|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | ||
|
Żona Gargamel
|
Dot.: Wiosna w powietrzu, słońce na niebie, w przyszłym roku poślubię ciebie! PM 2016
Przykład, właścicielka sali robi dekoracje i można ją poprosić o konkretny kolor czy kwiat
![]() klik klik klik klik Cytat:
![]() Cytat:
![]() A profesjonalny barman super sprawa Ale się ma dobrze
|
||
|
|
|
#4142 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna w powietrzu, słońce na niebie, w przyszłym roku poślubię ciebie! PM 2016
[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;50772644]Lubisz dobijać ludzi Może któraś chce zaoszczędzić i kupić sukienkę z Chin? https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...37&postcount=6[/QUOTE] Osz kurcze..Ja rozumiem, wiem, mam świadomość, że te z chin różnią się od zdjęć ale BEZ PRZESADY ![]() Cytat:
![]() Super ![]() Ja się tak jaram dekoratorką ![]() asdii wpółczuję sytuacji a jak TŻ wróci, to choćbyście mieli odpuścić studia, weź go na poważną rozmowę. Niech się chłopak określi..A co rozmowy, to w środę mam dzień próbny, ale chyba zrezygnuję, bo najpierw czeka mnie bezpłatny staż bez gwarancji pracy potem, a praca nijak nie jest powiązana z zawodem. Obgadam sprawę z TŻem i zobaczymy ![]() Dostałam pytanie co łączy muchę i drzewo
|
|
#4143 |
|
Żona Gargamel
|
Sophie pokaż ten bukiet lawenda + tulipan bo ciągle ktoś o nim pisze a ja go nie widziałam
|
|
|
|
#4144 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4145 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
asdii, słabo trochę, przeczekaj ten wyjazd do Szwajcarii, bo i tak, teraz nie pogadacie, ale jak wróci to koniecznie rozmowa!!bez kitu! szkoda że się nie da Ja najchętniej oszczędziłabym właśnie na sukni. dlatego będę polowała na wyprzedaże. Poza tym nie ma za bardzo na czym, u nas ew na samochodzie do ślubu. No i rezygnujemy z atrakcji typu barman, czy fotobudka. Nie robiłam jeszcze żadnego kosztorysu, ale i tak kwota naszego wesela przyprawia mnie o zawrót głowy ![]() Co prawda na takie wielkie wesele uparli się rodzice TŻ ( mają dużą rodzinę) i to oni chcą finansować( jak chcą to niech płacą, mnie jest wszystko jedno ) ale dla mnie to trochę kasa wyrzucona w błoto.Ale nie moje "piniondze" to się nie "wtrancam" |
||
|
|
|
#4146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jakby pomieszać gipsówkę z niebieską hortensją albo z niezapominajkąŚwietną masz tą ofertę My z rzeczy nietypowych dla naszych rodzin: - bańki mydlane po wyjściu z kościoła - wiejski stół (u mnie nowość, bo praktycznie wesel nie było od 10 lat, u TŻa znają) - tort wcześniej (ok 21) - podziękowania dla rodziców- brak albo w formie teledysku (jeśli zorganizujemy rzutnik lub kamerzystę z rzutnikiem) - nie będzie schabowego ![]() I to chyba tyle. Możliwe, że jednak będzie fotobudka, ale to do obgadania, bo TŻa kolega miał na weselu i mówił, że świetne, w związku z tym się zaczął zastanawiać. TŻ chciał fontannę czekoladową, ale chyba mu przeszło
13.12.2008 10.05.2014 18.06.2016 Edytowane przez klakla91 Czas edycji: 2015-03-23 o 15:39 |
|
|
|
|
#4147 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
Bukiet będę miała z hortensji, gipsówki i białych róż więc poproszę też o takie ozdoby na sali |
|
|
|
|
#4148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z gipsówką podoba mi się jeszcze bardziej Mam nadzieję, że tego garbusa uda Ci się dorwać i będzie mega![]() Mam pytanie- Ty już masz umowę z fotobudką czy to dalej jest w planach tylko? Jeśli tak to ile płacisz i za jaki pakiet? Bo mamy podobną ilość osób i się zastanawiam na ile godzin jeśli już.
|
|
#4149 |
|
Konto usunięte
|
smefretka ladne te dekoracje
co prawda mi takie wyzsze sie nie bardzo podobaja ale jak mialabym w cenie bym nic nie mowila bo sa ladne
|
|
|
|
#4150 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
Nie mam umowy, ale TŻ dalej się upiera że chce Myślimy o 2 lub 3h, na razie znalazłam najtaniej 650zł/2h ale to było kilka miesięcy temu, muszę się znowu rozejrzeć ![]() ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- [1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;50774731]smefretka ladne te dekoracje co prawda mi takie wyzsze sie nie bardzo podobaja ale jak mialabym w cenie bym nic nie mowila bo sa ladne [/QUOTE]więcej miejsca na żarcie!
|
|
|
|
|
#4151 | |||
|
Konto usunięte
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;50773573]ja juz od rana sie wzielam za prasowanie, zawsze jak mam cos do zrobienia to robie to przed sniadaniem:brzydal Wtedy szybko mi idzie jak wiem ze zjem po tym jak zrobie a jestem glodna
Oj ja tak nie mogę, zaraz mi niedobrze ![]() Cytat:
Cytat:
zabrałam mu dziś doniczkę bo małpiszon ani razu do niej nie wszedł przez 2 tyg Cytat:
Mój Tż zaczął wymyślać że będzie jeździł z kolegą do pracy do Białegostoku. Chyba go bóg opuścił jeśli myśli że się na to zgodzę. Pn-pt tam, w weekendy do domu, nie ma mowy |
|||
|
|
|
#4152 | ||
|
PeeMa
|
Cytat:
I są naprawdę świetnym małżeństwem, jednym z najbardziej zgranych, jakie znam ![]() Cytat:
I na dodatek bez żadnych zobowiązań ze strony pracodawcy?Jak tak piszecie o tych barmanach, to sama mam ochotę się zdecydować
|
||
|
|
|
#4153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
( Gratuluję rodzicom rocznicy |
|
|
|
|
#4154 |
|
polaczek cebulaczek
|
asdii bardzo ciezka sytuacja. I slabo to swiadczy o twoim przyszlym mezu, skoro gada o jakichs stazach, wyjazdach. Powinien takie rzeczy konsultowac z toba
|
|
#4155 |
|
sajkolidżist
|
Hej, witam się przeziębiona i cała obsypana jakąś wstrętną wysypką
Asdi, ja radzę to, co dziewczyny - szczerą rozmowę, może napisz mu maila ze wszystkim co Ci leży na sercu? Wracając z uczelni wlazłam do ciucha i kupiłam piękny sweterek w szmaragdowym kolorze
|
|
|
|
#4156 |
|
Zakorzenienie
|
Do Białegostoku macie chyba okropnie daleko co? Ja też bym się nie zgodziła. Na szczęście u nas to działa obustronnie - mój Tż też w życiu by mi nie pozwolił na taką pracę.
|
|
|
|
#4157 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
ale powiedziałam że nie ma mowy, jak chce tam pracować to codziennie ma wracać. I na razie zakończył temat na szczęście ma straż na miejscu więc raczej się na to nie zdecyduje
|
||
|
|
|
#4158 | |
|
polaczek cebulaczek
|
Cytat:
Przeciez w bialym musialby gdzies mieszkac - jakis pokoj czy cos (no chyba ze mialby u kogo przekimac no ale bez przesady zwalac sie komus) no i nawet jakby wiecej tam zarobil, wliczajac dojazdy, wynajecie czegos, rozlake to sie nie kalkuluje kompletnie :P
|
|
|
#4159 |
|
PeeMa
|
Szczerze to nie chciałabym
Tym bardziej ich podziwiam. Oboje z TŻem chcielibyśmy mieszkać razem i pracować tam, gdzie mieszkamy. Ale jestem zdania, że przede wszystkim to zależy od partnerów, trzeba zwracać uwagę na potrzeby drugiej osoby, rozmawiać. To nie jest jakieś zabieranie wolności, ale zwyczajne liczenie się z partnerką/partnerem. Na tym polega bycie w związku TŻ przyszedł ze sklepu i zachwyca się wiosną, a ja leżę pod kocem
|
|
|
|
#4160 |
|
Konto usunięte
|
ja ogladam Bezpieczna Przystan
|
|
|
|
#4161 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale że ma tu straż to myślę że mu żadna głupota do głowy nie przyjdzie w miarę płacą, ale ma umowę. A u kolegi nie ma żadnej No pokój by mieli, w kilku chłopów to w miarę cenowo wychodzi, już kiedyś tak mieszkali w mrągowie (przede mną ) ale ja się nie zgadzam i koniec ![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
![]() Ładnie ale chłodno ![]() [1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;50775331]ja ogladam Bezpieczna Przystan [/QUOTE]Sparks w ogóle jest hmmm może by włączyć jakieś romansidło? ![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Dobra idę oglądać to co Ty cuddly |
||
|
|
|
#4162 | |
|
polaczek cebulaczek
|
Cytat:
|
|
|
#4163 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4164 |
|
Konto usunięte
|
Brat mojej mamy pracuje na stałe w Austrii, rodzina jest w Polsce. Zjeżdża raz na jakiś czas.
W tym roku 14. rocznica ślubu i wszystko układa się dobrze. Chociaż różni są ludzie i ja bym umarła z tęsknoty na przykład. Nie pozwoliłabym na takie rozłąki. Najpewniej zdecydowałabym się na wyprowadzkę całej rodziny. |
|
|
|
#4165 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() [1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;50772208]Ja też jestem za prostokątnymi stołami Na studniówce były okrągłe i było to fatalne, bo część stołów połaczyli w trakcie, kolejne były z boku, jeszcze przy innych było mniej krzeseł i nie wyglądało to elegancko, ale na chaos Ale studniówka to trochę inna impreza, bardziej "pijacka" więc się nie dziwię że takie roszady były[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;50772644]Lubisz dobijać ludzi Może któraś chce zaoszczędzić i kupić sukienkę z Chin? https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...37&postcount=6[/QUOTE] ja ja ja ! pendze lece. Swoją drogą nie wiem co ludzie mają w głowach że kupują takie rzeczy ![]() Cytat:
Ale Lucjanek ma dobrze ![]() Ja bym powiedziała że na pochyłe drzewo każda mucha wskoczy Cytat:
Synnyo- dla Ciebie też zdrówka! Ja się bronię przed rozłożeniem, zasysam teraz marynowany imbir ( na gardło) Właśnie sobie uświadomiłam że mój TŻ ma przeyebane w marcu- imieniny teścia, moje i własnego ojca. bidulek
|
||||
|
|
|
#4166 | |
|
PeeMa
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4167 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() To ja tak bardziej po inżyniersku: muchę i drzewo łączy żywica Idę oglądać hobbita
|
|
#4168 |
|
polaczek cebulaczek
|
|
|
#4169 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja bym powiedziała, że łączy ich to, że oba to wytwór natury:P Cytat:
![]() Cytat:
I ostatnio dali trochę bukietów![]() Ja na sukni też chce przyoszczędzić ale nie stawiam tego za wymóg. Wiem, że jak trzeba będzie to zapłacę więcej ale też żeby to nie szło w kilka tysięcy. Nadal uważam, że za 2tys to spokojnie suknie kupię ![]() Jak rodzice płacą to człowiek inaczej myśli aczkolwiek wiadomo - nie ważne czyje pieniądze, nadal trochę szkoda. Cytat:
Ja na pewno wykorzystam - jest tania a robi swoje![]() Też świetne rzeczy macie Ja myślałam o tym aby zrobić konfetti z kolorowego papieru w jakimś kształcie, goście mogliby sypać jakbyśmy szli wzdłuż ławek ale jednak zostałoby to w trawie. Niby tylko papier ale to jednak nie do końca naturalne Znaczy inaczej - dla mnie to śmiecenie no:P A bański to dla mnie za drogo![]() U nas podziękowania już ustalone - zabierzemy ich po weselu do Sheratona na brunch i wręczymy fotoksiążki. Dziś bym prawie mamie to wygadała ![]() Tort dajemy po obiedzie ![]() A, z nowości jeszcze mamy tak między 21-22 (jak ciemni będzie) taniec z ziemnymi ogniami (do piosenki PIN "Miłość tak piękna"). Tak dla wszystkich - taniec-przytulaniec
|
||||
|
|
|
#4170 |
|
polaczek cebulaczek
|
ja to w ogole zastanawiam sie nad sensem robienia tego calego podziekowania
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:07.

I tak: do sali za niego 800zł, pewnie jako wynagrodzenie też dla niego, za owoce i soki powinno wyjść z 200zł a za alkohole 1500zł. Czyli w 2500zł się zmieścimy a liczyliśmy na 3000zł 

a jak TŻ wróci, to choćbyście mieli odpuścić studia, weź go na poważną rozmowę. Niech się chłopak określi..

A jakby pomieszać gipsówkę z niebieską hortensją albo z niezapominajką

I na dodatek bez żadnych zobowiązań ze strony pracodawcy?

Przeciez w bialym musialby gdzies mieszkac - jakis pokoj czy cos (no chyba ze mialby u kogo przekimac no ale bez przesady zwalac sie komus) no i nawet jakby wiecej tam zarobil, wliczajac dojazdy, wynajecie czegos, rozlake to sie nie kalkuluje kompletnie :P
w miarę płacą, ale ma umowę. A u kolegi nie ma żadnej