|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Teneryfa podróż na własną rękę:)
Myślę, że gdybyś zrezygnowała z all inclusive to miałabyś większy wybór hoteli, ponieważ oferujące tego typu wyżywnienie znajdują sie głównie w popularnych kurortach turystycznych. NA Wyspach Kanaryjskich jedzenie jest pyszne, więc myślę, że hotel tylko ze śniadaniem bedzie równie dobry wyborem a przy okazji spróbujesz lokalnych potraw
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#722 |
Raczkowanie
|
Dziękuję,a jak z transferem z lotniska?czy korzystaliście z hoteli,które mają transfer,czy taksówką?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#723 |
Przyczajenie
|
Hej
Tak się składa ze ja z chłopakiem "polujemy" na Teneryfę w tym roku ![]() Czekamy na oferty tanich lotów na trasie... Oslo Rygge - Teneryfe tak tak, na tej trasie było najtaniej rok temu. Możliwość lotów kombinowanych była ogromna, przez Paryż, Londyn czy też Brukselę. My co prawa będziemy wynajmować apartament z airbnb - patrz wątek o tym portalu na forum. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=784314 Odnośnie szukania hoteli z all polecam: http://www.hotels4u.com https://www.travelrepublic.co.uk http://www.lowcostholidays.com https://www.alpharooms.com Loty kombinowane możesz znaleźć - tutaj: http://www.azair.eu Najtańszy hotel z all na 7 dni w lipcu dla dwóch osób to 800 zł za głowe ![]() ![]() Proponuję wypożyczyć auto ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#724 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#725 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#726 | |
Konto usunięte
|
Dot.: WYSPY KANARYJSKIE! Co, gdzie i jak?
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#727 |
Zakorzenienie
|
My byliśmy 2 razy z Itaką. Polecam południe wyspy: Morro Jable.
![]() |
#728 |
Raczkowanie
|
Ja organizowałam sobie wyjazd na Majorke, ale nikt po nas na lotnisko nie wyjeżdżał. Mieliśmy taką możliwość, ale trzeba było dopłacić kolejne 50 euro, więc się nie opłacało. Wynajęliśmy sobie samochód i w sumie wyszło o wiele taniej, bo przy okazji zwiedziliśmy wyspę, wszystkie najładniejsze plaże. Możesz jechać gdzie chcesz i kiedy chcesz i nie jesteś z nikim związana.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#729 |
Zakorzenienie
|
Jesli Morro Jable to chyba Fuerteventura ;-)
Pamiętam ze jakoś w listopadzie /grudniu była tu Rozmowa o pogodzie w zimie i o tym,że nie trzeba brać ciepłych ubrań. W tym roku w styczniu średnia temperatura na fuercie wynosiła 14 stopni ;-)
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To zimno strasznie. Mieszkańcy chyba nie są przygotowani na takie spadki temperatury? Zastanawiamy się gdzie w tym roku spędzić urlop i chyba znowu padnie na Fue. Zakochaliśmy się w tej wyspie ![]()
![]() |
![]() |
#731 |
... choć nie Westwood
|
Ktory juz raz? Trzeci?
![]() Ja jeszcze nie bylam na żadnej z wysp kanaryjskich. Moze w przyszłym roku...
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zupełnie nieprzygotowani. ja, pamiętając poprzednią zimę i "latające" zasłony (mieszkam tuż przy oceanie, mam przesuwane drzwi na taras których nigdy nie można dobrze zamknąć:/), przywiozłam sobie z Polski kołdrę ![]()
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#733 |
Raczkowanie
|
Dot.: Lanzarote
Hej, ja byłam na Teneryfie i teraz myślę nad Lanzarote.
1. Może ktoś był i może opisać wycieczki? Słyszałam, że godny polecenia jest rejs na La Graciosę, park kaktusów, park Timanfaya, jaskinie. Coś jeszcze? 2. Pogoda jest podobna jak na południu Teneryfy? Na Lanzarote chyba nie ma różnicy w klimacie między poszczególnymi częściami wyspy? (tak jak na Teneryfie - południe cieplejsze, północ chłodniejsza i wilgotniejsza) 3. Która miejscowość lub które wybrzeże (południowe?wschodnie?) jest godne polecenia? pozdrawiam i czekam na odpowiedzi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#734 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 1. Jak najbardziej polecam wycieczke na La Graciose! Cos niesamowitego. To jedyna wyspa w Europie ktora nie posiada drog asfaltowych, zamieszkana przez jedyne 600 mieszkancow. My poruszalismy sie pieszo, mozna rowniez wynajac rowery. Przepiekne widoki. Wklejalam fotki gdzies na watku o Wyspach Kanaryjskich bodajze. Reszta wymienionych przez Ciebie miejsc rowniez godna polecenia. 2. Na Teneryfie moim zdaniem bylo cieplej, na Lanzarote strasznie wieje (albo ja trafilam na taki wiatr). Bylam w maju. Sweter sie przyda. 3. Ja uwielbiam miejscowosc Playa Blanca. Wlasciwie nasz hotel byl usytuowany miedzy Playa Blanca a najpiekniejszymi plazami na Lanzarote czyli np Playa Papagayo. Mielismy jakies pol godzinki na piechote do Playa Blanca i jakies 10-15 min do ww plazy. Goraco polecam nasz hotel: Sandos Papagayo. Jakbys miala jeszcze jakies pytania to pisz smialo ![]()
![]() |
![]() |
#735 |
Raczkowanie
|
Atsenka, dziękuję Ci bardzo za odpowiedzi
![]() A w jakim miesiącu byłaś na Teneryfie? Ja byłam w sierpniu i nawet się nie spodziewałam, że będą takie upały. Nie ukrywam, że liczyłam na podobną pogodę na Lanzarote. Twoje zdjęcia z La Graciosy już widziałam, super ![]() A Timanfaya, jaskinie i park kaktusów to najlepiej autem? pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My zawsze wynajmujemy samochod (na Lanzarote wynajecie auta bylo tansze niz na Teneryfie) i poswiecamy okolo 3-4 dni na zwiedzanie wyspy.
![]() |
![]() |
#737 |
Rozeznanie
|
Dot.: Teneryfa koncem wrzesnia? porady, wrazenia, doswiadczenia...
Lecę z rodziną teraz w poniedziałek na Lanzarote
![]() Wcześniej byłam na Teneryfie z Itaką,wspominam bardzo dobrze wyjazd oraz na Gran Canarii,też super. Na Tenerze polecam Loro Park oraz wulkan. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#738 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wyspy Kanaryjskie - Gran Canaria, Teneryfa, Lanzarote, Fuertaventura
Atsenka, czyli w grudniu na Teneryfie cieplej niż na Lanzarote w maju? To się przeraziłam, bo ja lubię podczas wczasów upały
![]() Kubus puchatek, daj znać czy duży wiatr był na Lanzarote i jaka ogólnie pogoda ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#739 |
Raczkowanie
|
Teneryfa podczas kalendarzowej zimy jest najcieplejszą z wysp kanaryjskich
![]() Szczególnie południowe wybrzeże ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#740 |
Raczkowanie
|
A ja znów polecam Los Gigantes
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- z wypożyczalni samochodów polecam cicar.com obecnie mają najlepszą flotę na Teneryfie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#741 |
Raczkowanie
|
Na własną rękę chyba bym się nie zdecydowała. Jednak bezpieczniej i pewniej jest jak lecisz na wakacje z jakimś organizatorem. I wcale nie musi to oznaczać, że zapłacisz więcej. W tej chwili te lepsze biura takie jak tui czy Alfa Star mają bardzo fajne ceny, można coś znaleźć dla siebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#742 |
Przyczajenie
|
Samochód albo wycieczka fakultatywna.
Ja mimo wszystko polecam samochód bo daje niezależność. Możesz pobyć wtedy tak długo jak ci się podoba. Na Lanzarote nie ma dużych odległości, a trafienie do poszczególnych miejsc jest proste. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#743 |
Raczkowanie
|
a ja troche sie nie zgodze
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#744 |
Przyczajenie
|
baby montana, chcemy się wybrać w maju na Fuertaventurę - czy między corralejo a tarajaleo lub np. costa calma jest różnica w klimacie, pogodzie? Co lepiej wybrać jako bazę wypadową do zwiedzania wyspy?
Początkowo myśleliśmy też nad playa blanca de yaiza na Lanzarote, ale tam ciężko z hotelami w maju - czy dla osób nie lubiących cały tydzień leżeć na plaży Lanzarote jest może ciekawsza niż Fuerta? ciężko to wszystko ogarnąć nawet po przeczytaniu wątku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#745 |
Zakorzenienie
|
my w tamtym roku chcieliśmy jechać na własna rękę, ale trochę się bałam, że wynajęty hotel czy kwatera na miejscu może się okazać "zajęta", albo że to jakaś lipna oferta itd..moim znajomym zdarzały się takie sytuacje, że zajeżdżali na miejsce a tam np. brak wolnych pokoi albo chamski gospodarz.. dlatego ostatecznie pojechaliśmy z biurem podróży, za dwa tygodnie all płaciliśmy 3 tys od osoby. pewnie to drogo w porównaniu z wyjazdem organizowanym samemu, ale miałam spokojna głowę.. w tym roku planujemy tam wrócić i może zdecydujemy się sami to ogarnąć bo już co nico wiemy
![]() ![]() ps. byliśmy na północy, w Puerto De La Cruz i bardzo sobie chwalimy ta lokalizację, na południu jest zbyt głośno i tłoczno, poza tym mało zieleni, za to w Puerto cudownie bujna roślinność, ogród botaniczny i kilka innych ogrodów do obejrzenia, blisko Loro Park, cudownie ![]() Edytowane przez magdalenka2 Czas edycji: 2015-03-19 o 21:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#746 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
my byliśmy raz i też jest mi wciąż mało ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest różnica w klimacie, ale niestety nie ma reguły :P tzn. na ogół północ jest minimalnie chłodniejsza, ale to tak 70% czasu - pozostałe 30% jest na odwrót. W maju powinno być już ładnie. Lanzarote jest ciekawsza niż Fuerta jeśli nie lubicie plaż, ale jeśli np. uprawiacie sporty wodne albo lubicie wędrować to tu się nie wynudzicie. Na Fuercie spokojnie zagospodarujesz sobie 5 dni - jeden dzień na Oasis Park, trzy na objazd autem, jeden na rewelacyjne moim zdaniem rejsy katamaranem. Więc zostają raptem dwa dni z siedmiodniowego urlopu ![]() Ostatnio spędziłam znów dwa dni na Lanzarote i zakochałam się w Playa del Carmen, w północnej części tej miejscowości konkretnie. Przepiękna promenada do samego Arrecife, blisko lotniska, ładne plaże i hotele.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#749 |
Rozeznanie
|
Dot.: Teneryfa koncem wrzesnia? porady, wrazenia, doswiadczenia...
W poniedziałek wróciliśmy z Lanza. Pogoda średnia. Z tygodnia tylko 2 dni były słoneczne i ciepłe, reszta chmury i max 20 stopni. Wyspa przepiękna. Zwiedziliśmy wszystkie główne atrakcje, opłaca się kupić bilet zbiorczy za €30. Oszczędzasz €11. Timanfaya,jaskinie,i plaże na Papagayo to jak dla mnie nr 1. Kaktusy też fajne. Mirador del Rio też cudnie.
Stolowalismy się w restauracjach i jedzenie było przepyszne. Owoce morza rozplywaly się w ustach. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#750 |
Raczkowanie
|
Kubus puchatek, a wypożyczaliście auto? Jak tak to jaki koszt?
Mnie ciągnie na Lanzarote, ale jak słyszę, że pogodę bardziej chwalicie sobie w grudniu na Teneryfie, niż w maju albo w marcu na Lanzarote to mi się odechciewa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:03.