Ślub planujemy w 2017 roku, daty mamy już na oku! PM2017 cz.3 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-07, 12:55   #721
taedio
MerDer 4ever

Dot.: Ślub planujemy w 2017 roku, daty mamy już na oku! PM2017 cz.3

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Idź do sklepu niefirmowego to się zmieścisz

Hej
Hej Gdzie byłaś jak Cie nie było?
Będę poszukiwać może na necie ktoś będzie chciał sprzedać pożyjemy, zobaczymy
Stary 2015-04-07, 13:03   #722
nivea91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
To normalne. Normalne że jak kogoś znam rok, albo dłużej (jak to z niektórymi dziewczynami) to wolę z nimi pisać a nie z kimś kto doszedł 5min temu
Taki już "los" osób nowo dołączających, musi przeczekać i się udzielać
Tak, ale jeśli w jakiś sposób dyskryminuje się osoby dochodzące to przestają się one udzielać na formum z wiadomych powodów. A wydaje mi się, że taki wątek zakłada się, żeby jak najwięcej osób mogło dzielić się swoimi pomysłami, doświadczeniami itd. Chyba że w tym akurat wątku nie o to tu chodzi
Stary 2015-04-07, 13:05   #723
201801191006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nivea91 Pokaż wiadomość
Tak, ale jeśli w jakiś sposób dyskryminuje się osoby dochodzące to przestają się one udzielać na formum z wiadomych powodów. A wydaje mi się, że taki wątek zakłada się, żeby jak najwięcej osób mogło dzielić się swoimi pomysłami, doświadczeniami itd. Chyba że w tym akurat wątku nie o to tu chodzi
niech się każdy udziela, nikt nikogo nie wygania.
ale niech tu nie będzie gimbazy po prostu.
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 13:20   #724
201711281122
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez loloo Pokaż wiadomość
niech się każdy udziela, nikt nikogo nie wygania.

ale niech tu nie będzie gimbazy po prostu.

Witam się po pracy spamerki

Dominika, ja bym tak nie chciała, ale w Waszej sytuacji to rozwiązanie jest super!

Ja nie będę mierzyć sukni wcześniej, niż gdy przyjdzie czas. Boję się, że się w jakiejś zakocham
201711281122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 13:28   #725
nivea91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dominika405 Pokaż wiadomość
Hej

Pamiętacie jak mówiłam,że chciałabym mieć klasyczne wesele,ale nas nie stać?Mamy chyba rozwiązanie. Wstępnie uzgodniliśmy z TŻ, że w 2017 we wrześniu lub sierpniu(w zależności do terminu pałacu ślubnego) weźmiemy ślub cywilny + małe przyjęcie dla najbliższych (oczywiście w jakiejś fajnej knajpce,z dobrym alkoholem,malutkim tortem i foto).A już po moich studiach,gdy obydwoje będziemy pracować na etaty zrobimy kościelny i wesele Cieszy mnie taki zamysł,bo nie będziemy musieli padać na twarz żeby w trakcie studiów zarobić tyle żeby nas było stać na takie większe przyjęcie 50-60 osób jak to było w pierwotnej wersji. Jakoś tak mnie to uspokoiło.Bo miałam taki niepokój,że nie zaproszę tego kogo bym chciała na to przyjęcie,że będę potem żałować i patrzeć z taką zazdrością.A tak to i wilk syty(bo ślub w tym 2017 będzie ) i owca cała(bo wesele też będzie,ale troszkę później).Jak Wam się podoba nasza wizja? Po cichu liczę też,że może do czasu końca moich studiów minie mi chęć wesela i wtedy to i tak plus bo kasa będzie zaoszczędzona i zamiast na weselicho wydamy na fajne wykańczanie domu i podróże.
Ja bym tak nie chciała Kilka miesięcy między cywilnym a kościelnym dla mnie jest jeszcze ok, ale już np rok czy więcej to dla mnie za dużo, bo wtedy to już taka impreza rocznicowa-małżeńska a nie ślub.
Niemniej jeśli takie rozwiązanie Was satysfakcjonuje to ok
Stary 2015-04-07, 13:39   #726
PannaBlack
Rozeznanie

Cytat:
Tak, tak, tak!
Niestety widać podział na osoby które sa w wątku od początku, i na osoby które 'doszły'. I nie wyimaginowałam sobie tego ani ja, ani osoby które wypowiedziały się tu wcześniej na ten temat. Może dziewczyny które sa tu dłużej nie widzą tego, ale z mojej perspektywy osoby ze starej grupy rozmawiają o duperelach, żalą się i wszystko ok. a jeśli odezwie sie ktoś nowy to wtedy wychodzą takie kwiatki że kółko męczeńskie, tematy nie takie etc.
Chciałabym żeby tego podziału nie było, bo jakby nie patrzeć mamy wspólny cel-gadanie o ślubie czy o innych rzeczach, ale oceniajmy wszystkich tak samo, a nie przez pryzmat tego ile czasu na tym wątku dana osoba jest.
Znowu przepraszam, że piszę z opóźnieniem, ale przez święta nie zaglądam tu na tyle często by być z każdym postem na bieżąco.
Kurde... Nie chce być wredna czy coś, bo naprawdę z chęcią przyjmujemy nowe osoby i nigdy nie było z tym problemu. Sama byłam nowa, bo zaczynałam w tych wątkach od 0-wego postu
Ale jak gdzieś dołączam to jest taka śmieszna zasada, że jak to ja dochodzę, to się dostosowuję, więc nie dziwcie się, że jak ten wątek jest tu dłużej niż część z Was, to te, które go zakładały chcą na nim porządku. To nie "grono zamknięte", ale skoro jesteśmy za niego odpowiedzialne, zakładamy kolejne części, pilnujemy, żeby działo to mamy prawo powiedzieć, że nie podoba nam się jak tu się robi PTT. Nikogo nie wyganiamy, ale to nie my dołączyłyśmy, tylko Wy. Jesteście mile widziane, ale nie rozwalajcie czegoś, co budowałyśmy...
Jak ktoś chce ponarzekać, pogadać o czymś innym, to też jest ok. My też to robimy i nikt nie mówi, że nie. Ale matko jedyna... Nie róbcie PTT po prostu. I nie jęczcie przez 20 stron o tym samym. Tylko tyle.
PannaBlack jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 13:53   #727
zambeza
polaczek cebulaczek

Widze, ze pojawil sie temat sukni. Ja pochodze w lipcu. Dowiem sie, co mi pasuje, jaki jest przedzial cenowy, ogarne jak panie z salonu traktuja klientow itp. a dopiero z pol roku przed slubem kupie cos. Chce wydac maks 3000, jak wyjdzie taniej to jeszcze lepiej u mnie jest taki problem, ze kupienie uzywanej odpada (przez wzrost i to, ze nie mam czasu na jezdzenie i przymierzanie), uszycie tez, bo nie znam zadnej dobrej krawcowej, ktorej moglabym zaufac, wypozyczac nie chce. Alez ja wybredna
zambeza jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-04-07, 13:57   #728
nivea91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PannaBlack Pokaż wiadomość
Kurde... Nie chce być wredna czy coś, bo naprawdę z chęcią przyjmujemy nowe osoby i nigdy nie było z tym problemu. Sama byłam nowa, bo zaczynałam w tych wątkach od 0-wego postu
Ale jak gdzieś dołączam to jest taka śmieszna zasada, że jak to ja dochodzę, to się dostosowuję, więc nie dziwcie się, że jak ten wątek jest tu dłużej niż część z Was, to te, które go zakładały chcą na nim porządku. To nie "grono zamknięte", ale skoro jesteśmy za niego odpowiedzialne, zakładamy kolejne części, pilnujemy, żeby działo to mamy prawo powiedzieć, że nie podoba nam się jak tu się robi PTT. Nikogo nie wyganiamy, ale to nie my dołączyłyśmy, tylko Wy. Jesteście mile widziane, ale nie rozwalajcie czegoś, co budowałyśmy...
Jak ktoś chce ponarzekać, pogadać o czymś innym, to też jest ok. My też to robimy i nikt nie mówi, że nie. Ale matko jedyna... Nie róbcie PTT po prostu. I nie jęczcie przez 20 stron o tym samym. Tylko tyle.
Rozumiem oczywiście, ale mi chodzi o sytuację kiedy osoba będąca tu od początku może gadać o sprawach takich jak ginekolog, endokrynolog, żeby i inne a jeżeli w tym temacie wypowie sie osoba 'nowa' to zaraz robi sie dyskusja o tym, że ktoś narzeka, albo nie na temat pisze itd, a jedynie chce włączyć sie do dyskusji.
A jeśli chodzi o PTT to zarówno 'stare' jak i 'nowe' dziewczyny to robią Chodzi jedynie o takie samo traktowanie.
Stary 2015-04-07, 13:57   #729
201711281122
Konto usunięte

Ja też nie biorę pod uwagę krawcowej i używanej
Stary 2015-04-07, 13:58   #730
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Napisane przez zambeza Pokaż wiadomość
Widze, ze pojawil sie temat sukni. Ja pochodze w lipcu. Dowiem sie, co mi pasuje, jaki jest przedzial cenowy, ogarne jak panie z salonu traktuja klientow itp. a dopiero z pol roku przed slubem kupie cos. Chce wydac maks 3000, jak wyjdzie taniej to jeszcze lepiej u mnie jest taki problem, ze kupienie uzywanej odpada (przez wzrost i to, ze nie mam czasu na jezdzenie i przymierzanie), uszycie tez, bo nie znam zadnej dobrej krawcowej, ktorej moglabym zaufac, wypozyczac nie chce. Alez ja wybredna
A ile masz wzrostu?
Stary 2015-04-07, 14:00   #731
PannaBlack
Rozeznanie

Cytat:
Rozumiem oczywiście, ale mi chodzi o sytuację kiedy osoba będąca tu od początku może gadać o sprawach takich jak ginekolog, endokrynolog, żeby i inne a jeżeli w tym temacie wypowie sie osoba 'nowa' to zaraz robi sie dyskusja o tym, że ktoś narzeka, albo nie na temat pisze itd, a jedynie chce włączyć sie do dyskusji.
A jeśli chodzi o PTT to zarówno 'stare' jak i 'nowe' dziewczyny to robią Chodzi jedynie o takie samo traktowanie.
Byle z umiarem i tyle I Wy i my i nie będzie żadnego podziału
PannaBlack jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-07, 14:03   #732
zambeza
polaczek cebulaczek

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
A ile masz wzrostu?
154 To jeszcze nie problem, bo mozna kupic suknie na 160+i zalozyc po prostu szpile, ale jak chce miec plaskie buty
Stary 2015-04-07, 14:11   #733
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
154 To jeszcze nie problem, bo mozna kupic suknie na 160+i zalozyc po prostu szpile, ale jak chce miec plaskie buty
spoczko ja mam niewiele więcej no ale kilka cm a robi różnice moja mama mniej więcej tylko wzrostu co Ty a wydaje się dużo niższa ode mnie
Stary 2015-04-07, 14:16   #734
renia92
Zakorzenienie

Cytat:
To rzeczywiście... moja koleżanka też jest niska i nie udało jej się znaleźć używanej. Ostatecznie szyła na 155 ale +11 cm buty....
A czemu nie chcesz wyższych butów? Zawsze mi się wydawało, że osoby niższe uwielbiają szpilki itp ja sama będę mieć płaskie buty, ale to ze względu na to, że chce, aby TŻ był wyższy.
Stary 2015-04-07, 15:02   #735
zambeza
polaczek cebulaczek

Cytat:
Napisane przez renia92 Pokaż wiadomość
To rzeczywiście... moja koleżanka też jest niska i nie udało jej się znaleźć używanej. Ostatecznie szyła na 155 ale +11 cm buty....
A czemu nie chcesz wyższych butów? Zawsze mi się wydawało, że osoby niższe uwielbiają szpilki itp ja sama będę mieć płaskie buty, ale to ze względu na to, że chce, aby TŻ był wyższy.
Moj P nie jest za wysoki tez no i druga sprawa ze nie mialam szpilek juz ze 2 lata na nogach i 2-3 godziny i musialabym zmieniac :moniewiem: wiec lepiej od poczatku kupic jakies fajne baletki, sandalki i sie nie meczyc
Stary 2015-04-07, 15:05   #736
nivea91
Zakorzenienie

Cytat:
Moj P nie jest za wysoki tez no i druga sprawa ze nie mialam szpilek juz ze 2 lata na nogach i 2-3 godziny i musialabym zmieniac :moniewiem: wiec lepiej od poczatku kupic jakies fajne baletki, sandalki i sie nie meczyc
Jeśli wiesz, że byś się męczyła to faktycznie lepiej kupić płaskie Ja sama pewnie będę mieć podobny dylemat, bo wiem, że całą noc nie sam rady być w szpilkach
Stary 2015-04-07, 15:16   #737
201711281122
Konto usunięte

Ja nie chcę obcasów, ze względu na nikłą różnicę wzrostu między mną a TŻ.
Stary 2015-04-07, 15:25   #738
zambeza
polaczek cebulaczek

Cytat:
Napisane przez aardbei77 Pokaż wiadomość
a myslalas juz nad tym, jakie buty chcesz? Bo ja jak szukam plaskich to same brzydulce i takie... zwykle
Stary 2015-04-07, 15:38   #739
renia92
Zakorzenienie

Cytat:
Ja niedawno czytałam o butach podwyższających dla mężczyzn
Też mam z TŻ małą różnicę wzrostu, pewnie kupię balerinki czy coś w tym stylu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-07, 15:39   #740
zambeza
polaczek cebulaczek

Cytat:
a no sa, chyba Tom Cruise nosil
Stary 2015-04-07, 15:49   #741
201711281122
Konto usunięte

Cytat:
a myslalas juz nad tym, jakie buty chcesz? Bo ja jak szukam plaskich to same brzydulce i takie... zwykle
Zwykłe baleriny, bez żadnych szaleństw, ewentualnie melisski.

Cytat:
Podbite buty, celem dodania kilku cm, to miał już przyszły teść na swoim ślubie, prawie 40 lat temu
Stary 2015-04-07, 16:02   #742
dominika405
Zadomowienie

Ja właśnie wróciłam ze spotkania z TŻtem i jego przyjacielem.Miało być już poświątecznie dietetycznie a wyszedł Sphinx Ale fajnie było

Co do ślubu cywilnego i kościelnego oddzielnie,to jeszcze nic pewnego.Na razie chcę się zorientować co inni o tym myślą no i musimy pogadać z rodzicami,bo może zdecydują się nam dołożyć co nieco i wtedy plany będą inne Ale to dopiero na przyjęciu zaręczynowym się okaże,bo rodzice chcą poznać opinie tej drugiej strony Mi tam taka opcja pasuje i o ile nie będzie wyjścia to jak najbardziej biorę ją pod uwagę.

Ja bym chciała kupić jakąś na prawdę nie drogą suknię,bo o ile oszczędzamy to ja do tego jestem sknerus i szkoda mi kasy na jedną noc No i buty też płaskie.Mój TŻ jest wyższy o jakieś 13cm+ 2cm jego buty to 15cm,ale ja lubię taką różnice wzrostu więc będę się bardziej komfortowo czuła.

loading...

7/11
dominika405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 16:18   #743
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez VinVinara Pokaż wiadomość
gorzej jak potem proces starzenia nam przyspieszy
Siostra TŻa - lat 29 a ją się dalej o dowód pytają
A mi dają max. 19, gdzie mam prawie 23

Cytat:
Ja jakoś tak upatrzyłam sobie wrzesień lub sierpień i to dla mnie idealne miesiące.
To ja Cię na wrzesień namówiłam
Sama jak będę musiała zrezygnować z września to się popłaczę chyba

Cytat:
Napisane przez kognisia Pokaż wiadomość
Alison była bezkonkurencyjna! Jak mi pani założyła welon to się poryczałam
Bardzo ładna

Cytat:
Napisane przez malgosiaw123 Pokaż wiadomość
I w różnych piekarnikach?
Tak
Moja mama jak kiedyś miała to nic w nim nie robiła. W akademiku mamy chyba 10 takich i korzystałam z kilku. Każdy przypala z dołu, mimo, że włożę blaszkę na najwyższą 'półeczkę'

Cytat:
Napisane przez Promyk03 Pokaż wiadomość
ja dopiero się orientuje czy na 2016 się jeszcze da w tym tygodniu TŻ ma dzwonić po salach
Czyli już coś rusza u Was?

Cytat:
Napisane przez PannaBlack Pokaż wiadomość
A co myślicie o kupowaniu sukni szytej na wymiar przez internet?

No way
Nie masz szans przymierzyć, zobaczyć jak leży, etc.

Cytat:
Ty mnie zaraziłaś melissami i teraz siedzę na wątku melissowym i napalam się na połowę modeli A do slubu chciałabym Lady Dragon
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-07, 16:23   #744
Infernallullaby
Wtajemniczenie

GG do Infernallullaby

Ja sobie będe podczytywać tylko bo pisanie czegokolwiek nie ma sensu bo nowe osoby zaczynają tworzyć jakiś nie wiem front oporu z racji tego, że chcemy aby wątek wyglądał jak wyglądał.

Rozdzaźniło mnie tylko to że któras napisała " o to miałam problemy z TŻ i ja o nich nie wiem ? czemu nic nie napisałaś " - cholera napisałam, na grupie na fejsie bo nie odczuwam pociągu do wylewania brudów ze związku na publicznym forum i wszytkim,a zabrzmiało jakbym miała nie wiem zasrany obowiązek.

77 kg->70 kg->59 kg

Dziewucha Policjanta
Infernallullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 16:44   #745
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:

Podbite buty, celem dodania kilku cm, to miał już przyszły teść na swoim ślubie, prawie 40 lat temu
Między TŻ,a mną tez jest b.mala roznica. Ale lubię szpilki i zawsze na wesela zakładam Wtedy jesteśmy mniej więcej równi,a nam to nie przeszkadza,więc na ślubie będą szpilki.

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Cytat:
Co do ślubu cywilnego i kościelnego oddzielnie,to jeszcze nic pewnego.Na razie chcę się zorientować co inni o tym myślą no i musimy pogadać z rodzicami,bo może zdecydują się nam dołożyć co nieco i wtedy plany będą inne Ale to dopiero na przyjęciu zaręczynowym się okaże,bo rodzice chcą poznać opinie tej drugiej strony Mi tam taka opcja pasuje i o ile nie będzie wyjścia to jak najbardziej biorę ją pod uwagę.

Ja bym chciała kupić jakąś na prawdę nie drogą suknię,bo o ile oszczędzamy to ja do tego jestem sknerus i szkoda mi kasy na jedną noc No i buty też płaskie.Mój TŻ jest wyższy o jakieś 13cm+ 2cm jego buty to 15cm,ale ja lubię taką różnice wzrostu więc będę się bardziej komfortowo czuła.
A tam inni, jak Wam to pasuje to nie ma co się zastanawiać
Ja co do sukni to mam tak samo. Jak sobie wyobrażę,że mam dać więcej niz 2 tys to mi się płakać chce. Tak samo jeśli chodzi o jakiś samochód, którym bedziemy jechać do slubu. Ale tak jak mowilam chyba jednak bedzie to strażacki
malgosiaw123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 16:45   #746
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Hej Gdzie byłaś jak Cie nie było?
Będę poszukiwać może na necie ktoś będzie chciał sprzedać pożyjemy, zobaczymy
Gdzie? W domu

Cytat:
Ale tu nikt nikogo nie dyskryminuje. Po prostu czytanie codziennie NARZEKANIA nie jest miłe. A chodziło tylko o narzekanie a nie o to że ktoś nowy przyszedł i pisze.
Więc może skończmy ten idiotyczny temat który ciągnie się już tyle czasu bo aż się wchodzić na wątek nie chce i czytać ciągłych pretensji.
Ja mimo że mam wiele zmartwień jakoś nie siedzę codziennie i nie pisze "ciągle kłócę się z Tż", "nie mam pracy", "nie mogę zajść w ciąże"
edit: a uwierz że staranie się rok czasu o dziecko jak gówno z tego wychodzi jest 1000 razy gorsze niż kłótnie z teściową czy coś.

Edytowane przez 201604261006
Czas edycji: 2015-04-07 o 16:47
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 16:45   #747
paulinunia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym chciała taką koszulkę koronkową, którą z tyłu zapina się na guziczki. Nie wiem jak się to fachowo nazywa
ooo ja też o takiej aktualnie marzę

Cytat:
Napisane przez malgosiaw123 Pokaż wiadomość
U mnie spotkania jednak nie było
przełożyliście?

dominika - co do dwóch wesel - ja bym nie chciała bo chce raz a porządnie. Ale jesli Wam odpowiada to działajcie! Tylko zorientujcie się czy to napewno nie wpędzi Was w większe koszty - bo planujesz że np. to i tamto kupisz tańsze a jak przyjdzie do wyboru danej rzeczy to jednak koszty idą w górę ;/

Co do dyskusji. Trochę przykro że niektórzy wprowadzają podział - to tylko forum, chyba każdy ma wystarczająco dużo problemów i spin w życiu codziennym więc chyba na forum możemy sobie darować i normalnie rozmawiać - od tego jest forum
Dziewczyny uszy do góry i zamknijmy temat

Edytowane przez paulinunia
Czas edycji: 2015-04-07 o 16:46
paulinunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 16:45   #748
201801191006
Konto usunięte

nie dam za kiecę więcej niż 500zł, a za samochód ani grosza
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 16:47   #749
201604261006
Konto usunięte

Ja za kiecę dałam 2500, a za samochód 400zł
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 16:51   #750
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Cytat:
Napisane przez loloo Pokaż wiadomość
nie dam za kiecę więcej niż 500zł, a za samochód ani grosza
Ja chciałabym sukienkę do 1 tys, za auto może się uda mniej niż 500zł ale musi być bo o nim we dwoje marzymy

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości