Wyspy Kanaryjskie - Gran Canaria, Teneryfa, Lanzarote, Fuertaventura - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-03-09, 14:43   #721
KARI1604
Wtajemniczenie

Dot.: Teneryfa podróż na własną rękę:)

Myślę, że gdybyś zrezygnowała z all inclusive to miałabyś większy wybór hoteli, ponieważ oferujące tego typu wyżywnienie znajdują sie głównie w popularnych kurortach turystycznych. NA Wyspach Kanaryjskich jedzenie jest pyszne, więc myślę, że hotel tylko ze śniadaniem bedzie równie dobry wyborem a przy okazji spróbujesz lokalnych potraw
KARI1604 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-09, 16:28   #722
olayahoo
Raczkowanie

Dziękuję,a jak z transferem z lotniska?czy korzystaliście z hoteli,które mają transfer,czy taksówką?
olayahoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-09, 18:28   #723
weronikapoznan
Przyczajenie

Hej
Tak się składa ze ja z chłopakiem "polujemy" na Teneryfę w tym roku
Czekamy na oferty tanich lotów na trasie... Oslo Rygge - Teneryfe tak tak, na tej trasie było najtaniej rok temu. Możliwość lotów kombinowanych była ogromna, przez Paryż, Londyn czy też Brukselę. My co prawa będziemy wynajmować apartament z airbnb - patrz wątek o tym portalu na forum.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=784314

Odnośnie szukania hoteli z all polecam:
http://www.hotels4u.com

https://www.travelrepublic.co.uk

http://www.lowcostholidays.com

https://www.alpharooms.com

Loty kombinowane możesz znaleźć - tutaj:

http://www.azair.eu

Najtańszy hotel z all na 7 dni w lipcu dla dwóch osób to 800 zł za głowe Plus przelot. Bajka

Proponuję wypożyczyć auto

Pozdrawiam
weronikapoznan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-10, 10:51   #724
KARI1604
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez weronikapoznan Pokaż wiadomość
Hej
Tak się składa ze ja z chłopakiem "polujemy" na Teneryfę w tym roku
Czekamy na oferty tanich lotów na trasie... Oslo Rygge - Teneryfe tak tak, na tej trasie było najtaniej rok temu. Możliwość lotów kombinowanych była ogromna, przez Paryż, Londyn czy też Brukselę. My co prawa będziemy wynajmować apartament z airbnb - patrz wątek o tym portalu na forum.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=784314

Odnośnie szukania hoteli z all polecam:
http://www.hotels4u.com

https://www.travelrepublic.co.uk

http://www.lowcostholidays.com

https://www.alpharooms.com

Loty kombinowane możesz znaleźć - tutaj:

http://www.azair.eu

Najtańszy hotel z all na 7 dni w lipcu dla dwóch osób to 800 zł za głowe Plus przelot. Bajka

Proponuję wypożyczyć auto

Pozdrawiam
Lecisz z Polski? Jesli tak to przecież da sie znaleźć lot bezpośredni za ok 450zł, nie wiem czy jest sens przesiadania się kilka razy aby zaoszczędzić 200zł...
KARI1604 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-11, 00:05   #725
201609062117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez olayahoo Pokaż wiadomość
Hej,w tym roku postanowiłam zorganizować podróż na Teneryfę na własną rękę,i potrzebuję waszej pomocyRezerwuję z booking.com,na Teneryfę lata ryanair,na południową część czyli na lotnisko Teneryfa Sur (TNS),ale na booking znajduję hotele z all inclusive tylko na północną część wyspy,np puerto de la cruz.Rozumiem,że z hotelu wyjeżdzają po gości tylko do najbliższego lotniska?To gdzie ewentualnie można znaleść hotel na południową część wyspy,doradzcie,dziękuję
a może wypożycz samochód? zarówno północ Teneryfy (puerto de la cruz bardzo polecam) jak i południe są warte zobaczenia a ceny za wypożyczenie nie są szczególnie wysokie.
201609062117 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-11, 00:15   #726
201609062117
Konto usunięte

Dot.: WYSPY KANARYJSKIE! Co, gdzie i jak?

Cytat:
Napisane przez esfira Pokaż wiadomość
z jakim biurem podróży najlepiej lecieć na Teneryfę? A może lepiej samemu kupić bilety lotnicze i zabukować hotel?
polecam samodzielnie za pierwszym razem, z uwagi na brak jakichkolwiek promocji lotniczych polecieliśmy z Tui i wszystko było dokładnie jak w opisie. Parę miesięcy później zorganizowaliśmy taki wypad samodzielnie i było fantastycznie, mniejsze i bardziej swojskie hotele, lepsze jedzenie i nie byliśmy ograniczeni do jednego miejsca. nie wspominając, że również cenowo wyszło korzystniej.
Stary 2015-03-11, 12:43   #727
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esfira Pokaż wiadomość
z jakim biurem podróży najlepiej lecieć na Teneryfę? A może lepiej samemu kupić bilety lotnicze i zabukować hotel?
My byliśmy 2 razy z Itaką. Polecam południe wyspy: Morro Jable.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-03-12, 13:56   #728
koloriada
Raczkowanie

Ja organizowałam sobie wyjazd na Majorke, ale nikt po nas na lotnisko nie wyjeżdżał. Mieliśmy taką możliwość, ale trzeba było dopłacić kolejne 50 euro, więc się nie opłacało. Wynajęliśmy sobie samochód i w sumie wyszło o wiele taniej, bo przy okazji zwiedziliśmy wyspę, wszystkie najładniejsze plaże. Możesz jechać gdzie chcesz i kiedy chcesz i nie jesteś z nikim związana.
koloriada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-13, 06:52   #729
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kusum Pokaż wiadomość
My byliśmy 2 razy z Itaką. Polecam południe wyspy: Morro Jable.
Jesli Morro Jable to chyba Fuerteventura ;-)

Pamiętam ze jakoś w listopadzie /grudniu była tu Rozmowa o pogodzie w zimie i o tym,że nie trzeba brać ciepłych ubrań. W tym roku w styczniu średnia temperatura na fuercie wynosiła 14 stopni ;-)

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-13, 08:12   #730
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Jesli Morro Jable to chyba Fuerteventura ;-)

Pamiętam ze jakoś w listopadzie /grudniu była tu Rozmowa o pogodzie w zimie i o tym,że nie trzeba brać ciepłych ubrań. W tym roku w styczniu średnia temperatura na fuercie wynosiła 14 stopni ;-)
Nie wiem czemu myślałam, ze chodzi o Fuertę

To zimno strasznie. Mieszkańcy chyba nie są przygotowani na takie spadki temperatury?

Zastanawiamy się gdzie w tym roku spędzić urlop i chyba znowu padnie na Fue. Zakochaliśmy się w tej wyspie
Stary 2015-03-13, 16:50   #731
Vivienne
... choć nie Westwood

Ktory juz raz? Trzeci?

Ja jeszcze nie bylam na żadnej z wysp kanaryjskich. Moze w przyszłym roku...

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-13, 17:05   #732
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kusum Pokaż wiadomość
Nie wiem czemu myślałam, ze chodzi o Fuertę

To zimno strasznie. Mieszkańcy chyba nie są przygotowani na takie spadki temperatury?

Zastanawiamy się gdzie w tym roku spędzić urlop i chyba znowu padnie na Fue. Zakochaliśmy się w tej wyspie

zupełnie nieprzygotowani. ja, pamiętając poprzednią zimę i "latające" zasłony (mieszkam tuż przy oceanie, mam przesuwane drzwi na taras których nigdy nie można dobrze zamknąć:/), przywiozłam sobie z Polski kołdrę ale np.większość hoteli ma tylko koce i było bardzo bardzo zimno. z moich znajomych tylko ci bogatsi mają ogrzewanie w domach, reszta ratuje się kaloryferami elektrycznymi, płacąc później 100e więcej za prąd.

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

Stary 2015-03-15, 10:59   #733
kkaskaa
Raczkowanie

Dot.: Lanzarote

Hej, ja byłam na Teneryfie i teraz myślę nad Lanzarote.
1. Może ktoś był i może opisać wycieczki? Słyszałam, że godny polecenia jest rejs na La Graciosę, park kaktusów, park Timanfaya, jaskinie. Coś jeszcze?
2. Pogoda jest podobna jak na południu Teneryfy? Na Lanzarote chyba nie ma różnicy w klimacie między poszczególnymi częściami wyspy? (tak jak na Teneryfie - południe cieplejsze, północ chłodniejsza i wilgotniejsza)
3. Która miejscowość lub które wybrzeże (południowe?wschodnie?) jest godne polecenia?

pozdrawiam i czekam na odpowiedzi
kkaskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-15, 16:26   #734
atsenka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kkaskaa Pokaż wiadomość
Hej, ja byłam na Teneryfie i teraz myślę nad Lanzarote.
1. Może ktoś był i może opisać wycieczki? Słyszałam, że godny polecenia jest rejs na La Graciosę, park kaktusów, park Timanfaya, jaskinie. Coś jeszcze?
2. Pogoda jest podobna jak na południu Teneryfy? Na Lanzarote chyba nie ma różnicy w klimacie między poszczególnymi częściami wyspy? (tak jak na Teneryfie - południe cieplejsze, północ chłodniejsza i wilgotniejsza)
3. Która miejscowość lub które wybrzeże (południowe?wschodnie?) jest godne polecenia?

pozdrawiam i czekam na odpowiedzi
Hej ja bylam z mezem na 4 wyspach kanaryjskich i najbardziej polubilismy sie wlasnie z Lanzarote

1. Jak najbardziej polecam wycieczke na La Graciose! Cos niesamowitego. To jedyna wyspa w Europie ktora nie posiada drog asfaltowych, zamieszkana przez jedyne 600 mieszkancow. My poruszalismy sie pieszo, mozna rowniez wynajac rowery. Przepiekne widoki. Wklejalam fotki gdzies na watku o Wyspach Kanaryjskich bodajze. Reszta wymienionych przez Ciebie miejsc rowniez godna polecenia.
2. Na Teneryfie moim zdaniem bylo cieplej, na Lanzarote strasznie wieje (albo ja trafilam na taki wiatr). Bylam w maju. Sweter sie przyda.
3. Ja uwielbiam miejscowosc Playa Blanca. Wlasciwie nasz hotel byl usytuowany miedzy Playa Blanca a najpiekniejszymi plazami na Lanzarote czyli np Playa Papagayo. Mielismy jakies pol godzinki na piechote do Playa Blanca i jakies 10-15 min do ww plazy. Goraco polecam nasz hotel: Sandos Papagayo.

Jakbys miala jeszcze jakies pytania to pisz smialo

Instagram
http://instagram.com/through_the_world_
atsenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-17, 11:25   #735
kkaskaa
Raczkowanie

Atsenka, dziękuję Ci bardzo za odpowiedzi

A w jakim miesiącu byłaś na Teneryfie? Ja byłam w sierpniu i nawet się nie spodziewałam, że będą takie upały. Nie ukrywam, że liczyłam na podobną pogodę na Lanzarote.
Twoje zdjęcia z La Graciosy już widziałam, super
A Timanfaya, jaskinie i park kaktusów to najlepiej autem?

pozdrawiam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-03-17, 22:30   #736
atsenka
Zadomowienie

Cytat:
Atsenka, dziękuję Ci bardzo za odpowiedzi

A w jakim miesiącu byłaś na Teneryfie? Ja byłam w sierpniu i nawet się nie spodziewałam, że będą takie upały. Nie ukrywam, że liczyłam na podobną pogodę na Lanzarote.
Twoje zdjęcia z La Graciosy już widziałam, super

pozdrawiam
Na Teneryfie i Gran Canarii bylam w grudniu, na Lanzarote w maju i na Fuerteventurze w listopadzie. Zawsze wracalam ze sliczna opalenizna aczkolwiek Lanzarote to jedyna wyspa gdzie nie odwazylam sie wykapac w oceanie bo woda byla dla mnie za zimna w polaczeniu z panujacym wiatrem
My zawsze wynajmujemy samochod (na Lanzarote wynajecie auta bylo tansze niz na Teneryfie) i poswiecamy okolo 3-4 dni na zwiedzanie wyspy.

Instagram
http://instagram.com/through_the_world_
atsenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-17, 23:13   #737
kubus puchatek
Rozeznanie

Dot.: Teneryfa koncem wrzesnia? porady, wrazenia, doswiadczenia...

Lecę z rodziną teraz w poniedziałek na Lanzarote już się nie mogę doczekać. Nie spodziewam się upałów, chcę odpocząć w fajnym miejscu. Będziemy mieszkać w playa Blanca. Mamy wynajęty samochód na czas pobytu.

Wcześniej byłam na Teneryfie z Itaką,wspominam bardzo dobrze wyjazd oraz na Gran Canarii,też super. Na Tenerze polecam Loro Park oraz wulkan.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-18, 09:20   #738
kkaskaa
Raczkowanie

Dot.: Wyspy Kanaryjskie - Gran Canaria, Teneryfa, Lanzarote, Fuertaventura

Atsenka, czyli w grudniu na Teneryfie cieplej niż na Lanzarote w maju? To się przeraziłam, bo ja lubię podczas wczasów upały Ja jeżeli będę jechała to prawdopodobnie przełom sierpnia/września.

Kubus puchatek, daj znać czy duży wiatr był na Lanzarote i jaka ogólnie pogoda I czekam na relację jak wrócisz, miłego pobytu
Stary 2015-03-18, 13:22   #739
stokrotkax86
Raczkowanie

Teneryfa podczas kalendarzowej zimy jest najcieplejszą z wysp kanaryjskich
Szczególnie południowe wybrzeże
stokrotkax86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-18, 13:31   #740
stokrotkax86
Raczkowanie

A ja znów polecam Los Gigantes mały kurort na zachodzie, przy jednych z najwyższych klifów świata. Do tego ciepełko widoki na Gomere Palme..

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

z wypożyczalni samochodów polecam cicar.com
obecnie mają najlepszą flotę na Teneryfie.
Stary 2015-03-18, 19:13   #741
motylek66
Raczkowanie

Na własną rękę chyba bym się nie zdecydowała. Jednak bezpieczniej i pewniej jest jak lecisz na wakacje z jakimś organizatorem. I wcale nie musi to oznaczać, że zapłacisz więcej. W tej chwili te lepsze biura takie jak tui czy Alfa Star mają bardzo fajne ceny, można coś znaleźć dla siebie.

http://fotoforum.gazeta.pl/a/50296.html
motylek66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-18, 19:46   #742
Bernek
Przyczajenie

Cytat:
Samochód albo wycieczka fakultatywna.
Ja mimo wszystko polecam samochód bo daje niezależność.
Możesz pobyć wtedy tak długo jak ci się podoba.

Na Lanzarote nie ma dużych odległości, a trafienie do poszczególnych miejsc jest proste.
Bernek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-18, 20:51   #743
stokrotkax86
Raczkowanie

a ja troche sie nie zgodze ja sama jezdzilam na wlasna reke zanim zamieszkalam na wyspie wiec z doswiadczenia moge powiedziec ze oplaca sie jechac na wlasna reke
Stary 2015-03-18, 23:40   #744
czekoladowyburak
Przyczajenie

baby montana, chcemy się wybrać w maju na Fuertaventurę - czy między corralejo a tarajaleo lub np. costa calma jest różnica w klimacie, pogodzie? Co lepiej wybrać jako bazę wypadową do zwiedzania wyspy?
Początkowo myśleliśmy też nad playa blanca de yaiza na Lanzarote, ale tam ciężko z hotelami w maju - czy dla osób nie lubiących cały tydzień leżeć na plaży Lanzarote jest może ciekawsza niż Fuerta? ciężko to wszystko ogarnąć nawet po przeczytaniu wątku
czekoladowyburak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-19, 20:58   #745
magdalenka2
Zakorzenienie

GG do magdalenka2

my w tamtym roku chcieliśmy jechać na własna rękę, ale trochę się bałam, że wynajęty hotel czy kwatera na miejscu może się okazać "zajęta", albo że to jakaś lipna oferta itd..moim znajomym zdarzały się takie sytuacje, że zajeżdżali na miejsce a tam np. brak wolnych pokoi albo chamski gospodarz.. dlatego ostatecznie pojechaliśmy z biurem podróży, za dwa tygodnie all płaciliśmy 3 tys od osoby. pewnie to drogo w porównaniu z wyjazdem organizowanym samemu, ale miałam spokojna głowę.. w tym roku planujemy tam wrócić i może zdecydujemy się sami to ogarnąć bo już co nico wiemy bardzo polecam wynajęcie auta, nawet jeśli nie przy lotnisku to ceny taksówek nie są powalające, można spokojnie dojechać do hotelu i tam wynająć auto. kultura jazdy na Teneryfie zszokowała mojego męża

ps. byliśmy na północy, w Puerto De La Cruz i bardzo sobie chwalimy ta lokalizację, na południu jest zbyt głośno i tłoczno, poza tym mało zieleni, za to w Puerto cudownie bujna roślinność, ogród botaniczny i kilka innych ogrodów do obejrzenia, blisko Loro Park, cudownie

Edytowane przez magdalenka2
Czas edycji: 2015-03-19 o 21:01
magdalenka2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-19, 21:13   #746
201609062117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez magdalenka2 Pokaż wiadomość
ps. byliśmy na północy, w Puerto De La Cruz i bardzo sobie chwalimy ta lokalizację, na południu jest zbyt głośno i tłoczno, poza tym mało zieleni, za to w Puerto cudownie bujna roślinność, ogród botaniczny i kilka innych ogrodów do obejrzenia, blisko Loro Park, cudownie
popieram w Puerto jest fantastycznie roślinność, Loro Park, czarna plaża, kręte kolore uliczki (trochę mi się z Włochami kojarzyło, tylko czyściej) i przepyszne jedzenie. Byłam tam dwa razy i wciąż nie mam dość.
Stary 2015-03-19, 21:25   #747
magdalenka2
Zakorzenienie

GG do magdalenka2

Cytat:
Napisane przez pinkswan Pokaż wiadomość
popieram w Puerto jest fantastycznie roślinność, Loro Park, czarna plaża, kręte kolore uliczki (trochę mi się z Włochami kojarzyło, tylko czyściej) i przepyszne jedzenie. Byłam tam dwa razy i wciąż nie mam dość.

my byliśmy raz i też jest mi wciąż mało dlatego wracamy tam w tym roku.. mieszkaliśmy w hotelu Blue See Interpalace, niedaleko ogrodu botanicznego i plantacji bananów, mieliśmy przepiękny widok z okna na ocean i dolną część miasta, aż mi się serce ściska z tęsknoty gdy to piszę.. jest jeszcze tyle miejsc do obejrzenia, że chyba będziemy tam wracać co roku
magdalenka2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-19, 22:45   #748
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladowyburak Pokaż wiadomość
baby montana, chcemy się wybrać w maju na Fuertaventurę - czy między corralejo a tarajaleo lub np. costa calma jest różnica w klimacie, pogodzie? Co lepiej wybrać jako bazę wypadową do zwiedzania wyspy?
Początkowo myśleliśmy też nad playa blanca de yaiza na Lanzarote, ale tam ciężko z hotelami w maju - czy dla osób nie lubiących cały tydzień leżeć na plaży Lanzarote jest może ciekawsza niż Fuerta? ciężko to wszystko ogarnąć nawet po przeczytaniu wątku

jest różnica w klimacie, ale niestety nie ma reguły :P tzn. na ogół północ jest minimalnie chłodniejsza, ale to tak 70% czasu - pozostałe 30% jest na odwrót. W maju powinno być już ładnie.

Lanzarote jest ciekawsza niż Fuerta jeśli nie lubicie plaż, ale jeśli np. uprawiacie sporty wodne albo lubicie wędrować to tu się nie wynudzicie. Na Fuercie spokojnie zagospodarujesz sobie 5 dni - jeden dzień na Oasis Park, trzy na objazd autem, jeden na rewelacyjne moim zdaniem rejsy katamaranem. Więc zostają raptem dwa dni z siedmiodniowego urlopu natomiast Lanzarote jest bardziej cywilizowana, harmonijna, typ zabudowy sprawia że wygląda jak dekoracja filmowa.
Ostatnio spędziłam znów dwa dni na Lanzarote i zakochałam się w Playa del Carmen, w północnej części tej miejscowości konkretnie. Przepiękna promenada do samego Arrecife, blisko lotniska, ładne plaże i hotele.

Stary 2015-04-01, 18:58   #749
kubus puchatek
Rozeznanie

Dot.: Teneryfa koncem wrzesnia? porady, wrazenia, doswiadczenia...

W poniedziałek wróciliśmy z Lanza. Pogoda średnia. Z tygodnia tylko 2 dni były słoneczne i ciepłe, reszta chmury i max 20 stopni. Wyspa przepiękna. Zwiedziliśmy wszystkie główne atrakcje, opłaca się kupić bilet zbiorczy za €30. Oszczędzasz €11. Timanfaya,jaskinie,i plaże na Papagayo to jak dla mnie nr 1. Kaktusy też fajne. Mirador del Rio też cudnie.

Stolowalismy się w restauracjach i jedzenie było przepyszne. Owoce morza rozplywaly się w ustach.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-08, 05:37   #750
kkaskaa
Raczkowanie

Kubus puchatek, a wypożyczaliście auto? Jak tak to jaki koszt?
Mnie ciągnie na Lanzarote, ale jak słyszę, że pogodę bardziej chwalicie sobie w grudniu na Teneryfie, niż w maju albo w marcu na Lanzarote to mi się odechciewa A była któraś z Was na Lanzarote w lipcu, sierpniu albo wrześniu?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości