Marcowe Mamy 2015 cz. X - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-24, 23:06   #3601
Michiru
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. X

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Doczytalam ze tutaj najbardziej popularny na wywolanie jest balonik po ktorym puszczaja do domu na jeden dzien, chyba ze zacznie sie cos dziac, a pozniej inne jak masaz itd, na samym koncu jest oxy, a przebicie wod dopiero przy 2 cm rozwarcia. kurcze, nie lubie zyc w takiej nie pewnosci to mnie przeraza a tz do mnie ze masaz sutkow trzeba robic

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

ja lubie wyjsc nie ze czesto, ale lubie, zwlaszcza ze TZ ciagle w pracy a tutaj zupelnie sama jestem, bez rodziny znajomych, z ludzmi tez nie porozmawiam za wiele, bo nie mowie perfekcyjnie w ich jezyku, wiele mi brakuje tak naprawde.... ale jakos nie wyobrazam sobie latac i szukac butow dla siebie czy koszulki jak kilkudniowy synek w domku bedzie, chcialabym byc caly czas przy nim, nawet wymeczona i zaplakana, TZ powiedzial ze zawsze mozemy wyjsc razem a on zajmie sie synkiem wiec problemu nie ma a bez makijazu sie nie ruszam, ogolnie lubie robic sobie makijaz, nawet taki delikatny na szybko sie pomazac
o kurde, sporo jak za mala czesc do wozka..... pomimo tego napisalabym do tej co sprzedawala, ze dziekuje.... bo wlasnie urodzilo ci sie dziecko i dpatrzeliscie ze to i to jest nie tak, a w tym ma jezdzic wasze dziecko bez jaj.....
lamować trzeba dużo :P próbowaliście??

ja ostatnio odpuściłam ten najprzyjemniejszy ze sposobów, bo oprócz skurczy to boli mnie podbrzusze i jakoś tak już mi nieprzyjemnie i się zmusić nie mogę, choć szczerze mówiąc bym chciała.
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 23:17   #3602
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość

ja ostatnio odpuściłam ten najprzyjemniejszy ze sposobów, bo oprócz skurczy to boli mnie podbrzusze i jakoś tak już mi nieprzyjemnie i się zmusić nie mogę, choć szczerze mówiąc bym chciała.

lamujemy ale mi sie jakos nie chce przez te moje kg i duzy brzuch tak jak piszesz to nie takie przyjemne jak kiedys bylo
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 23:45   #3603
mon9
Zakorzenienie

Hej my juz w domu. Wreszcie.
Kto mnie zaprosi do grupy fb..?
Helen to śpioch potrafi spac po 4-5 h
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-25, 00:01   #3604
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
to suuper, teraz masz ją 24/7 jak sie dogadujecie?

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
A jak śpi na tej kurze, może głupie pytanie, ale tak się zastanawiam, żeby Bejbuś spał na boku to coś za plecki delikatnie kładziecie? Może i ja bym taką kurę zamówiła, jak tak sobie chwalicie..
tez sie zastanawialam, a teraz sama spi na boczku, czasami jakis kocyk za plackami zroluje, chociaz ona sama sie juz przekreca przestraszyłam się bo zostawiłam na plecach pozniej do pokoju a ona na boku z ręką pod głową jak satara i pytam tż czy to on a to psikus sama !
podobnie nie mozgłam sobie wyobrazić niemowlaczka na brzuszku leżącago, a układamy, czyli wszystko przechodzi w praktyce

---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:58 ----------

Cytat:
Wyspalam sie Tz zabral mnie na zakupy po buty, i nie bylo moich, i teraz nie wiem co kupic, zeby bylo dobrze, wszedzie air maxy boze...... do tego przed chwila dostal wiadomosc ze brata zona dzis rodzi, i sa w klinice, a ja????? ona termin na kwiecien ja sie tak nie bawie ;(
a na pocieszenie od mamy dostane laktator elektryczny, bo dzis znalazla za kilka groszy w uzywanym sklepie, a to taki typowy medela mowi ze dobrze zasysa a z aventa odsprzedam bo tez wczesniej znalazla za grosze
mama twoja jest mistrzem zakupów, już chyba o tym wspominałam a gdzie zdjęcie kurki maminej ? czy przegapiłam ?

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Hej była u nas dzisiaj położna i mały przybrał przez tydzień 400 gram waży już 3900 gr a jak wychodził ze szpitala to miał 3080 także w dwa tygodnie przybrał 820 gram, mały klopsik mi się szykuje

aaakarolina- super że wychodzicie do domku
ale mama pięknie utuczyła brawa dla kluseczki

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Na chustę to nie wystarczy, bo sama porządna chusta to z 250 kosztuje...

Zastanawiam się nad tą poducha wings, tylko po co mi kolejna poduszka do wozka chyba ostatecznie przyjadę się do tk maxxa i coś wybiorę, nie lubię kupować czegoś, jak "musze"
no nie wierze, kto jak kto ale że ty?????? problemy z zakupami ??????/

a ja się witam wieczorową porą z kapustą na cyckach i musze się pochwalić, że właśnie jesteśmy po karmieniu samą piersią jestem przeszczęśliwa i oby malutkiej mojej się znowu nie odwidziało, marudziła marudziła aż wreszcie na dobre się przyssała jak za starych dobrych czasów mój kochany malutki laktatorek i takim oto cudem została mi do ściągnięcia tylko jedna pierś, chyba Olcia pożałowała mamy i postanowiła pomóc

Edytowane przez ojustyna
Czas edycji: 2015-03-25 o 00:03
ojustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-25, 00:02   #3605
JoaMro
Raczkowanie

Ja też bym chciała do grupy na fb. Do kogo mam się zgłosić?
Stary 2015-03-25, 01:01   #3606
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość
Ja też bym chciała do grupy na fb. Do kogo mam się zgłosić?
Cytat:
sprawdzcie pw
Mon9 w koncu w domu po takim czasie jak sie czujecie?

---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ----------

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość

mama twoja jest mistrzem zakupów, już chyba o tym wspominałam a gdzie zdjęcie kurki maminej ? czy przegapiłam ?

a ja się witam wieczorową porą z kapustą na cyckach i musze się pochwalić, że właśnie jesteśmy po karmieniu samą piersią jestem przeszczęśliwa i oby malutkiej mojej się znowu nie odwidziało, marudziła marudziła aż wreszcie na dobre się przyssała jak za starych dobrych czasów mój kochany malutki laktatorek i takim oto cudem została mi do ściągnięcia tylko jedna pierś, chyba Olcia pożałowała mamy i postanowiła pomóc

Kurki nie bedzie, bo kurka nie wyszla tak jak mama chciala, ale grunt ze chciala dobrze Namowie TZ na poduszke w ksztalcie ksiezyca do karmienia, jesli stwierdze ze nam z synkiem cos nie wygodnie jest to jest mistrz, ja nie wiem jak ona znajduje takie rzeczy

za kp bedzie coraz lepiej, a jak bedzie kryzys, to przejdziesz go i znow bedzie kp

---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ----------

to wy sie karmcie mamusie a ja z synkiem w brzuchu ide dalej probowac usnac ;*
Stary 2015-03-25, 01:35   #3607
aaakarolina
Wtajemniczenie

Witam sie z karmienia pospalam 3,5 godz

Mon super że już w domku!

Justyna wiem co czujesz, ja też się cieszyłam jak głupia jak mloda zassała

Ktoś pytal o jadłospis który dostałam od położnej, wkleję jutro jak będę na kompie
Stary 2015-03-25, 06:31   #3608
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Kurki nie bedzie, bo kurka nie wyszla tak jak mama chciala, ale grunt ze chciala dobrze Namowie TZ na poduszke w ksztalcie ksiezyca do karmienia, jesli stwierdze ze nam z synkiem cos nie wygodnie jest to jest mistrz, ja nie wiem jak ona znajduje takie rzeczy

za kp bedzie coraz lepiej, a jak bedzie kryzys, to przejdziesz go i znow bedzie kp

---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ----------

to wy sie karmcie mamusie a ja z synkiem w brzuchu ide dalej probowac usnac ;*
nam w prezencie po wyjściu ze szpitala tż kupił rogala, tą poduche i teraz sam ją testuje hahaha, bardzo wygodna nawet do siedzenia itrzymania dzidziolka, duuże odciążenie i ręce wolne

a na was już czas, właśnie liste z początku wątku zobaczyłam i czekamy czekamy cierpliwie aż coś się urodzi, bo tu jakieś przestoje, nie ma czego oglądać ani komu gratulować, czekamy z wami i wtedy wszystkie nasze skarby będą w komplecie

---------- Dopisano o 06:31 ---------- Poprzedni post napisano o 06:30 ----------

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość

Ktoś pytal o jadłospis który dostałam od położnej, wkleję jutro jak będę na kompie
mi już depresja przeszła mój lek na całe zło, takie niewinne niecałe 4 kg
Stary 2015-03-25, 06:38   #3609
marcia45
Zadomowienie

ja tez moge na fb? zuze wczoraj znow wieczorkiem meczylo. luzna a moze jak spicie z nim w lozku odkladaj go dalej od was nie wtulonego w ciebie? nasza tak spala i teraz jak odkladam do lozeczka chyba roznicy nie widzi

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-25, 07:08   #3610
aaakarolina
Wtajemniczenie

Młoda śpi a ja już czuwam, chyba z tego podekscytowania, że dzisiaj do domu muszę się zacząć pakować, bo pól mieszkania mi mąż tu przywiózł :P
Stary 2015-03-25, 07:37   #3611
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

Witajcie.
U nas nocka przespana nawet.
Mala od18-20 spala,potem kapanie I juz wield cyca nie chwycila, gora 15 minutes jadla
21 spi do 00:40 karmienie I lulanie I o 2 zasnela. Potem pobudka o 4:40 I po karmieniu nie spala tylko juz wyspana obserwowala otoczenie.
Teraz juz zasypia po karmieniu. Ciekawe ile pospi.
Stary 2015-03-25, 08:02   #3612
smv
Zakorzenienie

Witam się i ja. Moje przrpowiadacze to chyba jednak nie one a wypychajacy się Szymuś bo mu ciasno. Bo to jednak nie ból brzucha chyba-sama nie wiem.
Nie wyspalam się o i tyle;/
Stary 2015-03-25, 08:02   #3613
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Ale super wreszcie w domu

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-25, 08:02   #3614
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość

jak to? korzystaj póki możesz, mój TŻ biedulek już za swoją lamą tęskni, teraz to tylko "ocieranie" pozostało a tu nawet tydzień nie minął
Stary 2015-03-25, 08:02   #3615
crystal25
Zakorzenienie

marcia45
JoaMro

wyslane! mam nadzieje ze doszlo
Stary 2015-03-25, 08:04   #3616
nouvelle2
Zakorzenienie

A u nas dzisiaj była przedziwna noc, mała obudziła się o 1 na karmienie, nakarmilam ją, położyłam obok siebie i.... obudziłam się przed chwila tzn. Musiałam ją jakoś karmić przez sen, bo mialam biust na wierzchu, ale kompletnie tego nie pamiętam. Także wyspalam się za wszystkie czasy

Stary 2015-03-25, 08:05   #3617
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
jak to? korzystaj póki możesz, mój TŻ biedulek już za swoją lamą tęskni, teraz to tylko "ocieranie" pozostało a tu nawet tydzień nie minął
mi sie naprawde nie chce z tymi kg korzystac korzystam ale to nie taka frajda jak kiedys
Stary 2015-03-25, 08:05   #3618
nouvelle2
Zakorzenienie

A dzisiaj mamy pierwsza długa wycieczkę, jedziemy na starówkę pozalatwiac milion spraw i pewnie pół dnia nas nie będzie

Stary 2015-03-25, 08:05   #3619
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Młoda śpi a ja już czuwam, chyba z tego podekscytowania, że dzisiaj do domu muszę się zacząć pakować, bo pól mieszkania mi mąż tu przywiózł :P
tylko wszystko spakuj i zabierz, żebyś niczego nie zostawiła, żebyś tam więcej nie wróciła (wiem wiem zababony, ale zaczynam w nie chyba wierzyć, może to zbieg okoliczności a może i nie?? bo mała zaczęła ssać zaraz po tym jak przemyłam cycki wodą święconą i się pomodliłam babcia powiedziała że pomoże i pomogło )
Stary 2015-03-25, 08:09   #3620
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
nam w prezencie po wyjściu ze szpitala tż kupił rogala, tą poduche i teraz sam ją testuje hahaha, bardzo wygodna nawet do siedzenia itrzymania dzidziolka, duuże odciążenie i ręce wolne

a na was już czas, właśnie liste z początku wątku zobaczyłam i czekamy czekamy cierpliwie aż coś się urodzi, bo tu jakieś przestoje, nie ma czego oglądać ani komu gratulować, czekamy z wami i wtedy wszystkie nasze skarby będą w komplecie

-
to mowisz ze taka poducha sie sprawdza? musze namowic tz
Ja za dwa dni sie dowiem jesli o mnie chodzi auaaaaaaa ;(

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Witam się i ja. Moje przrpowiadacze to chyba jednak nie one a wypychajacy się Szymuś bo mu ciasno. Bo to jednak nie ból brzucha chyba-sama nie wiem.
Ja tez nie zawsze odrozniam To bez znaczenia i tak nas chwyci to sie posra*** z bolu

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Cytat:
A dzisiaj mamy pierwsza długa wycieczkę, jedziemy na starówkę pozalatwiac milion spraw i pewnie pół dnia nas nie będzie
ale wam dobrze!

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Ja korzystam ide spac Wstaje o 12 zrobie obiad i wroce tu taki moj plan dnia
Stary 2015-03-25, 08:12   #3621
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
mi sie naprawde nie chce z tymi kg korzystac korzystam ale to nie taka frajda jak kiedys
wiem wiem że ciężko, ja jak słonica w tej ciąży się roztyłam, ale już troche zeszło i strasznie ciekawa jestem ile a wagi w domu brak, chyba prezent na zajączka to właśnie waga będzie, a pewnie szybko zejdzie wszystko jak zamiast codziennej dużej milki to paczka ryżu, a zamiast lodów to kisiel, zamiast kubka kakao z dużą ilością cukru to herbatka z koperku włoskiego którą piłe dzbankami

chociaż i tak bym chyba teraz wybrała ale fajnie jest też schylić się po coś bez konieczności rozstawiania nóg na boki i przewracanie się w łóżku bez jęczenia, i blisko przytulić się można z mężem a nie że tyłek dwa metry dalej, bo brzuch się nie mieścił
i dzisiaj chyba się zbiore w sobie i poobcinam z radości paznokcie u stóp i je pomaluje

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Cytat:
A u nas dzisiaj była przedziwna noc, mała obudziła się o 1 na karmienie, nakarmilam ją, położyłam obok siebie i.... obudziłam się przed chwila tzn. Musiałam ją jakoś karmić przez sen, bo mialam biust na wierzchu, ale kompletnie tego nie pamiętam. Także wyspalam się za wszystkie czasy
o jaaaaaaacie, ale macie śpiocha
Stary 2015-03-25, 08:13   #3622
żona_marcina
Rozeznanie

Dziewczyny jestem przearażona...

Rano wstaję a tu na wardze ogromna opryszczka!!!!!

W nocy przytulałam małego, jak go odbijałam to pewnie i też dotknęłam ustami.
Jak poczytałam czym grozi u maluszka zarażenie opryszczką to się przeraziłam. Wywaliłam ręczniki i pościel do prania, wysłałam męża do apteki, ręce i tak myję non stop a zaraz jeszcze zadzwonię do położnej co robić.

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-25, 08:19   #3623
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
i na taką wycieczke to mleko odciągasz czy idziesz na żywioł i karmienie z cyca na starówce ? bo ciekawa jestem właśnie takich wyjść, spacerków itp..

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Cytat:
Napisane przez KasiaKasiaWiki Pokaż wiadomość
Witajcie.
U nas nocka przespana nawet.
Mala od18-20 spala,potem kapanie I juz wield cyca nie chwycila, gora 15 minutes jadla
21 spi do 00:40 karmienie I lulanie I o 2 zasnela. Potem pobudka o 4:40 I po karmieniu nie spala tylko juz wyspana obserwowala otoczenie.
Teraz juz zasypia po karmieniu. Ciekawe ile pospi.
chyba sporo wam na lulaniu schodzi? moja to tak się wymorduje ssaniem cyca, że pada jak muszka i śpi do 4 h a dzisiaj to i nawet 5 w nocy, szoooook

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Cytat:
to mowisz ze taka poducha sie sprawdza? musze namowic tz
Ja za dwa dni sie dowiem jesli o mnie chodzi auaaaaaaa ;
sprawdza, mi strasznie dokucza ból kręgosłupa, za szybka zmiana środka ciężkości, jak się wyginałam z tym brzuchem żeby nie upaść, tak teraz mam wrażenie że na nowo uczę się chodzić a do tego chyba przy obkurczającej się macicy kręgosłup daje się we znaki także śpij odpoczywaj na zaś kochaniutka, zaszalej i pośpij nawet do tej 14

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem przearażona...

Rano wstaję a tu na wardze ogromna opryszczka!!!!!

W nocy przytulałam małego, jak go odbijałam to pewnie i też dotknęłam ustami.
Jak poczytałam czym grozi u maluszka zarażenie opryszczką to się przeraziłam. Wywaliłam ręczniki i pościel do prania, wysłałam męża do apteki, ręce i tak myję non stop a zaraz jeszcze zadzwonię do położnej co robić.
o jejciu oby to nic strasznego, położna na pewno coś dobrego poradzi

dziewczyny podpowiedzcie jakt o u was jest z tym odbijaniem, bo ja zgłupiałam, stukam pukam w te jej plecki i niiiiiiiiic !! ale nie płacze nic jej się nie dzieje, wtf?? czy to normalne? zapomniałam zapytać jak położna była

Edytowane przez ojustyna
Czas edycji: 2015-03-25 o 08:22
ojustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-25, 08:28   #3624
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
i na taką wycieczke to mleko odciągasz czy idziesz na żywioł i karmienie z cyca na starówce ? bo ciekawa jestem właśnie takich wyjść, spacerków itp..

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

chyba sporo wam na lulaniu schodzi? moja to tak się wymorduje ssaniem cyca, że pada jak muszka i śpi do 4 h a dzisiaj to i nawet 5 w nocy, szoooook

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

sprawdza, mi strasznie dokucza ból kręgosłupa, za szybka zmiana środka ciężkości, jak się wyginałam z tym brzuchem żeby nie upaść, tak teraz mam wrażenie że na nowo uczę się chodzić a do tego chyba przy obkurczającej się macicy kręgosłup daje się we znaki także śpij odpoczywaj na zaś kochaniutka, zaszalej i pośpij nawet do tej 14

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

o jejciu oby to nic strasznego, położna na pewno coś dobrego poradzi

dziewczyny podpowiedzcie jakt o u was jest z tym odbijaniem, bo ja zgłupiałam, stukam pukam w te jej plecki i niiiiiiiiic !! ale nie płacze nic jej się nie dzieje, wtf?? czy to normalne? zapomniałam zapytać jak położna była
Nie odciagam mleka, bo mala nie je jeszcze z butelki. jak się obudzi, to pójdę do taty do kancelarii i gdzieś ją tam nakarmie

Stary 2015-03-25, 08:47   #3625
87marta78
Zadomowienie

Po wczorajszym ciezkim dniu,noc była super.jak malutka po kąpieli zasnęła przed 20 tak spała do 1,zjadła i zasnęła,a obudziła się pózniej o 5.30.teraz też już próbuje zasnąć ciekawe jaki czeka nas dzień...
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-25, 08:50   #3626
marcia45
Zadomowienie

u nas nocki zawsze super gorzej dni dzis popoludniu nawet kazalam tz te rurki kupic mimo ze wczesniej ich nie zamierzalam uzywac

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-25, 09:09   #3627
lesyeux
Zadomowienie

HEJ

mam nadzieje, ze nie jestem pierwsza która już z Tż
minęły 4 tyg po cc. czuje się super wiec a co plamień ani nic nie mam juz od tygodnia. Jedynie poniosło mnie bo był to stosunek przerywany. jak myślicie, czy organizm juz zaczął, normalnie funkcjonować? ( trzęsę teraz portkami, oj głupia jaaaa )
czy zbytnio nie poszalałam...

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
u nas nocki zawsze super gorzej dni dzis popoludniu nawet kazalam tz te rurki kupic mimo ze wczesniej ich nie zamierzalam uzywac

daj znac jak tam po tych rurkach.

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Po wczorajszym ciezkim dniu,noc była super.jak malutka po kąpieli zasnęła przed 20 tak spała do 1,zjadła i zasnęła,a obudziła się pózniej o 5.30.teraz też już próbuje zasnąć ciekawe jaki czeka nas dzień...
u mnie zaczynają sie jakieś dziwne cyrki, naprawdę czasami nie wiem o co chodzi mojemu dziecku
taka rozdrażniona, pobudzona, naprawdę dziwne to
ale po 2h pada i zasypia daje chwilkę odpocząć :P
Stary 2015-03-25, 09:21   #3628
EdithS
Zadomowienie

Mon9 to pieknie ze do domkuuuuu!!! Nareszcie! A jak sie czuje Helen?

Zona_marcina to zadzwon do poloznej sie zapytac, albo nawet do pediatry, bedziesz spokojniejsza

Nouvelle2 ja planuje kupic w koncu stanik do kp. Czekalam az biust sie okresli i wlasciwie dobrze ze z kupnem zaczekalam bo biust znowu urósł jak mleko naszlo. Tylko wlasnie obawiam sie jak dlugo mala wytrzyma bez cyca a sciagniete mam doslownie 50ml. Najwyzej na lawce wyrzuce cycka i zakryje pielucha. No bo co zrobic...

Dziewczynki z brzuszkami wspolczuje Wam tych koncowych bolesci i niewysypiania sie z powodu ciezaru brzuszka. Ale zazdroszcze ze mozecie jeszcze delektowac sie slodyczami. Mam taka ochote.....

A nasza Maluda dzis spala od 21 do 24, obudzila sie na cyca, spala do 2 znowu w lozeczku a potem juz ze mna bo ta saka ja wybudzala. Teraz o 8 znowu pobudka i kp.

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Lesyeux moj tz mi powiedziak ze nie bedzie sie umial przemoc bo jak to swobodnie robic kiedy lozeczko z dzieckiem jest w sypialni... mam nadzze jak dojde do siebie to mu mina te mysli. Ja bede chciala tabletki od gina przy ktorych mozna kp.
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-25, 10:00   #3629
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

Cytat:

hej
a ja pytałam jak się żywicie ale widzę po sobie, że grunt to małe porcje a często z wykluczeniem kilku produktów ze względu na alergie

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
a na kiedy masz termin? chyba już tuż tuż, co?

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
HEJ

mam nadzieje, ze nie jestem pierwsza która już z Tż
minęły 4 tyg po cc. czuje się super wiec a co plamień ani nic nie mam juz od tygodnia. Jedynie poniosło mnie bo był to stosunek przerywany. jak myślicie, czy organizm juz zaczął, normalnie funkcjonować? ( trzęsę teraz portkami, oj głupia jaaaa )
czy zbytnio nie poszalałam...

daj znac jak tam po tych rurkach.

u mnie zaczynają sie jakieś dziwne cyrki, naprawdę czasami nie wiem o co chodzi mojemu dziecku
taka rozdrażniona, pobudzona, naprawdę dziwne to
ale po 2h pada i zasypia daje chwilkę odpocząć :P
wszystko zależy od tego jak się czujesz.
ja po sn nie wiem kiedy bo jeszcze plamię ale to podobno przez karmienie piersią, no i dodatkowo mam nacięcie i stresa z tym związanego, jak to będzie...
Stary 2015-03-25, 10:00   #3630
Magnifica
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
U mnie w nocy pierwszy raz pojawiły się przepowiadacze (chyba po tym intensywnym sprzątaniu wczoraj). Obudziłam się o 1 w nocy i zaczęły łapać mnie skurcze. I pierwsze, co sobie pomyślałam "Boże, przecież ja nie mogę w nocy rodzić!" Ale były nieregularne i jakoś przeszły. O 3 z powrotem... Nikogo nie budziłam, myślę sobie przetrwam do rana. A rano już nic Także chyba Ania się obraziła i jednak nie wychodzi

Cytat:
Super Martwiłyśmy się tu o Was

Cytat:
chociaż i tak bym chyba teraz wybrała ale fajnie jest też schylić się po coś bez konieczności rozstawiania nóg na boki i przewracanie się w łóżku bez jęczenia, i blisko przytulić się można z mężem a nie że tyłek dwa metry dalej, bo brzuch się nie mieścił
i dzisiaj chyba się zbiore w sobie i poobcinam z radości paznokcie u stóp i je pomaluje
Aż oplułam monitor Święte słowa

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Dziewczynki z brzuszkami wspolczuje Wam tych koncowych bolesci i niewysypiania sie z powodu ciezaru brzuszka. Ale zazdroszcze ze mozecie jeszcze delektowac sie slodyczami. Mam taka ochote.....
Jedyny plus Ale ja juz bym chciała być po...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości