|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 4 :)
Cytat:
No ze szpitalem ... jak by to była moja pierwsza ciąża to bym na bank pojechała spanikowana, teraz na szczęście wiem co mnie czeka mniej więcej więc nie panikuję tylko czekam co się wydarzy, zawsze mogę dzwonić też do swojej gin... I tak zrobiłam , uspokoiła mnie. Za to TZ już tak spanikował że prawie mnie do tego szpitala wygonił biedulek prawie się trząsł Mówi że nie ogarnie tego chyba---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- to lecę ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- no ważne nie panikować i poczekać z godzinkę co się będzie działo dalej... Wystraszyć się można... Ale spokojnie poleżeć, pochodzić , odpocząć... I przechodzi...
|
|
#3752 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uu to i ja lece ![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
![]() moj facet to z kolei bardzo spokojnie reaguje na takie rzeczt to juz przy marcelu panikuje jak zachoruje
|
|
#3753 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj, a tak marzyłam żeby się położyć i odpocząć Pogody zazdroszczę, ale wierzę, że w końcu i do mnie dotrze słonko ![]() Cytat:
No to jak kasa przyjdzie to będziesz szaleć Masz już listę co chcesz kupić i gdzie? ![]() U mnie z jedzenia dużo nie ma, za to dzisiaj mam obiad, tylko muszę ziemniaczki ugotować i gotowe. Podejrzewam, że dziś i jutro pozjadamy świąteczne jedzenie Cytat:
I gratuluję połóweczki ![]() Cytat:
Na wagę nie wchodzę ![]() Cytat:
I mówisz, że ciuszki z h&m lepiej brać mniejsze? Bo ja najwięcej ciuszków chciałam kupić 62 - czyli w tym wypadku brać z h&m 56, tak? Cytat:
2+2 Edytowane przez Nicole`_ Czas edycji: 2015-04-07 o 09:49 |
||||||
|
|
|
#3754 |
|
Zakorzenienie
|
Roxana
o... bardzo ładnie! właśnie w takim stylu urządzam pokój Mai ... Norweski chyba sie nazywa nie? szafy u małego nie masz??? Ja jeszcze szafę potrzebuję... ale biurko i komoda podobaja mi się bardzo /ta wysoka u malego co malo widać na foto/ ... Masz jakiś link do biurka to wrzuć proszę... Ja z białych właśnie nic ciekawego nie znalazłam... A inne nie chcę.. ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- spadam bo mnie mała goni z lapka, chce sobie pograć... Będę potem..
|
#3755 |
|
Zakorzenienie
|
No roxana mieszkanko ładne
super Nicole No narazie przeglądam rzeczy na ebay i czytam opinie.. -myślałam o kołysce póki co.. takiej do 90cm to na pol roku będzie. http://www.ebay.de/itm/281653414164?...%3AMEBIDX%3AIT -wózek 3w1 taki z fotelikiem wezme na pewno widzialam Polskie produkty na ebay slyszalam ze są dobre np Coral wózki niedrogie i dobre opinie zarowno na pl stronach jak i na ebay u sprzedawcow niemcow http://www.ebay.de/itm/300798608661?...%3AMEBIDX%3AIT http://www.ebay.de/itm/300688409142?...%3AMEBIDX%3AIT http://www.ebay.de/itm/CORAL-3in1-Ko...item46137bb9ee - przewijak taniej wyjdzie http://www.ebay.de/itm/191484116837?...%3AMEBIDX%3AIT 2w1 z wanienką pod spodem o takie cos: albo przewijak kupic zwykly drewniany i wanienke z podstawką na nogach osobno tez wyjdzie cenowo podobnie zobacze- bujaczek/ krzeselko tez widzialam 2w1 drogie troche ale fajne http://www.ebay.de/itm/281365306179?...%3AMEBIDX%3AIT no ale narazie podglądam rozglądam sie.. kupie to na co kasa bedzie.. jak kasy braknie to kupie pozniej za miesiac dwa lub po porodzie nie musze wszystkiego na raz miec np takie mobile grające jak i mate edukacyjną chce kupic dopiero po 3-4miesiacu
|
#3756 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jednak nie kupuje,kosza dla dziecka
odwidziało mi się i mały od razu będzie spał w łóżeczku po Bartusiu a Bartek gdzieś w czerwcu dostanie juz swoje łóżko do pokoju i sprzedam mój stojący przewijak i kupie taki nakładany na łóżeczko żeby miejsca zaoszczędzić. Wanienke da mi koleżanka bo jej dałam po Bartku wiec mi,zwróci i git został mi z tych większych rzeczy tylko wózek
|
#3757 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja się z wami żegnam
Nie mam zupełnie czasu na wizaż, pracuję od rana do wieczora i ledwo wystarcza mi dnia żeby od czasu do czasu pilnować porządku na swoich działach wizażowych Życzę wszystkiego dobrego
|
#3758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daj ale znac wiesz PO chociaż
|
|
#3759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- dziewczynki mnie Maja znów ,,maltretuje,, że chce wam ,,buźkę,, posłać... nie mam serca odmówić ![]() ![]()
|
|
#3760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to "ciocia" wizażowa wyśle też
|
|
#3761 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
http://www.ebay.de/itm/300798608661?...%3AMEBIDX%3AIT - z tych trzech chyba bym ten wybrała... ale wiadomo ... black ![]() Cytat:
![]() przewijak również kupujemy nakładany na łóżeczko - taki był wcześniej przy juniorze i się sprawdziło - poza tym nie mamy miejsca na osobne sprzęty ![]() Cytat:
![]() ciotka wizażowa również idzie
|
|
#3762 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Podoga zaczyna się jakaś robić ![]() Byłam z młodym na zakupach, kupiłam jakieś jedzenie koszulkę w lidlu i komplecik dla małej w h&m spodenki body i czapeczkę z minnie Młody sam wybierał. Zastanawiam się jak tam jest z rozmiarówką kupiłam kiedyś getry z pepco w rozmiarze 62 i są takie same jak 56 z h&m. Czy h&m ma większe rozmiary czy pepco takie małe? |
||
|
|
|
#3763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
urocze to ![]() Witam się i ja po świętach ![]() Na szczęście minęły szybko i całkiem bezboleśnie, nie objadłam się za bardzo bo nie było czym ![]() Tak czytam, że wy chyba już większość rzeczy macie Ja na razie tylko wózek, na resztę przyjdzie czas później
|
|
#3764 |
|
Zadomowienie
|
Beatrix, ja mam taka lampe w sypialni , ta duza i jest super
a jak sie zakurzy to pod kran ![]() I ja się witam po świętach, ktore spedzilismy glownie z tesciami, praktycznie od wielkiego czwartku. Za duży to wysilek dla mmie, az wczoraj organizm sie zbuntowal i caly dziem spedzilam w lozku z okropnymi mdlosciami... Mówicie ze bole miesiaczkowe sa niebezpieczne, ja mam takie od poczatku ciazy, ginekolog mowila ze w 1 trymestrze sa normalne, ale u mnie wciaz się pojawiaja 1 lub 2 razy dziennie i trwaja ok pol minuty, musze sie skonsultować. Dodatkowo, jak wstaje rano to boli mnie brzuch takie uczucie jak zakwasy w srodku lub siniak i tez nie wiem co to... Dobrze ze dzisiaj mam wizyte, takze wszytkiego się dowiem no i trzymajcie kciuki, zeby maluch pokazał płeć ))
|
|
|
|
#3765 |
|
Zadomowienie
|
majka dziekiz a odp odnosnie lampy,jeszcze sie nie napalilam konkretnie na zakup z allegro ale ..po co przeplacac,ksztalt mi sie podoba
a z tym dopinaniem sie tez tak mam, leginsy i tuniki..a po domu koszulki oversize i luz... beaciorq jak dla mnie cudna.. roxy super urzadzilas. Remkowi podobaja sie te mebelki,zreszta on chcial na zielono tj jego dobry kolega... wlasnie wrocilam z drobnych zakupków,bo trzeba zrobic jakis obiad.. ide troche poogarniac i pograbic,w taka pogode od razu czlowiek zdrowszy. ![]() jusiowa nie ma pospiechu,my po prostu rozkaldamy w czasie,inni kupuja w ciagu 2dni..kazda robi jak jej pasuje. moniska ja nie lubie ciuchow z pepco czy primarka co kupilam to sie rozwkleło,zrazilam sie.
watek scrapkowy:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=765045 wątek decoupage:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=714593&page=7 mój raczkujący blog:http://niebieskainspiracja.blogspot.com Edytowane przez beatrix28 Czas edycji: 2015-04-07 o 11:26 |
|
|
|
#3766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3767 |
|
Zakorzenienie
|
Zastanawiam się, czy mam te skurcze, czy to dziecko sie rozpycha. Czasami mnie złapie takie twardnienie, ale to wlaśnie bardziej podchodzi mi pod rozciaganie dzidziusia bo w jednym miejscu brzuch jest wtedy twardszy.
Ja lecę po zakupy na obiadek
|
#3768 |
|
Zakorzenienie
|
ja wam powiem ja z lidla czy aldi jak narazie pare razy kupowalam rzeczy ale pasuja dobrze rozmiarowo na marcelka.. a ma np spodnie przeciwdeszczowe pare sweterkow.. i chyba jakies dresy mial kiedys
![]() z kik kupuje ciuchy i czesto "na oko" niz na rozmiar np piżamy na 104 z tamtąd biorę bo są zwyczajnie za dlugie.. a ja c&A piżamky na 116 ciekawe hah jak oni to szyją to nie wiem
|
#3769 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajne pościele ma też Ceba - mówie o poszewkach, bo wsadów nie macałam. Cytat:
Ja w ogóle jestem przeciwniczką wynajmowania (chyba, ze nie ma innego wyjścia, np. brak zdolności kredytowej), bo koszty wynajmu to kasa wyrzucona - wolę już spłacać ratę kredytu, ale mieć coś swojego, niż płacić komuś i nie mieć z tego nic. Z tą inwestycją na lata, to też nie do końca Jeśli zdecydujemy się na to mieszkanie, to ono znowu na max. 5-6 lat, bo maluchy będą miały wspólny pokój, a jak pójdą do szkoły, to uważam, że każde powinno dostać swój. W sumie obecne mieszkanie też kupowaliśmy w opcji "na 5 lat" i prawie idealnie tak wyszło ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Czekam na łupy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję, że jak się trochę odkopiesz, to puścisz czasem info co tam u Ciebie słychać ![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#3770 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
|
|
#3771 |
|
Zakorzenienie
|
wzięliśmu używany maxi cosi mura 4 razem z bazą isofix
z olx.pl, cały czarny
|
#3772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() piąteczka! ![]() mamy ten sam, też czarny. ![]() ostatnio była promocja w sklepie firmowym więc wzięliśmy. ![]() do tego mamy fotelik pebble plus różowy i bazę 2wayfix
|
|
#3773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a bazę akurat tę zwykła, isofix
|
|
#3774 |
|
Rozeznanie
|
Hej laski
Wrociłam własnie od gina o byłam z tą kuzynką co mi tak dużo pomagała jak sama z Adasiem byłam i ona też jest w ciąży . To 7 tydzień .. ale sie ciesze Trzymam kciuki za wizyty ![]() U nas ok , rosnę zbrzydłam i przytylam .. czyli po staremu
|
#3775 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieje ze sie nam sprawdza
|
#3776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wgl kciuki za wizyty dzisiejsze i za płeć ..😊
|
|
#3777 |
|
Zakorzenienie
|
roxana- dokładnie też czuje takie ciągnięcie, ale to trwa max 2 minuty.
---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- jusiowa- za ile udało wam sie to cacko wyhaczyc ? :-D
|
#3778 |
|
Zakorzenienie
|
Aa widzę te same wózki będziecie mieć hihi
|
#3779 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zrobiłam 3 prania i jeszcze z 2 by się przydały. Ja nie wiem skąd tego się tyle wzięło??? Idę jutro pić super słodką glukozę, o 6.30 muszę się w laboratorium zameldować do tego czasu musze wyprawić młodego i zawieść do babci. O 18 idzie spać bo inaczej nie wiem jak to zrobię.Poprzedniego posta mi zjadło, w pepco to kupuję tylko majtki te za 3 zł bo za tą cenę są w porządku. Bawełniane i nie rozwalają się po kilku praniach. Kiedyś młodemu body kupowałam i nie były takie złe. |
|
|
|
|
#3780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest w dobrym stanie, po 1 dziecku, ale z 2012r. Widać ślady użytkowania, ale jak wszystko wypiorę, nasmaruję i wycackam to będzie picuś glancuś
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:39.

biedulek prawie się trząsł 

jest w dobrym stanie, po 1 dziecku, ale z 2012r. Widać ślady użytkowania, ale jak wszystko wypiorę, nasmaruję i wycackam to będzie picuś glancuś