Wiosna w powietrzu, słońce na niebie, w przyszłym roku poślubię ciebie! PM 2016 cz.26 - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-23, 20:11   #4201
201604261006
Konto usunięte

Dot.: Wiosna w powietrzu, słońce na niebie, w przyszłym roku poślubię ciebie! PM 2016

Cytat:
Napisane przez aardbei77 Pokaż wiadomość
Ale ja zaznaczyłam, że mówię o tym, co ja widywałam.
Dlatego mówię że nie wszystkie tak wyglądają
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 20:12   #4202
Sophie24
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna w powietrzu, słońce na niebie, w przyszłym roku poślubię ciebie! PM 2016

Mamy umowę naszych fotografów ale ogarnęły mnie same wątpliwości:P Po pierwsze mam wrażenie, że za prosto mi poszedł wybór:P Jak się nie naszukam to uważam, że było za łatwo i pewnie jest źle.
Poza tym nie wiem czy umowa dobrze brzmi.
Mamy zapis w umowie, że mamy wystawić im opinię na portalu gdzie ich znalazłam (ok, ja tam lubię "recenzować") ale nie lubię takiego przymusu. Że mamy ich polubić na face i, że oni wykorzystają tam nasze zdjęcia.
Poza tym - jestem zdziwiona bo ceny nam nie obniżyli mimo, że rezygnujemy z sesji plenerowej a nie wzięliśmy nic w zamian. Znaczy zdjęć będzie tyle ile jest w pakiecie i o jedną fotoksiążkę więcej ale z drugiej strony odpada im jeden dzień pracy.
Zaliczka to 320zł, 20% ceny.

Myślicie, że to uczciwie brzmi? Wstawiam Wam wycinek umowy co otrzymamy (z pdf więc nie mogę go obrobić - przepraszam). Dochodzi 200zł za dojazd. Rzućcie okiem bo Wy to obcykane jesteście:P

Zleceniodawca zleca a Jolie-fotos przyjmuje do wykonania:

1. Fotografowanie uroczystości zawarcia związku małżeńskiego Zleceniodawcy, która odbędzie

się dnia 08-07-2016 w ………………………………… (woj. ……………………………….) w kościele

…………………………………………………… …………… (adres)……………………………………………… ……., oraz

zabawy weselnej, która odbędzie się w ………………………………………………………………. , (adres)

………………………………………………………………… ………………………………………………………………. .

2. Fotografowanie obejmuje ponadto wykonanie reportażu z przygotowań,

błogosławieństwa, ceremonii ślubnej w kościele, z wesela do oczepin włącznie

(maksymalnie do godziny 1:30) oraz wykonanie sesji weselnej z gośćmi weselnymi.

3. W terminie 30 dni od wykonania zlecenia przez Jolie-fotos, tj. do dnia 08-08-2016

Zleceniodawca otrzyma od Jolie-fotos na podstawie dzieła wykonanego z pkt 1 oraz pkt 2:

PAKIET STANDARD cena 1400, 00 zł pln

1. Tradycyjny album ślubny z serii Kreativ 100% (karty ecru lub czarne) ręcznie

wyklejany ( na specjalne przylepce) 60 fotografiami w formacie 15 x 23 , ktore

uprzednio zostały poddane profesjonalnej obrobce komputerowej.

2. Trzy sztuki najlepszych naszym zdaniem fotografii w formacie 20 x 30 np. dla

Rodzicow.

3. Ekskluzywne personalizowane etui na 2 płyty DVD z prezentacją multimedialną

najlepszych zdjęć z Waszym ulubionym podkładem muzycznym oraz 300

poddanych profesjonalnej obrobce fotografii .

4. Trzy fotoksiążki zawierające reportaż slubny w formacie 30 x 30 .

5. Jedna wybrana fotografia wykonana w formacie 30 x 45 w formie obrazu na

ścianę.

6. Zestaw zdjeć w stanie przed obrobką cyfrową ( około 2000 zdjęć)

Sophie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 20:12   #4203
klakla91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zambeza Pokaż wiadomość
ja to w ogole zastanawiam sie nad sensem robienia tego calego podziekowania
Ja tam mam za co dziękować. Bardziej nie wiem w jakiej formie
Cytat:
Napisane przez DontSaySorry Pokaż wiadomość
Z cyklu dylematy mojego przyszłego męża:

- A jakby czarownica zamienila mnie w kasztana to bys mnie ususzyla i trzymala w pudelku, czy bys mnie posadzila i podlewala ??

Co do podziękowań jak już mówiłam, albo nie będzie na sali albo w formie prezentacji jakiejś, albo tak kulturalnie podziękować wszystkim za przybycie a zwłaszcza rodzicom itd. Natomiast chciałabym też w jakiś sposób zaakcentować rolę naszych świadków, bo coś czuję, że będą nam baaaaardzo pomocni I myślałam nad koszulkami 'super świadek' i 'super świadkowa'

34/2021
klakla91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 20:16   #4204
DontSaySorry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość

Poproszę link
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=594352&page=149

Proszzzz

Kosze fajne mogą być. My naszej promotorce kupiłyśmy filiżanki wraz z kilkoma herbatami/kawami bajeranckimi takimi kupowanymi na wagę. Mojej teściowej cos takiego by się podobało :P

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Sophie, ja bym się czepiła tego zapisu na temat wykorzystywania waszych zdjęć na ich profilu. Możecie się na cos takiego zgodzić, ale napewno nie musicie... Już podpisaliście umowę?
Stary 2015-03-23, 20:23   #4205
klakla91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sophie24 Pokaż wiadomość
Mamy umowę naszych fotografów ale ogarnęły mnie same wątpliwości:P Po pierwsze mam wrażenie, że za prosto mi poszedł wybór:P Jak się nie naszukam to uważam, że było za łatwo i pewnie jest źle.
Poza tym nie wiem czy umowa dobrze brzmi.
Mamy zapis w umowie, że mamy wystawić im opinię na portalu gdzie ich znalazłam (ok, ja tam lubię "recenzować") ale nie lubię takiego przymusu. Że mamy ich polubić na face i, że oni wykorzystają tam nasze zdjęcia.
Poza tym - jestem zdziwiona bo ceny nam nie obniżyli mimo, że rezygnujemy z sesji plenerowej a nie wzięliśmy nic w zamian. Znaczy zdjęć będzie tyle ile jest w pakiecie i o jedną fotoksiążkę więcej ale z drugiej strony odpada im jeden dzień pracy.
Zaliczka to 320zł, 20% ceny.
Oferta brzmi bardzo fajnie. Cena jest jest bardzo korzystna. Ale pogrubione mi się nie podobają Tylko tutaj musicie sami pomyśleć. No i co oni zrobią jak jednak nie polubicie albo nie macie fb? Bo o wykorzystywaniu zdjęć do promocji to raczej jest standardowy zapis, który zazwyczaj można negocjować.

34/2021
Stary 2015-03-23, 20:23   #4206
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DontSaySorry Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=594352&page=149

Proszzzz

Kosze fajne mogą być. My naszej promotorce kupiłyśmy filiżanki wraz z kilkoma herbatami/kawami bajeranckimi takimi kupowanymi na wagę. Mojej teściowej cos takiego by się podobało :P

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Sophie, ja bym się czepiła tego zapisu na temat wykorzystywania waszych zdjęć na ich profilu. Możecie się na cos takiego zgodzić, ale napewno nie musicie... Już podpisaliście umowę?
Nie, umowa dopiero przyszła na maila.
Nam to ogólnie aż tak nie przeszkadza - wiadomo, sami korzystamy ze stron www szukając usługodawców. To ich efekty pracy, chcą się nimi pochwalić etc. to ma swój cel i to rozumiemy. Na to się zgadzamy ale nie ma zapisu kto wybiera te zdjęcia, ile ich będzie, gdzie dokładnie (mają swojego face ale mają swoją stronę i są na portalu gdzie ich wyszukałam).

W ogóle jedna dziewczyna napisała, że ich zdjęcia są sztuczne w sesjach i za dużo grafiki - przecież wszystkie takie są I tak cud, że oddają tu też zdjęcia nie przerobione bo niektórzy takich nie oddają.
Stary 2015-03-23, 20:27   #4207
Cherry_Muffin
nibyżona

asdii - stań i na głowie i postaraj się porozmawiać z TŻtem o tym. bo to jest coś co wiąże się z Waszą przyszłością. tak samo przykre, że czujesz, ze wesele, które nie jest w 100% Twojej wizji a bardziej TŻta zostało na Twoich barkach.

wiem co mówię, bo jestem w związku na odległość i na to musza się godzić obie osoby i wszystko powinno być dogadane, bo to się mści. tak samo jak organizacja wesela. nie odpowiadało mi duże, TŻ też przestało hop siup i jest małe i od razu chciało mi się je organizować

umówiłam się na przyszły tydzień na makijaż próbny
16.10.2017r. T ♥

Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 20:27   #4208
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klakla91 Pokaż wiadomość
Oferta brzmi bardzo fajnie. Cena jest jest bardzo korzystna. Ale pogrubione mi się nie podobają Tylko tutaj musicie sami pomyśleć. No i co oni zrobią jak jednak nie polubicie albo nie macie fb? Bo o wykorzystywaniu zdjęć do promocji to raczej jest standardowy zapis, który zazwyczaj można negocjować.
O to - trochę takie dziwne A poza tym - można polubić, potem odlubić:P Nie widzę sensu w takim zmuszaniu do lubienia.
Prześpimy się z tym i obgadamy
Napiszę do nich tylko gdzie dokładnie te zdjęcia mają się znaleźć, na jakich portalach, czy jest to jakaś określona liczba itd.
Stary 2015-03-23, 20:32   #4209
zambeza
polaczek cebulaczek

Cytat:
Napisane przez klakla91 Pokaż wiadomość
Ja tam mam za co dziękować. Bardziej nie wiem w jakiej formie
Nie no ja mamie tez mam za co dziekowac ale wlasnie chyba powinno sie ta wdziecznosc okazywac codziennie a nie tylko na weselu
zambeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 20:33   #4210
sylwia9d
Zakorzenienie

asdii co do wyjazdów za granicę no to cóż nie znam żadnej pary, której by całkowicie taki układ pasował, owszem po jakimś czasie człowiek wpada w swój rytm i nauczy się żyć z kimś na odległość ale po prostu nie wierze że nigdy takie osoby nie miały chwili załamania.... Nie znam Waszej sytuacji ale jeśli jest tylko możliwość ,żebyście byli razem ( w sensie wspólnego zamieszkania czy częstego widywania się) czy tu czy zagranicą to bym walczyła o to.... I całkowicie Cię rozumiem że niestety rozłąka bywa frustrująca...
Stary 2015-03-23, 20:42   #4211
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cherry_Muffin Pokaż wiadomość
asdii - stań i na głowie i postaraj się porozmawiać z TŻtem o tym. bo to jest coś co wiąże się z Waszą przyszłością. tak samo przykre, że czujesz, ze wesele, które nie jest w 100% Twojej wizji a bardziej TŻta zostało na Twoich barkach.

wiem co mówię, bo jestem w związku na odległość i na to musza się godzić obie osoby i wszystko powinno być dogadane, bo to się mści. tak samo jak organizacja wesela. nie odpowiadało mi duże, TŻ też przestało hop siup i jest małe i od razu chciało mi się je organizować

umówiłam się na przyszły tydzień na makijaż próbny
Chciałabym tak napisać

Dziś powiedziałam do M., że w sumie organizacja jest tak prosta, że moglibyśmy zrobić wszystko co najmniej w rok. Piątkowe wesela są proste w tym względzie:P Wszędzie są terminy Ale nie możemy teraz zrobić bo kasy nie ma no i rodzina by nie dała rady zjechać.
Stary 2015-03-23, 20:43   #4212
klakla91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zambeza Pokaż wiadomość
Nie no ja mamie tez mam za co dziekowac ale wlasnie chyba powinno sie ta wdziecznosc okazywac codziennie a nie tylko na weselu
No to wiadomo. Jesli na codzien sie nie okazuje to sensu nie widze robic szopki na weselu. ale jesli eszystko jest dobrze to zazwyczaj rodzicom jest miło jak się zaakcentuje ich wkład w nasze wychowanie na tak waznej uroczystosci jak wesele ich dziecka.
Ale duzo zalezy od relacji, od mlodych i przede wszystkim od rodziców, bo jeśli oni nie lubią szumu wokół siebie to odniesie sie wrecz odwrotny skutek

34/2021
Stary 2015-03-23, 21:08   #4213
smerfetk_a
Żona Gargamel

Ja w 0góle nie rozumiem dawania kosza z jedzeniem jako prezentu rodzicom na weselu No nie wiem, nie lepiej coś co zostanie na pamiątke, coś sentymentalnego? Te kosze takie nieosobiste mi się wydają.

Ej, chyba była tu jakaś fanka Pusheena (Cherry...?) - w Reserved jest cała kolekcja!

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 21:23   #4214
lenka990
Zaszynszylowana

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Ja w 0góle nie rozumiem dawania kosza z jedzeniem jako prezentu rodzicom na weselu No nie wiem, nie lepiej coś co zostanie na pamiątke, coś sentymentalnego? Te kosze takie nieosobiste mi się wydają.

Ej, chyba była tu jakaś fanka Pusheena (Cherry...?) - w Reserved jest cała kolekcja!
My własnie też chcemy dać coś innego niż kosz:P ( żeby mamą pupy rosły ) zjedzą i nic nie będa mieli. Pomyślimy jeszcze, nad tym bo u TZ rodzice są po rozwodzie,w bardzo zimnych stosunkach ze sobą i nie wiem jak jeszcze to załatwimy

"Nie dyskutuj z debilem, bo sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Edytowane przez lenka990
Czas edycji: 2015-03-23 o 21:24
lenka990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 21:32   #4215
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lenka990 Pokaż wiadomość
My własnie też chcemy dać coś innego niż kosz:P ( żeby mamą pupy rosły ) zjedzą i nic nie będa mieli. Pomyślimy jeszcze, nad tym bo u TZ rodzice są po rozwodzie,w bardzo zimnych stosunkach ze sobą i nie wiem jak jeszcze to załatwimy
U nas też tak jest. Mama M. nie znosi towarzystwa ojca ale z drugiej strony mamy nadzieję, że się nam nie pozabijają a mama M. się trochę ogarnie.
Przez to zrobiła nam awanturę o duże wesele:P Ona niestety pielęgnuje urazy sprzed prawie 30 lat - no można i tak.
Zabierzemy ich do Sheratona więc będzie coś dla ciała i damy te fotoksiążki więc będzie coś dla ducha.
W pakiecie foto mamy 3 zdjęcia większego formatu - myślimy by dać je babci M. i naszym świadkom (plus może jakiś drobiazg).
Stary 2015-03-23, 21:39   #4216
zambeza
polaczek cebulaczek

Moj brat dawal kwiaty, ja tam nie chce. Jak juz cos to jakas kolacja/spa/wyjazd no albo jakas fotoksiazka od fotografa, ciekawe ile sobie by za to zazyczyl. Mamy jeszcze rok, bez spiny
zambeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 21:44   #4217
Cherry_Muffin
nibyżona

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość

ja tez nie. i zastanawiam sie co zrobic dla rodzicow.

tak jest i mam ta lazy can't move

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
16.10.2017r. T ♥

Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 21:51   #4218
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez Cherry_Muffin Pokaż wiadomość
ja tez nie. i zastanawiam sie co zrobic dla rodzicow.

tak jest i mam ta lazy can't move

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja się jaram piżamą z krótkimi spodenkami i szlafrokiem

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 21:59   #4219
izk_a
Zakorzenienie

ja dziś biegałam po męskim dziale w reserved i widziałam bokserki z Chipem i Dalem
izk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 22:01   #4220
kognisia
PeEma

Cytat:
U nas też tak jest. Mama M. nie znosi towarzystwa ojca ale z drugiej strony mamy nadzieję, że się nam nie pozabijają a mama M. się trochę ogarnie.
Przez to zrobiła nam awanturę o duże wesele:P Ona niestety pielęgnuje urazy sprzed prawie 30 lat - no można i tak.
No u nas Rodzice są wciąż w sobie zakochani, więc z tym jest luzik. Ale reszta mojej rodziny jest porąbana :p Babcia (od strony Mamy) rozwiodła się kilka lat temu z Dziadkiem i szczerze się nienawidzą i nie chcą kolo siebie siedzieć, no i ciekawe jak ja to zrobię, skoro wiadomo, że mają wspólnych znajomych :p poza tym Babcia nienawidzi swojej synowej i powiedziała, że nie ma wstępu na jej podwórko a mieszkamy dom w dom, na tym samym podwórku także ja będę miała ładną komedię przed weselem oby nie dramat!
Stary 2015-03-23, 22:13   #4221
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kognisia Pokaż wiadomość
No u nas Rodzice są wciąż w sobie zakochani, więc z tym jest luzik. Ale reszta mojej rodziny jest porąbana :p Babcia (od strony Mamy) rozwiodła się kilka lat temu z Dziadkiem i szczerze się nienawidzą i nie chcą kolo siebie siedzieć, no i ciekawe jak ja to zrobię, skoro wiadomo, że mają wspólnych znajomych :p poza tym Babcia nienawidzi swojej synowej i powiedziała, że nie ma wstępu na jej podwórko a mieszkamy dom w dom, na tym samym podwórku także ja będę miała ładną komedię przed weselem oby nie dramat!
My nie wiemy jak rodziców usadzić bo rodzice M. będą musieli siedzieć w dwóch różnych końcach. Na dodatek rodzina ojca też nie może siedzieć zbyt blisko matki M. Dobrze, że stołów będzie 14 - w tym wypadku to wybawienie
Najgorsze jest to, że ludzie nigdy nie pomyślą, że i bez tych ich waśni, Młodzi już mają sporo stresów i problemów a tu jeszcze martw się by skłócone strony się gdzieś zbyt mocno nie zbliżyły. Nawet gdybym z kimś się pożarła, wyrządził mi jakaś krzywdę i wiedziałabym, że będzie na takiej imprezie (a idę tam przecież dla Młodych) to bym olała sobie to, co było. Na ten jeden dzień i noc, dla Młodych. Myślę, że to nie jest dużo.
M. będzie gadał z mamą by nie odstawiła żadnych szopek a ojciec ma nie pić (jak się napije za dużo to wyciąga brudy i się użala).
Stary 2015-03-23, 22:23   #4222
JaKate
Rozeznanie

Dziewczyny a co gdy mojego tata nie zyjesz? Z podziekowaniem? Nie chce placzu na weselu....

JaKate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 22:24   #4223
kognisia
PeEma

Cytat:
My nie wiemy jak rodziców usadzić bo rodzice M. będą musieli siedzieć w dwóch różnych końcach. Na dodatek rodzina ojca też nie może siedzieć zbyt blisko matki M. Dobrze, że stołów będzie 14 - w tym wypadku to wybawienie
Najgorsze jest to, że ludzie nigdy nie pomyślą, że i bez tych ich waśni, Młodzi już mają sporo stresów i problemów a tu jeszcze martw się by skłócone strony się gdzieś zbyt mocno nie zbliżyły. Nawet gdybym z kimś się pożarła, wyrządził mi jakaś krzywdę i wiedziałabym, że będzie na takiej imprezie (a idę tam przecież dla Młodych) to bym olała sobie to, co było. Na ten jeden dzień i noc, dla Młodych. Myślę, że to nie jest dużo.
M. będzie gadał z mamą by nie odstawiła żadnych szopek a ojciec ma nie pić (jak się napije za dużo to wyciąga brudy i się użala).
Ano! Tak byłoby prościej. Ale ja nie mam na co liczyć. Moja Babcia to specyficzny człowiek. Także, dla dobra mojego wesela będę musiała kombinować z tym rozsadzeniem!
Stary 2015-03-23, 22:27   #4224
izk_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JaKate Pokaż wiadomość
Dziewczyny a co gdy mojego tata nie zyjesz? Z podziekowaniem? Nie chce placzu na weselu....
Mama mojej kuzynki umarła kilka lat przed jej ślubem, podziękowała swojej chrzestnej... a do swojej mamy na grób jechała od razu po ślubie z mężem, później na sale. Popłakała sie tylko chrzestna (moja mama, ze wzruszenia, bo sie nie spodziewała..)
Stary 2015-03-23, 22:31   #4225
Sophie24
Zakorzenienie

Pierwszy raz spodobała mi się rybka, oczywiście niedostępna u nas:P
http://www.galialahav.com/wedding/ho...1920s/giselle/
Myślę, że powinnam podkreślić moją figurę ale typowe rybki zawsze wydają mi się zbyt opięte a tu jest ten luz. Może się rozejrzę za czymś z takim dołem
Stary 2015-03-23, 22:35   #4226
JaKate
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez izk_a Pokaż wiadomość
Mama mojej kuzynki umarła kilka lat przed jej ślubem, podziękowała swojej chrzestnej... a do swojej mamy na grób jechała od razu po ślubie z mężem, później na sale. Popłakała sie tylko chrzestna (moja mama, ze wzruszenia, bo sie nie spodziewała..)
My myslimy zeby w dzien przed jechac na cmentarz ze wzgledu na odleglosci. Ojciec zmarl we wrzesniu2012 slub bedzie w sierpniu 2016... nie chcialabym do tych podziekowac wlaczac jego chrzestnego... jakies inne rozwiazanie musze znalezc...
Moze np.po blogoslawienstwie przed slubem a na weselu jakas weselsza piosenke dla rodzicow i rodzenstwa naszego? Nie wiem kurde ...

JaKate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 22:38   #4227
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
To kolejna sprawa dla której chce sobie podziękowania darować. Mój tata nie żyję więc nie wiem za bardzo jak to miałoby wyglądać żeby się nie zebrało na płacze zbyt wielu osobom. Po kościele nie chce jechać na grób bo czasowo tego nie widzę. W trakcie imprezy w ogóle się nie urwę.
Pewnie na spokojnie po wszystkim pojedziemy na grób. Tak samo do mojej babci.

U brata i bratowej było tak, że już akurat oboje ojców nie mieli - były podziękowania dla rodziców i chyba było coś wspomniane, że już nie wszyscy są obecnie. No i tym bardziej smutno się zrobiło. Także ja chyba nie chce takiego czegoś.

A propo śmierci. U moich dalszych znajomych na weselu zmarła jedna z ciotek. Gościom powiedziano, że pogotowie ją zabrało i jest stabilna. Bo w sumie co mieli zrobić. Co i jak tylko synowie wiedzieli (chyba się zwinęli) no i Młodzi. To by dopiero było. Ja nie wiem co bym miała zrobić.
Stary 2015-03-23, 22:40   #4228
izk_a
Zakorzenienie

Cytat:
My myslimy zeby w dzien przed jechac na cmentarz ze wzgledu na odleglosci. Ojciec zmarl we wrzesniu2012 slub bedzie w sierpniu 2016... nie chcialabym do tych podziekowac wlaczac jego chrzestnego... jakies inne rozwiazanie musze znalezc...
Moze np.po blogoslawienstwie przed slubem a na weselu jakas weselsza piosenke dla rodzicow i rodzenstwa naszego? Nie wiem kurde ...
pomysł z wizytą na cmentarzu dzień wcześniej jest całkiem dobry - na szpokojnie. Zawsze możecie zrezygnować z podziękowań na sali a zrobić to prywatnie, przed/po weselu całej reszty nie powinno to interesować gdzie jest i czy było podziękowanie..
Stary 2015-03-23, 22:54   #4229
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izk_a Pokaż wiadomość
pomysł z wizytą na cmentarzu dzień wcześniej jest całkiem dobry - na szpokojnie. Zawsze możecie zrezygnować z podziękowań na sali a zrobić to prywatnie, przed/po weselu całej reszty nie powinno to interesować gdzie jest i czy było podziękowanie..
Młodzi czasem dziękują po błogosławieństwie, przed kościołem - to też jest dobry moment i bardziej prywatny

Wzięło mnie na szukanie sukni. Jak patrzę na mój gust sprzed 3-4 lat to sobie myślę "WTF?" Tragedia:P
W załączniku macie zdjęcie jeden i tej samej sukni - widzicie jak zdjęcia oszukują?:P A ja byłam taka zakochana bo inaczej sobie po pierwszym zdjęciu wyobrażałam tą suknię. To mi przypomina zamawianie sukni z Chin
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 48cbe6417fb86903.jpg (21,2 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg d365f4ffb176c97a.jpg (16,5 KB, 11 załadowań)
Stary 2015-03-24, 07:00   #4230
DontSaySorry
Zakorzenienie

Cytat:
Młodzi czasem dziękują po błogosławieństwie, przed kościołem - to też jest dobry moment i bardziej prywatny

Wzięło mnie na szukanie sukni. Jak patrzę na mój gust sprzed 3-4 lat to sobie myślę "WTF?" Tragedia:P
W załączniku macie zdjęcie jeden i tej samej sukni - widzicie jak zdjęcia oszukują?:P A ja byłam taka zakochana bo inaczej sobie po pierwszym zdjęciu wyobrażałam tą suknię. To mi przypomina zamawianie sukni z Chin
niezgodność produktu z opisem

Ogólnie na tych zdjęciach katalogowych modelki są albo jakoś dziwnie pokrzywione, albo stoja na wysokich podestach :/ suknie wyglądają wtedy zupełnie inaczej

Btw.dlaczego ludzie w busach tak śmierdzą?

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości