Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)! - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-07, 20:06   #691
mehja
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!

Masija to w odpowiedniej chwili się znalazłaś w tym szpitalu, oby szybko ból przeszedł

kupujecie pokrowiec na przewijak? będę miała ładny przewijak i podkłady do przewijania więc chyba nie jest potrzebny?

Edytowane przez mehja
Czas edycji: 2015-04-07 o 20:08
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 20:11   #692
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Masija to w odpowiedniej chwili się znalazłam w tym szpitalu, oby szybko ból przeszedł

kupujecie pokrowiec na przewijak? będę miała ładny przewijak i podkłady do przewijania więc chyba nie jest potrzebny?
Ja mam jeden po córce, ale nie będę go używała. Zdarzało się, że zanim zmieniłam jej pampersa to zrobiła kupkę. Zanim wysechł po praniu to trzeba było ją już kilka razy przewinąć, więc kładłam na sam przewijak. Zresztą w razie takich wypadków szybciej zetrze się z tej ceratki.

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 20:14   #693
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Masija moze faktycznie mialy takie dni. Dopisane Mala juz sobie ladnie wazy. I co cewnik ci usunie ten zastoj i go wyciagna.? Biedna bedzie dobrze
Niestety nie mam pojęcia. .gin na razie nic nie mówił. Mam czekać na urologa :/
Cytat:
Napisane przez siacha_ck Pokaż wiadomość

Współczuję zastoju Wiem co to za ból.
Wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki.
Kochana a możesz coś mi o tym napisać? Co z tym cewnik em itp.

Mehja na szczęście..

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 20:27   #694
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Niestety nie mam pojęcia. .gin na razie nic nie mówił. Mam czekać na urologa :/

Kochana a możesz coś mi o tym napisać? Co z tym cewnik em itp.

Mehja na szczęście..
U mnie obyło się bez cewnika. Same leki i suplementy z żurawiną.
Z tego co mi urolog tłumaczył to przy zakładaniu dają znieczulenie i później co 3 tygodnie trzeba się zgłaszać na zmianę na nowy.

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 20:32   #695
industria
Zakorzenienie

Cytat:

nie kupuje, zawsze można podłożyć pieluszke tetrową żeby maleństwo na "gołej" ceracie nie leżało....

aaaa właśnie mi sie przypomniało, że miałam zamówić to prześcieradełko do wózka.......
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 20:37   #696
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Wróciłam, Zosia ma się dobrze na świat się nie śpieszy. Od ostatniej wizyty tylko 1,4kg mi przybyło także nie jest źle. Następna wizyta 27.04

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 20:45   #697
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
ja kupuję 10 tetrowych i 3 flanelowe

do pępka kupuję Tribactic spray- tańszy duuużo od Octenispetu a położna bardziej go polecała- szybciej się pępuszek goi
Ja do pępka mam już octenisept, u nas to polecała polożna

Cytat:
Industria super cena za medele

Ja kupiłam sobie takie balerinki i dzis w nich już wyszłam- wiosna wreszcie
http://allegro.pl/balerinki-biale-cz...216620993.html
Śliczne
Szkoda że u nas póki co wiosny nie widać

Cytat:
Masija to w odpowiedniej chwili się znalazłaś w tym szpitalu, oby szybko ból przeszedł

Ja raczej nie kupuje, jak cos to bede przed przewijaniem kładła podkłady jednirazowe

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 20:49   #698
201710041131
Konto usunięte

Mi mama uszyła pokrowce na przewijak
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 21:07   #699
Irmusia81
Zakorzenienie

Cześć

Mam dziś humor z d.py, więc nawet nie będę pisać co u mnie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Dzień dobry, nie spałam pół nocy, wychodzi mi ósemka, pół twarzy mam opuchnięte, tz robił mi okłady, ja posikałam to miejsce tantum verde bo nic innego nie miałam
biedna może żelem na ząbkowanie możesz sobie smarować?

Paczka od teściów- mega!

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Hej! Witam się po świętach. Z okropnym bólem gardła. Jadę właśnie do gin a później do łóżka i grzać się. No chyba, że każe mi iść do pracy, w co wątpię.
zdrówka dla Ciebie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Oprócz tego jestem załamana brakiem miejsca na drugie dziecko... Juz tylko 2 miesiące a ja nadal nie wiem gdzie ja to dziecko wcisne do tego krasnalskiego mieszkania
czyli jednak nie zmieniliście mieszkania?

Cytat:
Napisane przez haniula1803 Pokaż wiadomość
To witam się i ja święta minęły w miarę ok dużo jedzenia i siedzenia, od wczoraj młoda mocno szaleje w brzuchu mam nadzieję że to nic złeg??muszę zacząć to bardziej obserwować? tez tak macie? Wczoraj dostałam reklamowe jakiś ciuchówod kuzynki ale jeszcze do niej nie zagladala, też muszę ogarnąć co mam a co jeszcze muszę kupić. A przyszły mi te torby z decatlonu co któraś ostatnio wstawiala są dosyć cienkie ale myślę że do szpitala będą ok
jasne

Cytat:

Ja już po wizycie, chłopak pozostał chłopcem, waży 1,9kg

Cytat:

Ja po synku mam kilka pajacyków, wanienkę i ...tyle. Wszystko muszę kupić a większe ubranka- cudne ale typowo chłopięce sprzedałam na All.
jeszcze nie kupiłaś? Ja to już pomału wpadam w popłoch... Przewiduję cc za 9 tygodni, a tu tyle rzeczy do ogarnięcia, ze na samą myśl jestem zmęczona

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile pieluch tetrowych kupujecie? Przy założeniu, że na pupę pampersy. Ja myślałam, że wezmę tak z 5 białych i kilka kolorowych.
20- wbrew pozorom przydają się często
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 21:12   #700
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Marei pięknie waży

Ja po synku mam kilka pajacyków, wanienkę i ...tyle. Wszystko muszę kupić a większe ubranka- cudne ale typowo chłopięce sprzedałam na All.
Dziękuję dziewczyny
Kejti albo Cos podała mi kiedyś grupy na fb, gdzie można kupić używane ciuszki. Znalazłam taką w de i zamówiłam ogromną pakę ubranek po 1,5e za sztukę. Może i Tobie trafi się miła mama, która chętnie sprzeda dużo na raz.

Cytat:
Anutka tak sterydy.

dziękuję dziewczyny

Marei piękna waga!

u mnie przez te dwa dni mała kopała dosłownie non stop. Plus całe noce. Juz zaczynałam się stresować ale dzisiaj na razie jest ok. Za to ktg jej się dzisiaj chyba nie podobało bo miałam wrażenie, że mi brzuch rozerwie rany ale tutaj gorąco. ..

aaa, a sterydy dostaje w poslady. ..
Ale nie boli w sumie jakoś bardzo

Monika dzieki za opinie, nie kupiłam na razie wiec jeszcze się wytrzymam

Ponoć maluchy nie lubią ktg tak mi dzisiaj pielęgniarka powiedziała

Cytat:
Napisane przez haniula1803 Pokaż wiadomość
A to idziemy równo bo ja mam na 20 też nam schize ze urodze wcześniej ale staram się nie wkręcić bo strasznie się tego boje, każdy ból brzucha zbyt duża lub mała aktywnośc Zoski wszystko sprawia że przeżywam stres, aż nie będę tu pisać jakie mam myśli, chciałbym żeby było już miesiąc później
Też mam taką schizę

Cytat:
Napisane przez kika1989wroc Pokaż wiadomość
Witam się I ja po świętach
Na począte trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i gratuluję wizyt które juz za Wami. Szczerze to te wagi naszych pociech coraz większe a to znaczy ze do porodu coraz mniej czasu
Ja dzisiaj mega zestresowana siostra tż urodziła dwa tygodnie przed terminem a nawet spakowane nie była wiec jak się tylko dowiedziałam to zaczęłam prac niby jeszcze dwa miesiące ale chyba nie ma na co czekać
jeśli chodzi o rozmiary to ja nie mam do tego cierpliwosci co ciuszek to inny, pewnie w końcu okaże się że większości nie założy bo źle posegregowane będzie
Wyprawka to u mnie ciężki temat wciąż brak wozka i nosidła a to najważniejsze po wypłacie zamówię łóżeczko i przewijak. Pampers ów tez nie mam i chciałabym więcej tatry ale jak pomyślę o kosztach to głowa boli
Będzie dobrze, zdążysz ze wszystkim a koszta no... no cóż powiedzieć. Studnia bez dna

Cytat:
Niezła waga
Moja mała zaczyna szaleć kiedy ja bardzo chcę odpocząć. W sobotę byłam górą bo cały dzień mnóstwo roboty na nogach i ja jej dałam popalić
Dziękuję.
Cały dzień na nogach, to ją ukołysałaś ładnie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny! Witam i ja się z Wami po świętach oraz po wizycie USG. I uczucia me mieszane z jednej strony szczesliwa bo wszystko wporządku ale z drugiej znowu się tak Dzidzia ułożyła że nie sposób było określić płeć na usg połówkowym coś bąknął, że dziewczynka ale nie powiedział tego na 100%, teraz nie powiedział mi nic poza tym że leży już główką w dół, nożki złączone i jeszcze pod tyłkiem i z żadnej strony nie szło zobaczyć
Chyba jak będę u niego na następnej wizycie to poprosze o skierownaie na USG bo ...ca dostane! Tylko pytanie czy wypisze ehhh
Rozumiem, nie wiem jakbym mogła wytrzymać tyle w niewiedzy spróbuj prywatnie do kogoś iść.
najważniejsze, że dzidź zdrowy

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Kurcze to u mnie bąbelki też miały przez dwa dni taką mega aktywność,że tylko w nocy miałam spokój
Cos, dwa bąbelki, to cudowne ))

Cytat:
Jestem. Nie miałam usg szyjka nadal krótka więc nadal mam leżeć. Ale od ostatniej wizyty się nie pogorszyło więc leżenie mi służy Powiedział, że jak wytrzymam jeszcze 6 tyg (do 34tc) to już będzie dobrze.

Coś dopiszesz mi wizytę 27.04.?
Trzymamy kciuki, bardzo mocno!

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Marei - piekna waga.

Ja do pepka mam Octenisept. Tetrowych pieluch chyba nie mam, mam kolorowe flanelowe ale nie wiem nawet ile. Musze nawet zajrzec.
Ja na weekendzie planuje jechac na zakupy i kupic pare rzeczy, reszta w maju. Poczatkiem maja tez planuje zaczac wszystko prac i przygotowywac.

Ja juz schowalam swoje zimowe buty i wyciagnelam Conversy

Też od dwóch tygodni chodzę w butach do biegania mizuno, kupiłam, żeby biegać, ale po chorobie nie zdążyłam wrócić do biegania, więc na teraz przydały się idealnie.

Cytat:
Wróciłam, Zosia ma się dobrze na świat się nie śpieszy. Od ostatniej wizyty tylko 1,4kg mi przybyło także nie jest źle. Następna wizyta 27.04
Gratulacje
1,4kg wow )

Cytat:
Jestem po usg.
Z małą wszystko ok. Waży 1800 w zasadzie musze o niej już mówić wielka stopa albo dlugie paluchy a nie..
Chopin jak nic będzie, tylko z bozena
No i juz się odwróciła.

Niestety u mnie kiepsko, szyjka na szczęście bez zmian. Ale za to zastój w prawej nerce jest duży i zrobił się też na lewej
ból jest coraz większy. Juz nie wiem jak leżeć.
Czekam na urologa i ma zdecydować co robimy dalej ale pewnie cewnik mnie nie minie. .
strasznie się boje, żeby wszystko było dobrze..

Mam nadzieję , że jutro już będę wiedziała co i jak.
Gratuluję za to trzymam kciuki za usunięcie zastoju

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
My właśnie dostaliśmy paczkę z Niemiec z dzieciowymi płynami, ale to są persile i lenory z dopiskiem sensitive.. zobaczymy jak się sprawdzą

A co do pogrzebu, oczywiście pójdę na niego. Mój tata zostanie skremowany i dziś w kaplicy tylko najbliższa rodzina żegnała jego ciało - to chyba było gorsze przeżycie, niż sam pogrzeb, gdzie będzie stała już tylko urna, ale to dopiero w czwartek.
Dziękuję Wam bardzo za miłe słowa
Moja wizyta u fryzjera przesunęła się na jutro
Widziałam ten sensitive, jakby co to też go kupię. Jednak persil to persil, uwielbiam proszek i płyn do prania. Co jeszcze z de polecasz?

Mój dziadek też był skremowany, nie zdążyłam na pożegnanie, bardzo tego żałowałam. I pogrzeb z urną wcale nie był przez to lżejszy trzymaj się kochana
Stary 2015-04-07, 21:20   #701
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję dziewczyny
Kejti albo Cos podała mi kiedyś grupy na fb, gdzie można kupić używane ciuszki. Znalazłam taką w de i zamówiłam ogromną pakę ubranek po 1,5e za sztukę. Może i Tobie trafi się miła mama, która chętnie sprzeda dużo na raz.

Ponoć maluchy nie lubią ktg tak mi dzisiaj pielęgniarka powiedziała

Też mam taką schizę

Będzie dobrze, zdążysz ze wszystkim a koszta no... no cóż powiedzieć. Studnia bez dna

Dziękuję.
Cały dzień na nogach, to ją ukołysałaś ładnie

Rozumiem, nie wiem jakbym mogła wytrzymać tyle w niewiedzy spróbuj prywatnie do kogoś iść.
najważniejsze, że dzidź zdrowy

Cos, dwa bąbelki, to cudowne ))

Trzymamy kciuki, bardzo mocno!

Też od dwóch tygodni chodzę w butach do biegania mizuno, kupiłam, żeby biegać, ale po chorobie nie zdążyłam wrócić do biegania, więc na teraz przydały się idealnie.

Gratulacje
1,4kg wow )

Gratuluję za to trzymam kciuki za usunięcie zastoju

Widziałam ten sensitive, jakby co to też go kupię. Jednak persil to persil, uwielbiam proszek i płyn do prania. Co jeszcze z de polecasz?

Mój dziadek też był skremowany, nie zdążyłam na pożegnanie, bardzo tego żałowałam. I pogrzeb z urną wcale nie był przez to lżejszy trzymaj się kochana
Moja położna też mówi, że dzieci nie lubią, gdy się je podsłuchuje. Gdy przychodzi do mnie i przykłada ten aparat do mierzenia tętna dziecka, to zawsze próbuje pokazać mi, że nagle tętno malucha gwałtownie wzrasta, albo jej ucieka - a miejsca ma już coraz mniej..

Ja się tak nie znam na produktach z Niemiec, a paczkę dostaliśmy od siostry mojego Tża więc mamy dwa płyny Persila, właśnie te sensitive, do tego jakiś Spee i do płukania Lenory sensitive i Vernel (czy coś w tym stylu....). Wypiorę w tym, a jak Wojtek się urodzi i będzie go coś uczulało to dokupię coś innego

Ciągle się zastanawiam jak to moje dziecko leży, bo dostaję kopniaki w prawy bok i zdarza mu się coś wypchnąć w lewy bok, a czasami poczuję uderzenie gdzieś w okolicy żeber. Poniżej pępka nie czuję już kompletnie nic Oglądałam w google ułożenia dzieci i wygląda mi to na pośladkowe..
22.06.2015

Edytowane przez kejtiCe
Czas edycji: 2015-04-07 o 21:22
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 21:23   #702
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

jeszcze nie kupiłaś? Ja to już pomału wpadam w popłoch... Przewiduję cc za 9 tygodni, a tu tyle rzeczy do ogarnięcia, ze na samą myśl jestem zmęczona
Cytat:
Dziękuję dziewczyny
ciuszki już kupiliśmy
i jeszcze wózek, leżaczek i laktator i tyle ale biorę się za resztę bo też jestem w panice że nie zdąże tym bardziej, że nie wiadomo ile jeszcze w dwupaku pociągnę
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 21:28   #703
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile pieluch tetrowych kupujecie? Przy założeniu, że na pupę pampersy. Ja myślałam, że wezmę tak z 5 białych i kilka kolorowych.

Nie wiem też co do pępka.
przy synu miałam ok 20 sztuk tetry, w tym ok 5 kolorowych. wszystkie były w użyciu. na początek a to pod buzię, jedna na ramię do odbicia po karmieniu, nie raz po jednym ulaniu była do prania, zawsze jakaś przy przewijaku w razie czego, w pokoju, 1-2 w torbie na wyjścia, na upały jako osłona od słońca (wieszałam na budzie, bo ciągłe przekładanie parasolki mnie denerwowało), latem tetra robiła za kocyk na spacerach, potem przy jedzeniu się przydawały. na pewno nie było ich za dużo. generalnie na pewno używałam dobrze ponad 5 sztuk jednocześnie w różnych miejscach/do różnych celów.

do pępka miałam octanisept.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 21:42   #704
anutka171
Rozeznanie

Ja tez po. Z malutka wszystko dobrze, waży 1600 g i jest ułożona główką w dół. Trochę się na początku zmartwiłam, bo wyszła ilość wód w dolnej granicy, ale mała miała mocno wypełniony pęcherz, wiec jak to mój lekarz powiedział, gdyby się wysikala to byłoby w normie skoro pojęć się nie zmieniła to w reszcie imię musimy wybrać
Krazek się trzyma i do następnej wizyty mam nie urodzić a następna 28.04. Wtedy odstawie pewnie fenka i pójdzie.
W reszcie mam trochę lepszy humor

Cos dopiszesz mi wizytę?

Cytat:
Zdrówka

Przyłączam się do narzekania na rozmiarówki. Ale jakby nie było, z ubraniami dla dorosłych jest to samo

Jeśli wracasz na ok 20h/tydz jak pisałaś, dasz radę. pewnie nie będzie łatwo, ale sobie poradzisz, tym bardziej, że niania juz jest
A co do miejsca... Turcy potrafią w 10 osób w 2-pok mieszkaniu mieszkać, a ty nie dasz rady? masz jeszcze dwa miesiące, coś wymyślicie

Mój mały ma dni spokojne i dni małego diabełka 😆

Witaj ponownie abz jednak zaginione motywują

Ja już po wizycie, chłopak pozostał chłopcem, waży 1,9kg
poważna waga

Cytat:
Jestem. Nie miałam usg szyjka nadal krótka więc nadal mam leżeć. Ale od ostatniej wizyty się nie pogorszyło więc leżenie mi służy Powiedział, że jak wytrzymam jeszcze 6 tyg (do 34tc) to już będzie dobrze.

Coś dopiszesz mi wizytę 27.04.?
Dobrze, że szyjka bez zmian to razem zaciskamy nogi

Cytat:
mehja dobrze , że nie jest krotsza odpoczywaj

Cos ale Ty się nie przejmuj może po prostu takie dni mialy moja juz dzisiaj jest 'normalna '
Kochana gdybyś mogła mi dopisać wizytę na 29.04.

Country Ty zła matko!! tak się na dziecku odgrywac

Jestem po usg.
Z małą wszystko ok. Waży 1800 w zasadzie musze o niej już mówić wielka stopa albo dlugie paluchy a nie....
No i juz się odwróciła.

Niestety u mnie kiepsko, szyjka na szczęście bez zmian. Ale za to zastój w prawej nerce jest duży i zrobił się też na lewej; (
Czekam na urologa i ma zdecydować co robimy dalej ale pewnie cewnik mnie nie minie. .

za wagę
a za Ciebie trzymam mocne Oby Ci pomogli i użyli w bólu

Ja pokrowiec kupuję, bo poprzednio na początku nie miałam. Pieluchy mi się sciagaly, podkłady tez. Było ślisko i niewygodnie. Z pokrowcem było o wiele lepiej, na to kladłam podkład i się nie brudzil ani nie moczyl
Stary 2015-04-07, 21:43   #705
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
mam. jakoś mniej mi się wszystko ślizgało jak miałam bawełniany pokrowiec i dopiero na to podkład do przewijania.

Cytat:
Ciągle się zastanawiam jak to moje dziecko leży, bo dostaję kopniaki w prawy bok i zdarza mu się coś wypchnąć w lewy bok, a czasami poczuję uderzenie gdzieś w okolicy żeber. Poniżej pępka nie czuję już kompletnie nic Oglądałam w google ułożenia dzieci i wygląda mi to na pośladkowe..
niekoniecznie. jak dziecko leży główką w dół to najczęściej pupę ma pod żebrami, nogi zgięte i kopie właśnie w jeden bok, a prostując nogi wypycha je w jeden bok a plecy/pupę w drugi pcha. ja to tak czuję i po usg się zgadzało. ręce rzadko czuję, więc jak coś poniżej pępka to tak od środka jakieś smyranie ale żadnych ruchów rąk itp.
Stary 2015-04-07, 21:46   #706
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:

Moje buty do biegania grzecznie czekaja w szafie. Mam nadzieje, ze szybko wroce do biegania bo mi sie troche teskni.

Jakie mokre chusteczki do pupy polecacie? Od kilku dni zglebiam temat i widze, ze wszystkie sa napakowane chemia. W domu bede uzywac waciki z woda ale na wyjscia to trzeba jakies miec.
Znalazlam z Jackson Reece, sklad ok a tansze od pampersow.
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 21:54   #707
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Jakie mokre chusteczki do pupy polecacie? Od kilku dni zglebiam temat i widze, ze wszystkie sa napakowane chemia. W domu bede uzywac waciki z woda ale na wyjscia to trzeba jakies miec.
http://www.srokao.pl/2013/01/analiza...nawilzane.html

na same wyjścia najlepsze będą jakieś w małych paczkach, 80sztuk prędzej wyschnie niż zużyje się na same wyjścia. ja kupowałam w rossmannie po 20 sztuk, mała paczka dobra do torby i nie wysychały tak. jak miałam duże to sporą część zużywałam do wycierania kurzu itp. żeby zużyć.
jeszcze sporo chusteczek pójdzie w szpitalu.
Stary 2015-04-07, 21:58   #708
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
mam. jakoś mniej mi się wszystko ślizgało jak miałam bawełniany pokrowiec i dopiero na to podkład do przewijania.

niekoniecznie. jak dziecko leży główką w dół to najczęściej pupę ma pod żebrami, nogi zgięte i kopie właśnie w jeden bok, a prostując nogi wypycha je w jeden bok a plecy/pupę w drugi pcha. ja to tak czuję i po usg się zgadzało. ręce rzadko czuję, więc jak coś poniżej pępka to tak od środka jakieś smyranie ale żadnych ruchów rąk itp.
A! Teraz to sobie wyobrażam.. No faktycznie może to tak wyglądać.
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 22:02   #709
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kika1989wroc Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj mega zestresowana siostra tż urodziła dwa tygodnie przed terminem a nawet spakowane nie była wiec jak się tylko dowiedziałam to zaczęłam prac niby jeszcze dwa miesiące ale chyba nie ma na co czekać
i chciałabym więcej tatry ale jak pomyślę o kosztach to głowa boli
ee no ale 2 tygodnie przed terminem to jest normalka przecież W skończonym 37 tc ciąża jest donoszona (3 tyg przed terminem z OM) i należy się liczyć z tym, że nie zna się dnia ani godziny Nie bierz tego do siebie, ale zawsze mnie śmieszy takie "zaskoczenie", że dziecko urodziło się powiedzmy 2 tyg przed terminem. Trzeba wziąć poprawkę na to, ze dzieci mają gdzieś nasze terminy i mają swoje własne kalendarze

Cytat:
dobrze, że nie jest gorzej

Cytat:

Cytat:

Jestem po usg.
Z małą wszystko ok. Waży 1800 w zasadzie musze o niej już mówić wielka stopa albo dlugie paluchy a nie....
No i juz się odwróciła.

Niestety u mnie kiepsko, szyjka na szczęście bez zmian. Ale za to zastój w prawej nerce jest duży i zrobił się też na lewej; (

za wagę malutkiej
Bardzo Ci współczuję tego zastoju Mam nadzieję, że Ci jakoś pomogą w szpitalu
Stary 2015-04-07, 22:05   #710
pszczoua
Zakorzenienie

Co do tetr ja mam ok 15. Przy Julku, mimo ze nie ulewal zuzywalam po kilka dziennie.

Cytat:

Kupujemy Na zimna ceratke nie chce dziecka kłaść a podklady do przewijania są dobre tylko na poczatku jak dziec leży nieruchomo, potem się slizgaja i są już niewygodne w użyciu

Cytat:
Moje buty do biegania grzecznie czekaja w szafie. Mam nadzieje, ze szybko wroce do biegania bo mi sie troche teskni.

Ja polecam Huggiesy
Stary 2015-04-07, 22:12   #711
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
nie kupuję Przy Leosiu nie miałam i teraz też nie zamierzam sobie roboty dokładać

Cytat:
może leżeć poprzecznie Mój Franek tak leży I wypycha mi boczki

Cytat:
przy synu miałam ok 20 sztuk tetry, w tym ok 5 kolorowych. wszystkie były w użyciu. na początek a to pod buzię, jedna na ramię do odbicia po karmieniu, nie raz po jednym ulaniu była do prania, zawsze jakaś przy przewijaku w razie czego, w pokoju, 1-2 w torbie na wyjścia, na upały jako osłona od słońca (wieszałam na budzie, bo ciągłe przekładanie parasolki mnie denerwowało), latem tetra robiła za kocyk na spacerach, potem przy jedzeniu się przydawały. na pewno nie było ich za dużo. generalnie na pewno używałam dobrze ponad 5 sztuk jednocześnie w różnych miejscach/do różnych celów.
.
u mnie dokładnie tak samo było z tetrą Bardzo przydatna przy niemowlaczku do wielu czynności, dlatego lepiej mieć więcej.

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Ja tez po. Z malutka wszystko dobrze, waży 1600 g i jest ułożona główką w dół. Trochę się na początku zmartwiłam, bo wyszła ilość wód w dolnej granicy, ale mała miała mocno wypełniony pęcherz, wiec jak to mój lekarz powiedział, gdyby się wysikala to byłoby w normie skoro pojęć się nie zmieniła to w reszcie imię musimy wybrać
Krazek się trzyma i do następnej wizyty mam nie urodzić a następna 28.04. Wtedy odstawie pewnie fenka i pójdzie.

Cytat:

ja takie

http://www.kindii.pl/chusteczki-nawilzane/
Stary 2015-04-07, 22:14   #712
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
http://www.srokao.pl/2013/01/analiza...nawilzane.html

na same wyjścia najlepsze będą jakieś w małych paczkach, 80sztuk prędzej wyschnie niż zużyje się na same wyjścia. ja kupowałam w rossmannie po 20 sztuk, mała paczka dobra do torby i nie wysychały tak. jak miałam duże to sporą część zużywałam do wycierania kurzu itp. żeby zużyć.
jeszcze sporo chusteczek pójdzie w szpitalu.

Dzieki za linka. Super porownania chusteczek. Az wlos na glowie staje co pakuja do tych chusteczek
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 07:08   #713
Millygirl
Zadomowienie

Witam się w 31 tygodniu i lece do diabetologa. Oby nie było tak źle
Stary 2015-04-08, 07:53   #714
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Moja położna też mówi, że dzieci nie lubią, gdy się je podsłuchuje. Gdy przychodzi do mnie i przykłada ten aparat do mierzenia tętna dziecka, to zawsze próbuje pokazać mi, że nagle tętno malucha gwałtownie wzrasta, albo jej ucieka - a miejsca ma już coraz mniej..

Ja się tak nie znam na produktach z Niemiec, a paczkę dostaliśmy od siostry mojego Tża więc mamy dwa płyny Persila, właśnie te sensitive, do tego jakiś Spee i do płukania Lenory sensitive i Vernel (czy coś w tym stylu....). Wypiorę w tym, a jak Wojtek się urodzi i będzie go coś uczulało to dokupię coś innego

U mnie podobnie z tętnem małego było. I wiercił się, uciekał.

Kejti mnie kopie po obu bokach tak u góry jak i na dole, myślałam, że to ułożenie poprzeczne, a on już główką na dole.

Cytat:
ciuszki już kupiliśmy
i jeszcze wózek, leżaczek i laktator i tyle ale biorę się za resztę bo też jestem w panice że nie zdąże tym bardziej, że nie wiadomo ile jeszcze w dwupaku pociągnę
żeby jak najbliżej terminu
Wiecie już, jaki wózek?
Cytat:

Cos dopiszesz mi wizytę? rosi:

poważna waga

Dobrze, że szyjka bez zmian to razem zaciskamy nogi

za wagę
a za Ciebie trzymam mocne Oby Ci pomogli i użyli w bólurosi:

Ja pokrowiec kupuję, bo poprzednio na początku nie miałam. Pieluchy mi się sciagaly, podkłady tez. Było ślisko i niewygodnie. Z pokrowcem było o wiele lepiej, na to kladłam podkład i się nie brudzil ani nie moczyl
:klaski:
Cytat:
Napisane przez Millygirl Pokaż wiadomość
Witam się w 31 tygodniu i lece do diabetologa. Oby nie było tak źlerosi:
Nie będzie ma być dobrze

Też witam się w 31 tygodniu
Gin, ze względu na to moje puchnięcie, kazała iść na akupunkturę. Ponoć super działa. Pytałam położnej czy zna kogoś, kto robi i okazało się, że ona i w pt idę na pierwszą sesję. I nie powiem, żebym się w ogóle nie bała... oby faktycznie działało.
tutaj niektórzy lekarze też stosują akupunkturę, moja poprzednia gin stosowała też sudok czy sudżok cokolwiek to jest. Spotkałyście się z tym w pl? Ja nie, ale może nie trafiłam na odpowiedniego lekarza.
Stary 2015-04-08, 08:08   #715
barbaritka84
Rozeznanie

Witam się w pochmurny poranek.
U mnie dzieci wypewyprawione do szkoły, tż w trasie (właśnie dojechał na Słowację), na obiad w planie makaron z serem także mało wymagający i mogę leniuchować.
O 11 przyjaciółka na płoty wpadnie i dopiero teraz mohmogę mówić o poświątecznym odpoczynku
Wczoraj zamówiłam jeszcze zwykły kocyk polarowy i lampkę Led do ko taktu, zobaczymy czy się sprawdzi a droga nie była.
Trzymam za wizyty.
barbaritka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 08:14   #716
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez barbaritka84 Pokaż wiadomość
Witam się w pochmurny poranek.
U mnie dzieci wypewyprawione do szkoły, tż w trasie (właśnie dojechał na Słowację), na obiad w planie makaron z serem także mało wymagający i mogę leniuchować.
O 11 przyjaciółka na płoty wpadnie i dopiero teraz mohmogę mówić o poświątecznym odpoczynku
Wczoraj zamówiłam jeszcze zwykły kocyk polarowy i lampkę Led do ko taktu, zobaczymy czy się sprawdzi a droga nie była.
Trzymam za wizyty.
Lampki led do kontaktu są ok. Moja babcia zawsze miała, ale zwykłą.
Makaron ze serem... dawno nie jadłam. Pycha.
Stary 2015-04-08, 08:23   #717
pszczoua
Zakorzenienie

Ja też polecam lampke led, do tej pory używamy...
Stary 2015-04-08, 08:31   #718
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:

Ja kupuje co by mi pasował do wystroju

Cytat:

Vernel jest superrr... Ostatnio w lidlu był i jak robię pranie to pachnie i pachnie i pachnie

Ja też zastanawiam sie jak mała leży. Przekręciła się na pewno, bo zupełnie inaczej kopie, wtedy kopała tylko po bokach, teraz kopie wszędzie.

Cytat:

Ja będe kupowała huggiesy
Muszę kupić w rossie te z pudełeczkiem (bo nie widziałam huggies'ów w pudełku?) i będę sobie przekładać

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 08:33   #719
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Ja też polecam lampke led, do tej pory używamy...
Ja mieszkając u Tża gdzie zero latarni, światła (w nocy) tez używałam, bo nawet dojśc do wyrka nie dało się bez zapalania światła Ale teraz tutaj świecą mi latarnie i jest dość jasno więc obejde się bez
ale w ikei była fajna, taka lampka nocna, też ledowa, mała, i ona była bańka-wstańka i dawała taką fajną lekką poświatę. Blanka przy niej nieraz śpi, ale ostatnio jak patrzyłam to nie było już jej.

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 08:37   #720
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:

Cos dopiszesz mi wizytę?

Cytat:

sama jeszcze nie wiem

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
ee no ale 2 tygodnie przed terminem to jest normalka przecież W skończonym 37 tc ciąża jest donoszona (3 tyg przed terminem z OM) i należy się liczyć z tym, że nie zna się dnia ani godziny Nie bierz tego do siebie, ale zawsze mnie śmieszy takie "zaskoczenie", że dziecko urodziło się powiedzmy 2 tyg przed terminem. Trzeba wziąć poprawkę na to, ze dzieci mają gdzieś nasze terminy i mają swoje własne kalendarze

Cytat:
Napisane przez Millygirl Pokaż wiadomość
Witam się w 31 tygodniu i lece do diabetologa. Oby nie było tak źle
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości