|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wiosna w powietrzu, słońce na niebie, w przyszłym roku poślubię ciebie! PM 2016
|
|
|
|
#4202 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna w powietrzu, słońce na niebie, w przyszłym roku poślubię ciebie! PM 2016
Mamy umowę naszych fotografów ale ogarnęły mnie same wątpliwości:P Po pierwsze mam wrażenie, że za prosto mi poszedł wybór:P Jak się nie naszukam to uważam, że było za łatwo i pewnie jest źle.
Poza tym nie wiem czy umowa dobrze brzmi. Mamy zapis w umowie, że mamy wystawić im opinię na portalu gdzie ich znalazłam (ok, ja tam lubię "recenzować") ale nie lubię takiego przymusu. Że mamy ich polubić na face i, że oni wykorzystają tam nasze zdjęcia. Poza tym - jestem zdziwiona bo ceny nam nie obniżyli mimo, że rezygnujemy z sesji plenerowej a nie wzięliśmy nic w zamian. Znaczy zdjęć będzie tyle ile jest w pakiecie i o jedną fotoksiążkę więcej ale z drugiej strony odpada im jeden dzień pracy. Zaliczka to 320zł, 20% ceny. Myślicie, że to uczciwie brzmi? Wstawiam Wam wycinek umowy co otrzymamy (z pdf więc nie mogę go obrobić - przepraszam). Dochodzi 200zł za dojazd. Rzućcie okiem bo Wy to obcykane jesteście:P Zleceniodawca zleca a Jolie-fotos przyjmuje do wykonania: 1. Fotografowanie uroczystości zawarcia związku małżeńskiego Zleceniodawcy, która odbędzie się dnia 08-07-2016 w ………………………………… (woj. ……………………………….) w kościele …………………………………………………… …………… (adres)……………………………………………… ……., oraz zabawy weselnej, która odbędzie się w ………………………………………………………………. , (adres) ………………………………………………………………… ………………………………………………………………. . 2. Fotografowanie obejmuje ponadto wykonanie reportażu z przygotowań, błogosławieństwa, ceremonii ślubnej w kościele, z wesela do oczepin włącznie (maksymalnie do godziny 1:30) oraz wykonanie sesji weselnej z gośćmi weselnymi. 3. W terminie 30 dni od wykonania zlecenia przez Jolie-fotos, tj. do dnia 08-08-2016 Zleceniodawca otrzyma od Jolie-fotos na podstawie dzieła wykonanego z pkt 1 oraz pkt 2: PAKIET STANDARD cena 1400, 00 zł pln 1. Tradycyjny album ślubny z serii Kreativ 100% (karty ecru lub czarne) ręcznie wyklejany ( na specjalne przylepce) 60 fotografiami w formacie 15 x 23 , ktore uprzednio zostały poddane profesjonalnej obrobce komputerowej. 2. Trzy sztuki najlepszych naszym zdaniem fotografii w formacie 20 x 30 np. dla Rodzicow. 3. Ekskluzywne personalizowane etui na 2 płyty DVD z prezentacją multimedialną najlepszych zdjęć z Waszym ulubionym podkładem muzycznym oraz 300 poddanych profesjonalnej obrobce fotografii . 4. Trzy fotoksiążki zawierające reportaż slubny w formacie 30 x 30 . 5. Jedna wybrana fotografia wykonana w formacie 30 x 45 w formie obrazu na ścianę. 6. Zestaw zdjeć w stanie przed obrobką cyfrową ( około 2000 zdjęć) |
|
|
|
#4203 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do podziękowań jak już mówiłam, albo nie będzie na sali albo w formie prezentacji jakiejś, albo tak kulturalnie podziękować wszystkim za przybycie a zwłaszcza rodzicom itd. Natomiast chciałabym też w jakiś sposób zaakcentować rolę naszych świadków, bo coś czuję, że będą nam baaaaardzo pomocni I myślałam nad koszulkami 'super świadek' i 'super świadkowa'
|
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=594352&page=149
Proszzzz ![]() Kosze fajne mogą być. My naszej promotorce kupiłyśmy filiżanki wraz z kilkoma herbatami/kawami bajeranckimi takimi kupowanymi na wagę. Mojej teściowej cos takiego by się podobało :P ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Sophie, ja bym się czepiła tego zapisu na temat wykorzystywania waszych zdjęć na ich profilu. Możecie się na cos takiego zgodzić, ale napewno nie musicie... Już podpisaliście umowę?
|
|
#4205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo o wykorzystywaniu zdjęć do promocji to raczej jest standardowy zapis, który zazwyczaj można negocjować.
|
|
#4206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nam to ogólnie aż tak nie przeszkadza - wiadomo, sami korzystamy ze stron www szukając usługodawców. To ich efekty pracy, chcą się nimi pochwalić etc. to ma swój cel i to rozumiemy. Na to się zgadzamy ale nie ma zapisu kto wybiera te zdjęcia, ile ich będzie, gdzie dokładnie (mają swojego face ale mają swoją stronę i są na portalu gdzie ich wyszukałam). W ogóle jedna dziewczyna napisała, że ich zdjęcia są sztuczne w sesjach i za dużo grafiki - przecież wszystkie takie są I tak cud, że oddają tu też zdjęcia nie przerobione bo niektórzy takich nie oddają.
|
|
|
|
|
#4207 |
|
nibyżona
|
asdii - stań i na głowie i postaraj się porozmawiać z TŻtem o tym. bo to jest coś co wiąże się z Waszą przyszłością. tak samo przykre, że czujesz, ze wesele, które nie jest w 100% Twojej wizji a bardziej TŻta zostało na Twoich barkach.
wiem co mówię, bo jestem w związku na odległość i na to musza się godzić obie osoby i wszystko powinno być dogadane, bo to się mści. tak samo jak organizacja wesela. nie odpowiadało mi duże, TŻ też przestało hop siup i jest małe i od razu chciało mi się je organizować ![]() umówiłam się na przyszły tydzień na makijaż próbny
|
#4208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A poza tym - można polubić, potem odlubić:P Nie widzę sensu w takim zmuszaniu do lubienia. Prześpimy się z tym i obgadamy ![]() Napiszę do nich tylko gdzie dokładnie te zdjęcia mają się znaleźć, na jakich portalach, czy jest to jakaś określona liczba itd. |
|
|
|
|
#4209 |
|
polaczek cebulaczek
|
Nie no ja mamie tez mam za co dziekowac ale wlasnie chyba powinno sie ta wdziecznosc okazywac codziennie a nie tylko na weselu
|
|
#4210 |
|
Zakorzenienie
|
asdii co do wyjazdów za granicę no to cóż nie znam żadnej pary, której by całkowicie taki układ pasował, owszem po jakimś czasie człowiek wpada w swój rytm i nauczy się żyć z kimś na odległość ale po prostu nie wierze że nigdy takie osoby nie miały chwili załamania.... Nie znam Waszej sytuacji ale jeśli jest tylko możliwość ,żebyście byli razem ( w sensie wspólnego zamieszkania czy częstego widywania się) czy tu czy zagranicą to bym walczyła o to.... I całkowicie Cię rozumiem że niestety rozłąka bywa frustrująca...
|
|
#4211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś powiedziałam do M., że w sumie organizacja jest tak prosta, że moglibyśmy zrobić wszystko co najmniej w rok. Piątkowe wesela są proste w tym względzie:P Wszędzie są terminy Ale nie możemy teraz zrobić bo kasy nie ma no i rodzina by nie dała rady zjechać.
|
|
|
|
|
#4212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale duzo zalezy od relacji, od mlodych i przede wszystkim od rodziców, bo jeśli oni nie lubią szumu wokół siebie to odniesie sie wrecz odwrotny skutek
|
|
#4213 |
|
Żona Gargamel
|
Ja w 0góle nie rozumiem dawania kosza z jedzeniem jako prezentu rodzicom na weselu
No nie wiem, nie lepiej coś co zostanie na pamiątke, coś sentymentalnego? Te kosze takie nieosobiste mi się wydają.Ej, chyba była tu jakaś fanka Pusheena (Cherry...?) - w Reserved jest cała kolekcja!
|
|
|
|
#4214 | |
|
Zaszynszylowana
|
Cytat:
) zjedzą i nic nie będa mieli. Pomyślimy jeszcze, nad tym bo u TZ rodzice są po rozwodzie,w bardzo zimnych stosunkach ze sobą i nie wiem jak jeszcze to załatwimy
18.02.2006 01.05.2014 14.08.2016 ![]() "Nie dyskutuj z debilem, bo sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem" Edytowane przez lenka990 Czas edycji: 2015-03-23 o 21:24 |
|
|
|
|
#4215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przez to zrobiła nam awanturę o duże wesele:P Ona niestety pielęgnuje urazy sprzed prawie 30 lat - no można i tak. Zabierzemy ich do Sheratona więc będzie coś dla ciała i damy te fotoksiążki więc będzie coś dla ducha. W pakiecie foto mamy 3 zdjęcia większego formatu - myślimy by dać je babci M. i naszym świadkom (plus może jakiś drobiazg). |
|
|
|
|
#4216 |
|
polaczek cebulaczek
|
Moj brat dawal kwiaty, ja tam nie chce. Jak juz cos to jakas kolacja/spa/wyjazd no albo jakas fotoksiazka od fotografa, ciekawe ile sobie by za to zazyczyl. Mamy jeszcze rok, bez spiny
|
|
#4217 | |
|
nibyżona
|
Cytat:
tak jest i mam ta lazy can't move ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4218 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4219 |
|
Zakorzenienie
|
ja dziś biegałam po męskim dziale w reserved i widziałam bokserki z Chipem i Dalem
|
|
|
|
#4220 | |
|
PeEma
|
Cytat:
a mieszkamy dom w dom, na tym samym podwórku także ja będę miała ładną komedię przed weselem oby nie dramat!
|
|
|
#4221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najgorsze jest to, że ludzie nigdy nie pomyślą, że i bez tych ich waśni, Młodzi już mają sporo stresów i problemów a tu jeszcze martw się by skłócone strony się gdzieś zbyt mocno nie zbliżyły. Nawet gdybym z kimś się pożarła, wyrządził mi jakaś krzywdę i wiedziałabym, że będzie na takiej imprezie (a idę tam przecież dla Młodych) to bym olała sobie to, co było. Na ten jeden dzień i noc, dla Młodych. Myślę, że to nie jest dużo. M. będzie gadał z mamą by nie odstawiła żadnych szopek a ojciec ma nie pić (jak się napije za dużo to wyciąga brudy i się użala). |
|
|
|
|
#4222 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny a co gdy mojego tata nie zyjesz? Z podziekowaniem? Nie chce placzu na weselu....
|
|
#4223 | |
|
PeEma
|
Cytat:
|
|
|
#4224 |
|
Zakorzenienie
|
Mama mojej kuzynki umarła kilka lat przed jej ślubem, podziękowała swojej chrzestnej... a do swojej mamy na grób jechała od razu po ślubie z mężem, później na sale. Popłakała sie tylko chrzestna (moja mama, ze wzruszenia, bo sie nie spodziewała..)
|
|
|
|
#4225 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwszy raz spodobała mi się rybka, oczywiście niedostępna u nas:P
http://www.galialahav.com/wedding/ho...1920s/giselle/ Myślę, że powinnam podkreślić moją figurę ale typowe rybki zawsze wydają mi się zbyt opięte a tu jest ten luz. Może się rozejrzę za czymś z takim dołem
|
|
|
|
#4226 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moze np.po blogoslawienstwie przed slubem a na weselu jakas weselsza piosenke dla rodzicow i rodzenstwa naszego? Nie wiem kurde ...
|
|
|
#4227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie na spokojnie po wszystkim pojedziemy na grób. Tak samo do mojej babci. U brata i bratowej było tak, że już akurat oboje ojców nie mieli - były podziękowania dla rodziców i chyba było coś wspomniane, że już nie wszyscy są obecnie. No i tym bardziej smutno się zrobiło. Także ja chyba nie chce takiego czegoś. A propo śmierci. U moich dalszych znajomych na weselu zmarła jedna z ciotek. Gościom powiedziano, że pogotowie ją zabrało i jest stabilna. Bo w sumie co mieli zrobić. Co i jak tylko synowie wiedzieli (chyba się zwinęli) no i Młodzi. To by dopiero było. Ja nie wiem co bym miała zrobić. |
|
|
|
|
#4228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
całej reszty nie powinno to interesować gdzie jest i czy było podziękowanie..
|
|
|
|
|
#4229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wzięło mnie na szukanie sukni. Jak patrzę na mój gust sprzed 3-4 lat to sobie myślę "WTF?" Tragedia:PW załączniku macie zdjęcie jeden i tej samej sukni - widzicie jak zdjęcia oszukują?:P A ja byłam taka zakochana bo inaczej sobie po pierwszym zdjęciu wyobrażałam tą suknię. To mi przypomina zamawianie sukni z Chin
|
|
|
|
|
#4230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ogólnie na tych zdjęciach katalogowych modelki są albo jakoś dziwnie pokrzywione, albo stoja na wysokich podestach :/ suknie wyglądają wtedy zupełnie inaczej Btw.dlaczego ludzie w busach tak śmierdzą?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:31.

I myślałam nad koszulkami 'super świadek' i 'super świadkowa'
Bo o wykorzystywaniu zdjęć do promocji to raczej jest standardowy zapis, który zazwyczaj można negocjować.