|
|
#661 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!
cześć kochane , jak dobrze że już po świętach
w końcu można odpocząć ![]() jednak zdecydowanie wole normalne dni, bez napinki i siedzenia przy stole...... moja mała też wariuje, dziś całą noc szalała, ale ja sie nie dziwie po takiej ilości słodkiego jaką pochłonełam.... Cytat:
Cytat:
nooo ja mam nadzieje ![]() świetnie cie rozumiem, mam to samo krzyże mi siadają......nooo pięknie, to nasze dzieci już takie duże ![]() klocuszki ![]() jezuuuu wy już prawie wszysko macie....ja mam większość tych dupereli, ale za to nie mam tych największych rzeczy...brakuje mi wózka, łóżeczke, materaca, fotelika......musze do ikei jechać kupić lampke i jeszcze jakieś pierdoły......nie mam też torby do szpitala, szlfroka, pieluch.....chyba sie od przyszłego tygodnia za to wezme, teraz musze odpocząć po świętach |
||
|
|
|
#662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do pępka kupuję Tribactic spray- tańszy duuużo od Octenispetu a położna bardziej go polecała- szybciej się pępuszek goi |
|
|
|
|
#663 |
|
Rozeznanie
|
Witam się I ja po świętach
Na począte trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i gratuluję wizyt które juz za Wami. Szczerze to te wagi naszych pociech coraz większe a to znaczy ze do porodu coraz mniej czasu Ja dzisiaj mega zestresowana siostra tż urodziła dwa tygodnie przed terminem a nawet spakowane nie była wiec jak się tylko dowiedziałam to zaczęłam prac niby jeszcze dwa miesiące ale chyba nie ma na co czekać jeśli chodzi o rozmiary to ja nie mam do tego cierpliwosci co ciuszek to inny, pewnie w końcu okaże się że większości nie założy bo źle posegregowane będzie Wyprawka to u mnie ciężki temat wciąż brak wozka i nosidła a to najważniejsze po wypłacie zamówię łóżeczko i przewijak. Pampers ów tez nie mam i chciałabym więcej tatry ale jak pomyślę o kosztach to głowa boli
Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy : - cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajęty i domagać się ze wszystkich sił, tego czego pragnie Edytowane przez kika1989wroc Czas edycji: 2015-04-07 o 15:51 |
|
|
|
#664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja mała zaczyna szaleć kiedy ja bardzo chcę odpocząć. W sobotę byłam górą bo cały dzień mnóstwo roboty na nogach i ja jej dałam popalić
|
|
|
|
|
#665 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny! Witam i ja się z Wami po świętach oraz po wizycie USG. I uczucia me mieszane z jednej strony szczesliwa bo wszystko wporządku ale z drugiej znowu się tak Dzidzia ułożyła że nie sposób było określić płeć
na usg połówkowym coś bąknął, że dziewczynka ale nie powiedział tego na 100%, teraz nie powiedział mi nic poza tym że leży już główką w dół, nożki złączone i jeszcze pod tyłkiem i z żadnej strony nie szło zobaczyć Chyba jak będę u niego na następnej wizycie to poprosze o skierownaie na USG bo â☠â☠â☠â☠â☠â☠â☠c a dostane! :P Tylko pytanie czy wypisze ehhh :P
|
|
|
|
#666 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A do pepka chyba wezmę spirytus.. |
||
|
|
|
#667 |
|
Konto usunięte
|
I po świętach schudłam Rybka ja mam 5 kolorowych flaneli i jeszcze wezmę z 5 tetr chyba też kolorowych ![]() Do pępka kupię octanistept, nie chciałam ale jak pęknę to se psiknę
Edytowane przez 201710041131 Czas edycji: 2015-04-07 o 15:13 |
|
|
|
#668 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nam na SR położna mówiła by pępka niczym nie przemywać. Dziewczyny w Super-Pharm jest promocja na hipa i Mixe dla dzieci 25% chyba. W rossie na pampersy 1 premium care. Nałaziłam się ale wróciłam z tobołami. Kupiłam butki wiosenne dla siebie i wygrzebałam jedną parę body w tesco za 3,60zł ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#669 |
|
Zakorzenienie
|
country111 pochwal się butami!
Jaś 20.06.2015 06.09.2014 Edytowane przez rybkaa90 Czas edycji: 2015-04-07 o 15:21 |
|
|
|
#670 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#671 |
|
Zakorzenienie
|
Kaczuszka a to uparciuch mały, nie dziwię ci się, że się niecierpliwisz. Ja bym nie wytrzymała tyle czasu nie znać płci i poszłabym gdzies na usg
Dobra, zmykam na wizytę, oby było dobrze
|
|
|
|
#672 |
|
Zakorzenienie
|
Mehja
|
|
|
|
#673 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie te buty też wizualnie nie powaliły ale jeśli bym nie kupiła to zostało by mi całą wiosnę w kozakach lub adidasach spędzić. Tak poważnie to te buty są dość miękkie i pod stopą są chyba wyłożone gąbką bo są jak kapcioszki i to mnie przekonało.
|
|
|
|
#674 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem. Nie miałam usg
szyjka nadal krótka więc nadal mam leżeć. Ale od ostatniej wizyty się nie pogorszyło więc leżenie mi służy Coś dopiszesz mi wizytę 27.04.? |
|
|
|
#675 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tetrowych mam 10, 4 sa biale i 6 kolorowych, moja mama mowi, ze jak bedzie w polsce to mi dokupi (u nas sa oczywiscie drozsze) bo "tego nigdy za wiele".. jak rzeczywiscie do pepka lepiej nic tak jak mowi country to fajnie ![]() mehja odpoczywaj... |
|
|
|
|
#676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I pępek bez niczego się zagoi? To nawet dobrze, jak nic nie trzeba. ![]() Coś komputer mi się psuje.
|
|
#677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
grunt że sie szyjka nie skraca i wszystko poza tym ok ![]() mamy wizyte jednego dnia ![]() wylicytowałam laktator medela mini electric za 7 dyszek ![]() mam nadzieje ze nie przyjdzie jakiś totalny chłam ![]() a co do pieluszek, ja mam 12 białych tetrowych i 5 flanelowych kolorowych ![]() wszystkie znajome mi mówiły że 15-20 pieluszek to taka optymalna ilość to se wyśrodkowałam
Edytowane przez industria Czas edycji: 2015-04-07 o 17:26 |
|
|
|
|
#678 |
|
Zakorzenienie
|
Industria super cena za medele
![]() Ja kupiłam sobie takie balerinki i dzis w nich już wyszłam- wiosna wreszcie http://allegro.pl/balerinki-biale-cz...216620993.html |
|
|
|
#679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja na początku nie używałam nic do pepka bo też czytałam ze woda starczy, niestety zaczął się paskudzic. Przemylam kilka razy spirytusem i raz dwa odpadł teraz od razu biorę spirytusem.
|
|
|
|
|
#680 |
|
Zakorzenienie
|
mehja super te baleriny
![]() ja kupiłam 2 lata temu idelane nude , zero ozdób, pasowały do wszystkiego i wydłużały noge ![]() 2 sezony obchodziłam, teraz szukam takich samych |
|
|
|
#681 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja na sycylii nadal w kozakach! bo ZIMNO JEST!!! tylko 15 stopni a w ta pore roku to powinno byc ze 23! niektorzy to jeszcze w puchowych kurtkach chodza, serio...
|
|
|
|
|
#682 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piękna waga Cytat:
![]() Pieluch tetrowych mam 10 a flanelowych 2. Do pępka to tak jak i przy córce kupie nasączone gaziki Leko. Dzisiaj dzwoniła teściowa i w poniedziałek zabiera Wiki do siebie, żebym mogła spokojnie iść na zakupy. Może w końcu skompletuje tą wyprawkę. |
||
|
|
|
#683 |
|
Wtajemniczenie
|
Marei - piekna waga.
Ja do pepka mam Octenisept. Tetrowych pieluch chyba nie mam, mam kolorowe flanelowe ale nie wiem nawet ile. Musze nawet zajrzec. Ja na weekendzie planuje jechac na zakupy i kupic pare rzeczy, reszta w maju. Poczatkiem maja tez planuje zaczac wszystko prac i przygotowywac. Ja juz schowalam swoje zimowe buty i wyciagnelam Conversy
|
|
|
|
#684 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam, Zosia ma się dobrze na świat się nie śpieszy. Od ostatniej wizyty tylko 1,4kg mi przybyło także nie jest źle. Następna wizyta 27.04
|
|
|
|
#685 |
|
Zakorzenienie
|
Mehja najwazniejsze ze sie nie pogorszylo,wizyta dopisana
Tez ostatnio kupilam sobie dwie pary balerinek,jeszcze jedna para by sie przydala i biale trampki
|
|
|
|
#686 |
|
Zakorzenienie
|
mehja dobrze , że nie jest krotsza
Cos ale Ty się nie przejmuj moja juz dzisiaj jest 'normalna '![]() Kochana gdybyś mogła mi dopisać wizytę na 29.04. ![]() Country Ty zła matko!! tak się na dziecku odgrywac![]() Jestem po usg. Z małą wszystko ok. Waży 1800 w zasadzie musze o niej już mówić wielka stopa albo dlugie paluchy a nie....![]() Chopin jak nic będzie, tylko z bozena ![]() No i juz się odwróciła. Niestety u mnie kiepsko, szyjka na szczęście bez zmian. Ale za to zastój w prawej nerce jest duży i zrobił się też na lewej; ( ból jest coraz większy. Juz nie wiem jak leżeć. Czekam na urologa i ma zdecydować co robimy dalej ale pewnie cewnik mnie nie minie. . strasznie się boje, żeby wszystko było dobrze.. Mam nadzieję , że jutro już będę wiedziała co i jak.
Edytowane przez masija Czas edycji: 2015-04-07 o 19:51 |
|
|
|
#687 |
|
Zakorzenienie
|
Masija moze faktycznie mialy takie dni. Dopisane
Mala juz sobie ladnie wazy. I co cewnik ci usunie ten zastoj i go wyciagna.? Biedna
|
|
|
|
#688 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki. |
||
|
|
|
#689 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#690 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczymy jak się sprawdzą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() brawo! ![]() Witam się i ja po świętach, w 30 tc Jestem przerażona faktem wyprawki, bo kasy coraz mniej mam, a wydatki jeszcze czekają ![]() Nie mamy materaca, butelek, laktatora, kosmetyków, torby i folii przeciwdeszczowej do wózka, pampersów, jeszcze jednego kompletu pościeli, przewijaka. Muszę się koniecznie wziąć za to w przyszłym tygodniu i spakować torbę. Jak przyjdzie zamówione łóżko dla nas, to będziemy malować sypialnię i kuchnię, i wtedy będę mogła wziąć się za pranie.. Przeraża mnie, ile jeszcze trzeba zrobić.. A co do pogrzebu, oczywiście pójdę na niego. Mój tata zostanie skremowany i dziś w kaplicy tylko najbliższa rodzina żegnała jego ciało - to chyba było gorsze przeżycie, niż sam pogrzeb, gdzie będzie stała już tylko urna, ale to dopiero w czwartek. Dziękuję Wam bardzo za miłe słowa ![]() Moja wizyta u fryzjera przesunęła się na jutro
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

krzyże mi siadają......

na usg połówkowym coś bąknął, że dziewczynka ale nie powiedział tego na 100%, teraz nie powiedział mi nic poza tym że leży już główką w dół, nożki złączone i jeszcze pod tyłkiem i z żadnej strony nie szło zobaczyć

06.09.2014 
tak się na dziecku odgrywac
ala: tak się na dziecku odgrywac