|
|
#1591 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.3 :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#1592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
boszzzz... aż noż mi się w kieszeni otwiera.. i to jest dorosły facet? mega odpowiedzialne zachowanie... ech... ![]()
|
|
|
#1593 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1594 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A jak długo używaliście gondolki ?? |
|
|
|
|
#1595 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1596 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
PS, jak otworzysz zdjęcie na ipadzie, kliknij edycja --> ikonka z takim dużym kółeczkiem i małymi kropeczkami (jak słoneczko wygląda) --> pojawi Ci się w górnym rogu koło napisu GOTOWE taki kwadracik ze strzałką - to sobie odwrócisz zdjęcie ![]() Cytat:
no ja mam nadzieję, ze mu nic nie odpadnie..... Cytat:
kurde mnie nie było 2 godz i jest ciężko
|
|
#1597 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() plus jeszcze była taki że moj dzieć był kp 14 mcy, mm chciałam jej podać jak kiedys chciałam iść na impreze...(wracałam w te pędy do domu bo pluła dalej niż widziała) i nawet kaszki bleeeeee... zresztą do tej pory tak ma... zupy pochlipie, ale woli makaron/ryż... no hitem są fryty
|
|
|
|
|
#1598 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1599 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1600 |
|
Rozeznanie
|
ta wogole agunineczka jak tam posiew? Pewnie wszystko cacy i na darmo byly nerwy?
|
|
|
|
#1601 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie chciała nic wiecej, wszystkim pluła... czasem lód czy jakieś jabłko... aż strach z nią jechać... ona chce w domu jeść i już ![]() ja jak studiowałam to miałam tel że trzeba karmić, wychodziłam z zajęć, karmiłam i wracałam na uczelnie więc doskonale Cie rozumiem aczkolwiek dziwiło mnie że koleżanek maluchy aż zachwycały się nad mega słodkimi kaszkami z rossmana (mają bdb skład, no pomijając cukier) a moja nawet nie chciała tknąć |
|
|
|
|
#1602 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moje 2900 g i 49 cm szczęścia. 04.07.2015 http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png Edytowane przez Aviskowa Czas edycji: 2015-03-23 o 13:31 |
|
|
|
|
#1604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojej dziekuję że pytasz taak, w posiewie nic na szczęście nie wyszło! jutro wizyta u gina zobaczymy co powie albo jestem przewrażliwiona i tylko m isie zdaje.. ![]() dziewczyny śpiewacie/czytacie do brzuszka? ![]() mi tż wczoraj przypomniał o naszym postanowieniu, do tej pory średnio mi wychodziło czytanie, śpiewanie, ale dzis juz pół dnia meczę kołyskanki
|
|
|
#1605 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jakoś w pierwszej ciązy i teraz ciężko mi się przełamać coś ze mną nie teges
|
|
|
|
|
#1606 | |
|
Zadomowienie
|
Właśnie pomalowaliśmy pierwszą warstwę.
---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
Śpiewać raczej nie będę, bo nie chcę ogłuszyć swojego dziecka.
|
|
#1607 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no to jutro sie dowiesz czasem moze nam sie wydawac wiec zycze aby lekarz stwierdzil ze infekcji zadnej nie ma!![]() co do spiewania i czytania^^ coz spiewam tylko wtedy jak w radiu leci jakas piosenka i ja nuce a tak to nie;p czytac tez nie czytam.. rozmawiam z brzuchem tylko:P i jak kopie to sobie z nim rozmawiam:P ale moze czas zaczac czytac nie wiem?:p |
|
|
|
|
#1608 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no właśnie mi jakos też tak dziwnie... no ale ja lubię ogólnie spiewać, więc z tym dam radę ![]() gorzej np. z rozmawianiem do brzuszka... no do tego sie za nic nie przełamię.. jakos mi dziwnie gadać do brzucha, mimo że wiem, że w środku dzieć siedzi na szczęście tz nadrabia za mnie i coś tam od czasu do czasu zagada do Filipa
|
|
|
#1609 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1610 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ogólnie do tej pory staram się Jej przygotowywać posiłki z jak najmniejszą ilością cukru, odstawiliśmy zupełnie wszystkie kostki rosołowe czy vegety (sama robię z suszonych warzyw, soli i ziół), ale z drugiej strony Młoda lubi czekoladę czy koktajle owocowe, które mrożę i to są lody. Jak jesteśmy na wyjazdach, to często się załapuje na jakieś czekolady od babci czy kogoś innego, ale w domu je tylko gorzką (ważne, że nazywa się czekolada Cytat:
|
||
|
|
|
#1611 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
PS. właśnie jak Ci odpisywałam to dostałam kopa w pępek...tak że Ciociu Aviskowa, masz pozdrowienia od Mateuszka
|
|
#1612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale Ci zazdroszczę że umiesz grać na gitarze ja zawsze chciałam sie nauczyc, ale mam taki słomiany zapał że nic z tego nie wyszło ![]() a z tym śpiewaniem to tak mnie trochę do tego nakłaniaja dwie pary z "porodów". U jednych tata śpiewał do brzuszka
|
|
|
#1613 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tak jak dziecko było przyzwyczajone np. do bicia serca matki, tak i do tej melodyjki.
|
|
#1614 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do tego, czy dziecko po porodzie reaguje na muzykę, którą słyszało w brzuszku, to już kiedyś o tym pisałam, że reaguje. Ale trzeba zwrócić uwagę, żeby to jednak były jak najniższe dźwięki... i kołysanki to polecam z głosem męskim np Turnau i Umer... |
|
|
|
|
#1615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie, ja też to widziałam ![]() po wypłacie chyba wybiorę sie na zakupy po pozytywkę
|
|
|
#1616 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie śpiewam
czasem, jak siedzę przy komputerze to włączę na youtubie kołysanki. Za to mój mąż co rano się wita z Zosią - mówi do niej i głaszcze brzuszek. Wczoraj pyta się mnie, czy ją czuję teraz, że się rusza. Jak powiedziałam, że nie to on zaczął pukać w brzuch i mówić "Wstawaj Zosiu, do szkoły!"
|
|
|
|
#1617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czemu jak najniższe?
|
|
|
#1618 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) ale pracuje nad nią właśnie najgorzej "na mieście" ... bo czlowiek czasem by do dobrego chinola poszedł czy gdzieś , ale muszą mieć fryty pomijam komentarze że dziecko rozpuszczone bo tylko fryty i bog wie co ja jej daje...u mnie w domu chemii się nie uraczy ... wlasciwie staram się nic z torebek/sloiczkow/kostek nie dawac... tż mega chemiczny ... ale odzwyczajam go powoli ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1619 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
nie było mnie tak długo bo miałam problemy z netem. :/ Widzę, że już 3 część. Byłam tydzień temu na wizycie, dzidzia miała ale gin. powiedziała, ze nadrobi. Nie mogę wyzbyć się infekcji i nadal mam globulki i teraz mocz na posiew mam zrobić. Ale najgorsze, że od tygodnia wyrzyna mi się ósemka.... stan zapalny i w ogóle masakra... Żaden stomatolog ani chirurg nie chciał mnie przyjąć (bo się boją). W końcu dostałam się na uniwersytecką klinikę. Rozcięli mi dziąsło i odesłali do domu. Znieczulenie nie zadziałało i bolało jak diabli. Kobieta stwierdziła, że poczuję ulgę a było jeszcze gorzej. Bałam się zażywać apap ale bez tabletek chyba bym padła. Dziś przyjął mnie jakiś gburowaty chirurg na kontrol i powiedział że bolało bo rozcięli dziąsło i kazał przyjechać jutro..... co za ludzie. Najgorsze, że boje się o dzidzie że coś zaszkodzi
|
|
|
|
#1620 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
będzie dobrze, zobaczysz ![]() Co do śpiewania, to nie, ale dużo muzyki słucham. Gdy kupiłam pierwszą książkę z wierszami dla dziecka, to czytałam i miałam bardzo dużą radość z tego, ale książka leży i czeka już na półce, więc póki co do niej nie wracam, za to bardzo dużo mówię do brzucha że wstajemy, że idziemy spać, że się najedliśmy itd. non stop. Mam wrażenie, że z brzuchem więcej rozmawiam ostatnio niż z mężem ![]() Cytat:
haha, też się tak bawię. Potem przychodzi tato, kładzie swoją rękę, puka, stuka i cisza. Koniec zabawy ![]() Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:07.

mega odpowiedzialne zachowanie... ech... 
Ja się czaję na Bugaboo Donkey Duo...