Wiosna w powietrzu, słońce na niebie, w przyszłym roku poślubię ciebie! PM 2016 cz.26 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-23, 15:20   #4141
smerfetk_a
Żona Gargamel

Dot.: Wiosna w powietrzu, słońce na niebie, w przyszłym roku poślubię ciebie! PM 2016

Cytat:
Napisane przez Valmai Pokaż wiadomość
Ładnie wyglądają, a są z taką kompozycją czy to tylko przykład?
Przykład, właścicielka sali robi dekoracje i można ją poprosić o konkretny kolor czy kwiat
klik klik klik klik

Cytat:
Napisane przez izk_a Pokaż wiadomość
postanowiłam, że kupie sobie bawełnianą torbe do pracy na książki.. mam 4 wzory i nie wiem który wybrać życiowe dylematy
trudneeee sprawyyy

Cytat:
Napisane przez Sophie24 Pokaż wiadomość
Barman będzie - właśnie rozmawiałam z nim I tak: do sali za niego 800zł, pewnie jako wynagrodzenie też dla niego, za owoce i soki powinno wyjść z 200zł a za alkohole 1500zł. Czyli w 2500zł się zmieścimy a liczyliśmy na 3000zł Sam barman bardzo fajny, super się rozmawiało i w ogóle:P W razie czego te 3000zł możemy i tak wydać, może pomyślimy o jakiejś whisky dla wujków ale to zobaczymy
Nie robi drinków z karty a po prostu albo ludzie mówią co chcą (typu: zielony i słodki) albo on sam pyta gości czy czegoś oczekują od drinka i modzi z tego co ma Podoba mi się Mogą też być bezalkoholowe drinki
Alkohole może też kupić sam jeśli byśmy chcieli taką opcję szkoło i lód no to sala ma Ale o pierdoły jak słomki czy parasolki nie dopytałam
Ale się jaram tym barmanem
Czytam, czytam i widzę że ta moja oferta niezła jest
A profesjonalny barman super sprawa

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Ja dziś posiałam marchew i buraki do doniczek dla gadziny
Ale się ma dobrze

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 15:20   #4142
klakla91
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna w powietrzu, słońce na niebie, w przyszłym roku poślubię ciebie! PM 2016

Cytat:
(może sobie nawet padać:P mogę być ociekającą wodą PMką:P)
zamiast uciekającej będzie ociekająca Panna Młoda
[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;50772644]Lubisz dobijać ludzi

Może któraś chce zaoszczędzić i kupić sukienkę z Chin? https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...37&postcount=6[/QUOTE]
Osz kurcze..Ja rozumiem, wiem, mam świadomość, że te z chin różnią się od zdjęć ale BEZ PRZESADY Przecież te sukienki nic nie mają ze sobą wspólnego
Cytat:
Napisane przez sunny0 Pokaż wiadomość
Byłam u lekarza, na razie obędzie się bez antybiotyku, mam nadzieję, że szybko mi przejdzie ta choroba, bo nie cierpię marnować w ten sposób czasu
zdrówka
Cytat:
Ale się jaram tym barmanem
Super I to jest najfajniejsze w organizacji
Ja się tak jaram dekoratorką

asdii
wpółczuję sytuacji a jak TŻ wróci, to choćbyście mieli odpuścić studia, weź go na poważną rozmowę. Niech się chłopak określi..

A co rozmowy, to w środę mam dzień próbny, ale chyba zrezygnuję, bo najpierw czeka mnie bezpłatny staż bez gwarancji pracy potem, a praca nijak nie jest powiązana z zawodem. Obgadam sprawę z TŻem i zobaczymy

Dostałam pytanie co łączy muchę i drzewo

34/2021
klakla91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 15:22   #4143
smerfetk_a
Żona Gargamel

Sophie pokaż ten bukiet lawenda + tulipan bo ciągle ktoś o nim pisze a ja go nie widziałam

Stary 2015-03-23, 15:23   #4144
asdii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lenka990 Pokaż wiadomość
asdii - musicie to przedyskutować. To bardzo poważne sprawy. Żyć na zasadzie miesiąc za granicą, tydzień w domu, na dłuższą metę nie ma sensu. To poważne sprawy, nie wyjazd z kolegami raz na jakiś czas na przysłowiowe "ryby" A jak przyjdą dzieci to już w ogóle. Skoro TŻ się zobowiązał i chce być z Tobą to musi zacząć myśleć nie tylko o sobie.
Moja sąsiadka tak miała dość długo. Mąż wyjeżdżał, na miesiąc, później tydzień był w domu. W końcu po 5 latach takiego życia, zaczynało się poważnie psuć. Dzieci ojca mało co widywały, więc postawiła ultimatum i to dość poważne "Albo praca, albo rodzina". Niestety rozmowy nie działały. No i teraz pracuje w kraju. Co prawda nie zarabia tyle co tam ale dają sobie radę.
Takie ultimatum to ja juz dawno postawilam, ale kontrargumentem jest, ze jeszcze przez 1,5 roku nie ma znaczenia czy jest w pl czy za granica, bo i tak jestesmy od siebie w tygodniu 200km, a w weekendy i tak sie 'widujemy' bo tz ma studia. Powiedzial ze wie ze tak nie moze byc po slubie i ze z tego zrezygnuje, ale boje sie tylko tego, ze mimo ze wybral mnie a nie prace za granica, to nie tak latwo bedzie mu to z dnia na dzien rzucic. A ja egoistycznie podchodze i nie boje sie takiej sytuacji jak ta ktora opisalas, bo wiem, ze ja nie dam rady...

Czytamy w 2015: 29
Czytamy w 2016: 4
asdii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 15:25   #4145
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

Cytat:
Jak zaczęłam szukać z samej lawendy to praktycznie nie było żadnych propozycji w necie A te z tulipanami to kilka dni temu na jakimś portalu ślubnym były same bukiety z tulipanami (swoją drogą każdy był powalający) i też w takim wydaniu z lawendą. No i wiedziałam, że będzie mój:P
Sophie, co to za stronka, podeślesz linka?

Cytat:
Napisane przez asdii Pokaż wiadomość
Wlasnie chodzi o to ze nawet nie mamy czasu pogadac ostatnio... Jak wiecie widujemy sie tylko w weekendy i w tym tyg jak przyjechal w pt to od razu zasnal, w sobote od 7 do 21 byl na uczelni, jak wrocil to tylko zjadl i zasnal, a w niedziele to samo. A dzis juz jest w szwajcarii. Przez telefon nie da sie talich spraw zalatwic a na zywo nie mamy kiedy
asdii, słabo trochę, przeczekaj ten wyjazd do Szwajcarii, bo i tak, teraz nie pogadacie, ale jak wróci to koniecznie rozmowa!!

Cytat:
Ja bym najchętniej na niczym nie oszczędzała, ale tak się nie da
bez kitu! szkoda że się nie da
Ja najchętniej oszczędziłabym właśnie na sukni. dlatego będę polowała na wyprzedaże.
Poza tym nie ma za bardzo na czym, u nas ew na samochodzie do ślubu. No i rezygnujemy z atrakcji typu barman, czy fotobudka.
Nie robiłam jeszcze żadnego kosztorysu, ale i tak kwota naszego wesela przyprawia mnie o zawrót głowy
Co prawda na takie wielkie wesele uparli się rodzice TŻ ( mają dużą rodzinę) i to oni chcą finansować( jak chcą to niech płacą, mnie jest wszystko jedno ) ale dla mnie to trochę kasa wyrzucona w błoto.
Ale nie moje "piniondze" to się nie "wtrancam"
grejpfrutowa01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 15:28   #4146
klakla91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Przykład, właścicielka sali robi dekoracje i można ją poprosić o konkretny kolor czy kwiat

Czytam, czytam i widzę że ta moja oferta niezła jest
A profesjonalny barman super sprawa
Ta dekoracja z gipsówką najładniejsza z tych 4 i najbardziej mi do Ciebie pasuje A jakby pomieszać gipsówkę z niebieską hortensją albo z niezapominajką

Świetną masz tą ofertę

My z rzeczy nietypowych dla naszych rodzin:
- bańki mydlane po wyjściu z kościoła
- wiejski stół (u mnie nowość, bo praktycznie wesel nie było od 10 lat, u TŻa znają)
- tort wcześniej (ok 21)
- podziękowania dla rodziców- brak albo w formie teledysku (jeśli zorganizujemy rzutnik lub kamerzystę z rzutnikiem)
- nie będzie schabowego
I to chyba tyle.

Możliwe, że jednak będzie fotobudka, ale to do obgadania, bo TŻa kolega miał na weselu i mówił, że świetne, w związku z tym się zaczął zastanawiać. TŻ chciał fontannę czekoladową, ale chyba mu przeszło

34/2021

Edytowane przez klakla91
Czas edycji: 2015-03-23 o 15:39
Stary 2015-03-23, 15:42   #4147
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez klakla91 Pokaż wiadomość
Ta dekoracja z gipsówką najładniejsza z tych 4 i najbardziej mi do Ciebie pasuje A jakby pomieszać gipsówkę z niebieską hortensją albo z niezapominajką

Świetną masz tą ofertę
Dokładnie taki jest plan Bukiet będę miała z hortensji, gipsówki i białych róż więc poproszę też o takie ozdoby na sali

Stary 2015-03-23, 15:46   #4148
klakla91
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie taki jest plan Bukiet będę miała z hortensji, gipsówki i białych róż więc poproszę też o takie ozdoby na sali
Myślałam, że bukiet z samych hortensji Z gipsówką podoba mi się jeszcze bardziej Mam nadzieję, że tego garbusa uda Ci się dorwać i będzie mega

Mam pytanie- Ty już masz umowę z fotobudką czy to dalej jest w planach tylko? Jeśli tak to ile płacisz i za jaki pakiet? Bo mamy podobną ilość osób i się zastanawiam na ile godzin jeśli już.

34/2021
Stary 2015-03-23, 15:53   #4149
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a
Konto usunięte

smefretka ladne te dekoracje co prawda mi takie wyzsze sie nie bardzo podobaja ale jak mialabym w cenie bym nic nie mowila bo sa ladne
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 15:54   #4150
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Myślałam, że bukiet z samych hortensji Z gipsówką podoba mi się jeszcze bardziej Mam nadzieję, że tego garbusa uda Ci się dorwać i będzie mega

Mam pytanie- Ty już masz umowę z fotobudką czy to dalej jest w planach tylko? Jeśli tak to ile płacisz i za jaki pakiet? Bo mamy podobną ilość osób i się zastanawiam na ile godzin jeśli już.
Bukiet chce taki jak mam w wizytówce

Nie mam umowy, ale TŻ dalej się upiera że chce Myślimy o 2 lub 3h, na razie znalazłam najtaniej 650zł/2h ale to było kilka miesięcy temu, muszę się znowu rozejrzeć

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;50774731]smefretka ladne te dekoracje co prawda mi takie wyzsze sie nie bardzo podobaja ale jak mialabym w cenie bym nic nie mowila bo sa ladne [/QUOTE]

więcej miejsca na żarcie!

Stary 2015-03-23, 16:08   #4151
201604261006
Konto usunięte

[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;50773573]ja juz od rana sie wzielam za prasowanie, zawsze jak mam cos do zrobienia to robie to przed sniadaniem:brzydal Wtedy szybko mi idzie jak wiem ze zjem po tym jak zrobie a jestem glodna[/QUOTE]
Oj ja tak nie mogę, zaraz mi niedobrze

Cytat:
Tego jeszcze nie wiem... Ale znajac zycie i tak nie bedzie to mialo znaczenia, bo beda pozno wracac z budowy i od razu spac, wiec nawet skype nas nie uratuje. Na szczescie jedzie tam tylko na 2 tyg, ale potem sa swieta i trzeba objezdzic cala rodzine, wiec tez czasu dla siebie miec nie bedziemy.
Musicie znaleźć czas na rozmowę. Bo to poważna sprawa a nie jakaś błahostka. Koniecznie. Uważam tak jak lenka.

Cytat:
Napisane przez aguleekk Pokaż wiadomość
Ja sobie nie wyobrażam takie życia... Z biegiem czasu zamiast jednego, wspólnego życia robią się dwa. Każdy żyję w innej codzienności, ma inne problemy, tematy do rozmów. Wszystko się tak rozmywa. Moim zdaniem nawet najbardziej zżyta i przykładna para nie wytrzyma takiego życia na dłuższą metę.

Cytat:
Ale się ma dobrze
zabrałam mu dziś doniczkę bo małpiszon ani razu do niej nie wszedł przez 2 tyg

Cytat:
A ja egoistycznie podchodze i nie boje sie takiej sytuacji jak ta ktora opisalas, bo wiem, ze ja nie dam rady...
To wcale nie jest egoistyczne po prostu nie chcesz tak żyć (ja tak samo) i dobrze że stawiasz sprawę jasno

Mój Tż zaczął wymyślać że będzie jeździł z kolegą do pracy do Białegostoku. Chyba go bóg opuścił jeśli myśli że się na to zgodzę. Pn-pt tam, w weekendy do domu, nie ma mowy
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 16:17   #4152
sunny0
PeeMa

Cytat:
Ja sobie nie wyobrażam takie życia... Z biegiem czasu zamiast jednego, wspólnego życia robią się dwa. Każdy żyję w innej codzienności, ma inne problemy, tematy do rozmów. Wszystko się tak rozmywa. Moim zdaniem nawet najbardziej zżyta i przykładna para nie wytrzyma takiego życia na dłuższą metę.
Moi rodzice tak żyją od kilkunastu lat, w tym roku będą obchodzić dwudziestą piątą rocznicę ślubu I są naprawdę świetnym małżeństwem, jednym z najbardziej zgranych, jakie znam
Cytat:
A co rozmowy, to w środę mam dzień próbny, ale chyba zrezygnuję, bo najpierw czeka mnie bezpłatny staż bez gwarancji pracy potem, a praca nijak nie jest powiązana z zawodem. Obgadam sprawę z TŻem i zobaczymy
Dobrze rozumiem, że miałabyś pracować za darmo? I na dodatek bez żadnych zobowiązań ze strony pracodawcy?

Jak tak piszecie o tych barmanach, to sama mam ochotę się zdecydować
sunny0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 16:24   #4153
aguleekk
Zakorzenienie

Cytat:
Moi rodzice tak żyją od kilkunastu lat, w tym roku będą obchodzić dwudziestą piątą rocznicę ślubu I są naprawdę świetnym małżeństwem, jednym z najbardziej zgranych, jakie znam
Wyjątki zawsze się zdarzają ( Gratuluję rodzicom rocznicy ) Jedna myślę, że większość par na dłuższą metę nie wytrzyma takiego życia.

20.08.2016
aguleekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 16:24   #4154
zambeza
polaczek cebulaczek

asdii bardzo ciezka sytuacja. I slabo to swiadczy o twoim przyszlym mezu, skoro gada o jakichs stazach, wyjazdach. Powinien takie rzeczy konsultowac z toba mam nadzieje, ze dojdziecie do jakiegos kompromisu, nie wyobrazam sobie zycia na odleglosc a juz po slubie to w ogole. Bedzie ok
zambeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 16:27   #4155
morsmordre
sajkolidżist

Hej, witam się przeziębiona i cała obsypana jakąś wstrętną wysypką do tego chyba cały tydzień będę bez kompa

Asdi, ja radzę to, co dziewczyny - szczerą rozmowę, może napisz mu maila ze wszystkim co Ci leży na sercu?

Wracając z uczelni wlazłam do ciucha i kupiłam piękny sweterek w szmaragdowym kolorze była wiosenna dostawa, ale nie zdażyłam wejść rano i najlepszych kąsków już nie było

2017: 34
2018: 4
morsmordre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 16:27   #4156
aguleekk
Zakorzenienie

Cytat:
Mój Tż zaczął wymyślać że będzie jeździł z kolegą do pracy do Białegostoku. Chyba go bóg opuścił jeśli myśli że się na to zgodzę. Pn-pt tam, w weekendy do domu, nie ma mowy
Do Białegostoku macie chyba okropnie daleko co? Ja też bym się nie zgodziła. Na szczęście u nas to działa obustronnie - mój Tż też w życiu by mi nie pozwolił na taką pracę.

20.08.2016
aguleekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 16:31   #4157
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
A chciałabyś tak dla siebie?

Cytat:
Do Białegostoku macie chyba okropnie daleko co? Ja też bym się nie zgodziła. Na szczęście u nas to działa obustronnie - mój Tż też w życiu by mi nie pozwolił na taką pracę.
Nie, troche dalej niż do wawy, 119km ale powiedziałam że nie ma mowy, jak chce tam pracować to codziennie ma wracać. I na razie zakończył temat na szczęście ma straż na miejscu więc raczej się na to nie zdecyduje
Stary 2015-03-23, 16:35   #4158
zambeza
polaczek cebulaczek

Cytat:
Nie, troche dalej niż do wawy, 119km ale powiedziałam że nie ma mowy, jak chce tam pracować to codziennie ma wracać. I na razie zakończył temat na szczęście ma straż na miejscu więc raczej się na to nie zdecyduje
czoooo? A co w tym Bialym niby? XD z tego co wiem, to ma calkiem spoko prace, dobrze mu placa? Przeciez w bialym musialby gdzies mieszkac - jakis pokoj czy cos (no chyba ze mialby u kogo przekimac no ale bez przesady zwalac sie komus) no i nawet jakby wiecej tam zarobil, wliczajac dojazdy, wynajecie czegos, rozlake to sie nie kalkuluje kompletnie :P
Stary 2015-03-23, 16:39   #4159
sunny0
PeeMa

Cytat:
A chciałabyś tak dla siebie?
Szczerze to nie chciałabym Tym bardziej ich podziwiam. Oboje z TŻem chcielibyśmy mieszkać razem i pracować tam, gdzie mieszkamy. Ale jestem zdania, że przede wszystkim to zależy od partnerów, trzeba zwracać uwagę na potrzeby drugiej osoby, rozmawiać. To nie jest jakieś zabieranie wolności, ale zwyczajne liczenie się z partnerką/partnerem. Na tym polega bycie w związku

TŻ przyszedł ze sklepu i zachwyca się wiosną, a ja leżę pod kocem
Stary 2015-03-23, 16:41   #4160
Konto usunięte

ja ogladam Bezpieczna Przystan i film i ksiazka chyba mi sie nigdy nie znudza
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 16:51   #4161
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zambeza Pokaż wiadomość
czoooo? A co w tym Bialym niby? XD z tego co wiem, to ma calkiem spoko prace, dobrze mu placa? Przeciez w bialym musialby gdzies mieszkac - jakis pokoj czy cos (no chyba ze mialby u kogo przekimac no ale bez przesady zwalac sie komus) no i nawet jakby wiecej tam zarobil, wliczajac dojazdy, wynajecie czegos, rozlake to sie nie kalkuluje kompletnie :P
Budowlanka on ogólnie pracuje u kolegi od września, a straż to tylko dorobek bardziej bo w straży ma pracę 24/48. A że kolega dostał parę zleceń w białym (stawia domy od a do z i dachy) to mu się umaniło tam jechać ale że ma tu straż to myślę że mu żadna głupota do głowy nie przyjdzie w miarę płacą, ale ma umowę. A u kolegi nie ma żadnej
No pokój by mieli, w kilku chłopów to w miarę cenowo wychodzi, już kiedyś tak mieszkali w mrągowie (przede mną ) ale ja się nie zgadzam i koniec

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Cytat:
Szczerze to nie chciałabym Tym bardziej ich podziwiam. Oboje z TŻem chcielibyśmy mieszkać razem i pracować tam, gdzie mieszkamy. Ale jestem zdania, że przede wszystkim to zależy od partnerów, trzeba zwracać uwagę na potrzeby drugiej osoby, rozmawiać. To nie jest jakieś zabieranie wolności, ale zwyczajne liczenie się z partnerką/partnerem. Na tym polega bycie w związku

TŻ przyszedł ze sklepu i zachwyca się wiosną, a ja leżę pod kocem
To tak, bo jeśli oboje się zgadzają co do tego że pracuje dalej i wracam raz w miesiącu to ok ale jeśli jedna tak chce, a druga strona nie to już gorzej, bo kompromisu nie ma w tej kwestii

Ładnie ale chłodno

[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;50775331]ja ogladam Bezpieczna Przystan i film i ksiazka chyba mi sie nigdy nie znudza[/QUOTE]
Sparks w ogóle jest

hmmm może by włączyć jakieś romansidło?

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Dobra idę oglądać to co Ty cuddly
Stary 2015-03-23, 16:51   #4162
zambeza
polaczek cebulaczek

Cytat:
Budowlanka on ogólnie pracuje u kolegi od września, a straż to tylko dorobek bardziej bo w straży ma pracę 24/48. A że kolega dostał parę zleceń w białym (stawia domy od a do z i dachy) to mu się umaniło tam jechać ale że ma tu straż to myślę że mu żadna głupota do głowy nie przyjdzie w miarę płacą, ale ma umowę. A u kolegi nie ma żadnej
No pokój by mieli, w kilku chłopów to w miarę cenowo wychodzi, już kiedyś tak mieszkali w mrągowie (przede mną ) ale ja się nie zgadzam i koniec
jak bez umowy to w ogole bez sensu
Stary 2015-03-23, 16:53   #4163
Konto usunięte

Cytat:
Sparks w ogóle jest

hmmm może by włączyć jakieś romansidło?

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Dobra idę oglądać to co Ty cuddly
zgadzam sie

Tż wykupil Netflixa to korzystam
Stary 2015-03-23, 16:58   #4164
201711281122
Konto usunięte

Brat mojej mamy pracuje na stałe w Austrii, rodzina jest w Polsce. Zjeżdża raz na jakiś czas.
W tym roku 14. rocznica ślubu i wszystko układa się dobrze.
Chociaż różni są ludzie i ja bym umarła z tęsknoty na przykład. Nie pozwoliłabym na takie rozłąki. Najpewniej zdecydowałabym się na wyprowadzkę całej rodziny.
201711281122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 17:06   #4165
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

Cytat:
postanowiłam, że kupie sobie bawełnianą torbe do pracy na książki.. mam 4 wzory i nie wiem który wybrać życiowe dylematy
Cytat:
1. http://www.betahaft.pl/img/gallery/71.jpg
2. http://imagizer.imageshack.us/a/img841/9098/iob0.jpg
3. http://img01.allegroimg.pl/photos/or.../98/5188679805
4. http://img01.allegroimg.pl/photos/or.../18/5188731826

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

wahałam sie najbardziej między 1 i 2, ale zamówiłam już tą z napisem
też zamówiłabym 1

[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;50772208]Ja też jestem za prostokątnymi stołami wcześniej były na mojej sali tylko takie, a teraz okrągłe też są do wyboru.
Na studniówce były okrągłe i było to fatalne, bo część stołów połaczyli w trakcie, kolejne były z boku, jeszcze przy innych było mniej krzeseł i nie wyglądało to elegancko, ale na chaos [/QUOTE]
Ale studniówka to trochę inna impreza, bardziej "pijacka" więc się nie dziwię że takie roszady były

[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;50772644]Lubisz dobijać ludzi

Może któraś chce zaoszczędzić i kupić sukienkę z Chin? https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...37&postcount=6[/QUOTE]

ja ja ja ! pendze lece.
Swoją drogą nie wiem co ludzie mają w głowach że kupują takie rzeczy

Cytat:
dla mnie te 4,5 to juz duzo ja chce wydac do 3 000 i to juz ze wszystkim
tez bym tyle chciała, ale chyba się nie uda- jeszcze sukienka na poprawiny

Cytat:
Ja dziś posiałam marchew i buraki do doniczek dla gadziny
Ale Lucjanek ma dobrze

Cytat:
Ja bym powiedziała że na pochyłe drzewo każda mucha wskoczy

Cytat:
Napisane przez morsmordre Pokaż wiadomość
Hej, witam się przeziębiona i cała obsypana jakąś wstrętną wysypką do tego chyba cały tydzień będę bez kompa

Asdi, ja radzę to, co dziewczyny - szczerą rozmowę, może napisz mu maila ze wszystkim co Ci leży na sercu?

Wracając z uczelni wlazłam do ciucha i kupiłam piękny sweterek w szmaragdowym kolorze była wiosenna dostawa, ale nie zdażyłam wejść rano i najlepszych kąsków już nie było
zdrówka
Synnyo- dla Ciebie też zdrówka!
Ja się bronię przed rozłożeniem, zasysam teraz marynowany imbir ( na gardło)

Cytat:
jak bez umowy to w ogole bez sensu
Masz rację zambeza.

Właśnie sobie uświadomiłam że mój TŻ ma przeyebane w marcu- imieniny teścia, moje i własnego ojca. bidulek
grejpfrutowa01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 17:11   #4166
sunny0
PeeMa

Cytat:
Napisane przez grejpfrutowa01 Pokaż wiadomość
Ale studniówka to trochę inna impreza, bardziej "pijacka" więc się nie dziwię że takie roszady były
A z tym to różnie bywa, u mnie na przykład był zabroniony (wiadomo, że pod stołem coś tam piliśmy, ale raczej niewiele), za to u TŻa niektórzy nauczyciele pili z uczniami, a wódka była normalnie na stołach
Stary 2015-03-23, 17:17   #4167
klakla91
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze rozumiem, że miałabyś pracować za darmo? I na dodatek bez żadnych zobowiązań ze strony pracodawcy?
No prawie, 250zł za te 6 tygodni stażu
Cytat:
Napisane przez morsmordre Pokaż wiadomość
Zdrowia
Cytat:
Ja bym powiedziała że na pochyłe drzewo każda mucha wskoczy
To ja tak bardziej po inżyniersku: muchę i drzewo łączy żywica

Idę oglądać hobbita

34/2021
Stary 2015-03-23, 17:38   #4168
zambeza
polaczek cebulaczek

Cytat:
No prawie, 250zł za te 6 tygodni stażu
Stary 2015-03-23, 18:09   #4169
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:

Nie no warunki jak za czasów niewolnictwa.
A ja bym powiedziała, że łączy ich to, że oba to wytwór natury:P

Cytat:
Sophie pokaż ten bukiet lawenda + tulipan bo ciągle ktoś o nim pisze a ja go nie widziałam
W załączniku

Cytat:
Sophie, co to za stronka, podeślesz linka?

asdii, słabo trochę, przeczekaj ten wyjazd do Szwajcarii, bo i tak, teraz nie pogadacie, ale jak wróci to koniecznie rozmowa!!

bez kitu! szkoda że się nie da
Ja najchętniej oszczędziłabym właśnie na sukni. dlatego będę polowała na wyprzedaże.
Poza tym nie ma za bardzo na czym, u nas ew na samochodzie do ślubu. No i rezygnujemy z atrakcji typu barman, czy fotobudka.
Nie robiłam jeszcze żadnego kosztorysu, ale i tak kwota naszego wesela przyprawia mnie o zawrót głowy
Co prawda na takie wielkie wesele uparli się rodzice TŻ ( mają dużą rodzinę) i to oni chcą finansować( jak chcą to niech płacą, mnie jest wszystko jedno ) ale dla mnie to trochę kasa wyrzucona w błoto.
Ale nie moje "piniondze" to się nie "wtrancam"
Na face "TwojaSuknia" - wstawiają tam czasem coś innego niż suknie I ostatnio dali trochę bukietów

Ja na sukni też chce przyoszczędzić ale nie stawiam tego za wymóg. Wiem, że jak trzeba będzie to zapłacę więcej ale też żeby to nie szło w kilka tysięcy. Nadal uważam, że za 2tys to spokojnie suknie kupię
Jak rodzice płacą to człowiek inaczej myśli aczkolwiek wiadomo - nie ważne czyje pieniądze, nadal trochę szkoda.

Cytat:

Świetną masz tą ofertę

My z rzeczy nietypowych dla naszych rodzin:
- bańki mydlane po wyjściu z kościoła
- wiejski stół (u mnie nowość, bo praktycznie wesel nie było od 10 lat, u TŻa znają)
- tort wcześniej (ok 21)
- podziękowania dla rodziców- brak albo w formie teledysku (jeśli zorganizujemy rzutnik lub kamerzystę z rzutnikiem)
- nie będzie schabowego
I to chyba tyle.

Możliwe, że jednak będzie fotobudka, ale to do obgadania, bo TŻa kolega miał na weselu i mówił, że świetne, w związku z tym się zaczął zastanawiać. TŻ chciał fontannę czekoladową, ale chyba mu przeszło
Gipsówka jest w ogóle taka niedocenione trochę a to świetne dopełnienie Ja na pewno wykorzystam - jest tania a robi swoje

Też świetne rzeczy macie Ja myślałam o tym aby zrobić konfetti z kolorowego papieru w jakimś kształcie, goście mogliby sypać jakbyśmy szli wzdłuż ławek ale jednak zostałoby to w trawie. Niby tylko papier ale to jednak nie do końca naturalne Znaczy inaczej - dla mnie to śmiecenie no:P A bański to dla mnie za drogo

U nas podziękowania już ustalone - zabierzemy ich po weselu do Sheratona na brunch i wręczymy fotoksiążki. Dziś bym prawie mamie to wygadała
Tort dajemy po obiedzie
A, z nowości jeszcze mamy tak między 21-22 (jak ciemni będzie) taniec z ziemnymi ogniami (do piosenki PIN "Miłość tak piękna"). Tak dla wszystkich - taniec-przytulaniec
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11076283_917037695007662_4861357141829805334_n.jpg (51,5 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10437353_917037698340995_3841078705650913612_n.jpg (77,9 KB, 5 załadowań)
Sophie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 18:10   #4170
zambeza
polaczek cebulaczek

ja to w ogole zastanawiam sie nad sensem robienia tego calego podziekowania
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości