|
|
#631 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!
Też się witam po świętach
Dziś boli mnie głowa i na nic nie mam sily i jakieś napady gorąca. Też mimuszę już pomyśleć o zakupach aptecznych i higienicznych bo zostanę z ręką w nocniku a nikt za mnie tego nie zrobi. Ciuszki też już czas posegregowac co jest a czego brak i dokupowac na bieżąco. Ostatnio nie mam weny na zakupy.
|
|
#632 |
|
Zakorzenienie
|
Masija
|
|
|
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
Gin coś mówił o sterydy na 2 dni ale pewnie 3 dni Będę.
Później mam mieć badania wiec się dowiem co i jak.
|
#634 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cześć Mamusie
![]() Witam się I ja po świętach ![]() Na szczęście ( i dzięki cukrzycy) nie jestem przejedzona Jeszcze pierwszy dzień u moich rodziców był super, ale wczoraj spędziłam cały dzień w łóżku, słabo się czułam, nie poszłam do teściów i w dodatku się klocilam z tz wiec lipa. Cytat:
super, że dostaliście ciuszki a paczka os t. wypasiona ![]() Cytat:
za 33tc za wizytęCytat:
Cytat:
trzymaj się tam i odpoczywaj. Wszystko będzie dobrze ![]() Ja dzisiaj tez wizytuje i mam usg III trymestru pewnie ostatnie juz przed porodem (oprócz tego co mi zrobią juz w szpitalu jak się zacznie ).Co do wyprawki to mi brakuje jeszcze pieluch, oliwki, ochraniacza na materac, pokrowca na przewijak i to chyba wszystko ![]() Może jeszcze zaszaleje i kupię sobie koszule do szpitala bo te co mam wydają mi się jakieś krótkie.
14.09.2013r. Edytowane przez anutka171 Czas edycji: 2015-04-07 o 11:52 |
||||
|
|
|
#635 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie brakuje wszystkich kosmetycznych rzeczy ale liczę, że siostra mi jakieś próbki przyniesie itp. Oprócz tego już takie ozdobne typu literki na ścianę i lampka z robaczkiem
Nie mamy ani pół zabawkowej rzeczy ![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Ooo, są mamusie grudniowe
|
#636 |
|
Konto usunięte
|
Masija trzymaj się
![]() Widzę, że moja mega paka od t. zrobiła szał Chcieliśmy wysępić smoczki marynarskie z lovi, ale powiedziała, że mamy się wstrzymać, bo może dziecko bezsmoczkowe będzie Nie to nie, sama sobie kupię
|
|
|
|
#637 |
|
Zadomowienie
|
witajcie poswiatecznie!
zaczal sie 30 tydzien ![]() a ja sie obzarlam w niedziele bylismy u tesciow a w poniedzialek zaprosilismy znajomych do nas ale jedzenie bylo skladkowe (zeby ciezarna nie musiala szykowac ), przyniesli strasznie duzo rzeczy mam jeszcze tego pol lodowki... i tyle roznych ciast ![]() teraz juz jestem w pracy i mi sie nic nie chce a duzo roboty jest... szuu dolaczam sie do narzekania na rozmiarowki dzieciece! tutaj to wogole sa cyrki, bo wloska rozmiarowka jest na miesiace, nie na centymetry i zwykle 0 miesiecy to sa malenkie na 50cm a 1 miesiac na 56 (a takie 0-3 to sa nieprzewidywalne). wlasnie doszla do mnie przesylka z ciuszkami i dwa bodziaki co mialy byc 0-1 miesiac sa wlasnie na 50 cm takie niesamowicie malutkie kto wie jaki ten moj dziec bedzie? a jak sie duzy urodzi? dobrze, ze byly niedrogie. mi w sumie brakuje chyba tylko pieluszek. i torby do wozka. i smoczka zadnego nie mam ale to w kazdej aptece mozna dostac. (a moze uda mi sie uniknac?) no i cos do pepka ale nie wiem co, czekam na szkole rodzenia to na pewno cos doradza..(powinni niedlugo do mnie zadzwonic i powiedziec kiedy sie zaczyna..) |
|
|
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
Hejho!!! Witam po świętach... Jestem mega foka... Zaczynam się stresowac powrotem w lipcu do pracy choć juz znalazłam nianię ale tak czy siak strach przed niewiadomym dominuje.
Oprócz tego jestem załamana brakiem miejsca na drugie dziecko... Juz tylko 2 miesiące a ja nadal nie wiem gdzie ja to dziecko wcisne do tego krasnalskiego mieszkania
|
|
#639 |
|
Rozeznanie
|
To witam się i ja
Poldzik na kiedy masz termin? bo ja się polubiłam w swoich tygodniach ale chyba też jakoś zaczynam 30 tydzień Masija trzymaj się w tym szpitalu odpoczywaj |
|
|
|
#640 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!!!!
Wreszcie po świętach i wszystko wraca do normalności. dziś mam wizytę, mam nadzieję, ze zrobi mi usg i zobaczę małą Masija no to dobrze, że akurat jesteś w szpitalu więc coś i na bóle poradzą. Pogoda ma być z każdym dniem coraz lepsza |
|
|
|
#641 | |
|
Zadomowienie
|
ja tez!!! ![]() Cytat:
ja mam termin na 21 czerwca ale cos czuje, ze to bedzie wczesniej (nie wiem czemu, pewnie dlatego, ze chcialabym zeby sie szybko wyklul bo brzuch rosnie i rosnie )masija |
|
|
|
|
#642 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pod koniec miesiąca jak dostanę kasę z zus to zamawiam już wózek i będę zwarta i gotowa
|
||||
|
|
|
#643 |
|
Zakorzenienie
|
Gabisun ja mam własną działalność... I mam zawarta umowę które realizuje i niestety nie mogę znaleźć nikogo na zastępstwo z takimi uprawnieniami jak ja żeby ja zatrudnic
... Umowy nie mogę zerwać a nawet gdyby to kiedyś wrócę do pracy i jednak muszę zarabiać
|
|
#644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#646 | |
|
Zadomowienie
|
Witam się i ja po świętach! Witałam się właściwie wczoraj, ale wszystko co napisałam nie zostało opublikowane, nie wiem czemu. Męczyłam się na telefonie i dupa
Cytat:
|
|
|
|
|
#647 |
|
Zakorzenienie
|
widzę, ze wszystkie macie tak dobrze, że 3 dni i do domu.
U mnie jest tak popie... szpital że trzymają min. 5 dni a po sterydach 10-14 dni!!!! Ale mnie kręgosłup boli od kilku dni :O |
|
|
|
#648 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Z listy mnie nie usunęłyście to chyba nie jestem całkiem skreślona ![]() Nie odzywam się bo przestałam chodzić do pracy i mam jeszcze mniej czasu Szczerze w domu nie korzystam prawie z kompa, głównie fb na telefonie i tyle. A w pracy zawsze miałam czas na wiz wejść. I pewnie nadal nie będę na bieżąco, tym bardziej, ze watek rozwija się bardzo szybko ![]() Widziałam, że wspomniałyście o mnie w sprawie płci. Tak, u nas chłopiec potwierdzony w lutym. Imienia nadal nie ma. W ogóle czasem bym chciala żeby ta ciąża trwała i trwała żebym nie musiała się stresować czego mi brakuje. Póki co mam w sobie dziwny luz i oprócz zamówienia w gemini to nic specjalnie nie kupuję, a zostały głównie ciuszki i wózek. Czas leci, jutro mam kolejną wizytę, strach będzie wejść na wagę, nie czuję się i raczej nie wyglądam grubo, ale jedzenia sobie nie odmawiam ![]() Przepraszam, ze nie wiem co u was, no ale nie jestem w stanie nadrobić. Nawet wpisy z jednego weekendu ciężko nadrobić a co tu mówić o takiej przerwie...
|
#649 |
|
Zakorzenienie
|
Abz a dużo ciuszków będziesz dokupować? po synku już posegregowane?
|
|
|
|
#650 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do miejsca... Turcy potrafią w 10 osób w 2-pok mieszkaniu mieszkać, a ty nie dasz rady? masz jeszcze dwa miesiące, coś wymyślicieCytat:
Witaj ponownie abz jednak zaginione motywują ![]() Ja już po wizycie, chłopak pozostał chłopcem, waży 1,9kg
|
||||
|
|
|
#651 |
|
Zakorzenienie
|
Marei
ładna waga |
|
|
|
#652 |
|
Zakorzenienie
|
Marei pięknie waży
![]() Ja po synku mam kilka pajacyków, wanienkę i ...tyle. Wszystko muszę kupić a większe ubranka- cudne ale typowo chłopięce sprzedałam na All.
|
|
|
|
#653 |
|
Zakorzenienie
|
Marei gratki!!!! no ładna już waga
|
|
|
|
#654 |
|
Zakorzenienie
|
Gabisun raz byłam przejrzeć ciuszki, wiem, ze coś jest wiec się aż tak nie martwię, ale wszystko raczej na chłodne dni jednak. Dokupić muszę jeszcze bodziaków z krótkim rękawem, może parę pajacyków, nie mam pomysłu. A wszystko leży u rodziców bo my czekamy aż w końcu zrobimy ten remont i kupimy dużą szafę dla chłopaków...
Marei brawo za wizytę
|
#655 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#656 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się po świętach
Jestem tak objedzona, że przydał by sie jakiś detoks Co do wyprawki to już większość mamy, wczoraj dostałam łóżeczko przepiękne
|
|
#657 |
|
Zakorzenienie
|
Anutka tak sterydy.
dziękuję dziewczyny ![]() Marei piękna waga! u mnie przez te dwa dni mała kopała dosłownie non stop. Plus całe noce. Juz zaczynałam się stresować ale dzisiaj na razie jest ok. Za to ktg jej się dzisiaj chyba nie podobało bo miałam wrażenie, że mi brzuch rozerwie; )rany ale tutaj gorąco. .. aaa, a sterydy dostaje w poslady. .. ![]() Ale nie boli w sumie jakoś bardzo ![]() Szuuu a najadlas siębigosu ? ![]() Monika dzieki za opinie, nie kupiłam na razie wiec jeszcze się wytrzymam
|
#658 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
też nam schize ze urodze wcześniej ale staram się nie wkręcić bo strasznie się tego boje, każdy ból brzucha zbyt duża lub mała aktywnośc Zoski wszystko sprawia że przeżywam stres, aż nie będę tu pisać jakie mam myśli, chciałbym żeby było już miesiąc później
|
|
|
|
|
#659 |
|
Zakorzenienie
|
biedna.. nie wiedziałaś? na szczęście tylko dwa zastrzyki
|
|
|
|
#660 |
|
Zakorzenienie
|
Jakaś niemoc ciążowa mnie dopadła.
Dziewczyny ile pieluch tetrowych kupujecie? Przy założeniu, że na pupę pampersy. Ja myślałam, że wezmę tak z 5 białych i kilka kolorowych. Nie wiem też co do pępka. ![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Masija trzymaj się w tym szpitalu ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Marei jaka imponująca waga
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:27.

wiec lipa. 

za 33tc
za wizytę
), przyniesli strasznie duzo rzeczy mam jeszcze tego pol lodowki... i tyle roznych ciast 
kto wie jaki ten moj dziec bedzie? a jak sie duzy urodzi? dobrze, ze byly niedrogie. 

a większe ubranka- cudne ale typowo chłopięce sprzedałam na All.

06.09.2014