|
|
#691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!
Masija to w odpowiedniej chwili się znalazłaś w tym szpitalu, oby szybko ból przeszedł
kupujecie pokrowiec na przewijak? będę miała ładny przewijak i podkłady do przewijania więc chyba nie jest potrzebny? Edytowane przez mehja Czas edycji: 2015-04-07 o 20:08 |
|
|
|
#692 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam jeden po córce, ale nie będę go używała. Zdarzało się, że zanim zmieniłam jej pampersa to zrobiła kupkę. Zanim wysechł po praniu to trzeba było ją już kilka razy przewinąć, więc kładłam na sam przewijak. Zresztą w razie takich wypadków szybciej zetrze się z tej ceratki.
|
|
|
|
#693 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mehja na szczęście..
|
|
#694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co mi urolog tłumaczył to przy zakładaniu dają znieczulenie i później co 3 tygodnie trzeba się zgłaszać na zmianę na nowy. |
|
|
|
|
#695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie kupuje, zawsze można podłożyć pieluszke tetrową żeby maleństwo na "gołej" ceracie nie leżało.... aaaa właśnie mi sie przypomniało, że miałam zamówić to prześcieradełko do wózka....... |
|
|
|
|
#696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#697 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Szkoda że u nas póki co wiosny nie widać ![]() Cytat:
|
|
|
#698 |
|
Konto usunięte
|
Mi mama uszyła pokrowce na przewijak
|
|
|
|
#699 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Mam dziś humor z d.py, więc nawet nie będę pisać co u mnie ![]() Cytat:
może żelem na ząbkowanie możesz sobie smarować?![]() Paczka od teściów- mega! ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja to już pomału wpadam w popłoch... Przewiduję cc za 9 tygodni, a tu tyle rzeczy do ogarnięcia, ze na samą myśl jestem zmęczona![]() Cytat:
|
|
#700 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kejti albo Cos podała mi kiedyś grupy na fb, gdzie można kupić używane ciuszki. Znalazłam taką w de i zamówiłam ogromną pakę ubranek po 1,5e za sztukę. Może i Tobie trafi się miła mama, która chętnie sprzeda dużo na raz. Cytat:
![]() Ponoć maluchy nie lubią ktg tak mi dzisiaj pielęgniarka powiedziałaCytat:
![]() Cytat:
a koszta no... no cóż powiedzieć. Studnia bez dna ![]() Cytat:
Cały dzień na nogach, to ją ukołysałaś ładnie ![]() Cytat:
spróbuj prywatnie do kogoś iść.najważniejsze, że dzidź zdrowy ![]() Cytat:
))Cytat:
Cytat:
![]() Też od dwóch tygodni chodzę w butach do biegania mizuno, kupiłam, żeby biegać, ale po chorobie nie zdążyłam wrócić do biegania, więc na teraz przydały się idealnie. Cytat:
1,4kg wow )Cytat:
za to trzymam kciuki za usunięcie zastoju ![]() Cytat:
![]() Mój dziadek też był skremowany, nie zdążyłam na pożegnanie, bardzo tego żałowałam. I pogrzeb z urną wcale nie był przez to lżejszy trzymaj się kochana
|
||||||||||||
|
|
|
#701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się tak nie znam na produktach z Niemiec, a paczkę dostaliśmy od siostry mojego Tża więc mamy dwa płyny Persila, właśnie te sensitive, do tego jakiś Spee i do płukania Lenory sensitive i Vernel (czy coś w tym stylu....). Wypiorę w tym, a jak Wojtek się urodzi i będzie go coś uczulało to dokupię coś innego ![]() Ciągle się zastanawiam jak to moje dziecko leży, bo dostaję kopniaki w prawy bok i zdarza mu się coś wypchnąć w lewy bok, a czasami poczuję uderzenie gdzieś w okolicy żeber. Poniżej pępka nie czuję już kompletnie nic
27.02.2013 22.06.2015 Edytowane przez kejtiCe Czas edycji: 2015-04-07 o 21:22 |
|
|
|
|
#702 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i jeszcze wózek, leżaczek i laktator i tyle ale biorę się za resztę bo też jestem w panice że nie zdąże tym bardziej, że nie wiadomo ile jeszcze w dwupaku pociągnę |
||
|
|
|
#703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do pępka miałam octanisept. |
|
|
|
|
#704 | |||
|
Rozeznanie
|
Ja tez po. Z malutka wszystko dobrze, waży 1600 g i jest ułożona główką w dół. Trochę się na początku zmartwiłam, bo wyszła ilość wód w dolnej granicy, ale mała miała mocno wypełniony pęcherz, wiec jak to mój lekarz powiedział, gdyby się wysikala to byłoby w normie
skoro pojęć się nie zmieniła to w reszcie imię musimy wybrać ![]() Krazek się trzyma i do następnej wizyty mam nie urodzić a następna 28.04. Wtedy odstawie pewnie fenka i pójdzie. W reszcie mam trochę lepszy humor ![]() Cos dopiszesz mi wizytę? ![]() Cytat:
poważna waga ![]() Cytat:
to razem zaciskamy nogi ![]() Cytat:
za wagęa za Ciebie trzymam mocne Oby Ci pomogli i użyli w bólu![]() Ja pokrowiec kupuję, bo poprzednio na początku nie miałam. Pieluchy mi się sciagaly, podkłady tez. Było ślisko i niewygodnie. Z pokrowcem było o wiele lepiej, na to kladłam podkład i się nie brudzil ani nie moczyl
|
|
|
#705 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#706 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moje buty do biegania grzecznie czekaja w szafie. Mam nadzieje, ze szybko wroce do biegania bo mi sie troche teskni. Jakie mokre chusteczki do pupy polecacie? Od kilku dni zglebiam temat i widze, ze wszystkie sa napakowane chemia. W domu bede uzywac waciki z woda ale na wyjscia to trzeba jakies miec. Znalazlam z Jackson Reece, sklad ok a tansze od pampersow. |
|
|
|
|
#707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na same wyjścia najlepsze będą jakieś w małych paczkach, 80sztuk prędzej wyschnie niż zużyje się na same wyjścia. ja kupowałam w rossmannie po 20 sztuk, mała paczka dobra do torby i nie wysychały tak. jak miałam duże to sporą część zużywałam do wycierania kurzu itp. żeby zużyć. jeszcze sporo chusteczek pójdzie w szpitalu. |
|
|
|
|
#708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#709 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W skończonym 37 tc ciąża jest donoszona (3 tyg przed terminem z OM) i należy się liczyć z tym, że nie zna się dnia ani godziny Nie bierz tego do siebie, ale zawsze mnie śmieszy takie "zaskoczenie", że dziecko urodziło się powiedzmy 2 tyg przed terminem. Trzeba wziąć poprawkę na to, ze dzieci mają gdzieś nasze terminy i mają swoje własne kalendarze![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za wagę malutkiejBardzo Ci współczuję tego zastoju Mam nadzieję, że Ci jakoś pomogą w szpitalu
|
|
#710 | ||
|
Zakorzenienie
|
Co do tetr ja mam ok 15. Przy Julku, mimo ze nie ulewal zuzywalam po kilka dziennie.
Cytat:
Na zimna ceratke nie chce dziecka kłaść a podklady do przewijania są dobre tylko na poczatku jak dziec leży nieruchomo, potem się slizgaja i są już niewygodne w użyciu ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#711 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I wypycha mi boczki![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
http://www.kindii.pl/chusteczki-nawilzane/
|
|
#712 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzieki za linka. Super porownania chusteczek. Az wlos na glowie staje co pakuja do tych chusteczek |
|
|
|
|
#713 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w 31 tygodniu
i lece do diabetologa. Oby nie było tak źle
|
#714 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kejti mnie kopie po obu bokach tak u góry jak i na dole, myślałam, że to ułożenie poprzeczne, a on już główką na dole. ![]() Cytat:
żeby jak najbliżej terminu Wiecie już, jaki wózek? Cytat:
Cytat:
ma być dobrze ![]() Też witam się w 31 tygodniu ![]() Gin, ze względu na to moje puchnięcie, kazała iść na akupunkturę. Ponoć super działa. Pytałam położnej czy zna kogoś, kto robi i okazało się, że ona i w pt idę na pierwszą sesję. I nie powiem, żebym się w ogóle nie bała... oby faktycznie działało. tutaj niektórzy lekarze też stosują akupunkturę, moja poprzednia gin stosowała też sudok czy sudżok cokolwiek to jest. Spotkałyście się z tym w pl? Ja nie, ale może nie trafiłam na odpowiedniego lekarza. |
||||
|
|
|
#715 |
|
Rozeznanie
|
Witam się w pochmurny poranek.
U mnie dzieci wypewyprawione do szkoły, tż w trasie (właśnie dojechał na Słowację), na obiad w planie makaron z serem także mało wymagający i mogę leniuchować. O 11 przyjaciółka na płoty wpadnie i dopiero teraz mohmogę mówić o poświątecznym odpoczynku ![]() Wczoraj zamówiłam jeszcze zwykły kocyk polarowy i lampkę Led do ko taktu, zobaczymy czy się sprawdzi a droga nie była. Trzymam za wizyty.
|
|
#716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Makaron ze serem... dawno nie jadłam. Pycha.
|
|
|
|
|
#718 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też zastanawiam sie jak mała leży. Przekręciła się na pewno, bo zupełnie inaczej kopie, wtedy kopała tylko po bokach, teraz kopie wszędzie. ![]() Cytat:
Ja będe kupowała huggiesy Muszę kupić w rossie te z pudełeczkiem (bo nie widziałam huggies'ów w pudełku?) i będę sobie przekładać
|
|||
|
|
|
#719 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mieszkając u Tża gdzie zero latarni, światła (w nocy) tez używałam, bo nawet dojśc do wyrka nie dało się bez zapalania światła
Ale teraz tutaj świecą mi latarnie i jest dość jasno więc obejde się bez ![]() ale w ikei była fajna, taka lampka nocna, też ledowa, mała, i ona była bańka-wstańka i dawała taką fajną lekką poświatę. Blanka przy niej nieraz śpi, ale ostatnio jak patrzyłam to nie było już jej. |
|
|
|
#720 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
sama jeszcze nie wiem Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.

Mala juz sobie ladnie wazy. I co cewnik ci usunie ten zastoj i go wyciagna.? Biedna 
06.09.2014 

może żelem na ząbkowanie możesz sobie smarować?

Ja to już pomału wpadam w popłoch...
Przewiduję cc za 9 tygodni, a tu tyle rzeczy do ogarnięcia, ze na samą myśl jestem zmęczona
Tylko pytanie czy wypisze ehhh

tak się na dziecku odgrywac
Oby Ci pomogli i użyli w bólu