Ile dzisiaj zjadłam ? :) II - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-08-23, 19:15   #2431
laylaaa
Zakorzenienie

Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :) II

-sztangiel z pasztetem i ogorkiem
-kawalek szarlotki
-rurka z kremem
-zupka chinska
-gruszka
-frytki, noga z kurczaka, kiszony ogorek, keczup

'we're all mad here. I'm mad. you're mad.' said the Cat
'how do you know I'm mad?' said Alice
'you must be' said the Cat
'or you wouldn't have come here'
laylaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-23, 19:15   #2432
Dorotka Z Oz
Raczkowanie

ja jednak nie zjadlam tego chleba na podwieczorek, tylko 50g kaszy jeczmiennej z wiejskim. dalam swoj jadlospis na sfd i wlasnie napisali zeby ten chleb wywalic. niedlugo to pewnie calkowicie przejde na diete kulturystow, czyli codziennie jajka, kurczak i ryz/kasza
Dorotka Z Oz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-23, 19:24   #2433
Agosek
Zadomowienie

GG do Agosek Wyślij wiadomość przez MSN do Agosek

Cytat:
Napisane przez krowa_bez_mleka Pokaż wiadomość
No wiec tak:
śniadanie- spory kawałek pizzy (lecz to nie był taki normalny poranek, tylko poimprezowy i tylko to mieliśmy) tu sama wiesz co i jak źle
II śniadanko by się mimo wszystko przydało
obiad-rybka(okoń) z sałatką szopską dla mnie ok co to za sałatka?
podwieczorek- zapiekanka chlebowo-twarogowa Milki coś by się tu z warzyw przydało
kolacja(będzie) serek wiejski z czerwona papryką może być

Niezbyt dobrze wiem, ale i tak lepiej niż jeszcze niedawno
Krówka, redukcji chyba nie chcesz, co? Bo nie wiem pod jakim kątem oceniać? Ma byc po prostu zdrowo?
Trochę mało warzyw jak dla mnie, brakuje też dobrych tłuszczy, z białkiem nie wiem, bo nie wiem jaki jest cel , jaka pizza, jaka gramatura produktów

Cytat:
Napisane przez laylaaa Pokaż wiadomość
-sztangiel z pasztetem i ogorkiem
-kawalek szarlotki
-rurka z kremem
-zupka chinska
-gruszka
-frytki, noga z kurczaka, kiszony ogorek, keczup
Kolejna która może jeść co chce i nie tyje niesprawiedliwe nie oceniam, bo chyba nie chcesz za wartość odzywczą produktów mogę co najwyżej bić
Stary 2007-08-23, 19:42   #2434
krowa_bez_mleka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agosek Pokaż wiadomość
Króka, redukcji chyba nie chcesz, co? Bo nie wiem pod jakim kątem oceniać? Ma byc po prostu zdrowo?
Trochę mało warzyw jak dla mnie, brakuje też dobrych tłuszczy, z białkiem nie wiem, bo nie wiem jaki jest cel , jaka pizza, jaka gramatura produktów
Nie no niby takie utrzymanie, ale ja jestem na tyle głupia, ze zawsze podświadomie dążę do redukcji
Ale celem samym w sobie jest zdrowsze jedzenie i dzieki temu lepsze samopoczucie
A co do mojego dzisiejszego jadłospisu, to wiem, że źle jest, nie przykładałam się-tak sobie tylko go napisałam
(2. śniadania nie było i tych tłuszczy też nie, bo sie nie przyłożyłam-pól dnia mnie w domu nie było, bo byłam z W..)
A sałatka szopska, to sałatka z pomidorów, ogórka (wiem zabijają sobie witaminki), papryki, cebuli i fety-uwielbiam ją
O pizzy lepiej sie rozpisywać nie będę-tragedia
kiedy chcę grzeszyć to grzeszę
krowa_bez_mleka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-23, 19:46   #2435
Agosek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez krowa_bez_mleka Pokaż wiadomość
Nie no niby takie utrzymanie, ale ja jestem na tyle głupia, ze zawsze podświadomie dążę do redukcji
Ale celem samym w sobie jest zdrowsze jedzenie i dzieki temu lepsze samopoczucie
A co do mojego dzisiejszego jadłospisu, to wiem, że źle jest, nie przykładałam się-tak sobie tylko go napisałam
(2. śniadania nie było i tych tłuszczy też nie, bo sie nie przyłożyłam-pól dnia mnie w domu nie było, bo byłam z W..)
A sałatka szopska, to sałatka z pomidorów, ogórka (wiem zabijają sobie witaminki), papryki, cebuli i fety-uwielbiam ją
O pizzy lepiej sie rozpisywać nie będę-tragedia
To masz zadanie domowe na najbliższe dni

A no racja nastepnym razem zabierz dla was obojga jakieś orzeszki do podgryzania-milo się dzielić przecież

Dobra pizza nie jest zła-ale o tym ciiiiii oficjalnie "wymachuje przez pizzą krucyfiksem" za przykładem czapeczkielfa

edit: a Twój jadłospis przy niektórych tu prezentowanych to wygląda nie tak znowu najgorzej
Stary 2007-08-23, 19:54   #2436
g_l
Raczkowanie

GG do g_l

hm... co do tej przemiany materii, to sama nie wiem; tyle tych informacji w internecie, że ciężko się już połapać sorki
bo np. na tej stronie:
http://www.pakernia.republika.pl/Typy%20sylwetek.html
przemiana materii została opisana w taki sposób, że jednak jej tempo łączy się z ruchami jelit, a co za tym idzie jest jednym (wiem, że nie jedynym) czynnikiem mającym wpływ na częstotliwość wypróżnienia
w każdym razie, nawet nie chodzi mi o terminologie, tylko praktykę: więc jak z tymi śliweczkami? Myślisz Ather, że mogę wciąć?
g_l jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-23, 19:59   #2437
Pancza
Zadomowienie

Dzięki Ather Wiem, że arbuz to nienajlepsza na redukcji, ale nie mogłam się powstrzymać Od jutra poprawiam NNKT , obiecuję
Pancza jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-08-23, 20:08   #2438
schism_
Zadomowienie

[quote=Ather;5077592]

same węgle proste na wieczór... jeśli jesteś na redukcji - to odpada, już nawet nie chodzi o porę, ale słodycze przy odchudzaniu, ciasta ?
Zaś jeśli jesteś na Utrzymaniu to wcinaj jeśli masz ochotę, nikt Ci nie zabroni, aczkolwiek - są lepsze opcje na kolacje i podwieczorek.

Poza tym skoro o 2 zasypiasz... chcesz powiedzieć że ostatni posiłek jesz o 20 ?

Jestem na utrzymaniu (mialam symptomy anoreksji wiec przestalam) A i tak jem ok.300kcal mniej bo nie mam ochoty na jedzenie. Ostatni posilek zjadlam jednak pol godziny przed czasem (19.30) pol brzoskwini,czastka gruszki i polowa jagodzianki bez polewy lukrowej.
Pozniej nie chce mi sie jesc , wstaję tak o 11-12
schism_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-23, 20:31   #2439
Agosek
Zadomowienie

A dziś JA chcę się poddać ocenie-można powiedzieć, że tego posta to od rana szykuję -skrupulatnie wszystko planowałam i liczyłam, mam nadzieję, że jest w porządku.

R (ale zależy mi głównie, żeby jadłospis był zdrowy ):

I śniadanie: [125g chudego twarogu (100 kcal), activia naturalna (90 kcal), 90g malin (27 kcal), 32g płatków owsianych-3 czubate łyżki (117,12 kcal)]->wymieszane razem

II śniadanie: [125g chudego twarogu-czyli druga połowa kostki (100 kcal), 6g orzechów włoskich (39,06 kcal), 6g migdałów (34,62 kcal), 6g orzechów laskowych (38,76 kcal)]->wymieszane zasmakowała mi ta mieszanka , 194g surowej marchewki (52,38 kcal)

obiad: 136g śliwek (62,56 kcal), tu nie miałam za bardzo wyboru, bo obiady w ciągu tygodnia jemy na mieście i moge wybierać tylko spośród 3 zestawów->[100g schabu {chudego} pieczonego w sosie {sosu praktycznie nie zjadłam} (291 kcal), 100g surówki z kapusty pekińskiej (94 kcal), 100g surówki z selera, jabłka, ananasa i rodzynek (tu mam problem, więc przyjmuję ok. 90 kcal), kompot wiśniowy (138 kcal)]

podwieczorek: {po treningu} 28g szprotek wędzonych {zjadłabym więcej, ale nie miałam siły już obierać } (51,24 kcal), 3 naturalne wafle ryżowe z ryżu brązowego (117 kcal), 2 pomidory-288g (43,2 kcal)

kolacja: {jestem w połowie } [piątnica lekka (121,5 kcal), duży pomidor-196g (29,4 kcal), jajko na miękko-74g (111 kcal) {podbijałam kaloryczność, pomidorem też , bo miało być tylko troszkę papryki początkowo}]->wymieszane

Razem jakieś 1747,84 kcal
Może być?

Najpiękniejsze jest to, że ani przez chwilę nie byłam głodna
Stary 2007-08-23, 20:53   #2440
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez g_l Pokaż wiadomość
hm... co do tej przemiany materii, to sama nie wiem; tyle tych informacji w internecie, że ciężko się już połapać sorki
bo np. na tej stronie:
http://www.pakernia.republika.pl/Typy%20sylwetek.html
przemiana materii została opisana w taki sposób, że jednak jej tempo łączy się z ruchami jelit, a co za tym idzie jest jednym (wiem, że nie jedynym) czynnikiem mającym wpływ na częstotliwość wypróżnienia
w każdym razie, nawet nie chodzi mi o terminologie, tylko praktykę: więc jak z tymi śliweczkami? Myślisz Ather, że mogę wciąć?
Cytat:
"Przemiana materii, metabolizm, całokształt reakcji biochemicznych zachodzących w komórce, zapewniających jej wzrost, pobudliwość, zdolność do ruchu, egzystencji, regeneracji i rozmnażania. Są to wszystkie procesy syntezy (anabolizmu) i rozpadu (katabolizmu) występujące w komórkach bakterii, roślin i zwierząt, których organizmy pobierają stale nowe substancje, przekształcają je w najrozmaitszy sposób, wytwarzają nowe związki wchodzące w skład komórki oraz przekształcają energię potencjalną dużych cząsteczek węglowodanów, tłuszczów i białek w energię kinetyczną i ciepło w wyniku przemiany tych związków w inne, prostsze substancje."
Zaś perystaltyka i pochodne (ogólnie jeśli chodzi o wypróżnianie) to już inna kwestia. I tutaj pomaga dieta bogata w błonnik. Jeśli masz ten problem, polecam wątek poświęcony zaparciom, jest tam sporo cennych wskazówek.
Wtedy pomagają: herbaty zielone, czerwone, dużo błonnika, suszone owoce (najbardziej śliwki), woda z cytryną, zwiększenie aktywności fizycznej, dużo płynów, itd.itd.
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=zaparcia

Jeśli jednak zdecydujesz się na te śliwki, na redukcji- wcinaj, ale radziłabym unikać na noc, bo to cukier prosty (fruktoza) - lepiej w ciągu dnia, ale nie wiem jak wtedy z efektami.

Cytat:
A dziś JA chcę się poddać ocenie-można powiedzieć, że tego posta to od rana szykuję -skrupulatnie wszystko planowałam i liczyłam, mam nadzieję, że jest w porządku.

R (ale zależy mi głównie, żeby jadłospis był zdrowy ):

I śniadanie: [125g chudego twarogu (100 kcal), activia naturalna (90 kcal), 90g malin (27 kcal), 32g płatków owsianych-3 czubate łyżki (117,12 kcal)]->wymieszane razem zbyt skrupulatnie... korzystasz z dziennika posiłków ?
śniadanie ładne.

II śniadanie: [125g chudego twarogu-czyli druga połowa kostki (100 kcal), 6g orzechów włoskich (39,06 kcal), 6g migdałów (34,62 kcal), 6g orzechów laskowych (38,76 kcal)]->wymieszane zasmakowała mi ta mieszanka , 194g surowej marchewki (52,38 kcal)
twaróg lepiej zostaw na noc, tu dobry będzie serek wiejski/homo.
orzechów mogłoby być nawet po 8 g, skoro już tak dokładnie liczysz.

obiad: 136g śliwek (62,56 kcal), tu nie miałam za bardzo wyboru, bo obiady w ciągu tygodnia jemy na mieście i moge wybierać tylko spośród 3 zestawów->[100g schabu {chudego} pieczonego w sosie {sosu praktycznie nie zjadłam} (291 kcal), 100g surówki z kapusty pekińskiej (94 kcal), 100g surówki z selera, jabłka, ananasa i rodzynek (tu mam problem, więc przyjmuję ok. 90 kcal), kompot wiśniowy (138 kcal)]
ok, ale z ilością rodzynek na redukcji uważaj mają bardzo dużo ww, nawet w małych ilościach.

podwieczorek: {po treningu} 28g szprotek wędzonych {zjadłabym więcej, ale nie miałam siły już obierać } (51,24 kcal), 3 naturalne wafle ryżowe z ryżu brązowego (117 kcal), 2 pomidory-288g (43,2 kcal)

kolacja: {jestem w połowie } [piątnica lekka (121,5 kcal), duży pomidor-196g (29,4 kcal), jajko na miękko-74g (111 kcal) {podbijałam kaloryczność, pomidorem też , bo miało być tylko troszkę papryki początkowo}]->wymieszane hm... lepiej jakbyś zamieniła twaróg z serkiem wiejskim (II śn).

Razem jakieś 1747,84 kcal
Może być?

Najpiękniejsze jest to, że ani przez chwilę nie byłam głodna
jw.
ładnie warzywa, białko, NNKT, jest OK.
Przeraża mnie Twoja dokładność. Kiedyś miałam ten 'problem' i też wszystko skrupulatnie liczyłam, ale tak nie można kochana... nie tak dokładnie. Bo to może mieć przykre konsekwencje, chodzi o 'podejście' do jedzenia...
Ather jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-23, 20:56   #2441
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

dzień dobry wieczór
wróciłam z wakacji gdzie odżywiałam się niezbyt przykładnie ale wracam do dobrych nawyków bo o nich nie zapomniałam
muszę przyznać ze zmiana klimatu mi posłużyła i waga delikatnie poszła w górę , ale bez szaleństw żadnych więc wszystko jest okej

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-08-23, 20:58   #2442
Agosek
Zadomowienie

Ather-to tylko dzisiaj tak dokładnie jestem po mat-fizie-dokładne liczenie weszło mi w nawyk po prostu , więc jak już się zabrałam za to, to tak wyszło ; a korzystam z dziennika i z tego co na opakowaniach produktów
Stary 2007-08-23, 21:36   #2443
Sydzia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ather Pokaż wiadomość
nie podałaś gramatury, dlatego nie wiem ile dokładnie wcinasz NNKT.
70g tuńczyka, 10g orzechów włoskich, 10g masła orzechowego, 5g siemienia lnianego, 30g oliwek, łyżeczka oliwy.
A ile byś proponowała? Może jakiś przykład czy coś...

Cytat:
Poza tym - na przytycie 2200 to nadal za mało.
Ale mnie te ilości przerażają Ostatnio nawet moja mama nie może się nadziwić, że mi tak apetyt dopisuje i gdzie ja to wszystko mieszczę

Cytat:
Jak waga, ruszyła ?
Dla mnie zawsze piątek jest tym sądnym dniem Jutro rano się okaże... W tamtym tygodniu na 2100 ruszyło o 0,5 kg
Stary 2007-08-23, 21:40   #2444
agatka-a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sydzia Pokaż wiadomość

Ale mnie te ilości przerażają Ostatnio nawet moja mama nie może się nadziwić, że mi tak apetyt dopisuje i gdzie ja to wszystko mieszczę

ja na przytyciu jadłam duzo wiecej, ale lepiej nei bede pisać ile, bo jeszcze zawalu dostaniesz
agatka-a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-23, 21:44   #2445
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
70g tuńczyka, 10g orzechów włoskich, 10g masła orzechowego, 5g siemienia lnianego, 30g oliwek, łyżeczka oliwy.
A ile byś proponowała? Może jakiś przykład czy coś...

Dla mnie zawsze piątek jest tym sądnym dniem Jutro rano się okaże... W tamtym tygodniu na 2100 ruszyło o 0,5 kg
Sydzia, ale tuńczyk jest chudą rybką. To raz, a dwa - włoskich z 30 g. Siemienia też więcej. Reszta może zostać.

co do wagi - daj znać koniecznie jutro, ile wyszło
Stary 2007-08-23, 21:48   #2446
ifrit
Zadomowienie

dziewczyny trzeba mi jakis pomysł na obiad oczewiscie na jutro
cos białkowego hmmm
Stary 2007-08-23, 21:53   #2447
Sydzia
Rozeznanie

Cytat:
Sydzia, ale tuńczyk jest chudą rybką. To raz, a dwa - włoskich z 30 g. Siemienia też więcej. Reszta może zostać.
30g włoskich? Toż to prawie 200 kcal! (wiem, wiem, mi to akurat nie powinno przeszkadzać ) Ty na prawdę jesz aż tyle orzechów?
A siemienia zazwyczaj jest więcej, dzisiaj jakoś tak wyszło marnie, bo owsianki nie było.

Cytat:
co do wagi - daj znać koniecznie jutro, ile wyszło
Pochwalę się zaraz z samego rana No chyba, że po tym co zobaczę dostanę zawału
Stary 2007-08-23, 21:55   #2448
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
30g włoskich? Toż to prawie 200 kcal! (wiem, wiem, mi to akurat nie powinno przeszkadzać ) Ty na prawdę jesz aż tyle orzechów?
... ja jem 30 - 40 g.
Stary 2007-08-23, 22:03   #2449
Sydzia
Rozeznanie

Cytat:
... ja jem 30 - 40 g.
Yyy... aha A mogę spytać ile ogółem jesz kcal czy to już tajemnica? Tylko ja teraz nie wiem czy jeść te orzechy kosztem białka czy węgli, bo nie chcę narazie dokładać kolejnych 200 kalorii (chociaż może się zdecyduję jutro, kto wie...)

Cytat:
Napisane przez agatka-a
ja na przytyciu jadłam duzo wiecej, ale lepiej nei bede pisać ile, bo jeszcze zawalu dostaniesz
Napisz, napisz, może uda Ci się mnie przekonać, że to wciąż za mało Może i lepiej jakbym dostała, ominąłby mnie przynajmniej jutrzejszy stres związany z ważeniem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-08-23, 22:06   #2450
Blair16
Raczkowanie

śn:
*serek wiejski
*kawa
ob:
*250g jogurtu kawowego
*kromka żytniego chrupkiego chleba cieniutko posmarowanego serkiem topionym śmietankowym
kol:
*małe jabłko
*3 mandarynki
*3 gotowane pierogi z mięsem
*200g jogurtu pomarancza+melisa
Blair16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-23, 22:08   #2451
Bezelka
Raczkowanie

GG do Bezelka

Więc mój dzisiejszy jadłospis na SB. Nie jestem z niego zadowolona, cały dzień w biegu, podwieczorek jadłam na mieście w drodze ze sklepu do sklepu
Śn. Omlet z 2 białek i 1 żółtka, pół papryki, pół pomidora, 2 plasterki z indyka, pół cebulki
IIśn. pół serniczka SB - 340g twarogu chudego, 3 jajka, łyżka gorzkiego kakao, 1i 1/2 łyżeczki słodzika w proszku, kilka kropli aromatu do ciasta. + kilka pistacji, łyżeczka masła orzechowego.
Ob. 2 połowa lecza - pierś z kurczaka, 2 papryki, 2 pomidory, 1/3 cukinii, 1/2 cebulki, oliwa
Po. wieśniak z orzechami arachidowymi - tutaj sypnęłam na oko, bo jak juz pisałam wcześniej jedzone w drodze i kupione chwilę wcześniej w sklepie
k. wieśniak z 1/2 malutkiej papryki, ogórkiem i 3 rzodkiewkami.
Ilości składników podałam na całą potrawę.
Nie jestem zadowolona z dzisiejszego jadłospisu, wszystko tak na szybko. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej.
I oczywiście proszę o ocenę
Bezelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-23, 22:09   #2452
ewwelinaa89
Raczkowanie

GG do ewwelinaa89
Smile Za duzo? :)

Hmm.. Ocencie, bo ja nie wiem Jem tak, zeby nie byc glodna. A pytanie, czy na tym schudne? Czy jem za duzo?

Sniadanie: zielona herbata, grahamka z serem zoltym i jajkiem (czyli w sumie 2 polowki) , 2 parowki
Obiad: ok. 200g makaronu razowego (Misura) z sosem: cebulke pieczarki i 2 pomidorki podsmazylam na 0,5 lyzeczki oliwy i dokonczylam na teflonie
Kolacja: Kalafior ugotowany na parze (nie caly oczywiscie, ciezko okreslic ile) i filet z pangi (tez na parze), czerwona herbata, 2 wafle ryzowe z pasta z lososia z feta

Do tego ze 3l wody, bo upal jak nie wiem I jak? Za duzo, za malo, w normie? Z gory dziekuje I nie besztac prosze za niewiedze Pozdrawiam

Happy!

ewwelinaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-23, 22:10   #2453
phdwao
Zakorzenienie

wiecie co dziewczyny:co do tego metabolizmuto odnosze wrażenie że poprawił mi się, potygodniu "naszeJ" redukcji..czy to może być prawdą?
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-23, 22:11   #2454
Agosek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Blair16 Pokaż wiadomość
śn:
*serek wiejski
*kawa
ob:
*250g jogurtu kawowego
*kromka żytniego chrupkiego chleba cieniutko posmarowanego serkiem topionym śmietankowym
kol:
*małe jabłko
*3 mandarynki
*3 gotowane pierogi z mięsem
*200g jogurtu pomarancza+melisa
Jesteś niereformowalna ehhh nie komentuję, bo wiem, że nie skutkuje

phdwo-myślę, że jak najbardziej, w końcu dostarczasz organizmowi to czego potrzebuje i w odpowiednich ilościach
Stary 2007-08-23, 22:12   #2455
agatka-a
Zakorzenienie

Cytat:
Yyy... aha A mogę spytać ile ogółem jesz kcal czy to już tajemnica? Tylko ja teraz nie wiem czy jeść te orzechy kosztem białka czy węgli, bo nie chcę narazie dokładać kolejnych 200 kalorii (chociaż może się zdecyduję jutro, kto wie...)

Napisz, napisz, może uda Ci się mnie przekonać, że to wciąż za mało Może i lepiej jakbym dostała, ominąłby mnie przynajmniej jutrzejszy stres związany z ważeniem
co do orzechów- 30g norma, jak juz jem to dobrze żartuje, ale orzeszki bardzo dobrze smakuja z serkiem wiejski i jak dasz 15g do serka, 15g potem do jakiejś salatki to masz 30g
muesli możesz bogatsze zrobić

moja dieta miala ok.3500 kcal + moje podjadanie (chipsy, fast foody itp- nie polecam, lepiej orzechy podjadać i ukryte kalorie np. to jajko to manny )

p.s. ale 3000 kcal mysle ze ci starcza, sprobuj
agatka-a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-23, 22:16   #2456
phdwao
Zakorzenienie

dzięki Agosek..wreszcie nie mam TYCH problemow co dawniej...
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-23, 22:19   #2457
laylaaa
Zakorzenienie

Cytat:

Kolejna która może jeść co chce i nie tyje niesprawiedliwe nie oceniam, bo chyba nie chcesz za wartość odzywczą produktów mogę co najwyżej bić

nie tyje.. a szkoda. +5 kg by mi sie przydalo

'we're all mad here. I'm mad. you're mad.' said the Cat
'how do you know I'm mad?' said Alice
'you must be' said the Cat
'or you wouldn't have come here'
laylaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-23, 22:21   #2458
Agosek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez laylaaa Pokaż wiadomość

nie tyje.. a szkoda. +5 kg by mi sie przydalo
parę specjalistek od tycia tu mamy uśmiechnij się ładnie a na pewno pomogą
Stary 2007-08-23, 22:23   #2459
Hei_di
Zadomowienie

GG do Hei_di
Dot.: Za duzo? :)

Dołącz się do wątku ,,Ile dzisiaj zjadłam?".Tam jest WSZYSTKO i jeszcze więcej
Stary 2007-08-23, 22:23   #2460
Sydzia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agatka-a Pokaż wiadomość
co do orzechów- 30g norma, jak juz jem to dobrze żartuje, ale orzeszki bardzo dobrze smakuja z serkiem wiejski i jak dasz 15g do serka, 15g potem do jakiejś salatki to masz 30g
muesli możesz bogatsze zrobić
Praktycznie codziennie jem serek wiejski z łyżeczką naturalnego masła orzechowego, siemieniem lnianym i suszonymi owocami

Cytat:
moja dieta miala ok.3500 kcal + moje podjadanie (chipsy, fast foody itp- nie polecam, lepiej orzechy podjadać i ukryte kalorie np. to jajko to manny )

Chyba potrzebuję reanimacji...

Cytat:
p.s. ale 3000 kcal mysle ze ci starcza, sprobuj
3000 kcal nawet nie mieści się w mojej wyobraźni, a co dopiero w żołądku

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości