|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odpieluszkowe zapalenie mózgu cz. II
Chodzi o to zeby zachowac szczegolna ostroznosc po prostu. Ot cala filozofia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4502 |
Wredny kotecek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4503 |
Zakorzenienie
|
Az tak cie razi wszystko co zwiazane z dziecmi?
Na pieszych tez trzeba zawsze uwazac jednak sa specjalne zbaki przed przejsciami dla pieszych... Niby oczywiste ale ostroznosci nigdy za wiele, nie rozumiem o co takie halo? |
![]() ![]() |
![]() |
#4504 |
Zakorzenienie
|
Widziałam również naklejki pt "dog on the board", tak więc nie tylko w kontekście dzieci są produkowane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4505 | |
Zakorzenienie
|
To nie żadna moda na tabliczki.Wtf
![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:56 ---------- Poprzedni post napisano o 01:52 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Wizażowy Kot Igor
|
Ja uważam, że to trochę moda chyba.
Tuż po zdaniu prawka zdarzało mi się robić dość głupie rzeczy i na mnie trąbali. Więc sobie nakleiłam: "Jeśli chcesz się umówić-zatrąb". Trochę sobie podniosłam samoocenę jako kierowca, bo przecież zawsze pozostał ten cień wątpliwości co do powodów trąbania w moim kierunku ![]()
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
Konto usunięte
|
"o, samochód, walnę."
naklejka" dziecko w aucie " " e, to nie walnę " polskie znaki i przecinki mi uciekły. łapać skurczybyki! |
![]() ![]() |
![]() |
#4508 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Jeśli ktoś ma w nosie prawo o ruchu drogowym i kodeks drogowy to żadna naklejka nie sprawi, by naszła go refleksja a noga została zdjęta z gazu.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
Konto usunięte
|
Zadna moda, a tabliczka nie jest dla innych kierowców, tylko dla służb.
Wziely sie one stad, ze swego czasu zdarzalo sie przy wypadkach, jesli samochód byl zgnieciony, dachowal itd, ze ratownicy rannego niemowlaka czy roczniaka nawet nie zauważali na tylnym siedzeniu, zgarniali nieprzytomnych rodziców do szpitala i nara. Dopiero tam okazywalo sie "jesu gdzie moje dziecko?!" Takze są naklejki po to, zeby w razie wypadku ratownicy /strażacy dokladnie sprawdzili tylne siedzenia i przestrzeń pod fotelami, bo jest spore prawdopodobiebstwo, ze będzie tam leżeć poturbowany Michaś czy Agatka. |
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Wizażowy Kot Igor
|
O, z tego punktu widzenia nie pomyślałam.
Jeśli taka tabliczka może uratować komuś zycie to cofam to, co powiedziałam o modzie. Rzeczywiście, coś w tym jest. Lecz w tym układzie myślę, że nie powinna to być naklejka stała bo dziecko przecież nie zawsze podróżuje z rodzicami i jej treść może wprowadzić w błąd służby ratownicze. Zresztą, nie upieram się. I tak zawsze jeżdżę ostrożnie i zachowuję odległość, więc na dobrą sprawę te naklejki są mi obojętne jako kierowcy. A piratowi taka naklejka i tak bimba bo przecież to ON zawsze ma pierwszeństwo i spieszy się bardziej.
![]() ![]() |
![]() |
#4511 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Większość teraz nie jest stala, przynajmniej te co widuję. A nawet jesli- to nawet lepiej, nikt raczej nie będzie pamietal o wkladaniu i wyciąganiu tabliczki. Lepiej zeby strażak zajrzał i żadnego dziecka z rozbita głowa nie znalazł, niż zeby nie zajrzał. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4512 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moj maz zawsze mówił, ze te tabliczki sa głupie, ale dzięki temu co napisałaś, właśnie dzisiaj idę taka kupić. Nigdy w życiu nie pomyslałam, ze one po to sa, ale to ma sens! Dzięki.
![]() |
#4513 |
Konto usunięte
|
Ja będę mieć coś takiego na moim wymarzonym golfie II :
Ale z drugiej strony, (pomijam kwestię tabliczki "dla służb", mówię tylko o modzie na takie znaczki, Marcelinka jedzie z nami itd) to jak ktoś będzie chciał walnąć to walnie, bez patrzenia na tabliczkę. A jak walnie przypadkiem (wpadnie w poślizg czy coś) to też tabliczka nie pomoże. Edytowane przez 201803111829 Czas edycji: 2015-03-26 o 06:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4514 |
Konto usunięte
|
Gdybym miała prawko, to na bank nakleję sobie na auto zielony liść. Na pierwsze 30 lat jeżdżenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4515 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Może miałoby to sens gdyby nie było fotelików i dziecko mogłoby się rozkwasić na drzewie 10m dalej. a tak strażacy i tak musza przeszukac cały samochód i raczej nie będą wgapiać się w jakieś resztki naklejki na uszkodzonym samochodzie (po zgnieceniu czy dachowaniu) czy jest tam napisane ''jedzie z nami Brajanek" czy "Legia Pany" ![]() Edit: Nawet teraz zapytałam swojego znajomego strażaka czy w ogole zwracaja uwage na jakies naklejki to stwierdzil, że pierwsze slyszy, że niby maja to byc jakies wskazówki dla służb. Musiałabyby to byc znormalizowane tabliczki ostrzegawcze jak np ADR |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4516 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4517 |
Konto usunięte
|
Argument to tych sluzbach jest glupi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4518 | |
wasza koleżanka
|
Cytat:
Co nie zmienia faktu, że jako kierowca nie zwracam uwagi na takie pierdółki, półgłówki nieprzestrzegający przepisów tym bardziej nie. Moim zdaniem rodzice proszą w ten sposób o wyrozumiałość innych kierowców, bo może jeżdżą wolniej albo coś. Coś w stylu: "eee, czemu ten kretyn w polonezie jedzie tak wolno, zaraz go wytrabie hehehe, a potem wyprzedze i wyhamuję przed nim, niech sie nauczy jak sie jeździ heehe. O, co to, bejbi on de bord, dobra odpuszcze".
Edytowane przez roseblue Czas edycji: 2015-03-26 o 16:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4520 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A po naklejce mozna sie też spodziewać, ze kierowca będzie jechał powoli, aby dzieckiem nie rzucalo z tylu, trzeba zachowac ostroznosc przy takim. Ale mnie obowiazywala kuz naklejka z zielonym listkiem, nigdy jej nie nakleilam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4521 |
Zakorzenienie
|
Czyli co, jak nie ma naklejki, to nie muszą zastawiać się czy potencjany fotelik był z dzieckiem czy bez, ale jeśli naklejka jest, to mają taki obowiązek? Wg mnie bez względu na oznakowanie na pojeździe mają taki obowiązek i już.
A naklejka jest informacją dla innych uczestników ruchu, że kierujący może wykonać dziwny manewr - szybko na pobocze, gwałtowne hamowanie, czy inne dziwne gdzie trzeba zachować szczególną uwagę (czyli omijać takiego z daleka ![]()
#4522 |
Konto usunięte
|
Jadąc kiedyś za samochodem z taką naklejką, pomyślałam, że jest ona ostrzeżeniem dla innych uczestników ruchu przed dziwnymi manewrami wykonywanymi przez kierowcę tego pojazdu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4524 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez GrumpyCat Czas edycji: 2015-03-27 o 10:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4525 |
Konto usunięte
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4526 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4527 |
Zakorzenienie
|
GrumpyCat, uff
Nie lubię naklejek ![]()
![]() |
#4528 | |
wasza koleżanka
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Konto usunięte
|
Oj już dajcie spokój z tymi naklejkami, co one komu przeszkadzają? :P Kompletnie mi nie wadzi ozm nieszkodliwe dla otoczenia
![]() Wysłane z telefonu, jem ogórki i literki |
![]() ![]() |
![]() |
#4530 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:31.