|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Październikowe mamy 2015 część I
Cytat:
narazie walczę amolem, ciut mi lepiej ![]() moje też skakało strasznie na genetycznym Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4502 |
|
Zakorzenienie
|
panadol to to samo co apap czyli paracetamol
Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2015-03-24 o 19:20 |
|
|
|
#4503 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Jak ogarnę jak zrobić zdjęcie zdjęciu, żeby wyszło przyzwoite jakościowo, to wstawię
Na razie zaczynają ze mnie schodzić emocje, jestem mega śpiąca, wszystkie stawy mnie bolą, tyłek mnie boli od jazdy samochodem, brzuch mnie boli od stukania i uciskania przez pana doktora, generalnie jestem nie do życia i chyba dziś wcześnie padnę do wyra ![]() Cytat:
![]() Mój gin i neurolog powiedzieli, że z paracetamolem trzeba uważać, bo zbyt częste zażywanie według ostatnich badań podobno zwiększa ryzyko adhd u dziecka, ale w przypadku migreny lepiej dla dziecka żeby wziąć tą niedużą dawkę i nie cierpieć, niż zwijać się z bólu, wymiotować i mieć wszystkie inne atrakcje migrenowe Ale dopytaj jeszcze swojego gina, bo wiadomo, co lekarz to opinia. Mój pozwolił, ale z umiarem.A weź, fikało toto jak szalone Ale przynajmniej widziałam wszystkie kończyny niestety, zrobienie im zdjęcia było niemożliwe A kombinowanie żeby pokazało profil...omg...w końcu pokazało, ale dosłownie na ułamek sekundy, dobrze że doktor czuwał i złapał ujęcie, bo od razu znowu tyłem się wykręciło i róbcie sobie co chcecie. Brakowało tylko żeby pokazało figę, albo gest Kozakiewicza ale coś czuję, że jak pojadę w 20t, to pokaże
|
|
|
#4504 | |
|
Zadomowienie
|
Wchodze w 8 dopieroo....a wedlug OM to juz byl by 10 duza roznoca dlatego sie martwie ze moze byc cos nie tak ale do poniedzialku mam zamiar zyc spokojnie i nie shizowac
![]() Cytat:
)---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Wlasnie robie krokiety z kapusta i grzybami uwielbiam
|
|
|
#4505 |
|
Rozeznanie
|
Natalia,
Lepiej kochana bierz może te tabletki. Takie wymioty tez są niebezpieczne Mała, Ja w ciąży z córką brałam takie właśnie dwie kapsułki ale akurat nie femibionu, a omega med. Dzięki nim córka pięknie podrosla i przestała być w końcu na usg w tyle. A już groźba hipotrofii nad nami wisiała Amelie, mam nadzieje ze dobre wieści z wizyty przynioslas ![]() Mijod, Kornelia tez ładnie nasz Jagodzianka przez całą ciążę miała być Kornelią, a w urzędzie się rozmyśliliśmy i jest Jagoda ![]() Agatka, Ja też znam taki przypadek Mijod, Zdrówka życzę Amelie, Tez czytałam poczwarke i ja też bym nie zdecydowała się na przerwanie ciąży. Ale gdyby zespolowi towarzyszyły wody, które po porodzie pozwoliłyby mu być tylko roślinka, albo bardzo cierpieć... Nie wiem sama. Bardzo ciężki temat. Co do adopcji to ja akurat się z tobą nie zgadzam i gdybym tylko mogła to chętnie przygarnelabym takiego dzieciaczka ![]() Zresztą mój Ł wywodzi się z patologicznej rodziny i mogę tak naprawdę uczciwie napisać, że mój i trójka rodzeństwa wyszła na porządnych ludzi. |
|
|
|
#4506 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie chcę się później żegnać. 7.04 mam wizytę u gina i ma mi powiedzieć gdzie zrobić Pappa i usg genetyczne. Potem będę się wpraszać. A tak będę czytała i podglądała
|
#4507 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
super ze wszystko dobrzeCytat:
|
|
#4508 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
To są bardzo trudne kwestie i mam wrażenie, że nikt nie jest w stanie podjąć decyzji, dopóki przed takim wyborem nie stanie. I oby żadna z nas nie stanęła...
|
|
|
#4509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4510 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4511 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie owoce wchodza teraz tylko i wylacznie w postaci lodow Nawet soki mnie obrzydzaja Pije tylko wode, ewentualnie herbate czasem i łyk coli na trawienie jak jem cięższe rzeczy. Dzis jest w miare, noc przezylam, zaraz 20:00 i tylko lekko mnie mdli, zero wymiotow ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieje, że z naszą dzidzią wszystko ok. i nic zlego nie wyskoczy na prenatalnym (odpukac!), chociaz po Twoim poscie wzrosly u mnie objawy bo tez juz 2x stracilam ciaze i bardzo mozliwe ze przez wady genetyczne ![]() Ja z Gdanska Wole góry i jeziora na rodzinnych Kaszubach ![]() Cytat:
Ciekawe ile mój teraz ma Chyba też rosnie ostro bo od 3 dni ciagnie i kluje mnie w kroczu tak że ledwo chodze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4512 |
|
Wtajemniczenie
|
To mimo ze bede 14t0d mysle ze rozmiarowo sie zmieszcze w normach genetycznego mialam dzwonic sie przepisac ale i tak bym musiala isc w pon po zwolnienie bo mi sie akurat konczy. Bedzie wszystko dobrze
kurde wlasnie pomyslalam ze On juz taki duzy jest
|
#4513 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Ja całe życie słyszałam "jak zajdziesz w ciążę, to migren nie będziesz miała' - YHY
|
|
|
#4514 |
|
Rozeznanie
|
Kuba tyle się napisałam i mi wszystko wcielo
zaraz mnie coś trafi normalnie.W.każdym razie gratuluję udanych wizyt Mariola, Ciebie mocno przytulam rzytul: aż mi się płakać chciało jak czytałam co was spotkało Teraz musi być dobrze Amelie, Te barany to już widocznie takie uparte są. Moja to tez nerwus i uparciuch. Malinowa, Moja siostra do samego końca miała być Kacperkiem A ja jestem też z kujawsko-pomorskiego dokładnie Włocławek ![]() Pamiętam też, że któraś w okolicach Krynicy mieszka. Bardzo mi się tam podoba plaża w Krynicy jest cudowna Dobra kończę to epopeje bo mi znów apka się wyłączy
|
|
|
|
#4515 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4516 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W liceum dlugie wlosy czern i glany, przekiblowal 2 lata na wlasne życzenie, biedna matka migrenowa co tydzien prawie na dywaniku u dyrektora Nikt by nie pomyslal, ze wyrosnie z niego jeden z najlepszych studentow PG, dr inż który w marynarce i krawaciku sam sie teraz uzera ze studentami Przykladny chlop, narzeczony a za moment mąż i ojciec Tylko ta nerwowosc jak czeka w kolejce i dlugie wlosy mu zostaly ale lubie te jego loczki
Maks 42 ->...->56,2->57,5->...70cm Edytowane przez Pasztetnik Czas edycji: 2015-03-24 o 20:21 |
|
|
|
|
#4517 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja pochodzę z Sosnowca. Po ślubie się wyprowadziłam ale też nie daleko ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Hej! Skąd Twoje obawy? Trzymam kciuki za Was, wszystko będzie dobrze z dzidziuchem!
|
|
#4518 |
|
Wtajemniczenie
|
ktosiula
Wiem, ze to głupie, ale od zawsze chciałam mieć dzieciątko i zawsze bałam się, ze jak się urodzi to będzie chore.
|
#4519 |
|
Zakorzenienie
|
Laski, nie mam neta od wczoraj, jestem ofiarą tej potężnej awarii neostrady
![]() która PODOBNO oficjalnie już jest usunięta, co jest goowno prawda, bo trwa i połowa abonentów nadal cierpi - my np. bez neta i TV wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Piszę gościnnie od znajomej, bo musiałam Wasze adresy sobie z PW spisać żeby na pocztę móc iść jutro żebym na jakąś naciągaczkę nie wyszła ![]() Nie mam jak nadrobić, nadrobię jak nam net wróci. Elve - doczytałam że ok i cieszę się razem z Tobą Papa, mam nadzieję że jutro już do was normalnie mi będzie dane zajrzeć
|
#4520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4521 |
|
Zakorzenienie
|
Wklejam Wam mojego maluszka
dzis Tz tez nie mial zasiegu w orange ;/ aha to obok to moj pęcherz jakby ktoras miala wątpliwosci
Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2015-03-24 o 22:11 |
|
|
|
#4522 |
|
Rozeznanie
|
Oliath,
Ja też od wczoraj od 23 nie miałam neta - tez mamy Neostrade) ale juz od ok 8 rano jest wszystko ok. Gorzej sprawa miała się z komórkami, ale i to tak do 13 naprawili
|
|
|
|
#4523 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4524 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wzór na ten, który robię, nie wiem czy uda mi się znaleźć gdzieś, bo koleżanka po prostu pokazała mi, jak zacząć. Prosiłam ją tylko, żeby coś prostego było. Wydaje mi się, że było tak: najpierw na środek 6 oczek łańcuszka, zamknąć oczkiem ścisłym. Na tym trzeba było zacząć pierwszy kwadracik - każdy z czterech boków po 3 słupki (z tym że pierwszy zamiast pierwszego słupka 3 oczka łańcuszka). Jednej rzeczy nie jestem teraz pewna - wydaje mi się że na tym pierwszym kwadraciku rogi były z 3 oczek łańcuszka ( nie jednego) - czyli 3 sł, 3 o.ł, 3 sł, 3 o.ł, 3 sł, 3 o.ł, 3 sł, 3 o.ł, i zamknąć kwadrat. Później obracamy robótkę jakby na lewą stronę i idziemy w drugą stronę - 3sł. na rogu 3 o.ł. 3sł, 1 o.łm 3 sł znów róg więc 3 o,ł. itd. Później znów na prawą stronę i znów cały okrąg - co okrążenie to wychodzi większe i tak się ten kwadrat powiększa. Normalnie wzdłuż boku między słupkami jest tylko 1 o.ł, a na rogu są 3 o.ł. Pewnie to moje tłumaczenie skomplikowane wyszło.... postaram się znaleźć gdzieś taki wzór to wkleję link. Aaa i szydełko mam w rozmiarze 3,5. Cytat:
Drops Design:http://www.garnstudio.com/lang/pl/kategori_oversikt.php - to główna strona http://www.garnstudio.com/catalogues.php?type=3&lang=pl - a tu konkretnie do podstrony z katalogami dziecięcymi Cytat:
![]() I dziękuję, nad kocykiem dalej pracuję ![]() Malinowa, my chyba niedługo mieszkanko wynajmiemy w Wieliczce będę miała w miarę sprawny dojazd do pracy do centrum Krakowa.
|
|||
|
|
|
#4525 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W lipcu jadę na egzamin za który musiałam ponownie dużo kasy wywalić bo nie zdałam w zeszłym roku. Jak ja nie chceee
|
|
#4526 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny a czy ktoras z Was ma teraz w ciazy żółtawa wydzieline z pochwy? Mam taka od poczatku ciazy. Czy zmienia Wam ona czasami odcien? Bo u mnie tak,przewaznie jest żółtokremowa ale czasami az wpada w łosoś, tez tak macie? Juz kilka razy mialam taki odcien i wszystko na usg bylo ok. (troche sie balam ze to moze jakies rozwodnione plamienie). Infekcja tez to nie jest bo wyniki moczu mam ok i jeszcze stosuje globulki Iladian profilaktycznie, wiec nie wiem skad te zmiany odcienia czyzby taka moja ciazowa uroda?
Maks 42 ->...->56,2->57,5->...70cm Edytowane przez Pasztetnik Czas edycji: 2015-03-25 o 07:24 |
|
|
|
|
#4527 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4528 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczyny jak noc?
u mnie w miare spokojnie ale rano sie obudzilam i mialam bol w klatce jakby mi ktos kolek wbil :P ide dzisiaj kupie witaminy bo jakos slabo sie czuje i w glowie mi sie ostatnio kreci... Dolegliwosci jak u starej baby
|
#4529 |
|
Zakorzenienie
|
za wczorajsze wizyty.Witam sie z nowa mamuska Pasztetnik ja mam duzo bialej wydzieliny. Jak zobaczylam zabarwiony kolor to lecialam do gin. Moze taka Twoja uroda Ja dzisiaj nie moge oczu otworzyc. Nie chce mi sie wstac. Na dodatek cis mnie piers kuje.
|
|
#4530 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz znow czuje od paru dni klucie w kroczu zwiazane z rozrastaniem macicy, moze tez znow mi jakie naczynka pekaja co jakis czas i zabarwiaja ... Mialam w tej ciazy tez okres w terminie wiec w sumie nic mnie nie zdziwi, grunt ze na usg wszystko ok.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:40.

Miotało się jak szalone, machało czym się dało, wykręcało i nie chciało pokazać nochala, a jak już się udało zrobić fotkę, to wyszło jak
narazie walczę amolem, ciut mi lepiej 

nasz Jagodzianka przez całą ciążę miała być Kornelią, a w urzędzie się rozmyśliliśmy i jest Jagoda
i ja też bym nie zdecydowała się na przerwanie ciąży. Ale gdyby zespolowi towarzyszyły wody, które po porodzie pozwoliłyby mu być tylko roślinka, albo bardzo cierpieć... Nie wiem sama. Bardzo ciężki temat.
05.07.2008 

I jestem z Toba, bo dokładnie przeżywam to, co Ty! Absolutnie żadnych owoców nie mogę jeść i warzyw. Jak bardzo czegoś mi się chce i zjem mimo wszystko to nie zatrzymam tego w sobie...wymioty też się zwykle kończą krwią, lekarz dał mi jakies tabletki, ale nie wiem czemu boję się je brać...na razie już 3 dni nie wymiotowałam, ale podobnie jak Ty nie cieszę się, bo wiem, że to chwilowe.

Ciekawe ile mój teraz ma 

zaraz mnie coś trafi normalnie.
rzytul: aż mi się płakać chciało jak czytałam co was spotkało

W lipcu jadę na egzamin za który musiałam ponownie dużo kasy wywalić bo nie zdałam w zeszłym roku. Jak ja nie chceee 
Teraz znow czuje od paru dni klucie w kroczu zwiazane z rozrastaniem macicy, moze tez znow mi jakie naczynka pekaja co jakis czas i zabarwiaja ... Mialam w tej ciazy tez okres w terminie wiec w sumie nic mnie nie zdziwi, grunt ze na usg wszystko ok.