy jak w radiu leci jakas piosenka i ja nuce a tak to nie;p czytac tez nie czytam.. rozmawiam z brzuchem tylko:P i jak kopie to sobie z nim rozmawiam:P ale moze czas zaczac czytac nie wiem?:p
Stary 2015-03-23, 13:41   #1608
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
jeszcze nie jakoś w pierwszej ciązy i teraz ciężko mi się przełamać coś ze mną nie teges

no właśnie mi jakos też tak dziwnie...
no ale ja lubię ogólnie spiewać, więc z tym dam radę

gorzej np. z rozmawianiem do brzuszka... no do tego sie za nic nie przełamię.. jakos mi dziwnie gadać do brzucha, mimo że wiem, że w środku dzieć siedzi na szczęście tz nadrabia za mnie i coś tam od czasu do czasu zagada do Filipa
Stary 2015-03-23, 13:43   #1609
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
no właśnie mi jakos też tak dziwnie...
no ale ja lubię ogólnie spiewać, więc z tym dam radę

gorzej np. z rozmawianiem do brzuszka... no do tego sie za nic nie przełamię.. jakos mi dziwnie gadać do brzucha, mimo że wiem, że w środku dzieć siedzi na szczęście tz nadrabia za mnie i coś tam od czasu do czasu zagada do Filipa
a mi wlasnie lepiej idzie z rozmawianiem;p bo jak daje mi kopniaki i wogole to widze ze daje mi o sobie znac to wtedy glaszcze brzucho i z nim rozmawiam;p albo bawimy sie w pukanie;D on kopie ja stukam w brzuch i on znowu kopie i tak sie bawimy
Stary 2015-03-23, 13:46   #1610
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
no czasem wstyd z nią iść gdzies - Maja co chcesz zjęśc... może to czy to czy to - FRYTY CHCE !!!!!! ściana . na wakacjach przez tydzien tylko fryty jadła nie chciała nic wiecej, wszystkim pluła... czasem lód czy jakieś jabłko... aż strach z nią jechać... ona chce w domu jeść i już
ja jak studiowałam to miałam tel że trzeba karmić, wychodziłam z zajęć, karmiłam i wracałam na uczelnie więc doskonale Cie rozumiem aczkolwiek dziwiło mnie że koleżanek maluchy aż zachwycały się nad mega słodkimi kaszkami z rossmana (mają bdb skład, no pomijając cukier) a moja nawet nie chciała tknąć
Hanka do pewnego momentu była dzieckiem, które zjadło wszystko, co dostała. Teraz jak gdzieś jesteśmy, to albo frytki, albo pierogi, albo spaghetti... no i oczywiście rosołek wchodzi więc nie ma tragedii - to takie pewniaki moje na wyjściach. Co do kaszek, to ja gotowałam owsiankę, kaszę jaglaną, ryż też gotowałam - to wszystko z owocami więc cukru nie dawałam. A jak już miała fazę na niejedzenie, to np do ryżu dawałam trochę startej gorzkiej czekolady (tylko musiała widzieć cały proces) i wtedy zjadała.
Ogólnie do tej pory staram się Jej przygotowywać posiłki z jak najmniejszą ilością cukru, odstawiliśmy zupełnie wszystkie kostki rosołowe czy vegety (sama robię z suszonych warzyw, soli i ziół), ale z drugiej strony Młoda lubi czekoladę czy koktajle owocowe, które mrożę i to są lody. Jak jesteśmy na wyjazdach, to często się załapuje na jakieś czekolady od babci czy kogoś innego, ale w domu je tylko gorzką (ważne, że nazywa się czekolada)
Cytat:
ojej dziekuję że pytasz

Ja w poprzedniej ciąży śpiewałam do brzuszka, teraz trochę brak mi na to czasu, ale ogólnie dużo śpiewam i czytam Hani więc Zuza też się łapie. Czasem tylko jak już jestem mocno czymś zmęczona albo coś mnie mocno wkurzy, to siadam z gitarą i cos tam brzdąkam do brzuszka...
Stary 2015-03-23, 13:48   #1611
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
nie... jakoś mi głupio bajki czytać do brzucha.... w ogólę, to mówię do brzucha po imieniu, jak Mały nie daje znać o sobie, albo jak mnie kopie w pęcherz albo w pępek.... ja na co dzień dużo gadam do innych, wiec raczej mój piskliwy głos powinien już znać
Cytat:
Napisane przez Aviskowa Pokaż wiadomość
Ja mówię do Marysi. Szczególnie jak za długo nie daje o sobie znać.
Śpiewać raczej nie będę, bo nie chcę ogłuszyć swojego dziecka.
mój mąż czasem ma odpał i śpiewa do brzucha Cannibal corpse (ktonie zna, niech wyyoutubuje, ale niech dźwięki przyciszy....). Mówię mu, zeby tak nie robił, bo Małego przestraszy, ale jak grochem o ścianę
PS. właśnie jak Ci odpisywałam to dostałam kopa w pępek...tak że Ciociu Aviskowa, masz pozdrowienia od Mateuszka

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 13:49   #1612
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Hanka do pewnego momentu była dzieckiem, które zjadło wszystko, co dostała. Teraz jak gdzieś jesteśmy, to albo frytki, albo pierogi, albo spaghetti... no i oczywiście rosołek wchodzi więc nie ma tragedii - to takie pewniaki moje na wyjściach. Co do kaszek, to ja gotowałam owsiankę, kaszę jaglaną, ryż też gotowałam - to wszystko z owocami więc cukru nie dawałam. A jak już miała fazę na niejedzenie, to np do ryżu dawałam trochę startej gorzkiej czekolady (tylko musiała widzieć cały proces) i wtedy zjadała.
Ogólnie do tej pory staram się Jej przygotowywać posiłki z jak najmniejszą ilością cukru, odstawiliśmy zupełnie wszystkie kostki rosołowe czy vegety (sama robię z suszonych warzyw, soli i ziół), ale z drugiej strony Młoda lubi czekoladę czy koktajle owocowe, które mrożę i to są lody. Jak jesteśmy na wyjazdach, to często się załapuje na jakieś czekolady od babci czy kogoś innego, ale w domu je tylko gorzką (ważne, że nazywa się czekolada)

Ja w poprzedniej ciąży śpiewałam do brzuszka, teraz trochę brak mi na to czasu, ale ogólnie dużo śpiewam i czytam Hani więc Zuza też się łapie. Czasem tylko jak już jestem mocno czymś zmęczona albo coś mnie mocno wkurzy, to siadam z gitarą i cos tam brzdąkam do brzuszka...

ale Ci zazdroszczę że umiesz grać na gitarze
ja zawsze chciałam sie nauczyc, ale mam taki słomiany zapał że nic z tego nie wyszło

a z tym śpiewaniem to tak mnie trochę do tego nakłaniaja dwie pary z "porodów". U jednych tata śpiewał do brzuszka a drudzy mieli pozytywke i przystawiali ja do brzuszka dla dziecia. Potem jak dziecko sie urodziło i płakało to oni te pozytywke włączyli i sie uspokoiło. Ciekawe czy coś w tym jest?
Stary 2015-03-23, 14:02   #1613
aknaa
Raczkowanie

Cytat:
ja zawsze chciałam sie nauczyc, ale mam taki słomiany zapał że nic z tego nie wyszło

a z tym śpiewaniem to tak mnie trochę do tego nakłaniaja dwie pary z "porodów". U jednych tata śpiewał do brzuszka a drudzy mieli pozytywke i przystawiali ja do brzuszka dla dziecia. Potem jak dziecko sie urodziło i płakało to oni te pozytywke włączyli i sie uspokoiło. Ciekawe czy coś w tym jest?
My też mamy zabawkę z pozytywką i czasem przykładam do brzuszka wieczorem. Ja to widziałam w programie "porody" i zaraz po porodzie sn , jak dziecko plakało to tatuś nadciągnął sznureczek i momentalnie był spokój tak jak dziecko było przyzwyczajone np. do bicia serca matki, tak i do tej melodyjki.
Stary 2015-03-23, 14:03   #1614
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:

Ja jestem samoukiem, nauczyłam się w zasadzie już na studiach...
A co do tego, czy dziecko po porodzie reaguje na muzykę, którą słyszało w brzuszku, to już kiedyś o tym pisałam, że reaguje. Ale trzeba zwrócić uwagę, żeby to jednak były jak najniższe dźwięki... i kołysanki to polecam z głosem męskim np Turnau i Umer...
Stary 2015-03-23, 14:04   #1615
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aknaa Pokaż wiadomość
My też mamy zabawkę z pozytywką i czasem przykładam do brzuszka wieczorem. Ja to widziałam w programie "porody" i zaraz po porodzie sn , jak dziecko plakało to tatuś nadciągnął sznureczek i momentalnie był spokój tak jak dziecko było przyzwyczajone np. do bicia serca matki, tak i do tej melodyjki.

no właśnie, ja też to widziałam
po wypłacie chyba wybiorę sie na zakupy po pozytywkę
Stary 2015-03-23, 14:04   #1616
Fischerka
Raczkowanie

Ja nie śpiewam czasem, jak siedzę przy komputerze to włączę na youtubie kołysanki. Za to mój mąż co rano się wita z Zosią - mówi do niej i głaszcze brzuszek. Wczoraj pyta się mnie, czy ją czuję teraz, że się rusza. Jak powiedziałam, że nie to on zaczął pukać w brzuch i mówić "Wstawaj Zosiu, do szkoły!" ja najczęściej do niej mówię, jak mnie tak zaczyna kopać w pęcherz, że obawiam się, że nie zdążę do toalety
Fischerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 14:05   #1617
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem samoukiem, nauczyłam się w zasadzie już na studiach...
A co do tego, czy dziecko po porodzie reaguje na muzykę, którą słyszało w brzuszku, to już kiedyś o tym pisałam, że reaguje. Ale trzeba zwrócić uwagę, żeby to jednak były jak najniższe dźwięki... i kołysanki to polecam z głosem męskim np Turnau i Umer...

czemu jak najniższe?
Stary 2015-03-23, 14:08   #1618
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
my słodycze w domu mamy schowane i nie dostaje... niestety często babcie i goście przyjdą z "jajkiem" czy inną czekoladą ... wtedy daje kawałek a reszte chowam... mam już niezły kuferek... na szczeście nie jest słodyczowa... kasze/ryże staram się podawać (jak była młoda PLUŁA WSZYSTKIM poza ziemniakami ) ale pracuje nad nią właśnie najgorzej "na mieście" ... bo czlowiek czasem by do dobrego chinola poszedł czy gdzieś , ale muszą mieć fryty pomijam komentarze że dziecko rozpuszczone bo tylko fryty i bog wie co ja jej daje...
u mnie w domu chemii się nie uraczy ... wlasciwie staram się nic z torebek/sloiczkow/kostek nie dawac... tż mega chemiczny ... ale odzwyczajam go powoli

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
Ja nie śpiewam czasem, jak siedzę przy komputerze to włączę na youtubie kołysanki. Za to mój mąż co rano się wita z Zosią - mówi do niej i głaszcze brzuszek. Wczoraj pyta się mnie, czy ją czuję teraz, że się rusza. Jak powiedziałam, że nie to on zaczął pukać w brzuch i mówić "Wstawaj Zosiu, do szkoły!" ja najczęściej do niej mówię, jak mnie tak zaczyna kopać w pęcherz, że obawiam się, że nie zdążę do toalety

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2015-03-23, 14:20   #1619
Kropek22225
Raczkowanie

Cześć dziewczyny nie było mnie tak długo bo miałam problemy z netem. :/ Widzę, że już 3 część.

Byłam tydzień temu na wizycie, dzidzia miała ale gin. powiedziała, ze nadrobi. Nie mogę wyzbyć się infekcji i nadal mam globulki i teraz mocz na posiew mam zrobić. Ale najgorsze, że od tygodnia wyrzyna mi się ósemka.... stan zapalny i w ogóle masakra... Żaden stomatolog ani chirurg nie chciał mnie przyjąć (bo się boją). W końcu dostałam się na uniwersytecką klinikę. Rozcięli mi dziąsło i odesłali do domu. Znieczulenie nie zadziałało i bolało jak diabli. Kobieta stwierdziła, że poczuję ulgę a było jeszcze gorzej. Bałam się zażywać apap ale bez tabletek chyba bym padła. Dziś przyjął mnie jakiś gburowaty chirurg na kontrol i powiedział że bolało bo rozcięli dziąsło i kazał przyjechać jutro..... co za ludzie. Najgorsze, że boje się o dzidzie że coś zaszkodzi
Kropek22225 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 14:21   #1620
Gazela TV
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Gazela TV

Cytat:
Szkoda słów... Niektórzy nigdy nie dorastają

Cytat:
ojej dziekuję że pytasz

Pewnie jesteś przewrażliwiona będzie dobrze, zobaczysz

Co do śpiewania, to nie, ale dużo muzyki słucham. Gdy kupiłam pierwszą książkę z wierszami dla dziecka, to czytałam i miałam bardzo dużą radość z tego, ale książka leży i czeka już na półce, więc póki co do niej nie wracam, za to bardzo dużo mówię do brzucha że wstajemy, że idziemy spać, że się najedliśmy itd. non stop. Mam wrażenie, że z brzuchem więcej rozmawiam ostatnio niż z mężem

Cytat:
a mi wlasnie lepiej idzie z rozmawianiem;p bo jak daje mi kopniaki i wogole to widze ze daje mi o sobie znac to wtedy glaszcze brzucho i z nim rozmawiam;p albo bawimy sie w pukanie;D on kopie ja stukam w brzuch i on znowu kopie i tak sie bawimy

haha, też się tak bawię. Potem przychodzi tato, kładzie swoją rękę, puka, stuka i cisza. Koniec zabawy

Cytat:
Gazela TV jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości