Marcowe Mamy 2015 cz. X - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-02, 16:05   #4501
Magnifica
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. X

U nas za oknem zawierucha, śnieg, zimno... jak w grudniu... dobrze, ze tyle grubych rzeczy mam dla Młodej na jutro na wyjście
Stary 2015-04-02, 16:08   #4502
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
Z moim Jaśkiem tak samo- typowej kolki nie ma, zatwardzeń też nie, ale przed kupką mocno się napina i płacze. Prawdopodobnie to dyschezja i przejdzie samoistnie. Póki co pomagam synkowi masażem i przykurczaniem nóżek, ale zastanawiam się nad podaniem kopru włoskiego.
a ja nad tymi niemieckimi kropelkami

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
dziewczynki, co używacie do pielęgnacji pupki waszych maleństw?
alantan
Stary 2015-04-02, 16:10   #4503
87marta78
Zadomowienie

Czy jest mozliwosc ze dziecko za szybko przybiera na wadze? Bo moja w piatek będzie miala 3tyg a na wadze juz prawie +1kg
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-02, 16:15   #4504
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Czy jest mozliwosc ze dziecko za szybko przybiera na wadze? Bo moja w piatek będzie miala 3tyg a na wadze juz prawie +1kg
U nas w 22 dniu akurat mieliśmy wizytę i mała ważyła o 910 g więcej niż w dniu wypisu ze szpitala.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-02, 16:17   #4505
87marta78
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
U nas w 22 dniu akurat mieliśmy wizytę i mała ważyła o 910 g więcej niż w dniu wypisu ze szpitala.
No my jutro mamy wizytę i jestem ciekawa co powie położna.
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-02, 16:21   #4506
asiulek8
Wtajemniczenie

Lekarka nam powiedziała, że bardzo ładnie przybiera. Więc chyba nie masz się czym martwić

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-02, 16:30   #4507
papalinka83
Zakorzenienie

Dziewczyny martwię się, że mój synek za mało je. Od początku jest cyc (słabo ssie i przysypia) +butla. Zjadal nawet 60 ml juz dawno. A od 3 dni niechetnie je, zjada 30-40 ml i to na siłę, nie wydaje mi się, żeby z cyca dużo jadł, bo ciągle przysypia. W ogóle jak ma jeść to zasypia. Dzisiaj dałam samą butlę bez cyca na próbę, 3H po jedzeniu i zmeczyl 60 ml na 5 razy martwię się. Jutro idziemy na ważenie, to się okaże czy przybiera, ale nie wiem czemu wcześniej dużo jadł, a teraz malo

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-04-02, 16:35   #4508
Lillkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość

Podpinam się pod pytanie. Gdzie można kupić to cudo?
Ja jestem w Niemczech, więc tutaj wszędzie heh... Ale poszukajcie na necie, to bardzo zachwalane krople i niektóre apteki/ sprzedawcy je sprowadzają.
Co do dawkowania to położna mi powiedziała, że 15-20 kropelek można podawać nawet 4-6 razy dziennie. A w międzyczasie na smoczek można po 2-3 kropelki.

Lillkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-02, 16:37   #4509
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Najlepiej sprawdzić sobie przyrost wagi na siatkach WHO, wtedy bedziesz wiedziała na którym centylu akurat jestescie.

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-02, 16:45   #4510
Lillkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny martwię się, że mój synek za mało je. Od początku jest cyc (słabo ssie i przysypia) +butla. Zjadal nawet 60 ml juz dawno. A od 3 dni niechetnie je, zjada 30-40 ml i to na siłę, nie wydaje mi się, żeby z cyca dużo jadł, bo ciągle przysypia. W ogóle jak ma jeść to zasypia. Dzisiaj dałam samą butlę bez cyca na próbę, 3H po jedzeniu i zmeczyl 60 ml na 5 razy martwię się. Jutro idziemy na ważenie, to się okaże czy przybiera, ale nie wiem czemu wcześniej dużo jadł, a teraz malo
Moja podobnie. Spadła z wagą, za mało przybierała. Teraz juz niby w normie, ale mogłaby więcej. Przy cycku zasypia i jest małym leniem. Z butli ssie zawsze szybko i łapczywie, z cycka początkowo też, ale szybko robi jej się błogo i odpuszcza. Trzeba popukać dziecko pod bródką i wtedy zaczyna ssać. Można też rozebrać do body - jak jest chłodniej to nie uśnie tak szybko. Na moją działa.

Lillkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-02, 17:14   #4511
nouvelle2
Zakorzenienie

Podałam wczoraj pierwszy raz mm :-( Zosia wyla przy cycku do 21 do 1 w nocy. Chyba przechodzę jakiś kryzys laktacyjny. Od tamtej pory jest tylko na piersi, próbuje to jakoś przezwyciężyć. Dziś rano nas wystraszyla, myślałam że złapała zapalenie oskrzeli od siostrzenca. Na szczęście to był fałszywy alarm. A, no i po kolejnej awanturze rano (tym razem przy mojej mamie) tz się wyniósł z domu. Bardzo dobrze nam razem we dwie, problem może być przy kąpaniu, ale to mi mama pomoże. dzisiaj tez jechałam z Zosia sama samochodem i dalysmy rade (jeden przystanek po drodze był, bo smoczek wypadł)

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-02, 17:45   #4512
ojustyna
Zadomowienie

pierogi z serem

a te kłótnie z mężem to syndrom "baby blues" mój już mnie zdiagnozował, aż sam się popłakał jak przeczytał co kobieta może czuć po porodzie i mnie teraz wspiera i wybaczył nawet to że mu kapcia przez okno wyrzuciłam i jego bazylie oregano i inne kwiatuszki w doniczkach powywalałam na podłoge jak psycholka wariatka jakaś i już go chciałam pakować, czyli oficjalnie mogę powiedzieć, że toprawda że w pierwszych tygodbniach po porodzie jest rozwód

któraś pytala o mieszanie herbatek laktacyjnbych z koperkiem itp, moim zdaniem śmiało, najwyżej sama się porasz ja tak koperek pije że od porodu tyg -14.3kg istna dieta cuud a to niecałe 2 tyg, oby tak dalej szło
Stary 2015-04-02, 17:47   #4513
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Podałam wczoraj pierwszy raz mm :-( Zosia wyla przy cycku do 21 do 1 w nocy. Chyba przechodzę jakiś kryzys laktacyjny. Od tamtej pory jest tylko na piersi, próbuje to jakoś przezwyciężyć. Dziś rano nas wystraszyla, myślałam że złapała zapalenie oskrzeli od siostrzenca. Na szczęście to był fałszywy alarm. A, no i po kolejnej awanturze rano (tym razem przy mojej mamie) tz się wyniósł z domu. Bardzo dobrze nam razem we dwie, problem może być przy kąpaniu, ale to mi mama pomoże. dzisiaj tez jechałam z Zosia sama samochodem i dalysmy rade (jeden przystanek po drodze był, bo smoczek wypadł)

Wierzę, że faceci potrafią zdenerwować.

Czemu myślałaś, że może mieć zapalenie oskrzeli? Jakie objawy miała Zosinka?

Mój siostrzenie 2,5letni wylądował w szpitalu na obustronne zapalenie płuc Biedulek malutki kochaniutki..

A mm się nie martw. Najważniejsze, że miałaś i mogłaś podać, a Zosinka finalnie była najedzona. Pewnie mogłaś mieć mniej mleka przez nerwy, jak wnioskuję.

Edytowane przez tout-petit-fille
Czas edycji: 2015-04-02 o 17:49
tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-02, 17:56   #4514
ojustyna
Zadomowienie

niunia co do sesji to rób jak najszybciej, nic straconego a takie maluszki sa przeslodkie
i witam w gronie zawirowan dot chrzcin, u nas juz 13 malutka bedzie chrześcijanką i o ile ubrankiem dla Olcika mojego kochanego zajmuje się matka chrzestna, tak dla siebie nie mam nic chyba pójde w leginsach i swetrze (przez okres ciąży zapomniałam że istnieje inny strój)
Stary 2015-04-02, 17:59   #4515
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
no wlaśnie moja juz ma 3 tyg wiec lipa;/
no coz ;p tak to jest jak czlowiek ma milion spraw i teraz dopiero sie obudzi..
niunia jeśli ma 3 tyg to niccc umawiaj się na szybko
Moja też w 3 tyg miała sesję.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-02, 18:05   #4516
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Wierzę, że faceci potrafią zdenerwować.

Czemu myślałaś, że może mieć zapalenie oskrzeli? Jakie objawy miała Zosinka?

Mój siostrzenie 2,5letni wylądował w szpitalu na obustronne zapalenie płuc Biedulek malutki kochaniutki..

A mm się nie martw. Najważniejsze, że miałaś i mogłaś podać, a Zosinka finalnie była najedzona. Pewnie mogłaś mieć mniej mleka przez nerwy, jak wnioskuję.
Jak się rano obudziła, to zaraz zaczęła bardzo krzyczeć i miała takie szkliste oczy, wiec myślałam, że ma gorączkę. A ze w domu panuje akurat zapalenie oskrzeli, to myślałam, że złapała
Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
pierogi z serem

a te kłótnie z mężem to syndrom "baby blues" mój już mnie zdiagnozował, aż sam się popłakał jak przeczytał co kobieta może czuć po porodzie i mnie teraz wspiera i wybaczył nawet to że mu kapcia przez okno wyrzuciłam i jego bazylie oregano i inne kwiatuszki w doniczkach powywalałam na podłoge jak psycholka wariatka jakaśala:ala: i już go chciałam pakować, czyli oficjalnie mogę powiedzieć, że toprawda że w pierwszych tygodbniach po porodzie jest rozwód

któraś pytala o mieszanie herbatek laktacyjnbych z koperkiem itp, moim zdaniem śmiało, najwyżej sama się porasz ja tak koperek pije że od porodu tyg -14.3kg istna dieta cuud a to niecałe 2 tyg, oby tak dalej szło
Widzę, że u Was też na ostro mam nadzieje, ze jak tz wróci (ciekawe kiedy.. oby na śniadaniu wielkanocnym byl) to zmieni się chociaż trochę.

Stary 2015-04-02, 18:25   #4517
martunka88
Rozeznanie

oj dziewczyny, hormony Was nie rozpieszczają, obyście się szybko godziły po takich kłótniach

Ja dla relaksu w końcu zajęłam się zrobieniem zdjęcia pamiątkowego Jaśkowi- w załączniku efekt
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Jaś.jpg (172,4 KB, 69 załadowań)
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-02, 18:32   #4518
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
oj dziewczyny, hormony Was nie rozpieszczają, obyście się szybko godziły po takich kłótniach

Ja dla relaksu w końcu zajęłam się zrobieniem zdjęcia pamiątkowego Jaśkowi- w załączniku efekt
Super! Też chciałam coś takiego zrobić i w końcu nie zrobiłam...

Stary 2015-04-02, 18:41   #4519
ojustyna
Zadomowienie

oooooj na ostro, mormony mnie dręczą ale my się szybko kłócimy a jeszcze szybciej godzimy i cierpliwość męża nas ratuje ale ja już przed porodem tłumaczyłam mu że tak może być i że musi to przetrwać, także rozmowy nam pomogły i miłośc nas trzyma razem i w szczęściu i z mormonami też takie motto

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

martuuunka cuuuuuudowne foto

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-02, 19:17   #4520
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Napisane przez KasiaKasiaWiki Pokaż wiadomość
super filmik

a o co chodzi z tym skokiem rozwojowym? podeślesz artykuł z netu, który czytałaś na ten temat?
Wertowałam internet ale jako pierwszy przeczytałam ten:
http://www.babyboom.pl/niemowleta/ro...a_dziecka.html
i tu są wszystkie skoki wyjaśnione

Cytat:
no i moja mała po skończeniu 3 tyg wazy 3700
Super moja ma prawie 6 tygodni i 3740g

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość

A jaki jest powód zmniejszenia laktacji?
Nie wiem, ale próbowałam: metody 753, herbatek, Femaltikeru, piję dużo (często na siłę), odżywiam się chyba okej, ciągle ją przystawiam a ona od 2 tygodni jeszcze się samą piersią nie najadła.
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-02, 19:27   #4521
lesyeux
Zadomowienie

Witajcie

juz prawie wszystkie sie szczęśliwie rozpakowałyśmy
Jeszcze tylko czekamy na WOJTUSIA i co, uciekamy na odchowalnie wizazową, czy na facebooku buszujemy ?

GRATULUJĘ WSZYSTKIM MAMUSIOM, które URODZIŁY

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
ja tez sie martwiłam tym bardzo, ze raz Zosia zjadła mi 120 ml a nagle zjada 50 ml. a wiem juz dlaczego. jak zjada mniej jest tak pełna bo męczy ją kupa, wteyd jej podkurczam nóżki i sama mi robi kupki, nie zawsze od razu czasami po 1h lub po 3 h zalezy. ale jak juz kupa wyjdzie potem zjada mi tak Zbyszko dodatkową porcje, ze aż uszy jej się trzęsą. Sprawdź jak u dzieciątka z wypróżnianiem, czy jak dawno kupy nie robił to może zbyt pełny i nie doje więcej po porstu, aż sie nie wypróżni. a moze czasami po prostu nie ma apetytu. Trzeba wszystko na wyczucie

Cytat:
spokojnie mm nie takie złe ;8 trzymam kciuki by kryzys laktacyjny odpuscił!
a ja dzisiaj sie juz wyprowadzałam z domu! zadyma co nie miara!
Tz sie poryczał!!! ale ja na ostrooo! tak mu nagadałam i tak wygarnełam, ze aż sie facet popłakał!
powiedziałam, ze jesteśmy teraz we 3 rodziną, a nie każdy sobie w inna stronę, bo to doprowadzi do jednego. tym bardziej, ze ja potrzebuje teraz wsparcia a nie zadym. albo jego fochów, i łaski we wszystkim !

Mam nadzieje, ze WY też dojdziecie do porozumienia!!!

nie smutaj Kochana, bo na pewno zasmucona jesteś

Cytat:

super fotka !!!
Stary 2015-04-02, 19:45   #4522
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Witajcie

Jeszcze tylko czekamy na WOJTUSIA i co, uciekamy na odchowalnie wizazową, czy na facebooku buszujemy ?

GRATULUJĘ WSZYSTKIM MAMUSIOM, które URODZIŁY

ja tez sie martwiłam tym bardzo, ze raz Zosia zjadła mi 120 ml a nagle zjada 50 ml. a wiem juz dlaczego. jak zjada mniej jest tak pełna bo męczy ją kupa, wteyd jej podkurczam nóżki i sama mi robi kupki, nie zawsze od razu czasami po 1h lub po 3 h zalezy. ale jak juz kupa wyjdzie potem zjada mi tak Zbyszko dodatkową porcje, ze aż uszy jej się trzęsą. Sprawdź jak u dzieciątka z wypróżnianiem, czy jak dawno kupy nie robił to może zbyt pełny i nie doje więcej po porstu, aż sie nie wypróżni. a moze czasami po prostu nie ma apetytu. Trzeba wszystko na wyczucie

spokojnie mm nie takie złe ;8 trzymam kciuki by kryzys laktacyjny odpuscił!
a ja dzisiaj sie juz wyprowadzałam z domu! zadyma co nie miara!
Tz sie poryczał!!! ale ja na ostrooo! tak mu nagadałam i tak wygarnełam, ze aż sie facet popłakał!ala:
powiedziałam, ze jesteśmy teraz we 3 rodziną, a nie każdy sobie w inna stronę, bo to doprowadzi do jednego. tym bardziej, ze ja potrzebuje teraz wsparcia a nie zadym. albo jego fochów, i łaski we wszystkim !

Mam nadzieje, ze WY też dojdziecie do porozumienia!!!

nie smutaj Kochana, bo na pewno zasmucona jesteś

super fotka !!!
Spoko, ja dzisiaj zrobiłam wstępny szkic pozwu rozwodowego szczerze mówiąc to nie jest mi smutno, bo rodzinka na święta przyjechała, wiec jest wesoło w domu gorzej będzie wieczorem...

Edytowane przez nouvelle2
Czas edycji: 2015-04-02 o 21:06
Stary 2015-04-02, 20:08   #4523
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki, co używacie do pielęgnacji pupki Waszych maleństw?
sudocrem

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-02, 20:27   #4524
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
I bardzo dobrze, zdrowie synka najważniejsze
dziękuję Ci bardzo za wsparcie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Halo halo ja juz urodzilam tak tak.. Dziś do domu. Młody taki na mleko lapczywy ze masakra nie wiem czemu.
Bolą mnie mega sutki pewnie źle dostawiam ale uczę się
gratuluję nauczysz się! na wszystko potrzeba czasu

Cytat:
Napisane przez mama d Pokaż wiadomość

Kochana, nie ma co się dołować... przecież dziecko od mm nie umrze a kto powiedział, że kp świadczy o byciu 'dobrą' matka.
Pomyśl sobie, że będziesz mogła jeść wszystko, bez obaw wychodzić z domu i odzyskasz niezależność - zazdroszczę, bo to mnie najbardziej uwiera w kp.

A pewnie! Dzieci są najważniejsze i nie dajmy się zwariować z tym kp czy mm.
dziękuję Ci za wsparcie Nikt nie powiedział, ale teraz straszna presja panuję na kp ale najważniejsze, żeby młody rósł i przybierał na wadze a mój od wyjścia ze szpitala (przez 5 tygodni) przytył tylko 760g. Dzisiaj napiłam się pierwszy raz kawy- rany jak mi smakowała ale dietę trzymam dalej, bo muszę schudnąć kg ciążowe już zrzuciłam, a teraz mi zostały te co uzbierałam przed ciążą

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość

Młody od urodzenia jest uczony życia w hałasie starszy synek strasznie go testuje. Najgorzej jak zwracam mu uwage, wtedy jeszcze bardziej go zaczepia.
ja też swojego nie oszczędzam normalnie rozmawiamy, telewizor jest włączony, a młody jak ma spać to śpi

Cytat:
Napisane przez KasiaKasiaWiki Pokaż wiadomość

nikt sobie nic takiego o Tobie nie pomyśli, szkoda że nie możesz karmić ale to nie Twoja wina. Najważniejsze zdrowie dziecka

niech rośnie
dziękuję Ci za miłe słowa masz rację i tego będę się trzymać

Cytat:
Dziewczynki, co używacie do pielęgnacji pupki Waszych maleństw?
ja bepanthen

Cytat:
śliczne zdjęcie fajną pamiątkę będzie miał Jaś

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Witajcie

ja osobiście wolałabym odchowalnie wizażową bo w ogóle dawno mnie tu nie było i nie wiem o co kaman z tym facebookiem

Cytat:
hej ja też jestem na modyfikowanym.. i nie czuję się gorszą mamą , takie uroki że jedne mogą karmić długo piersią, a jedne krócej , nic na to nie poradzimy ważne by maluszki zdrowo nam przybierały , damy radę
chcieć to nie zawsze móc ja mam chwilkę na wizaz zrobilam sobie kawkę(...)
przepraszam Was ze tak malo sie udzielam no ale ledwo nadazam w domu a teraz ogarniam wszystko na chrzciny zamowilam juz zaproszenia na chrzest specjalne ze zdjeciem malej
szatke co kupuje chrzestna tez bedzie ze zdjeciem wiec wszystko musi byc cacy
dziękuję Ci za wsparcie obie damy radę i obie jesteśmy dobrymi matkami i nie dajmy sobie wmówić, że jest inaczej
ja dzisiaj pierwszy raz od porodu wypiłam kawę i strasznie mi tego brakowało

a kiedy planujecie chrzest?? bo my już zdecydowaliśmy, że 10 maja będzie chrzest i obiad z poczęstunkiem
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

Edytowane przez luzna25
Czas edycji: 2015-04-02 o 20:32
luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-02, 20:28   #4525
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Jak się rano obudziła, to zaraz zaczęła bardzo krzyczeć i miała takie szkliste oczy, wiec myślałam, że ma gorączkę. A ze w domu panuje akurat zapalenie oskrzeli, to myślałam, że złapała

Widzę, że u Was też na ostro mam nadzieje, ze jak tz wróci (ciekawe kiedy.. oby na śniadaniu wielkanocnym byl) to zmieni się chociaż trochę.
To dobrze, że nic jej nie jest. Ale stracha to miałaś na pewno.
Ja raz też myślałam, że ma gorączkę, ale była akurat po spaniu, zgrzana i to był glupi pomysł na mierzenie jej wtedy temperatury.
TZ oczywiście wpadł w panikę, że NA PEWNO ma gorączkę. Jak się okazało, że nie, kazał mi ją obserwować i w razie wu jechać do lekarza.

Cytat:

bardzo fajne

Stary 2015-04-02, 20:37   #4526
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
dziękuję Ci bardzo za wsparcie

gratuluję nauczysz się! na wszystko potrzeba czasu

dziękuję Ci za wsparcie Nikt nie powiedział, ale teraz straszna presja panuję na kp ale najważniejsze, żeby młody rósł i przybierał na wadze a mój od wyjścia ze szpitala (przez 5 tygodni) przytył tylko 760g. Dzisiaj napiłam się pierwszy raz kawy- rany jak mi smakowała ale dietę trzymam dalej, bo muszę schudnąć kg ciążowe już zrzuciłam, a teraz mi zostały te co uzbierałam przed ciążą

ja też swojego nie oszczędzam normalnie rozmawiamy, telewizor jest włączony, a młody jak ma spać to śpi

dziękuję Ci za miłe słowa masz rację i tego będę się trzymać

ja bepanthen

śliczne zdjęcie fajną pamiątkę będzie miał Jaś

ja osobiście wolałabym odchowalnie wizażową bo w ogóle dawno mnie tu nie było i nie wiem o co kaman z tym facebookiem

dziękuję Ci za wsparcie obie damy radę i obie jesteśmy dobrymi matkami i nie dajmy sobie wmówić, że jest inaczej
ja dzisiaj pierwszy raz od porodu wypiłam kawę i strasznie mi tego brakowało

a kiedy planujecie chrzest?? bo my już zdecydowaliśmy, że 10 maja będzie chrzest i obiad z poczęstunkiem
my 25 kwiecień ale przez bole brzuszka malej czasem jestem wycienczona z sil ze nie moge jej pomoc.. ale mam nadzieje ze bedzie juz lepiej.. dzis lepiej..zobaczymy jakbedzie potem..

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-02, 20:40   #4527
luzna25
Zadomowienie

a dzisiaj byliśmy na USG stawów biodrowych i mamy zalecenie trzymać młodego na brzuchu "jak żabka" bo ma przykurcz a on tak nie lubi leżeć na brzuchu- już słyszę te krzyki w wyobraźni

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:
my 25 kwiecień ale przez bole brzuszka malej czasem jestem wycienczona z sil ze nie moge jej pomoc.. ale mam nadzieje ze bedzie juz lepiej.. dzis lepiej..zobaczymy jakbedzie potem..
a próbujesz czegoś na te bóle brzuszka? jakiejś herbatki, suszarki czy kropelek?
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-02, 21:14   #4528
nouvelle2
Zakorzenienie

przeszłam na pieluszki jedynki i małą uczuliły i w ogóle beznadziejnie się je nakłada ja chcę 0 z Happy

Stary 2015-04-02, 21:16   #4529
Anneet
Raczkowanie

Cytat:

Pomysł zajeeeeeeeebistyy..mogę się od gapić od ciebie ? ale obiecuję,że będę takie zdjęcie (podobne oczywiście-takiego zegara nie mam ) miała w ramce nad łóżeczkiem w pokoju
Anneet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-02, 21:18   #4530
tout-petit-fille
Zadomowienie

A ja wazylam sie dzis z mala i sama, zeby sprawdzic ile ona mniej wiecej wazy.
I wyszlo mi 4500 w body i spodenkach! Szok! Tym bardziej, ze 5 tygodni temu sie urodzila z waga 2520, a przy wypisie bylo 2380 :P

Jak bedzie w takim tempie tyc, to ja w przyszlosci na jedzenie nie zarobie:P

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości