|
|
#2431 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :) II
-sztangiel z pasztetem i ogorkiem
-kawalek szarlotki -rurka z kremem -zupka chinska -gruszka -frytki, noga z kurczaka, kiszony ogorek, keczup
|
#2432 |
|
Raczkowanie
|
ja jednak nie zjadlam tego chleba na podwieczorek, tylko 50g kaszy jeczmiennej z wiejskim. dalam swoj jadlospis na sfd i wlasnie napisali zeby ten chleb wywalic. niedlugo to pewnie calkowicie przejde na diete kulturystow, czyli codziennie jajka, kurczak i ryz/kasza
|
|
|
|
#2433 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Trochę mało warzyw jak dla mnie, brakuje też dobrych tłuszczy, z białkiem nie wiem, bo nie wiem jaki jest cel , jaka pizza, jaka gramatura produktów Cytat:
nie oceniam, bo chyba nie chcesz za wartość odzywczą produktów mogę co najwyżej bić
|
|
|
#2434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale celem samym w sobie jest zdrowsze jedzenie i dzieki temu lepsze samopoczucie ![]() A co do mojego dzisiejszego jadłospisu, to wiem, że źle jest, nie przykładałam się-tak sobie tylko go napisałam (2. śniadania nie było i tych tłuszczy też nie, bo sie nie przyłożyłam-pól dnia mnie w domu nie było, bo byłam z W.. )A sałatka szopska, to sałatka z pomidorów, ogórka (wiem zabijają sobie witaminki ), papryki, cebuli i fety-uwielbiam ją![]() O pizzy lepiej sie rozpisywać nie będę-tragedia ![]()
|
|
|
#2435 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A no racja nastepnym razem zabierz dla was obojga jakieś orzeszki do podgryzania-milo się dzielić przecież ![]() Dobra pizza nie jest zła-ale o tym ciiiiii oficjalnie "wymachuje przez pizzą krucyfiksem" za przykładem czapeczkielfa ![]() edit: a Twój jadłospis przy niektórych tu prezentowanych to wygląda nie tak znowu najgorzej
|
|
|
#2436 |
|
Raczkowanie
|
hm... co do tej przemiany materii, to sama nie wiem; tyle tych informacji w internecie, że ciężko się już połapać
sorkibo np. na tej stronie: http://www.pakernia.republika.pl/Typy%20sylwetek.html przemiana materii została opisana w taki sposób, że jednak jej tempo łączy się z ruchami jelit, a co za tym idzie jest jednym (wiem, że nie jedynym) czynnikiem mającym wpływ na częstotliwość wypróżnienia w każdym razie, nawet nie chodzi mi o terminologie, tylko praktykę: więc jak z tymi śliweczkami? Myślisz Ather, że mogę wciąć?
|
|
|
|
#2437 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Ather
Wiem, że arbuz to nienajlepsza na redukcji, ale nie mogłam się powstrzymać Od jutra poprawiam NNKT , obiecuję
|
|
#2438 |
|
Zadomowienie
|
[quote=Ather;5077592]
same węgle proste na wieczór... jeśli jesteś na redukcji - to odpada, już nawet nie chodzi o porę, ale słodycze przy odchudzaniu, ciasta ? Zaś jeśli jesteś na Utrzymaniu to wcinaj jeśli masz ochotę, nikt Ci nie zabroni, aczkolwiek - są lepsze opcje na kolacje i podwieczorek. Poza tym skoro o 2 zasypiasz... chcesz powiedzieć że ostatni posiłek jesz o 20 ? Jestem na utrzymaniu (mialam symptomy anoreksji wiec przestalam) A i tak jem ok.300kcal mniej bo nie mam ochoty na jedzenie. Ostatni posilek zjadlam jednak pol godziny przed czasem (19.30) pol brzoskwini,czastka gruszki i polowa jagodzianki bez polewy lukrowej. Pozniej nie chce mi sie jesc , wstaję tak o 11-12 |
|
|
|
#2439 |
|
Zadomowienie
|
A dziś JA
chcę się poddać ocenie-można powiedzieć, że tego posta to od rana szykuję -skrupulatnie wszystko planowałam i liczyłam, mam nadzieję, że jest w porządku. ![]() R (ale zależy mi głównie, żeby jadłospis był zdrowy ):I śniadanie: [125g chudego twarogu (100 kcal), activia naturalna (90 kcal), 90g malin (27 kcal), 32g płatków owsianych-3 czubate łyżki (117,12 kcal)]->wymieszane razem II śniadanie: [125g chudego twarogu-czyli druga połowa kostki (100 kcal), 6g orzechów włoskich (39,06 kcal), 6g migdałów (34,62 kcal), 6g orzechów laskowych (38,76 kcal)]->wymieszane zasmakowała mi ta mieszanka obiad: 136g śliwek (62,56 kcal), tu nie miałam za bardzo wyboru, bo obiady w ciągu tygodnia jemy na mieście i moge wybierać tylko spośród 3 zestawów->[100g schabu {chudego} pieczonego w sosie {sosu praktycznie nie zjadłam} (291 kcal), 100g surówki z kapusty pekińskiej (94 kcal), 100g surówki z selera, jabłka, ananasa i rodzynek (tu mam problem, więc przyjmuję ok. 90 kcal), kompot wiśniowy (138 kcal)] podwieczorek: {po treningu} 28g szprotek wędzonych {zjadłabym więcej, ale nie miałam siły już obierać } (51,24 kcal), 3 naturalne wafle ryżowe z ryżu brązowego (117 kcal), 2 pomidory-288g (43,2 kcal)kolacja: {jestem w połowie } [piątnica lekka (121,5 kcal), duży pomidor-196g (29,4 kcal), jajko na miękko-74g (111 kcal) {podbijałam kaloryczność, pomidorem też , bo miało być tylko troszkę papryki początkowo}]->wymieszaneRazem jakieś 1747,84 kcal Może być? ![]() Najpiękniejsze jest to, że ani przez chwilę nie byłam głodna
|
|
#2440 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wtedy pomagają: herbaty zielone, czerwone, dużo błonnika, suszone owoce (najbardziej śliwki), woda z cytryną, zwiększenie aktywności fizycznej, dużo płynów, itd.itd. http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=zaparcia Jeśli jednak zdecydujesz się na te śliwki, na redukcji- wcinaj, ale radziłabym unikać na noc, bo to cukier prosty (fruktoza) - lepiej w ciągu dnia, ale nie wiem jak wtedy z efektami. Cytat:
ładnie warzywa, białko, NNKT, jest OK.Przeraża mnie Twoja dokładność. Kiedyś miałam ten 'problem' i też wszystko skrupulatnie liczyłam, ale tak nie można kochana... nie tak dokładnie. Bo to może mieć przykre konsekwencje, chodzi o 'podejście' do jedzenia... |
|||
|
|
|
#2441 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry wieczór
wróciłam z wakacji gdzie odżywiałam się niezbyt przykładnie ale wracam do dobrych nawyków bo o nich nie zapomniałam ![]() muszę przyznać ze zmiana klimatu mi posłużyła i waga delikatnie poszła w górę , ale bez szaleństw żadnych więc wszystko jest okej
|
|
|
|
#2442 |
|
Zadomowienie
|
Ather-to tylko dzisiaj tak dokładnie
jestem po mat-fizie-dokładne liczenie weszło mi w nawyk po prostu ; a korzystam z dziennika i z tego co na opakowaniach produktów
|
|
#2443 |
|
Rozeznanie
|
70g tuńczyka, 10g orzechów włoskich, 10g masła orzechowego, 5g siemienia lnianego, 30g oliwek, łyżeczka oliwy.
A ile byś proponowała? Może jakiś przykład czy coś... ![]() Ale mnie te ilości przerażają Ostatnio nawet moja mama nie może się nadziwić, że mi tak apetyt dopisuje i gdzie ja to wszystko mieszczę ![]() Dla mnie zawsze piątek jest tym sądnym dniem Jutro rano się okaże... W tamtym tygodniu na 2100 ruszyło o 0,5 kg
|
#2444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do wagi - daj znać koniecznie jutro, ile wyszło
|
|
|
|
|
#2446 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny
![]() cos białkowego hmmm
|
#2447 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Toż to prawie 200 kcal! (wiem, wiem, mi to akurat nie powinno przeszkadzać ) Ty na prawdę jesz aż tyle orzechów? ![]() A siemienia zazwyczaj jest więcej, dzisiaj jakoś tak wyszło marnie, bo owsianki nie było. Pochwalę się zaraz z samego rana
|
|
#2448 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2449 | |
|
Rozeznanie
|
Yyy... aha
A mogę spytać ile ogółem jesz kcal czy to już tajemnica? Tylko ja teraz nie wiem czy jeść te orzechy kosztem białka czy węgli, bo nie chcę narazie dokładać kolejnych 200 kalorii (chociaż może się zdecyduję jutro, kto wie...) ![]() Cytat:
Może i lepiej jakbym dostała, ominąłby mnie przynajmniej jutrzejszy stres związany z ważeniem
|
|
#2450 |
|
Raczkowanie
|
śn:
*serek wiejski *kawa ob: *250g jogurtu kawowego *kromka żytniego chrupkiego chleba cieniutko posmarowanego serkiem topionym śmietankowym kol: *małe jabłko *3 mandarynki *3 gotowane pierogi z mięsem *200g jogurtu pomarancza+melisa |
|
|
|
#2451 |
|
Raczkowanie
|
Więc mój dzisiejszy jadłospis na SB. Nie jestem z niego zadowolona, cały dzień w biegu, podwieczorek jadłam na mieście w drodze ze sklepu do sklepu
Śn. Omlet z 2 białek i 1 żółtka, pół papryki, pół pomidora, 2 plasterki z indyka, pół cebulki IIśn. pół serniczka SB - 340g twarogu chudego, 3 jajka, łyżka gorzkiego kakao, 1i 1/2 łyżeczki słodzika w proszku, kilka kropli aromatu do ciasta. + kilka pistacji, łyżeczka masła orzechowego. Ob. 2 połowa lecza - pierś z kurczaka, 2 papryki, 2 pomidory, 1/3 cukinii, 1/2 cebulki, oliwa Po. wieśniak z orzechami arachidowymi - tutaj sypnęłam na oko, bo jak juz pisałam wcześniej jedzone w drodze i kupione chwilę wcześniej w sklepie ![]() k. wieśniak z 1/2 malutkiej papryki, ogórkiem i 3 rzodkiewkami. Ilości składników podałam na całą potrawę. Nie jestem zadowolona z dzisiejszego jadłospisu, wszystko tak na szybko. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej. I oczywiście proszę o ocenę
|
|
|
|
#2452 |
|
Raczkowanie
|
Hmm.. Ocencie, bo ja nie wiem
Jem tak, zeby nie byc glodna. A pytanie, czy na tym schudne? Czy jem za duzo? ![]() Sniadanie: zielona herbata, grahamka z serem zoltym i jajkiem (czyli w sumie 2 polowki) , 2 parowkiObiad: ok. 200g makaronu razowego (Misura) z sosem: cebulke pieczarki i 2 pomidorki podsmazylam na 0,5 lyzeczki oliwy i dokonczylam na teflonie ![]() Kolacja: Kalafior ugotowany na parze (nie caly oczywiscie, ciezko okreslic ile) i filet z pangi (tez na parze), czerwona herbata, 2 wafle ryzowe z pasta z lososia z feta ![]() Do tego ze 3l wody, bo upal jak nie wiem I jak? Za duzo, za malo, w normie? Z gory dziekuje I nie besztac prosze za niewiedze Pozdrawiam
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co dziewczyny:co do tego metabolizmuto odnosze wrażenie że poprawił mi się, potygodniu "naszeJ" redukcji..czy to może być prawdą?
|
|
|
|
#2454 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ehhh nie komentuję, bo wiem, że nie skutkuje ![]() phdwo-myślę, że jak najbardziej, w końcu dostarczasz organizmowi to czego potrzebuje i w odpowiednich ilościach
|
|
|
#2455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żartuje, ale orzeszki bardzo dobrze smakuja z serkiem wiejski i jak dasz 15g do serka, 15g potem do jakiejś salatki to masz 30g ![]() muesli możesz bogatsze zrobić ![]() moja dieta miala ok.3500 kcal + moje podjadanie (chipsy, fast foody itp- nie polecam, lepiej orzechy podjadać i ukryte kalorie np. to jajko to manny )p.s. ale 3000 kcal mysle ze ci starcza, sprobuj |
|
|
|
|
#2456 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki Agosek..wreszcie nie mam TYCH problemow co dawniej...
|
|
|
|
#2457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie tyje.. a szkoda. +5 kg by mi sie przydalo
|
|
#2458 |
|
Zadomowienie
|
parę specjalistek od tycia tu mamy
uśmiechnij się ładnie a na pewno pomogą
|
|
#2459 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Za duzo? :)
Dołącz się do wątku ,,Ile dzisiaj zjadłam?".Tam jest WSZYSTKO i jeszcze więcej
|
#2460 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Chyba potrzebuję reanimacji... ![]() 3000 kcal nawet nie mieści się w mojej wyobraźni, a co dopiero w żołądku
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.

co to za sałatka? 

nie oceniam, bo chyba nie chcesz

sorki
Od jutra poprawiam NNKT , obiecuję 

Ostatnio nawet moja mama nie może się nadziwić, że mi tak apetyt dopisuje i gdzie ja to wszystko mieszczę
Toż to prawie 200 kcal! (wiem, wiem, mi to akurat nie powinno przeszkadzać 
I nie besztac prosze za niewiedze