|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pulchnego wątku kolejna odsłona, zmniejsza się na lato zimowa opona. Część VI
Przechodzi mi to przez myśl, ale mam opory
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#962 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pulchnego wątku kolejna odsłona, zmniejsza się na lato zimowa opona. Część VI
17-cie lat temu straciłam przyjaciela. 17-cie lat, a boli jakby było wczoraj. Siedzę i ryczę.
Dlaczego Rufi??? Dlaczego Marta? Tyle czasu a ja go ciągle widzę przed oczami, pamiętam każdą minutę te wieczoru, każdy szczegół... I nadal niewiem dlaczego. Dlaczego osoba, osoby, mające przed sobą całe życie wybierają inną drogę. Dlaczego to zrobiłeś? Przepraszam, musiałam to napisać. To mnie ciągle zżera. Tak za nim tęsknię. Wychowaliśmy się razem, pierwsze zabawy w doktora były razem. Mój przyjaciel... I odszedł, powiesil się. Przed moimi oknami. 17-cie lat a ja ciągle go widzę w tym worku, widzę pasek na którym się powiesił. A później ona... na schodach, na szaliku, usiadła i czekała. I też odeszła. Jego żona, 14 lutego był ślub... 27/28 marca śmierć... Minęło tyle lat a ja nadal nie rozumiem. I tak bardzo Rafał tęsknię za Tobą... |
![]() ![]() |
![]() |
#963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#964 |
Zakorzenienie
|
Nadia ja też nie rozumiem, ale sama nieraz tak bardzo tego pragnę... Marzę o tym... ale dzieci...
|
![]() ![]() |
![]() |
#965 |
Zakorzenienie
|
Ja kiedys tez mialam takie myśli, ale nie umiałabym , stracilam wielu bliskich a wiem ze bardzo chcieliby żyć, dlatego moje podejscie zmieniło się bardzo
#966 |
Zakorzenienie
|
Ja niewiem czy bym umiała. Wiem, że przychodzą okresy kiedy tak strasznie tego pragnę...
Siedzę, patrzę na zdjęcie. Taki uśmiechnięty, szczęśliwy. Pamiętam jak mi dał te zdjęcia, bo byla na nich moja miłość. Poszliśmy na piwo... Niósł mnie na rękach prze środek ronda i mówił że kocha. Ja też go kochałam. Bo przyjaciele się kochają. Ich ślub... mieli mieć dzieci, bliźniaki. Był taki szczęśliwy. I nagle, niewiem dlaczego, nie rozumiem. Nie ma go. Później nie ma jej, dzieci. Jest taka wielka pustka. Tylko przez piwnicę i na klatce u rodziców nie boję się chodzić po ciemku, bo wiem że nic mi się nie stanie. Oni są ze mną. |
![]() ![]() |
![]() |
#967 |
Zakorzenienie
|
Aż mnie przeszły ciarki , ta historia jest naprawdę tragiczna.. niewiem co moze wstrząsnac młodymi ludzmi zeby byli zdolni posunać sie do takich czynów, przysporzyc rodzinie tyle cierpienia i jeszcze "zabić" swoje dzieci
![]()
![]() |
#968 |
Zakorzenienie
|
I dlatego to jest takie ciężkie.
Po tym już nic nie było takie samo. Nasze podwórko tętniące życiem wymarło. Nikt nie miał już ochoty na to by być razem. Każdy pewnie sam w sobie to dusił, próbował zrozumieć. Ja do tej pory nie rozumiem. I ciągle tęsknię. Gadam do niego. Swego czasu pisałam do niego pamiętnik, bo i tak zawsze o wszystkim wiedział. Pisałam i dzięki temu nie zwariowałam. Non stop latałam na cmentarz z białą różą, taki nasz "znak". Z drugiej strony jestem nadal tak wściekła na niego. Tak bym go dopadła. Najpierw rozszarpała, a później wycałowała. Takie świństwo zrobił. Nic nie mówił, nikt nic nie wiedział. Że coś się dzieje. Nikt. Nic. I kochał wiersz: "Czemu Ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć. Minąć a więc to jest piękne". Dlaczego nie poczekał aż minie ta zła godzina???????????? Edytowane przez tamlin111 Czas edycji: 2015-03-28 o 23:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#969 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja też myślałam o tym, ale jak byłam młodsza, teraz też nie mogę tego zrozumieć ![]()
![]() |
#970 |
Zakorzenienie
|
Dobry.
Z tym bieganiem to ja też bym się przyłączyła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Zakorzenienie
|
Tamlin cos sie musialo!wydarzyc. O czyms sie dowiedzial/dowiedzieli.
Insane spoko. Ruszymy po swietach. Ja dzis chyba sie przebiegne rozpoznawczo jak z kondycja. Ja wyszukam fajny plan. Juz biegalqm wg planu wiec wiem ktory jest dla nas mozliwy d zrobienia. Ok? Zabieram sie za mycie okien bezboznica ja ![]()
#972 | |
Zakorzenienie
|
Dobry i nie dobry...Zwariować idzie z moim odchudzaniem. Tydzień diety co do grama liczonej a na wadze...75kg
![]() Tamlin ja nie rozumiem samobójców. Ale nie miałam nigdy takich poważnych musli samobójczych, zawsze widziałam inne rozwiązania swoich problemów chociaż też radykalne. Ja mam tendencje do uciekania od problemów. Częściej zrywam znajomości i kontakty. Ale samobójstwo to dla mnie niepojęte....nie ogarniam tego jak można się targnąć na życie. Rozumiem w chorobie i ogromnym bólu fizycznym. Gdy nic nie pomaga i nie wiadomo kiedy ból ustąpi. Wtedy rozumiem samobójstwo jako rozwiązanie. Ale nie ogarniam co takiego musi się dziać w głowie przyszłego samobójcy, żeby o tym myśleć gdy jest się zdrowym. I w pełni sił. Bo przeciwności losu są do pokonania tak czy inaczej, lepiej lub gorzej....no takie mam podejście. ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
![]() |
#973 | |
Zadomowienie
|
super!
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#974 |
Zakorzenienie
|
a ja chyba kupię sobie rolki...
kiedyś regularnie robiłam ten Skalpel i efekty były super, ale na dłuższą metę mnie ta Ewka drażni. Chyba wrócę do niej. kwiecień już, a ja nadal flak. w lustrze to już +10kg widzę |
![]() ![]() |
![]() |
#975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
La'Mbria mnie też spadki centymetrowe nie rajcują. Także łączę się w bólu. ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- La'Mbria to jakie Ty masz wymiary, że przy takiej wadze wchodzisz w spodnie w tym rozmiarze i sprzed prawie 10-ciu kilo???? U mnie 2 kilo różnicy i już nie ma komfortu w spodniach. No chyba że jakieś ze streczem, ale takich nie noszę bo nie lubię. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#977 |
Zakorzenienie
|
lambria dawaj swoje zdjęcia na klub!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#978 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
87cm a mam 92cm. Różnice są wiem ale wg.mnie jak na tyle kilo to niedużo. No i nie wiem gdzie jest błąd...nie czuję żeby mi mięśni przybyło. Chyba ze to wszystko poszło w uda i pośladki bo to mam rzeczywiście ze skały ![]()
![]() |
#979 |
Zadomowienie
|
http://bieganie.pl/?cat=19&id=1510&show=1
ten plan wydaje mi się fajny... ![]()
![]() |
#980 |
Raczkowanie
|
hej
![]() zbieram się od wczoraj żeby coś napisać i w sumie to ciężko mi idzie, bo muszę przyznać, że marzec to najgorszy miesiąc odkąd z Wami jestem ... Przez ostatnie dwa tygodnie pożarłam tyle słodyczy, owoców i "za dużo" jedzenia, że jakaś masakra ... to jednak prawda, że jedzenie jest najlepszym antydepresantem ... znowu zaczęłam się objadać na wieczór ( dodatkowe kanapki, banan, czekolada.. ) Przyznam też, że jeszcze nie odchorowałam tego faceta o którym Wam kiedyś pisałam i dużo o nim myślę, a to nie pomaga ... Marzec był ciężki w tym roku, wolałabym przeżyć ze dwa razy styczeń czy luty ... Także reasumując w marcu przytyłam półtora kg ... ;/ Dobra, ponarzekałam sobie ... Z dobrych rzeczy tyle, że po chorobie wróciłam na siłkę ![]() ![]() ![]() Od dzisiaj wprowadzam już dyscyplinę i walczę ![]() ![]() ![]() Insane, kurcze wg mnie ten plan na bieganie jest trudny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Patisia! ja też polecam rolki! kocham i uwielbiam ![]() ![]() ![]() ![]() Tamlinku, bardzo smutna historia ![]() ![]()
“Always, always, always believe in yourself, because if you don't, then who will, Sweetie? So keep your head high, keep your chin up, and most importantly, keep smiling, because life's a beautiful thing and there's so much to smile about.” jeśli nic się nie zmieni - to nic się nie zmieni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#981 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale Blondi, 5 minut się tam biega dopiero w 9tym tygodniu... na początku to jest 30 sek, 1 min i 2 min po 3 razy tylko raz w tygodniu. I to lekkim truchtem. Po 4 tygodniach są już 3 minuty, a właśnie po 8 tygodniach dopiero 5... ![]()
![]() |
#982 |
Zakorzenienie
|
Jakiś skomplikowany ten trening znalazłaś, tu masz różne http://treningbiegacza.pl/training-p...acego-biegacza.
I 30 sekund biegu, wybacz ale to jakaś masakra, ledwo zaczniesz a już stajesz. My w zeszłym roku zaczynaliśmy z tego co pamiętam od 2 minuty biegu na 4 marszu, jakoś tak. Po 3 miesiącach biegałam 7km bez przystanku w około 45minut. 5 minut po 9-ciu tygodniach, to do usranej śmierci można się rozkręcać ![]() Blondi no to pojechałaś po calości. Mam nadzieję, że się ogarniesz ![]() La'Mbria no to ja niewiem skąd taka waga. Pomiarowo rzeczywiście nie wygląda aż na tyle, ale z mięśniami, no sama mówiłaś że aby zrobić ich kilogram trzeba miesiącami ciężko ćwiczyć, a u Ciebie jest tego ładnych kilka kilogramów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Raczkowanie
|
Insane, chyba że tak
![]() ![]() chociaż raz w lutym jak byłam zł to biegłam 20 minut bez przerwy ![]() ![]() Tamlin, ogarnęłam się już i dzisiaj sobie dietuję ![]() Je, któraś z Was jakiś jogurt godny polecenia? ja długo jadłam jogobelle light, aż odkryłam, że to wielki syf .. i szukam jakiegoś nie-chemicznego jogurtu .. smakuje mi taki z piątnicy "typu greckiego" ma 0% tłuszczu, a w składzie tak: mleko pasteryzowane, wsad truskawkowy( cukier, truskawki, kncentrat soku cytrynowego, substancje zagęszczające pektny, mączka chleba świętojańskiego, aromaty naturalne, żywe kultury bakterii ) rozumiecie coś z tego? bo ja nic ![]()
“Always, always, always believe in yourself, because if you don't, then who will, Sweetie? So keep your head high, keep your chin up, and most importantly, keep smiling, because life's a beautiful thing and there's so much to smile about.” jeśli nic się nie zmieni - to nic się nie zmieni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#984 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Insane nie patrzylam jeszcze na program ale tez zaczynalam d 2'biegu, ale jesli ty nie dasz rady to spoko, moge isc twoim rytmem. Wazne by byl ruch. Czy szybki marsz czy bieg to w gruncie rzeczy tak samo dobre dla organizmu. Musze baterie kupic do pulsomierza bo mi padly. La'mbria no tajemnicza sprawq z tymi spodniami bo jednak jakasroznica w cm jest duza nieduza ale po spodnach to akurat niewiele trzeba by byly ciasne. W biodrach jak masz 4cm (dobrze mowie) roznicy to juz powinnas czuc. No ale jesli leza ok to tylko sie cieszyc. Nie znam sie niestety, by znalezc racjonalne wyjasnienie wzrostu wagi. Wg dietetyka milo spasc 2kg. Nie spadlo. Wroc do niego. Niech powie cowg sie dzieje.
#985 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja do królika ![]() Dobry laseczki. Musze iść do naszej pediatry, po skierowanie na badania dla Boczka i do neurologa. Wczoraj po raz drugi jak się uderzył to zrobił się wiotki, dziwnie jęczał, oczy mu uciekły do tyłu, glowa była odchylona. Masakra, tak się bałam. Z 1,5 miesiąca temu po raz pierwszy mu się tak stało. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#986 |
Zakorzenienie
|
heloł
![]() tamlinku brzmi bardzo niepokojąco. idź czym prędzej. do neurologa to pewnie kolejka. moze szybciej isc na ostry dyżur i powiedziec, ze np.przed chwilą to sie stało...wtedy muszą zatrzymac i przebadać. takie procedury, bo utrata przytomnosci wymaga szybkiej diagnostyki. na pewno szybciej ci go przebadaja niz zapiswac sie teraz i czekac do neurologa. ale to musiałby Kropek wrocic, bo pewnie położyliby was na kilka dni.
#987 |
Rozeznanie
|
naprodukowalam sie i net mi uciekl ehhhh
|
![]() ![]() |
![]() |
#988 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam u lekarza, mamy skierowanie, najbliższy jak na razie termin to 22.04. Oczywiście prywatnie. Z tym szpitalem dobry pomysł, ale u nas nie ma neurologii dziecięcej, do Piły bym musiała jechać. Paula za to ma skierowanie na badania krwi i ekg miała dziś robione, bo ją serce boli od kilku dni. Nawet w nocy ją ból budzi... Ech, te moje dzieciaczki, martwię się. Za to Krop jest już w drodze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#989 |
Zadomowienie
|
Hej, u rodziców byłam na weekend i oczywiście cały weekend zawaliłam dietowo, ja już nie mam siły sama do siebie
![]()
#990 |
Zakorzenienie
|
HaGie kge byc twoim katem/batem jesli chcesz
![]() Siadz dzis i napisz na jutro jadlospis. Nie cuduj. Prosto i na temat. Jutro wstajesz i dajesz !!! ![]() Ja narobilam zakupow jak idiotka...juz zuelnie nie wierze w te rozpiski. No ale od poczatku. Z tego programu, z ktorego mam suplement wysylaja liste zakupow na tydz. No wiec poszla ja i kupala :P i terazmam caly guzik w lodowce. Nawet nie mam z czym dzieciom kanaki zrobic. Musialam dzis kuic zwykla wedline ser. Oczywiscie wydalam ponad 200zl i drugie tyle chyba musialabym zeby rodzina miala cos jesc. A co na tej liscie? Nic szczegolnego ale samych ziol przyraw salat kilka rodzajow. Mialam ambicje bysmy wszyscy tak jedli przez tydz skoro J.nie bedzie ale ni dy rydy :/ Juz ja chyba lepiej bede zzynac pomysy od Ashy.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:14.