Mamusie Lipcowe 2015, cz.3 :) - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-01, 15:30   #2761
Aviskowa
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.3 :)

Cytat:
Napisane przez Sikorka0204 Pokaż wiadomość
Bo grypa żołądkowa nie szkodzi maleństwu tylko trzeba dużo pić by się nie odwodnić

Zakupy:
łóżeczko
http://allefree.pl/galeria/889920/1.html
rożek

okrycie kąpielowe

pościel

naklejka na ścianę - ogólnie motyw sówek chcieliśmy

Do tego zakupiłam gryzaczki, termoopakowanie na butelkę, 22 pieluchy tetrowe (białych+kolorowych), 5 flanelowych -kolorowych, aspiratorek frida, termometr do wanienki
Jakie cuda.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-01, 15:30   #2762
niezalogowana
Rozeznanie

Sikorka, udane zakupy Sówki mnie szczególnie zachwycają

Będę Mamą
niezalogowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-01, 15:36   #2763
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezalogowana Pokaż wiadomość
Sikorka, udane zakupy Sówki mnie szczególnie zachwycają
Wszędzie misie, pieski to chcieliśmy coś dla odmiany

Dziękuje
Stary 2015-04-01, 15:40   #2764
ciezka_sytuacja
Raczkowanie

Cytat:
Super Wam się udało!

Dziewczyny czy to, że już fiknęły to powód do strachu?
U mnie fiknęła i lekarz powiedział, że tak powinno już zostać, wszystko jest ok, łożysko super i niema powodów do obaw
Niby nie jest to aż nie wiadomo jaki powód do zmartwień, ale od kiedy wróciłam ze szpitala z tego podtrzymania ciąży to ciągle mam obawy.
Bo najpierw zagrożenie przedwczesnym porodem, a teraz jeszcze obrócenie główką w dół. Mam wrażenie, że małemu się zaczyna coś naprawdę spieszyć. Całe szczęście szyjka długa i zamknięta i w niej cała nadzieja.

A co do zakupów widzę, że szalejecie na całego. Ja nie kupiłam jeszcze nic wcześniej miałam postanowione, że chcę zacząć kompletować w 7 msc i tego się trzymam. Ale już niedługo
ciezka_sytuacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-01, 15:54   #2765
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ciezka_sytuacja Pokaż wiadomość
Niby nie jest to aż nie wiadomo jaki powód do zmartwień, ale od kiedy wróciłam ze szpitala z tego podtrzymania ciąży to ciągle mam obawy.
Bo najpierw zagrożenie przedwczesnym porodem, a teraz jeszcze obrócenie główką w dół. Mam wrażenie, że małemu się zaczyna coś naprawdę spieszyć. Całe szczęście szyjka długa i zamknięta i w niej cała nadzieja.

A co do zakupów widzę, że szalejecie na całego. Ja nie kupiłam jeszcze nic wcześniej miałam postanowione, że chcę zacząć kompletować w 7 msc i tego się trzymam. Ale już niedługo
Ja odkąd dowiedziałam się o porodzie mojej znajomej w 28t.c. to przyspieszyłam Niby wiedziałam o tym, że wcześniaki się zdarzają, ale nigdy siebie w tej kwestii nie brałam pod uwagę, a przecież tego nie da się przewidzieć No i ta sytuacja znajomej mnie do tego zmotywowała, bo jak widzę co kupuje jej mąż podczas gdy ona siedzi w szpitalu z maluchem, to... wolę kupić to wcześniej sama

Będę Mamą
Stary 2015-04-01, 15:59   #2766
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie leci 7msc
a moja mama urodziła w 7msc więc jakoś wole się zaopatrzeć wcześniej
Swoją drogą ostatnio strasznie często mam skurcze przepowiadające i tak jakoś mi w głowie siedzi, że wcześniak może być

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Cytat:
bo jak widzę co kupuje jej mąż podczas gdy ona siedzi w szpitalu z maluchem, to... wolę kupić to wcześniej sama
Otóż to faceci!
Mój tata dzownił do mnie z francji, że kupił śpiochy. Rozmawiam z tz (spisywałam listę ciuchów co mam) i mówię, że ciekawe czy śpiochy czy pajace kupił. Przyjechał dziś a tam body
Niestety nie tanie a rozmiar 50/56 mam nadzieje, że chociaż do szpitala będą dobre...
Stary 2015-04-01, 16:04   #2767
PalinKa_88
Rozeznanie

Cytat:
Otóż to faceci!
Mój tata dzownił do mnie z francji, że kupił śpiochy. Rozmawiam z tz (spisywałam listę ciuchów co mam) i mówię, że ciekawe czy śpiochy czy pajace kupił. Przyjechał dziś a tam body
Niestety nie tanie a rozmiar 50/56 mam nadzieje, że chociaż do szpitala będą dobre...
no ja jakbym mojego Tż puściła do sklepu po ubranka, to pewnie bym miała same rozmiary 120-140cm
Jak mu pokazałam ubranka 56-62 to stwierdził, że sobie z niego jaja robię ii są to ubranka dla lalek
Także częściowo muszę sama ubrać synka, do reszty rzeczy to już może dopuszczę Tż-ta :P:
Stary 2015-04-01, 16:12   #2768
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
Otóż to faceci!
Te sprzedawczynie w dziecięcych sklepach też strasznie żerują na mężczyznach Ponoć on jak powiedział, że wcześniak, to wrócił do domu z 35 sztukami (!!!) body na rozmiar 50 bo TE PANIE NA PEWNO WIEDZĄ LEPIEJ SKORO SIEDZĄ W TEMACIE a ten rozmiar im pewnie nie schodzi tak dobrze, to złapały jelenia Na pewno nie wszędzie takie kity wciskają, on niestety zupełnie też nieporadny (w sumie się nie dziwię) też nie odróżnia części niemowlęcej garderoby, to uwierzył im Tylko kurcze jemu również więcej stanowczości by się przydało, w końcu to facet

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:
Napisane przez PalinKa_88 Pokaż wiadomość
no ja jakbym mojego Tż puściła do sklepu po ubranka, to pewnie bym miała same rozmiary 120-140cm
Jak mu pokazałam ubranka 56-62 to stwierdził, że sobie z niego jaja robię ii są to ubranka dla lalek
Także częściowo muszę sama ubrać synka, do reszty rzeczy to już może dopuszczę Tż-ta :P:
Rozwaliłaś mnie tym tekstem Ahhhh Ci faceci

Będę Mamą
Stary 2015-04-01, 16:13   #2769
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
Jak kupiłam pierwszy ciuszek to reakcja tz była taka sama
Cytat:
Te sprzedawczynie w dziecięcych sklepach też strasznie żerują na mężczyznach Ponoć on jak powiedział, że wcześniak, to wrócił do domu z 35 sztukami (!!!) body na rozmiar 50 bo TE PANIE NA PEWNO WIEDZĄ LEPIEJ SKORO SIEDZĄ W TEMACIE a ten rozmiar im pewnie nie schodzi tak dobrze, to złapały jelenia Na pewno nie wszędzie takie kity wciskają, on niestety zupełnie też nieporadny (w sumie się nie dziwię) też nie odróżnia części niemowlęcej garderoby, to uwierzył im Tylko kurcze jemu również więcej stanowczości by się przydało, w końcu to facet
U facetów to norma. A jak mama mu mówiła rano, że to nie śpiochy to się kłócił
Ale tu akurat wiem, że sam kupił bo on po francusku się nie dogada bo w pl firmie tam pracuje No ale mimo wszystko...faceci:brzydal :
Stary 2015-04-01, 16:14   #2770
aga00100
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość

pochwal sie nam potem efektami remontu
Cytat:
Napisane przez martynka2812 Pokaż wiadomość

za wizyte jak mozesz wrzuc zdjecia, szukam inspiracji, bo nasz remont mial trwac tydzien - dwa a tu jeszcze konca nie widac

Jutro zrobie zdjęcia i wrzuce bo właśnieTż wrócił,obiad i jedziemy do znajomych.a ja już najchętniej poszłabym spać
aga00100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-01, 16:21   #2771
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
J
U facetów to norma. A jak mama mu mówiła rano, że to nie śpiochy to się kłócił
Ale tu akurat wiem, że sam kupił bo on po francusku się nie dogada bo w pl firmie tam pracuje No ale mimo wszystko...faceci:brzydal :
Mężczyźni się nie znają. Mój stwierdził, że 3 sztuki takich samych rodzajów ciuszków spokojnie wystarczą. Po co kupuje np 8 pajaców z rozmiaru???? Przecież to marnowanie pieniędzy.

Stary 2015-04-01, 16:22   #2772
PalinKa_88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aviskowa Pokaż wiadomość
Mężczyźni się nie znają. Mój stwierdził, że 3 sztuki takich samych rodzajów ciuszków spokojnie wystarczą. Po co kupuje np 8 pajaców z rozmiaru???? Przecież to marnowanie pieniędzy.
ten tekst też usłyszałam, że już chyba ciuszków to na rok wystarczy
Stary 2015-04-01, 16:45   #2773
ciezka_sytuacja
Raczkowanie

Cytat:
u mnie leci 7msc
a moja mama urodziła w 7msc więc jakoś wole się zaopatrzeć wcześniej
Swoją drogą ostatnio strasznie często mam skurcze przepowiadające i tak jakoś mi w głowie siedzi, że wcześniak może być

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------
Ja też się trochę obawiam tego wcześniactwa, chociaż u mnie w rodzinie się nie zdarzyło ale lepiej dmuchać na zimne
A co do mężczyzn macie 100% racji
ciezka_sytuacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-01, 17:07   #2774
gkatarzynka
Zadomowienie

To ja muszę pochwalić mojego Męża,bo przed porodem Hani zrobiłam Mu przeszkolenie co jest czym i jak dowoził mi do szpitala ubranka to nic nie pomylił,a jak kazała kupić bodziaki to kupił bodziaki a jak pajaca,to pajaca. No i zawsze taka ilość, o która prosiłam. A jak miał jakieś watpliwości co do koloru to,dzwonił. I nawet dość szybko obczaił rozmiarówkę dziecięca. Zreszta szczerze mówiac,to zupełnie bym soobie bez Niego nie poradziła-pomagał ile mógł... był przy nas caly czas...
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-01, 17:09   #2775
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
To ja muszę pochwalić mojego Męża,bo przed porodem Hani zrobiłam Mu przeszkolenie co jest czym i jak dowoził mi do szpitala ubranka to nic nie pomylił,a jak kazała kupić bodziaki to kupił bodziaki a jak pajaca,to pajaca. No i zawsze taka ilość, o która prosiłam. A jak miał jakieś watpliwości co do koloru to,dzwonił. I nawet dość szybko obczaił rozmiarówkę dziecięca. Zreszta szczerze mówiac,to zupełnie bym soobie bez Niego nie poradziła-pomagał ile mógł... był przy nas caly czas...
dla Męża za chęć nauki. Super, że Wam pomagał.

Stary 2015-04-01, 17:21   #2776
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
dla Męża za chęć nauki. Super, że Wam pomagał.
Szczerze mówiac licze na to,że się nie wypalił i w lipcu też będzie pomagał. Już teraz wiem,że będzie miał urlop cały lipiec i sierpień... więc w najgorszym razie pierwszy miesiac będe miała lżejszy... a jak urodzę wcześniej,to moze i więcej niż miesiac
Stary 2015-04-01, 17:42   #2777
Viloet
Raczkowanie

Sikorka0204 śliczne to łóżeczko
Ja na strychu mam dwa zwykle sosnowe (jeszcze po mnie, ale w międzyczasie służyło innym dzieciom), muszę sprawdzić jego stan, przy okazji mam pytanie czy ktoś z Was przemalowywał sosnowe łózeczko na biały kolor?
Viloet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-01, 18:19   #2778
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:

to samo wczoraj usłyszałam jak przyniosłam te ciuszki z lumpa
to nic, że ubranka są w różnym rozmiarze i tak naprawdę na start wciaż mam ich za mało
Stary 2015-04-01, 19:02   #2779
agave
Rozeznanie

Ja dzisiaj jestem po wizycie w poradni diabetologicznej dla kobiet w ciąży. Zrobili mi usg i wywiad. I dostałam dużo zaleceń. Muszę badać cukier 4 razy dziennie. W aptece dostałam już glukometr. Za dwa tygodnie kolejna wizyta i ustalenie częstotliwości wizyt. Do tego badanie ruchów dziecka od 29 tygodnia (ma być minimum 10 ruchów w ciągu 3 godzin), a od 30 tygodnia regularne badania KTG. Poza tym zostałam przeszkolona z diety cukrzycowej i jej mam się trzymać.

Trochę mnie przeraża ta dodatkowa ilość rzeczy do pilnowania: dieta,mierzenie cukru, dodatkowe wizyty u lekarza. Ale jak cukier będzie pod kontrolą, to dziecku nic nie będzie.
Stary 2015-04-01, 19:18   #2780
Kropek22225
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agave Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj jestem po wizycie w poradni diabetologicznej dla kobiet w ciąży. Zrobili mi usg i wywiad. I dostałam dużo zaleceń. Muszę badać cukier 4 razy dziennie. W aptece dostałam już glukometr. Za dwa tygodnie kolejna wizyta i ustalenie częstotliwości wizyt. Do tego badanie ruchów dziecka od 29 tygodnia (ma być minimum 10 ruchów w ciągu 3 godzin), a od 30 tygodnia regularne badania KTG. Poza tym zostałam przeszkolona z diety cukrzycowej i jej mam się trzymać.

Trochę mnie przeraża ta dodatkowa ilość rzeczy do pilnowania: dieta,mierzenie cukru, dodatkowe wizyty u lekarza. Ale jak cukier będzie pod kontrolą, to dziecku nic nie będzie.

Trzymam kciuki żebyś sobie poradziła

Ja niestety śpię znów cały dzień. Boli jak cholerka. Więc tak tylko zaglądam i idę dalej leżeć. Na nic nie mam ochoty... chcę żeby już przeszło.....
Kropek22225 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-01, 19:31   #2781
PalinKa_88
Rozeznanie

Boże ja uduszę i zabiję mojego wstrętnego Małża!!!!
Wysłałam go po wyniki glukozy i dzwonię do GADA jakie wyszły a on mi na to, że na czczo mam ok ale po 1h i 2h powyżej normy i dokładnie podaje wartości więc ja w ryk, histeria i w ogóle mam dość, a on do mnie że PRIMA APRILIS
No myślałam, że mu ostatnie pożegnanie muszę uczynić, co za kolo w ogóle, żeby sobie z wyników żartować BŁAZEN JEDEN

Na szczęście glukoza wzorowa i mogę zaszaleć z ciachami na święta i będą kremóweczki
A zaraz idę po lody

Edytowane przez PalinKa_88
Czas edycji: 2015-04-01 o 19:36
PalinKa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-01, 19:33   #2782
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
to nic, że ubranka są w różnym rozmiarze i tak naprawdę na start wciaż mam ich za mało
Hehe... tak was czytam i stwierdzam,że mój Maż to anioł... ale też wiem z czego to wynika,zwyczajnie nie lubi jak Mu suszę głowę jak się nie mam w co ubrać,albo jak nie mam w co ubrać Hani. I sam mnie na zakupy wysyła... no i kiedyś mi powiedział,że wierzy w mój zdrowy rozsadek i mam tak kupować,żeby nie brakło na inne rzeczy.
Stary 2015-04-01, 19:40   #2783
Harrods
Zadomowienie

Ja przed chwila przepytałam męża na okoliczność rodzajów ubranek niemowlęcych i wie co to jest body, śpiochy i pajacyk. Ale nie wiedział, co to półśpiochy i rampers.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-01, 19:40   #2784
natetitka
Zadomowienie

Cytat:
Szyjka u mnie 5cm była (mam nadzieję że i teraz tak jest) więc ok, ale gin powiedział, że lepiej leżeć bo główka może na nią naciskać i lepiej dmuchać na zimne
Niech wytrzymają te nasze maluchy chociaż do tego 37 tc
masz szyję jak u łabędzia ;D moja jest króciutka ale lekarka nie kazała jeszcze panikować.

Cytat:
Fajne ciuszki
Zazdroszczę cierpliwości do szukania, bo zawsze jak ja pójdę do lumpka to sama ilość ludzi mnie zniechęca do szukania i bardzo szybko rezygnuję.
A co do badań jeszcze u gina nie byłam mam nadzieję, że tak samo powie że to normalne i żeby się nie martwić.
Ja trochę też mam kłopot z szukaniem. A teraz jak mam się z chłopca na dziewczynkę i jeszcze na super malutkie rozmiary przestawić to wychodzi tak, że podchodzę do wieszaczków i uciekam ze sklepu ale cosik dziś zakupiłam, powklejam w klubie

Cytat:
Pokaże już razem z urządzonym kącikiem dziś przyszło, jest świetne też właśnie 140/70 bo zamierzam na niego nałożyć przewijak, a przy okazji zmienia się w tapczanik dla starszego dziecka no i też białe, jak wszystkie meble w sypialni

A te Twoje z wyposażeniem to jakie? Tzn. o te wyposażenie mi chodzi. Materac w komplecie? Pościel? Bo u mnie teraz okazuje się że łóżeczko będzie najtańsze materac chcemy lateksowy a to ponad 2 stówy, a ochraniacz + prześcieradła 170zł no i nie liczę elementów dekoracyjnych czyli tiulu na pompony, ozdoby na ścianę, lampki itp to się nazbiera mega kwota tylko na jeden kąt w pokoju
Z wyposażeniem tzn. z materacykiem kokos-gryka, kompletem pościeli, ochraniaczem i baldachimem. Nie sprzedają samego łóżeczka akurat a ja bym wolała w sumie samo łóżeczko a materacyk dokupić sama, pościele i ochraniacze mamy po synku. A to Twoje w tej super cenie to jest online dostępne? Bo jak 140x70 junior to bym się może skusiła

Cytat:
Bo grypa żołądkowa nie szkodzi maleństwu tylko trzeba dużo pić by się nie odwodnić

Zakupy:
łóżeczko
http://allefree.pl/galeria/889920/1.html
rożek

okrycie kąpielowe

pościel

naklejka na ścianę - ogólnie motyw sówek chcieliśmy

Do tego zakupiłam gryzaczki, termoopakowanie na butelkę, 22 pieluchy tetrowe (białych+kolorowych), 5 flanelowych -kolorowych, aspiratorek frida, termometr do wanienki
Solidne zakupy i jakie śliczne!!!

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
To i ja mojego mogę tak pochwalić jak Ty. Wszystkie typy ubranek rozróżnia, do szpitala dowoził, mimo, że mu uszykowałam torbę na wyjście to jeszcze wcześniej poprosiłam by mi ciuchy różne dla małego przywiózł bo byliśmy już prawie tydzień w szpitalu i psychicznie było mi źle, zwykłe przebranie w swoje ciuszki, zawinięcie we własny nowy kocyk pomogło mi bardzo Wszystko zgodnie z instrukcją i w dobrych rozmiarach. Potem przewijanie, kąpanie wszystko przy małym zrobił i nawet na kupę się nie krzywi a ja tak (a mamy wielorazówki). Także ten, no szczęściara ze mnie

Cytat:
Napisane przez Viloet Pokaż wiadomość
Sikorka0204 śliczne to łóżeczko
Ja na strychu mam dwa zwykle sosnowe (jeszcze po mnie, ale w międzyczasie służyło innym dzieciom), muszę sprawdzić jego stan, przy okazji mam pytanie czy ktoś z Was przemalowywał sosnowe łózeczko na biały kolor?
my nie na biały a na czerwony przemalowaliśmy, na granatowy kojec. Właśnie sosnowe. Jeszcze mamy w planach przewijak na biało taka kolorowa z nas rodzina. Użyliśmy farby akrylowej ze śnieżki, szybko wysycha i dobrze pokrywa.
Ostatnio sosnowe łóżko na biało tż malował i kupiliśmy nieświadomie paskudną jakąś farbę olejno-ftalową. Okropieństwo i efekt szkaradny. Musimy jeszcze raz malować.

Cytat:
Naprawdę piękne ciuszki znajdujesz w lumpkach. Widać na zdjęciach, że są w bardzo dobrym stanie. Rzadko bywam w lumpkach ale jak jestem to na 100000% takich tam nie uświadczysz gdzie chodzę. Dziś odwiedziłam inne dwa miejsca i tam wręcz brudne i poplamione ubrania wisiały, bardzo zniszczone.

Cytat:

biedulka, będzie pewnie ciężko się przestawić
ale może odkryjesz nowe przepisy, widziałam w necie, że jest dużo blogów z przepisami dla ciężarnych cukrzycowych mamuś - poszperaj

No i tak dzień zleciał. Dziś byłam na mojej zwykłej wizytce. Co tam nic tam ciekawego - dalej panienka. Widziałam się z córcią w piątek na 3d to tak na spokojnie przebiegała bez nerwów wizyta. Szyja króciutka, no wiadomo, że się nie wydłuży. Ale lekarka stwierdziła, że pessara jeszcze nie potrzebuję. Nooo i tak nic nie mówiła o oszczędzaniu się albo przytulankach więc wnoszę, że bez zastrzeżeń. ;P Byłam też jak wyżej napomknęłam na zakupkach. Obstrzelam foty i się pochwalę w klubie

FB

_________________________ ___

moje nowe uzależnienie surówka
natetitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-01, 19:44   #2785
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Boże ja uduszę i zabiję mojego wstrętnego Małża!!!!
Wysłałam go po wyniki glukozy i dzwonię do GADA jakie wyszły a on mi na to, że na czczo mam ok ale po 1h i 2h powyżej normy i dokładnie podaje wartości więc ja w ryk, histeria i w ogóle mam dość, a on do mnie że PRIMA APRILIS
No myślałam, że mu ostatnie pożegnanie muszę uczynić, co za kolo w ogóle, żeby sobie z wyników żartować BŁAZEN JEDEN

Na szczęście glukoza wzorowa i mogę zaszaleć z ciachami na święta i będą kremóweczki
A zaraz idę po lody

ale Cię nastraszył wstręciuch jeden!

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Ja przed chwila przepytałam męża na okoliczność rodzajów ubranek niemowlęcych i wie co to jest body, śpiochy i pajacyk. Ale nie wiedział, co to półśpiochy i rampers.
chyba musze mojemu zrobić taki test

Cytat:
Napisane przez natetitka Pokaż wiadomość

Naprawdę piękne ciuszki znajdujesz w lumpkach. Widać na zdjęciach, że są w bardzo dobrym stanie. Rzadko bywam w lumpkach ale jak jestem to na 100000% takich tam nie uświadczysz gdzie chodzę. Dziś odwiedziłam inne dwa miejsca i tam wręcz brudne i poplamione ubrania wisiały, bardzo zniszczone.

oj takich zniszczonych to ja też masę widzę w lumpach.. ale szperam i szperam aż w konću wynajdę cos porządnego

http://www.popularnie.pl/wczesniak-amillia/
Stary 2015-04-01, 19:56   #2786
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Ja się przyznać muszę, że sama jeszcze nie do końca wiem co jest czym Mniej więcej kojarzę ale .. np rozróżnić półśpiochy, śpiochy i pajace hmm ..
Stary 2015-04-01, 20:40   #2787
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:

Napisz mi proszę jaki miałaś wynik cukru oraz ile czekałaś na wizytę.

Stary 2015-04-01, 21:06   #2788
maruda80
Zakorzenienie

Po wizycie u gin, chciała mnie położyć w szpitalu ale nie mam z kim Krzysia zostawić więc szpital nie wchodzi w rachubę.
Glukoza mi dziwnie wyszła- pierwszy wynik na czczo 5,66 (norma do 5,5, ale podobno już jeden nieprawidłowy wynik wskazuje na cukrzyce ciążowa) , drugi i trzeci wynik po glukozie w normie.
Ostatecznie dała skierowanie do poradni diabetologicznej i oczywiście kontrola glukometrem i dieta.
Pół dnia spędziłam na dzwonieniu po rejestracjach- terminy są tragicznie odległe mimo że w ciąży i na skierowaniu podbite jako PILNE. Najszybszy termin jaki wywalczyłam to 30 kwiecień na NFZ, prywatnie nie wiele wcześniej bo 15.04. Koszt wizyty prywatnej 90 zł.

Edytowane przez maruda80
Czas edycji: 2015-04-01 o 21:09
maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-01, 21:29   #2789
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Pół dnia spędziłam na dzwonieniu po rejestracjach- terminy są tragicznie odległe mimo że w ciąży i na skierowaniu podbite jako PILNE. Najszybszy termin jaki wywalczyłam to 30 kwiecień na NFZ, prywatnie nie wiele wcześniej bo 15.04. Koszt wizyty prywatnej 90 zł.
Czyli sobie troszkę poczekam.

Stary 2015-04-01, 21:33   #2790
maruda80
Zakorzenienie

polecam stronę dla kobiet w ciąży z problemem cukrzycy:
http://slodkiemamy.edu.pl/

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości